Tyle cykli mineło..a my dalej sie staramy - problemowe baby - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-06, 12:13   #931
Dzastin08
Wtajemniczenie

Dot.: Tyle cykli mineło..a my dalej sie staramy - problemowe baby

Cytat:
Napisane przez Sophia_1 Pokaż wiadomość
I teraz sie zastanawiam czy nie isc na l4.... Bo w weekendy jak duzo odpoczywam jest ok, brzuch nawet nie boli, a jak pochodze do pracy to prawie codziennie....Tylko boje sie, ze po ciazy i po macierzynskim nie bede miala tam czego szukac.... ale jezeli lekarz zaleci lezakowanie to oczywiscie ja nie bede sie sprzeciwiala....
Idź kochana na L4, odpoczniesz i nie będziesz się tak stresować

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Dzastin no to Cię Pani dr zaprosiła na wizytę pod koniec roku a wtedy nie będzie już kontraktu pewnie i by Ci kazała wrócić po nowym roku. Super
Ja nie zamierzam czekać do końca roku, to już 7cs więc dlatego zapisałam się na wtorek do innej lekarki- prywatnie... Bark słów na tą p.dr, naprawdę.

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Dziś mamy już skończony 33tc czyli zaczynamy 34tc teraz to już leci...
A zaraz jadę na wizyte do lekarza więc jak sie komuś chce to zawsze kciuki może potrzymać
Nie zdążyłam 3mać kciuków ale cieszę się,że wizyta udana

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
No i wczoraj miałam wizytę. Maluszek urósł i teraz ma całe 14,5mm co odpowiada 7t5d ciąży, czyli z usg jest 3 dni starszy niż z terminu OM. Serduszko pięknie biło - 163 uderzenia/min Lekarz tylko ciągle powtarzał, że ciąża pięknie się rozwija więc jestem zadowolona Muszę przez miesiąc brać d*phaston, bo progesteron spadł w ciągu 2 tygodni z 355nmol/l na 105nmol/l. Ogólnie wcześniej był dużo powyżej normy, teraz jest w normie, ale lekarz mówił, że nie będziemy ryzykować że bardziej spadnie. Kolejna wizyta za miesiąc.

Miałam również umówić się na usg genetyczne. W związku z tym mam pytanie do dziewczyn, które miały to usg. Czy badanie jest też wykonywane w 3d? Bo ja się w ogóle nie orientuję...
Cieszymy się razem z Tobą pszczółko, oby tak dalej

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Napisałam sie i mi zniknęło.......buuuuuuuuu uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu:m ur:

To stawiam tylko kawe i ciasto!!!!

I pokazuje jaki zrobiłam zakup wczoraj w szmateksie
śliczne buciorki.

Heej

Dziewczyny nie róbcie mi apetytu... od 2 miesięcy odłożyłam słodkie na bok a wy tu gadu gadu o takich słodkościach

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 12:28   #932
pszczoua
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MarudexuS Pokaż wiadomość
Dzień dobry, jak zwykle ostatnio na szybko
U mnie @ pełną parą, brzuchol boli itp atrakcje. Więc dziś jestem nie do życia.
Misia - nie gniewaj się na TŻta, szczerze mówiąc sama mam podobne podejście do ślubów, zresztą to tylko słowa są, a samymi słowami ja się nie podniecam ważne, jaki TŻ jest dla Ciebie na co dzień a nie jaką wazelinę wysmaruje na ślubie na pokaz
Maru no nie mów... A już myślałam, że się udało... To w takim razie trzymam kciuki za badania TŻta...
Cytat:
Super maluszek dupka bierz jak najbardziej, większośc z nas brała progesteron a jak sie czujesz jako mamusia? Tak psychicznie? Dociera do Ciebie?
Z tego co wiem to USG genetyczne zawsze jest z 3d, ale lepiej dopytać. Tylko chodzi o takie płatne np 200zł tak? Bo takie zwykłe u gina to bez 3d ale 3d to tylko dodatek, bo wszystkie te pomiary, przepływy itp są w 2d normalnie, ale jak się płaci to odrazu pokazują dzidzie w 3d
Luncia przede wszystkim gratki za wizytę, a skoro z małym ustaliłaś już kiedy ma przyjść na świat to liczę, że posłucha mamusi No i oby z tą wagą jednak pomylili się w drugą stronę

Jeśli chodzi o moje samopoczucie to jeszcze słabo do mnie dociera to, że bije we mnie drugie maleńkie serduszko, ale wczoraj na USG jak słyszałam jak szybciutko bije, to aż się wzruszyłam Myślę, że dotrze to do mnie jak zacznę czuć ruchy. Co do tego usg, to będzie płatne, więc mam nadzieję zobaczyć okruszka w 3D I poproszę o płytkę, choćbym miała dopłacić

A do tego wszystkiego moja rodzinka zaczyna się domyślać, po drodze były 3 imprezy na których nie piłam, w tym 2 u mnie w domu gdzie nie musiałam być kierowcą i to im podpadło... Chyba będę musiała powiedzieć na dniach bo dostałam L4 na tydzień i będę też musiała powiedzieć w pracy, bo jest z kodem B, a że kadrowa przyjaźni się z babeczką która zna moich rodziców to szybko fama pójdzie i mogą czuć się urażeni że w pracy wiedzieli wcześniej....

