|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2491 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: O maleństwa się staramy i na dwie kreseczki czekamy :) Staraczki 2013r.
Ja na solarium byłam raz i spaliłam sobie...pupę i to tak, że przez kilka dni nie mogłam normalnie usiąść, powiedziałam, że już więcej nie pójdę, a teraz ogólnie jakoś nie lubię się smażyć nawet na słońcu.
|
#2492 |
|
Zadomowienie
|
a ja uwielbiam ciepełko słońce i solarium naprawdę poprawia humor. kiedyś chodziłam w miarę regilarnie a od kiedy jest" niezdrowe" hehe
|
#2493 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie no ja ciepełko uwielbiam. lato bez słońca to nie lato, tylko że leżenie plackiem na kocu mnie nie uszczęśliwia, jeszcze na plaży tak, ale na wesele pamiętam jak się smażyłam na ogródku, obrzydło mi strasznie a rezultatów i tak żadnych nie było
|
#2494 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A ginekologa to tylko "pozazdrościć" Wiadomo, płynie na tej swojej famie najlepszego a jest zwykłym rutyniarzem. Miałam do czynienia z podobnym ginem. I też jestem z małego miasteczka.Co do kwasu foliowego to są zalecenia aby minimum 3m-ce przed brać ale można brać i 3 lata przed. To tylko dla naszego dobra. Najważniejsze jednak aby maleństwo już od pierwszego dnia swojego życia gdy jeszcze jest malutką kropeczką miało go pod dostatkiem ![]() Mamo... Zemdliło mnie po bananie i.... blee... Witaj muszlo klozetowa.
|
|
|
#2495 |
|
Zakorzenienie
|
Madziusia - ja do końca listopada byłam na wakacjach, ale nawet przed wakacjami lubię skórę przygotować to wtedy unikam wszelkich poparzeń. Ja zawsze chodzę na sprawdzone solaria, gdzie wiem, że dbają o lampy itd, wiem na ile mogę sobie minut pozwolić i jakoś nie pamiętam, żebym się kiedyś poparzyła. Mimo dość jasnej karnacji opalam się dobrze i dość łatwo, na szczęście bez poparzeń.
---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ---------- Rokitka - weź ty powtórz jeszcze test... po bananie cię zemdliło? coś to jest podejrzane
|
|
|
|
#2496 |
|
Raczkowanie
|
Na 18 lutego mam umówionego lekarza w Polsce więc pomaszeruję od razu do niego o ile @ się nie pojawi. "Angolskie" testy mnie nie lubią i nic pokazać nie chcą
|
|
#2497 |
|
Konto usunięte
|
My poznaliśmy się z K, bardzo banalnie, bo przez gg. Natomiast oświadczyny były bardzo romantyczne
Jakoś tydzień przed zaręczynami K zaczął opowiadać mi o leśniczówce w środku lasu, w której mieszkała jego babcia gdy była młoda. Mówił, że jest tam teraz polana gdzie leśniczy robią sobie ogniska i stary sad. 2 maja 2009 roku K cały dzień pisał mi bardzo dziwne smsy, że zastanawia się nad swoją przyszłością, co go jeszcze w życiu spotka, itp. A ja niczego się nie domyślając odpisałam mu, żeby przestał pisać głupoty, tylko zajął się czymś pożytecznym 3 maja przyjechał do mnie elegancko ubrany i stwierdził, że jedziemy w pewne miejsce które już dawno chciał mi pokazać. Odświętne ubranie mnie nie zdziwiło, bo mieliśmy jechać tego dnia na odpust do pobliskiej miejscowości. No i zawiózł mnie właśnie na tą polanę, o której tydzień wcześniej mi opowiadał. Gdy tam zajechaliśmy, kazał mi chwilę poczekać w samochodzie i wyjść gdy mnie zawoła. Kiedy już pozwolił wyjść zatkało mnie w jakie piękne miejsce mnie zawiózł, środek lasu, mała polanka z kapliczką, wkoło obsadzona zaczynającymi kwitnąc starymi jabłoniami. Okazało się, że czeka na mnie przygotowany piknik, wtedy też K padł przede mną na kolana i poprosił mnie o rękę, gdy odpowiedziałam TAK ![]() Szczerzę mogę powiedzieć, że nie pamiętam w ogóle co K do mnie mówił podczas oświadczyn, jedynie zapadło mi w pamięci że zwrócił się do mnie imieniem i nazwiskiem i przez dłuższą chwilę na przemian płakałam i śmiałam się Ślub mieliśmy 2 lata później, też na wiosnę, chyba dlatego tak uwielbiam kwiecień-maj, bo wszystko co najpiękniejsze spotyka mnie właśnie w tych miesiącach W mojej miejscowości dziewczyna z wieku mojego brata, ma bliźniaki z księdzem, który jak wszystko się wydało, powiedział że i tak nie zrzuci sutanny mimo posiadania dzieci. Chłopcy mają już 1,5 roku, on został przesłany na drugi koniec kraju, a i tak do dzieci i ich matki co miesiąc przyjeżdża jak gdyby nigdy nic. |
|
|
|
#2498 |
|
Zakorzenienie
|
Ewelika - musiało być piękne miejsce, jak opowiadasz o tej polanie to normalnie od razu przenoszę się w czasy o których pisała Rodziewiczówna
![]() Takich "księży" to nie zrozumiem..... |
|
|
|
#2499 |
|
Zadomowienie
|
ewelika jak romantycznie
rokitka jeste cos na rzeczy z tym bananem? podejrzane dla mnie
|
#2500 |
|
Zadomowienie
|
[1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;39079363]My poznaliśmy się z K, bardzo banalnie, bo przez gg. Natomiast oświadczyny były bardzo romantyczne
Jakoś tydzień przed zaręczynami K zaczął opowiadać mi o leśniczówce w środku lasu, w której mieszkała jego babcia gdy była młoda. Mówił, że jest tam teraz polana gdzie leśniczy robią sobie ogniska i stary sad. 2 maja 2009 roku K cały dzień pisał mi bardzo dziwne smsy, że zastanawia się nad swoją przyszłością, co go jeszcze w życiu spotka, itp. A ja niczego się nie domyślając odpisałam mu, żeby przestał pisać głupoty, tylko zajął się czymś pożytecznym 3 maja przyjechał do mnie elegancko ubrany i stwierdził, że jedziemy w pewne miejsce które już dawno chciał mi pokazać. Odświętne ubranie mnie nie zdziwiło, bo mieliśmy jechać tego dnia na odpust do pobliskiej miejscowości. No i zawiózł mnie właśnie na tą polanę, o której tydzień wcześniej mi opowiadał. Gdy tam zajechaliśmy, kazał mi chwilę poczekać w samochodzie i wyjść gdy mnie zawoła. Kiedy już pozwolił wyjść zatkało mnie w jakie piękne miejsce mnie zawiózł, środek lasu, mała polanka z kapliczką, wkoło obsadzona zaczynającymi kwitnąc starymi jabłoniami. Okazało się, że czeka na mnie przygotowany piknik, wtedy też K padł przede mną na kolana i poprosił mnie o rękę, gdy odpowiedziałam TAK ![]() Szczerzę mogę powiedzieć, że nie pamiętam w ogóle co K do mnie mówił podczas oświadczyn, jedynie zapadło mi w pamięci że zwrócił się do mnie imieniem i nazwiskiem i przez dłuższą chwilę na przemian płakałam i śmiałam się Ślub mieliśmy 2 lata później, też na wiosnę, chyba dlatego tak uwielbiam kwiecień-maj, bo wszystko co najpiękniejsze spotyka mnie właśnie w tych miesiącach W mojej miejscowości dziewczyna z wieku mojego brata, ma bliźniaki z księdzem, który jak wszystko się wydało, powiedział że i tak nie zrzuci sutanny mimo posiadania dzieci. Chłopcy mają już 1,5 roku, on został przesłany na drugi koniec kraju, a i tak do dzieci i ich matki co miesiąc przyjeżdża jak gdyby nigdy nic.[/QUOTE] też się rozmarzyłam... ehhhh.. iście bajkowe zaręczyny
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
|
|
|
#2501 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny patrzcie to informacja z ovufriend
"Zastanawiasz się kiedy najlepiej zaplanować współżycie maksymalizujące Twoje szanse na zajście w ciążę? Oto kilka faktów, które mogą pomóc Ci to zrobić: plemniki mogą dotrzeć do jajowodów już po 3 minutach od wytrysku i zazwyczaj są zdolne do zapłodnienia przez około 2-3 dni (zależy to od jakości plemników i „przyjazności” środowiska pochwy, np. ilości Twojego śluzu płodnego). Dodatkowo warto wiedzieć, że największa liczba plemników w spermie jest zazwyczaj po 3 – 5 dniach abstynencji seksualnej." czyli jest coś z tym przytulankiem co dwa dni.
|
#2502 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
|
|
|
|
#2503 |
|
Zakorzenienie
|
Madziusia - a mój tż wyczytał (a znając jego przegrzebał kilkanaście różnych źródeł), że owszem może i jest więcej spermy, ale jeśli długo się wstrzymuje (oczywiście te dwa dni jest OK) to plemniki są dużo mniej ruchliwe. Dłuższe przytulanie oczywiście sprzyja produkcji większej ilości spermy.
|
|
|
|
#2504 |
|
Zakorzenienie
|
A my 3-4 dni przed owulacja i tylko raz, tz musiałby chyba Terminator mieć...
|
|
#2505 |
|
Zadomowienie
|
ewelika aż się rozmarzyłam to musiało być piękne miejsce
![]() rokitka ten banan podejrzany bardzo
|
#2506 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Witam nową koleżankę ![]() i trzymam kciuki za starania ![]()
|
|
#2507 |
|
Konto usunięte
|
Chciałabym móc kiedyś właśnie na tej polance powiedzieć K, że będzie tatą
Wiecie co tak z ciekawości wyznaczyłam sobie na jednej ze stron kiedy będę miała owulację i wyszło mi, że jutro ale patrząc po śluzie zdaje mi się, że to dziś. I nigdy nie zawracałam uwagi czy coś tam mnie boli, a dziś czuję takie lekkie kłucie w prawym boku i chyba zrobię sobie test owu z czystej ciekawości, czy dziś to ten dzień
|
|
|
|
#2508 |
|
Zakorzenienie
|
czarownica_21 witam
. Ile dużo już nas ![]() Trele_Morele, dobrze że z fasolką wszystko ok ![]() TŻ mi zasnął obok i się nudzę
|
#2509 |
|
Wtajemniczenie
|
Mój małż pojechał do mamusi .
Dzwoniła ,że narobiła nam naleśników ![]() Troszkę sobie pojemy ...
|
#2510 |
|
Zakorzenienie
|
[1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;39082297]Chciałabym móc kiedyś właśnie na tej polance powiedzieć K, że będzie tatą
Wiecie co tak z ciekawości wyznaczyłam sobie na jednej ze stron kiedy będę miała owulację i wyszło mi, że jutro ale patrząc po śluzie zdaje mi się, że to dziś. I nigdy nie zawracałam uwagi czy coś tam mnie boli, a dziś czuję takie lekkie kłucie w prawym boku i chyba zrobię sobie test owu z czystej ciekawości, czy dziś to ten dzień [/QUOTE]mnie zwykle też na owu tak kłuje - nie jest to przyjemne uczucie
|
#2511 |
|
Raczkowanie
|
[1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;39082297]Chciałabym móc kiedyś właśnie na tej polance powiedzieć K, że będzie tatą
Wiecie co tak z ciekawości wyznaczyłam sobie na jednej ze stron kiedy będę miała owulację i wyszło mi, że jutro ale patrząc po śluzie zdaje mi się, że to dziś. I nigdy nie zawracałam uwagi czy coś tam mnie boli, a dziś czuję takie lekkie kłucie w prawym boku i chyba zrobię sobie test owu z czystej ciekawości, czy dziś to ten dzień [/QUOTE]a masz test paskowy czy jakiś inny? bo wg tych testów dwie kreski wychodzą na 24-48h przed owulacją...
![]() 25.08.2012r."Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwych opcji. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co?? Od życia dostaniesz i tak to, czego kompletnie się nie spodziewasz." |
|
|
|
#2512 |
|
Zadomowienie
|
Wiecie co tak z ciekawości wyznaczyłam sobie na jednej ze stron kiedy będę miała owulację i wyszło mi, że jutro ale patrząc po śluzie zdaje mi się, że to dziś. I nigdy nie zawracałam uwagi czy coś tam mnie boli, a dziś czuję takie lekkie kłucie w prawym boku i chyba zrobię sobie test owu z czystej ciekawości, czy dziś to ten dzień [/QUOTE]Śluz może być dobry jeszcze jutro, w każdym razie masz znaki że działać trzeba ![]() Mój mąż sobie wygrzebał z szafy stare PS i gra w jakąś archaiczną strzelankę i cieszy się przy tym jak małe dziecko
|
#2513 | |
|
Raczkowanie
|
Kasia a nie możesz zagadać z przyjaciółką żeby Ci kupiła na allegro tych testów?
---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ---------- Cytat:
ale nie mówię tego głośno przy małżu :P bo będzie chciał
![]() 25.08.2012r."Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwych opcji. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co?? Od życia dostaniesz i tak to, czego kompletnie się nie spodziewasz." |
|
|
|
|
#2514 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2515 |
|
Raczkowanie
|
ewelika to napisz co Ci wyszło, teraz będziesz robić?
ja od poniedziałku i od wczoraj pojawiły się kreski, wczoraj bardzo jasna, dziś ciemniejsza jutro powinny być równe
|
|
|
#2516 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2517 |
|
Zadomowienie
|
Dobry wieczór Laseczki
Fajne te wasze opowieści jak z bajki niektóre z tego co czytam to zaczynamy okres staranek![]() Witam nowe koleżanki
|
#2518 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2519 |
|
Raczkowanie
|
Jejku dziewczyny dziękuję wam za wszystkie porady. Jutro śmigam do lekarza by zwalczyć gronkowca;P
madziusia222 jestem w o tyle lepszej sytuacji, że mieszkamy u moich rodzicow ![]() Jejku jak się cieszę, że są ludzie, z którymi można "normalnie" porozmawiać i które służą dobrą radą Dziękuję
|
|
|
|
#2520 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ewelika z tego co pisałaś to mimo wszystko i tak nie będziecie " działać" dopiero od czerwca, chyba ze coś sie zmieniało....
Czarownica witam na naszym wątku bo juz jedno mam i chyba myślą, że to wystarczająco jak na te czasy...---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- Cytat:
![]() Malgos, ale chłopak miał gest 100 róż ![]() Cytat:
![]()
Edytowane przez fiona27 Czas edycji: 2013-02-06 o 21:01 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:39.

poza tym nie wiadomo jak długo będę mogła jeszcze chodzić 

Wiadomo, płynie na tej swojej famie najlepszego a jest zwykłym rutyniarzem. Miałam do czynienia z podobnym ginem. I też jestem z małego miasteczka.
30.04.2011 r 
14.04.2012 r

z tego co czytam to zaczynamy okres staranek
bo juz jedno mam i chyba myślą, że to wystarczająco jak na te czasy...