|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 7
A i w Niemczech jak mi fotoradar pyknął fotke to poczułam sie nie okradziona ale zdyscyplinowana- jak przekroczenie jest niewielkie i zdarzy sie to raz na kilka miesięcy to obcokrajowcom nie przysyłaja mandatu :biggrin: Dlatego przez całą reszte pobytu jeżdziłam super przepisowo.
|
|
|
|
#3632 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zawsze mnie rozwala, jak ktoś twierdzi, że za granicą to Eldorado, dzieci można rodzić, bo państwo dopłaca, pracować nie trzeba, bo państwo brakujące pieniądze dopłaca... A ciekawe, skąd ma, pewnie nocami premier drukuje...
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
|
#3633 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Tutaj jakoś nikt nie marudzi i chętnie z tego korzysta. Poza tym to dotyczy osób które zarabiają do danej kwoty, żeby ich wspomóc i zachęcić do rodzenia dzieci. Tak samo wspiera się matki, aby pracowały, dając dodatki do żłobków/przedszkoli. Jak Ci nie pasuje, że ktoś korzysta z Twoich podatków, to walcz o zniesienie NFZ i ZUS . Poza tym chociażby bezdomni zgarniani przez karetki, są ratowani z Twoich podatków . Eldorada nie ma, nie zauważyłam też złotych gór za grube miliony. Rozwala mnie, jak ludzie myślą, że skoro się siedzi za granicą, to zarabia się kokosy, żyje w pałacu i pije Dżoniego Łelkera z kranu |
|
|
|
|
#3635 |
|
Zakorzenienie
|
pewnie, jak kogoś nei stać to niech dzieci nie robi....tylko ciekawe z czego będą później żyli Ci, co teraz najgłośniej tak krzyczą? Chyba nie od dziś wiadomo, że my teraz płacimy na emerytury naszych emerytów..ciekawe kto da nam na nasze.
|
|
#3636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dopłaty moga byc bezpośrednie jak w Niemczech czy NL lub co lepiej pośrednie czyli darmowa lub tania edukacja od przedszkola, przez ochronę zdrowia jak ma to miejsce w Skandynawii. Nie jest to do konca tak jak zrobiłąś sobie dziecko to masz ponosić wszystkie wysokie koszty jego utrzymania, bo skończy się to tym że Polki przestaną rodzić. nikt nie pisze tu o dodrukowywaniu pieniedzy czy rozdawnictwie ale o prawdziwej polityce prorodzinnej w przeciwieństwie do idiotycznego rocznego macierzyńskiego-- nie wiem jak teraz ktokolwiek zatrudni kobiete w wieku rozrodczym mając wizje 9 miesięcy zwolnienia na dwie krechy i potem ROKU macierzyńskiego czyli de facto pracodawca ponosi koszty przez dwa lata a pracownika brak. |
|
|
|
|
#3637 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak kogoś nie stać, niech nie ogląda tv, nie używa komórki i żyje w lesie .dacn - już teraz trudno o pracę osobom po studiach...a co dopiero kobietom. Ostatnio mój ojciec sam musiał zwolnić dziewczynę z firmy (i pewnie na niej się nie skończy), bo nie ma ofert na pomiary geodezyjne, a za coś trzeba płacić zusy-srusy, leasingi itp. i uważać, żeby komornik do drzwi nie zapukał. Przez taką a nie inną sytuację, moi rodzice zrobili sobie rozdzielność majątkową, żeby mieć cokolwiek na koncie w razie czego. Jak słucham od osób prowadzących własną działalność, co się wyprawia, to mi się włos na głowie jeży i ciśnienie podnosi. Państwo powinno wspierać małych przedsiębiorców, a nie dowalać. To samo z rodzinami. A potem gadanie, że ojej młodzi mieszkają kątem u rodziców do 30 roku życia, albo i dłużej. A skąd ma być ich stać na mieszkanie? Ale sorry... siedzę za granicą, bo lubię takie wyzwania, kocham uczyć się niderlandzkiego i ścierać z tutejszą mentalnością (nie aż tak liberalną, jak się wydaje) i robić robotę poniżej kwalifikacji, za to za godną stawkę. A, nie... mieszkam w pałacu i mam żyłę złota w piwnicy .
Edytowane przez MonikaFaustyna Czas edycji: 2013-02-06 o 09:55 |
|
|
|
|
#3638 |
|
Konto usunięte
|
póki studiuję, stać mnie na opłaty i rozrywki, to mam prawo mówić 'nie jest tak źle". Wiem, że to wszystko niedługo się skończy, ale jakbym miała teraz o tym myśleć to chyba bym się pocięła.
|
|
|
|
#3639 |
|
Zakorzenienie
|
Jak studiowałam, to mi się nawet nie śniło wyjeżdżać za granicę
. Uważałam, że spoko, luz, damy radę, co tam. Rzeczywistość nas zmiotła |
|
|
|
#3640 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Przecież wiem, że niedługo wszystko może się zmienić, ale teraz myślę tak a nie inaczej i nie mam zamiaru kierować się opiniami innych osób. |
|
|
|
|
#3641 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mówię tylko, jak było w moim przypadku. Powodzenia życzę |
|
|
|
|
#3642 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3643 |
|
Zadomowienie
|
Oddając pustą kartę aż się prosisz, żeby ktoś dokonał wyboru za ciebie. Lepiej zakreślić np 2 nazwiska - wtedy głos jest nieważny, ale nie ma możliwości manipulacji.
|
|
|
|
#3644 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
|
|
|
#3645 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3646 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
*No, ideałem byłaby sytuacja, w której wszystkie rodziny byłoby stać na utrzymanie 2-3 dzieci bez pomocy z zewnątrz, ale tak dobrze to chyba w żadnym kraju nie ma.
|
|
#3647 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
. Tylko jak długo tak można? Skończą się studia, skonczy status studenta, będzie czas żeby znaleźć sobie normalną stałą pracę i własne mieszkanie i wtedy się okaże że d... i trzeba do końca życia żyć jak student także im dalej tym gorzej bo emerytury, uhohoho ![]() ---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- Cytat:
Młode małżeństwa, dzietne rodziny, samotne matki, samotni ojcowie, rodziny wielodzietne, powodzianie, studenci, emeryci, lista jest długa i w interesie każdego jest by każda grupa miała dobrze
|
||
|
|
|
#3648 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3649 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3650 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#3651 | ||
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- Cytat:
?
|
|
#3652 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3653 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
|
#3654 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3655 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
|
|
#3656 |
|
Konto usunięte
|
ja rozumiem, ludzie, którzy przezyli PRL mogą być nieufni, ale tacy młodzi ludzie?
Chyba za duzo Smoleńska i Katarzyny W. |
|
|
|
#3657 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
A Tobie się wydaje że to wszystko się skończyło te 23 lata temu? Święta naiwności....
|
#3658 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
oczywiście, że nie skończyło się od razu, ale ludzie, którzy maczali palce w tym wszystkim odsunięci zostali z polityki i tracą na znaczeniu. Ale węszenie wszędzie podstępu jest dla mnie śmieszne. Edytowane przez 201604200942 Czas edycji: 2013-02-06 o 13:55 |
|
|
|
|
#3659 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
. Jeszcze nie tak dawno mieliśmy prezydenta, co sobie we wspominanym ustroju świetnie radził, a dawni "komuniści" nadal są przy korycie, jak nie w rządzie, to na kontaktach z ówczesnymi władzami się wzbogacili tak, że teraz sobie żyją jak pączusie w maśle.
|
|
#3660 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Dobra wracam do świata naiwności. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:59.

. Tutaj jakoś nikt nie marudzi i chętnie z tego korzysta. Poza tym to dotyczy osób które zarabiają do danej kwoty, żeby ich wspomóc i zachęcić do rodzenia dzieci. Tak samo wspiera się matki, aby pracowały, dając dodatki do żłobków/przedszkoli. Jak Ci nie pasuje, że ktoś korzysta z Twoich podatków, to walcz o zniesienie NFZ i ZUS . Poza tym chociażby bezdomni zgarniani przez karetki, są ratowani z Twoich podatków
. Eldorada nie ma, nie zauważyłam też złotych gór za grube miliony. Rozwala mnie, jak ludzie myślą, że skoro się siedzi za granicą, to zarabia się kokosy, żyje w pałacu i pije Dżoniego Łelkera z kranu 

.
.

Mówię tylko, jak było w moim przypadku. Powodzenia życzę 

?