Dziewczyny ile płacicie za duphaston? Bo ja się dzisiaj w aptece zgarbilam jak babka policzyła mi 42zł za 1 opakowanie. Mam zapisane 3, ale 2 muszę odebrać jutro, bo nie było...

No właśnie, a gdzie Iza?

Edytowane przez pszczoua
Czas edycji: 2013-02-06 o 12:36
pszczoua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 12:33   #933
bajka1807
Zakorzenienie

hehe pocytowalam i sie nic do cholery nie zaznaczylo, no jakas masakra...

troszke mnie nie bylo, nadrabiam teraz jak glupia poki mam chwile czasu i nie slysze jeczenia matki, ze mam przed lapkiem nie siedziec ale czas spozytkowalam na greya, ale jakos mnie nie powala ta ksiazka

dzien mam okropny, bo przeze mnie i jedno niewinne niedzielne spotkanie, rozwalilam zwiazek mojego przyjaciela dziewczyna jakas nienormalna, wyobrazila sobie bog wie co po przeczytaniu jednego sms a ze kiedys bylam w tym moim przyjacielu szalenczo zakochana, to sobie laska reszte dopowiedziala czuje sie mega winna, chociaz nie uwazam by jedno spotkanie na kawe po ponad 4 latach bylo jakas zbrodnia tym bardziej ze oni mieszkaja w UK :/ mam tylko nadzieje ze jakos jej to wytlumaczy

tak na szybko co zostalo mi w glowie:

Lunka, super ze wizyta udana i termin porodu z ginem ustalony
Kocoor gratulacje za kolejny tydzien, a tym sernikiem narobilas mi takiego smaka ze sobie nie wyobrazasz
szejda mam nadzieje ze kotek szybko wroci do zdrowka, swoja droga wprawne oko. oprocz tego sikania zachowywal sie jakos dziwnie ? moja za to z kolei leje jak opetana, zwirek sylikonowy po niecalym tyg idzie do wymiany heh, ale ona pije duzo wody.
Linka, trzymam kciuki za zabieg, wsio bedzie dobrze zobaczysz o i widze ze podejscie odnosnie ciazy znow uleglo zmianie
pszczolka super ze malenstwo tak pieknie rosnie, napewno kamien z serca spadl jak zobaczyszlas serduszko co do usg genetycznego, to ja w pierwszej ciazy mialam tylko 2D, ale teraz bedzie jedno i drugie. bo gin taki sprzet akurat ma.
elunka, to mialas wesolo

nie pamietam co jeszcze mialam odpisac ide dalej czytac, poki mloda jeszcze spi, jeszcze z godzina dla siebie, wiec ide konczyc druga czesc greya heh

milego dnia
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 12:35   #934
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Zacierja mi dziś sciany...nie moge zostawić ich samych w domu. Jeeeej jakbym zjadła faworki

Cześć..pokaż sukienke!!!!!

Eh....Linka spokojnie- będziesz żyła

Poźniej będziesz rzygac jak ja...bo Cię dopadnie plemniczek
kocurku a jak ty masz te wizyty bo sie pogubiłam?? kiedy w końcu masz to 3D??

http://allegro.pl/show_item.php?item=2973357952
oto i ona

pszczółka
super, że wizyta udana i co do ruchów-według mnie faktycznie wtedy bardziej sobie człowiek zdaje sprawę rano wstajesz i czekasz na znak,,Ja też wstalam/em mamusiu"
Stary 2013-02-06, 12:47   #935
IsiaG
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Linka1984 Pokaż wiadomość
dziewczyny jest mi tak przykro ze jutro tłusty czwartek a ja nie bede mogła jutro jeść ze wysłałam pracownika po 3 pączki...
Najedz się kochana do syta, skoro jutro nie możesz. Smacznego.

Luna - dobre, tak u lekarza się ustawić.
A powiedz mi jeszcze jak dawkować ten Prenalen?

Nuna - śliczna sukienka. I jak tanio udało Ci sie kupić, nie? To się nazywa udany zakup. Brawo.

Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki.
Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów
Maleńka i bezbronna
Szybko tak ucieka czas, cenny czas

córeczka

IsiaG jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 12:51   #936
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:

Dziewczyny ile płacicie za duphaston? Bo ja się dzisiaj w aptece zgarbilam jak babka policzyła mi 42zł za 1 opakowanie. Mam zapisane 3, ale 2 muszę odebrać jutro, bo nie było...

No właśnie, a gdzie Iza?
Ja pierwszy raz płacilam 46 zł..potem zaczełam wyszukiwac tańsze apteki i znalazłam po 36 zł..a teraz namierzam apteki które mają leki z importu ale przepakowywane w brzydkie pudełka

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
Linka, trzymam kciuki za zabieg, wsio bedzie dobrze zobaczysz o i widze ze podejscie odnosnie ciazy znow uleglo zmianie
daje sobie 3 cykle..a potem strzelam sobie i męzowy głowe
Linka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 12:51   #937
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
kocurku a jak ty masz te wizyty bo sie pogubiłam?? kiedy w końcu masz to 3D??

http://allegro.pl/show_item.php?item=2973357952
oto i ona

pszczółka
super, że wizyta udana i co do ruchów-według mnie faktycznie wtedy bardziej sobie człowiek zdaje sprawę rano wstajesz i czekasz na znak,,Ja też wstalam/em mamusiu"
sliczna sukieneczka moja mala miala cale morze sukienek, a moze raptem dwa czy trzy razy jej zalozylam, bo dla tak malego dziecka jest to w cholere niewygodne, pozniej zreszta tez kiecki zaczela nosic jak chodzic porzadnie zaczela, chociaz nadal pozostalam zwolenniczka wygody czyli legginsow
Mel B 14/14 ✓

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-02-06, 12:53   #938
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Maru no nie mów... A już myślałam, że się udało... To w takim razie trzymam kciuki za badania TŻta...

Luncia przede wszystkim gratki za wizytę, a skoro z małym ustaliłaś już kiedy ma przyjść na świat to liczę, że posłucha mamusi No i oby z tą wagą jednak pomylili się w drugą stronę

Jeśli chodzi o moje samopoczucie to jeszcze słabo do mnie dociera to, że bije we mnie drugie maleńkie serduszko, ale wczoraj na USG jak słyszałam jak szybciutko bije, to aż się wzruszyłam Myślę, że dotrze to do mnie jak zacznę czuć ruchy. Co do tego usg, to będzie płatne, więc mam nadzieję zobaczyć okruszka w 3D I poproszę o płytkę, choćbym miała dopłacić

A do tego wszystkiego moja rodzinka zaczyna się domyślać, po drodze były 3 imprezy na których nie piłam, w tym 2 u mnie w domu gdzie nie musiałam być kierowcą i to im podpadło... Chyba będę musiała powiedzieć na dniach bo dostałam L4 na tydzień i będę też musiała powiedzieć w pracy, bo jest z kodem B, a że kadrowa przyjaźni się z babeczką która zna moich rodziców to szybko fama pójdzie i mogą czuć się urażeni że w pracy wiedzieli wcześniej....

No właśnie, a gdzie Iza?

Z tego co kojarzę to ja płaciłam coś ok 30 zł za opak, więc faktycznie u Ciebie drogo to wyszło.

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Edytowane przez Dzastin08
Czas edycji: 2013-02-06 o 12:54
Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 12:57   #939
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Ja pierwszy raz płacilam 46 zł..potem zaczełam wyszukiwac tańsze apteki i znalazłam po 36 zł..a teraz namierzam apteki które mają leki z importu ale przepakowywane w brzydkie pudełka

daje sobie 3 cykle..a potem strzelam sobie i męzowy głowe
po co tak drastycznie po hsg szanse sie zwiekszaja, wiec trzymam kciuki
Mel B 14/14 ✓
Stary 2013-02-06, 13:02   #940
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
dziewczyny jest mi tak przykro ze jutro tłusty czwartek a ja nie bede mogła jutro jeść ze wysłałam pracownika po 3 pączki...
a dlaczego jutro nie? Przeciez możesz sobie do szpitala zabrać i jeść co chcesz... W koncu to nie będzie żadna operacja przecież
Cytat:

No właśnie, a gdzie Iza?
no to chyba nie masz wyjścia i trzeba rodzince powiedzieć
Ja tez za dupchaston raz zaplaciłam ponad 40 zł... Potem mi dziewczyny powiedziały, że nawet za 26zł mozna znaleźć... No cóż, mi juz więcej nie był potrzebny więc nie szukałam
Cytat:
hehe pocytowalam i sie nic do cholery nie zaznaczylo, no jakas masakra...

troszke mnie nie bylo, nadrabiam teraz jak glupia poki mam chwile czasu i nie slysze jeczenia matki, ze mam przed lapkiem nie siedziec ale czas spozytkowalam na greya, ale jakos mnie nie powala ta ksiazka

dzien mam okropny, bo przeze mnie i jedno niewinne niedzielne spotkanie, rozwalilam zwiazek mojego przyjaciela dziewczyna jakas nienormalna, wyobrazila sobie bog wie co po przeczytaniu jednego sms a ze kiedys bylam w tym moim przyjacielu szalenczo zakochana, to sobie laska reszte dopowiedziala czuje sie mega winna, chociaz nie uwazam by jedno spotkanie na kawe po ponad 4 latach bylo jakas zbrodnia tym bardziej ze oni mieszkaja w UK :/ mam tylko nadzieje ze jakos jej to wytlumaczy
bajka... przykra sprawa... Ale w tamtym zwiazku chyba musi być coś nie tak skoro jeden sms potrafił coś rozwalić

Edytowane przez Mokka_83
Czas edycji: 2013-02-06 o 13:03
Mokka_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 13:08   #941
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość

bajka... przykra sprawa... Ale w tamtym zwiazku chyba musi być coś nie tak skoro jeden sms potrafił coś rozwalić
no wlasnie z tego co mi opowiadal przy kawie, to mial wobec niej powazne zamiary, pare lat juz ze soba sa, on w koncu chce sie ustabilizowac bo 30 na karku, ona mlodsza ode mnie o rok, czyli w sumie 24 lata teraz skonczy, ale z tego co mowil to jeszcze malolata pod wzgledem emocjonalnym. jest mi przykro naprawde, bo czuje sie winna nalegajac na spotkanie bo tak dawno go nie widzialam a teraz akurat sie tak zlozylo ze on i ja bylismy w kolobrzegu. a sms, no smiech na sali, podziekowalam mu tylko za spotkanie i ze naprawde milo bylo sie spotkac po tylu latach i powspominac dobre czasy. nic wiecej. a ona zaczela chyba czytac miedzy wierszami jakbysmy sie conajmniej na seks spotkanie umowili a dizewczyna bardzo dobrze wie, ze mam meza, dziecko i drugie w drodze ah ta zazdrosc :/
Mel B 14/14 ✓

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-06, 13:15   #942
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:

No właśnie, a gdzie Iza?
Mi sie wydaje że poczujesz jak opowiesz wszystkim. Jak zacznie się temat dzidziusia, ubranka, wyprawki itp. Ja nie czułam dopuki trzymałam w tajemnicy, a później to już nikt nie pozwolił mi zapomnieć
Skoro się zapisujesz na genetyczne to poprostu zapytaj odrazu jaka cena, czy jest też 3d i zapis na płycie. Żebyś się nie wkopała bo jedne za 200zł dają płyte a inne za 200zł to nawet 3d nie mają chociaz teraz to juz jest chyba norma że 3d jest gratis

Cytat:
Napisane przez IsiaG Pokaż wiadomość
Luna - dobre, tak u lekarza się ustawić.
A powiedz mi jeszcze jak dawkować ten Prenalen?
15ml dziennie (jeden teni mały kubeczek), czyli to jest dawka 94mg magnezu, czyli tyle samo co moje 5 tabletek asmagu ale gin nie mówił żeby asmag odstawiać tylko dodatkowo ten pranalen pić.

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 13:24   #943
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
po co tak drastycznie po hsg szanse sie zwiekszaja, wiec trzymam kciuki
No ja mam nadzieje !!! A niech szanse nie spróbują nie powiekszyć....ja im dam !!!!

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
a dlaczego jutro nie? Przeciez możesz sobie do szpitala zabrać i jeść co chcesz... W koncu to nie będzie żadna operacja przecież
Pani mnie uprzedziła ze mam przyjśc na czczo i ze bede miała badania pierwszy dzień z krwi, dużo ich tam wymieniła , i nalezy mi sie kolacja dopiero rano czy po południu bedzie mi przykro ze wszyscy jedza a ja nie..
Linka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 13:36   #944
iza243
Zakorzenienie

WitamNadrobiłam i pisze z tel bo padł nam kompTż go dopiero reanimuje.LUNKA dacie rade z tżSuper że na wizycie wszystko ok.PSZCZOUA ciesze się kochana że wszystko okMARU przykro mi z powodu @Zaczynamy ten cykl razem bo do mnie też rano franca przyszłaJuż nie pamiętam co miałam komu napisać

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 14:13   #945
Szejda
Rozeznanie

Cytat:

szejda mam nadzieje ze kotek szybko wroci do zdrowka, swoja droga wprawne oko. oprocz tego sikania zachowywal sie jakos dziwnie ? moja za to z kolei leje jak opetana, zwirek sylikonowy po niecalym tyg idzie do wymiany heh, ale ona pije duzo wody.
Poza tym, że wskakiwał do kuwety i wyskakiwał a później próbował się wysikać byle gdzie to normalnie się zachowywał. To jego sikanie to było ledwie pare kropel. Mój też pije dużo wody i wczoraj zbadali mu cukier czy nie ma cukrzycy, na szczęście cukier w normie

Co do spotkania do głupio wyszło, mam nadzieję, że ta dziewczyna zrozumie i jeszcze się zejdą. Oby zrozumiała, że zazdrość szkodzi...

Iza przykro mi
Szejda jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-02-06, 14:19   #946
lady_malgo
Rozeznanie

przeleciałam szybko, zmęczona jestem, dopiero uchodzi ze mnie ten stres.
Odczucia co do egzaminu mam nie zbyt dobre, ale może jakoś sie udało. Jutro będę wiedziała bo są wpisy. W sumie też z tego drugiego też się dowiem właśnie jutro. Modlę się żeby były zaliczone bo już na prawdę siły nie mam. Podobno źle wyglądam, schudłam, w sumie też to widzę... Tż mnie sprawdza codziennie- boi się że znowy przestanę zupełnie jeść, choć już teraz jem bardzo mało- co sobie właśnie uświadomiłam.

Iza, Maru- przykro mi z powodu @ ... Eh, to kolejny cykl przed nami...

26.06.2010-
lady_malgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 14:27   #947
pszczoua
Zakorzenienie

Cytat:
Mi sie wydaje że poczujesz jak opowiesz wszystkim. Jak zacznie się temat dzidziusia, ubranka, wyprawki itp. Ja nie czułam dopuki trzymałam w tajemnicy, a później to już nikt nie pozwolił mi zapomnieć
Skoro się zapisujesz na genetyczne to poprostu zapytaj odrazu jaka cena, czy jest też 3d i zapis na płycie. Żebyś się nie wkopała bo jedne za 200zł dają płyte a inne za 200zł to nawet 3d nie mają chociaz teraz to juz jest chyba norma że 3d jest gratis
No jasne, że nie dadzą mi zapomnieć Już dowiedziałam się na temat tego usg. Tam gdzie będę je robić cena wynosi 250zł, lekarz przełącza również na widok 3D i dostanę płytkę z filmem Także jestem zadowolona, tym bardziej że lekarz który będzie je wykonywał ma świetnie opinie i jest podobno bardzo dokładny
Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
WitamNadrobiłam i pisze z tel bo padł nam kompTż go dopiero reanimuje.LUNKA dacie rade z tżSuper że na wizycie wszystko ok.PSZCZOUA ciesze się kochana że wszystko okMARU przykro mi z powodu @Zaczynamy ten cykl razem bo do mnie też rano franca przyszłaJuż nie pamiętam co miałam komu napisać
Izuniu tak mi przykro A już myślałam, że Tobie i Maru się uda... Może kolejny cykl będzie szczęśliwy...
Stary 2013-02-06, 14:49   #948
iza243
Zakorzenienie

LADY trzymam kciuki za egzaminyDzięki dziewczynyMimo @ mam dziś dobry humor i jestem jakoś pełna wiary że w końcu sie udaPrzecież mieliśmy dziecko,to będziemy mieć kolejne..Ten cykl ostatni bede mierzyć temperature,a jak sie nie uda to rzuce termometr w cholere

Stary 2013-02-06, 15:12   #949
Sophia_1
Zadomowienie

Witam Dziewczęta
Jestem już po wizycie, z maluchem wszystko ok, tylko mam jakiś stan zapalny pochwy
Idę nadrabiać.

---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ----------

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Cześć
tęsknił ktoś?
Wróciłam z Dziczyzny wchodzę sobie wczoraj po 19 do domu, nie ma internetu. Płaczę. I tak sobie rozpaczam, rozpaczam, po 21 wyłączyli prąd

Padła mi bateria w telefonie, nie miałam czym poświecić żeby isć siku albo znaleźć zapalniczkę do świeczki - najpierw obiłam nogi o pufę, potem o zgrzewkę wody z colą. Ale żyję i ajm bek
Ja tęskniłam
I miałaś przygodowy wieczór, nie ma co...

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Ale mi smutno, aż wstałam z łóżka nalać sobie wina, opowiadam TŻtowi, że w Usa, ludzie mają w zwyczaju ułożyć przysięgę małżeńską, a on do mnie : "Dobrze, że my idziemy i ☠☠☠**** jakąś tam regułkę". Zatkało mnie, masakra.
Chciałam napisać, że tż może tak tylko palnął, ale doczytałam, że sobie wyjaśniliście.
Ja sama też nie kumam tej idei pisania przysięgi, nasz regułka jest jak najbardziej w porządku i na miejscu

Cytat:
Nikt mi nawet cześć nie odpowiedział...

Dobranoc w takim razie
Cześć i dobranoc

Cytat:
ja też samotne noce bo mąż na nocki HM... może wex jego koszulke i z nią śpij?? wiem, że głupie ale ja tak czasem robie
To witaj w klubie, mój tż też na nocki w tym tyg... I również nienawidzę spać bez niego, nie wysypiam się wtedy nic, a nic i cały tydzień jestem jak zombi.
No i też z tych tęskniących...

Cytat:
Napisane przez Niestabilna Pokaż wiadomość
Bry z wielkim kublem kawy :/
Zaczynaja mi sie nerwy przed tym 14 :/ i spie strasznie niespokojnie...
Kochana trzymam kciuki żeby wszystko się dobrze skończyło dobrze dla Was

Cytat:
No i wczoraj miałam wizytę. Maluszek urósł i teraz ma całe 14,5mm co odpowiada 7t5d ciąży, czyli z usg jest 3 dni starszy niż z terminu OM. Serduszko pięknie biło - 163 uderzenia/min Lekarz tylko ciągle powtarzał, że ciąża pięknie się rozwija więc jestem zadowolona Muszę przez miesiąc brać d*phaston, bo progesteron spadł w ciągu 2 tygodni z 355nmol/l na 105nmol/l. Ogólnie wcześniej był dużo powyżej normy, teraz jest w normie, ale lekarz mówił, że nie będziemy ryzykować że bardziej spadnie. Kolejna wizyta za miesiąc.

Cytat:
I pokazuje jaki zrobiłam zakup wczoraj w szmateksie
śliczny

nadrabiam dalej

08.09.2013 Agata - spełnienie Naszych marzeń
Sophia_1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-06, 15:15   #950
IsiaG
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sophia_1 Pokaż wiadomość
Witam Dziewczęta
Jestem już po wizycie, z maluchem wszystko ok, tylko mam jakiś stan zapalny pochwy
Idę nadrabiać.
To dobrze, że z maluszkiem ok
Przepisał Ci coś na to zapalenie?

Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki.
Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów
Maleńka i bezbronna
Szybko tak ucieka czas, cenny czas

córeczka

IsiaG jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 15:16   #951
iza243
Zakorzenienie

SOPHIA ale się cieszeA stan zapalny szybko wyleczysz

Stary 2013-02-06, 15:22   #952
Niestabilna
Wtajemniczenie

Cytat:
A ja wlasnie sobie ogladnelam 2 czesc zmierzchu i cholera jak sie rozczarowalam... jednak ksiazki so o niebo lepiej...

Nie wiem co jest grane ale od paru dni jak leze na brzuchu to mam wrazenie jakbym na pilce lezala... taka jakas napompowana jestem, tak jakby macica mi spuchla no nie wiem jak to napisac... wzdecia to nie sa... dziwne to uczucie :/
Stary 2013-02-06, 15:22   #953
kooocur
Zakorzenienie

Sophia-- pisz wiecej!! Stan zapalny to dość cześto jest w trakcie ciąży

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 15:34   #954
magbes
Zadomowienie

czesc
Dziewczynki, sophia i pszczoua ciesze sie, że Wasze wizyty udane ophia jak leczą Ci ta infekcje? Jamialam niestety grzybka wykrytego i kazala mi brac nystatyne (oczywiscie po posiewie z antybiogramem) Skonczylam brac w piatek chyba i znow czuje ze cos mnie piecze.... zastanawiam sie czy jestem juz przewrazliwiona czy rzeczywiscie sie dzieje cos i czy powinnam posiew znow sobie zrobic...eh...
Siedze w pracy jeszcze pol godziny, juz mam dosc :/ oczy mi sie zamykaja, wydelo mnie i chce mi sie do domu,, polezec... poza tym w porzadku...czasem mnie cos zmuli lekko ale do przezycia...przynajmnieuj poki co.
magbes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 15:41   #955
Sophia_1
Zadomowienie

Cytat:
Dzień dobry, jak zwykle ostatnio na szybko
U mnie @ pełną parą, brzuchol boli itp atrakcje. Więc dziś jestem nie do życia.

Cytat:
Witam wszystkie dziewczyny

Jaka jestem dziś przeszczęśliwa. Byle nie zapeszyć. Mój organizm sie poddał i wczoraj ok 10 rano padłam i spałam do 12.
Poszła mi krew z nosa. Trochę się przestraszyłam, bo myślałam, że to katar. A tam czerwono. Potem w południe sobie jeszcze leżałam ale już nie spałam.
Za to całą noc przespałam, co dawno mi się nie zdarzyło. Dopiero budzik o 5 mnie obudził - tabletki - i dalej spałam. Nawet nie słyszałam, kiedy mąż wyszedł do pracy. Jestem wreszcie wyspana. Jakie to cudne uczucie!!!
.
No to cieszę się niesamowicie !!!

Cytat:
Na wizycie wszystko ok, wyzamykane Małemu serducho bije
Powiedziałam że mam plan urodzic w 37tc i ani wcześniej ani później to mnie położna zapytała czy już to uzgodniłam z dzieckiem ja na to że tak, jesteśmy umówieni, więc gin sprawdzil na kalendarzu i mówi a no to ok, początek marca. Ale lali ze mnie równo
Mówi żeby przyjść za 3 tyg a ja mu na to że jak przecież to już przy końcówce, no to mówi że jak chce to żebym sobie przyszła za 2 tyg (bo w tej poradni nie trzeba się zapisywać, tylko sobie ide i już)
Jeszcze im mówie że będę go na siłe wypychać bo potem 5 kg nie będę rodzić więc gin mnie pocieszył i mówi że wymiary nie raz nie są dokładne. Ostatnio powiedział dziewczynie przed porodem że urodzi 3000g a urodziła 3900g no to mu krzycze że to nie w tą strone ma się pomylić!
Także poród mam zaklepany
aparatka

Cytat:
Oj, daj spokój. Zrobisz sobie dziś tłustą środę, a w nagrodę tłusty piątek bądź sobotę

Cytat:

U nas kosztuje 32 zł około.

Cytat:
śliczna

Cytat:
no wlasnie z tego co mi opowiadal przy kawie, to mial wobec niej powazne zamiary, pare lat juz ze soba sa, on w koncu chce sie ustabilizowac bo 30 na karku, ona mlodsza ode mnie o rok, czyli w sumie 24 lata teraz skonczy, ale z tego co mowil to jeszcze malolata pod wzgledem emocjonalnym. jest mi przykro naprawde, bo czuje sie winna nalegajac na spotkanie bo tak dawno go nie widzialam a teraz akurat sie tak zlozylo ze on i ja bylismy w kolobrzegu. a sms, no smiech na sali, podziekowalam mu tylko za spotkanie i ze naprawde milo bylo sie spotkac po tylu latach i powspominac dobre czasy. nic wiecej. a ona zaczela chyba czytac miedzy wierszami jakbysmy sie conajmniej na seks spotkanie umowili a dizewczyna bardzo dobrze wie, ze mam meza, dziecko i drugie w drodze ah ta zazdrosc :/
Dziwna sytuacja, ale może laska da sobie wytłumaczyćco i jak. CHyba, że jest bardzo dziecinna i obraziła się na amen, ale taką to sobie może lepiej głowy nie zawracać....

Cytat:
Zaczynamy ten cykl razem bo do mnie też rano franca przyszła

Cytat:
To dobrze, że z maluszkiem ok
Przepisał Ci coś na to zapalenie?
Cytat:
SOPHIA ale się cieszeA stan zapalny szybko wyleczysz
Tak przepisał mi jakiś globulki dopochwowe.
Powiedział też, że plamienie nie zagraża ciąży, bo to są upławy spowodowane tym stanem zapalnym. Także mam wolne do końca tygodnia, a jakby coś jednak mnie jeszcze martwiło to mam się do niego zgłosić na początku tyg.

Powiedział, że wszystko jest w porządku, określił wiek ciąży na początek 8 tygodnia. Ale bicia serduszka nie słyszałam coś mu się ze sprzętem porobiło i nie wiedział co i dopiero wezwał fachowca. Ale uspokoił, że wszystko jest ok....
I mam zagwostkę, bo nie dostałam karty ciąży, tylko wypisał jakąś taką kartę informacyjną i powiedział, że karta ciąży na następnej wizycie. A ta 6.03...., zdurniałam

---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ----------

Cytat:
Napisane przez magbes Pokaż wiadomość
czesc
Dziewczynki, sophia i pszczoua ciesze sie, że Wasze wizyty udane ophia jak leczą Ci ta infekcje? Jamialam niestety grzybka wykrytego i kazala mi brac nystatyne (oczywiscie po posiewie z antybiogramem) Skonczylam brac w piatek chyba i znow czuje ze cos mnie piecze.... zastanawiam sie czy jestem juz przewrazliwiona czy rzeczywiscie sie dzieje cos i czy powinnam posiew znow sobie zrobic...eh...
Siedze w pracy jeszcze pol godziny, juz mam dosc :/ oczy mi sie zamykaja, wydelo mnie i chce mi sie do domu,, polezec... poza tym w porzadku...czasem mnie cos zmuli lekko ale do przezycia...przynajmnieuj poki co.
Dostała globulki dopochwowe. Mam aplikować jedną na noc.
A i dostałam też duphaston, ale to chyba zapobiegawczo.....

Dziewczyny idę jeść zupkę z mężem, także PAPAPA

08.09.2013 Agata - spełnienie Naszych marzeń
Sophia_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 16:05   #956
misia332
Zakorzenienie

Sophia, pszczoua i Luna dobrze, że z dzidziami wszystko ok. Cieszy mnie to niezmiernie.Luna faktycznie aparatka z Ciebie, ale dobrze, że masz takie podejście. U mnie na porodówce jak rodziły dziewczyny z takim poczuciem humoru, to wszystko szło gładko i po maśle.

Maru wiesz pomyślałam w pierwszej chwili, że dla niego ślub to ot tak, ale pogadaliśmy i wiem, że chodziło mu własnie o to, że durne pisanie przysięgi jest. Kocha mnie i to wiem, tylko czasem palnie bez sensu.

Izunia przytulam Cię mocno.

Linka nie martw się Kochana wszystko będzie dobrze. Trzymam kciuki za Ciebie.

bajka faktycznie trochę nieciekawie, ja miałam podobną sytuację, przeczytałam smsa u mojego byłego w telefonie os jego byłej, że zaprasza go na spotkanie, bo jest w PL, on mi nic nie powiedział, na dodatek tego wieczoru zniknął, i była awantura, jak wcześniej Wam pisałam, awantury z nim nie konczyły się dla mnie dobrze.

Niestabilna trzymam kciuki za 14 lutego, oby wszystko poszło dobrze.

Isia cieszę się, że w końcu dobrze sypiasz. I wiem co czujesz, bo ja sama czasem nie śpię do 4 nad ranem, potem zasnę na 3 i się budzę.
TŻ sam powiedział, że ostatnio źle sypiam, bo cała sie rzucam po łóżku i majacze, wczoraj jak mnie budził, to aż krzyknęłam, żeby mnie zostawił.

nuna sliczna sukieneczka.

Dzastin dobrze, że masz wizytę u kogoś innego.

A mnie od rana żołądek boli jak nie wiem co, a nic nie jadłam takiego.
I mnie mdli, cycki zaś mi się nie mieszczą w staniku, ale na szczęście nie bolą,

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 16:51   #957
lady_malgo
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Niestabilna Pokaż wiadomość
A ja wlasnie sobie ogladnelam 2 czesc zmierzchu i cholera jak sie rozczarowalam... jednak ksiazki so o niebo lepiej...
O tak, książki o niebo lepsze od filmów. Ta pierwsza część jeszcze spoko byłą, ale reszta niezbyt.

26.06.2010-
lady_malgo jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-02-06, 16:53   #958
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lady_malgo Pokaż wiadomość
O tak, książki o niebo lepsze od filmów. Ta pierwsza część jeszcze spoko byłą, ale reszta niezbyt.
Zgodzę się z Wami. Tak samo jak Igrzyska Śmierci, to co oddaje książka, to za przeproszeniem film może się schować głęboko do szafy.

Dziewczyny oglądam "Porodówkę" na TLC, zapomniałam jakie to emocje, aż się popłakałam. Przypomniałam sobie wszystkie te chwilę spędzone na porodówce.

http://onaiich3.blogspot.com.es/

Edytowane przez misia332
Czas edycji: 2013-02-06 o 17:03
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 17:30   #959
Niestabilna
Wtajemniczenie

Cytat:
tyle czekalam na ta czesc przed switem 2 i co i jajecznica z tego wyszla...
Stary 2013-02-06, 17:44   #960
teorema
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Ale mi smutno, aż wstałam z łóżka nalać sobie wina, opowiadam TŻtowi, że w Usa, ludzie mają w zwyczaju ułożyć przysięgę małżeńską, a on do mnie : "Dobrze, że my idziemy i ☠☠☠**** jakąś tam regułkę". Zatkało mnie, masakra.
No co Ty, to tylko regulka.. zreszta na cywilnym tez mozna trzasnac swoja wlasna przysiege. Dla mnie caly dzien slubu to bedzie jedna wielka jazda, chcialabym JUZ byc zona i po slubie, ALE NIE CHCE byc na samej ceremonii jako glowna zainteresowana . Nigdy nie chcialam, nie widze w tym nic romantycznego/cudownego/fajnego itp itd. Co inneog bycie w malzenstwie, to mi sie podoba
W ogole mysle, czy robic wesele, raczej przyjecie, a najchetniej tylko bibe dla przyjaciol. A jak sie nie uda zrobic cywilnego w plenerze, to chyba wcale go nie bedzie No ale ja jestem inna niz wiekszosc kobiet, nie da sie ukryc.

Cytat:
Misia - nie gniewaj się na TŻta, szczerze mówiąc sama mam podobne podejście do ślubów, zresztą to tylko słowa są, a samymi słowami ja się nie podniecam ważne, jaki TŻ jest dla Ciebie na co dzień a nie jaką wazelinę wysmaruje na ślubie na pokaz
Posluchaj Maru :yes:
Cytat:
Odczucia co do egzaminu mam nie zbyt dobre, ale może jakoś sie udało. Jutro będę wiedziała bo są wpisy. W sumie też z tego drugiego też się dowiem właśnie jutro. Modlę się żeby były zaliczone bo już na prawdę siły nie mam. Podobno źle wyglądam, schudłam, w sumie też to widzę... Tż mnie sprawdza codziennie- boi się że znowy przestanę zupełnie jeść, choć już teraz jem bardzo mało- co sobie właśnie uświadomiłam.
Trzymam kciuki za wynik.
Ja mam 31 dc, biore luteine od wczoraj, a ten durny @ nie przychodzi. A wszytsko boli :/
teorema jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości