My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8 - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 9 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.9 8 16,00%
Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieciaki urodzą się wiosną! V-VI 2013, cz.9 28 56,00%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.9 2 4,00%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 cz.9 1 2,00%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.9 3 6,00%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.9 2 4,00%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.9 2 4,00%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.9 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.9 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.9 0 0%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.9 1 2,00%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.9 0 0%
Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.9 3 6,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-06, 14:28   #4201
candace1
Zakorzenienie

Dot.: My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
tak, tak. dlatego po cichu troszke Ci zazdroszcze, ze wagowo juz jestes "do przodu". mnie sie ciagle wydaje, ze ta moja Nelka to jeszcze takie malenstwo. na polowkowym 422g, zobaczymy ile bedzie podczas wizyty w walentynki, ale kilograma jeszcze na pewno nie...chcialabym miec juz choc troche pewnosci, ze jest na tyle duza, ze sobie poradzi w razie czego moja mama byla przerazona moimi rozmiarami (jak to mowi kilo z koscia ), bylam 3 dzieckiem, a nawet kapac na poczatku nie miala odwagi...2 miesiace w inkubatorze. ale zawsze mi sie wydaje, ze taka waga 1500 to juz "z gorki". niepokoj jest caly czas, ale tak jak piszecie, byle do 30 tygodnia a to juz coraz blizej. niech dzieciaki rosna i bedzie super.

ja po zelazie mam zielone i czarne kupki, rzadkie - jak po szpinaku wybaczcie szczerosc, ale musialam to napisac. zapytam gina czy tak moze byc i czy bede lykac nadal, czy to jedno opakowanie wystarczy. dziwie sie, bo Banka pisala, ze ma po nim zatwardzenia...
Będzie dobrze Już niedużo zostało do 30tyg. A potem to już poleci, ze hoho!

Ja po witaminach i żelazie mam podobnie jak Ty.
W ogole nie wiem co to zatwardzenia sa

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Z możliwości chodzenia po urzędach? Nie wiem czy ktokolwiek to lubi
Ale udało się. Dziś 3 wizyty w ZUS 100 km przejechanych i udało się! Złożyłam wsio ....

Będziesz naszą rekordzistką najwyżej

Sprawę ZUSu póki co uznaję za temat zamknięty.
Stawiam soczki
najważniejsze, że masz to zas obą

Nawet mnie nie strasz

Ja poproszę piwko bezalkoholowe (wczoraj piłam) i dziś też chcę
W ogóle mam ogromną ochotę na piwo - takie z alkoholem. Jak mój TŻ sobie nalewa do szklanki to siorbię sobie pianke.

Idę do sklepu po skłądniki na pączusie malusie na jutro ale najpierw wszamiemy z małą pomarańczka.
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 14:32   #4202
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
czeeeść!!

ale miałam wczoraj fatalny dzień. już mnie dołuje to siedzenie w domu. poszlismy wieczorem do kina i myślałam że tam zejdę żadna pozycja nie była wygodna, siku mi się zachciało w połowie seansu a film że tak powiem: dooopy nie urywa

a jeszcze ta szkoła rodzenia dziś. 2 godziny... może przynajmniej krzesła będą wygodne. albo będziemy na podłodze chociaż siedzieć...
oj biedula, siedzenie w domu jest fajne tylko wtedy gdy można wszystko robić.. Jak byłam chora i musialam leżeć to też dostawałam ku.r.wi.cy.

Cytat:
Napisane przez Paulina 87 Pokaż wiadomość
apropo SR
wczoraj mieliśmy mieć 1 zajęcia a mój tż stwierdził, że nie będzie ze mną chodził i koniec!
jestem załamana
powiedział, że SR to jest strata kasy, i że jest dla rozkapryszonych panienek i że chyba mam za dużo wolnego czasu
nie no poryczałam sie i mi sie odechciało samej jechać.. mam jeszcze szanse w marcu ale tak mi tz obrzydził ta SR ze sama juz nie wiem.. zaczął mi jakies filmiki puszczać na necie nt łagodzenia bólu porodowego, potem kąpiel dziecka i mówi że na necie wszystko jest, że szkoda kasy że za to 300zł bedzie na jedzenie dla dziecka na cały miesiąc..niby tak ale jak on wydaje na sprzęty elektroniczne różne o wiele więcej (np głupiego pendriva za 100zł) to niech nie mówi o tym ile zaoszczędzimy, bo zarobiłam 4 stówy ostatnio w 2 dni i chciałam przeznaczyć na SR..no to nie..trudno mnie nie jest przykro że dużo strace z tej szkoły tylko ze nie mam wsparcia w tżcie.. nie sądziłam, że sie będzie tak zachowywał
Wczoraj jeszcze mi tż "posłodził": " Jesteś inteligentną i wykształconą kobieta, tyle różnych rzeczy potrafiłaś z neta wygrzebać nt hormonów itp a teraz potrzebna ci jest jakaś baba z wykształceniem zawodowym żeby Ci pokazała jak sie kąpie dziecko i sie rodzi?"
heh... sama nie wiem

qrcze teraz doszedł inny problem, bo u nas w mieście zamknęli jednak w jednym szpitalu porodówkę i przenieśli do tego gdzie chce rodzić.. i podobno są tak przeładowani, że już nie dają rady. Jeden lekarz podobno powiedział pacjentce, że może poprowadzić jej ciążę ale nie daje gwarancji, że zostanie przyjęta jak zacznie rodzić.. i jestem przerażona, bo qrde nie po to chodze specjalnie do 2 gina prywatnie z tego szpitala, żeby potem leżeć na korytarzu i wysłuchiwać teściowej która mi radziła inny szpital.. no ale skoro zamknęli 3 porodówkę to wszędzie będzie przeładowane moim zdaniem więc mam nadzieje, że do maja sie wszystko unormuje.. podobno cały personel przeszedł teraz do tego mojego większego szpitala i sie śmieją że maja tyle położnych i lekarzy że każda pacjentka ma osobistego.. podobno wczoraj przyjęli 25 kobiet i było 6cc.. masakra.. 19 lutego mam wizyte to sie wszystko popytam, bo qrcze nie może tak być
też jak byłam w kinie to nie mogłam wysiedziec, niewygodnie w dodatku duszno..komus nogi śmierdziały masakra..
Co do SR to zdania były podzielone.. Jedna koleżanka mówiła, żeby iśc to przynajmniej poczuje, że zrobiłam wszystko co się dało.. ale, że jej za wiele nie pomogła.. Z kolei siostra męża zachęcała ze względu na oddechy itp ( a sama rodziła przez cc) , więc nie wiem po co jej oddechy.. no ale nie ważne.. Ja idę, ale szkołę mam za darmo.. Jakbym musiała placić to pewnie bym się zastanawiała.. Jak już masz kasę odłożoną i chcesz to idź sama..
TŻ może na razie jeszcze jest wszystkim przerażony.. Ja jak mojemu powiedzialam, że chce do szkoly rodzenia i wogóle.. To on znowu coś, kolejny obowiazek, gdzie to on wrzuci w swój napięty grafik.. I było marudzenie.. Ale w koncu ustaliliśmy, że idziemy w marcu (ledwno zdąże ją skonczyc przed porodem)...
Może jak mu powiesz, że i tak sie zapisujesz i że zależy Ci na tym, żeby on w tym uczestniczył bo to w koncu i jego dziecko.. I ze to Ty wszystkie trudny ciąży i jeszcze gorsze trudy porodu musisz znosic, ze pojscie z Tobą na szkolę rodzenia to przy tym na prawde nie duży wysilek..

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
aaaa, wrzucam coś, byście się nie niepokoiły
objawy,które sa "normą"

Objawy fizyczne w siódmym miesiącu ciąży:
  • nasilającą się biaława wydzielina,
  • zaparcia,
  • zgaga i niestrawność,
  • bóle głowy,
  • ból podbrzusza i boku oraz pleców,
  • świąd brzucha,
  • sporadyczne skurcze Braxtona-Hicksa (są to skurcze macicy, zazwyczaj bezbolesne),
  • powiększenie piersi,
  • wyciekające mleko z piersi - siara (może pojawić w piersiach przed porodem i nie wyciekać lub pojawić się dopiero po urodzeniu dziecka),
  • żylaki na nogach i hemoroidy (żylaki odbytu),
  • wystający pępek,
  • spłycenie oddechu,
  • krwawienia dziąseł,
  • uczucie zatkania nosa.
A mówiłą że ciąża to stan błogosławiony:hah aha:

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Witam się Musiałam odespać wczorajszą wczesną pobudkę i pospałam do 9.30

Byliśmy w SR wczoraj - bardzo pozytywne wrażenie na nas wywarły te kobitki, ogromna wiedza, świetne podejście do ciężarówek i tatusiów. W ramach SR będę miała poradnię laktacyjną, poradnię antykolkową, kurs wiązania chust, ćwiczenia dla kobiet w ciąży, w każdym momencie można do nich dzwonić ze wszelkimi pytaniami czy problemami - SUPER po prostu. Dostaliśmy też gadżety typu: butelka Avent 125ml ze smokiem, Sudocrem, opakowanie Espumisanu, żel Oilatum, Płyn do prania Lovella, podpaski Seni, płyn Emolium
ale fajnie z tymi chustami i gażdzetami!!

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Mieszkanko się błyszczy, wszystko poodkurzane i wysprzątane. Ja wykąpana i doprowadzona do porządku
wypluskałam się w wannie, ogoliłam się ładnie (zrobiłam fryzurkę ) ale przy pomocy lusterka, było mi tak ciężko że już chciałąm wszystko golić na łyso
zrobiłam sobie make up i pomalowałam paznokcie
Co prawda nadal jestem wielorybkiem, ale pięknym

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość

Oj ja nienawidze jak się coś marnuje. Zawsze planuje zakupy tak by nie wyrzucać, staram się przechowywać dobrze żywność.
Jak pracowałam w restauracji w Szkocji to nie mogłam przeboleć wyrzucania nietkniętych bułeczek. Ludzie zawsze je dostawali do zup i przekąsek i często wracały nietknięte. Ja wiem, że niehigieniczne jest jeść z talerza obcych ludzi, ale wyrzucania chleba, kórego nikt nie ruszył nie mogłam zdzierżyć, więc ostentacyjnie wrzucałam te bułki z powrotem do koszyczka ze świeżymi... Linczujcie jeśli chcecie, ale myślę, że nikogo nie zabiły
ja też nie lubię jak się jedzenie marnuje.. W domu to zawsze pies to zjadłam co się nie zjadło.. A teraz w Wawie muszę często wyrzucac.. i mnie aż boli czasami..

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 14:33   #4203
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Can za mną tez chodzi piwo. Ale najlepiej radler albo shandy
Aleee kupiłam sobie jakoś tą bavarie bezalkoholową czy jakoś tak i nawet nie jest złe

kocham pączki w ciąży Muszę jutro rano biec gdzies by mi nie wykupili

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 14:36   #4204
maarchewka
Zakorzenienie

W ogóle głupia ja strasznie.. Coś mi sie powaliło, że przed tłustym czwartkiem jest popielec.. No i zarządziłam w domu post.. Kanapeczki bez mięska.. Wczorajszy obiad miałam już mrozić.. I się zastanawiałam co w ogóle dzisiaj będę jadła..
Na szczęście w porę zobaczyłam, że to jednak za tydzien...

Wojtek
Stary 2013-02-06, 14:41   #4205
kalka
Zadomowienie

Wiecie co, tak siedzę i czytam , rzucił mi się wątek wakacyjny Mamo, tato - ja urodzę się w to lato! Mamusie VII-VIII 2013 r!!!

i pomyślałam, ze można by do sondy dodać tytuł: "NIESIEMY ŚWIATU TĘ WIEŚĆ RADOSNĄ, NASZE DZIECIAKI PRZYJDĄ NA ŚWIAT WIOSNĄ" i to ja co nie znoszę rymowanych tytułów

EDIT: Abo "urodzą się wiosną" co by dwóch światów nie było.

A tak wogóle, to poprałam rzeczy po córce, mam ich sporo. Zakupiłam tylko wyprawkę na wyjście ze szpitala i wogóle mogę rodzić Smoczek muszę jeszcze kupić do ciumkania i taki do butelki... mam TT więc wyparzę tylko, a smoczki wymienię na nowe, ale nie wyobrażam sobie nie karmić piersią!

Edytowane przez kalka
Czas edycji: 2013-02-06 o 15:15
kalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 14:47   #4206
cynamon_owa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kalka Pokaż wiadomość
Wiecie co, tak siedzę i czytam , rzucił mi się wątek wakacyjny Mamo, tato - ja urodzę się w to lato! Mamusie VII-VIII 2013 r!!!

i pomyślałam, ze można by do sondy dodać tytuł: "NIESIEMY ŚWIATU TĘ WIEŚĆ RADOSNĄ, NASZE DZIECIAKI PRZYJDĄ NA ŚWIAT WIOSNĄ" i to ja co nie znoszę rymowanych tytułów

Genialne

Cześć Mamuśki

Przez to, że wizaż ostatnio wariuje jakoś mi wena na cytowanie odeszła i po tym jak wczoraj nadrobiłam mamy lipcowo- sierpniowe i mi wizaż padł stwierdziłam, że nie będę stresować siebie i Maluszka i daje sobie spokój dla własnego komfortu psychicznego

Dlatego ogólne za dzisiejsze wizyty i dla mam tych kciuków potrzebujących i oczywiście za kolejne tc

cynamon_owa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 14:50   #4207
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
Can za mną tez chodzi piwo. Ale najlepiej radler albo shandy
Aleee kupiłam sobie jakoś tą bavarie bezalkoholową czy jakoś tak i nawet nie jest złe

kocham pączki w ciąży Muszę jutro rano biec gdzies by mi nie wykupili
Ja też piję Bavarię - gruszkową

Pączki w ciązy też jem - chociaż teraz się nie martwię, ze mi doopa rośnia.
A rośnie-oj rośnie...

Po ciąży czeka mnie masakryczna walka z wagą. Myślałam, ze pójdzie łatwo a tu doopa - przez niedoczynność tarczycy nie będzie tak łatwo, wiec teraz sie musze najesc na zapas slodyczy i innych pysznosci

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
W ogóle głupia ja strasznie.. Coś mi sie powaliło, że przed tłustym czwartkiem jest popielec.. No i zarządziłam w domu post.. Kanapeczki bez mięska.. Wczorajszy obiad miałam już mrozić.. I się zastanawiałam co w ogóle dzisiaj będę jadła..
Na szczęście w porę zobaczyłam, że to jednak za tydzien...
ciążaaaaa
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 14:56   #4208
kalka
Zadomowienie

Mam do Was pytanie:Czy któraś z was robiła jakieś badanie odnośnie tarczycy????
Na ostatniej wizycie poskarżyłam się że się źle czuję, słabnę w najmniej oczekiwanych momentach i kręci mi isę w głowie. |Gin stwierdził że pasuje zrobić włąsnie badania na tarczycę i nie zapisał mi jakie . Chciałabym je mieć na następną wizytę i Doooopa Miała z was któraś?

Stary 2013-02-06, 14:57   #4209
Aaś
Zakorzenienie

kinga ale super z tą sr
ciekawe co u nas będzie na pierwszych zajęciach dziś... oby tylko jakieś pufy jak u was

słuchajci bo padnę zaraz mąż mi napisał przed chwilą że kolega o z pracy nastraszył że na pierwszych zajęciach pokazują film z porodu i on się teraz boi iść ze mną wieczorem pytałam się czy ten kolega chodził tam gdzie my? a on że nie... on to w ogóle w innym mieście
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 14:59   #4210
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paulina 87 Pokaż wiadomość
apropo SR
wczoraj mieliśmy mieć 1 zajęcia a mój tż stwierdził, że nie będzie ze mną chodził i koniec!
jestem załamana
powiedział, że SR to jest strata kasy, i że jest dla rozkapryszonych panienek i że chyba mam za dużo wolnego czasu
za takie teksty
super wszystko zobaczy w internecie, może oddechy i masaż to nie jets niezbędna dla niego wiedza, ale rozumiem, że wie jak pielęgnować pępek, kąpać, przewijać itp? bo ja np. nie i dlatego idę zresztą tam babka Ci patrzy na ręce i doradzi jak robisz źle

jak nie chce to niech się całuje i idź sam
ja tam mojego nie pytałam, czy chce tylko powiedziałam mu,że będziemy chodzić wtedy i tyle, to w końcu nie tylko moja sprawa nie

---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ----------

Justi jak marzysz o czymś z ikei to przecież mogę Ci kupić i wysłać
Stary 2013-02-06, 15:00   #4211
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
Mam do Was pytanie:Czy któraś z was robiła jakieś badanie odnośnie tarczycy????
Na ostatniej wizycie poskarżyłam się że się źle czuję, słabnę w najmniej oczekiwanych momentach i kręci mi isę w głowie. |Gin stwierdził że pasuje zrobić włąsnie badania na tarczycę i nie zapisał mi jakie . Chciałabym je mieć na następną wizytę i Doooopa Miała z was któraś?
ja miałam na pierwszych badaniach. tych co jest ich miliard na początku ciąży
ja mam napisane TSH / hTSH
Stary 2013-02-06, 15:03   #4212
lonely_lady
Zakorzenienie

przyszłą mi przesyłka z allegro

brązowe spodenki na szelkach, w jodełke H&M
Koszula,body w kratkę NEXT
Sweterek beżowy z misiem
Pajacyk..... Reniferek

z tym ostatnim zaszalałam całość z przesyłką 48zł

te spodenki z H&M są dosyć grube, takie z podszewką

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 15:06   #4213
kalka
Zadomowienie

Cytat:
ja miałam na pierwszych badaniach. tych co jest ich miliard na początku ciąży
ja mam napisane TSH / hTSH

Dziekuję Ci bardzo, zapiszę na karteczce i zrobię przy okazji moczu ;P

Stary 2013-02-06, 15:09   #4214
ada32
Wtajemniczenie

cześc mamuśki

odpowiadajac na pytania..
nie piszę z jakieś niechęci..awersji
wiem że to minie..zawieszam się i już....
chwilowy brak nastroju

dziś rano pojechaliśmy z tż zrobic mi badania..tak spontanicznie..mocz i morfologie..dopiero drugi raz w tej ciąży
wieczorem zaplanowałam pójść do ginka..
zaraz tż pojedzie odebrac wyniki
ciekawe czy są ok!?

proszę skróćcie mi trochę temat

W

G
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 15:12   #4215
Kinga_20
Zakorzenienie

Cytat:

A tak wogóle, to poprałam rzeczy po córce, mam ich sporo. Zakupiłam tylko wyprawkę na wyjście ze szpitala i wogóle mogę rodzić Smoczek muszę jeszcze kupić do ciumkania i taki do butelki... mam TT więc wyparzę tylko, a smoczki wymienię na nowe, ale nie wyobrażam sobie nie karmić piersią!
Super! Bardzo mi się podoba taka nazwa wątku

Cytat:
kinga ale super z tą sr
ciekawe co u nas będzie na pierwszych zajęciach dziś... oby tylko jakieś pufy jak u was

słuchajci bo padnę zaraz mąż mi napisał przed chwilą że kolega o z pracy nastraszył że na pierwszych zajęciach pokazują film z porodu i on się teraz boi iść ze mną wieczorem pytałam się czy ten kolega chodził tam gdzie my? a on że nie... on to w ogóle w innym mieście
Yyyyyyy u nas były zajęcia organizacyjne i raczej nie będzie takiego hardcoru, że od razu wywalą filmik z porodu Twój TŻ niech się nie boi tak

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość

[/COLOR]Justi jak marzysz o czymś z ikei to przecież mogę Ci kupić i wysłać
Ooooo a jak ja bym chciała to też mogę liczyć na Ciebie? Strasznie spodobały mi się takie przegródki do szuflady - myślę, że mogą być przydatne, a na all strasznie drogo wychodzi......

Cytat:

Sweterek beżowy z misiem
Pajacyk..... Reniferek

Super!!!

Ja się powoli szykuję do gina, a w międzyczasie gotuję ryż do swoich jabłek Zjem jak wrócę z wizyty

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 15:14   #4216
Aaś
Zakorzenienie

diabli jakbyś trafiła jakieś fajne półśpiochy na all to ja jestem tutaj
Stary 2013-02-06, 15:15   #4217
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:

Ooooo a jak ja bym chciała to też mogę liczyć na Ciebie? Strasznie spodobały mi się takie przegródki do szuflady - myślę, że mogą być przydatne, a na all strasznie drogo wychodzi......
Nie ma problemu jeśli Wam się bardzo nie spieszy, bo byłam wczoraj i na razie się nie wybieram aczkolwiek na pewno marzec, kwiecień będę po rzeczy dla malucha to wtedy mogę Wam coś wziąść
Stary 2013-02-06, 15:16   #4218
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
Super! Bardzo mi się podoba taka nazwa wątku

Yyyyyyy u nas były zajęcia organizacyjne i raczej nie będzie takiego hardcoru, że od razu wywalą filmik z porodu Twój TŻ niech się nie boi tak

Super!!!

Ja się powoli szykuję do gina, a w międzyczasie gotuję ryż do swoich jabłek Zjem jak wrócę z wizyty
no właśnie mu napisałam żeby sie ogarnął i że ten durny kolega chciał go tylko nastraszyć

a do ikei to wczesniej tylko pomierz sobie czy ci wejdą do szuflad bo ikea ma "swoje" wymiary
Stary 2013-02-06, 15:18   #4219
Kinga_20
Zakorzenienie

Cytat:
Nie ma problemu jeśli Wam się bardzo nie spieszy, bo byłam wczoraj i na razie się nie wybieram aczkolwiek na pewno marzec, kwiecień będę po rzeczy dla malucha to wtedy mogę Wam coś wziąść
Jasne, daj znać wcześniej jak będziesz jechać to Ci podeślę linki co bym chciała Jeju dzięki wielkie, Kochana jesteś

---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ----------

Cytat:
no właśnie mu napisałam żeby sie ogarnął i że ten durny kolega chciał go tylko nastraszyć

a do ikei to wczesniej tylko pomierz sobie czy ci wejdą do szuflad bo ikea ma "swoje" wymiary
Właśnie komodę wybraliśmy i powinno pasować Dzięki za zwrócenie uwagi na to

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Stary 2013-02-06, 15:19   #4220
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Jasne, daj znać wcześniej jak będziesz jechać to Ci podeślę linki co bym chciała Jeju dzięki wielkie, Kochana jesteś

---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ----------

Właśnie komodę wybraliśmy i powinno pasować Dzięki za zwrócenie uwagi na to
dam znać na forum z tydzień wcześniej, że się wybieram:P będę jechała po fotel jak będzie już pokoik gotowy
Stary 2013-02-06, 15:19   #4221
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Ja też piję Bavarię - gruszkową

Pączki w ciązy też jem - chociaż teraz się nie martwię, ze mi doopa rośnia.
A rośnie-oj rośnie...

Po ciąży czeka mnie masakryczna walka z wagą. Myślałam, ze pójdzie łatwo a tu doopa - przez niedoczynność tarczycy nie będzie tak łatwo, wiec teraz sie musze najesc na zapas slodyczy i innych pysznosci

ciążaaaaa
Mi też rośnie, więc nie Ty jedna
I też tak sobie mówię, ze teraz najem się na zapas a później będę płakać, ćwiczyć i jeść zdrowo

Cytat:

Sweterek beżowy z misiem
Pajacyk..... Reniferek

renifer wymiata
Ale za taką cenę to może mieć pidżamkę z reniferem

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
cześc mamuśki

odpowiadajac na pytania..
nie piszę z jakieś niechęci..awersji
wiem że to minie..zawieszam się i już....
chwilowy brak nastroju

dziś rano pojechaliśmy z tż zrobic mi badania..tak spontanicznie..mocz i morfologie..dopiero drugi raz w tej ciąży
wieczorem zaplanowałam pójść do ginka..
zaraz tż pojedzie odebrac wyniki
ciekawe czy są ok!?

proszę skróćcie mi trochę temat
Przyznaj się, że przestałaś nas lubić :x

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 15:21   #4222
Kinga_20
Zakorzenienie

Cytat:
dam znać na forum z tydzień wcześniej, że się wybieram:P będę jechała po fotel jak będzie już pokoik gotowy
SUPER! Jesteśmy umówione

Stary 2013-02-06, 15:24   #4223
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
I też tak sobie mówię, ze teraz najem się na zapas a później będę płakać, ćwiczyć i jeść zdrowo

renifer wymiata

a jak tu nas lubić jak tyle gadamy?

tak patrze n inne wątki i póki co chyba wiedziemy prym w maju będzie pewnie 456 część

jeeeny,.. ja chce pąąąąączka
Stary 2013-02-06, 15:26   #4224
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
Axella - ja sie dzisiaj nawet nie uczesalam. 14:00 i nadal w pizamie. oddaj troche energii! jak sie urodzi Nelka to da mi takiego kopa w dupe, ze sie nie pozbieram

Nuna za wyprawke, kupujesz Bebilon z mysla, ze nie bedziesz karmila piersia, czy "na zapas"?
kupuje w razie w. Uczę się na błedach bratowej Chcieć to my sobie możemy karmić ale jak brakuje pokarmu to brakuje jej brakło czego sie nie spodziewała w drugi dzień po szpitalu o 10 w nocy. jeździli po aptekach i szukali czynnej. Kupie małe pudełeczko będzie siedzieć najwyżej i tyle

pytanko:
po co na początek mi śliniaki dla dzidzi??
Stary 2013-02-06, 15:27   #4225
maarchewka
Zakorzenienie

łe dostałam zaproszenie do kolegii do Zurychu.. Mam prawdopodobnie rok.. ale tam nie pojadę.. bo teraz ciąża a potem niemowlak..Ehh troche mi sie zmieni w zyciu...

Wojtek
Stary 2013-02-06, 15:30   #4226
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:

renifer wymiata

co też do głowy Ci przyszło motylku
przeciwnie..uwielbiam Was ..
tylko czasami tak mam
że mało mam do powiedzenia
choc i nadążyc za Wami to sztuka wielka..nie powiem

W

G
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 15:38   #4227
potterka
Zakorzenienie

przeleciałam Was ale nic ciekawego nie mam do powiedzenia..

całkowicie zdupczył mi się humor

Jedynie co do SR to właśnie miałam dzwonić i zapomniałam
Jutro może zadzwonię.. chociaż nie wiem co z tego wyjdzie bo TŻ jest na nie
A potem w spzitalu będzie wielce w szoku i tylko będzie mnie wkurzał swoją niewiedzą
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 15:44   #4228
karolina2121
siedzę i myślę

Mam chęć rozjaśnić włosy... ale trochę się boję Farbować się nie boję, tylko to rozjaśnianie mnie przeraża... Któraś rozjaśnia ?
Stary 2013-02-06, 15:54   #4229
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Mam chęć rozjaśnić włosy... ale trochę się boję Farbować się nie boję, tylko to rozjaśnianie mnie przeraża... Któraś rozjaśnia ?
mi fryzjerka powiedziała, że w ciąży nie powinno się robić dekoloryzacji - więc możliwe ze rozjaśnienia też.. Chodziło o substancje jakie są w tych specyfikach i że mówiła, można mieć małą rankę na głowie i to wniknie do krwi..
Z kolei co do malowania nie miała zastrzeżęń i ja sobie malowałam..

---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ----------

Dobra.. Zrobiłam te angielskie pączki : http://waniliowo.blox.pl/2009/08/Pac...izowanego.html

W przepisie podstawowym są bardzo proste.. No może mi takie ładne nie wyszły jak tam, ale w smaku są bardzo dobre - ja ogólnie średnio lubię pączki a to mi nawet smakowały..
Ja sobie utrudniłam zadanie i chciałam wrzucić do nich coś do środka.. Ciasto jest dosyć rzadkie, wiec nie jest to prostę.. Wkładalam je na łyżeczkę, drugą lyżeczką wrzucałam krem czekoladowy a potem kolejną lyżka drugą warstwę ciasta, żeby przykryc krem.. A potem szybko na olej..
Jakbym kupiła lepszy krem czekoladowy to by było lepiej.. Bo kupiłam taki kremuś z biedronki i mi troche nei smakuje.. Trzeba było się szarpnąć na te w sloiku.. No ale trudno..

Wojtek
Stary 2013-02-06, 15:56   #4230
Ashyshqa
Zakorzenienie

Ada, dobrze, że do nas wracasz mimo, że nie zawsze masz jak
Powiedz mi, jak Ci poszło odstawianie synka od piersi? Już się z tym pogodził?
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości