Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz. 4. - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes

Notka

Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-07, 09:38   #2251
szakal165
Zakorzenienie

Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.4.

Cytat:
Napisane przez gwiazdeczka172 Pokaż wiadomość
Dokładnie!
Ja czekam aż mama wróci ze sklepu i będziemy smażyły domowe
a ja nasmażyłam wczoraj własne z różą :P
dzisiaj w Pytaniu na Sniadanie mówili jak napisać dobre cv. Ja mam już nowe, ale jak załączać będę polskie i niemieckie cv, to niemieckie mam bez przeróbki ;/
szakal165 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 09:44   #2252
Pulcia_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez szakal165 Pokaż wiadomość
dzisiaj w Pytaniu na Sniadanie mówili jak napisać dobre cv. Ja mam już nowe, ale jak załączać będę polskie i niemieckie cv, to niemieckie mam bez przeróbki ;/
a mi masę pączków przywiózł brat z piekarni bo tam pracuje... mniam
Stary 2013-02-07, 10:14   #2253
gwiazdeczka172
Zakorzenienie

GG do gwiazdeczka172

Cytat:
Nie przepadam za różą ale jak mam chcicę to i takiego wciągnę

Wymiana
gwiazdeczka172 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 10:26   #2254
Erite
Zadomowienie

Jakaś paskudna grypa czy coś mnie dopadła i od rana 38 stopni gorączki, kiedy to się skończy? Drugi antybiotyk w ciągu miesiąca... aż na egzamin nie poszłam z tego powodu i czuję się z tym źle, bo nie lubię takich sytuacji ale mózg zamienił mi się w galaretkę. Chociaż przejrzę oferty pracy.

Nawet na pączka nie mam ochoty a lubię je bardzo. Nie mam siły na nic, chyba brak pracy odbija mi się także na zdrowiu, bo jestem ciągle w stresie.

If you are good at something never do it for free.
Erite jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 10:27   #2255
martu_la
Rozeznanie

[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;39091668]socjolożka wita socjolożkę [/QUOTE]

Witam, witam

tak właśnie zastanawiam się już od jakiegoś czasu nad przekwalifikowaniem się, ale kurde kasy brak, a poza tym boję się, że nawet jakieś konkretne studia podyplomowe w tym wypadku są bez sensu, bo z pracą ciężko, a jak mam wydać kilka tysięcy i pracować w obecnym miejscu to kasa wyrzucona w błoto...

Mój mąż obecnie szykuje się do wyjazdu do UK, więc liczę na to, że szybko znajdzie pracę i do niego dojadę.
martu_la jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 10:38   #2256
Erite
Zadomowienie

martu_la, witamy, witamy

Dzisiaj po tym, co wczoraj napisała Auksencja, że jej koleżanka dostała pracę na stanowisku kierowniczym bez doświadczenia, zacznę chyba wysyłać swoje CV na takie oferty.

If you are good at something never do it for free.

Edytowane przez Erite
Czas edycji: 2013-02-07 o 10:58
Erite jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 11:01   #2257
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez martu_la Pokaż wiadomość
Witam, witam

tak właśnie zastanawiam się już od jakiegoś czasu nad przekwalifikowaniem się, ale kurde kasy brak, a poza tym boję się, że nawet jakieś konkretne studia podyplomowe w tym wypadku są bez sensu, bo z pracą ciężko, a jak mam wydać kilka tysięcy i pracować w obecnym miejscu to kasa wyrzucona w błoto...
.
ja nie pracuję w zawodzie i chyba już mi się nie uda, bo 5 lat robię zupełnie coś innego. myślałam o ZZL ale to też nie ma sensu, bo nie ma doświadczenia i się kółko zamyka. jaką masz specjalizację?

---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ----------

Cytat:
ja mam pączki ale są niedobre

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------

Cytat:
Słonko,

nie liczy się tylko wygląd ale też zawartość CV. A nad tym musisz popracować, bo nawet jak będzie na złotym papierze to cudu nie zdziała.
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 11:05   #2258
Auksencja
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kaza86 Pokaż wiadomość
Właśnie do mnie dzwonili z chińskiego centrum handlowego. Wczoraj zaniosłam CV. Facet zapytał czy mogę przyjść na próbę, a ja że tak i pytam na ile, a on, że na 3 dni! Chyba go powaliło... Myślałam, że powie, że na 3 godziny... Jak pójdę, to będę musiała zrezygnować z jutrzejszej rozmowy w Plusie i jakoś mi się to nie widzi... Co o tym myślicie?
NIE IDŹ DO CHIŃSKIEGO MARKETU. Olej to i idź do Plusa. Jeśli chcesz zapitalać tydzień za darmochę i koleś nawet "dziękuję" nie powie, to idź do niego. Moją koleżankę wykiwał taki właśnie frędzel z chińskiego przybytku. Chodziła tydzień za darmo i musiała myć okna, podłogi itd. Miała być sprzedawcą , a nie sprzątaczką... A na koniec okazało się, że frędzel zatrudnił kogoś innego za 5zł na godzine
Auksencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 11:08   #2259
Kaza86
Rozeznanie

GG do Kaza86

Cytat:
Napisane przez Auksencja Pokaż wiadomość
NIE IDŹ DO CHIŃSKIEGO MARKETU. Olej to i idź do Plusa. Jeśli chcesz zapitalać tydzień za darmochę i koleś nawet "dziękuję" nie powie, to idź do niego. Moją koleżankę wykiwał taki właśnie frędzel z chińskiego przybytku. Chodziła tydzień za darmo i musiała myć okna, podłogi itd. Miała być sprzedawcą , a nie sprzątaczką... A na koniec okazało się, że frędzel zatrudnił kogoś innego za 5zł na godzine
No tak właśnie myślałam... W tym markecie u mnie pewnie byłoby tak samo. Z tą różnicą, że tam chyba płacą 3zł za godzinę (od koleżanki się dowiedziałam)

Edytowane przez Kaza86
Czas edycji: 2013-02-07 o 11:09 Powód: literówka
Kaza86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 11:14   #2260
triss
Wtajemniczenie

[/QUOTE] Triss ja bym nie wysyłała po raz drugi, bo niepotrzebnie wprowadzisz zamęt.[/QUOTE]

jak dobrze, że nie wysłałam, właśnie dzwonili z tej pracy, na którą najbardziej się napaliłam, choć właściwie nic więcej z tego telefonu nie wynika... to chyba była taka wstępna weryfikacja, facet zadzwonił, zaczął o pracy opowiadać, nawet nie zapytał czy mam teraz czas (na szczęście miałam, pączkami się przed TV objadałam). Całkiem był miły, sam się trochę plątał i stresował chyba :P no ale stanęło na tym, że jak będą robić spotkanie na śląsku to w razie czego zadzwoni się umówić (bo firma jest z Łodzi). Ja przygotowana nie byłam, w głowie pustka, ale jakoś poszło. Tylko nie wiem co dalej...

Wiedziałam, że jak zaczną dzwonić to hurtem
Stary 2013-02-07, 11:15   #2261
Auksencja
Rozeznanie

[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;39093844]
nie liczy się tylko wygląd ale też zawartość CV. A nad tym musisz popracować, bo nawet jak będzie na złotym papierze to cudu nie zdziała.[/QUOTE]

Tusiamar zgadzam się, Szakal w Twoim cv jest baaaardzo mało konkretów, jest natomiast wielka dziura spowodowana brakiem doświadczenia. Mam w swoim otoczeniu osobę, która jest na bezrobociu tyle, co Ty. Wiesz czemu? Bo:
- ona się nie zniży do pewnego poziomu
- ona nie będzie pracowała w godzinach 10-18, bo to beznadziejne godziny
- ona nie będzie pracowała w weekendy, bo wtedy się odpoczywa
- ona nie będzie sprzedawała ciuchów, butów
- ona nie będzie pracowała na słuchawkach

Z takim podejściem, to nawet przez 20 lat nie znajdzie się pracy. Czy Twoje podejście nie jest przypadkiem takie samo?

Triss uwielbiam te momenty, kiedy jestem nieprzygotowana np. stoję w sklepie przy kasie, a tu ktoś dzwoni w sprawie pracy hehe To praca przedstawiciela, ta na którą się napaliłaś ?

Edytowane przez Auksencja
Czas edycji: 2013-02-07 o 11:19
Auksencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 11:38   #2262
triss
Wtajemniczenie

Przedstawiciel laboratorium weterynaryjnego. Nie wiem czy to fajna praca, bo właściwie przedstawicielem nie byłam, ale z wszystkich na które aplikowałam chyba najbardziej mi się podoba. No jeszcze ten przedstawiciel ds żywienia zwierząt może być fajny.
Ciekawe czy zadzwoni się umówić, czy po tej rozmowie mnie od razu odrzuci...
Ogólnie to cieszę się, że jakaś reakcja jest. Czekam na kolejne i wam też życzę tego bo iskierka nadziei była mi potrzebna bardzo
Stary 2013-02-07, 11:46   #2263
tajkuna
BAN stały

Mam komp naprawionego 70 zł naprawa mnie kosztowała. Tylko chłopak nie zainstalował mi acrobar reader i nie dam rady CV w pdf zapisać. Wszystkie dane z komp straciłam bezpowrotnie. Wszystkie dane z moim dokumentów straciłam. Dobrze, że cv w wordzie miałam na pendrive zapisane. Teraz ściągam z neta acrobar reader. 50 zł wziął za przeinstalowanie + 20 zł za dojazd. Strasznie drogo biorą za przeinstalowanie systemu. Chłopaka polecił mi wujek. Chłopak ma firmę i jeździ po domach naprawiać komp.
tajkuna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 11:52   #2264
Konto usunięte

Cytat:

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ----------

Cytat:
Napisane przez tajkuna Pokaż wiadomość
Mam komp naprawionego 70 zł naprawa mnie kosztowała. Tylko chłopak nie zainstalował mi acrobar reader i nie dam rady CV w pdf zapisać. Wszystkie dane z komp straciłam bezpowrotnie. Wszystkie dane z moim dokumentów straciłam. Dobrze, że cv w wordzie miałam na pendrive zapisane. Teraz ściągam z neta acrobar reader. 50 zł wziął za przeinstalowanie + 20 zł za dojazd. Strasznie drogo biorą za przeinstalowanie systemu. Chłopaka polecił mi wujek. Chłopak ma firmę i jeździ po domach naprawiać komp.
czy ja wiem czy drogo. ceni swój czas...
ściągaj adoba z neta i działaj!

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ----------

Cytat:
Napisane przez triss Pokaż wiadomość
Przedstawiciel laboratorium weterynaryjnego. Nie wiem czy to fajna praca, bo właściwie przedstawicielem nie byłam, ale z wszystkich na które aplikowałam chyba najbardziej mi się podoba. No jeszcze ten przedstawiciel ds żywienia zwierząt może być fajny.
Ciekawe czy zadzwoni się umówić, czy po tej rozmowie mnie od razu odrzuci...
Ogólnie to cieszę się, że jakaś reakcja jest. Czekam na kolejne i wam też życzę tego bo iskierka nadziei była mi potrzebna bardzo
triss ja nie zczaiłam, ale studiowałaś coś ze zwierzętami?

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

Cytat:

Triss uwielbiam te momenty, kiedy jestem nieprzygotowana np. stoję w sklepie przy kasie, a tu ktoś dzwoni w sprawie pracy hehe To praca przedstawiciela, ta na którą się napaliłaś ?
gorzej jak się....siedzi na kiblu
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 11:57   #2265
lalalabamba
Wtajemniczenie

Cytat:
Zainstalowanie systemu to taka umiejętność, którą może posiąść każdy. Wczoraj pomagałam kuzynce przeinstalować system przez telefon. Udało się, komputer hula.
Warto się samemu tego nauczyć i nie liczyć na czyjąś łaskę i wydawanie kasy.
lalalabamba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 11:58   #2266
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez triss Pokaż wiadomość
albo sprzedaż ubrań na straganach
i ciekawe, że wysoka placa? chyba ze dla kogos 1200 to wysoka placa

Zanioslam CV do lumpeksu facet chcial jeszcze list motywacyjny przepraszam ale mnie to bawi.

mAKABRA czlowiek robi kursy, studia konczy a tu wielkie g... i nie jestem w stanie utrzymac dziecka, bo z wyplaty meza to nie jest za dobrze

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 12:06   #2267
tajkuna
BAN stały

On jeszcze jakieś sterowniki wgrywał. Wgrywał mi programy. I ta płytka , która ja miałam nie zadziała. Zgrywał ze swojej. Dla mnie taka umiejętność nie jest chyba do nauczenia Chyba, że by mnie kto tego nauczył, to może bym pojęła. Sama nie nauczyłabym się. Jeszcze mi ekran powiększał. I teraz mnie oczy bolą od nowego ekranu. A i chłopak sprawdził zasilacz stary i mówił , że mnie w serwisie oszukali. Zasilacz był dobry, tylko sam wiatrak zepsuty. Mówił, że on by mi wiatrak w zasilaczu wymienił za 30 zł . A oni w serwisie zamiast wymienić tylko wiatrak wymienili cały zasilacz i wzieli 99 zł za nowy zasilacz. Chłopak mówi, że ten serwis nie raz w bambuko klientów robił. Nawet chciał ze starym zasilaczem jechać ze mną de serwisu i zapytać ich czemu dobry zasilacz na nowy wymienili i żeby kasę mi oddali. Ale potem doszedł do wniosku , że i tak trzeba by wiatrak naprawiać i już daliśmy sobie spokój z tym serwisem. Widać, że chłopak zna się na rzeczy.
Jedno CV wysłane już. Musze odnaleźć strony z ofertami od nowa , bo w zakładkach ich już nie ma i gg ściągnąć.
Stary 2013-02-07, 12:11   #2268
Konto usunięte

Cytat:
On jeszcze jakieś sterowniki wgrywał. Wgrywał mi programy. I ta płytka , która ja miałam nie zadziała. Zgrywał ze swojej. Dla mnie taka umiejętność nie jest chyba do nauczenia Chyba, że by mnie kto tego nauczył, to może bym pojęła. Sama nie nauczyłabym się. Jeszcze mi ekran powiększał. I teraz mnie oczy bolą od nowego ekranu. A i chłopak sprawdził zasilacz stary i mówił , że mnie w serwisie oszukali. Zasilacz był dobry, tylko sam wiatrak zepsuty. Mówił, że on by mi wiatrak w zasilaczu wymienił za 30 zł . A oni w serwisie zamiast wymienić tylko wiatrak wymienili cały zasilacz i wzieli 99 zł za nowy zasilacz. Chłopak mówi, że ten serwis nie raz w bambuko klientów robił. Nawet chciał ze starym zasilaczem jechać ze mną de serwisu i zapytać ich czemu dobry zasilacz na nowy wymienili i żeby kasę mi oddali. Ale potem doszedł do wniosku , że i tak trzeba by wiatrak naprawiać i już daliśmy sobie spokój z tym serwisem. Widać, że chłopak zna się na rzeczy.
Jedno CV wysłane już. Musze odnaleźć strony z ofertami od nowa , bo w zakładkach ich już nie ma i gg ściągnąć.
ekran powiększał? chyba ci tylko rozdzielczość zmienił....
Stary 2013-02-07, 12:14   #2269
tajkuna
BAN stały

A i jeszcze jakąś parcypcje czy jak to się mówi na dyskach mi robił. Zwiększał mi miejsce na dyskach c i d, likwidując dysk e.

---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ----------

[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;39095657]ekran powiększał? chyba ci tylko rozdzielczość zmienił....[/QUOTE]
Możliwe, on do mnie mówił, że ekran powiększa a pewnie o rozdzielczość chodziło.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-07, 12:19   #2270
kayra
Zadomowienie

Cytat:
A i jeszcze jakąś parcypcje czy jak to się mówi na dyskach mi robił. Zwiększał mi miejsce na dyskach c i d, likwidując dysk e.

---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ----------

Możliwe, on do mnie mówił, że ekran powiększa a pewnie o rozdzielczość chodziło.
Dysk na partycje

kayra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 12:25   #2271
tajkuna
BAN stały

Ja bym się na informatyka nie nadawała. Panikuje strasznie jak komp mi się psuję. Do tego trzeba mieć cierpliwość a mi jej brakuje.
Stary 2013-02-07, 12:25   #2272
Pulcia_
Raczkowanie

wy tu tak gadu gadu o kompach a ja też miałam pewną przygodę.
Otóż mój laptop to chodzący wrak, bateria zepsuta, i wejście od ładowarki też. Oczywiście przed pójściem do serwisu poczytałam w necie czemu mi ta ładowarka nie działa i wyczytałam ,że w kompie jest wejście od ładowarki popsute .
Poszłam do pewnego komisu który poradził mi brat i co , kolesiom nawet nie chciało się sprawdzić czemu tak się dzieje i od razu chcieli mi nową ładowarkę opchnąć ale na szczęście nie mieli do mojego laptopa i kazali mi przyjść na następny dzień. Więc ja podkurzona całą sytuacją poszłam do mojego zaufanego serwisu i kolesie sprawdzili co i jak i stwierdzili moją diagnozę. Wymienili mi to wejście zapłaciłam chyba 30 zł, oczywiście laptop i tak jak go ruszę to nie ładuje ale wcześniej nic nie działało.
Także z serwisem trzeba dobrze trafić...
Stary 2013-02-07, 12:30   #2273
szakal165
Zakorzenienie

Cytat:
Część usmażyłam saute, część z różaną marmoladą z Biedrony a część z domowymi jabłkami prażonymi z cynamonem
Stary 2013-02-07, 12:32   #2274
gwiazdeczka172
Zakorzenienie

GG do gwiazdeczka172

Dziewczyny, jak myślicie, takie CV jest ok? Bo ja już sama nie wiem. Dzisiaj sobie zrobiłam te kolorki, ale ogółem ono było przerabiane już dość dawno jeszcze na wątku dla bezrobotnych...
Załączone pliki
Rodzaj pliku: pdf CV.pdf (59,8 KB, 126 załadowań)

Wymiana
Stary 2013-02-07, 12:35   #2275
gwiazdeczka172
Zakorzenienie

GG do gwiazdeczka172

Cytat:

Wymiana
Stary 2013-02-07, 12:35   #2276
szakal165
Zakorzenienie

Zadzwoniła do mnie babka z Poznania, wysłałam cv ale tak od czapy bo to jednak daleko ode mnie. ale chciałam wiedzieć, czy będzie odzew. No i pytała mnie niestety dosyć szczegółoweo o pobyt za granicą. I jak sobie wyobrażam pracę w Poznaniu? Oczekiwania finansowe... oczywiście znowu podałam za MAŁO :| (widełki u nich to 2,000 netto) i etapem kolejnym jest rozmowa z pracodawcą zagranicznym (tego się boję) i ewentualnie później zaproszenie na test pisemny.
Ale nie wiem, czy będę miała za co tam pojechać. Zresztą, boję się teraz telefonów odbierać, bo chyba sobie spiszę ściągę na kartce o tych programach hotelowych itp.
Stary 2013-02-07, 12:36   #2277
gwiazdeczka172
Zakorzenienie

GG do gwiazdeczka172

[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;39093844]

ja mam pączki ale są niedobre

[/QUOTE]
Dlaczego niedobre?

Właśnie widziałam reklamę, że w Lidlu są pączasy za 55 gr, u mnie w sklepiku za 95 gr, niezła przebitka

Wymiana
Stary 2013-02-07, 12:37   #2278
szakal165
Zakorzenienie

Cytat:
Tusiamar zgadzam się, Szakal w Twoim cv jest baaaardzo mało konkretów, jest natomiast wielka dziura spowodowana brakiem doświadczenia. Mam w swoim otoczeniu osobę, która jest na bezrobociu tyle, co Ty. Wiesz czemu? Bo:
- ona się nie zniży do pewnego poziomu
- ona nie będzie pracowała w godzinach 10-18, bo to beznadziejne godziny
- ona nie będzie sprzedawała ciuchów, butów
- ona nie będzie pracowała na słuchawkach

Z takim podejściem, to nawet przez 20 lat nie znajdzie się pracy. Czy Twoje podejście nie jest przypadkiem takie samo?

Nie, przypadkiem nie jest takie samo
A czy przypadkiem nie szufladkujesz mnie po moim cv?
Stary 2013-02-07, 12:37   #2279
gwiazdeczka172
Zakorzenienie

GG do gwiazdeczka172

Triss ja bym nie wysyłała po raz drugi, bo niepotrzebnie wprowadzisz zamęt.[/QUOTE]

jak dobrze, że nie wysłałam, właśnie dzwonili z tej pracy, na którą najbardziej się napaliłam, choć właściwie nic więcej z tego telefonu nie wynika... to chyba była taka wstępna weryfikacja, facet zadzwonił, zaczął o pracy opowiadać, nawet nie zapytał czy mam teraz czas (na szczęście miałam, pączkami się przed TV objadałam). Całkiem był miły, sam się trochę plątał i stresował chyba :P no ale stanęło na tym, że jak będą robić spotkanie na śląsku to w razie czego zadzwoni się umówić (bo firma jest z Łodzi). Ja przygotowana nie byłam, w głowie pustka, ale jakoś poszło. Tylko nie wiem co dalej...

Wiedziałam, że jak zaczną dzwonić to hurtem [/QUOTE]
Faaajnie, to teraz pozostaje czekać

Wymiana
Stary 2013-02-07, 12:40   #2280
szakal165
Zakorzenienie

Cytat:
Ja bym się na informatyka nie nadawała. Panikuje strasznie jak komp mi się psuję. Do tego trzeba mieć cierpliwość a mi jej brakuje.
A ja tam staram się niewielkie usterki sama naprawiać.

---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

Cytat:
Napisane przez lalalabamba Pokaż wiadomość
Zainstalowanie systemu to taka umiejętność, którą może posiąść każdy. Wczoraj pomagałam kuzynce przeinstalować system przez telefon. Udało się, komputer hula.
Warto się samemu tego nauczyć i nie liczyć na czyjąś łaskę i wydawanie kasy.
moja matka do mnie, żebym sama nie zakładała sobie części do kompa (zasilacz akurat wymieniałam), że lepiej fachowcowi dać
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Praca i biznes

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości