My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8 - Strona 147 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 9 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.9 8 16,00%
Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieciaki urodzą się wiosną! V-VI 2013, cz.9 28 56,00%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.9 2 4,00%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 cz.9 1 2,00%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.9 3 6,00%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.9 2 4,00%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.9 2 4,00%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.9 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.9 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.9 0 0%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.9 1 2,00%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.9 0 0%
Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.9 3 6,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-06, 21:55   #4381
Veronic
Wtajemniczenie

Dot.: My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
miałam i potem było,że krótsza szyjka... ale może tym razem nie wizyta już za tydz u mojego
Oby było ok, tydzień szybko minie

Dobra Laski spadam chyba.. bo mnie oczy szczypią...
Pewnie będę miała jakieś głupie sny itp..
Jak nie Wojtuś, to będzie Lilianna
Na początku chciałam dziewczynkę, ale przez te 1,5 miesiąca odkąd się dowiedziałam, że będzie chłopczyk, to się przyzwyczaiłam..

Dobranoc Wszystkim
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 21:56   #4382
Paulina 87
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
widzę, że próbujesz sama siebie przekonać i dobrze skoro nie chcesz sama chodzić a co do tej wody to nie jest tak do końca, niektórym wręcz przeszkadza, piłka też... ja marzę o porodzie w wodzie i mam nadzieję, że mi się uda i że dla mnie to będzie dobra droga
bo po wczorajszej reakcji tżta zaczęłam poważnie myśleć nad swoimi rzeczywistymi pobudkami do SR.. a nie chce dać 3stów i żałować, jedynie co to te ćwiczenia fizyczne na pewno by nie były stratne. mam jeszcze szanse w marcu i początek kwietnia, wiec jak sie dotoczę w 7.8miesiącu to może sama sie zdecyduje. Mnie woda pomaga, miałam pare razy sensacje z okresem i kłuciami różnymi i pierwsze co to nasiadówke w gorącej wodzie w wannie zrobiłam
Stary 2013-02-06, 21:58   #4383
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
tak 25 maja ale wedlug mojego gina dzisiaj mialabym 23 tydz i 6 dni (wpisalby w karte ciazy 23 tydzien :P) a ja juz licze 25. zawsze mam z nim 2 tyg roznicy. tlumacze sobie, ze to te 2 tyg od miesiaczki do zaplodnienia...hehe
ja to już dawno się pogubiłam i staram się nie wnikać w te tygodnie..
mój gin za pierwszym razem wyliczył mi tp na 25maj, na kolejnej wizycie wpisał mi tp do karty ciąży 30maj, a inny gin na prenatalnych stwierdził że tp mam 20maja. No i mój gin liczy, że jestem teraz w 24 + 6 dni w karcie wpisał mi 24 tc. Nie mam pojęcia jak on to liczy

kurdę mam tylko parę stron do nadrobienia a mi się nie chce...

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 21:58   #4384
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
diabli oby biopsja wyszła ok
dzieki kochana. chyba to jeszcze do mnie nie dociera. bardziej w glowie namieszal mi ten plan z cesarka...ale jutro pewnie po pobraniu zmienie tok myslenia i przed nami beda dluuugie 2 tyg czekania na wyniki. lekarka niby mowila, ze mam mowic, ze to na cito, bo musze porod konsultowac z ginem, wiec moze beda wczesniej.
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 22:01   #4385
banka26
Zakorzenienie

Lonely za wizytee

ja mam nazdzieje ze dzisij w miare szybko zasneee
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 22:12   #4386
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Lonely za wizytee

ja mam nazdzieje ze dzisij w miare szybko zasneee

Stary 2013-02-06, 22:13   #4387
szczesliwa25
Rozeznanie

diabli, wcześniej pobieżnie więc przeoczyłam - teraz już dokładniej.
Bardzo mi przykro, że masz teraz tyle problemów ze zdrowiem, ale spójrz na to z innej strony - niektórym cesarka byłaby niemal jak zbawienie
szczesliwa25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 22:17   #4388
niunka045
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
zatrzymanie wody w organizmie
ale kurcze tak jednej nocy... trochę zaczynam się martwić
niunka045 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 22:22   #4389
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
ja to już dawno się pogubiłam i staram się nie wnikać w te tygodnie..
mój gin za pierwszym razem wyliczył mi tp na 25maj, na kolejnej wizycie wpisał mi tp do karty ciąży 30maj, a inny gin na prenatalnych stwierdził że tp mam 20maja. No i mój gin liczy, że jestem teraz w 24 + 6 dni w karcie wpisał mi 24 tc. Nie mam pojęcia jak on to liczy
24 i 6 dni to dla niego (tak jak dla mojego) skonczone 24 tygodnie wiec dobrze wpisal. czyli masz 2 dni wiecej niz ja, wiec termin 27 :P czyli pomiedzy 25 i 30 hehe. moj dzisiaj wpisalby 23 i 6 dni wiec 23, ale on zawsze jest 2 tyg. do tylu. Twoj liczy sensowniej niz moj
Stary 2013-02-06, 22:22   #4390
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunka045 Pokaż wiadomość
ale kurcze tak jednej nocy... trochę zaczynam się martwić
no to przychodzi nagle i skoro przyszło to zdejmuj pierścionki, obrączki co tam masz bo pewnego dnia możesz już nie dać rady

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 22:23   #4391
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:

mąż wrócił i dostał przedłużenie umowy cudnie, to zaraz zbieramy się na zakupy powydawać trochę kasy
No to świetne wieści Cieszę się razem z Wani

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
Mi imię Maja BARDZO się podoba. No ale TŻ powiedział jedno "a dałabyś na imię chłopcu Gucio?" no i temat Majki został zakończony
Gucio czyli Gustaw? Ja bym dała, bardzo podoba mi się to imię.

Cytat:
wrocilam od endo. dwa guzki na prawym placie i jeden na lewym. ten najwiekszy jest duzy, ma 4cm...jutro o 13:00 biopsja wszystkich 3, wyniki pewnie za 2 tyg. najwczesniej. przebadane wezly chlonne i piersi.
i to co mnie zszokowalo - raczej wskazanie do cesarki, guzek podczas parcia moze uciskac na krtan masakra...ciekawe co na to wszystko moj gin. strach sie bac.
O kurka... Diabli mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze, i jeszcze się okaże, że możesz naturalnie rodzić. Trzymam mocno kciuki za Was

Cytat:
melduję się, że my już po wizycie.
Ale super! Brawa dla wiktorka A na SR wybierasz się darmową? Bo jeśli tak to też pewnie z wyborem położnej, więc może się wstrzymaj ze zmianą narazie, żeby za SR nie płacić. Z resztą nie wiem dokładnie jak to jest...

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
Ash, Vil, Kinga ja tez mam fenoterol i luteinęale słabo mi się nie robi, może dlatego, że mam minimalną dawkę. Parę razy tętno mi skoczyło, nie ma reguły kiedy, bo raz wezmę tabletkę i skoczy a innym razem nic, ogólnie dobrze znoszę, oby Wam minęło.

No i moja córeczka w 26 tc+1 dzień ważyła ok. 870 g teraz już pewnie ponad 900g ale patrzyłam na siatki centylowe i jest w środeczku, więc zapowiada się w okolicach 3500-3700g na finał
No Lublana! Wreszcie się odezwałaś! Już sobie myślałam, że po ostatniej wymianie poglądów co do planowania rodziny stwierdziłaś, że masz nas w czterech literach No ale dobrze, że jesteś
Czyli i Ciebie fenoterol dopadł. A jak to się stało? Nasiliły Ci się skurcze? Dobrze, że nie masz skutków ubocznych. Ja kołatania serca, czy wyższego ciśnienia nie odnotowałam, za to mdłości i osłabnięcia tak. Oby się uspokoiło

dla Ninki! Taki średniaczek to idealnie (choć ja mam nadzieję na dziecię tak bliżej 3kg, ale niech rośnie jak chce )

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
No i witam w 24 tc , czyli zaczynamy 6 miesiąc
Witaj w 6 tc Ja zaraz z niego uciekam, ale muszę pochwalić - fajny jest
Powodzenia z mieszkankiem w najbliższych dniach, mam nadzieję, że jest wśród nich to Wasze wymarzone!

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
Ja też nie ufam temu ginekologowi.
Ale nie powiem, zasiał, we mnie ziarno niepewności.......
Ulalala.... Niefajne takie zasianie niepewności. Ale ja bym mu nie wierzyła. Może chciał Wam na złość zrobić, dlatego tak powiedział

Cytat:
mnie coś kłuje w pochwie/szyjce
Mnie też kłuje... Za każdym razem jak wstaje. I to już od ponad tygodnia. Ale niby szyjka się nie skraca... Mam wizytę we wtorek, jakoś dotrwam.
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 22:23   #4392
JennyAniolek
Zakorzenienie

Sonda założona

Zapraszam do głosowania!!!

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 22:24   #4393
niunka045
Zadomowienie

Cytat:
dzieki kochana, poprawilas mi humor.
ależ proszę bardzo
Cytat:
Cześć
Dopiero mam czas, żeby się odezwać i znowu masa zaległości, bo tyle naprodukowałyście Za niedługo trzeba założyć sondę, bo w tym tempie to jutro (ewentualnie w piątek rano) widzę nowy wątek Więc jak któraś ma pomysł na tytuł to pisać !!!

Mieliśmy dzisiaj oglądać 2 mieszkania, ale mamy przełożone na jutro i zamiast 2 będą 3 mieszkania + może 1 w poniedziałek i jutro z rana mam jeszcze z trzeciej agencji mieć telefon co dla nas znaleźli Muszę się znowu przyszykować na gorącą linię

A poza tym w końcu Ptyś się dzisiaj porządnie odezwał i ładnie kopał + pierwszy raz widziałam jak mi brzuch faluje

No i witam w 24 tc , czyli zaczynamy 6 miesiąc
gratuluje falowania i oczywiście w 6 miesiącu mój szkrab też zaczął falować właśnie w 6 miesiącu
Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
Hej
my po wizycie, chyba wszystko OK, mała waży 700 g, jesteśmy w 24 tygodniu. Spadam spać bo jestem wykończona Dobranoc
Dobranoc Mała większa od mojego Jaśka
Stary 2013-02-06, 22:24   #4394
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szczesliwa25 Pokaż wiadomość
diabli, wcześniej pobieżnie więc przeoczyłam - teraz już dokładniej.
Bardzo mi przykro, że masz teraz tyle problemów ze zdrowiem, ale spójrz na to z innej strony - niektórym cesarka byłaby niemal jak zbawienie
dzieki, moze te problemy nie beda takie straszne jak sie zapowiadaja znajoma tez mi powiedziala, ze jestem glupia, ze sie przejmuje cesarka, bo inne laski placa zeby tylko ja miec zobaczymy co na to moj gin, bo moze on ma zupelnie inne zdanie. na razie to byla tylko sugestia endokrynologa...
Stary 2013-02-06, 22:27   #4395
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Śniło mi się, że urodziłam Matyldę, po czym stwierdziłam, że jest jeszcze za mała i wsadziłam sobie ją przez pochwę z powrotem do środka, ale noga wystawała i nie chciała wejść
Co za sen

Cytat:
dziewczyny prosze o rade.
W tą sobotę jest chrzest mojego bratanka... najbliższa rodzina... zastanawiam się czy iść?? bratowa mówi, że mogę potem u niej poleżeć ale żebym na chwilke wpadła...
Skoro masz leżeć to ja bym nigdzie nie poszła, no chyba że gin na wizycie Ci powie, że jest lepiej to wtedy bym się zastanowiła

Cytat:
to będzie słodki walentynkowy poranek
Oj tak

Cytat:
no i wstawie fotki gniazdka mojego Nelciaka 25 tydzien
Śliczny brzuszek!

Cytat:
Jenny - dla mnie jestes mistrzynia nadrabiania!

Lubię być na bieżąco

Cytat:
Napisane przez joooasia Pokaż wiadomość
kurcze... znowu zaczynają mnie męczyć wymioty!! przecież to już 22 tydzień...
podpowiedzcie mi proszę, zdarza się Wam jeszcze w tym okresie ciąży wymiotować??
Od początku nie wymiotowałam ani razu ale za to męczyły mnie mdłości Trzymaj się

Cytat:
co do imienia to ja sobie wyobraziłam jak będę wołać " Monitor odejdź od komputera " i już się nie moge doczekać aż zapytam męża czy to wystarczająco dobre i godne imię dla jego pierworodnego
Padłam

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Oddam TŻta w dobre ręcę!!!
Ja już nie mogę niech sobie ktoś inny go karmi, albo chińczyk, albo niech wraca do mamusi!!!

Zrobiłam przedwczoraj łososia z frytkami i warzywami na patelnię.. Jeden dzień zjadł. na drugi dzień - znowu łosoś?? i jeszcze z warzywami?? ja bym wolał z surówką..
Dzisiaj zrobiłam roladki wieprzowe w sosie serowym z frytkami i surówką - surówkę zerzarł.. ale roladki troche za twarde...Ręcę opadają..
Wcześniej zrobiłam kopytka to zjadł tylko jeden dzien, na drugi stwierdził, że już ma dość kopytek.. A jak zrobiłam wieprzowine w sosie własnym to - o nie z kasza??
i tak bym mogla wymieniać i wymieniać.. Francuskim pieskom mówimy NIE!!!!
Ale masz wymyślatego TŻ-a
Nie wiem co Ci doradzić ale jemu na pewno należą się

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-02-06, 22:28   #4396
niunka045
Zadomowienie

Cytat:

Dziewczyny ile Wasze Maluszki ważyły około 25tc ?
Jasio w 24 tydzień i 1 dzień 640 gram
Stary 2013-02-06, 22:30   #4397
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
O kurka... Diabli mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze, i jeszcze się okaże, że możesz naturalnie rodzić. Trzymam mocno kciuki za Was
dzieki jasne, ze musi byc dobrze. a cesarka - na polowkowym mala byla ulozona posladkowo i tak sobie wtedy pomyslalam, ze do porodu pewnie z milion razy sie odwroci, ale jednak gdzies tam w glowie mysl o cesarce jest zawsze. musze zmienic nastwienie i podejscie do porodu :P
Stary 2013-02-06, 22:33   #4398
niunka045
Zadomowienie

Cytat:
no to przychodzi nagle i skoro przyszło to zdejmuj pierścionki, obrączki co tam masz bo pewnego dnia możesz już nie dać rady
tak zrobię. Dobrze że to normalne bo moja mama już mi tu prawiła o zatruciu ciążowym

---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ----------

Cytat:
dzieki jasne, ze musi byc dobrze. a cesarka - na polowkowym mala byla ulozona posladkowo i tak sobie wtedy pomyslalam, ze do porodu pewnie z milion razy sie odwroci, ale jednak gdzies tam w glowie mysl o cesarce jest zawsze. musze zmienic nastwienie i podejscie do porodu :P
Kochana jeszcze zmieni położenie milion razy jak mnie nieraz kopnie mały w pewne miejsca to się zastanawiam jak on tak może wbrew grawitacji jakoś na ukos
Stary 2013-02-06, 22:34   #4399
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
No i moja córeczka w 26 tc+1 dzień ważyła ok. 870 gteraz już pewnie ponad 900g ale patrzyłam na siatki centylowe i jest w środeczku, więc zapowiada się w okolicach 3500-3700g na finał
No taka akurat

Cytat:

Justi, a Wasz Bartula ile ważył ostatnio
Na początku 22tc miał 375g

---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ----------

Cytat:
tak zrobię. Dobrze że to normalne bo moja mama już mi tu prawiła o zatruciu ciążowym
wiesz, to też nie jest normalne do końca... moja ciocia tak puchła, że dostała się do szpitala, dostała jakieś leki i jej przeszło, więc musisz uważać

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 22:37   #4400
niunka045
Zadomowienie

Cytat:

wiesz, to też nie jest normalne do końca... moja ciocia tak puchła, że dostała się do szpitala, dostała jakieś leki i jej przeszło, więc musisz uważać
Narazie to pierwszy raz więc mam nadzieje że nie potrwa długo... Koniecznie muszę się z tym zwrócić do gina.
Stary 2013-02-06, 22:39   #4401
banka26
Zakorzenienie

zaglosowalam
Stary 2013-02-06, 22:42   #4402
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Dobrze, że tak to widzisz. Wszystko jest do przyjęcia, jeśli tak trzeba. Cesarka też Ale kto wie, może jeszcze będziesz miała niespodziankę
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 22:51   #4403
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana jeszcze zmieni położenie milion razy jak mnie nieraz kopnie mały w pewne miejsca to się zastanawiam jak on tak może wbrew grawitacji jakoś na ukos
tak wiem. gorzej z guzkiem na tarczycy, ktory raczej od krtani sie nie odsunie swoja droga wpadlybyscie na to, ze to moze byc wskazanie do cesarki?

---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ----------

Cytat:
Dobrze, że tak to widzisz. Wszystko jest do przyjęcia, jeśli tak trzeba. Cesarka też Ale kto wie, może jeszcze będziesz miała niespodziankę
obyyyy
poczytalam troche co mnie jutro czeka i wyglada, ze nie bedzie tak zle. cienka igla, 3 uklucia i do domu :P
Stary 2013-02-06, 22:51   #4404
banka26
Zakorzenienie

moj Misiek jakis leniwy dzisiaj mam nadzieje ze ok jest cos go malo czuje zawsze latal w brzuchu a dzisiaj spokoj
Stary 2013-02-06, 22:52   #4405
niunka045
Zadomowienie

Cytat:
tak wiem. gorzej z guzkiem na tarczycy, ktory raczej od krtani sie nie odsunie swoja droga wpadlybyscie na to, ze to moze byc wskazanie do cesarki?
Wyrwą chwasta i będzie po problemie wszystko będzie dobrze trzeba być dobrej myśli
Stary 2013-02-06, 22:54   #4406
banka26
Zakorzenienie

znowu nie cytuje wrrr
Diabli tsk jsk piszez ukluje cie poczujesz male szarpniecie i po wszystkim tylko ze 3 razy chociaz mojej siostrze nakluli 1 guza nie pobierali ze ze wsxystkich bedziee dobrze
Stary 2013-02-06, 22:55   #4407
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Mieszkanko się błyszczy, wszystko poodkurzane i wysprzątane. Ja wykąpana i doprowadzona do porządku
wypluskałam się w wannie, ogoliłam się ładnie (zrobiłam fryzurkę ) ale przy pomocy lusterka, było mi tak ciężko że już chciałąm wszystko golić na łyso
zrobiłam sobie make up i pomalowałam paznokcie
Co prawda nadal jestem wielorybkiem, ale pięknym
E tam, wielorybki są fajne, co nie hump?!?

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Sprawę ZUSu póki co uznaję za temat zamknięty.
Stawiam soczki
A u mnie sprawa ZUS i bank dalej w toku. Ten łoś, mój szef, nie dość, że nie podał im mojego nr konta żeby mi kasę na koto słali, to jeszcze popieprzył adres! Dobrze, że listonosz wie gdzie iść i pieniążki rodzicom przyniósł, ale gdyby był jakiś inny, to piździet! Muszę iść to sprostować.
Trafi mnie coś!

Cytat:
Napisane przez kalka Pokaż wiadomość
Wiecie co, tak siedzę i czytam , rzucił mi się wątek wakacyjny Mamo, tato - ja urodzę się w to lato! Mamusie VII-VIII 2013 r!!!

i pomyślałam, ze można by do sondy dodać tytuł: "NIESIEMY ŚWIATU TĘ WIEŚĆ RADOSNĄ, NASZE DZIECIAKI PRZYJDĄ NA ŚWIAT WIOSNĄ" i to ja co nie znoszę rymowanych tytułów

EDIT: Abo "urodzą się wiosną" co by dwóch światów nie było.
Super tytuł!

Cytat:
cześć wszystkim
Pochwalę sie skromnie że zaliczylam całą sesję

Cytat:
Napisane przez joooasia Pokaż wiadomość
Przedstawiam moje dzisiejsze łowy. W sumie 70 sztuk za 148 zł (nie wszystkie są na zdjęciach, ale jest prawie komplet).
Wow

Cytat:
za zakupy!

Cytat:

Ogólnie to powiem wam świetną sytuację z dzisiejszego dnia dziś cieplutko to zamiast narciarki założyłam płaszczyk który ładnie podkreśla mi brzuszek Wyszłam z psem na dłuższy spacerek idę idę podchodzi do mnie jedna Pani i "przepraszam dziewczynko ale ile masz lat, że już w ciąży" Zatkało mnie no normalnie nie wiedziałam co powiedzieć wiem że młodo wyglądam ale żeby aż tak. Ja od razu śmiech i że 22. A ona do mnie Kochana nie dodawaj sobie wieku to już nie wstyd jak w liceum ma się dziecko ... Po tym to już wogóle no tak ma Pani rację w śmiech i poszłam dalej Starsza babeczka, u nas wogóle na osiedlu 3/4 ludzi starszych także będę miała wesoło coś czuję

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Już po wizycie.... Lekarz stwierdził, że się nic nie oszczędzam na zwolnieniu... Powiedział, że macica mi się stawia, więc zero głaskania czy jej dotykania......... Luteina 2 razy dziennie, Asmag Forte i No-spa Forte........... kurde no............... zawsze coś, no zawsze coś..............
Oj, biedna Ale trzeba wierzyć, że będzie dobrze
Macica odpocznie i będzie grzeczna

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
nie wiem co się ze mną dzieje dziś rano było mi słabo, musiałam się położyć takie miałam zawroty głowy. potem mieliśmy podjechać z mężem na drobne zakupy i do biblioteki. już w drodze zaczęło mi się robić słabo w aucie, ale nie przejęłam się bo od początku ciąży często w aucie tak mam, uchyliłam okna tylko, ale było coraz gorzej. pod sklepem tak się słabo czułam że mąż poszedł sam. potem zaczęło mi się robić niedobrze i prawie film mi się urwał. w bibliotece na szybko wybrałam jakieś 4 książki, nawet nie czytając o czym są bo bym zemdlała. w domu dochodziłam do siebie dobre pól godziny, ale nadal czuje się strasznie słabo i źle.
masakra po prostu, to chyba skutki leków, mam nadzieję że organizm się przyzwyczai ...
Może to faktycznie leki tak na Ciebie działają... Albo pogoda... Albo i jedno i drugie...
Oby szybko Ci przeszło

Cytat:
Napisane przez katherine271 Pokaż wiadomość

ja po wizycie, Diabli ,że my łeb w łeb to Ci powiem że moje waży 700g wiec Twoje może mniej więcej tyle samo ważyć wszystkie pomiary w normie itd. tylko siedzi sobie w położeniu miednicowym, pół ciąy był głową wdół a teraz siedzi i choć gin znów zaznaczył gdzie narządy płciowe ale powiedział chyba a u niego chyba to dla mnie dalej 50/50 wc
za wizytę

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 22:58   #4408
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Ale super! Brawa dla wiktorka A na SR wybierasz się darmową? Bo jeśli tak to też pewnie z wyborem położnej, więc może się wstrzymaj ze zmianą narazie, żeby za SR nie płacić. Z resztą nie wiem dokładnie jak to jest...
dziękuję
masz rację, też tak sobie pomyślałam. nawet ostatnio o tym pisałam do Kingi. I jeszcze się wstrzymam, najpierw zadzwonię do SR

Cytat:
Sonda założona

Zapraszam do głosowania!!!
że już

Cytat:
24 i 6 dni to dla niego (tak jak dla mojego) skonczone 24 tygodnie wiec dobrze wpisal. czyli masz 2 dni wiecej niz ja, wiec termin 27 :P czyli pomiedzy 25 i 30 hehe. moj dzisiaj wpisalby 23 i 6 dni wiec 23, ale on zawsze jest 2 tyg. do tylu. Twoj liczy sensowniej niz moj
no tak, zgadza się. Ale skoro mam dwa dni więcej niż Ty to tp na 23 maj a nie na 27 więc może gin mi wpisał tp na 30maj bo liczy że ja mam ciążę 41 tygodni a nie 40
no bo tak liczy, że według niego mam 41 tygodni

Cytat:
Jasio w 24 tydzień i 1 dzień 640 gram
oo dziękuję

Cytat:
ja jeszcze nie doczytałam o co chodziło u Ciebie z tą cesarką ale jeśli sugerujesz się tylko tym ułożeniem na połówkowym to nie masz co się martwić dzieci w tym czasie to non stop się wiercą

Cytat:
Na początku 22tc miał 375g

Stary 2013-02-06, 23:00   #4409
JennyAniolek
Zakorzenienie

Trzymam mocno oby z wszystkimi szyjkami było ok i skurcze szybko ustały

Gratuluję również kolejnych zakończonych i rozpoczętych tygodni

Obrączki:
Daliśmy swoje złoto, więc za robociznę zapłaciliśmy tylko 300 czy 400 zł
Chusta: na razie nie planujemy, ale kto wie czy nam się nie odwidzi
Łóżeczko turystyczne: nie kupujemy
Waga maluszka: Nasz w 20t2d ważył 374g
Konto: Mamy 2 oddzielne, ale korzystamy z obu i każdy ma dostęp.
Tłusty czwartek: Może będą oponki albo faworki, a jak nie to kupi się po prostu pączki
Pościel: zmieniam co 2-3 tyg, a ręczniki co tydzień albo częściej

Sharp masakra z tym ZUS-em , ale Axella dobrze radzi poproś o odpowiedź na piśmie.

Karolina mam nadzieję, że dziś miałaś już lepszy humor

Marchewka mimo wszystko przyniosłabym jakieś dobre ciasto

Katherine za zakupy i czekamy na fotki!

_pola gratuluję 100dniówki i dla męża - śliczny płaszczyk!

Pearl dzięki za opinię o staniku Alles mama. Mi się z tej firmy bardzo podobają, ale to pewnie bliżej czerwca coś kupię; bo póki co mieszczę się w moją Dalię

Anka miłej przeprowadzki

Salviae śliczny brzuszek , a strój zakonnicy ekstra!

Antoinettee, Joooasia śliczne brzuszki

Aaś fajne ubranka i leżaczki Cenowo naprawdę ekstra!

Xal, Kinga za glukozę i najważniejsze, że macie to już za sobą

Can wklej linka do koszul i szlafroka

Pawie_oczko szalejesz z wiciem gniazda i fajnie, że dostaniecie mega pakę od szwagierki

Cynamon_owa gratuluję kolejnego tygodnia i rozbrykanego maluszka

Salviae za zakup niańki

Szprotka to czekamy na fotki nowych zdobyczy

Ag_nes powodzenia z sesją

Ash, Daibli niezłe listy wrzucam do 2 posta

Hump oby przemiany w dziewczynkę nie było (no chyba, że chcecie) i żebyście doszli do porozumienia z imieniem

Diabli fajny leżaczek

---
No to jeszcze dzisiejsze 9 stron

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-02-06, 23:03   #4410
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
znowu nie cytuje wrrr
Diabli tsk jsk piszez ukluje cie poczujesz male szarpniecie i po wszystkim tylko ze 3 razy chociaz mojej siostrze nakluli 1 guza nie pobierali ze ze wsxystkich bedziee dobrze
mam wpisane na skierowaniu, ze z 2 i ewentualnie 3 jak dam rade a chce byc twardzielka hehe. pobrania krwi mnie nie ruszaja, wiec atak komarow na szyi tez przezyje
ide jesc, bo znow mnie ssie moja mala pijawa
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości