Facebook - serwis społecznościowy, pytania, problemy. - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-02-01, 12:44   #2221
claudiiin
Zadomowienie

Dot.: Spotted- nowa (?) moda na facebook

W Niemczech tez moda na spotted kwitnie, spotted mojej uczelni ma prawie 6 tys like'ow Mysle, ze w Polsce tez sie wkrotce przyjmie i utrzyma dluzej, niz niektore z Was przypuszczaja, bo gdy strony naszych polskich uczelni tez dorobia sie po kilka tysiecy like'ow to moze sie zrobic ciekawie Wydaje mi sie, ze niekoniecznie ma to podloze w zanikajacych umiejetnosciach komunikacji miedzy ludzmi, ale raczej wlasnie w modzie na gossip girl i wszystko co amerykanskie... Mysle, ze gdyby ktos mial do kogos zagadac to zagada mimo istnienia spotted, a co do tych mniej smialych osob - pewnie gdyby spotted nie bylo to nie zagadalyby tak czy siak i potem moglyby tylko pluc sobie w brode... a tak-maja jeszcze szanse W porownaniu z ogloszeniami w darmowych gazetach miejskich chyba spotted daje wieksze mozliwosci, bo multum ludzi sprawdza fejsbunia codziennie lub prawie codziennie i ogloszenia, ktore im sie wyswietli w aktualnosciach raczej nie przeocza, a w tych gazetkach chyba malo kto czyta te anonse
Z reguły nie jestem negatywnie nastawiona do tego typu nowinek i uwazam to za fajne narzedzie, o ile ktos dba o poziom takiej strony, natomiast z wpisow na spotted: buw to mozna sie w wiekszosci tylko posmiac... albo zalamac

Cytat:
Napisane przez bowszystkotoiluzjajest Pokaż wiadomość
U mnie na spotted mzk oprócz, jak to nazwałaś, poczty przed-walentynkowej, pojawiają się też takie wpisy:

Serdecznie pozdrawiam pana, który niecałe 2 dni temu w autobusie nr 65 puścił na cały autobus utwór Metalliki "Wherever I May Roam". Było to naprawdę miłe zaskoczenie gdyż zespół (jak i Czarny Album!) uwielbiam.
PS, Jeszcze milsze były miny pań w moherowych beretach i grupki rycerzy ortalionu, siedzących z przodu. ^^ "

Co do pogrubionego - chyba malo co jest wieksza wiocha niz puszczanie swojej super-hiper-najlepszej-i-jedynej-slusznej-muzyki na caly autobus, raczej tez bym miala spojrzenie jak moherowa babcia albo rycerz ortalionu ()... A jesli wg tej dziewczyny to takie miłe, ze koles wkurzyl pozostalych wspolpasazerow, to trafil swoj na swego. Powinni zyc razem dlugo i szczesliwie a w prezencie slubnym dostac sluchawki

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...
claudiiin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-01, 15:24   #2222
Rosie Ross
Raczkowanie

Moje liceum ma już stronę Spotted na fejbuku
Stary 2013-02-01, 15:45   #2223
Trzepotka
Zakorzenienie

Treść usunięta

Edytowane przez Trzepotka
Czas edycji: 2013-02-05 o 18:27
Trzepotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-01, 15:52   #2224
Ofca w Wielkim Miescie
Rozeznanie

Spotted mojej uczelni ma aż 1 lajka
Ofca w Wielkim Miescie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-01, 16:59   #2225
gabi1989
Rozeznanie

Dot.: FACEBOOK serwis społecznościowy

Mój znajomy ukrył status związku, ale jego dziewczyna ma nadal, że jest z nim czy według Was oznacza to, że mógł to ukryć dla wszystkich? Nie miał w sumie powodu, żeby ukryć to tylko dla mnie. Mi się tak wydawało dopóki nie zobaczyłam pogrubionego.

Zgodnie ze stroną: http://www.fejsik.pl/Status-zwiazku-...ajemnicy-a3066

Do wyboru mamy cztery opcje widoczności:
1. Publiczne - status związku dostępny dla wszystkich użytkowników Facebooka,
2. Znajomi - status związku dostępny tylko dla naszych znajomych,
3. Znajomi poza dalszymi znajomymi,
4. Tylko ja - status związku dostępny tylko dla nas i naszej połówki,
5. Ustawienia niestandardowe - podział na listy znajomych itd.

O czym warto pamiętać?
1. Przy zaznaczeniu opcji widoczności "Tylko ja" nasza połówka nie będzie mogła upublicznić statusu związku,
2. W przypadku upublicznienia statusu związku znajomi będą informowani o każdej jego zmianie - informacja pojawi się zarówno w Tickerze, jak i w powiadomieniach,
3. Po zmianie statusu związku można szybko ukryć publikację na Tablicy/Osi czasu,
4. Jednak najlepiej ograniczyć widoczność statusu związku tylko dla siebie i swojej połówki.

Jak myslicie?
gabi1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-01, 19:23   #2226
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta
mm444 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-01, 20:19   #2227
Ofca w Wielkim Miescie
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mm444 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Widzę że jest już 5, ktoś mnie wyręczył
Ofca w Wielkim Miescie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-02-02, 01:41   #2228
Rushesbear
Przyczajenie

Ja lubię czytać te profile Ostatnio dowiedziałam się z jednego, że pewien starosta roku zostawił w autobusie wór z trzydziestoma indeksami. I teraz poszukuje. Na "spotted mpk".
Rushesbear jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-02, 09:28   #2229
bowszystkotoiluzjajest
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rushesbear Pokaż wiadomość
Ja lubię czytać te profile Ostatnio dowiedziałam się z jednego, że pewien starosta roku zostawił w autobusie wór z trzydziestoma indeksami. I teraz poszukuje. Na "spotted mpk".
Oooo nie hahahahhah leżę Ludzie....
bowszystkotoiluzjajest jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-02, 09:55   #2230
visionAM
Zakorzenienie

Jeśli miałby to tylko dla siebie to na jej profilu nie widziałabyś, że ona jest w związku z nim, tylko widniałoby po prostu "w związku". Więc wychodzi na to, że u tego kolegi najwidoczniej jesteś albo na jakiejś liście albo wśród dalszych znajomych i on takim osobom swojego związku nie udostępnia.

Btw. po co Ci ta wiedza potrzebna?
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-02, 11:38   #2231
Rushesbear
Przyczajenie

Cytat:
Oooo nie hahahahhah leżę Ludzie....

Jeden z komentarzy pod spodem: "Już Wam wpisałem zaliczenia"
Rushesbear jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-02, 17:36   #2232
laven
Raczkowanie

Witam,
czy jeżeli osoba A wysłała zaproszenie do osoby B i ta osoba jeszcze go nie potwierdziła (możliwe, że zignorowała), to co się stanie gdy osoba A je anuluje? Wyswietli się osobie B, że A ją zaprosiła? I co się stanie gdy osoba A anuluje zaproszenie i ponownie zaprosi B? Znowu wyświetli jej sie komunikat o zaproszeniu od A?
Z góry dziękuje za odpowiedź
Pozdrawiam
Stary 2013-02-02, 19:57   #2233
moniczorek
Podróżniczka

Boze jakie ludzie czasami maja problemy, dylematy i rozkminy
moniczorek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-02, 21:04   #2234
laven
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez moniczorek Pokaż wiadomość
Boze jakie ludzie czasami maja problemy, dylematy i rozkminy
Prawda?
Stary 2013-02-04, 21:50   #2235
Eileen_Prince
Raczkowanie

Dla mnie to dość ciekawa inicjatywa. Życie trochę na mojej uczelni ożyło dzięki temu. Nieraz czytałam o osobach, które widuje na co dzień Jest zabawnie kiedy czytam takie wpisy, a tym bardziej kiedy je publikuje, ponieważ jestem właścicielką jednego ze Spotted
Eileen_Prince jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-06, 18:18   #2236
bowszystkotoiluzjajest
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eileen_Prince Pokaż wiadomość
zabawnie kiedy czytam takie wpisy, a tym bardziej kiedy je publikuje, ponieważ jestem właścicielką jednego ze Spotted
A ja właśnie dlatego nigdy nie napiszę do żadnego spotted, bo nie wiem, kto go prowadzi -> a nie chciałabym, żeby się okazało, że to osoba, którą znam.. i potem by sie dopiero posypały plotki "a ta wysłała wiadomość, jej sie podoba tamten!!" i w ogóle
Stary 2013-02-06, 18:25   #2237
lone bird
Rozeznanie

Cytat:
Też widziałam te ogłoszenie. Masakra

lone bird jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-06, 21:23   #2238
Chiara_
Przyczajenie

dla mnie teksty "nie zdążyłem zagadać, ale mam nadzieję, że się znajdziemy" są przejawem tchórzostwa. może i sama nie miałabym odwagi zagadać w autobusie do chłopaka, który by mi się podobał, ale na pewno nie robiłabym tego przez stronę na fejsie, no błagam rozumiem Spotted w kategorii "zgubiłem/znalazłem", bo faktycznie może dzięki temu świat stanie się lepszy, ale takie "szukanie miłości przez fejsa" to imo kolejne pójście na łatwiznę w sprawach uczuciowo-związkowo-relacjowych
Chiara_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-06, 21:29   #2239
WhiteCherry
Zakorzenienie

te stronki tworzą się jak grzyby po deszczu ;> Spotted MPK-Kraków, Spotted Kraków, Spotted Lewiatan, Spotted... co za szał.

Cytat:
Kraków

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-06, 21:38   #2240
bowszystkotoiluzjajest
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chiara_ Pokaż wiadomość
dla mnie teksty "nie zdążyłem zagadać, ale mam nadzieję, że się znajdziemy" są przejawem tchórzostwa. może i sama nie miałabym odwagi zagadać w autobusie do chłopaka, który by mi się podobał, ale na pewno nie robiłabym tego przez stronę na fejsie, no błagam rozumiem Spotted w kategorii "zgubiłem/znalazłem", bo faktycznie może dzięki temu świat stanie się lepszy, ale takie "szukanie miłości przez fejsa" to imo kolejne pójście na łatwiznę w sprawach uczuciowo-związkowo-relacjowych
Owszem, pójście na łatwiznę, ale.... cóż, lepiej tak niż wcale?

Ja sama nigdy do takiego Spotted nie napiszę, powody podałam wcześniej (nie wiem, kto tworzy Spotted mzk mojego miasta, a nie chciałabym,żeby się rozniosło, że tam napisałam )..

ale w sumie - rozumiem tych ludzi, którzy tam piszą
Sama od początku semestru przez 2 miesiące jeździłam tydzień w tydzień z jednym kolesiem, któremu ewidentnie wpadłam w oko (wiecie, patrzył sie, rzucał uśmiechy itd)... ani razu nie zagadał, chyba dlatego, że zawsze miałam założone słuchawki. Był całkiem przystojny, więc czasem zakładałam sobie "za tydzień sama do niego zagadam!!".. po czym jak przychodziło co do czego - to nic nie zrobiłam I sytuacja się powtarzała za tydzień. Aż w końcu zlikwidowali nam linię autobusową I już przestalismy na siebie trafiać.

A moje ogłoszenie wyglądałoby chyba tak "Pozdrawiam chłopaka w czarnych długich włosach związanych w kitkę. Miał na sobie czarne buty, czarne spodnie, czarną bluzę, czarną kurtkę i czarne rękawiczki. Do tego czarny plecak z czarnymi naszywkami".
Z pewnością znalazłby się od razu
Stary 2013-02-06, 21:45   #2241
trudna sprawa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Rosie Ross Pokaż wiadomość
Moje liceum ma już stronę Spotted na fejbuku
Moje też

Ogólnie fajna inicjatywa, podczytuję Spotted MPK we Wrocławiu i czasami można się pośmiać
trudna sprawa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-06, 22:44   #2242
claudiiin
Zadomowienie

Cytat:
Owszem, pójście na łatwiznę, ale.... cóż, lepiej tak niż wcale?
No ja tez uwazam, ze juz lepiej sprobowac tak niz odpuscic sobie zupelnie A nie kazdy ma w sobie tyle smialosci, by podejsc do obcej osoby i jakos sensownie zagadac.
Choc raz mi sie tu w Niemczech zdarzyla taka sytuacja, ze wyszlam z dworca i mialam wrazenie, ze ktos za mna dosc szybko idzie, wiec przyspieszam kroku, a za chwile dogania mnie ten ktos i okazuje sie byc sympatycznym chlopakiem, ktory stwierdzil prosto z mostu, ze wpadlam mu w oko i ze pomyslal, ze zagada Ale raz ze jestem zajeta, a dwa ze sie spieszylam, wiec rozmowe szybko zakonczylam Niemniej jednak zapewnil mi dobry nastroj

Cytat:
A moje ogłoszenie wyglądałoby chyba tak "Pozdrawiam chłopaka w czarnych długich włosach związanych w kitkę. Miał na sobie czarne buty, czarne spodnie, czarną bluzę, czarną kurtkę i czarne rękawiczki. Do tego czarny plecak z czarnymi naszywkami".
Z pewnością znalazłby się od razu
Brzmi jak mroczny typ Wbrew pozorom az tylu ludzi ubranych od stop do glow na czarno sie nie widuje, przynajmniej nie w tym samym czasie w jednym autobusie

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...
claudiiin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-06, 23:21   #2243
bowszystkotoiluzjajest
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez claudiiin Pokaż wiadomość
Choc raz mi sie tu w Niemczech zdarzyla taka sytuacja, ze wyszlam z dworca i mialam wrazenie, ze ktos za mna dosc szybko idzie, wiec przyspieszam kroku, a za chwile dogania mnie ten ktos i okazuje sie byc sympatycznym chlopakiem, ktory stwierdzil prosto z mostu, ze wpadlam mu w oko i ze pomyslal, ze zagada Ale raz ze jestem zajeta, a dwa ze sie spieszylam, wiec rozmowe szybko zakonczylam Niemniej jednak zapewnil mi dobry nastroj
słodkie

Cytat:
Brzmi jak mroczny typ Wbrew pozorom az tylu ludzi ubranych od stop do glow na czarno sie nie widuje, przynajmniej nie w tym samym czasie w jednym autobusie
No taki metalowy chłopak Ale nie jestem aż tak zainteresowana, żeby pisać o nim na Spotted
Stary 2013-02-07, 08:37   #2244
Eileen_Prince
Raczkowanie

Cytat:
A ja właśnie dlatego nigdy nie napiszę do żadnego spotted, bo nie wiem, kto go prowadzi -> a nie chciałabym, żeby się okazało, że to osoba, którą znam.. i potem by sie dopiero posypały plotki "a ta wysłała wiadomość, jej sie podoba tamten!!" i w ogóle
A to właśnie nie jest tak. Ludzie piszą do mnie na maila, i nie wiem tak naprawdę kto wysyła wiadomości. Jedyne co wiem to to, kto polubił Spotted
A nie brakuje wiadomości typu "Pozdrawiam pana w czarnych długich włosach, w martensach widzianego dzisiaj na wydziale"
Eileen_Prince jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-07, 08:43   #2245
mad86
Zakorzenienie

mam probelm z fajsem. Wczoraj dostałam ok. 20 powiadomień o zaakceptowaniu zaproszenia do znajomych. Problem w tym, że nikogo nie zapraszałam. Zmieniałam hasło, a dziś znów to samo. Jest jakiś sposób, żeby wyłączyć zaproszenia? prawie w ogóle nie korzystan z fejsa, więc nie orientuje się we wszystkich opcjach.
mad86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-07, 08:57   #2246
punktzaczepienia
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez laven Pokaż wiadomość
Witam,
czy jeżeli osoba A wysłała zaproszenie do osoby B i ta osoba jeszcze go nie potwierdziła (możliwe, że zignorowała), to co się stanie gdy osoba A je anuluje? Wyswietli się osobie B, że A ją zaprosiła? I co się stanie gdy osoba A anuluje zaproszenie i ponownie zaprosi B? Znowu wyświetli jej sie komunikat o zaproszeniu od A?
Z góry dziękuje za odpowiedź
Pozdrawiam
tak.
Stary 2013-02-07, 08:59   #2247
punktzaczepienia
Przyczajenie

Cytat:
Ja bym się na jego miejscu chyba załamała.. oby znalazl, bo w sumie smiesznie ale i powazna sprawa...
Stary 2013-02-07, 09:00   #2248
Pijana truskawkami
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mad86 Pokaż wiadomość
mam probelm z fajsem. Wczoraj dostałam ok. 20 powiadomień o zaakceptowaniu zaproszenia do znajomych. Problem w tym, że nikogo nie zapraszałam. Zmieniałam hasło, a dziś znów to samo. Jest jakiś sposób, żeby wyłączyć zaproszenia? prawie w ogóle nie korzystan z fejsa, więc nie orientuje się we wszystkich opcjach.

Ale dodali Ci się nowi znajomi czy to tylko same powiadomienia?

"[...] dotrzesz do takiej granicy, że gdy jej nie przekroczysz - będziesz nieszczęśliwa, a gdy przekroczysz - może jeszcze nieszczęśliwsza..."

F.Dostojewski

Pijana truskawkami jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-07, 09:07   #2249
mad86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pijana truskawkami Pokaż wiadomość
Ale dodali Ci się nowi znajomi czy to tylko same powiadomienia?
dodali się. W dodatku teraz dostaję smsy na koma "czy się znamy?" Wkurza mnie to. Konta uzywam raz na ruski rok i miałam włam. Ustawiłam teraz hasła smsowe do logowania. Chciałam zgłosić przejęcie konta i nigdzie nie widzę tej opcji.

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ----------

można gdzieś sprawdzić osoby, które niby zaprosiłam? może da się anulować te zaproszenia. Właśnie przybyły mi 3 nowe osoby :/
mad86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-07, 10:52   #2250
bowszystkotoiluzjajest
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eileen_Prince Pokaż wiadomość
A to właśnie nie jest tak. Ludzie piszą do mnie na maila, i nie wiem tak naprawdę kto wysyła wiadomości. Jedyne co wiem to to, kto polubił Spotted
A nie brakuje wiadomości typu "Pozdrawiam pana w czarnych długich włosach, w martensach widzianego dzisiaj na wydziale"
No z tego co ja widziałam na Spotted mojego miasta, to nie ma tam żadnego maila - proszą o wysyłanie wiadomości normalnie, przez facebooka - więc od razu z moim imieniem, nazwiskiem no i zdjęciem. Dlatego na takie coś się nie piszę
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości