|
|
#631 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Laminowanie włosów żelatyną
1. sposób laminowania - łyżka żelatyny, pół szklanki gorącej wody, odżywka garnier olejek awokado i masło karite
2. porowatość- porowate 3. faktura - proste 4.objętość po laminowaniu - nieco większa objętość 5. sposób suszenia po laminowaniu -naturalnie 6. puch - troszkę 7. włosy farbowane 3 miesiące temu Castingiem 8. pogoda za oknem w dniu zabiegu: mróz 9. kosmetyki użyte po spłukaniu odżywki: szampon wella repair ZALETY: włosy są błyszczące, miękkie, wydaje się ich więcej, są bardziej mięsiste, ciężkie WADY: trochę obciążone włosy, mam wrażenie, że niedokładnie zmyłam tę żelatynę Dodaję fotkę po laminowaniu, niestety nie ma zdjęcia przed;/
|
|
|
#632 |
|
Zakorzenienie
|
ja dodałam to żelatyny miodu i kakao ole to nie był dobry pomysł
jakieś dziwne włosy po tym miałam |
|
|
|
|
#633 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Teraz, kiedy o tym myślę, widzę, że nie była to jakaś wielka decyzja. Nikt nie powiedział zostań, więc wyjechałam. I nie zastanawiałam się, dokąd jadę, ani po co, ani co znajdę tam, gdzie się w końcu zatrzymam. Po prostu pędziłam przed siebie, goniąc coś... jakieś nieokreślone marzenie. |
|
|
|
|
|
#634 |
|
Zakorzenienie
|
to tej mikstury odradzam
|
|
|
|
|
#635 |
|
Raczkowanie
|
Wezmę to sobie do serca
Teraz, kiedy o tym myślę, widzę, że nie była to jakaś wielka decyzja. Nikt nie powiedział zostań, więc wyjechałam. I nie zastanawiałam się, dokąd jadę, ani po co, ani co znajdę tam, gdzie się w końcu zatrzymam. Po prostu pędziłam przed siebie, goniąc coś... jakieś nieokreślone marzenie. |
|
|
|
|
#636 |
|
Raczkowanie
|
witam, ja tez dzisiaj sie przyłaczyłam, siedze teraz z zelatyna i suszarka
---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ---------- ---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ---------- a wiec włoski nie pusząsię tak faktycznie ale myślałam że będą proste, a tu te fale których nie znoszę, jest jakis sposób żeby były prostsze, jakos specjalnie je układać, czesać?? nie suszyłam suszarka po laminowaniu tylko cojakiś czas czesałam szczotką zeby je prostować, ale marny efekt Edytowane przez eyesgree Czas edycji: 2013-01-30 o 18:09 |
|
|
|
|
#637 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
"Nawet najmniejsza osoba może zmienić bieg przeznaczenia" http://www.suwaczki.com/tickers/w4sqdqk3ct8jh1u6.png Edytowane przez patiuszka Czas edycji: 2013-01-30 o 18:49 |
|
|
|
|
|
#638 |
|
Raczkowanie
|
ja też wczoraj miałam kallosa, zobaczę nastepnym razem jaki efekt bede miec, a można laminować i od razu trzymac olej< chyba nie dziwne by to było ale tak pytam bo moze któraś kombinowała już coś
|
|
|
|
|
#639 |
|
Zadomowienie
|
Muszę spróbować i ja!
Żelatyna już zakupiona . Czyli mieszam tą żelatynę z wodą i odżywką nakładam na umyte włosy, trzymam aż wyschną i zmywam to szamponem?
|
|
|
|
|
#640 |
|
Przyczajenie
|
Ja dzisiaj pierwszy raz laminowałam włosy.
Włosy nie są idealnie proste, czego oczekiwałam. Być może dlatego, że to był pierwszy raz. Zobaczymy po kilkakrotnym laminowaniu. Jednak są bardziej lśniące i gładkie w dotyku. Włosy mam raczej średnioporowate. Po spłukaniu żelatyny wysuszyłam je suszarką. Stosowałam metodę : 1 łyżka żelatyny + 3 łyżki bardzo ciepłej wody + pół łyżki maseczki Serical. P.S Może któraś z Was będzie miała pomysł jak "ujarzmić" moje włosy?
Edytowane przez Mgd19 Czas edycji: 2013-02-01 o 14:07 |
|
|
|
|
#641 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
To i ja podzielę się odczuciami na temat laminy ![]() Wlasnie siedze z mokrymi wlosami tuz po tym zabiegu i... (nie chcac zapeszac ) juz kiedy sa mokre widze sporą roznicę ![]() Wlosy bardzo odzyly, sa zdecydowanie grubsze i ciezsze, lepiej sie ukladaja i nawet mym oczom ukazało sie pare spiralek ;O nie mialam pojecia ze moje wlosy sa zdolne do takiego wyczynu ja ogolnie mam ciezko , jesli chodzi o gospodarkę proteinami, jedne mi pasuja inne nie, idzie zglupiec.No ale tu jestem mile zaskoczona , ciekawe jak bedzie po calkowitym wyschnieciu Moze uda mi sie psryknąć zdjątkorobilam z 1 lyzki zelatyny, 3 lyzek gorecej wody i pol lyzki maski altera granat (czyli znana przepis)a włosy mam wysoko porowate
Edytowane przez affbe Czas edycji: 2013-02-01 o 18:57 |
|
|
|
|
#642 | |
|
koci świat
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#643 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mysle ze gdybys po splukaniu tej mieszanki uzyla szamponu to efekt bylby mniej widoczny U mnie ladnie sie wyplukalo , bez zadnego obciazenia
|
|
|
|
|
|
#644 |
|
Raczkowanie
|
ups a ja je umyłam szamponem, moze dlatego nie były idealne jak oczekiwałam
|
|
|
|
|
#645 |
|
Zakorzenienie
|
robię i JA.
dużo opinii i pogubiłam się już . zastanawiam,czy PO laminowaniu umyć szamponem,czy lepiej po myciu zrobić laminowaniem? |
|
|
|
|
#646 |
|
Przyczajenie
|
Ja też dzisiaj zrobiłam. Ale chyba zrobiłam za gęste, bo nie mogłam rozprowadzić na włosach. Bardzo szybko się posklejały, ciężko było równomiernie rozłożyć miksturę. Ale ogólnie całkiem fajnie wyszło. Włosy są gładkie, ładnie się układają, tak, jak pisałyście są sypkie. Na pewno powtórzę zabieg za jakiś czas
|
|
|
|
|
#647 |
|
Kuźnia inspiracji
|
Raczej trzeba to zmyć szamponem.
|
|
|
|
|
#648 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#649 |
|
Zakorzenienie
|
no więc...wyszły cierpkie,ale to wina odżywki.blee ![]() nie zmyłam tylko obficie spłukałam .musze jednak zmienić odzywkę,lub dodać oleju tylko nie wiem jakiego.pomocy .
|
|
|
|
|
#650 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#651 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#652 |
|
Raczkowanie
|
witam, zastanawiam się nad laminowaniem, głównie z powodu alergii...czy macie jakieś doświadczenia tego typu? mam alergię na farby do włosów, farbuję włosy albo henną albo szamponem koloryzującym Delii, jedyny który mnie nie uczula, no ale nieważne, zastanawiam się czy któraś z Was mając taki sam problem laminowała włosy i jak poszło? pytania na temat laminowania na farbowanych włosach były ale nie wiem czy na włosach farbowanych akurat henną, za wszelkie słowa dziękuję, pozdrawiam
|
|
|
|
|
#653 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie, właśnie jestem po laminowaniu i moje włosy są NAPRAWDE SUPER.
Więc formularz, tak? 1. sposób laminowania - 3 tylko w troche innym składzie niż podaje @truskawkowawiosna, czyli żelatyna, maska/odżywka, kilka kropel olejku do ciała z piżmem (bo żelatyna strasznie cuchnie) 2. porowatość- chyba niska albo średnia: nie sa ani za bardzo zniszczone ani bardzo zadbane 3. faktura - (proste/kręcone/falowane)- raczej proste 4.objętość po laminowaniu - (większa, mniejsza,bez zmian) - bez zmian 5. sposób suszenia po laminowaniu - (naturalne, suszarka) - suszarka 6. puch - tak/nie -nie 7. włosy farbowane/niefarbowane- niefarbowane 8. pogoda za oknem w dniu zabiegu: co ma do tego pogoda? ;D jest śnieżnie, zimno i świeci słońce 9. kosmetyki użyte po spłukaniu odżywki: ta sama co dodana do laminatu czyli Dove Repair Therapy taka złoto-biała. Pierwsze spostrzeżenie po spłukaniu: włosy bardzo dobrze się rozczesują, teraz po wysuszeniu są gładkie i miękkie, zobaczymy co powiedzą znajomi. A. |
|
|
|
|
#654 |
|
koci świat
|
ja laminuję siostrze której też hennuję ale ona nie jest alergikiem u niej wszystko wychodzi dobrze.
|
|
|
|
|
#655 |
|
Raczkowanie
|
witaj, a czy henna zmywa się bardziej potem czy może zmienia kolor? czy w ogóle laminowanie ma tu jakiś wpływ?
|
|
|
|
|
#656 |
|
koci świat
|
nie widzę żadnego wpływu na kolor.Jednego razu zrobiłam jej nawet trzy w jednym czyli hennę zmieszałam z odżywką i żelatyną i też wyszło dobrze.
|
|
|
|
|
#657 |
|
Raczkowanie
|
DZIĘKI
lecę mieszać żelatynkę |
|
|
|
|
#658 |
|
Raczkowanie
|
Laminowanie włosow uwielbiam, ale zauważyłam, że tydzień lub 2 tygodnie mam ładne, miękkie, nie puszczące się wlosy a potem nagle robią się sianowate i się plączą, nie wiem czy to dlatego, że się splukuje ta żelatyna, ale nigdy przed laminowaniem nie mialam aż tak dziwnych wlosow
![]() Robilam ten zabieg już 5 raz co miesiąc, i wlosy na poczatku są cudowne
|
|
|
|
|
#659 |
|
Przyczajenie
|
A ja mam mieszane uczucia, co do tego laminowania..niby czuję, że włosy są milsze w dotyku i odrobinę bardziej się błyszczą, ale są też ulizane i szybciej się przetłuszczają...Może po prostu źle to robię. Czy Wy macie podobne odczucia? Nakładacie mieszankę na włosy suche, czy mokre? Jeśli mokre, to myjecie je wcześniej szamponem, czy tylko moczycie wodą?
|
|
|
|
|
#660 |
|
Raczkowanie
|
Wybaczcie mi... nie mogłam się oprzeć.
powaliło mnie na łopatki... http://www.aptekabatorego.pl/phpbb2/...pic.php?p=1393
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:49.

jakieś dziwne włosy po tym miałam

Moze uda mi sie psryknąć zdjątko

lecę mieszać żelatynkę