|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 9 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.9 |
|
8 | 16,00% |
| Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieciaki urodzą się wiosną! V-VI 2013, cz.9 |
|
28 | 56,00% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
2 | 4,00% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 cz.9 |
|
1 | 2,00% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.9 |
|
3 | 6,00% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
2 | 4,00% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
2 | 4,00% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
1 | 2,00% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
3 | 6,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4261 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8
|
#4262 |
|
Zadomowienie
|
hi hi ja też na początku miałam problemy. Na prawo od nazwy przedmiotów są daty jak np jest przestępczość kryminalna 25.02 w dwóch okienkach to znaczy że 25.02 są dwa wykłady z tego przedmiotu. Godziny zajęć podane są po lewo
![]() ---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- Rampersik |
|
|
|
#4263 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
[/QUOTE]woooow, kochana!!! Ale za taką cenę tyle tego?? Polujesz w sklepach czy też w second handach?Moje połowy: -2x niedrapki -2x czapeczka cienka (rozmiar 56) -półśpiochy (56) -skarpeteczki - zamowilam 2x spiochy 56 na allegro-sliczneee ![]() Słuchajcie, naprawde tak wiele trzeba skupiac się na tym rozmiarze 56? cos mi się wydaje, że nakupuję tych rzeczy a bobas od razu bedzie mial kolo 59-60 cm i wtedy wszystko pojdzie w kąt, oczywiscie kupuję tez rozmiary 62 i juz 68 zeby miec no ale mimo wszystko... jak jest u Was? ---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ---------- bo będę miec syna, lekarz już mówi, ze chłopak duży... |
|
|
|
|
#4264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo mi się podobał ![]() lubię Was dziś nie byłam w stanie nic ogarnąć w pracy (nawet telefon sobie wyłączyłam, bo stwierdziłam że gardło mnie boli i nie chce mi się z nikim gadać, ale ciiiiiiiii), a tu tylko 3 strony do nadrobienia
|
|
#4265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja miałam zawsze podany dzień i jakie rpzedmioty tego dnia, a nie przedmiot i w jakie dni on jest
|
|
|
|
|
#4266 |
|
Raczkowanie
|
banka
za zakupy ![]() minkionka polowałam w hurtowni z używaną odzieżą, a dzisiaj akurat mieli promocję: -75% ceny na wszystko co do rozmiarów, mam tylko kilka rzeczy w rozmiarze 56, resztę mam na 62, 68 i większe. Doszłam do wniosku, że Jasiowi nie będzie przeszkadzać, jeśli będzie miał troszkę za duże śpiochy, a bynajmniej dłużej z nich skorzysta
Edytowane przez joooasia Czas edycji: 2013-02-06 o 17:17 |
|
|
|
#4267 |
|
Raczkowanie
|
Fajnie, że takowe hurtownie macie u siebie...
U nas tylko lumpeksy ale biedne jesli chodzi o ciuchy dla maluszkow, naprawde, pomimo, ze miasto duuze |
|
|
|
#4268 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też tak mam, że czytam, czytam i nic nie chce mi się odpisywać ![]() Cytat:
![]() Hmm chyba się wybiorę do hm ![]() Podobno w coccodrillo też jeszcze duże wyprzedaże ![]() A ja po drzemce, tak młoda skakała, że ja zasnęłam aż Babcia poszła do sąsiadki, TŻ w pracy, może się wybiorę do CH bo mam po drugiej stronie ulicy, aleeee jak pomyślę, że muszę się ubrać to mi się odechciewa
|
|
#4269 |
|
Raczkowanie
|
kupiłam wzór 1 i 2(nie przerażać się numerem 2-po to pojdzie zielona koszuleczka
) żeby nie bylo, ze kolory "dziewczynskie" :phttp://allegro.pl/spiochy-spioszki-d...984306344.html |
|
|
|
#4270 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#4271 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ogólnie to powiem wam świetną sytuację z dzisiejszego dnia dziś cieplutko to zamiast narciarki założyłam płaszczyk który ładnie podkreśla mi brzuszek Wyszłam z psem na dłuższy spacerek idę idę podchodzi do mnie jedna Pani i "przepraszam dziewczynko ale ile masz lat, że już w ciąży" Zatkało mnie no normalnie nie wiedziałam co powiedzieć wiem że młodo wyglądam ale żeby aż tak. Ja od razu śmiech i że 22. A ona do mnie Kochana nie dodawaj sobie wieku to już nie wstyd jak w liceum ma się dziecko
|
|
|
|
|
#4272 | |
|
Zakorzenienie
|
za taką cenę to mogłaś hurtowo brać![]() Cytat:
|
|
|
#4273 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zatkany nos jako element błogosławionego stanu już mam. nie chcę znowu iść na l4 i siedzieć w domu no to masz szczęście ja się zastanawiam czy nie daruję sobie postu ilościowego. bo bez mięska wytrzymam, ale z 3 posiłkami już niekoniecznie Cytat:
![]() ja swojego czasu robiłam tsh, i to jest podstawowe. jesli są jakies dodatkowe podejrzenia że coś jest nie tak to jeszcze się zleca ft3 i ft4
|
|
#4274 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do drugiego imienia my nie dajemy.. Dla nas to jest niepotrzebne i się bez sensu plącze.. Ani ja ani TZ nie mamy i dobrze nam z tym ![]() Cytat:
Fajnie, że jeszcze Cię za taką mlodą biorą
|
||
|
|
|
#4275 |
|
Raczkowanie
|
A propo taszczenia tych cudów... Było tego trochę, tym bardziej, że jeszcze sobie kupiłam 2 pary portek do spania i piżamkę. Wyszła z tego pełniusieńka torba z Castoramy i jeszcze jedna materiałowa z Tesco. Ale do pomocy miałam mamę, więc nie było problemu z noszeniem
Najlepsze jest to, że tydzień temu jak kupiłam pierwsze 4 sztuki ciuszków, to mama zastanawiała się czy to nie za wcześnie na takie zakupy, a dzisiaj jak wpadła między wieszaki i zaczęła wybierać i przebierać, to myślałam, że nawet siłą jej nie zatrzymam |
|
|
|
#4276 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no jest się czym chwalić ![]() Cytat:
i dla męża za dobry wybór ![]() Cytat:
gratulacje Cytat:
dobrze że lekarz zainterweniował
|
|
#4277 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Niop zawsze jest plus chociaż i minus bo się dziwnie patrzą ludzie czasem
|
|
|
|
|
#4278 |
|
Zakorzenienie
|
Już po wizycie.... Lekarz stwierdził, że się nic nie oszczędzam na zwolnieniu... Powiedział, że macica mi się stawia, więc zero głaskania czy jej dotykania......... Luteina 2 razy dziennie, Asmag Forte i No-spa Forte........... kurde no............... zawsze coś, no zawsze coś..............
|
|
|
|
#4279 |
|
Wtajemniczenie
|
nie wiem co się ze mną dzieje dziś
rano było mi słabo, musiałam się położyć takie miałam zawroty głowy. potem mieliśmy podjechać z mężem na drobne zakupy i do biblioteki. już w drodze zaczęło mi się robić słabo w aucie, ale nie przejęłam się bo od początku ciąży często w aucie tak mam, uchyliłam okna tylko, ale było coraz gorzej. pod sklepem tak się słabo czułam że mąż poszedł sam. potem zaczęło mi się robić niedobrze i prawie film mi się urwał. w bibliotece na szybko wybrałam jakieś 4 książki, nawet nie czytając o czym są bo bym zemdlała. w domu dochodziłam do siebie dobre pól godziny, ale nadal czuje się strasznie słabo i źle. masakra po prostu, to chyba skutki leków, mam nadzieję że organizm się przyzwyczai ... |
|
|
|
#4280 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4281 |
|
Zakorzenienie
|
Słuchajcie, naprawde tak wiele trzeba skupiac się na tym rozmiarze 56? cos mi się wydaje, że nakupuję tych rzeczy a bobas od razu bedzie mial kolo 59-60 cm i wtedy wszystko pojdzie w kąt, oczywiscie kupuję tez rozmiary 62 i juz 68 zeby miec no ale mimo wszystko... jak jest u Was?
---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ---------- bo będę miec syna, lekarz już mówi, ze chłopak duży...[/QUOTE] ja nie kupuje w ogóle 56, mam ze 2, a tak to 62
|
|
#4282 | ||
|
Zakorzenienie
|
no teraz jest powód żeby bic brawo
rampersik cudny ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4283 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
musi być w końcu dobrze, więcej odpoczynkuCytat:
|
||
|
|
|
#4284 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() oj, to fakt, mnie się tez dzisiaj słabo na tych zakupach robiło, a generalnie nie mam takich problemów, więc mogę też ten stan zwalić na pogodę... Edytowane przez joooasia Czas edycji: 2013-02-06 o 17:51 |
|
|
|
|
#4285 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak to wszystko OK?Cytat:
|
|
#4286 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() co więcej cały poród może 30 minut, w tym parte 5 więc jak ma być szybciej to ja w ogóle jak się zacznie w domu coś ze srachu umrę nim dojadę choć w bramę szpitala ![]() Cytat:
ja po wizycie, Diabli ,że my łeb w łeb to Ci powiem że moje waży 700g wiec Twoje może mniej więcej tyle samo ważyć wszystkie pomiary w normie itd. tylko siedzi sobie w położeniu miednicowym, pół ciąy był głową wdół a teraz siedzi i choć gin znów zaznaczył gdzie narządy płciowe ale powiedział chyba a u niego chyba to dla mnie dalej 50/50 wc
|
||
|
|
|
#4287 |
|
Zadomowienie
|
Jestem bezczelna
---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ---------- katherine271 Ja rozjaśniam nic się nie dzieję. Jak się boisz normalna farbą spróbuj tych nowych color&soin
Edytowane przez niunka045 Czas edycji: 2013-02-06 o 17:54 |
|
|
|
#4288 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4289 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja jutro lece do Piotra i Pawla tam sa pyszniuytkie paczusie i donuty mniaamm Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
szoka jak duzo ale to normalnie w sklepie czy w sh kupowalas? [/QUOTE]![]() a sprawdzilam i moj starszy w 27 tc wzyl 1334 gr. a urodzil sie w 4o tc 3350 wiec nie ma co sie martwic 6 kg dzieckiem acz kolwiek wszystko mozliwe hehe
|
|
#4290 |
|
Raczkowanie
|
kurka, pocytowałam i spisałam sie i wywaliło mi wszystko nagle
Can- moja córa wazyła 4430, taka waga mnie jeszcze nie przeraża byle więcej nie a co do 2go porodu szybszego to ja jak zacznie się coś w domu chyba umrę ze strachu nim dotrę chociaż w bramy szpitala bo u mnie było 30 minut może przed i 5 parte ![]() ja po wiycie, Diabli, że idziemy łeb w łeb bo nawet miesiączka 18.08 u nas była to moje waży 700 g więc Twoje może być podobnie. Poza tym wszystko ok tylko siedzi w położeniu miednicowym, pół ciąży był głową w dół a teraz siedzi. Co do płci niby znów gin zaznaczył ale że to od dołu znów powiedział chyba a chyba to dalej 50/50 więc moja cudna wyprawka ciuszkowa dla małego facecika może jeszcze się okazać nieprzydatna. Lecę do dentysty teraz. jednak mi puściło mojego posta nieskończonego jak zobaczyla u góry, co to sie dzieje he he Edytowane przez katherine271 Czas edycji: 2013-02-06 o 17:57 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:19.

i tak sobie o tobie pomyślałam że to film w sam raz na leżenie

zatkany nos jako element błogosławionego stanu już mam. nie chcę znowu iść na l4 i siedzieć w domu
Farbować się nie boję, tylko to rozjaśnianie mnie przeraża... Któraś rozjaśnia ?