Mamo, tato - ja urodzę się w to lato! Mamusie VII-VIII 2013 r!!! - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-07, 12:00   #2401
sammi24
Zadomowienie

Dot.: Mamo, tato - ja urodzę się w to lato! Mamusie VII-VIII 2013 r!!!

Asiunia ale Twój TŻ mieszka z rodzicami? i Ty wcześniej razem z nim/nimi? czy dlatego nie mogliście się dogadać przez jego matkę bo była za ścianą czy robiła to na odległość? nie mogę załapać...może gdybyście zamieszkali razem osobno...?
sammi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 12:02   #2402
kayka11
Raczkowanie

Dobrze powiedziane!Ja już po 3 pączkach,mieszkanko posprzątane,piesek wyspacerowany,a teraz czas na robienie obiadku....
kayka11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 12:02   #2403
ita83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malinka0525 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Chciałam Wam zdać wczoraj relację z wizyty, ale nie mogłam nadrobić i na dodatek internet mi padł
Z dzidzią wszystko w porządku. Rozwija się prawidłowo i wymiary pokrywają się z terminem porodu z om. Główka ma średnicę 5cm. Ja niestety od ostatniej wizyty przytyłam 3 kg czyli od początku ciąży mam już 8kg na plusie Aż się boję co będzie później Poza tym moje obawy się sprawdziły i anemia mnie dopadła Hemoglobinę mam poniżej normy i znów muszę brać to paskudne żelazo i do tego witaminy
Zdjęcia tym razem nie ma sensu wklejać bo mam takie że zbyt wiele na nim nie widać jest tylko główka od góry pokazana. Ale do takich zdjęć już muszę się przyzwyczaić bo Milenka jest już za duża i nie mieści się w całości w "obiektywie" usg
I codziennie o 5 rano mam pobudkę bo mała daje czadu i kopie matkę bezlitośnie nie dając jej zasnąć. Ja nie wiem skąd ona ma tyle energii
|Moja droga ja w pierwszej ciazy przytyłam 20kgwiec do mnie masz jeszcze daleko
Stary 2013-02-07, 12:02   #2404
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiunia1230 Pokaż wiadomość
Myślę o tym wszystkim co piszesz, ale ciężko dopuścić mi myśl, że tak rzeczywiście miałoby wyglądać moje życie. Tłumacze sobie, że będzie dobrze, jakoś to przetrwam, że on się zmieni, ale chyba na próżno.
pamiętaj, że związek jest od cieszenia się sobą, kochania, radości, a nie od przetrwania.
każdy na gorsze chwile, pojawiają się kłótnie, ale ja w Twojej sytuacji bym się bała, że np będę miała ciężki poród, a po powrocie do domu zamiast wypocząć i nabrać sił, będę musiała się denerwować czy dziecko przewinięte bo tatuś ogląda youtube
Stary 2013-02-07, 12:04   #2405
Asiunia1230
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Asiunia a po ile macie lat?
Ja 20, on 24.
On nie był nigdy wcześniej w stałym związku. Ja byłam z poprzednim chłopakiem prawie 4 lata.
Ehh może za szybko wszytko się potoczyło, nie zdążyłam go poznać...

Czasem zastanawiam się, że może to ja robię coś źle. Że go prowokuje albo coś. Ale nie można wiecznie siedzieć cicho jak mysz pod miotłą.
Asiunia1230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 12:04   #2406
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kayka11 Pokaż wiadomość
Ja już po 3 pączkach,mieszkanko posprzątane,piesek wyspacerowany,a teraz czas na robienie obiadku....
jak czytam takie rzeczy, to mam wrażenie, że jestem śmierdzącym leniem
Stary 2013-02-07, 12:08   #2407
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Myślę o tym wszystkim co piszesz, ale ciężko dopuścić mi myśl, że tak rzeczywiście miałoby wyglądać moje życie. Tłumacze sobie, że będzie dobrze, jakoś to przetrwam, że on się zmieni, ale chyba na próżno.
Rozmawiałam z nim wiele razy, często przeobrażało się to w kłótnie po której tż twierdził, że on taki nie jest, że dba o mnie, szanuje, kocha i w ogóle jest do rany przyłóż.
Chyba dałam sobie to wmówić, co Wy, bardziej "trzeźwe" ode mnie potwierdzacie...
my jesteśmy jakby z boku, nie znamy idealnie Twojej sytuacji ale z tego co piszesz, to jest nie do pomyślenia....po porodzie on musi Ci pomóc a nie żebys Ty koło niego skakała...a czy on czasem nie jest jedynakiem?i mamusia zbyt dużo mu nie doradza itp? Ciężka sprawa:/

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 12:08   #2408
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Ja 20, on 24.
On nie był nigdy wcześniej w stałym związku. Ja byłam z poprzednim chłopakiem prawie 4 lata.

Czasem zastanawiam się, że może to ja robię coś źle. Że go prowokuje albo coś. Ale nie można wiecznie siedzieć cicho jak mysz pod miotłą.
Moja droga, jesteśmy w tym samym wieku i nasi Tż również.
Uwierz, że ja mam często z Tżtem kłótnie, bo nie poczuwa się do obowiązków domowych i uważa, że wszystko ja powinnam robić.
Tylko u nas to trochę inaczej wygląda, bo ja pracuję na pełen etat, dodatkowo mieszkamy ze sobą od 1,5 roku. I powiem Ci, że widzę zmianę jak nie jestem na każde zawołanie, jak się postawię. Wie, że nie zawsze będzie po jego stronie pałeczka i koniec. Tylko, że z tego co mówisz on się zbytnio Tobą nie opiekuje w ciąży- tutaj muszę pochwalić mojego Tżta, że on szybciej dorósł do ciąży niż ja, chociaż nigdy bym go o to nie podejrzewała.
Pomijając wszystko inne, ze naprawdę macie jeszcze dużo czasu, żeby wziąć ślub. Dziecko nie powinno tego przyspieszać, pamiętaj.

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
Lachryma masz termin porodu tak jak ja ciekawe która pierwsza pójdzie na ruszt
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm

Edytowane przez enlevee
Czas edycji: 2013-02-07 o 12:10
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 12:09   #2409
kayka11
Raczkowanie

Cytat:
Oj tam,teraz możemy,a nawet musimy.Ja mam dziś tylko jakąś taką niespożytą energie-pewnie od tych pączków
Stary 2013-02-07, 12:09   #2410
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Bry.

Coś się pochorowałam, dusi mnie, ale nie mam kaszlu ani kataru.

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
Co cię skłoniło do badania cytomegalii i ile takie badanie kosztuje? Mi lekarz nic nie mówił o tym badaniu,ale się zastanawiam czy nie powinnam zrobić,bo wyczytałam że osoby pracujące z dziećmi należą do grupy ryzyka,a ja z dziećmi pracowałam.

Badanie cytomegalii (cmv) powinno być wykonane w ciąży, gdyż jest to bardzo niebezpieczna dla płodu choroba. Kosztuje mniej więcej tyle, ile tokso. A w grupie ryzyka jest praktycznie każdy, kto przebywa z ludźmi. Ja niby przechorowałam cyto, ale nie mam pojęcia kiedy. Pewnie z okazji jakiegoś przeziębienia kiedyś.

Cytat:
Tż mnie wczoraj wkurzył...
Asiuniu, zastanów się nad tym ślubem. Ja się obawiam, że po ślubie będzie jeszcze gorzej, bo będzie miał Cię już "w klatce" i nie będziesz mogła nic zrobić. Domyślam się, że samotne macierzyństwo to nie jest Twoje marzenie, ale fundować dziecku taki dom to również nie jest wyjście. Potem będzie harować na wszystkich. Praca, dom, obowiązki tu i tam, a księciunio Ci nie pomoże. No chyba, że coś się zmieni - czego Ci życzę.
Ja jestem teraz leżąca prawie non-stop i TŻ wszystko się nauczył robić, z niechęcią, owszem, bo on ma dwie lewe ręce do tego, ale robi. Zakupy już od dawna opanował, a teraz przejął nawet pranie moich majtek . Nie piszę tego, żebyś poczuła się zazdrosna, ale żebyś wiedziała, że w normalnych zdrowych związkach tak można - tzn. my też nie jesteśmy idealni, oj daleko nam do ideału, ale w kryzysowej sytuacji wiem, że mogę na TŻa liczyć.

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Dziewczyny co tak zamikłyście? Pewnie pączki każda wcina Polecam pączki z Lidla-pulchne, nietłuste i dużo marmolady No i tanie jak barszcz - 55 gr
Taaaaaak, Lidlowe pączki są super

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Jak mnie ta Perfekcyjna Pani Domu wkurza. Właśnie widziałam reklamę i kurcze ona zawsze ma tak idealnie posprzątane. Ja wiem, że to do telewizji, ale chciałabym mieć taki ład i porządek.
Nie wierzę, że ktoś ma takie sterylne mieszkanie, nie wierzę. Ja nie mam dzieci w mieszkaniu, a brudzi się codziennie, ubrania, okruszki, plamy po jedzeniu... To tylko magia telewizji, nie wierzę w to
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 12:12   #2411
madi82
Zakorzenienie

Asiuniu a dlaczego Twoi rodzice z Toba nie rozmawiali jak mieszkałas u niego? Czyzby coś przeczuwali? Dobrze, że masz w nich wsparcie jak coś to napewno Ci pomogą!

28.07.2013r.
Stary 2013-02-07, 12:12   #2412
Asiunia1230
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość
Asiunia ale Twój TŻ mieszka z rodzicami? i Ty wcześniej razem z nim/nimi? czy dlatego nie mogliście się dogadać przez jego matkę bo była za ścianą czy robiła to na odległość? nie mogę załapać...może gdybyście zamieszkali razem osobno...?
To było tak, ze my z tż mieszkaliśmy sami w domu po jego dziadku, który należy do tż rodziców. Więc jego matka mogła bez problemu mnie z niego wykurzyć.
Rodzice tż mieszkają o jeden dom dalej w nowo wybudowanym domu.
Mieszkają zdecydowanie za blisko...

Myślę sobie, że skoro raz mnie chciała wyrzucić jego matka z domu, a on nie stanął za mną to może zrobić to po raz kolejny. Przez co zastanawiam się czy w ogóle będę tam pakować jakieś pieniądze na remonty.
Asiunia1230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 12:12   #2413
czarownica1
Zakorzenienie

odebrałam wyniki...
hemoglobina mi trochę spadła, tarczyca ok, próby wątrobowe ok, za to wywaliło mi cholesterol
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 12:12   #2414
dzoan
Zakorzenienie

Witam w południe
Wstałam dzisiaj przed 9 i od razu śniadanko, ogarnęłam się, umyłam włosy, makijaż. W nocy strasznie męczył mnie kaszel, brzuch mnie od niego boli i niedobrze mi, głowa jakaś taka ciężka. Nawet pączka jeszcze nie jadłam, coś apetyt straciłam. Z mężem nadal nie gadam. Wczoraj próbował się przypodobać, zaczął żartować, zaczepiać mnie, ale oczywiście nie zrozumiał chyba aluzji czemu z nim nie gadam. A dzisiaj to już nawet nie próbuje się przypodobać..sam ma focha? na mnie? może ja mam przeprosić Osłabia mnie po prostu takie podejście faceta.

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
Dzień Dobry Mamusie
dziś planuję ograniczyć wizaż
wczoraj złapałam doła wieczorem, płakałam, że strasznie nieatrakcyjna jestem, że tyję, że nic mi sięnie chce, że wszystko odłogiem leży, że zaniedbuje pracę, że... że ... że.... Tż tylko słuchał i głaskał mnie po kolanie a potem się do mnie przytulił i poszłam spać.
oj bidulo..to na pewno chwilowe załamanie..jeszcze nie raz poczujesz się lepiej i nie raz gorzej.. Najważniejsze, że mąż zachował się super i dla niego

Cytat:
Napisane przez AgaPlast Pokaż wiadomość
Witam wszystkie mamusie

Chciałam was ponadrabiac wchodze a tu wątek zamknięty a nowego też już ponad połowa. Poddaje sie
Dzisiaj mam wizyte i zaczynam 13 tydz. więc moze na jakies prenatalne sie załapie a jak nie to nie
Dzidzia rośnie jak na drożdzach jest 10 dni starsza niż wynika to z OM i z każda wizytą dni jej się dodaje
Ja nadal bez objawów i pewnie tak już zostanie .
Z wyników to toxo nie przechodziłam i mam lekka anemie ale lekarz stwierdził ze to juz musiałam miec przed ciąża- nie jem mięsa od 15 lat więc nie ma sie narazie czym martwic bo mój organizm tak funcjonuje i tyle
reszta wyników w normie.
Życzę udanych wizyt i dużej ilości pączków
Za wizytę

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
Przyszlam sie przywitac DZIEN DOBRY MAMUSKI
Przy Kawce i pączusiu ktorego przegryze wczorajsza pizza ( zyc nie umierac ) Lece nadrabiac bo troche naskrobalyscie i chcialam Wam pokazac co widac z za mojego okna- co by nie ktore nie zapomnialy ze jest zima jeszcze hahhaha...
Super widoki z okna

Cytat:
Napisane przez ErMiRkA Pokaż wiadomość
Witam Dziewczynki
Chciałabym się do Was ,, wkręcić"
W końcu po 5 latach starań ( mam Zespół Policystycznych Jajnikow) doczekaliśmy się upragnionej fasolki
Mimo, że pracowaliśmy nad nią od tylu lat - ciąża była dla Nas zaskoczeniem a gdy uslyszalam bicie serduszka mojego maleństwa po prostu sie rozryczałam coś pięknego... już byłąm na takim etapie myślenia, że nigdy nie bede Mamą a tu taka niespodzianka
termin porodu mam narazie wyznaczony na 2 daty : 23.08.2013 i 30.08.2013. Więcej sie dowiem po kolejnej wizycie, którą mam 12.02 Pozdrawiam
WitajGratulacje
A na czym polega ZPJ??

Asiunia1230 Za wizytę
Kurcze, a myślałam, że tylko mój taki chamowaty potrafi być, a Twój to jeszcze bardziej poleciał Strasznie mi przykro, jego słowa bardzo musiały zaboleć. Po tym jakich słów użył od razu zawinęłabym się do swoich rodziców. Zwłaszcza, ze dał Ci to do zrozumienia, że w takim stanie powinnaś siedzieć u nich. W końcu łaski Ci nie robi, że się Tobą i nienarodzonym dzieckiem zajmie. Trzymaj się!

Cytat:
Dzień dobry
Chciałam Wam zdać wczoraj relację z wizyty, ale nie mogłam nadrobić i na dodatek internet mi padł
Z dzidzią wszystko w porządku. Rozwija się prawidłowo i wymiary pokrywają się z terminem porodu z om. Główka ma średnicę 5cm. Ja niestety od ostatniej wizyty przytyłam 3 kg czyli od początku ciąży mam już 8kg na plusie Aż się boję co będzie później Poza tym moje obawy się sprawdziły i anemia mnie dopadła Hemoglobinę mam poniżej normy i znów muszę brać to paskudne żelazo i do tego witaminy
Zdjęcia tym razem nie ma sensu wklejać bo mam takie że zbyt wiele na nim nie widać jest tylko główka od góry pokazana. Ale do takich zdjęć już muszę się przyzwyczaić bo Milenka jest już za duża i nie mieści się w całości w "obiektywie" usg
I codziennie o 5 rano mam pobudkę bo mała daje czadu i kopie matkę bezlitośnie nie dając jej zasnąć. Ja nie wiem skąd ona ma tyle energii
Najważniejsze, że z dzieckiem wszystko w porządku i rozwija się prawidłowo

Kathe Trzymam kciuki za wizytę

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 12:13   #2415
Konto usunięte

Cytat:
pamiętaj, że związek jest od cieszenia się sobą, kochania, radości, a nie od przetrwania.
każdy na gorsze chwile, pojawiają się kłótnie, ale ja w Twojej sytuacji bym się bała, że np będę miała ciężki poród, a po powrocie do domu zamiast wypocząć i nabrać sił, będę musiała się denerwować czy dziecko przewinięte bo tatuś ogląda youtube
Tak, będzie (odpukać, no ale może się zdarzyć) płakać z bólu nad raną albo z bólu piersi i ze zmęczenia, bo do dziecka trzeba wstać, a pomocy znikąd...

Cytat:
Ale co Ty mówisz.... Nie możesz tak myśleć To jest dorosły człowiek, odpowiedzialny za siebie i za Was teraz już. Nie jesteś niczemu winna.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 12:13   #2416
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Ja 20, on 24.

i po wtóre okazuje się że nie wiek oznacza dojrzałość....i że my kobeity jesteśmy szybciej dojrzalsze niż faceci....

28.07.2013r.
Stary 2013-02-07, 12:14   #2417
kayka11
Raczkowanie

Nie wierzę, że ktoś ma takie sterylne mieszkanie, nie wierzę. Ja nie mam dzieci w mieszkaniu, a brudzi się codziennie, ubrania, okruszki, plamy po jedzeniu... To tylko magia telewizji, nie wierzę w to [/QUOTE]

Oj mają,mają.Moja siostra jest taka,wszysstko poukładane jak w pudełeczku,kurzu grama nie uświadczysz,nawet w zamrażarce wszystko opisane,ponumerowane.... wrrrrr
Stary 2013-02-07, 12:14   #2418
Konto usunięte

Cytat:
odebrałam wyniki...
hemoglobina mi trochę spadła, tarczyca ok, próby wątrobowe ok, za to wywaliło mi cholesterol
A czemu robiłaś próby wątrobowe?
Stary 2013-02-07, 12:14   #2419
magdalennne
Wtajemniczenie

Witamy się w 19. tygodniu

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
dobre wieści, w końcu zachowała się jak człowiek

Ja właśnie czytałam o tych nalotach zusu.. a jak mam leżane i będę przykładowo spała i im nie otworzę? Może to dziwne, ale jak ja zasnę to ni hu hu- nie obudzisz. Jak pies chce wyjść do ogródka w nocy i skuczy to Tż do tej pory nie wierzy, że nie słyszę i często mnie trąca, budzi i mówi: "Zuziu idź psa wypuść".. wtedy mam go ochotę rozerwać.
Idiotyzm z tym wszystkim..
Dyrektorka już lepiej, gorzej z moją "współpracowniczką".. . Ale olewam ją jak się da...

A jak ty masz taki sen, to jak do dziecka będziesz wstawać?

Cytat:
Dzień Dobry Mamusie
dziś planuję ograniczyć wizaż
wczoraj złapałam doła wieczorem, płakałam, że strasznie nieatrakcyjna jestem, że tyję, że nic mi sięnie chce, że wszystko odłogiem leży, że zaniedbuje pracę, że... że ... że.... Tż tylko słuchał i głaskał mnie po kolanie a potem się do mnie przytulił i poszłam spać.
Mój już mówi do mnie "wielorybku", ale sama tak kiedyś powiedziałam Pokochał mnie prawie 20kg większą, więc teraz się to nie zmieni, zwłaszcza, że on bardzo chciał dziecka A ciążowe brzuszki są takie piękne

Cytat:
Napisane przez ErMiRkA Pokaż wiadomość
Witam Dziewczynki
Chciałabym się do Was ,, wkręcić"
W końcu po 5 latach starań ( mam Zespół Policystycznych Jajnikow) doczekaliśmy się upragnionej fasolki
Mimo, że pracowaliśmy nad nią od tylu lat - ciąża była dla Nas zaskoczeniem a gdy uslyszalam bicie serduszka mojego maleństwa po prostu sie rozryczałam coś pięknego... już byłąm na takim etapie myślenia, że nigdy nie bede Mamą a tu taka niespodzianka
termin porodu mam narazie wyznaczony na 2 daty : 23.08.2013 i 30.08.2013. Więcej sie dowiem po kolejnej wizycie, którą mam 12.02 Pozdrawiam
Witaj Wspaniale, że doczekaliście się wymarzonej fasolki

Cytat:
dzień dobry

wczorajszy wieczór miałam wyjęty z życiorysu. Krzyż ostro mnie bolał, leżenie na płasko nie pomagało. Masaż męża pomagał, ale na krótko. Natężenie bólu było takie, że podarłam poszewkę od pościeli
Przeszło po 2 godzinach, kiedy położyłam się na boku.
Teraz, gdy siedzę na krześle wyprostowana czuję ciągle delikatny ból.
Zaraz zabieram się za przegląd ćwiczeń na krzyż dla ciężarnych, nie przeżyję kolejnego takiego wieczoru...

Jedyny plus taki, że dziś tłusty czwartek
Oj współczuję bardzo Mnie boli kręgosłup jak długo się nie ruszam, dlatego moja praca jest dla mnie wybawieniem.

Cytat:
Tż mnie wczoraj wkurzył... Wyjechał mi z tekstem, że zrobienie mu obiadu to mój obowiązek
No ale dobra, pomimo, że czułam się okropnie zrobiłam mu spaghetti. Zlew pełen garów, a ten mój ukochany zagotował wodę w czajniku żebym pozmywała (mamy piec węglowy, więc jeszcze się nie zdążyła nagrzać się woda). Wkurzyłam się, nałożyłam mu tylko obiad i poszłam do łóżka, bo nogi mi się już uginały.
Po godzinie przyszedł z pytaniem, czy długo jeszcze będę leżeć. Odpowiedziałam, że nie wiem, bo źle się czuję, poprosiłam by odgrzał mi trochę obiadu. Poszedł do kuchni i tak słysze, że zmywa naczynia, poszłam do kuchni i powiedziałam, że prosiłam by przyniósł mi jedzenie na co on "To sobie nałóż, masz z tym jakiś problem?", wzięłam talerz z zamiarem nałożenia sobie makaronu i odpowiedziałam mu, że ja nie miałam problemu by mu ugotować i podać na talerzu. Wrzasnął na mnie "Trzeba było kur*a w domu u siebie leżeć w łóżku jak taka chora jesteś", odpowiedziałam "Trzeba było", odłożyłam talerz i poszłam do łóżka.
No zezłościłam się niesamowicie. Jak on nawet nie jest chory, to się nim opiekuje. Egoista! Nie dość, że wszystko mnie bolało to jeszcze płakałam, od tego rozbolała mnie głowa na nowo.
Po 15 minutach przyniósł mi ogrzany obiad i herbatę, ale nie obyło się bez pytania "Czy już wstaję".
Powiedziałam mu, że nie wyobrażam sobie, że się mną opiekuje po porodzie i chyba rzeczywiście będę musiała ten czas spędzić u rodziców.
Nie raz wam zazdroszczę Waszych mężów... My nawet po ślubie nie jesteśmy, ciekawe co będzie po nim... Już chyba tylko na siebie będę mogła liczyć.

Dzisiaj wizyta, tż chciał iść ze mną, ale ja najchętniej poszłabym sama. Płakać mi się chce.
Najwyżej spotkamy się tylko na wizycie i ja jadę do siebie. Tutaj przynajmniej nikogo nie boli, że leżę w łóżku, a mamy nie muszę się prosić by coś mi podała, sama na to wpada.

Z tego co przeczytałam na pierwszej stronie to sporo mamuś ma dzisiaj wizyty u gina. Życzę udanych wizyt!
Nie wiem co powiedzieć na to Dziewczyny już dużo poradziły. My oboje jesteśmy uparci i czasami nie łatwo się nam dogadać. Kłócimy się, ale nigdy nie usłyszałam czegoś takiego Skoro rodzice wspierają cię póki z nimi mieszkasz, to może na razie się nie wyprowadzaj? I rzadziej zaglądaj do TŻ? Może doceni ile robisz dla niego.

Cytat:
Dzień dobry
Gratulujemy wizyty A, że mała już duża, to tylko się cieszyć
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 12:15   #2420
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Rozmawiałam z nim wiele razy, często przeobrażało się to w kłótnie po której tż twierdził, że on taki nie jest, że dba o mnie, szanuje, kocha i w ogóle jest do rany przyłóż.
Chyba dałam sobie to wmówić, co Wy, bardziej "trzeźwe" ode mnie potwierdzacie...
Powiem tak, jeśli rozmawiałaś z nim, a pomimo tego on nadal jest jaki jest to ... myślę, że on się nie zmieni, po ślubie będzie tylko gorzej, ponieważ poczuje się pewniej i wtedy wszelkie hamulce puszczą na dobre.

Wiesz ile jest kobiet, które myślą ,, ja go zmienię", ,,po ślubie będzie lepiej" itp., a potem płaczą po kontach, a dzieci na to patrzą? Za dużo, o wiele za dużo.

Pamiętaj jedno ludzie czasami się zmieniają, ale to są delikatne zmiany. Nie znam człowieka, który z egoisty nagle staje się empatyczny i współczujący. To są dwie skrajności i takie nagłe zmiany należą do rzadkości. Znam osobę, która się zmieniła po poważnej chorobie, z której ledwo wyszła, dlatego piszę, że wg mnie drastyczny wstrząs czasami zmienia.

Ja byłam w związku toksycznym przez 1,5 roku, chłopak się oświadczył, a ja ... odpowiedziałam ,,nie". Sama to zrozumiałam, że nie będę z nim szczęśliwa, chociaż był dla otoczenia cudowny, do tego mega przystojny. Koleżanki potem mi mówiły jak mogłam zostawić takie ,,ciacho". On jest teraz z dziewczyną, która jest jego służącą i bardzo jej współczuje. Jest zapatrzona w niego jak w obrazek, a on publicznie ją potrafi ośmieszyć, więc sorry ...

A i te koleżanki, które mi mówiły, że źle robię kończąc z nim teraz uważają, że miałam więcej rozumu niż one. A byłam wtedy młodziutka bo miałam około 19 lat.
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 12:15   #2421
Konto usunięte

Cytat:
Oj mają,mają.Moja siostra jest taka,wszysstko poukładane jak w pudełeczku,kurzu grama nie uświadczysz,nawet w zamrażarce wszystko opisane,ponumerowane.... wrrrrr
Tzn. tak to OK, ja jak mam gości to też mam na błysk Ale na co dzień, po pracy i po obiedzie to jest sajgon, jakby nie było sprzątane tydzień. No chyba, że ona ma zaraz wszystko uprzątnięte
Stary 2013-02-07, 12:17   #2422
czarownica1
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39094191]A czemu robiłaś próby wątrobowe?[/QUOTE]
kiedyś miałam je trochę wywindowane (najprawdopodobniej po diecie w czasie remontu - zupki chińskie), ale na wszelki wypadek trzeba sprawdzić, bo ogólnie mam wrażliwy przewód pokarmowy i wielu rzeczy jeść nie mogę. Próby to i tak z tego co słyszałam w ciąży będą sprawdzane.
Stary 2013-02-07, 12:18   #2423
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
To było tak, ze my z tż mieszkaliśmy sami w domu po jego dziadku, który należy do tż rodziców. Więc jego matka mogła bez problemu mnie z niego wykurzyć.
Rodzice tż mieszkają o jeden dom dalej w nowo wybudowanym domu.
Mieszkają zdecydowanie za blisko...

Myślę sobie, że skoro raz mnie chciała wyrzucić jego matka z domu, a on nie stanął za mną to może zrobić to po raz kolejny. Przez co zastanawiam się czy w ogóle będę tam pakować jakieś pieniądze na remonty.
gorzej jak Ci ktoś powie...co nie podoba się to się wynoś u siebie nie jesteś...to dopiero będzie przykre....

28.07.2013r.
Stary 2013-02-07, 12:19   #2424
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Lachryma masz termin porodu tak jak ja ciekawe która pierwsza pójdzie na ruszt
ja mogę iść pierwsza, już teraz chcę mieć to za sobą
Stary 2013-02-07, 12:20   #2425
czarownica1
Zakorzenienie

magdalennne, słodkie to Wielorybku , mój jest taki zadowolony, że mnie więcej i że cyc konkretny, ale mnie kurna mania ciężko. Kiedyś to ja taka zwinna i szybka byłam a teraz ruszyć doopkę z podłogi... ciężko
Stary 2013-02-07, 12:20   #2426
kayka11
Raczkowanie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39094224]Tzn. tak to OK, ja jak mam gości to też mam na błysk Ale na co dzień, po pracy i po obiedzie to jest sajgon, jakby nie było sprzątane tydzień. No chyba, że ona ma zaraz wszystko uprzątnięte [/QUOTE]

Nie ona ma tak zawsze,idealny ład i porząde,okna myje raz na 2 tygodnie,kurze wyciera 2 razy dziennie....ten porządek aż razi,masz wrażenie że w muzeum jesteś,a dotego pracuje na zmiany(jest pielęgniarką)...
Stary 2013-02-07, 12:22   #2427
Rockyyy
Zakorzenienie

Dzień dobry
My juz po wizycie.Szyjka zamknięta,łożysko w porządku.Kurczaczek rozwija się prawidłowo.Przytyłam od dnia zrobienia testu zaledwie 2kg i mam niskie cisnienie ale to moze przez pogodebo mzy i ponuro u mnie.
Słuchałam serduszka Biło jak szalone (ale tak jak powinno)
Zestresowana byłam i totalnie zagadałam lekarza,pychol mi się nie zamykał Za dwa tygodnie mamy następną wizytę i wtedy lekarz postanowi w jaki spossób bedziemy odstawiac Luteine żeby nie spwodować zagrożenia.W moczu wyszły mi drożdżaki więc dostałam Pimafucin w globulkach i jako osłonę Lacibios Feminę.Sexu zero az do odstawienia Luteiny ale cóż,tyle wytrzymalismy to jeszcze ten kawałek czasu damy rade.
No i....... raczej będziemy mieć DZIEWCZYNKĘ
Więc powitajcie oficjalnie w naszym gronie LAURĘ
Więc na nic się zdały moje przeczucia,obstawianie rodzinki,znajomych,intern etowe testy,przesądy itp.
Cieszę się bardzo z córeczki Więc powiększanie rodzinki zaczynamy kobieco :jupi :
Stary 2013-02-07, 12:22   #2428
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Ja 20, on 24.

Ja bym siedziała u rodziców i nie chodziła do niego gotować obiadków, przecież w ciąży jesteś ... i to Ty powinnaś być rozpieszczana .... On ma teraz za dobrze i nie czuje, że może to stracić. Może jakby poczuł to by coś zmieniło ...
Mój mąż też nie był taki wspaniały dla mnie od początku. Potrafił mnie zostawić na imprezie samą, bo się napił i coś mu się wkręciło Ehh naprawdę potrafił być niefajny, ale to było sporadycznie, a na codzień była między nami tak silna chemia, że nie potrafiliśmy żyć bez siebie. Ale odzywki też miał czasem takie, że... Zmienił się bardzo po tym, jak poczuł, że może mnie stracić. Trafiłam do szpitala, lekarze nie dawali mi szans, ale wyszłam z tego i od tego momentu została tylko jego lepsza strona. Od razu chciał ślub, dziecko i stał się dosłownie ideałem faceta.
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 12:23   #2429
czarownica1
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wierzę, że ktoś ma takie sterylne mieszkanie, nie wierzę. Ja nie mam dzieci w mieszkaniu, a brudzi się codziennie, ubrania, okruszki, plamy po jedzeniu... To tylko magia telewizji, nie wierzę w to
Oj mają,mają.Moja siostra jest taka,wszysstko poukładane jak w pudełeczku,kurzu grama nie uświadczysz,nawet w zamrażarce wszystko opisane,ponumerowane.... wrrrrr[/QUOTE]

no to ja jestem przy niej mega bałaganiarz (szczególnie w ciąży) i pewnie by mi ręki na dzień dobry nie podała, jakby zobaczyła moją chałupkę
Stary 2013-02-07, 12:25   #2430
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Dzień dobry
My juz po wizycie.Szyjka zamknięta,łożysko w porządku.Kurczaczek rozwija się prawidłowo.Przytyłam od dnia zrobienia testu zaledwie 2kg i mam niskie cisnienie ale to moze przez pogodebo mzy i ponuro u mnie.
Słuchałam serduszka Biło jak szalone (ale tak jak powinno)
Zestresowana byłam i totalnie zagadałam lekarza,pychol mi się nie zamykał Za dwa tygodnie mamy następną wizytę i wtedy lekarz postanowi w jaki spossób bedziemy odstawiac Luteine żeby nie spwodować zagrożenia.W moczu wyszły mi drożdżaki więc dostałam Pimafucin w globulkach i jako osłonę Lacibios Feminę.Sexu zero az do odstawienia Luteiny ale cóż,tyle wytrzymalismy to jeszcze ten kawałek czasu damy rade.
No i....... raczej będziemy mieć DZIEWCZYNKĘ
Więc powitajcie oficjalnie w naszym gronie LAURĘ
Więc na nic się zdały moje przeczucia,obstawianie rodzinki,znajomych,intern etowe testy,przesądy itp.
Cieszę się bardzo z córeczki Więc powiększanie rodzinki zaczynamy kobieco :jupi :
Gratuluję
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości