|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2701 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Macierzyństwa cienie i blaski-były słonice dziś znowu są laski -Mamusie XI - XI
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2702 |
Zadomowienie
|
Dot.: Macierzyństwa cienie i blaski-były słonice dziś znowu są laski -Mamusie XI - XI
rumiankiem przemywalam, ale nic nie dalo
zwyklej herbaty nie probowalam |
![]() ![]() |
![]() |
#2703 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2704 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- bo ja taka cicha, malo mowna, nie rzucajaca sie w oczy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2705 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a taki mocny ma byc ten napar? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2706 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jak można o Tobie zapomnieć? ![]() Cytat:
Na samo ropiejące oczko ja polecam najpierw przemycie oczka solą fizjologiczną, żeby oczyścić z ropki, a następnie odciągnąć trochę swojego pokarmu na wacik i przemywać oczka. Któraś też pisała, że lekarz mówił, żeby zakraplać od razu z piersi - po kropelce, ale dla mnie to zbyt skomplikowane. Mleko matki zawiera jakieś substancje, które likwidują stan zapalny. Moja zaropiałe oczko miała 2 razy, które prawdopodobnie wynikało z tego, że wkłada paluszki do oczu. Za pierwszym razem zrobiłam tak kilka razy i przeszło. Za drugim razem zrobiłam tak od razu jak tylko zobaczyłam, ze coś się zaczyna dziać i wystarczył ten jeden raz. Za pierwszym razem przemywałam też naparem z rumianku. Jak nie masz mleka to może być też czarna herbata, czy właśnie rumianek. Oczywiście są podzielone zdania co do rumianku czy herbaty, ale ja uważam, że lepszy taki naturalny rumianek niż faszerowanie od razu dziecka lekami, które mają zwykle jakieś skutki uboczne. Ale to moje zdanie. Tylko te naturalne sposoby to tylko maksymalnie przez kilka dni. Jak nie przechodzi to do okulisty. A najlepiej to iść od razu ![]() ![]() Taaa ![]() Edytowane przez Sola1 Czas edycji: 2013-02-07 o 11:03 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2707 | ||
Rozeznanie
|
Czesc
Moja mała bestyjka śpi ![]() Przystojniacha z niego ![]() Cytat:
Jasna. Ja wczoraj juz jednego zjadłam z reala oczywiście ![]() Cytat:
Mój Mikołaj miał ropiejące oczko od porodu przez jakies dwa tygodnie dopóki lekarka nie przepisała mi kropelek- Biodacyne. Zakrapiałam 10 dni. Z poczatku przez jakies 6 dni nie widziałąm rezultatu a potem było ok. Ważne tez jest jak przemywasz oczka. Powinno się je przemywac od zewnątrz w kierunku noska żeby nie rozsiewac bakterii.
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2708 |
Zakorzenienie
|
Pisałam Wam ostatnio, że zmieniłam smoczki na takie dla dzieci od 3 miesięcy, bo miałam wrażenie, że się od jakiegoś czasu męczy przy jedzeniu. W dzień potrafiła jeść po 40 ml co np. pół godziny. Jadła bardzo długo, z przerwami. Nie zachłystywała się przy jedzeniu to spróbowałam. I miałam rację. Teraz je rzadziej i więcej. Nie zawsze je teraz szybko, ale teraz to raczej na zasadzie delektowania, a nie zmęczenia.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2709 |
Zakorzenienie
|
mocny!!
---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- musze isc do sklepu, a nie chce mi sie z domu wychodzic;/;/;/ |
![]() ![]() |
![]() |
#2710 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A widzisz.. ![]() Nie pisałam jak byłam u mojego gina. Wyszłam stamtad bardzo szczesliwa ![]() Dowiedziałam się że libido kobiety podczas karmienia piersią podobne jest do kobiety podczas przekwitu ![]() ![]() Rozmawiałam tez o antykloncepcji- powiedział mi że skoro karmie piersią to ryzyko jest naprawdę znikome a kobiety które właśnie wtedy zaciąża mają poprostu pecha ![]() ![]() Ogólnie się dowartosciowałam bo mi powiedział że wygladam ładnie- nawet gdyby to nie była prawda to chociaż się wysilił na dobre słowo. Tak się wzruszyłam jak czekałam na poczekalni bo przypomniały mi sie czasy gdy latałam do niego z brzuszkiem ![]()
![]() |
#2711 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi też było jakoś tak smutno jak byłam na wizycie popołogowej, że już jestem bez brzuszka. Zbrój rycerza zbrój ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2712 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() moj tez mowil, ze hormony w czasie karmienia piersia sa na podobnym poziomie jak u kobiety w okresie klimakterium i mowil, ze moga wystepowac podobne objawy np rozdraznienie, przemeczenie czy wlasnie niskie libido, suchosc w pochwie o antykoncepcji mowil to samo i stwierdzi, ze on spotkal wiecej przypadkow zaciazenia u kobiet ze spirala niz karmiacych a i jeszcze co do tabletek w czasie karmienia to powiedzial ze jest raczej przeciwko, bo sa jakies badania, ze hormony przenikajace do mleka moga wplywac na przyszla orientacje seksualna dziecka, bylam w szoku jak to powiedzial, bo o tym nie slyszalam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2713 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2714 |
Zadomowienie
|
jeszcze stwierdzil, ze jakby jego wnuk mial inna orientacje to i tak by go kochal
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2715 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja się tak kiedys zastanawiałam jakby to było jakby mój Miki był innej orientacji. I nie wiem.. ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2716 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wyprobowalabym dady 3 ale tez maja ten balsam Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() rany jakas pechowa akcja byla w przeszlosci bo znam mnostwo caciazonych cycolinek ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2717 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niby tak ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2718 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2719 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() a poza tym byłam wczoraj ![]() co do oczka zgadzam sie ![]() okulistka byla przeciwna podawaniu biodacyny mowila, ze gdyby sie nie odetkal to czasem robia zabieg, ze jakos oczko wywracja nie wiem jak i odtykaja kanalik ale zazwyczaj samo przecodzi tylko sola fizjl przemywac i zakraplac, zeby nie dopuscic do stanu zapalnego wlasnie, a pediatrzy to zazwyczaj od razu krople przepisuja Cytat:
![]() co do spirali to teraz juz jestem pewna ze jej nie zaloze ![]() tez sie zastanawialam co by bylo gdybym miala w domu geja i lesbijke, no coz kochalabym tak samo ![]() to w koncu moje dzieci przeciez i zawsze bede je kochac calym sercem |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2720 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2721 | ||
Zakorzenienie
|
Też nie pamiętam kiedy
![]() ![]() Przedwczorajsza kawa podziałała na Ulkę , więc ja już za kawę dziękuję ![]() A co do rocznicy... Powiem tak - najlepiej bawiła się Ulka ![]() ![]() Cytat:
![]() perwersyjnie ogoliłam nogi. Ale i tak dupa zbita, bo Ulencja postanowiła, że nas zabawi ![]() dzięki ![]() Cytat:
![]() diety? jakie diety..? ![]() jak przez mgłę ![]() zamów dostawę ![]() Powywalało mi cytaty grrrrrrr Idziemy dziś szczepić ![]() ![]()
![]() |
#2722 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() To te smoczki co obcokrajowców spotkałaś? ![]() ---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ---------- To trzymam kciuki za Ciebie i Ulę.. Będzie dobrze ![]()
![]() |
#2723 |
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczynki
![]() podczytuję Was regularnie ale jak przychodzi do odpisywania to wkarcza do akcji moję dziecię - juz kilka razy mi tak zrobiła ![]() nie straszcie mnie z tymi tabletkami podczas karmienia bo ja takowe biorę..........chociaz chwilami myslę, ze moglabym nie brac bo faktycznie libido takie, ze szok.. ![]() jestem dzis totalnie nie wyspana. Czy Wasze dzieci tez maja problemy, żeby same usnąć? dzisiaj o 4 mialam taki ryk po karmieniu, ze musiało sie skonczyc chodzeniem po mieszkaniu z dzieckiem na rękach. I zaznaczam - trzeba chodzić bo jak stane to tez ryk! masakra!!! czy któras w Was juz moze odzwyczajała od usypiania na rękach? da się to w ogole zrobic??? mój kręgosłup woła o pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2724 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2725 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2726 | ||
Rozeznanie
|
Swietna jest
![]() ![]() Cytat:
ja tez dzis jestem niewyspana bo moja jakos krotko spała ![]() ![]() Ja na razie nie odzwyczajam... Mam taką cichą nadzieję ze samo jej się zmieni.. ![]() ---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2727 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczynki
![]() Właśnie napisałam długą wiadomość i zawiesił mi się laptop ![]() Polecę z pamięci ![]() Trzymam mocne kciuki za Dziką i jej malutką ![]() Witam ujawnione nowe mamusie ![]() Mój maluszek w 6 tyg. przybrał 2,2 kg i waży teraz 5,4 kg ![]() Oczko nam długo ropiało, ale już na szczęście mamy to za sobą, mam nadzieję, że nie wróci. Przemywaliśmy solą fizjologiczną, masowałam, w końcu dostaliśmy kropelki, ale nie wiem, co tak naprawdę pomogło. Jeśli chodzi o usypianie, to mały od początku właściwie zasypia sam, czasami zdarza się, że uśnie na rękach, jak wezmę go do odbicia i odłożony do łóżeczka śpi dalej ![]() ---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ---------- Już wiem, miałam jeszcze Was zapytać, jak tam Wasze bioderka, bo ja mam wrażenie, że lewe jest OK, a prawe chyba nie... W środę jedziemy do poradni preluksacyjnej to dowiemy się co i jak, ale już się boję... W ogóle mały jakoś bardziej przechyla się na lewą stronę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2728 |
Zakorzenienie
|
A nie miałaś USG stawów biodrowych? Bo u nas robią po 6 tygodniu, my już byliśmy i wszystko jest ok. Kontrola koło 4 miesiąca. Ja mam z kolei wrażenie że Adaś bardziej preferuje prawą stronę. Za tydzień idziemy na wizytę do ośrodka wczesnej interwencji, sama jestem ciekawa co nam powiedzą, tam bardzo fajni lekarze badają.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2729 |
Wtajemniczenie
|
My na kontroli bioderek bylismy drugi raz w zeszłym tyg - wszytko jest ok, robił małej usg
![]() Dziewczyny wiecie jak to jest z tą kartą Rossnę? żeby zwiększył się % rabatu to w kwartale trzeba zrobic 6 razy zakupy - np. nawet w ciągu jednego tyg czy musi byc tak, że min. 2 razy w m-cu? mam nadzieję, ze mnie rozumiecie ![]() mój szkrab się wlasnie weranduje a matka szybko maluje paznokcie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2730 | |||||||
Zakorzenienie
|
![]() Jestesmy po szczepieniu- Bartus zniosl je tym razem dzielnie. Przy pierwszym wkluciu tylko sie skrzywil, przy drugim troszke poplakal, a przy trzecim poszla histeria, ale utulilam, zagadalam, dalam cyca i bylo ok ![]() wazy juz 5530 ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() slodziak ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:54.