|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Guciu od Megi:zagadaj do kolegi- II-IV 2010
Cytat:
http://mediarodzina.pl/prod/186/Jak-...omu-i-w-szkole. Chyba ją kupię JUż dziś mały dzwonił do ojca żeby się "pochwalić" że ma - 25 pkt na nowy semestr . Tz się wkurzył przez telefon i mu powiedział jak facet facetowi co o takim zachowaniu myśli. W końcu to dopiero tydzień.Zobaczymy. Motywacja ze starszymi - też ciężko. Widzą dobrze co się dzieje wkoło.
|
|
#3812 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Okropnie te psy wygladaja z dluga sierscia
|
|
|
|
|
#3813 |
|
Zakorzenienie
|
Mrowak kielki zawsze do sloika zalewam na kilka godzin woda,potem gaza i gumka zeby ta wode odlac,i codziennie rano i wieczorem przeplukuje przegotowana zimna woda. Teraz mam po prostu w zakretce dziurki porobione to tyle lepiej ze woda nie zcieka po gazie..
Ja wiem ze przesylka droga ale i tak jak zsumujesz to wyjdzie tyle co z allegro,a mozesz kupic w pakiecie z nasionami. Dzisiaj mi nowy piecyk gazowy do podgrzewania wody montowali i cos im nie poszlo,dzisiaj spanie bez kapania tylko ochlapani zimna woda
|
|
#3814 |
|
Zakorzenienie
|
Maonka - koleżanka ma zwolnienie od września z powodu fatalnie połamanej prawej ręki a nie psa . Aż tak walnięta to nie jest
|
#3815 | |
|
Zakorzenienie
|
Wyobraź sobie że ja to nawet stary dobry słownik ortograficzny sprawdziłam jak się pisze kożuch
. Oczywiście zauważyłam dopiero jak Ana zapytała Cytat:
|
|
#3816 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3817 |
|
Zakorzenienie
|
Libra jak myślisz czym mi będzie robić cienkie kreski na torcie ?
Pisak, strzykawka z lukrem ? Czy te barwniki co podałaś można do bitej śmietany dodawać ? Chyba tak ?
Żmijka najsłodsza Edytowane przez izazula Czas edycji: 2013-02-06 o 22:22 |
|
|
|
#3818 | |
|
Zakorzenienie
|
Madzia, dzięki za instrukcje.
Cytat:
)
|
|
#3819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja własnie czekam na pity i jakoś nie widać
|
|
#3820 |
|
Zakorzenienie
|
Oj tam, oj tam...
|
#3821 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My dziękujemy za kawkę, zwierzaczki (Misiek opowiadał tz co za zwierze zjadł ) i spacerek w innych warunkach niż błotnych (czyt. w mieście - my zwykle autem po mieście jeździmy )Ja czasem bym chciała żeby on sam szedł sobie Dziś wciskałam się z nim do WC u AsiulkaCytat:
![]() Moja jutro będzie smażyć a prawdopodobnie w pt przyjedzie do mnie... Liczę że trochę przywiezie więc wcale sie nie biorę za pączki... Za to ostatnio bułki piekę![]() Madzia wysłałaś mi prześcieradło? Nie podałaś mi nr konta...
|
|
#3822 |
|
Zakorzenienie
|
Będę wdzięczna za wszelkie informacje
|
#3823 |
|
Zakorzenienie
|
przypomniało mi się jakich jeszcze smaków nie znoszę: anyżu i kokosa
|
#3824 |
|
Zakorzenienie
|
Anyżu jak też nie lubią . A kokos w batonikach jak najbardziej .
Kminek bbllleeeeeeeee... potrafi zabić smak wszystkiego
|
#3825 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3826 |
|
Zakorzenienie
|
Kminek bardzo lubię w kapuście włoskiej z boczkiem. Musi być zmielony.
|
#3827 |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() bez komentarza ![]() ![]() Idę kimać .
|
#3828 |
|
Zakorzenienie
|
Udało mi się nie dawno wrzucić fotę na forum , to dla tych co nie widziały moje dzieciaki
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny Edytowane przez ania p Czas edycji: 2013-02-07 o 21:42 |
|
|
|
#3829 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3830 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To musisz go na dietę namówić chociaż ja swojego próbuję bo zaraz się dorobi koła ratunkowego ale nic z tego nie daje się ![]() imię powiadasz jakoś chyba i tak się nie domyślęMój syn w maju skończy 15 lat. Nie mogę mu płacić za oceny bo w końcu się zapędzę w kozi róg , zresztą kieszonkowe i tak dostaje co miesiąc nic mu nie brakuje chciał mrówki ma pozwoliłam , chciał hodować gąsienice ,przymknęłam oczy na słoiki z gąsienicami ,chciał wędkować ,dobra ma chyba z 7 wędek i kupę sprzętu ,wędkuje ,chce czytać książki ma ,po drodze były jeszcze sztalugi do malowania ,luneta do obserwacji nieba , no nie ma nic takiego o czym marzy a tego nie ma , do wyjazdów jest nastawiony okoniem ,raczej domator ,no chyba nie ma czym go przekupić. Co do pracy to marne szanse żeby coś znaleźć ,jak ja byłam w jego wieku to chodziłam do plantacji malin i porzeczek zarabiać ,teraz już nie ma czegoś takiego u nas wypad z kolegami pod namiot??? nie ma mowy nie wiem ,na razie pozostaje mi go tylko kontrolować , bo jak tylko przestanę to on siada na laurach Cytat:
![]() nic nie mów o płaceniu Cytat:
mój jeszcze nie złapał w tym półroczu Cytat:
pisak odradzam ,kiedyś zrobiłam na torcie na chrzciny napisy pisakiem i wszystko mi spłynęło ale zła byłam ,było to na masie z bitej śmietany najlepiej wychodzą napisy z roztopionej czekolady ,daję ją jak trochę przestygnie do woreczka foliowego i przycinam dosłownie minimalnie rozek żeby taka cienka nitka wyszła kiedyś były takie cukierki anyżki bardzo je lubiłam ,a kokos lubię ale w batonikach kminek zjeść zjem chociaż nie przepadam ,ale zaskoczył mnie kmin rzymski ,szczypta dodana do sosu mięsnego bardzo podnosi smak |
||||
|
|
|
#3831 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3832 |
|
Zakorzenienie
|
Ania piękni oni są
|
|
|
|
#3833 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jutro wkleję link powiem jedno, mam dość dentystów boliii |
|
|
|
|
#3834 |
|
Zakorzenienie
|
Libra kontrolowac musimy
Nie masz mu placic za oceny , ja sama nie mam zamiaru takiego czegos robic. Bardziej mi chodzilo o jakas nagrode na koniec roku , taka ngroda, caloksztalt.Duzo rzeczy wymienilas, ktore ma, moze od tej pory powinien sobie na zachcianki zapracowac poprzez oceny? Moze robcie jakies sprawozdania miesieczne z ocen. Niech sam przy tobie wyznacza sobie co powinien poprawic, nad czym popracowac. Chwal kazdy maly sukces, nie krytykuj, nie porownaj do innych, szukajcie razem rozwiazan - madra jestem nie No , pod namiot troche za wczesniej , fakt . Tez bym sie bala , 15 latka puscic .Patrz co znalazlam Budowanie motywacji do nauki "-Prezentuj oczekiwania przystające do zdolności i zainteresowań dziecka Już od wczesnego dzieciństwa chwal ciężka pracę i dobre wykonanie zadania. -Ucz, że sukces rodzi się z wysiłku i wytrwałości. Pomóż zrozumieć, że problemy pozornie nie do pokonania można często rozwiązać przy odpowiedniej dozie czasu i wysiłku, a satysfakcja ze sprostania wyzwaniu wynagradza włożony wysiłek. -Wystrzegaj się za wszelka cenę negatywnych porównań do innych osób. -Nie wyrażaj rozczarowania odnośnie słabych wyników w nauce – zachęcaj do większych starań, zatroszcz się, kiedy to konieczne o dodatkową pomoc. -Nie żałuj pochwał, gratuluj małych zwycięstw, doceniaj wysiłki - nawet te nieudane. -Nie pozwól swojemu dziecku nabrać zbyt niskiego mniemania o samym sobie. Nie dopuść, by wmawiało sobie: „po prostu nie jestem dość inteligentny”. Musisz dodać otuchy i przekonać, że jest dość inteligentny. -Zrób wszystko, żeby twoje dziecko czuło, że je kochasz i cenisz nie tylko w dobrych chwilach, ale i w złych. " Nooo same madrosci ![]() Nataszka ![]() ---------- Dopisano o 01:04 ---------- Poprzedni post napisano o 00:46 ---------- Czy wy tez tak macie, ze za kazdym razem , po kazdym praniu zostaje wam tylko 1 skarpetka , ja juz mam tyle skarpet bez pary , pralka je . Jak pierzecie? laczycie je razem i do prania dajecie czy luzem , bo ja ofcors luzem . Wlasnie mi 10 zostalo |
|
|
|
#3835 |
|
Zakorzenienie
|
Monka moja też pralka je
piorę luzem nie łączę bo się nie dopiorą No same mądrości napisałaś ![]() jak nie wyrażę rozczarowania odnośnie złych ocen to on pomyśli że tak ma być ,że mi to nie przeszkadza ![]() do większości raczej się stosuję nigdy nie porównuję z nikim to prędzej on sie porównuje sam ,mówi a bo tamten też dostał 1 na przykład nie opieprzam też bezpośrednio po tym jak przyjdzie i powie że dostał 1 tylko mówię że trzeba to poprawić czasem jak sie nazbiera to dostaje oper za całokształt ![]() U nas jest ten problem że on się na wszystko zgadza, tak on poprawi,on się będzie uczył ,sam sobie wyznacza że codziennie ileś tam słówek się nauczy a później się okazuje że zapomniała ,albo "nie miał czasu" i jak nie ryknę na niego to nie potrafi się zebrać ,będzie tak naciągała strunę jakby czekał aż się wydrę a ja później mam wyrzuty sumienia Ustalamy wspólnie zasady że przychodzi ze szkoły i np. odsapnie sobie pół godziny i bierze się za naukę i działa na 3 dni. wiem że on ma dosyć że dużo jest tej nauki ale nikt za niego tego nie zrobi a jeszcze jak wróci o 16 ze szkoły to tego czasu już mało zostaje do wieczora .Ech trudne i ciężkie to wszystko Zakupiłam już tą książkę jak mówić żeby dzieci się uczyły. Może i będzie tam coś co sprawi że jakoś zapanuję nad tym wszystkim,bo stosuję triki z tamtej książki i coraz częściej działa choć nie zawsze ale postępy są ![]() To się upisałam Nataszka współczuję ,ja we wtorek idę ![]() Idę robić oponki ,co tam jak tłusty czwartek to tłusty czwartek i na pewno zjem dzisiaj nie będę się katować ![]() W radio usłyszałam że najlepsze to pączki z adwokatem bo będzie nas bronił przed nadwagą |
|
|
|
#3836 |
|
Zakorzenienie
|
Wysłane zwyklakiem poleconym, powinnaś dziś lub jutro mieć
Podam nr konta jak dojdzieU mnie z motywowaniem dziecka też ciężko. Miał kase czyli takie tygodniowe kieszonkowe, co piątek 10 zł ale pod warunkiem że żadnej uwagi nie będzie. Przeważnie mu się udaje. Co do ocen jak są bez pał to jest basen w sobote i w niedziele. Tylko to ciężko wyczuć, bo np ostatnio zauważyłam że nie nosi zeszytu do dyktand, to powiedział że w szafce szkolnej trzyma, jak się zapytałam dlaczego, bo pałe dostał, i zataił to. Choć i tak ja muszę to podpisać. Akurat za ortografię się nie wkurzam bo on kosmita w tym temacie, w dwóch zdaniach potrafi zrobić 10 błędów, później musi te wyrazy z błędami poprawić i napisać osobno pod spodem po 5 x, i co dyktuje mu jeszcze raz te dwa zdania robi 12 błędów ale już w innych miejscach ![]() Teraz jak się ciepło zrobi łatwiej go zmotywować działką. Będzie za dobrą ocenę idziemy na działkę, za złą zostajemy w domu, tylko muszę iść do szkoły i się jego wychowawczyni spytać, bo on mi tylko o piątkach opowiada. Monka ja nauczyłam że wszystkie skarpety złączone razem tymi ściągaczami do pralki ładują, a wieszam je obok siebie. Czasami też się jakaś zgubi, ale to sporadycznie. Libra doszły Tobie te spodnie? Ja kupiłam sobie kiedyś za 15 zł takie leginsy ala skóra z przeszyciami z koronki. Wczoraj szłam na siłownie to na droge sobie je ubrałam, to koledzy się zachwycali że wyglądam jakbym z wybiegu zeszła :PA koleżanka od razu prosila żeby jej takie same kupić A ja je tylko po domu nosiłam bo wygodne.Te bluzki co kupowałyśmy co Sara polecała to teraz wyglądają na mnie jak na tych fotkach z aukcji, wystarczyło troche schudnąć ![]() Mój synek wczoraj po domu co chwila na biegowym chodził. Normalnie szok. Rok czasu ten rowerek stał u niego w pokoju i był nie ruszony, a teraz miłością do niego zapałał, i wozi w tym koszyku z przodo swojego ukochanego pluszowego psa. Erwin śmieszne przezwiska wymyśla. Wczoraj bawił się z moim tatą, coś mu tamten dokuczał a on do niego "uważaj ty, ty , ty , duchu jeden" A moja mama niecelnie samolotem do niego rzuciła i w twarz dostał, to od razu to swoje "Ty świnio babciu" powiedział a moja matka się obraziła. Jak się bawimy jakimiś ludzikami, to on swojemu najczęściej nadaje imię"Jeden"
|
|
#3837 |
|
Zakorzenienie
|
Witamy i prosimy o głosiki
https://www.bobovita.pl/home/o-klubie/galeria/6589 mamusia wrześniowa
|
|
|
|
#3838 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dopiero wszystkie kożuchy reszty dziewczyn mnie uspokoiły.nie cykaj,damy radę z kwasiorem.Ja przez waszą lekką panikę sama cykora złapałam
|
|
#3839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i kożuch zjadłam.Ania - ale masz śliczne dzieci - aż poprzestać na dwójce ![]() Madzia i AniaP - poszłam do tej drogerii Hebe. Kupiłam krem z Joanny do włosów kręconych https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...jacy-loki.html i dla mnie bomba. Ja muszę co prawda pod to nakładać coś nawilżającego, ale rzeczywiście wrócił mi ładny skręt. Polecam Wam!!!!!
|
|
#3840 |
|
Zakorzenienie
|
Hej wielkie yo , tłusty czwartek to jest to
można zjadac , można troche sie objadac , potem przyjdzie czas na smutki zeby ruszyć tłuste dupki. Nie ma co sie dziś katowac ,trzeba poczka raz spróbować - osz ty kuwa wszycho lubim to jest problem nie na żarty , standardowo brzuch obzarty , wielki bandzior wystajacy ![]() Ja juz dziś 3 bita wciagnelam , kawaleczek no malusi , tak na próbę by nie kusil , potem chłopakom do sklepu zaniose, bedą sie cieszyć jak szczerbaty z implantow.Libra ja ta książkę czytałam ale nic juz nie pamietam. Jak wczoraj przegladalam, to są podobne klimaty, wiesz - rozwiązywanie problemów, dawanie informacji, nie ocenianie itd są tez standardowo przykłady . Sama musze jeszcze raz przeczytać. Madzia jeszcze tylko dodam :Eh~ Sexy lady Op op op op oppan Gangnam Style Eh~ Sexy lady Op op op op Eh eh eh eh eh eh
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:23.

.
. Oczywiście zauważyłam dopiero jak Ana zapytała
, znaczy zle przeczytalam 

czasem lind tego zazdrościłam, bo moja tak się mnie nigdy nie uczepi. A na spacerku cały czas za rączkę szedł, a mój szogun tylko przez ulicę i ani kroku dalej 

nosz diablica jedna
ale zła byłam ,było to na masie z bitej śmietany 
, pralka je
, można troche sie objadac
, potem przyjdzie czas na smutki
zeby ruszyć tłuste dupki. Nie ma
co sie dziś katowac ,trzeba poczka raz spróbować
- osz ty kuwa wszycho lubim

jeszcze tylko dodam :