|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Łognisty jeździec,kinder bueno szklanka,chodź mężu miły,jam Twoja wybranka!PM20
ja tez chce w jasnym ;p tamto to tylko kształt ;p
my mamy znajomego goscia ktory robi kuchnie i u niego chcielismy zamawiac |
|
|
|
#4442 |
|
BAN stały
|
Dot.: Łognisty jeździec,kinder bueno szklanka,chodź mężu miły,jam Twoja wybranka!PM20
Kuzynostwo mojego TŻta (ci którzy ślub mieli w lipcu) zamienili się z dziadkiem z kawalerki na 3pokojowe mieszkanie i mają przepiękną kuchnię
Tylko krzesła w salonie przy stole brzydkie mają, z białego plastiku, aż za bardzo nowoczesne jak dla mnie Mimo ,że ja właśnie lubię nowoczesne Wolałabym krzesła GHOST ale się diabły rysują od nitów w dżinsach |
|
|
|
#4443 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
bardzo fajne![]() Angel, wspolczuje bardzo
|
|
#4444 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
haha no nie ja, jesli będę takie robić to poszukam najpierw w sklepach chińskich czasem są takie kolorowe, popsikam farbą białą, dodam pare koralików, może brokatu i już a jak nie to drastycznie oberwę mini drzewko mojej mamy i też się nada :P ale to w ostateczności ![]() a te co wysłałam są TU ale strrrasznie drogie ![]() [1=e78ea2ce4b6c03f1c01eeed cbea21d52971ed141;3906800 9] ani konwalii ani tulipana w sierpniu nie dostaniesz.[/QUOTE] Cytat:
![]() mi teściowa mówi, że musi być kawaler i panna.. no i co zrobisz ja mam starszą siostrę (cywilny) a Tz brata ciotecznego (ślub w czerwcu) - świadkowie idealni, ale teściowa kręci nosem ![]() hahahahahha mój Tż coś takiego opowiadał o koledze i jego dziewczynie pod namiotem.. ona poszła spać a jemu było szkoda, że przepadnie taka okazja :P i od tamtej pory mówią na niego 'na śpiocha' ![]() kasiulenkowo no własnie nie mam zielonego pojęcia co zrobić tort przecież będzie, więc odpada, prezent mu dam po ślubie .. może jakiś występ ? no ale przecież tancerek mu nie zaproszę bo bym umarła z zazdrości sto lat może sama zaśpiewam jako Marylin Monroe, ale śpiewać na własnym weselu to podobno pech, no i nie wiem czy goście by to przeżyli Ale pędzicie kochane ! propozycja nowego tytułu fajna ![]() Czytam tak o tym jak piszecie o mieszkaniu z Tz i teściami itd.. nie wiem czy jest w ogóle jeszcze ktoś oprócz mnie kto nie mieszka ze swoim Tz ? Ja obecnie mieszkam z rodzicami, a Tz ze swoimi.. czasem pomieszkuję u niego (weekendy, wakacje itp) i tu moje pytanie : myślicie, że powinnam zamieszkać u niego przed ślubem ? czy dopiero po ? na pewno będziemy mieszkać u jego rodziców, zanim nie wybudujemy naszego gniazdka mamy całą górę dla siebie, oddzielną łazienkę no ale wspólną kuchnie i wejście
|
|
#4445 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie jestem wstanie przeczytać wszystko co zostało przez Was napisane, nadrobie później, bo za sekundę uciekam na egzamin. 3mać kciuki proszę!
![]() Ja nie szukam wymarzonej kuchni, bo póki co takiej nie będę mieć, bo w blokach kuchnie nie są pokazinych rozmiarów, ale.. chcę zrobić coś na podobieństwo tej kuchni (zdjęcia poniżej). Patrzę na to wsyztsko realnie i aby zwiększyć przestrzeń musi się obyć bez szaleństw i musi być jasna a i jeszcze dodam drzwi jakie mam zamiar wstawić do bloku z tego względu, żeby właśnie mieć więcej miejsca
|
|
|
|
#4446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bratowa TŻ wymyśliła bardzo ładną kuchnie ma białe na wysoki połysk fronty do tego blat wygląda jak beton miedzy szafkami szyba ze wzorem jakieś esy floresy z pomarańcza i pomarańczowe dodatki. Ppodoba mi się to bardzo ale u niej ja chce żeby moja była przytulna babcina kuchnia na poddaszu ze skosami bo takowe będziemy mieć na parapecie zioła (proszę nie czytać zioło ) i wiszaca koło okna suszona lawenda Metraż dosyć malutki więc musi być w jasnym kolorku. Co do szafek na wysoki połysk czy płyt między szafkami to obawiam się że może to być tylko przejściowa moda tak jak np. panele, boazeria, czy inne przejściowe wynalazki
|
|
#4447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przeprowadzam sie pod koniec roku tylko musimy zrobic sobie kuchnie ale w sumie też u niego pomieszkuje ;p weekendy itp w tyg tez czesto zostaje na noc
|
|
|
|
|
#4448 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A taki salon mi się marzy może uda mi się coś podobnego stworzyć w takim stylu
Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę, Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę, Jestem przy Tobie od pierwszego grama, Tyś moje dziecko a ja Twoja mama Nasze szczęście jest juz z nami Edytowane przez docik10 Czas edycji: 2013-02-06 o 13:37 |
|
|
|
|
#4449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wstanę o 6:00 wykąpie się na 7:00 fryzjer z 1,5h czasu zleci na 8:00 może już być wizażystka co pomaluje mi mamę o 9:00 mnie pomaluje 9:30 ubieranie 10:00 błogosławieństwo 10:45 do kościoła tak pi razy oko
|
|
|
|
|
#4450 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Też bym chciała zrobić kuchnię i się przeprowadzić, bo tak patrzeć w garnki teściowej i babci (!) mi się nie uśmiecha z drugiej strony pakować kasę w górę skoro będziemy się budować - nie wiem czy to nie jest bez sensu.. no i miejsce na kuchnię to taki maalutki zakamarek w który mam wrażenie zmieszczą się tylko krasnale (i mama Tz ) Tz chciał żebym od tego roku się już wprowadziła, ale ja nie chciałam..
Edytowane przez karoolecka Czas edycji: 2013-02-06 o 13:40 |
|
|
|
|
#4451 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas tak jest że świadkowie przed mszą muszę jeszcze protokół podpisać a Młodzi podczas ślubu![]() Ale fajnie że masz już to tak wszystko mniej więcej zorganizowane ja jeszcze nie wiem co i o której bede mieć ![]() Ja dopiero po ślubie idę mieszkać do mojego TŻ czyli 15.08.2014 się wprowadzam wczęśniej nie chce bo będę musiała mieszkać z teściami tzn. obok będa mieli sypialnie no i kuchnie będe musiała z nimi łączyć a po ślubie oni zejdą na dół i góra nasza <jupi> tylko kuchnie na kurze będzie trzeba zrobić ale to bedzie pierwsza inwestycja jaka tam poczynie
Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę, Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę, Jestem przy Tobie od pierwszego grama, Tyś moje dziecko a ja Twoja mama Nasze szczęście jest juz z nami Edytowane przez docik10 Czas edycji: 2013-02-06 o 13:43 |
|
|
|
|
#4452 |
|
Zakorzenienie
|
ja chce
![]() ale warunkiem jest kuchnia którą musimy zrobic ![]() ten rok jeszcze wytrzymam, kasy uzbieramy i bedzie pieknie ![]() taka mam nadzieje ![]() ---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- mi się marzy wiele rzeczy ale ile z tego uda się zrobić... kwestia $$$ a tego jak zwykle brak ;p zaczynam sie zastanawiać czy powoli nie kupować sobie wyprawki ;p |
|
|
|
#4453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4454 |
|
Zakorzenienie
|
tylko od czego zacząć ;p
jakaś lista ?
|
|
|
|
#4455 |
|
Zakorzenienie
|
a jak wygram w totka to sobie taki salon zrobie ;d i zaprosze wszystkie PM na winko
) |
|
|
|
#4456 | |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję
Cytat:
![]() Ja sobie jakiś czas temu zrobiłam taką listę zakupów na stronie ikei Dodawałam do koszyka rzeczy, które będą nam kiedyś potrzebne i tym sposobem lista jest już gotowa ![]() Idę się uczyć bo w weekend mam 2 masakrycznie trudne egzaminy i nie wiem jak ja je zdam |
|
|
|
|
#4457 |
|
Zadomowienie
|
Śliczny! A taki widok za oknem... Moje marzenie.
|
#4458 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Patrz !! o tym nie pomyślałam
![]() ---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4459 |
|
Zakorzenienie
|
ane3kaa jak będziecie zakładały nowy wątek to poproszę o wpisanie mnie z datą ślubu 14.08.2014
![]() Misia880 ja chyba raczej pójdę na żywioł jak będę w sklepie i coś mi wpadnie w oko to sobie to kupię a potem pod koniec roku pomyśle o liście czego jeszcze nie mam Tylko myśle bardziej o takich rzeczywiście potrzebnych rzeczach a nie wpadnę do sklepu i powiem oooo jaka ładna świeczka.... biorę. Tylko takie rzeczy które są niezbędne... muszę nie zapomnieć o chochelce i tego typu przyborach bo bez tego u mnie jak bez ręki
Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę, Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę, Jestem przy Tobie od pierwszego grama, Tyś moje dziecko a ja Twoja mama Nasze szczęście jest juz z nami Edytowane przez docik10 Czas edycji: 2013-02-06 o 14:30 |
|
|
|
#4460 | |
|
Winter is coming
|
Cytat:
My też mieszkamy każdy ze swoimi rodzicami, ale mamy za sobą 5 lat wynajmowania mieszkań na studiach. Po ślubie pewnie coś wynajmiemy, chociaż moja mama mówi, że może nam coś kupić Ale na pewno od razu nie będziemy kupować...
|
|
#4461 | |
|
Zakorzenienie
|
my mamy w planach budowe ale jak sie troszke dorobimy, chyba ze nie pójdzie tak pięknie z kasą to wtedy jakieś mieszkanie
![]() ale narazie będziemy remontować to poddasze ![]() ---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- Cytat:
no ja własnie o takich rzeczach mysle sztucce, noze, chocelki, otwierac do wina hehe
|
|
|
|
|
#4462 |
|
Zakorzenienie
|
Misia880Ten otwieracz do wina chyba nam się wszystkim bardzo przyda
widziałam ostatnio fajne salaterki ze szkła i tak choruje na nie ale zastanawiam się czy nie lepiej kupić takich porcelanowych białych o fikuśnej formie, bo obawiam się na szkle tych paskudnych odcisków palców, chociaż jak wzięłam je do ręki to paluchy nie zostały ![]() Tylko jak ja do ślubu będę tak składować te wszystkie rzeczy mieszkając z rodzicami w bloku to po pewnym czasie bede na kartonach spała ![]() Ja jestem typem człowieka który nie na widzi chomikowania, ja wychodzę z założenia nie korzystasz to oddaj , sprzedaj, wyrzuć a nie trzymaj do usr...nej śmierci . Dla mnie będzie to nie łatwy czas takiego zbierania i trzymania w kartonikach czegoś czego się "nie bedzie" używać ale jak każdą kobietke zakupy cieszą wiec i będzie przyjemna część tej zbieraniny![]() Mój TŻ właśnie napisał że jest chory i musi zażywać antybiotyk
Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę, Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę, Jestem przy Tobie od pierwszego grama, Tyś moje dziecko a ja Twoja mama Nasze szczęście jest juz z nami Edytowane przez docik10 Czas edycji: 2013-02-06 o 15:00 |
|
|
|
#4463 |
|
Zakorzenienie
|
uciekam z pracy hehe
![]() będe wieczorem albo rano ![]() ;* |
|
|
|
#4464 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z tym podpisywaniem to 10 min starczy
|
|
|
|
|
#4465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
musiałam nie doczytać
|
|
#4466 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny nie mogę się na niczym skupić
dziękuje za miłe słowa mam dobrą wiadomość jeszcze 500 dni do naszego ślubu nie mogę się jutra doczekać bo będzie 499
|
#4467 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze to ja na prawdę jestem w czarnej pupci
bo wy już tyle rzeczy macie pozałatwiane, odliczcie dni do ślubu muszę się wziąć wreszcie za siebie
|
#4468 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4469 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziękuję ![]() teraz mam spokój ze wszystkim do stycznia 2014 ![]() ---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ---------- Dziewczyny co myślicie o stworzeniu kalendarza urodzinowego PM 2014?
|
|
|
|
|
#4470 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Popatrz sobie do pierwszego postu
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:11.

Mimo ,że ja właśnie lubię nowoczesne
Wolałabym krzesła GHOST ale się diabły rysują od nitów w dżinsach 

na pewno będziemy mieszkać u jego rodziców, zanim nie wybudujemy naszego gniazdka 

z drugiej strony pakować kasę w górę skoro będziemy się budować - nie wiem czy to nie jest bez sensu.. no i miejsce na kuchnię to taki maalutki zakamarek w który mam wrażenie zmieszczą się tylko krasnale (i mama Tz 

ja dziś trochę przybita