|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXI) - część VI
Cytat:
|
|
|
|
|
#3812 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a chciałam dać jeść po kąpieli to małpa zasnęła w krzesełku do karmienia ![]() Mój mały miał się urodzić w moje urodziny. Ale za dobrze mu było w brzuchu i mimo próby "wykurzenia go" z brzucha posiedział tam jeszcze 4 dni dłużej ![]() A 17 sierpnia to urodziny mojego małego, a 5 września to rocznica naszego ślubu
|
|
|
|
|
#3813 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
.Słuchajcie, wczoraj zdarzył się w moim mieście wypadek... Zginęli znajomi szwagra mojej siostry... Dla rodziców to tragedia - trójka dzieci nie żyje a czwarte walczy o życie - artykuł: http://www.pomorska.pl/apps/pbcs.dll...TA12/130209596 |
|
|
|
|
#3814 |
|
Raczkowanie
|
Bebe super - zazdroszczę
Moje dziecko dopiero zasnelo |
|
|
|
#3815 |
|
Zakorzenienie
|
Witamy i prosimy o głosiki
https://www.bobovita.pl/home/o-klubie/galeria/6589 mamusia wrześniowa
|
|
|
|
#3816 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Co to się dzisiaj za oknem dzieje. koszmar jakiś
|
#3817 |
|
Zakorzenienie
|
czesc Wam! Mam dzis wiecej czasu bo tzta niema calyu dzien
![]() wiec bede z wami i nadrobie co nieco ![]() BEBE zazdroszcze ruchow mój szogun już piszczy ![]() ---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ---------- aaaaaaaaa wczoraj ulepiłam pierogi ruskie 60 sztuk tylko ae za to jakie pyyyyyyszne
|
#3818 |
|
Rozeznanie
|
Siemanko w Tłusty Czwartek
To ile pączków dziś zjecie? heheDziś mam w planach pieczenie palmierów mniaaam
|
#3819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3820 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To fantastyczne uczucie, którego mam nadzieję jeszcze doświadczę ![]() Cytat:
![]() Cześć ![]() Niewyspana witam się z rana ![]() Zwykle nie narzekam na nocki... Jakoś od początku Pawełkowi noc z dniem się nie myliły i choć ranny z niego ptaszek to nie było tak źle. Ostatnio (poza jakimiś wyjątkami) to w ogóle rewelacja, bo nie zrywał się tak bladym świtem, ale dzisiaj mój Szogun obudził się w nocy (nie wiem która była, ale na pewno przed 3) i zaczął nawijać... A rano też chyba przed 6 było a ten już "na nogach" ![]() Aaa dzisiaj tłusty czwartek - moje Święto uwielbiam słodycze ![]() Moja siostra wymyśliła, że kółka serowe (oponki) mam jej zrobić, a pączka jakiegoś pewnie mąż przyniesie W zeszłym roku robiłam z asystą bratowej męża faworki, może i w tym roku zrobimy z siostrą
Edytowane przez katja_22 Czas edycji: 2013-02-07 o 08:59 |
||
|
|
|
#3821 |
|
Zakorzenienie
|
zmienilam avek
trzeba sie motywowac!!!!!!!!
|
#3822 |
|
Zakorzenienie
|
Hello jeszcze dzisiaj nie zjadlam żadnego paczka Ale cały dzień przede mną więc to nadrobie. I oczywiście jak to stwierdzila Agunia moje pączki będą niskokaloryczne
![]() Wczoraj mieliśmy z malzem bardzo przyjemny wieczór bo bez telewizora. M tv nie jest potrzebny do życia a on nniestety z tych uzależnionych od pudła. Dla niego telewizor musi być włączony choćby bez dźwięku. A wczoraj coś nie tak było z antena i byliśmy bez tv. Bosko ![]() Acha no i jestem u mamy więc piszę z telefonu.
|
|
|
|
#3823 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Nocka dobra ale nie najlepsza jakie były. Młody po wieczornym jedzeniu kaszki o 22 zgłodniał o 4.40. Pojadł i poszedł spać. Obudził się ok. 7.30 a ja razem z nim. On radosny jak skowronek, ja z bolącą głową. W ogóle to nie wiem o co biega bo ostatnio mnie często głowa boli. A wcześniej to mnie bolała bardzo rzadko. W każdym razie myślałam, że dziecię głodne. A gdzie tam! Chciał być przytulony i zasnął ![]() W efekcie - on śpi, ja piję kawę i wmuszę w siebie jedzenie bo nie chce mi się zupełnie jeść. Zgadzam się. Tragedia z tym śniegiem. Ileż można? Czyżby się miało sprawdzić przysłowie - idzie luty podkuj buty??? Ja dziękuję. Balbinka, jak się uda to nie zjem żadnego. Ale coś mi mówi, że mąż kupi pączki i prawdopodobnie zgrzeszę jednym
|
|
|
|
#3824 |
|
Zakorzenienie
|
Bebe cudowne uczucie czuć Szkrba w brzuszku
TEż się zastanawiam gdzie jest Dep Rano jak wchodziłam na wizaz to czytałam jej długiego posta. Ba, wręcz czekałam na niego, a.ostatnio posucha. Prince super avek
|
|
|
|
#3825 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
też muszę zrobić tylko na razie (po sobocie z pierogami) mi się nie chce. Ale to wygodne - zrobiłam 130 pierogów i z tego zamroziłam chyba na 3 obiady i 2 porcje dla męża do pracy Jak nie mam pomysłu to wyciągam i sru, mamy co jeść Wczoraj tak wyciągnęłam ostatnią porcję krokietów bo mi się nie chciało gotować ładny, choć ciastek był bardziej uroczy ![]() Cytat:
Jakby pogoda była znośniejsza to bym się przeszła do sklepu po produkty i upiekła pączki z piekarnika. W porównaniu z tradycyjnymi są naprawdę niskokaloryczne
|
||
|
|
|
#3826 |
|
Zakorzenienie
|
no był, ale był tez bardziej kuszący przynajmniej dla mnie
![]() koniec ze słodyczkami . najgorsze ze tz codziennie cos slodkiego sie nauczyl jesc. I mnie kusi. Albo kusi kolacja o 22
|
#3827 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj zjem dwa pączki, już zakupione, mężuś rano kupił
![]() Kurde ta śnieżyca mnie wnerwia, bo dzisiaj muszę wyjść na spacer, na 18 mamy basen, małż wpadnie tuż przed jak po ogień, a psa trzeba wyprowadzić, bo nie wytrzyma tyle godzin ![]() Swoją drogą w następnym turnusie basenowym musimy zmienić godzinę, jak wcześniej Luśka chodziła spać tak koło 20, to teraz jej się przestawiło i 18-19 jest już padnięta i gotowa do spania, i zaczyna nam przez to marudzić na basenie Ciastek masz ze Snickersem to samo co małż ze mną jeśli chodzi o kuszenie słodkim i późnymi kolacjami
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2013-02-07 o 09:21 |
|
|
|
#3828 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mój królik zjadł właśnie pół banana! Będzie grubas z niego. W ogóle od czasu kastracji ciągle by jadł. Wsuwa takie ilości sałaty, marchewki (tartej bo nie pogryzie), jabłka (tartego bo takie woli), chleba (nie wolno mu ale w nagrodę czasem dostaje), że szkoda gadać. Główkę sałaty miał ostatni na 3 dni! A wcześniej to jadł po jednym liściu dziennie i więcej nie chciał |
|
|
|
|
#3829 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny podziwiam Was, bo ja się chyba do ćwiczeń nie zmuszę...
![]() Ostatni zapis w mojej karcie ciąży dotyczący wagi to 70,5 kg - na pięć dni przed rozpakowaniem Teraz się ważyłam i jest 62 (??) - oj coś ta waga chyba szwankuje :P Zwłaszcza, że jedyny sport jaki teraz uprawiam to zjadanie słodyczy na czas :P W każdym bądź razie jeszcze trochę brakuje do 57 sprzed ciąży, ale i tak nie sądzę, żebym zmobilizowała się do ćwiczeń... Pociesza mnie myśl o koleżance i jej Łobuziaku (rok starszy od mojego) - jak byli u mnie to tylko za nim latała, więc zakładając, że mój P. w tym wieku będzie tak ruchliwym i ciekawskim dzieckiem na pewno zrzucę te brakujące kilogramy
|
|
|
|
#3830 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tyle ze Ty jestes szczupluteńka![]() o to to
|
|
#3831 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje pączki wszystkie są niskokaloryczne Hehe kaloriami się nie przujmuje chociaż powinnam. Drażnią mnie dopiero jak widzę na opakowaniu czegoś dobrego do jedzenia wielki napis z wartością kaloryczna produktu ![]() Chociaż jak jeszcze trochę poczytam że jedną druga i kolejna z Was chudnie to może też się zmobilizuje i zacznę zwracać uwagę na te przeklete kalorie
|
|
|
|
|
#3832 |
|
Zakorzenienie
|
heej witam sie z wielkiem kubkiem kawy w paczki sie zaopatrze pozniej
![]() nocka fajna jedna pobudka i w miare szybko zasnela pozniej bo ostatanio to nieraz i godzine buszowala a wczoraj moze z 20minut max i zasnela.. tz mnie wkurzyl od rana ma jakies humorki... |
|
|
|
#3833 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejka
witam się ciepło u mnie wczoraj odbywało się malowanie kuchni i wielkie w niej porządki, dlatego też tylko nadrobiłam wieczorkiem i poszłam lulu Lilka wczoraj miała marudne popołudnie, ale to pewnie dlatego, że na dworze nie była....wyglądało to wręcz na lęk separacyjny, bo jak tylko się od niej oddalałam to płakała....ale dziś już normalnie.... za to noce teraz troszkę zarywamy, tzn. budzi się zwykle koło 6 w poszukiwaniu smoczka i się kręcie, w efekcie ląduje pomiędzy Nami w łóżku i już wtedy śp spokojnie, zwykle do 8,30-9.....szantażystka:brzyda l: a dziś Lilutka kończy PÓŁ ROCZKU no i z tej okazji dla każdej po pączusiu
Edytowane przez karolka110 Czas edycji: 2013-02-07 o 09:39 |
|
|
|
#3834 | |
|
Zakorzenienie
|
a Ty to jesteś za to gruba
Cytat:
ale za pączka podziękuję ![]() Bebe gratulacje ruchów Dzisiaj tłusty czwartek, pączkom, faworkom i innym świństwom mówię NIE! ![]() |
|
|
|
|
#3835 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() w moim przypadku to już chyba uzależnienie
Edytowane przez katja_22 Czas edycji: 2013-02-07 o 09:46 |
||
|
|
|
#3837 | |
|
Zakorzenienie
|
ale nie taka chudzinka jak Aga
![]() ja bym se paczucia wciagnela ale tz z rana pojechal i niema mi kto kupic za to wczoraj przyniosl rano do kawy.Chyba ze od tesciowej przywiezie. To co innego ---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- Cytat:
Najlepszego
|
|
#3838 | |
|
Zakorzenienie
|
odezwał się grubas
Cytat:
|
|
#3840 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
na tym avku to Ty? ![]() Cytat:
Cytat:
![]() dziś pobudek 4 zawsze to mniej o 2 . Cały czas się zastanawiam czy nie skończyć odciągania bo wracam niedługo do pracy a i młody coraz częściej sam ciągnie, no i mam ochote sprawdzić czy te pobudki nocne to nie przypadkiem chęć przytulenia się do cyca, ale jeśli nie to nie wyrobie z robieniem mm.Bo W. budzi się co 2 godz i zjada tak ze 30 ml. Jak to u Was wygląda jeśli dziecko budzi się często w nocy to za każdym razem robicie nowe mleko czy podgrzewacie?Tak czytam Wasze posty i wychodzi mi na to że nie wiele z Was wróciło/wraca do pracy. Większość albo zostaje w domu albo pracuje z domu. A te które wracają z kim zostawiacie maluchy. Ja n szczęście mam mamę na emeryturze |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:17.

. Po kaszce pewnie pośpi do rana 

w sumie to już jestem
Jakby pogoda była znośniejsza to bym się przeszła do sklepu po produkty i upiekła pączki z piekarnika. W porównaniu z tradycyjnymi są naprawdę niskokaloryczne 
ale za pączka podziękuję