|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2341 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamo, tato - ja urodzę się w to lato! Mamusie VII-VIII 2013 r!!!
|
|
|
|
#2342 |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz co... spadaj ! I to bez przeproszenia
![]()
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#2343 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() wczorajszy wieczór miałam wyjęty z życiorysu. Krzyż ostro mnie bolał, leżenie na płasko nie pomagało. Masaż męża pomagał, ale na krótko. Natężenie bólu było takie, że podarłam poszewkę od pościeli ![]() Przeszło po 2 godzinach, kiedy położyłam się na boku. Teraz, gdy siedzę na krześle wyprostowana czuję ciągle delikatny ból. Zaraz zabieram się za przegląd ćwiczeń na krzyż dla ciężarnych, nie przeżyję kolejnego takiego wieczoru... Jedyny plus taki, że dziś tłusty czwartek
|
#2344 |
|
Zakorzenienie
|
Mialam dzis isc na badanie-posiew ale nie ide bo po 1 snieg podobno strasznie slisko... po 2 jakbym dzis poszla i dzis miala wyniki to jutro bym zapewne poszla do gina.. a po 3 proboje wytrwac do nastepnego piatku na wizyte tak jak mialo byc! w urodziny hehe
|
|
|
|
#2345 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=madi82;39090981]
Cytat:
Do sprzątania nie mogę się zabrać.
|
|
#2346 |
|
Zakorzenienie
|
oj odrazu nie trzeba byc takim nie grzecznym hahahahahahahahhaahahaha
4,5 kg to pikus przeciez
|
|
|
|
#2347 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze musiałaś się wpieprzyć z urodzinami przed szereg, ja mam 24ego Spokojnie, ja czuję, że hodujesz tam 5 kg słonika.
|
|
|
|
|
#2348 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2349 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Ja już po 2 godzinnym spacerku - byłam na badaniach i na zakupach- a teraz uzbrojona w kawę, śniadanie i 4 pączki siadam do nadrabiania ![]() Oprócz badań zaleconych przez lekarza zrobiłam jeszcze tarczycę-tak jak kazałyście. Mam nadzieję, że wynik będzie ok
|
|
|
|
#2350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lachryma- też mnie to niedawno męczyło i dlatego teraz L4 Trzymaj się, mała !
|
|
|
|
|
#2351 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2352 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#2353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może jakieś opychanie się ciastkami z okazji urodzin MOICH i Twoich moja droga?
|
|
|
|
|
#2354 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nic ciekawego w tym materiale nie pokazali najlepsza byla mala Helenka ktora fajnie raczkowala i gryzla co jej wpadlo w rece :P wiec nie ma co streszczac ide sie wykomciac:P ---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- Cytat:
jestem za po wizycie mysle ze trzeba na jakies ciastko i kawe sie wybrac .. ![]() i window shoping hahahahhahahahahahaah---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- enlevee a myslalas juz w jakim szpitalu bedziesz rodzic? |
||
|
|
|
#2355 |
|
Zakorzenienie
|
w poniedziałek idę, ale do internisty. Zobaczę co ona powie.
|
#2356 |
|
Zakorzenienie
|
a promieniuje ci na posladki lub nogi? moze to tez ta rwa kulszowa?
|
|
|
|
#2357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dla mnie bomba, ale mam leżane to najwyżej cukiernia będzie u mnie na Ruczaju
|
|
|
|
|
#2358 |
|
Zakorzenienie
|
rwa odpada, bo mi nic nie promieniuje. boli sam krzyż, ale wczoraj tak mnie naparzał, że ból dotyczył całej miednicy
pooglądałam już ćwiczenia na krzyż, zaraz biorę matę i heja.
|
#2359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to jak juz bedziesz mogla wychodzic to pojdziemy do Ludzi hahahahah Ide sie kompac bo znowu mowie ze ide mija 30 minut i jeszcze nie poszlam:P |
|
|
|
|
#2360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Idź się myj, idź.. co by brudasem nie być ![]()
|
|
|
|
|
#2361 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
O 8 było -10 Jak to zobaczyłam to już chciałam zrezygnować z dzisiejszych badań, ale ... już nasikałam do kubeczka to trza było iść Cytat:
No to gratulacjeCytat:
Ale nie sądziłam, że znów za pierwszym razem "chyce". Poprzednia ciąża też z pierwszego strzału Cytat:
3 tygodnie po terminie
|
||||||
|
|
|
#2362 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#2363 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziś Tymoteuszek to od godziny 5:57 się rozpychal w swoim domku, więc po wczorajszym żarłokowaniu, napewno zadowolony. Cytat:
Za spacerek i za wspaniale zbilansowane tłustoczwartnowe śniadanie ![]() Cytat:
![]() Pisałyście o tych ogromniastych dzieciach, mój w 18t6d ważył 187gram mniej więcej i to była waga na 17t4d, więc mój będzie malutki. Chociaż, ciekawe ile waży teraz po tych oponkach i pączkach?? U mnie 0,8kg na plusie w ciągu tego tygodnia, a mąż mi dziś rano powiedział, że powinnam chyba zastosować jakąś zdrowszą dietę (czyt. zero nutelli, kakao, słodyczy i masła) i co ja teraz bidulka pocznę z tymi zachciankami ?? ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Cytat:
|
|
|
#2364 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Matko, dopiero wstałam - ostatnio mam tak coraz częściej, śpie po 12h a potem tyłka nie mogę ruszyć bo głowa pęka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
to chyba zakrawa o euforię po tak długim czasie starań ![]() Cytat:
albo robię coś nie tak. W dodatku u mnie promieniuje na pupę Wczoraj jak tak pisałyscie o tych obiadach to wymyśliłam naleśniki ze szpinakiem, czosnkiem i białym serem. O zgrozo, jak już zrobiłam, myślałam, że po degustacji ![]() Dzisiaj zawijańce z piersi kurczaka z serem, ziemniaki i surówa na uspokojenie. I ogórkowa. Tylko jeszcze do TŻ muszę zadzwonić czy na pewno zje, bo podejrzewam, że w pracy będzie świętował tłusty czwartek
|
||||
|
|
|
#2365 |
|
Raczkowanie
|
Witam z rana!
Kupiłam na kaszel syrop DROSETUX. Taki mam kaszel, że bierze mnie na wymioty, więc miska koło łóżka jest niezbędna Troszkę zaczęło mi się po nim odrywać, no zobaczymy. Teraz doczytałam, że to lek homeopatyczny...Dzisiaj zrobię sobie syrop z cebuli i ziół. Wczoraj miałam lekko podwyższoną temperaturę 37,5 ale nic nie brałam na zbicie gorączki. Uznałam, że poczekam. Gorączka spadła. Nie wysypiam się już 5 noc. Ciągle się budzę ![]() Okropnie bolą mnie plecy (tak jakby mięśnie czworoboczne?) i odrobinę nerki. Dzisiaj o 14:30 wizyta u gina. Nareszcie! Tż mnie wczoraj wkurzył... Wyjechał mi z tekstem, że zrobienie mu obiadu to mój obowiązek No ale dobra, pomimo, że czułam się okropnie zrobiłam mu spaghetti. Zlew pełen garów, a ten mój ukochany zagotował wodę w czajniku żebym pozmywała (mamy piec węglowy, więc jeszcze się nie zdążyła nagrzać się woda). Wkurzyłam się, nałożyłam mu tylko obiad i poszłam do łóżka, bo nogi mi się już uginały. Po godzinie przyszedł z pytaniem, czy długo jeszcze będę leżeć. Odpowiedziałam, że nie wiem, bo źle się czuję, poprosiłam by odgrzał mi trochę obiadu. Poszedł do kuchni i tak słysze, że zmywa naczynia, poszłam do kuchni i powiedziałam, że prosiłam by przyniósł mi jedzenie na co on "To sobie nałóż, masz z tym jakiś problem?", wzięłam talerz z zamiarem nałożenia sobie makaronu i odpowiedziałam mu, że ja nie miałam problemu by mu ugotować i podać na talerzu. Wrzasnął na mnie "Trzeba było kur*a w domu u siebie leżeć w łóżku jak taka chora jesteś", odpowiedziałam "Trzeba było", odłożyłam talerz i poszłam do łóżka. No zezłościłam się niesamowicie. Jak on nawet nie jest chory, to się nim opiekuje. Egoista! Nie dość, że wszystko mnie bolało to jeszcze płakałam, od tego rozbolała mnie głowa na nowo. Po 15 minutach przyniósł mi ogrzany obiad i herbatę, ale nie obyło się bez pytania "Czy już wstaję". Powiedziałam mu, że nie wyobrażam sobie, że się mną opiekuje po porodzie i chyba rzeczywiście będę musiała ten czas spędzić u rodziców. Nie raz wam zazdroszczę Waszych mężów... My nawet po ślubie nie jesteśmy, ciekawe co będzie po nim... Już chyba tylko na siebie będę mogła liczyć. Dzisiaj wizyta, tż chciał iść ze mną, ale ja najchętniej poszłabym sama. Płakać mi się chce. Najwyżej spotkamy się tylko na wizycie i ja jadę do siebie. Tutaj przynajmniej nikogo nie boli, że leżę w łóżku, a mamy nie muszę się prosić by coś mi podała, sama na to wpada. Z tego co przeczytałam na pierwszej stronie to sporo mamuś ma dzisiaj wizyty u gina. Życzę udanych wizyt!
Edytowane przez Asiunia1230 Czas edycji: 2013-02-07 o 10:50 |
|
|
|
#2366 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny co tak zamikłyście? Pewnie pączki każda wcina
Polecam pączki z Lidla-pulchne, nietłuste i dużo marmolady ![]() Asiunia a długo jesteście razem? I od kiedy razem mieszkacie? Przykro mi, że musisz znosić takie zachowanie, zwłaszcza teraz - w ciąży ![]() Ale tak jest od zawsze? Czy sporadycznie? Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-02-07 o 10:55 |
|
|
|
#2367 |
|
Wtajemniczenie
|
madi82
czy ja tez moge zarezerwowac w razie czego Olgę albo Aleksandrę??????????????? ?/ ![]() ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- ja dzisiaj chce robic, ale nigdy nie robilam ani nie jedlam, wazne dla mnie ze szybko sie je robi
|
|
|
|
#2368 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#2369 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zabiłabym aż się zezłościłam ciesz się z wizyty u gina i nie myśl o tym, wiem, że łatwo pisać. I pamiętaj, że denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych, tekst chyba z demotywatorów ale jaki mądry |
|
|
|
|
#2370 |
|
Zadomowienie
|
oj biedna Asiunia. A takie słowa najgorzej bolą. Kobieta w ciąży chce żeby koło niej się chodziło, żeby miała opiekę, na dodatek jak jest chora Co masz wszystko robić On nie może krzywda mu się stanie, obiadu ciężko nałożyć...mój mąż też ma humory nie raz, ale nie mam co narzekać już się lepiej czuję on gary myje, pomaga mi...
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:18.

Trzymaj się, mała !
Jak to zobaczyłam to już chciałam zrezygnować z dzisiejszych badań, ale ... już nasikałam do kubeczka to trza było iść
Za spacerek i za wspaniale zbilansowane tłustoczwartnowe śniadanie
- ostatnio mam tak coraz częściej, śpie po 12h a potem tyłka nie mogę ruszyć bo głowa pęka 
albo robię coś nie tak. W dodatku u mnie promieniuje na pupę
po degustacji 

oj biedna Asiunia. A takie słowa najgorzej bolą. Kobieta w ciąży chce żeby koło niej się chodziło, żeby miała opiekę, na dodatek jak jest chora