Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012 - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-05, 21:39   #1171
patrycjja
Zadomowienie

Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012

Cytat:
Napisane przez madziusia222 Pokaż wiadomość
jak coś stworzysz to się pochwal, a jak możesz to wrzuc link z tymi barwnikami może też zakupię świetnie to musi wyglądac.
http://allegro.pl/show_item.php?item=2982066740 macie Dziewczyny- nie obiecuję, że z tym wszystko ok, ale myślę, że za tą cenę można zaryzykować. do tego przepis na masę cukrową: http://iamnotevenhere.blogspot.com/2...l#comment-form . to tak na wypadek gdyby Któraś odnalazła w sobie zmysł artystyczny

Cytat:
Napisane przez kaunokainen Pokaż wiadomość
Zajęcie mam, całkiem niezłe - chodzę na lekcje fińskiego 6h dziennie, więc jak już to zaczynam myśleć, ale po fińsku Na razie same początki, ale język powala

Test już czeka, bo nie bardzo wiem czy powinnam w razie W luteinę odstawiać. Niby mam do 25 dc brać a potem odstawić, ale trochę się martwię czy nic się nie stanie. Także spróbuję 2 dni przed terminem @. Test niby czuły od 12,5 więc jakaś szansa na wiarygodny wynik jest.

Póki co brzuch dalej pobolewa, choć dziś już mniej. Wczoraj tak mnie ścinało, że zasypiałam na stojąco, a dziś się z kolei wybudzić nie mogłam. Zauważyłam, że jakiekolwiek napinanie rozkręca mi te ciągnięcia, więc staram się jak najmniej ruszać

Życzę właśnie takiej podróży do Finlandii, bo naprawdę urzeka! A wejście z sauny do przerębla to uczucie najlepsze na świecie

Dziewczyny gratuluję dwóch kreseczek!!!

A pączki jutro też sama robię. Tu mają paskudne :P
na pewno kiedyś się wybiorę. na razie skupiłam się na wycieczkach do sąsiednich krajów. na zamorskie wyprawy muszę trochę uzbierać, ale skoro tak zachwalasz to już wiem na co odkładać do skarbonki

trzymam mocno, żeby pojawiły się te wymarzone dwie krechy. zresztą ... nie może być inaczej

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
S

biedna... zagotuj wodę w większym garnku obłóż krawędzie ręcznikiem i siedź na nim ile wytrzymasz. Brzmi drastycznie ale jest skuteczne

To i ja się Wam wygadam bo nie wiem co myśleć. Byłam dziś na drugim etapie rekrutacji w dużej i znanej firmie. Obydwaj panowie z którymi rozmawiałam wydawali się bardzo mili i ciekawie mówili. Tylko, że ja nadal nic nie wiem. Trochę sobie poczytałam opinie o nich i niestety nie są one satysfakcjonujące jednak chciałabym przekonać się o tym sama. Panowie zadawali ciekawe pytania, czułam się słuchana ale tak sobie pogadałam o sobie i o prywatnych tematach i znów usłyszałam, że jeszcze dziś nie dowie eis Pani o konkretnej ofercie". Przyznaję, że w temacie pracy jestem już zdesperowana, nawet nie tyle chodzi mi o lepsze perspektywy dla maleństwa ale o samą siebie bo moje poczucie wartości jest niższe niż niedawne temperatury za oknem ehh... Myślicie, że powinnam odpuścić tą "ofertę" czy jeszcze poczekać?
przyznam, że wypiłam dziś kilka herbatek z żurawiny (wbrew pozorom i opiniom żurawiny nie mają właściwości leczniczych, a moczopędne) i przeszło. teraz zostało tylko bieganie do kibelka, ale to też mniej mimo ogromnych ilości wlanych w siebie płynów

co do pracy - poczekaj, zobaczysz co się z tego wykluje. a może będzie dobrze? opinie opiniami. mój mąż pracuje w dużej ogólnopolskiej korporacji- psioczy się na to i w ogóle, a on jest tak zadowolony ze swojej pracy, że aż ja jestem w szoku. ciągle o niej gada, aż czasami mam dosyć. no i duże firmy mają swoje profity - w sensie socjalu (zazwyczaj) . co do pytań- moja koleżanka na rozmowie kwalifikacyjnej do stokrotki na stanowisko mięsne też miała przesłuchanie jak na komisariacie. chyba teraz taka moda wśród pracodawców jak dostaniesz pracę idź- i tak na początek nie da nikt umowy na czas określony, więc po prostu będziesz miała tą chwilę, żeby się rozeznać w tym czy to praca dla Ciebie czy nie
przepraszam, bo może i pisałam bez ładu i składu, ale chciałam przekazać wszystko co mam do powiedzenia

Cytat:
Napisane przez Ania0783 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny ponownie,
ja juz mam poukładane badania wiec już troszkę spokojniejsza jestem i ide do nowego gina z nowymi nadziejami
teraz mam luuuzik w cyklu wiec postanowiłam przejść na diete i zając sie sobą i oczywiście jak to sobie powiedzialam tak od piątku od razu glodna chodzę
troszke sie zmobilizowalam do gotowania dwóch obiadów, ostatnio tak miałam przed weselichem w 2011:coje st:
jak się zrobi ciepło to troszke pobiegam, a co.... mam nadzieje że bede konsekwentna.

Co do podejrzanych firm - zawsze jest jakies ziarenko prawdy w tych opiniach - ale z drugiej strony są one subiektywne i nie zawsze muszą się spełnic w każdym przypadku. W 2010 roku byłam na etapie przymuszonej zmiany pracy (firma sie posypała finansowo) więc wiem co to obniżone do minimum poczucie wlasnej wartości i ja bym spróbowała - jak opinie się sprawdzą to można szukac dalej już pracując przynajmniej
za podejście. sama postanowiłam na wiosne zacząć jakąś dietkę i ćwiczenia, jeśli teraz się nic nie wykluje. jakby coś będziemy się nawzajem motywowały
Stary 2013-02-05, 22:05   #1172
madziusia222
Zadomowienie

GG do madziusia222

zobacz znalazłam to samo tylko na sztuki http://allegro.pl/barwnik-spozywczy-...995384178.html

ale ale jest haczyk każda kolejna sztuka w przesyłce to 1,20zł czyli na drugi rzut oka chyba nie opłacalne

"Wiara to przekonanie o czymś, czego się jeszcze nie widziało. Nagrodą za tę wiarę jest zobaczyć to, w co się uwierzyło."

1.09.2012 Nasz dzień
madziusia222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-05, 22:15   #1173
patrycjja
Zadomowienie

Cytat:
zobacz znalazłam to samo tylko na sztuki http://allegro.pl/barwnik-spozywczy-...995384178.html

ale ale jest haczyk każda kolejna sztuka w przesyłce to 1,20zł czyli na drugi rzut oka chyba nie opłacalne
wychodzi niecałe 29 zł przy 12 kolorach (i najtańszej przesyłce). czyli niewielka różnica, ale jednak no i kusząca jest "darmowa" przesyłka (taa taka ona darmowa widzę, skoro jeden kolor złotówkę zaledwie )
Stary 2013-02-05, 22:22   #1174
madziusia222
Zadomowienie

GG do madziusia222

haha dokladnie ale dzięki za link kupię chyba żeby poeksperymentowac, buziaki uciekam spacccccccc

"Wiara to przekonanie o czymś, czego się jeszcze nie widziało. Nagrodą za tę wiarę jest zobaczyć to, w co się uwierzyło."

1.09.2012 Nasz dzień
Stary 2013-02-05, 23:44   #1175
francesca22
Zadomowienie

Witam
Mam pytanko
Castagnus bierze sie rano ( ale przed czy po posiłku)??
Stary 2013-02-06, 08:07   #1176
madziusia222
Zadomowienie

GG do madziusia222

Cytat:
Napisane przez francesca22 Pokaż wiadomość
Witam
Mam pytanko
Castagnus bierze sie rano ( ale przed czy po posiłku)??
nie wiem kto tu bierze castangus. nie ma w ulotce? jeżeli nie ma to ja bym brał RANO PO SNIADANIU

1.09.2012 Nasz dzień
Stary 2013-02-06, 08:48   #1177
Gegee
Rozeznanie

Ale od wczoraj napisałyście Ja niestety kompletnie nie znam się na pieczeniu, tylko szarlotkę potrafię zrobić
Tłusty czwartek to zatem u nas zarobek dla cukierni

Cytat:
To i ja się Wam wygadam bo nie wiem co myśleć. Byłam dziś na drugim etapie rekrutacji w dużej i znanej firmie. Obydwaj panowie z którymi rozmawiałam wydawali się bardzo mili i ciekawie mówili. Tylko, że ja nadal nic nie wiem. Trochę sobie poczytałam opinie o nich i niestety nie są one satysfakcjonujące jednak chciałabym przekonać się o tym sama. Panowie zadawali ciekawe pytania, czułam się słuchana ale tak sobie pogadałam o sobie i o prywatnych tematach i znów usłyszałam, że jeszcze dziś nie dowie eis Pani o konkretnej ofercie". Przyznaję, że w temacie pracy jestem już zdesperowana, nawet nie tyle chodzi mi o lepsze perspektywy dla maleństwa ale o samą siebie bo moje poczucie wartości jest niższe niż niedawne temperatury za oknem ehh... Myślicie, że powinnam odpuścić tą "ofertę" czy jeszcze poczekać?
Co do wyników rekrutacji to spokojnie, zawsze trwa to kilka dni. Na pewno są w trakcie rozmów z innymi, więc i decyzji ostatecznej nie ma.
Jeżeli miło Ci się rozmawiało i ludzie wydali Ci się sympatyczni to chyba wrato spróbować. Opinie opiniami, każdy czego innego oczekuje. A też możesz zawsze cały czas szukać czegoś innego.

Z doświadczenia wiem, że jeżeli przejdzie się do drugiego etapu rekrutacji, to nawet jeżeli nie są zainteresowani, to zazwyczaj powiadamiają kandydatów.

Cytat:
ja juz mam poukładane badania wiec już troszkę spokojniejsza jestem i ide do nowego gina z nowymi nadziejami
teraz mam luuuzik w cyklu wiec postanowiłam przejść na diete i zając sie sobą i oczywiście jak to sobie powiedzialam tak od piątku od razu glodna chodzę
troszke sie zmobilizowalam do gotowania dwóch obiadów, ostatnio tak miałam przed weselichem w 2011:coje st:
jak się zrobi ciepło to troszke pobiegam, a co.... mam nadzieje że bede konsekwentna.
To fajnie, że udało się ogarnąć temat badań

A my w niedzielę doszliśmy do podobnych refleksji. Też postanowiliśmy się zdrowiej odżywiać i zapisać na jakąs siłownię. Przybyło mi kilka kilogramów od wakacji i powinnam się ich pozbyć. Zwłaszcza, że póki nie jest się w ciąży to jest to dobry czas żeby o siebie zadbać.
Wprawdzie już wczoraj mieliśmy iść poćwiczyć, ale nic z tego nie wyszło... musimy się jednak zmusić i wpaść w rytm.

A czemu dwa obiady? Dla swojego męża co innego musisz szykować? może on też chce się trochę podietować?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-02-06, 09:00   #1178
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Ja też zaczęłam się trochę więcej ruszać od kilku dni Ale u mnie to łatwiej, bo mi się w domu wszyscy odchudzają więc się nawzajem motywujemy W sumie to ja się tylko wyrzeźbić muszę ale jak wszyscy to wszyscy
A dziś mam 3 dzień @ i spadła mi temperatura do 36,7 Dwa cykle miałam wysoką i nie spadała w ogóle więc może coś się naprawiło
Trzeci dzień łykam wiesiołek i wczoraj miałam jakby @ z duża ilością śluzu. Coś się ciągnęło często Może oeparol już działa. Jak myślicie?
Może w końcu będzie normalnie
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 14:58   #1179
PPPatinka
Rozeznanie

hej dziewczyny witam po 3 dniowej nieobecnosci ale troche stersu mialam z powodu diagnozy cp. ale cos mi nie gralo w tym wszystkim zrobilam bete i wyszlo ze nie jestem w ciazy zadnej ani normalnej ani pozamacicznej dzis tez bylam u innego gina na kase chorych nie wierzyl w to co slyszal odemnie a co powiedzial mi dotychczasowy lekarz nadomiar tego okazalo sie ze nie mam zadnej blony po polipie i ze zapisany duphaston mi jeszcze wstrzymuje dodatkowo @ i ze mam go odstawic i powinien sie pojawic w ciagu 3 dni i bedzie ok a mogl sie zatrzymac po zabiegu badz zaduza chec zajscia w ciaze mogla miec wplyw a moj dotychczasowy gin kazal mi brac duphaston 10 dni i jakby okres nie przyszedl ( a napewno by nie przyszedl) mialam sie znow wstawic za co policzyl by sobie znow 150zl MASAKRA!!!!
ale cisze sie ze znow nie musze isc do szpitala i ze potwierdzil ze dopiero mialam wlasie owu i ze pecherzyk widoczny na wczesniejszym usg z 31.01 pokazywal ze mam owu teraz go juz nie ma wiec pekl szkoda bo akurat u nas nic sie nie dzialo bo tz zachorowal i nie mial sily wiec odpuscilismy ( ale swoja droga troche mi przykro ze dotychczasowy gin probowal mnie naciagnac poniewaz lecze sie u niego wiele lat ale teraz przestane

WIELKIE GRATULACJE DLA NOWYCH FASOLEK !!!!

I WITAM NOWE STARACZKI

---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ----------

a jesli chodzi o testy owulacyjne i ciazowe to za zamawiam te i owu pokazuja http://allegro.pl/10-x-kasetowe-test...989975784.html
PPPatinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 15:08   #1180
ryba91
Zakorzenienie

Witam,
wpadam na sekunde bo lece na miasto na jakieś zakupy na chrzciny, ale wpadłam bo zrobiłam pączki juz na jutro i powiem Wam że te ziemniaczane są pyszne!! dziękuję!
Stary 2013-02-06, 16:00   #1181
Ania0783
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Gegee Pokaż wiadomość
Ale od wczoraj napisałyście Ja niestety kompletnie nie znam się na pieczeniu, tylko szarlotkę potrafię zrobić
Tłusty czwartek to zatem u nas zarobek dla cukierni

Co do wyników rekrutacji to spokojnie, zawsze trwa to kilka dni. Na pewno są w trakcie rozmów z innymi, więc i decyzji ostatecznej nie ma.
Jeżeli miło Ci się rozmawiało i ludzie wydali Ci się sympatyczni to chyba wrato spróbować. Opinie opiniami, każdy czego innego oczekuje. A też możesz zawsze cały czas szukać czegoś innego.

Z doświadczenia wiem, że jeżeli przejdzie się do drugiego etapu rekrutacji, to nawet jeżeli nie są zainteresowani, to zazwyczaj powiadamiają kandydatów.

To fajnie, że udało się ogarnąć temat badań

A my w niedzielę doszliśmy do podobnych refleksji. Też postanowiliśmy się zdrowiej odżywiać i zapisać na jakąs siłownię. Przybyło mi kilka kilogramów od wakacji i powinnam się ich pozbyć. Zwłaszcza, że póki nie jest się w ciąży to jest to dobry czas żeby o siebie zadbać.
Wprawdzie już wczoraj mieliśmy iść poćwiczyć, ale nic z tego nie wyszło... musimy się jednak zmusić i wpaść w rytm.

A czemu dwa obiady? Dla swojego męża co innego musisz szykować? może on też chce się trochę podietować?
heheh dobre sobie -mój tz na diecie uhmmm niestety on zjada posiłki normalne tym bardziej że pracuje fizycznie, no a ja na diecie no niestety takie domowe obiadki odpadają

i tak wczoraj mój tz zupka jarzynowa i kluseczki na parze, a ja kurczak z gotowanymi warzywami

---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ----------

Noo z tą mobilizacją to ciężko, ale spróbuje sie nie poddawac i czekam na wiosne - wtedy aż się wszystkiego chce

---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ----------

Cytat:
Napisane przez PPPatinka Pokaż wiadomość
hej dziewczyny witam po 3 dniowej nieobecnosci ale troche stersu mialam z powodu diagnozy cp. ale cos mi nie gralo w tym wszystkim zrobilam bete i wyszlo ze nie jestem w ciazy zadnej ani normalnej ani pozamacicznej dzis tez bylam u innego gina na kase chorych nie wierzyl w to co slyszal odemnie a co powiedzial mi dotychczasowy lekarz nadomiar tego okazalo sie ze nie mam zadnej blony po polipie i ze zapisany duphaston mi jeszcze wstrzymuje dodatkowo @ i ze mam go odstawic i powinien sie pojawic w ciagu 3 dni i bedzie ok a mogl sie zatrzymac po zabiegu badz zaduza chec zajscia w ciaze mogla miec wplyw a moj dotychczasowy gin kazal mi brac duphaston 10 dni i jakby okres nie przyszedl ( a napewno by nie przyszedl) mialam sie znow wstawic za co policzyl by sobie znow 150zl MASAKRA!!!!
ale cisze sie ze znow nie musze isc do szpitala i ze potwierdzil ze dopiero mialam wlasie owu i ze pecherzyk widoczny na wczesniejszym usg z 31.01 pokazywal ze mam owu teraz go juz nie ma wiec pekl szkoda bo akurat u nas nic sie nie dzialo bo tz zachorowal i nie mial sily wiec odpuscilismy ( ale swoja droga troche mi przykro ze dotychczasowy gin probowal mnie naciagnac poniewaz lecze sie u niego wiele lat ale teraz przestane

WIELKIE GRATULACJE DLA NOWYCH FASOLEK !!!!

I WITAM NOWE STARACZKI

---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ----------

a jesli chodzi o testy owulacyjne i ciazowe to za zamawiam te i owu pokazuja http://allegro.pl/10-x-kasetowe-test...989975784.html
bedzie ok, dobrze że już wiesz na czym stoisz a lekarza zmień i to koniecznie

---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ----------

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
Witam,
wpadam na sekunde bo lece na miasto na jakieś zakupy na chrzciny, ale wpadłam bo zrobiłam pączki juz na jutro i powiem Wam że te ziemniaczane są pyszne!! dziękuję!
Ty mi tu o pączkach nie pisz bo ja na diecie heheheh

psssyyyyt .... daj przepis
Ania0783 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 17:33   #1182
Eleo765
Zadomowienie

ja biorę castagnus po śniadaniu na ulotce piszą tylko żeby brać rano.

dziewczyny, ja ostatnio wpadłam na vloga i bloga anne saccone i jej męża
kanał na youtube wspolny http://www.youtube.com/user/LeFloofTV/
kanal anne http://www.youtube.com/user/TheStyleDiet

oni mają malutkie dziecko i cofnelam sie do odcinkow jak robili test ciążowy (tak, kazdy dzień z życia wrzucaja na youtube, wspolczesny bigbrother), potem cala ciaza i teraz po narodzinach malej. wczoraj ogladalam odcinek w ktorym mowili o tym ze zrobili test i sa w ciazy i co ciekawe, Anna opowiada ze wg jej lekarza zaszla w ciaze bardzo szybko bo po ok 3 miesiacach od poczatku staran ciekawe, co? niby żadne odkrycie, ale jakoś mi to tak zostało w głowie...

polecam jak bedziecie mialy chwile. Anne z mezem mieszkaja w Irlandii.
Eleo765 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 17:35   #1183
wadera4
Wtajemniczenie

Cytat:

i tak wczoraj mój tz zupka jarzynowa i kluseczki na parze, a ja kurczak z gotowanymi warzywami
Narzekasz? Ja bym sobie takiego kurczaczka schrupała teraz

Są groby uwiecznione tylko wspomnieniem, na których wciąż tli się płomień rozpaczy.
wadera4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 17:37   #1184
patrycjja
Zadomowienie

Cytat:
Witam,
ja jestem własnie w trakcie smażenia i podjadania ;-)
a mówiłam, że ziemniaczane są pyyyyyycha i ziemniaków wcale nie czuć ale dobry przepis to i pączuchy dobre dzisiaj widziałam na tym blogu jeszcze jakieś inne przepisy na jutrzejszy dzień, ale nie zagłębiałam się, bo bym nie wiedziała co zrobić
a tak będziemy zajadać się jutro przysmakami własnej roboty
Stary 2013-02-07, 08:15   #1185
emi 84
Rozeznanie

Skoro dziś tłusty czwartek to nie myślimy o kaloriach i daje upust naszemu podniebieniua swoją drogą pewnie na 2 się u mnie skończy i tyle mojego szaleństwa
emi 84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 08:21   #1186
Gegee
Rozeznanie

Cytat:
heheh dobre sobie -mój tz na diecie uhmmm niestety on zjada posiłki normalne tym bardziej że pracuje fizycznie, no a ja na diecie no niestety takie domowe obiadki odpadają

i tak wczoraj mój tz zupka jarzynowa i kluseczki na parze, a ja kurczak z gotowanymi warzywami [COLOR="Silver"]
Śmiejesz się, a ja tak mojego odchudziłam A co! niech też poje coś zdrowego no ale mój to typowa praca przy biurku - siedząca, więc i inne zapotrzebowanie kaloryczne.Mogłam sobie pozwolić.

Cytat:
Napisane przez emi 84 Pokaż wiadomość
Skoro dziś tłusty czwartek to nie myślimy o kaloriach i daje upust naszemu podniebieniua swoją drogą pewnie na 2 się u mnie skończy i tyle mojego szaleństwa
Smacznego zatem wszystkim Wam życzę Wielu pyszności i żeby nic nie poszło w kilogramy

Chociaż ja na razie też planuję max 2 - jeden w pracy i jeden z TŻ w domciu

A swoją drogą to mogłybyście się pochwalić swoimi wypiekami. Sama nie piekę, ale uwielbiam popatrzeć jak innym to wychodzi

Edytowane przez Gegee
Czas edycji: 2013-02-07 o 08:24
Gegee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 08:51   #1187
patrycjja
Zadomowienie

Cytat:
Śmiejesz się, a ja tak mojego odchudziłam A co! niech też poje coś zdrowego no ale mój to typowa praca przy biurku - siedząca, więc i inne zapotrzebowanie kaloryczne.Mogłam sobie pozwolić.

Smacznego zatem wszystkim Wam życzę Wielu pyszności i żeby nic nie poszło w kilogramy

Chociaż ja na razie też planuję max 2 - jeden w pracy i jeden z TŻ w domciu

A swoją drogą to mogłybyście się pochwalić swoimi wypiekami. Sama nie piekę, ale uwielbiam popatrzeć jak innym to wychodzi
ja dzisiaj jestem już po jednym ziemniaczanym i obawiam się, że na tym skończy się moje dzisiejsze "świętowanie"
u mnie na blogu wstawiłam zdjęcia moich koślawców- do lepienie musialam zwerbować siostrę, bo sama bym cholery dostała takie mało pączkowe mi wychodziły

i muszę się pochwalić - wczoraj mąż stwierdził, że moje pączki sa lepsze niż jego mamy mała rzecz, a cieszy ehehehe

słodkiego czwartku dzieczyny!
Stary 2013-02-07, 08:56   #1188
peppermint patty
Rozeznanie

wszystkiego paczkowego!!!

oby w cycki szlo,ale dla pan z obfitym biustem w...rzesy
peppermint patty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 09:25   #1189
PPPatinka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez peppermint patty Pokaż wiadomość

heh ja dopiero po jednym jestem ale wczoraj tez wcielam jednego ciezko bylo sie oprzec ( a jeszcze 6 lezy ale niestety kupne bo lenia mam ostatnio no wolalabym zeby w cycki szlo bo po boczkach i na brzuchu juz treoche zaduzo mi sie zbiera
PPPatinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 09:37   #1190
madziusia222
Zadomowienie

GG do madziusia222

Cytat:
Napisane przez peppermint patty Pokaż wiadomość

cześc dziewczyny idę stworzyc te oponki może coś z nich weyjdzie http://www.mojewypieki.com/przepis/a...czki-z-dziurka

1.09.2012 Nasz dzień
Stary 2013-02-07, 09:54   #1191
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patrycjja Pokaż wiadomość
u mnie na blogu wstawiłam zdjęcia moich koślawców- do lepienie musialam zwerbować siostrę, bo sama bym cholery dostała takie mało pączkowe mi wychodziły
Witam !
Przejrzałam bloga i moje wyszły identyczne :P

EH.. coś czuję, że @ nadchodzi
Stary 2013-02-07, 09:59   #1192
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eleo765 Pokaż wiadomość
pradip, nie odpuszczaj!
Cytat:
pradip jeszcze się nie poddawaj, poczekaj, a obawiasz się czemu, podejrzana ta firma?
Cytat:
co do pracy - poczekaj, zobaczysz co się z tego wykluje. a może będzie dobrze? opinie opiniami. mój mąż pracuje w dużej ogólnopolskiej korporacji- psioczy się na to i w ogóle, a on jest tak zadowolony ze swojej pracy, że aż ja jestem w szoku. ciągle o niej gada, aż czasami mam dosyć. no i duże firmy mają swoje profity - w sensie socjalu (zazwyczaj) . co do pytań- moja koleżanka na rozmowie kwalifikacyjnej do stokrotki na stanowisko mięsne też miała przesłuchanie jak na komisariacie. chyba teraz taka moda wśród pracodawców jak dostaniesz pracę idź- i tak na początek nie da nikt umowy na czas określony, więc po prostu będziesz miała tą chwilę, żeby się rozeznać w tym czy to praca dla Ciebie czy nie
przepraszam, bo może i pisałam bez ładu i składu, ale chciałam przekazać wszystko co mam do powiedzenia
Cytat:

Dzieki kochane za wszystkie sugestie. Firma jest jedną z najbardziej nanych z branży finansowej na której za nic sie nie znam wiec nie mam pojecia czy jest podejrzana czy nie. Na wyniki rekrutacji oczywiście będe czekać choc myśle ze nici z tego bo powiedziałam że interesuje mnie stały etat a nie własna działalność. Zapytałam Was bo ja czułam sie zawiedziona forma 2 spotkania, 2 różnych panów, 2 różne zdawkowe informacje, zero konkretów i gadanie o mnie...

Cytat:
Dobrze że doszłaś do ładu z badaniami i powodzenia z dietą (dobry pomysł o tej porze roku )

Cytat:
Napisane przez PPPatinka Pokaż wiadomość
I jak tu wierzyc specjalistom? Bardzo dobrze ze poszłaś do innego lekarza oby było już dobrze
Cytat:
i muszę się pochwalić - wczoraj mąż stwierdził, że moje pączki sa lepsze niż jego mamy mała rzecz, a cieszy ehehehe
Takie słowa w ustach mężczyzny to naprawde coś wielkiego

A ja po przetańczonej nocy uciekam do sklepu po produkty na pączki i zamierzam się nimi poobjadać bo dziś tez czekają mnie szaleństwa na parkiecie
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 10:03   #1193
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
cześc dziewczyny idę stworzyc te oponki może coś z nich weyjdzie http://www.mojewypieki.com/przepis/a...czki-z-dziurka
Robiłam kiedyś takie ! i powiem Ci że są pyszneee! u mnie w piekarni niestety są masakryczne, strasznie suche, polewa czekoladopodobna itd. dlatego uważam, że jak ma się czas to lepiej samemu pichcić :P
Stary 2013-02-07, 10:07   #1194
patrycjja
Zadomowienie

Cytat:
pochwal się jak wyjdą. a może i ja dzisiaj jeszcze zamknę się w kuchni i pichcić będę

Cytat:
Witam !

dopóki @ nie nadejdzie jest nadzieja

a co do pączków- nie ważny wygląd, ważny smak
Stary 2013-02-07, 10:30   #1195
madziusia222
Zadomowienie

GG do madziusia222

Cytat:
Dzieki kochane za wszystkie sugestie. Firma jest jedną z najbardziej nanych z branży finansowej na której za nic sie nie znam wiec nie mam pojecia czy jest podejrzana czy nie. Na wyniki rekrutacji oczywiście będe czekać choc myśle ze nici z tego bo powiedziałam że interesuje mnie stały etat a nie własna działalność. Zapytałam Was bo ja czułam sie zawiedziona forma 2 spotkania, 2 różnych panów, 2 różne zdawkowe informacje, zero konkretów i gadanie o mnie...

Dobrze że doszłaś do ładu z badaniami i powodzenia z dietą (dobry pomysł o tej porze roku )

I jak tu wierzyc specjalistom? Bardzo dobrze ze poszłaś do innego lekarza oby było już dobrze

Takie słowa w ustach mężczyzny to naprawde coś wielkiego

A ja po przetańczonej nocy uciekam do sklepu po produkty na pączki i zamierzam się nimi poobjadać bo dziś tez czekają mnie szaleństwa na parkiecie
a co ty tak balujesz w srodku tygodnia?

---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ----------

Cytat:
Robiłam kiedyś takie ! i powiem Ci że są pyszneee! u mnie w piekarni niestety są masakryczne, strasznie suche, polewa czekoladopodobna itd. dlatego uważam, że jak ma się czas to lepiej samemu pichcić :P
ej zrobiłam wg przepisu i ciasto jakieś za rzadkie mi się wydaje, ale narazie rośnie a ja w tym czasie pichce obiad i sprzatam, zobacze póxniej te ciasto jak coś to mąki więcej no nie wiem co z tego będzie

1.09.2012 Nasz dzień
Stary 2013-02-07, 10:55   #1196
ryba91
Zakorzenienie

mi jak jest za rzadki to też dodaję mąki . A to zależy kto przepis zamieszczał itd. bo np. niektórzy dokładnie co do grama na wadze sprawdzają mąke, inni na oko ( tak jak ja w większości przypadków) inni na szklanki itd więc miara mierze nie równa :P
Stary 2013-02-07, 10:57   #1197
Gegee
Rozeznanie

Cytat:
Witam !

póki nie ma @ jest nadzieja i tego trzeba się trzymać

Cytat:

ej zrobiłam wg przepisu i ciasto jakieś za rzadkie mi się wydaje, ale narazie rośnie a ja w tym czasie pichce obiad i sprzatam, zobacze póxniej te ciasto jak coś to mąki więcej no nie wiem co z tego będzie
Ehhh... jak ja bym chciała popichcić w domu.... a muszę w pracy siedzieć do wieczora.. a cała sterta papierów czeka i jeszcze spotkania mam...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-02-07, 11:01   #1198
madziusia222
Zadomowienie

GG do madziusia222

gege a ja bym chciała pracowac

dziewczyny robię z tego pączki takie malutkie, nie mogłam nic z tym zrobic a jak dodam za dużo mąki to twarde będzie

1.09.2012 Nasz dzień
Stary 2013-02-07, 11:51   #1199
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
póki nie ma @ jest nadzieja i tego trzeba się trzymać

Ehhh... jak ja bym chciała popichcić w domu.... a muszę w pracy siedzieć do wieczora.. a cała sterta papierów czeka i jeszcze spotkania mam...
ehh. no niby jest nadzieja, ale mam teraz jakiś dziwny śluz ( ja tam go nigdy nie zauważyłam przed@ ; ale może sie nie przyglądałam :P) i tak jakoś wewnętrznie czuje ze nadchodzi

a ja tez mam ten problem teraz do piątku włącznie pracuje po 12h i też nie bardzo miałabym jak pichcić, dlatego wczoraj zrobiłam i faworki i pączki - i te ziemniaczane to fajnie pomysl byl bo dzisiaj są jeszcze"mokre" a takie lubie, bo do tych suchych zwykłych pączków to trzeba miec jeszcze jakiś napój bo idzie sie zapchać :P
a poza tym to kuchnia jest moją pasją i uwielbiam tam siedzieć i gdybym mogła to nigdy bym z niej nie wyszła. Wiele bym oddała, żeby cofnąc czas i zamiast do LO pójść do gastronomika..ale wiadomo- rodzice...
Moze kiedyś uda mi się pracować w jakimś miejscu gastronomicznym (oprócz oczywiście kebabów itd. :P)

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------

Cytat:
gege a ja bym chciała pracowac

dziewczyny robię z tego pączki takie malutkie, nie mogłam nic z tym zrobic a jak dodam za dużo mąki to twarde będzie
to wtedy dodasz troche mleka i będzie ok ale nie każde ciasto musi być zaraz ekstra elastyczne itd bo czasem własnie powinno być takie rzadsze :P
Stary 2013-02-07, 13:16   #1200
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Zamieniamy się ?

Cytat:
a co ty tak balujesz w srodku tygodnia?
Trafiły mi się 2 imprezy firmowe, potem tydzień przerwy i jeszcze 9 w ciągu 2 tygodni

Pączusie zrobione tylko bez cukru pudru bo zapomniałam że mi mąż zużył cały do swoich specyfików
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości