|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 9 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.9 |
|
8 | 16,00% |
| Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieciaki urodzą się wiosną! V-VI 2013, cz.9 |
|
28 | 56,00% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
2 | 4,00% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 cz.9 |
|
1 | 2,00% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.9 |
|
3 | 6,00% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
2 | 4,00% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
2 | 4,00% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
1 | 2,00% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
3 | 6,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8
Cytat:
Ja po witaminach i żelazie mam podobnie jak Ty. W ogole nie wiem co to zatwardzenia sa Cytat:
najważniejsze, że masz to zas obą![]() Nawet mnie nie strasz ![]() Ja poproszę piwko bezalkoholowe (wczoraj piłam ) i dziś też chcę![]() W ogóle mam ogromną ochotę na piwo - takie z alkoholem. Jak mój TŻ sobie nalewa do szklanki to siorbię sobie pianke. ![]() Idę do sklepu po skłądniki na pączusie malusie na jutro ale najpierw wszamiemy z małą pomarańczka.
|
|
|
#4202 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
TŻ może na razie jeszcze jest wszystkim przerażony.. Ja jak mojemu powiedzialam, że chce do szkoly rodzenia i wogóle.. To on znowu coś, kolejny obowiazek, gdzie to on wrzuci w swój napięty grafik.. I było marudzenie.. Ale w koncu ustaliliśmy, że idziemy w marcu (ledwno zdąże ją skonczyc przed porodem)... Może jak mu powiesz, że i tak sie zapisujesz i że zależy Ci na tym, żeby on w tym uczestniczył bo to w koncu i jego dziecko.. I ze to Ty wszystkie trudny ciąży i jeszcze gorsze trudy porodu musisz znosic, ze pojscie z Tobą na szkolę rodzenia to przy tym na prawde nie duży wysilek.. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#4203 |
|
Zakorzenienie
|
Can za mną tez chodzi piwo. Ale najlepiej radler albo shandy
Aleee kupiłam sobie jakoś tą bavarie bezalkoholową czy jakoś tak i nawet nie jest złe ![]() kocham pączki w ciąży Muszę jutro rano biec gdzies by mi nie wykupili ![]() ![]()
|
#4204 |
|
Zakorzenienie
|
W ogóle głupia ja strasznie.. Coś mi sie powaliło, że przed tłustym czwartkiem jest popielec.. No i zarządziłam w domu post.. Kanapeczki bez mięska.. Wczorajszy obiad miałam już mrozić.. I się zastanawiałam co w ogóle dzisiaj będę jadła..
Na szczęście w porę zobaczyłam, że to jednak za tydzien... |
|
|
|
#4205 |
|
Zadomowienie
|
Wiecie co, tak siedzę i czytam , rzucił mi się wątek wakacyjny Mamo, tato - ja urodzę się w to lato! Mamusie VII-VIII 2013 r!!!
i pomyślałam, ze można by do sondy dodać tytuł: "NIESIEMY ŚWIATU TĘ WIEŚĆ RADOSNĄ, NASZE DZIECIAKI PRZYJDĄ NA ŚWIAT WIOSNĄ" i to ja co nie znoszę rymowanych tytułów ![]() EDIT: Abo "urodzą się wiosną" co by dwóch światów nie było. A tak wogóle, to poprałam rzeczy po córce, mam ich sporo. Zakupiłam tylko wyprawkę na wyjście ze szpitala i wogóle mogę rodzić Smoczek muszę jeszcze kupić do ciumkania i taki do butelki... mam TT więc wyparzę tylko, a smoczki wymienię na nowe, ale nie wyobrażam sobie nie karmić piersią!
Edytowane przez kalka Czas edycji: 2013-02-06 o 15:15 |
|
|
|
#4206 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Genialne ![]() Cześć Mamuśki Przez to, że wizaż ostatnio wariuje jakoś mi wena na cytowanie odeszła i po tym jak wczoraj nadrobiłam mamy lipcowo- sierpniowe i mi wizaż padł stwierdziłam, że nie będę stresować siebie i Maluszka i daje sobie spokój dla własnego komfortu psychicznego Dlatego ogólne za dzisiejsze wizyty i dla mam tych kciuków potrzebujących za kolejne tc |
|
|
|
|
#4207 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pączki w ciązy też jem - chociaż teraz się nie martwię, ze mi doopa rośnia. A rośnie-oj rośnie... Po ciąży czeka mnie masakryczna walka z wagą. Myślałam, ze pójdzie łatwo a tu doopa - przez niedoczynność tarczycy nie będzie tak łatwo, wiec teraz sie musze najesc na zapas slodyczy i innych pysznosci ![]() Cytat:
|
|
|
#4208 |
|
Zadomowienie
|
Mam do Was pytanie:Czy któraś z was robiła jakieś badanie odnośnie tarczycy????
Na ostatniej wizycie poskarżyłam się że się źle czuję, słabnę w najmniej oczekiwanych momentach i kręci mi isę w głowie. |Gin stwierdził że pasuje zrobić włąsnie badania na tarczycę i nie zapisał mi jakie . Chciałabym je mieć na następną wizytę i Doooopa |
|
|
|
#4209 |
|
Zakorzenienie
|
kinga ale super z tą sr
ciekawe co u nas będzie na pierwszych zajęciach dziś... oby tylko jakieś pufy jak u was słuchajci bo padnę zaraz i on się teraz boi iść ze mną wieczorem |
|
|
|
#4210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() super wszystko zobaczy w internecie, może oddechy i masaż to nie jets niezbędna dla niego wiedza, ale rozumiem, że wie jak pielęgnować pępek, kąpać, przewijać itp? bo ja np. nie i dlatego idę zresztą tam babka Ci patrzy na ręce i doradzi jak robisz źle jak nie chce to niech się całuje i idź sam ja tam mojego nie pytałam, czy chce tylko powiedziałam mu,że będziemy chodzić wtedy i tyle, to w końcu nie tylko moja sprawa nie ---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ---------- Justi jak marzysz o czymś z ikei to przecież mogę Ci kupić i wysłać
|
|
|
#4211 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja mam napisane TSH / hTSH |
|
|
|
|
#4212 |
|
Zakorzenienie
|
przyszłą mi przesyłka z allegro
brązowe spodenki na szelkach, w jodełke H&M Koszula,body w kratkę NEXT Sweterek beżowy z misiem Pajacyk..... Reniferek z tym ostatnim zaszalałam ![]() te spodenki z H&M są dosyć grube, takie z podszewką |
|
|
|
#4213 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziekuję Ci bardzo, zapiszę na karteczce i zrobię przy okazji moczu ;P |
|
|
|
|
#4214 |
|
Wtajemniczenie
|
cześc mamuśki
odpowiadajac na pytania.. nie piszę z jakieś niechęci..awersji ![]() wiem że to minie..zawieszam się i już.... chwilowy brak nastroju ![]() dziś rano pojechaliśmy z tż zrobic mi badania..tak spontanicznie..mocz i morfologie..dopiero drugi raz w tej ciąży ![]() wieczorem zaplanowałam pójść do ginka.. zaraz tż pojedzie odebrac wyniki ![]() ciekawe czy są ok!? proszę skróćcie mi trochę temat
|
|
|
|
#4215 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Twój TŻ niech się nie boi tak ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja się powoli szykuję do gina, a w międzyczasie gotuję ryż do swoich jabłek
|
||||
|
|
|
#4216 |
|
Zakorzenienie
|
diabli jakbyś trafiła jakieś fajne półśpiochy na all to ja jestem tutaj
|
|
|
|
#4217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeśli Wam się bardzo nie spieszy, bo byłam wczoraj i na razie się nie wybieram aczkolwiek na pewno marzec, kwiecień będę po rzeczy dla malucha to wtedy mogę Wam coś wziąść
|
|
|
#4218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a do ikei to wczesniej tylko pomierz sobie czy ci wejdą do szuflad bo ikea ma "swoje" wymiary
|
|
|
|
|
#4219 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeju dzięki wielkie, Kochana jesteś ![]() ---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- Cytat:
Dzięki za zwrócenie uwagi na to
|
||
|
|
|
#4220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4221 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() I też tak sobie mówię, ze teraz najem się na zapas a później będę płakać, ćwiczyć i jeść zdrowo Cytat:
![]() Ale za taką cenę to może mieć pidżamkę z reniferem ![]() Cytat:
![]()
|
|
#4222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak patrze n inne wątki i póki co chyba wiedziemy prym w maju będzie pewnie 456 część ![]() jeeeny,.. ja chce pąąąąączka
|
|
|
|
|
#4224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pytanko: po co na początek mi śliniaki dla dzidzi??
|
|
#4225 |
|
Zakorzenienie
|
łe dostałam zaproszenie do kolegii do Zurychu.. Mam prawdopodobnie rok.. ale tam nie pojadę.. bo teraz ciąża a potem niemowlak..Ehh troche mi sie zmieni w zyciu...
|
|
|
|
#4226 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() przeciwnie..uwielbiam Was .. tylko czasami tak mam że mało mam do powiedzenia ![]() ![]() choc i nadążyc za Wami to sztuka wielka..nie powiem
|
|
|
|
|
#4227 |
|
Zakorzenienie
|
przeleciałam Was ale nic ciekawego nie mam do powiedzenia..
całkowicie zdupczył mi się humor ![]() Jedynie co do SR to właśnie miałam dzwonić i zapomniałam ![]() Jutro może zadzwonię.. chociaż nie wiem co z tego wyjdzie bo TŻ jest na nie ![]() A potem w spzitalu będzie wielce w szoku i tylko będzie mnie wkurzał swoją niewiedzą
|
|
|
|
#4228 |
|
siedzę i myślę
|
Mam chęć rozjaśnić włosy... ale trochę się boję
Farbować się nie boję, tylko to rozjaśnianie mnie przeraża... Któraś rozjaśnia ?
|
#4229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z kolei co do malowania nie miała zastrzeżęń i ja sobie malowałam.. ---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ---------- Dobra.. Zrobiłam te angielskie pączki : http://waniliowo.blox.pl/2009/08/Pac...izowanego.html W przepisie podstawowym są bardzo proste.. No może mi takie ładne nie wyszły jak tam, ale w smaku są bardzo dobre - ja ogólnie średnio lubię pączki a to mi nawet smakowały.. Ja sobie utrudniłam zadanie i chciałam wrzucić do nich coś do środka.. Ciasto jest dosyć rzadkie, wiec nie jest to prostę.. Wkładalam je na łyżeczkę, drugą lyżeczką wrzucałam krem czekoladowy a potem kolejną lyżka drugą warstwę ciasta, żeby przykryc krem.. A potem szybko na olej.. Jakbym kupiła lepszy krem czekoladowy to by było lepiej.. Bo kupiłam taki kremuś z biedronki i mi troche nei smakuje.. Trzeba było się szarpnąć na te w sloiku.. No ale trudno.. |
|
|
|
|
#4230 |
|
Zakorzenienie
|
Ada, dobrze, że do nas wracasz mimo, że nie zawsze masz jak
![]() Powiedz mi, jak Ci poszło odstawianie synka od piersi? Już się z tym pogodził? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:23.

), bylam 3 dzieckiem, a nawet kapac na poczatku nie miala odwagi...2 miesiace w inkubatorze. ale zawsze mi sie wydaje, ze taka waga 1500 to juz "z gorki". niepokoj jest caly czas, ale tak jak piszecie, byle do 30 tygodnia
najważniejsze, że masz to zas obą
) i dziś też chcę

za dzisiejsze wizyty i

. Chciałabym je mieć na następną wizytę i Doooopa 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Farbować się nie boję, tylko to rozjaśnianie mnie przeraża... Któraś rozjaśnia ?