|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 9 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.9 |
|
8 | 16,00% |
| Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieciaki urodzą się wiosną! V-VI 2013, cz.9 |
|
28 | 56,00% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
2 | 4,00% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 cz.9 |
|
1 | 2,00% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.9 |
|
3 | 6,00% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
2 | 4,00% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
2 | 4,00% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
1 | 2,00% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
3 | 6,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4411 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8
witam się wieczorową porą
uprzejmnie donoszę, że zagłosowałam!diabli, rzuciło mi się w oczy, że masz guzki tarczycy... kurna chata, i to nie małe! dobrze, że zrobią biopsję, masz moje kciuki gwarantowane oby wszystko skończyło się pomyślnie. a co do cesarki - tyle bab płaci grube pieniądze za cesarkę... to naprawdę mały problem. tarczyca ważna rzecz, niech się endokrynolog tobą dobrze zajmie Ashyshka, zrobiłam smarowidło do brzuszka! ale należy ubijać 10-15 minut! i potem taką piankę-śmietankę pakujemy do pojemnika na krem ![]() podstawowy przepis to 70% masła shea i 30% jakiegoś oleju. jako że ja dałam też masło kakaowe, które jest dużo bardziej zbite i twarde w temp. pokojowej, zwiększyłam ilość olejów można się fajnie bawić, ubijanie masy to sama przyjemność
|
#4413 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymam za Ciebie kciuki meeega ![]() trzeba myśleć pozytywnie, zobaczysz że będzie dobrze a no pewnie, że fajne nic do nich nie mam mało tego ostatnio musiałam je bardzo pokochać
|
|
|
|
|
#4414 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zabiłaś mnie tym stwierdzeniem Cytat:
Ja ostatnio zakochałam się w kozakach na wiosnę- z ażurowym motywem i też na szczęście nie miałam przy sobie tyle gotówki, a kartą tam płacić nie można... Chociaż nie powiem, codziennie o nich myślę ![]() Cytat:
Ciekawe jak będzie następnym razem...Cytat:
za zdrowe 750g szczęścia!Cytat:
za 24tc!No i trzymam za mieszkanko!Cytat:
za wizytę!Cytat:
Tak jest kierowniczko! Fotki już były
|
|
#4415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To u mnie na szczęście nie ma opóźnień, wchodzimy zawsze o tej godzinie, o której powinniśmy --- idę spać dobranoc |
|
|
|
|
#4416 | ||
|
Zakorzenienie
|
jesli ktorejs podobala sie nasza sukienka (lniana!!!), wyglada jak recznie malowana to polecam. znalazlam ja na aukcji
http://allegro.pl/hm-4-6-mcy-safari-...010842603.html jest przepiekna, ma sliczne zywe kolory ps. zaglosowalam w ankiecie. dzieki Cytat:
Cytat:
chyba przekonujecie mnie do zrobienia takiej mikstury.
|
||
|
|
|
#4417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() już sam opis działa na moje zmysły ![]() a gdzie kupujesz te wszystkie komponenty
|
|
|
|
|
#4418 |
|
Wtajemniczenie
|
Justi- zrobiłam naleśniczki. Farszem były pieczarki, cebulka i parówka z dodatkiem sosiku (ketchup i majonez czosnkowy) i przyprawy do gyrosa. No i wwaliłam do środka potarkowany żółty ser. Całość zawinęłam i podsmażyłam na patelni. Palce lizać! Dobrze, że na jutro zostało
![]() Dzięki za pomysł! W końcu nadrobiłam, wyprało się pranie, więc zostało mi je rozwiesić, zrobić kanapki Mężowi, kąpiel i spadam spać, bo zdzieram ryjem kurz z dywanu... Powiem tak. Cieszę się, że CHYBA będziemy mieli swoje mieszkanko, ale wykończy mnie to wszystko. Zdolność kredytową mamy bardzo dużą, ale możemy nie dostać takiego kredytu jaki chcemy (w sumie tyle ile kosztuje mieszkanie, bo fakt jest drogie). No i ja się pytam co dalej Kobieta w banku przychylna nam, ale decyzję podejmą analitycy jacyś, których interesuje kwota i ilość metrów, a nie to co jest w mieszkaniu. W sumie na chwilę obecną wszystko mi jedno!Oczywiście trzeba jutro lecieć donieść dokumenty, bo szef nie wypełnił ich jak trzeba... Tato mimo moich ostrzeżeń rozrzedził za bardzo farbę i musieliśmy jechać kupować kolejną puchę, więc kolejna kasa w dupę! A i kobieta która sprzedaje nam mieszkanie (de facto siostra cioteczna Męża, której pilnowaliśmy dzieci, którą wspieraliśmy jak zginął Jej Mąż, dla której byliśmy na każde zawołanie) to stara pipa, nienachapana pieniędzy i niech tymi pieniędzmi się wypcha. Kiedyś Ją takie postępowanie zgubi! (nie wnikam w szczegóły, ale wierzcie mi, to larwa, a nie człowiek, ale że mieszkanie nam się podoba, to weszliśmy w układ z tą żmiją!) I wiecie jak ciężko znaleźć ciekawą lodówkę do 55 cm szerokości?!? Musiałam wylać swoje żale. Chociaż to nie wszystkie dzisiejsze, bo jeszcze Mąż mnie wkurzył. ![]() Eh... Jutro przedpołudnie olewcze dla wszelakich spraw wyżej wymienionych. Muszę zająć się przygotowaniem do zajęć i zadbać o paznokcie, bo mam je w opłakanym stanie ![]() edit: FUCK! nie wlałam płynu do płukania! ale w du.pie z tym. Nie mam już na to siły dzisiaj, bo musiałabym czekać kolejne 30 min... No i właśnie zaczęła mnie gnębić zgaga... Jakby nie było kiedy...
Kubuś ex-aparatka ![]() góra- 30.06.10- 17.11.11 dół- 01.09.10- 26.08.11 koszt leczenia- 6225 zł Edytowane przez szprotka_mada Czas edycji: 2013-02-06 o 23:34 |
|
|
|
#4419 |
|
Zakorzenienie
|
Jenny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
http://allegro.pl/hm-sliczny-zestaw-...011010094.html babeczka ma jeszcze kilka innych fajnych aukcji z pajacykami http://allegro.pl/hm-sliczny-zestaw-...011024033.html Edytowane przez diabli Czas edycji: 2013-02-06 o 23:31 |
|
|
|
#4420 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Ash, Ty bierzesz fenoterol 4 razy dziennie? bo się tak zastanawiam nad czymś ... gin mówiła że na początek brać 3x0,5, i do tego isoptin pól h przed tabletką, a jakby za słabo działało, to zwiększyć do 4x0,5. no i od jutra chciałabym zwiększyć, bo mam ciągle twardy brzuch i bolesny, ale nie wiem jak z tym isoptinem wtedy? też zwiększyć dawkę? nie chcę dzwonić zaś do gin i zawracać jej głowę
![]() co do SR, to mój mąż też uważa, że jest to zupełnie niepotrzebne, ale jak mu powiedziałam że nas zapisałam to tylko zrobił minę cierpiętnika i zapytał kiedy upiekło mu się, bo przez te skurcze i skracającą się szyjkę na pewno nie pójdziemy, ale sam się akurat wczoraj dopytywał czy będziemy chodzić.a co do badań i usg ... chodzi, grzecznie wchodzi zawsze do gabinetu, ale bardziej pożartować z panią doktor, bo na tym usg i tak nic nie widać, a jak byliśmy na innym i było widać to go jakoś nie ruszało ... bardziej go rusza jak mówię że Przemek zaczyna reagować na niego bo jak przychodzi do domu to mały zaczyna wierzgać wtedy Cytat:
Cytat:
mam nadzieję, że będzie wszystko ok !Cytat:
![]() Cytat:
ale potwierdziło nam się jeszcze potem. nie myśl, czekaj na kolejne badanie i nie kupuj ciuszków albo unisex
Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2013-02-06 o 23:34 |
||||
|
|
|
#4421 | |
|
Zakorzenienie
|
Zaraz poszukam
, bo akurat zaczynam czytać dzisiejsze posty ![]() ---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ---------- Cytat:
Już dodaje do obserwowanych i oglądam co tam ma jeszcze ciekawego
|
|
|
|
|
#4422 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ja przyjadę na parapetówkę
|
|
|
|
|
#4423 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Gratulacje! U nas pod koniec czerwca będzie 8,5 ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4424 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zeby Ci ktos nie ukradl za 30
|
|
|
|
|
#4425 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciekawe ile nasz będzie ważył za tydzień (24t2d=25 tc) ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 00:02 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:57 ---------- Cytat:
Na szczęście mój mąż jeździ ze mną grzecznie na wszystkie wizyty i potem czeka na wejście do gabinetu Do brzucha gada i jak widzi, że Mały kopie to się z nim "pobawi" ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Padłam, co za tekst ---------- Dopisano o 00:04 ---------- Poprzedni post napisano o 00:02 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#4426 |
|
Wtajemniczenie
|
Idę sobie!
Kolorowych snów! lonely- jak mnie nie trafi do tego czasu, to jakaś tam parapetówa będzie, ale w bliżej nie określonej przyszłości
|
#4428 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
nie miałam tak..Cytat:
Cytat:
![]() a mąż od nowa zaczął mi mówić Ignaś do brzucha, bo nie ma innych koncepcji póki co. także ja nie wiem co będzie ![]() dzień dobry
|
|
#4429 |
|
Rozeznanie
|
No moje mamuśki, z rana samych pysznych domowych pączków z powidłami z róży Wam życzę
![]() hump, pewnie, że najważniejsze żeby było zdrowe, ale pewnie przy kolejnej okazji dowiecie się czy macie syna czy córę to i wyprawkę będzie łatwiej kompletować ) coś czuję że to i tak synek )U nas dziś w restauracji produkcja pączków pełną parą także zapraszam wszystkie ))Żałuję, że nie mam takich zdolności szperania po allegro jak diabli ) szukam, szukam luźniejszych prostych sukienek/tunik i nic nie widzę co by się na okres ciąży nadawało a już mnie wszystko cisnąć zaczyna.
|
|
|
|
#4430 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nie zapnę się w żadną wiosną...Mam tez grzyba, ale raczej zimowego i jakiś popęczkowany się zrobił... Znalazłam sobie zniżkę -25 proc i już 149 zmieni sie na jakieś 115 i od razu lepiej ![]() ![]() Cytat:
Ale chociaż wysłał dokumenty sam, a ja musiałam jeździć, wypełniać, dowiadywać się bo on nie wie jak Cytat:
Tez mi się podobają takie skórzane, ażurowe kozaki, ale nigdzie ich nie spotkałam. Jedynie w wyobraźni ![]() Dzień dobry ![]() Ciekawe, która pobije rekord w zjedzonych pączkach ![]() ---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ---------- Aaaaa witamy się w 25 tygodniu
|
|
#4431 |
|
Rozeznanie
|
diabli, dopiero teraz zobaczyłam parkę z h&m! cudna! kupię na wiosnę
))
|
|
|
|
#4432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za 25t ![]() i za wszystkie wizyty i badania dzisiejsze
|
|
#4433 |
|
Zakorzenienie
|
w krakowie masakra. 3km na badania 50 minut w korku, zaraz padne z paczkiem z glodu
|
|
#4434 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4435 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z twardych mam tylko olej kokosowy, ale już od jakiegoś czasu chciałam kupić masło shea.... Może się skuszę ![]() Cytat:
Teraz zamawiam z zielonyklub.pl ale dopiero pierwszy raz, ale mają najtaniej,więc mam nadzieję, że się nie zawiodę. Wczęsniej korzystałam ze stron: biochemia urody, zrób sobie krem i naturalne piękno. Polecam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
!! Widzę,że aukcja jeszcze 6 dni i nikt nie licytuje. Jaką strategię najlepiej przyjąć Diabli, mój mistrzu??
Edytowane przez Ashyshqa Czas edycji: 2013-02-07 o 08:53 |
||||
|
|
|
#4437 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jakoś to musi być, są dziewczyny które biorą dawki np. już hardcorowo po o,5 tabletki co 2 h ... i niemożliwe żeby zawsze przed tym brały isoptin ![]() Diabli, dzięki za aukcję zastanawiałam się nad rampersami z Elmo i Snoopim, ale tak jakoś jest napisane że nie wiem czy 15 zł za jeden komplet czy oba niby oba, ale potem jest kup 1 z 2 ;>
|
|
|
|
|
#4438 |
|
Zakorzenienie
|
diabli doodglądałam twoje nocne poszukiwania. jejku, jak ja uwielbiam rzeczy z muchą
|
#4439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4440 |
|
Raczkowanie
|
Hej Laski
![]() Dawno mnie nie było. Przeprowadzaliśmy się i jeszcze na walizkach trochę żyjemy. Neta nie mam,tylko w telefonie a nie lubię pisać z tel. W niedzielę mój mały kończy 2 lata więc szykuje się impreza i muszę zdążyć wszystko posprzątać. Mam nadzieję że już niedługo do Was wrócę. Pozdrawiam. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:59.

oby wszystko skończyło się pomyślnie. a co do cesarki - tyle bab płaci grube pieniądze za cesarkę... to naprawdę mały problem. tarczyca ważna rzecz, niech się endokrynolog tobą dobrze zajmie
ale należy ubijać 10-15 minut! i potem taką piankę-śmietankę pakujemy do pojemnika na krem 

Ciekawe jak będzie następnym razem...
za zdrowe 750g szczęścia!
Dobranoc

dobranoc

Kobieta w banku przychylna nam, ale decyzję podejmą analitycy jacyś, których interesuje kwota i ilość metrów, a nie to co jest w mieszkaniu. W sumie na chwilę obecną wszystko mi jedno!

mam nadzieję, że będzie wszystko ok !