Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część III - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-06, 18:46   #841
Madzia_M77
Zadomowienie

Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część III

Cytat:
Napisane przez blekitne_niebo Pokaż wiadomość
Oczywiście też kupiłam białą marynarkę Jestem nią zachwycona. Jakość taka sobie, ale za nieco ponad 100zł grzech nie kupić, tym bardziej, że biała marynarka była na mojej zakupowej liście
Następna kusicielka
Madzia_M77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 18:48   #842
fablous
Zakorzenienie

Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część III

Cytat:
Napisane przez ladymoonn Pokaż wiadomość
zaraz połowa nas będzie miała tą marynarką ale też ładnie w niej wyglądasz! aż żałuję, że mam już białą i więcej nie potrzebuję
To ja chyba jestem jedyną tutaj, której ta marynarka jakoś nie podeszła

Wróciłam właśnie z pracy i czeka mnie kolejny wieczór nauki... Ta sesja mnie wykańcza. W ten weekend mam trzy, na szczęście ostatnie już egzaminy. Aż nie mogę się doczekać kolejnego tygodnia, który będzie już luźniejszy psychicznie. Nawet nie przejmuję się tym, ze w pracy zapowiada się natłok zajęć. Mam całą listę planów "do-zrealizowania-po-sesji" . Na pierwszym miejscu jest obowiązkowo wizyta u fryzjera. Moje włosy wymagają porządnego odświeżenia, podcięcia, może małej zmiany koloru? Sama nie wiem, muszę się zastanowić.

W tym tygodniu muszę jeszcze kupić prezent dla męża. Zażyczył sobie golarkę elekrtyczną bo poprzednia padła. Macie jakieś doświadczenie w tej kwestii? Znacie coś godnego polecenia?

fablous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 18:49   #843
blekitne_niebo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lakeithia Pokaż wiadomość
Mogłabys podać link na stronie hm do tej marynarki? Jest przepiekna!
Proszę: http://www.hm.com/pl/product/07643?article=07643-A

Ta marynarka to znak rozpoznawczy Wizażanek z tego wątku

Cytat:
Napisane przez Madzia_M77 Pokaż wiadomość
Następna kusicielka
Raczej odgapiaczka
blekitne_niebo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 18:52   #844
Dotka81
Zakorzenienie

W moim typie ta marynarka też nie jest

Dotka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 18:55   #845
emely
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez fablous Pokaż wiadomość
Ostatnio czytałam "Zawsze przy mnie stój" Carolyn Jess-Cooke. Świetna książka, polecam
Poza tym dla odstresowania wszystkie książki Emily Giffin. Może nie jest to jakaś górnolotna literatura ale czyta się bardzo przyjemnie.
Cytat:
Napisane przez Agnessa* Pokaż wiadomość
Nie wiem, czy lubisz tego typu książki (poradniki), ale ja ostatnio kupiłam pozycję "Sztuka dobrego życia" Marioli Bojarskiej Ferenc i mogę szczerze polecić
Cytat:
Napisane przez elizka1987 Pokaż wiadomość
Ja polecam Przeminęło z wiatrem.
Teraz czytam Nawałnicę mieczy i jest świetna. Z resztą jak cała seria.
Cytat:
Napisane przez vivien39 Pokaż wiadomość
ja polecam książkę Helena Rubinstein-Kobieta która wymyśliła piękno.
Pomimo iż jest to biografia książkę świetnie się czyta. Bardzo wciąga

teraz przymierzam się do biografii Coco Chanel-życie intymne. Podobno też świetna
Cytat:
Napisane przez Mariah Pokaż wiadomość
Całe mnóstwo Napisz konkretnie jaki rodzaj literatury Cię interesuje albo temat?

Jako ciekawostkę napiszę, że w Japonii krzywe zęby to wręcz atut W japońskiej kulturze kobiety z krzywymi zębami kojarzone są ze słodkimi, niewinnymi istotami a to z kolei wzbudza pożądanie u japońskich mężczyzn W gabinetach dentystycznych są nawet oferowane zabiegi skrzywiania zębów

Kupon jest wielokrotnego użytku. Nie ma na nim żadnego kodu kreskowego, nikt też nie sprawdza czy dany kupon z takim czy siakim adresem email był już wykorzystany czy nie. Prawdą jest natomiast, że można za jego pomocą nabyć tylko jedną rzecz na jeden paragon.
Dziękuję dziewczyny ! , na pewno coś wybiorę .

Mariah, na pewno nie kryminały ani fantastyka. Generalnie lubię wszystko co czyta się lekko i przyjemnie .
emely jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 18:56   #846
Madzia_M77
Zadomowienie

Cytat:
Proszę: http://www.hm.com/pl/product/07643?article=07643-A

Ta marynarka to znak rozpoznawczy Wizażanek z tego wątku

Raczej odgapiaczka
Dobrze, że nie mieszkamy wszystkie w jednym mieście

Jestem dzisiaj przeczołgana, 3 godziny ang mnie wykańcza

Jakie macie torebki na wiosnę? Bo mam deficyt i szukam inspiracji
Stary 2013-02-06, 19:10   #847
blekitne_niebo
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem na etapie poszukiwań Ostatnio zainteresowała mnie beżowa z Zary
Stary 2013-02-06, 19:14   #848
caarolaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Oczywiście też kupiłam białą marynarkę Jestem nią zachwycona. Jakość taka sobie, ale za nieco ponad 100zł grzech nie kupić, tym bardziej, że biała marynarka była na mojej zakupowej liście
no to możemy teraz sobie przybić piąteczke !
caarolaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 19:28   #849
ladymoonn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fablous Pokaż wiadomość
To ja chyba jestem jedyną tutaj, której ta marynarka jakoś nie podeszła
Cytat:
Napisane przez Dotka81 Pokaż wiadomość
W moim typie ta marynarka też nie jest
to przecież napisałam, że połowa, a nie większość ale fakt, dosyć charakterystyczny ma krój.

ladymoonn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 19:40   #850
naciulatko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Olcia Pokaż wiadomość
Gratulacje należy nam się odpoczynek po tych sesyjnych bojach :P
a mnie te botki się coraz bardziej podobają, raczej zostaną ze mną
Dziękuję i również gratuluję Jak to wspaniale być po sesji!
Najważniejsze, że botki podobają się Tobie!

Cytat:
Napisane przez sskers Pokaż wiadomość
Dziękuję, chyba zdecyduję się na tę torbę

Cytat:
Dziewczyny co powiecie na te buty? Wzięłam dla przyjaciółki, ale ona już je sobie kupiła i nie wiem czy zostawić czy oddać Cena to tylko 59,90zł.
Mnie się nie podobają Mimo że cena jest niewielka, nie zdecydowałabym się. Wolałabym dołożyć tę kwotę do czegoś ładniejszego

Cytat:
Napisane przez julka910 Pokaż wiadomość
Dziewczyny pozdrawiam z włoskiej krainy śniegu i słońca Val di Sole
Za mną pierwszy dzień na nartach po 3 latach, własciwie drugi prawidzwy sezon więc na razie jeżdzę dość słabo ale jadę, z czerwonych tras też zjeżdzałam.

Ciepło tu i duużżoo słońca

Lot dość spokojny, trochę trzęsło ale bez stresu wylądowaliśmy. Leciałam z Piotrem Gąsowskim, Śleszyńską i Dereszowską. Niezłe zamieszanie robili wokół siebie. A dwa pokoje dalej mieszka Anita Lipnicka z Johnem Porterem i córką.
Udanego wypoczynku! Zazdroszczę wyjazdu

Cytat:
Napisane przez julia404 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, widziałam dzisiaj kobietkę w płaszczu, rurkach i... zwykłych szpileczkach. Wyglądało to może i nieźle, ale pomyśleć, jak ona musiała zmarznąć w stopy Stąd nasunęło mi się pytanie, czy czasem poświęcacie wygodę/komfort/rozsądek dla wyglądu?
Moim zdaniem to indywidualna sprawa każdej osoby. Jakoś mnie nie razi, kiedy widzę kobietę w szpilkach zimą, aczkolwiek sama bym się nie zdecydowała, bo po pierwsze - bałabym się, że się poślizgnę , po drugie - stopy by mi zamarzły.

[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;39058742]dziewczyny, mierzyłam dzisiaj coś
koszulę i marynarkę, mam straszny problem z zakupem czegokolwiek dla siebie bo cały czas znajduję jakieś "ale" do wszystkiego co mierzę
czy myślicie, że te krótsze rękawy wyglądają ok? czy raczej wygląda to jak ukradziona marynarka młodszej siostry?
i koszula... prześwituje mi sadełko w niej [/QUOTE]

Piękna marynarka

Cytat:
Napisane przez emely Pokaż wiadomość
Dziewczyny, chciałam Was zapytać, czy macie jakieś swoje ulubione pozycje książkowe warte polecenia ?. Mam teraz troszkę wolnego czasu i akurat chciałabym przeczytać coś wartego uwagi .
Zależy co Cię interesuje. Coś na odstresowanie czy ambitniejsza literatura? Moją ulubioną pozycją są "Chłopi" Reymonta, aczkolwiek spodziewam się, że nie każdy lubi czytać takie książki w ramach odstresowania.

Cytat:
którą wyeliminować?
Drugą. Pierwsza prezentuje się dużo lepiej

Cytat:
Napisane przez lleenka Pokaż wiadomość
Chciałam też zapytać, co myślicie o krzywych zębach? Podczas wczorajszych zakupów w Yves Rocher doradzała mi pewna pracująca tam Pani, która miała tak widoczne krzywe zęby, że nie mogłam się skupić na tym, co mówiła Sama noszę aparat ortodontyczny i pamiętam swoje kompleksy zanim go założyłam. Wstydziłam się odezwać, nawiązywać kontakty z nowymi osobami, uśmiechać się, bo bałam się, że ktoś pomyśli, że nie dbam o siebie. Szczególnie się tym zaczęłam przejmować, gdy rozpoczęłam studia w stolicy. (Pochodzę z małej miejscowości, a do liceum chodziłam do małego miasteczka) Przeżyłam wręcz szok widząc wszędzie tyle atrakcyjnych, świetnie ubranych dziewczyn z prostymi ząbkami i szczupłych. (Borykałam się też z problemem około 10kg nadwagi, ale po I studiów udało mi się schudnąć) Zawsze zwracałam uwagę na zęby innych osób i to ,,zboczenie" myślę, że będzie mi towarzyszyło do końca mojego życia. Zakładając aparat poczułam się, jak nowo narodzona Utkwił mi też w pamięci napis: ,,Dopiero, kiedy schudłam zaczęto dostrzegać moje wewnętrzne piękno" (o zewnętrznym nikt nie musi wspominać, bo to oczywiste) i muszę się z tym zgodzić, dodając ,, Dopiero, kiedy schudłam i założyłam aparat ortodontyczny ... " Zastanawiam się czasami, czy wszystko jest ze mną ok skoro tak myślę... Pamiętam też chłopaka, który spodobał mi się w mojej ostatniej pracy, ale kiedy się uśmiechnął i zobaczyłam jego krzywe ząbki to czar prysł Nie wyobrażam sobie pracować i być wystawionym na ciągły kontakt z nowymi osobami mając krzywe zęby, bo ,,jak Cię widzą, tak Cię piszą" plus chyba wydawałabym się nie do końca wiarygodna(?) w ich oczach. Z góry zaznaczam, że znam osoby, które mimo problemów z zębami w ogóle się tym nie przejmują i je szanuję. Chciałabym po prostu poznać Wasze zdanie na ten temat
Pozdrawiam serdecznie!
Zawsze zwracam uwagę na uzębienie, dzieje się to z automatu. Moim zdaniem zęby to poniekąd wizytówka człowieka. Jednak rozumiem, że aparat jest dużym wydatkiem, na który nie każdego stać. Także rozumiem, że niektórzy korygują tę wadę mając 20/30 lat. Nigdy nie pomyślałam, że osoba, która ma krzywe zęby nie dba o siebie.
W mojej grupie na uczelni jest dziewczyna, która przez pierwsze dwa lata studiów nie miała jedynki. W październiku powitała nas nowym uzębieniem, z czego osobiście się cieszę, bo było mi jej bardzo szkoda. Wiem, że dziewczyna nie pochodzi z zamożnej rodziny, a jak wiadomo, wstawienie nowego zęba jest niemałym wydatkiem. W każdym razie, kiedy mieliśmy praktyki w szkole, to dzieciaki witały ją słowami "O, Miss Polonia idzie". To było bardzo przykre, ale niestety udowodniło, że w niektórych przypadkach (takich jak praca nauczyciela) wygląd jest ważny. Nie mówię o tym, że trzeba być pięknym, zgrabnym itp, ale na pewno zadbanym. Inna kwestia jest taka, że wychowanie tych dzieciaków jest co najmniej poniżej krytyki. To tak trochę abstrahując od krzywych zębów, ale wciąż w temacie.
naciulatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 19:58   #851
olka900
Rozeznanie

Cytat:
Mariah, na pewno nie kryminały ani fantastyka. Generalnie lubię wszystko co czyta się lekko i przyjemnie .
Skreśliłaś wszystko to, co czytam . Ale powiedzmy detektywistyczne książki również bardzo lekko i przyjemnie się czyta.

Cytat:
Ja jako kosmitka z dwoma torebkami może w końcu skusze się na jakąś trzecią, więc chętnie wasze typy podpatrzę

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-06, 20:41   #852
ZlaZlosliwaZlosnica
Zakorzenienie

Cytat:
pięknie wyglądasz zdradzisz co jeszcze znajduje się na Twojej liście zakupowej?
Stary 2013-02-06, 20:53   #853
kasandrrra
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mm111111 Pokaż wiadomość
Piękne wszystko!!
Muszę się Wam pochwalić!! Dzisiaj zakończyłam sesję! (Niestety jutro idę do pracy już )
Tymczasem wstawiam fotki mojej nowej zdobyczy z DIY. Wymarzonej kurtki pikowanej a'la Burberry. Dodatkowo ostatni zestaw z kurtką skórzaną i futrzaną kamizelką. W końcu można założyć coś lżejszego! Juppi. Mierzyłam dzisiaj woskowane spodnie w Zarze. Oczywiście były za duże (marszczyły się w kolanach), a wszystkie buty jakie mierzyłam, w tym poszukiwane loafersy panterkowe MEGA niewygodne! Wyszłam z niczym
Świetna kurtka
Cytat:
Napisane przez lleenka Pokaż wiadomość
Chciałam też zapytać, co myślicie o krzywych zębach? Podczas wczorajszych zakupów w Yves Rocher doradzała mi pewna pracująca tam Pani, która miała tak widoczne krzywe zęby, że nie mogłam się skupić na tym, co mówiła Sama noszę aparat ortodontyczny i pamiętam swoje kompleksy zanim go założyłam. Wstydziłam się odezwać, nawiązywać kontakty z nowymi osobami, uśmiechać się, bo bałam się, że ktoś pomyśli, że nie dbam o siebie. Szczególnie się tym zaczęłam przejmować, gdy rozpoczęłam studia w stolicy. (Pochodzę z małej miejscowości, a do liceum chodziłam do małego miasteczka) Przeżyłam wręcz szok widząc wszędzie tyle atrakcyjnych, świetnie ubranych dziewczyn z prostymi ząbkami i szczupłych. (Borykałam się też z problemem około 10kg nadwagi, ale po I studiów udało mi się schudnąć) Zawsze zwracałam uwagę na zęby innych osób i to ,,zboczenie" myślę, że będzie mi towarzyszyło do końca mojego życia. Zakładając aparat poczułam się, jak nowo narodzona Utkwił mi też w pamięci napis: ,,Dopiero, kiedy schudłam zaczęto dostrzegać moje wewnętrzne piękno" (o zewnętrznym nikt nie musi wspominać, bo to oczywiste) i muszę się z tym zgodzić, dodając ,, Dopiero, kiedy schudłam i założyłam aparat ortodontyczny ... " Zastanawiam się czasami, czy wszystko jest ze mną ok skoro tak myślę... Pamiętam też chłopaka, który spodobał mi się w mojej ostatniej pracy, ale kiedy się uśmiechnął i zobaczyłam jego krzywe ząbki to czar prysł Nie wyobrażam sobie pracować i być wystawionym na ciągły kontakt z nowymi osobami mając krzywe zęby, bo ,,jak Cię widzą, tak Cię piszą" plus chyba wydawałabym się nie do końca wiarygodna(?) w ich oczach. Z góry zaznaczam, że znam osoby, które mimo problemów z zębami w ogóle się tym nie przejmują i je szanuję. Chciałabym po prostu poznać Wasze zdanie na ten temat
Pozdrawiam serdecznie!
Wydaje mi się, że krzywe zęby to przejaw zaniedbania. Oczywiście rozumiem, że ktoś może nie mieć możliwości noszenia aparatu i nie oceniam takich osób. Jednak mam przykład koleżanki, która jest bardzo ładną i zgrabną dziewczyną, wygląd dla niej jest niezwykle istotny, ale czar pryska, kiedy się uśmiechnie - ma koszmarnie krzywe, nachodzące na siebie zęby. Nie zakłada aparatu, bo jej się nie chce chodzić na wizyty do ortodonty Czegoś takiego nie rozumiem, dziewczyna nosi najmodniejsze ciuchy, zawsze ma zrobiony makijaż i manicure, ale nie dba o zdrowie (bo przecież taki krzywy zgryz to nie tylko defekt kosmetyczny).
Cytat:
Też mam deficyt wiosennych torebek. Przydałaby mi się beżowa i szara, myślę również o jakiejś pastelowej.
kasandrrra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 21:33   #854
blekitne_niebo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ZlaZlosliwaZlosnica Pokaż wiadomość
pięknie wyglądasz zdradzisz co jeszcze znajduje się na Twojej liście zakupowej?
Dziękuję

Moja lista - sama biel, czerń i pastele:
1. czarne szpilki - chcę zainwestować w coś droższego, skórzanego, starannie wykonanego
2. cieliste szpilki - mogą być tańsze, bo jasne buty i tak szybko niszczę
3. delikatne czarne sandałki z paskiem wokół kostki - już wypatrzone w Zarze
4. czarna marynarka
5. biała marynarka - już jest
6. marynarka w paski
7. białe / cieliste rurki
8. jasna torba - duża, najlepiej o fasonie teczki
9. cielista lub czarna duża kopertówka
10. biała sukienka o luźniejszym fasonie
11. biała sukienka o dopasowanym fasonie
12. pastelowa, dopasowana sukienka - najlepiej pudrowa / cytrynowa / miętowa
13. kilka podkoszulków w jednolitych kolorach
14. biała koszula
15. zegarek na lato - dość duża tarcza, złote wykończenie, cielista bransoleta
16. Urban Decay Naked 2
Stary 2013-02-06, 21:57   #855
lakeithia
Zadomowienie

GG do lakeithia

Cytat:
Dobrze, że nie mieszkamy wszystkie w jednym mieście

Jestem dzisiaj przeczołgana, 3 godziny ang mnie wykańcza

na wiosne raczej oszczedze sobie na kolejnego Korsa, rozowego albo bialego
Stary 2013-02-06, 21:59   #856
Minia78
Raczkowanie

Dziewczyny, jakie buty będziecie nosić tej wiosny? Szukam inspiracji bo postanowiłam trochę zmienić sposób ubierania i pójść w kierunku klasycznej elegancji.
Minia78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 22:06   #857
Kociaak
Wielce Szanowna Pani

Cytat:
Dziękuję dziewczyny ! , na pewno coś wybiorę .

U mnie też skreśliłaś większość czytanej przeze mnie literatury

Polecam Chmielewską z łatwych i przyjemnych- przecudne poczucie humoru, piękny język, czyta się szybko (aż za) i nie można się oderwać

Nie palę od 15.03.2015

"Traciliśmy czas bez siebie"
19.02.2016 17.02.2017 1.09.2018

Nick pochodzi z komiksu KokoArt "Wiśnia"
Kociaak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 22:13   #858
Olcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez julka910 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny
Chciałam Was nadrobić, przeczytać wszystko ale oczy mi się zamykają dałam sobie nieźle w kość dziś na stoku, miałam dobry dzień jeśli chodzi o jazdę, dałam radę wszystkim czerwonym trasom jakie stanęły mi na drodze i leżałam tylko 3 razy nawet nie mam ochoty iść już na saune i basen. Wczoraj byliśmy na łyżwach, dziś miał być klub ale widzę że wszyscy umierają więc nie wiem co to będzie

Migotka polecam jazdę na nartach jeśli lubisz szaleństwo ja mówiłam, że nie będę jeździć a po tym wyjeździe stwierdzam, że to super zabawa, jeżdżę już dość szybko, skręcam równolegle a nie pługiem wiec można powiedzieć że postęp jest mam kogo gonić, mąż na desce śmiga jak szalony, dwójka naszych przyjaciół świetnie jeździ na nartach więc staram się nie psuć zabawy i gonić ich ile mogę. No i pogoda i widoki i włosi, którzy kochają blondynki

Lady kombinezon mam taki - szare spodnie, fioletowa kurtka, biały kask, białe buty, fioletowe narty (a co!). Kurtka jest puchowa ale dość cienka i jestem z niej bardzo zadowolona.

Co robią gwiazdy pytał ktoś.
Lipnicka zachowuje się jak zwykła normalna osoba, żadnego zamieszania nie robi, jest troskliwą mamą, ma ciepły głos, chyba z 180 cm i piękną cerę jak wszyscy jeździ ski busem z nami na stok, mała śmiga jakby całe życie jeździła na nartach, Porter zostaje w hotelu zawsze.

Gąsowski... w samolocie był najgłośniejszym pasażerem, wciąż miał jakieś życzenia, przy wysiadaniu było "Uwaga idę ja, Pan Gąsowski", Dereszowska - zdziwiłam się, że jest taka niska i drobna, ma okropną cerę i wydawała się wciąż wkurzona

Widziałam, że mierzycie białe marynarki - ja też w sumie powinnam się za czymś rozejrzeń ale myślałam bardziej o żakiecie boucle białym. Zobaczymy co sklepy zaproponują

---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ----------

ciekawa marynarka i ładnie leży
żenada :/
ale Ci zazdroszczę wypoczynku baw się dobrze
Cytat:
Chyba przestanę wchodzić na ten wątek dzisiaj przyszła do mnie paczka z Kaliny, a ja mam już ochotę pędzić do H&Mu mierzyć tą marynarę: hahaha:
o tak, wizaż generuje potrzeby
Cytat:
bardzo ładnie ale fakt, 149zł bym nie dała...
Cytat:
Napisane przez naciulatko Pokaż wiadomość
Drugą. Pierwsza prezentuje się dużo lepiej

Zawsze zwracam uwagę na uzębienie, dzieje się to z automatu. Moim zdaniem zęby to poniekąd wizytówka człowieka. Jednak rozumiem, że aparat jest dużym wydatkiem, na który nie każdego stać. Także rozumiem, że niektórzy korygują tę wadę mając 20/30 lat. Nigdy nie pomyślałam, że osoba, która ma krzywe zęby nie dba o siebie.
W mojej grupie na uczelni jest dziewczyna, która przez pierwsze dwa lata studiów nie miała jedynki. W październiku powitała nas nowym uzębieniem, z czego osobiście się cieszę, bo było mi jej bardzo szkoda. Wiem, że dziewczyna nie pochodzi z zamożnej rodziny, a jak wiadomo, wstawienie nowego zęba jest niemałym wydatkiem. W każdym razie, kiedy mieliśmy praktyki w szkole, to dzieciaki witały ją słowami "O, Miss Polonia idzie". To było bardzo przykre, ale niestety udowodniło, że w niektórych przypadkach (takich jak praca nauczyciela) wygląd jest ważny. Nie mówię o tym, że trzeba być pięknym, zgrabnym itp, ale na pewno zadbanym. Inna kwestia jest taka, że wychowanie tych dzieciaków jest co najmniej poniżej krytyki. To tak trochę abstrahując od krzywych zębów, ale wciąż w temacie.
dzięki za opinię też się ku temu skłaniam, bo w sumie tę z h&m mogę nosić i na co dzień i na jakieś większe okazje, a ta z Zary jednak szału nie robi...

co do dzieciaków to
Cytat:
Napisane przez olka900 Pokaż wiadomość
Ja jako kosmitka z dwoma torebkami może w końcu skusze się na jakąś trzecią, więc chętnie wasze typy podpatrzę
Ty masz dwie, a ja już 5 kupiłam podczas wyprzedaży ostatnio myślałam którą mogłabym spróbować sprzedać i chyba byłoby mi ciężko wybrać
Cytat:
Dziękuję

1. czarne szpilki - chcę zainwestować w coś droższego, skórzanego, starannie wykonanego
4. czarna marynarka
6. marynarka w paski
14. biała koszula
16. Urban Decay Naked 2
świetna lista

ja chyba będę zmuszona oddać szpilki z Massimo... okropnie jeden but uwiera mnie w palce. Niby nie był przymierzany, może dlatego, ale strasznie sztywne są a tak się cieszyłam, że udało mi się upolować skórzane w takiej cenie.
Olcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 00:40   #859
naciulatko
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki za opinię też się ku temu skłaniam, bo w sumie tę z h&m mogę nosić i na co dzień i na jakieś większe okazje, a ta z Zary jednak szału nie robi...

co do dzieciaków to
Dzieciaków nawet nie chce mi się komentować. Mam wrażenie, że rodzice nie uczą ich empatii, a potem rosną tacy, którzy są nieczuli na czyjąś krzywdę. Już nie mówiąc o tym, że takie wzorce dzieci czerpią także z filmu. Od razu zarzekam, że Klanu nie oglądam, moja mama też nie, ale widziała któryś z odcinków, który później omawiałyśmy. Mianowicie z postaci Maćka, chorego chłopca, robią debila... Moim zdaniem to w ten sposób utwierdzają w chorych stereotypach.

Dziewczyny, widziałyście ostatnio w sklepach coś, co nadawałoby się na imprezę? Może to być sukienka, bluzka, dodatek... W piątek idę na imprezę i mam ochotę założyć coś szałowego
naciulatko jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-07, 05:16   #860
lakeithia
Zadomowienie

GG do lakeithia

bylam dzis w H&M po to aby dokonac zakupu tej slynnej marynarki, ale material i wykonanie mnie znechecilo... wole sztywne zakiety niz takie dresowe, jednak kroj jest swietny

poza tym przymierzalam czarnobialy plaszcz z najnowszej kolekcji ZARY - http://www.zara.com/webapp/wcs/store...LEATHER%20COAT

bardzo mi sie spodobal, co o nim myslicie?
Stary 2013-02-07, 07:10   #861
6790786c74369d4f1da9b9af17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8421cef
Konto usunięte

Cytat:
Dziękuję

4. czarna marynarka
6. marynarka w paski
14. biała koszula
16. Urban Decay Naked 2
ooo moja lista
Cytat:
bylam dzis w H&M po to aby dokonac zakupu tej slynnej marynarki, ale material i wykonanie mnie znechecilo... wole sztywne zakiety niz takie dresowe, jednak kroj jest swietny

poza tym przymierzalam czarnobialy plaszcz z najnowszej kolekcji ZARY - http://www.zara.com/webapp/wcs/store...LEATHER%20COAT

mnie się nie spodobał i kiepsko na mnie lezał (mierzyłam wczoraj) nie pasują mi takie fasony i źle się w nim czułam, ale polecam zmierzyć bo na każdym będzie prezentowal się inaczej

edit: właśnie widziałam Cię na wątku zarowym i wyglada na Tobie super

Edytowane przez 6790786c74369d4f1da9b9af17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8421cef
Czas edycji: 2013-02-07 o 07:18
6790786c74369d4f1da9b9af17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8421cef jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 07:50   #862
Madzia_M77
Zadomowienie

Cytat:
Jestem na etapie poszukiwań Ostatnio zainteresowała mnie beżowa z Zary

Cytat:
Napisane przez olka900 Pokaż wiadomość

Po ostatnich porządkach w garderobie, które trwają już ponad rok mam niewiele więcej

Cytat:
Dziękuję

4. czarna marynarka
6. marynarka w paski
14. biała koszula
16. Urban Decay Naked 2
Świetna lista rzuć okiem na beżowe szpilki w Mango - zamszowe, w bardzo dobrej cenie i ładnie leżą, z zimowej kolekcji.

Cytat:
na wiosne raczej oszczedze sobie na kolejnego Korsa, rozowego albo bialego
masz jakieś konkretne na oku? bo różowa i biała torebka budzi niepokój, ale chętnie obejrzałabym Korsa
Cytat:
Napisane przez Kociaak Pokaż wiadomość
U mnie też skreśliłaś większość czytanej przeze mnie literatury
Lubię Chmielewską Dobre poczucie humoru i dystans ale im starsze książki, tym lepsze. No, może z wyjątkiem "Harpii" i "Najstarszej prawnuczki".
Polecam Chmielewską z łatwych i przyjemnych- przecudne poczucie humoru, piękny język, czyta się szybko (aż za) i nie można się oderwać
Cytat:
ja chyba będę zmuszona oddać szpilki z Massimo... okropnie jeden but uwiera mnie w palce. Niby nie był przymierzany, może dlatego, ale strasznie sztywne są a tak się cieszyłam, że udało mi się upolować skórzane w takiej cenie.
Które kupiłaś i jaki rozmiar? Bo poluję na czarne - skóra albo zamsz 36, moja przyjaciółka 38 lub 39
Stary 2013-02-07, 08:08   #863
Ag4
AGA :)

Cytat:

Na stronie nie prezentuje się porywająco.
Mi generalnie na stronie zary mało co się podoba, nie wiem czy to wina modelek Jak jakaś wizażanka pokazuje się w czymś od zary wygląda o niebo lepiej niż zdjęcie katalogowe.

Aga
Ag4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 08:11   #864
abrakatabra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ag4 Pokaż wiadomość
Mi generalnie na stronie zary mało co się podoba, nie wiem czy to wina modelek Jak jakaś wizażanka pokazuje się w czymś od zary wygląda o niebo lepiej niż zdjęcie katalogowe.
Zdjęcia, modelka - wszystko jak dla mnie zniechęca i źle prezentuje ubrania

W MD przecenili jedną marynarkę z 699 na 69 zł, może ktoś potrzebuje czarnej:
http://www.massimodutti.com/webapp/w...NEJ%2BFAKTURZE

Edytowane przez abrakatabra
Czas edycji: 2013-02-07 o 08:13
abrakatabra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 08:25   #865
Madzia_M77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ag4 Pokaż wiadomość
Mam teorię, że projektanci pracujący dla Zary chyba nie lubią kobiet albo ustawiają je w jakichś pokracznych pozycjach, z powykrzywianymi nogami, albo z miną manekina, nie łapię tego trendu...
Cytat:
Napisane przez abrakatabra Pokaż wiadomość
Zdjęcia, modelka - wszystko jak dla mnie zniechęca i źle prezentuje ubrania

W MD przecenili jedną marynarkę z 699 na 69 zł, może ktoś potrzebuje czarnej:
http://www.massimodutti.com/webapp/w...NEJ%2BFAKTURZE
super przecena, 90%
Stary 2013-02-07, 08:31   #866
ZlaZlosliwaZlosnica
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję

4. czarna marynarka
6. marynarka w paski
14. biała koszula
16. Urban Decay Naked 2
o prawie, jak moja lista
Stary 2013-02-07, 08:51   #867
Olcia
Zakorzenienie

Cytat:
Po ostatnich porządkach w garderobie, które trwają już ponad rok mam niewiele więcej

Świetna lista rzuć okiem na beżowe szpilki w Mango - zamszowe, w bardzo dobrej cenie i ładnie leżą, z zimowej kolekcji.

masz jakieś konkretne na oku? bo różowa i biała torebka budzi niepokój, ale chętnie obejrzałabym Korsa

Które kupiłaś i jaki rozmiar? Bo poluję na czarne - skóra albo zamsz 36, moja przyjaciółka 38 lub 39
Mam te szpilki z Mango, są super mięciutkie w środku w porównaniu do tych z MD...

abrakatabra, już się prawie skusiłam na marynarkę ale jednak nie takiego fasonu szukam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg szpilki mango2.jpg (13,5 KB, 45 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00428.jpg (78,9 KB, 89 załadowań)
Stary 2013-02-07, 08:53   #868
abrakatabra
Zakorzenienie

Cytat:
Mam te szpilki z Mango, są super mięciutkie w środku w porównaniu do tych z MD...

abrakatabra, już się prawie skusiłam na marynarkę ale jednak nie takiego fasonu szukam
ja też

Ale rozsądek wziął górę, to nie jest mój fason i w dodatku jeszcze 2 jadą do mnie
abrakatabra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 09:00   #869
Olcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez abrakatabra Pokaż wiadomość
ja też

Ale rozsądek wziął górę, to nie jest mój fason i w dodatku jeszcze 2 jadą do mnie
chociaż rozpięta wygląda całkiem fajnie....
Stary 2013-02-07, 09:02   #870
Meea
Raczkowanie

W Zarze nowa kolekcja jest jak na razie tylko czarno-biała. Jakoś nie mogę się przekonać, bo zaraz wiosna i nowe kolekcje kojarzą mi się i nowymi ciekawymi kolorami, połączeniami itp.
Meea jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości