|
Notka |
|
Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2251 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.4.
Cytat:
dzisiaj w Pytaniu na Sniadanie mówili jak napisać dobre cv. Ja mam już nowe, ale jak załączać będę polskie i niemieckie cv, to niemieckie mam bez przeróbki ;/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2252 |
Raczkowanie
|
a mi masę pączków przywiózł brat z piekarni bo tam pracuje... mniam
#2253 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2254 |
Zadomowienie
|
Jakaś paskudna grypa czy coś mnie dopadła i od rana 38 stopni gorączki, kiedy to się skończy? Drugi antybiotyk w ciągu miesiąca... aż na egzamin nie poszłam z tego powodu i czuję się z tym źle, bo nie lubię takich sytuacji ale mózg zamienił mi się w galaretkę. Chociaż przejrzę oferty pracy.
Nawet na pączka nie mam ochoty a lubię je bardzo. Nie mam siły na nic, chyba brak pracy odbija mi się także na zdrowiu, bo jestem ciągle w stresie.
#2255 |
Rozeznanie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;39091668]socjolożka wita socjolożkę
![]() Witam, witam ![]() tak właśnie zastanawiam się już od jakiegoś czasu nad przekwalifikowaniem się, ale kurde kasy brak, a poza tym boję się, że nawet jakieś konkretne studia podyplomowe w tym wypadku są bez sensu, bo z pracą ciężko, a jak mam wydać kilka tysięcy i pracować w obecnym miejscu to kasa wyrzucona w błoto... Mój mąż obecnie szykuje się do wyjazdu do UK, więc liczę na to, że szybko znajdzie pracę i do niego dojadę. |
![]() ![]() |
![]() |
#2256 |
Zadomowienie
|
martu_la, witamy, witamy
![]() Dzisiaj po tym, co wczoraj napisała Auksencja, że jej koleżanka dostała pracę na stanowisku kierowniczym bez doświadczenia, zacznę chyba wysyłać swoje CV na takie oferty. ![]()
"Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi." ~Albert Einstein If you are good at something never do it for free. Edytowane przez Erite Czas edycji: 2013-02-07 o 10:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#2257 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- ja mam pączki ale są niedobre ![]() ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- Cytat:
nie liczy się tylko wygląd ale też zawartość CV. A nad tym musisz popracować, bo nawet jak będzie na złotym papierze to cudu nie zdziała. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2258 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2259 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez Kaza86 Czas edycji: 2013-02-07 o 11:09 Powód: literówka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2260 |
Wtajemniczenie
|
[/QUOTE] Triss ja bym nie wysyłała po raz drugi, bo niepotrzebnie wprowadzisz zamęt.[/QUOTE]
jak dobrze, że nie wysłałam, właśnie dzwonili ![]() Wiedziałam, że jak zaczną dzwonić to hurtem ![]()
#2261 |
Rozeznanie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;39093844]
nie liczy się tylko wygląd ale też zawartość CV. A nad tym musisz popracować, bo nawet jak będzie na złotym papierze to cudu nie zdziała.[/QUOTE] Tusiamar zgadzam się, Szakal w Twoim cv jest baaaardzo mało konkretów, jest natomiast wielka dziura spowodowana brakiem doświadczenia. Mam w swoim otoczeniu osobę, która jest na bezrobociu tyle, co Ty. Wiesz czemu? Bo: - ona się nie zniży do pewnego poziomu - ona nie będzie pracowała w godzinach 10-18, bo to beznadziejne godziny - ona nie będzie pracowała w weekendy, bo wtedy się odpoczywa - ona nie będzie sprzedawała ciuchów, butów - ona nie będzie pracowała na słuchawkach Z takim podejściem, to nawet przez 20 lat nie znajdzie się pracy. Czy Twoje podejście nie jest przypadkiem takie samo? Triss uwielbiam te momenty, kiedy jestem nieprzygotowana np. stoję w sklepie przy kasie, a tu ktoś dzwoni w sprawie pracy hehe To praca przedstawiciela, ta na którą się napaliłaś ? Edytowane przez Auksencja Czas edycji: 2013-02-07 o 11:19 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2262 |
Wtajemniczenie
|
Przedstawiciel laboratorium weterynaryjnego. Nie wiem czy to fajna praca, bo właściwie przedstawicielem nie byłam, ale z wszystkich na które aplikowałam chyba najbardziej mi się podoba. No jeszcze ten przedstawiciel ds żywienia zwierząt może być fajny.
Ciekawe czy zadzwoni się umówić, czy po tej rozmowie mnie od razu odrzuci... Ogólnie to cieszę się, że jakaś reakcja jest. Czekam na kolejne i wam też życzę tego bo iskierka nadziei była mi potrzebna bardzo ![]()
#2263 |
BAN stały
|
Mam komp naprawionego 70 zł naprawa mnie kosztowała. Tylko chłopak nie zainstalował mi acrobar reader i nie dam rady CV w pdf zapisać. Wszystkie dane z komp straciłam bezpowrotnie. Wszystkie dane z moim dokumentów straciłam. Dobrze, że cv w wordzie miałam na pendrive zapisane. Teraz ściągam z neta acrobar reader. 50 zł wziął za przeinstalowanie + 20 zł za dojazd. Strasznie drogo biorą za przeinstalowanie systemu. Chłopaka polecił mi wujek. Chłopak ma firmę i jeździ po domach naprawiać komp.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2264 | |||
Konto usunięte
|
![]() ---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- Cytat:
ściągaj adoba z neta i działaj! ![]() ---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2265 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Warto się samemu tego nauczyć i nie liczyć na czyjąś łaskę i wydawanie kasy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2266 |
Zakorzenienie
|
i ciekawe, że wysoka placa? chyba ze dla kogos 1200 to wysoka placa
![]() Zanioslam CV do lumpeksu ![]() ![]() mAKABRA czlowiek robi kursy, studia konczy a tu wielkie g... i nie jestem w stanie utrzymac dziecka, bo z wyplaty meza to nie jest za dobrze
#2267 |
BAN stały
|
On jeszcze jakieś sterowniki wgrywał. Wgrywał mi programy. I ta płytka , która ja miałam nie zadziała. Zgrywał ze swojej. Dla mnie taka umiejętność nie jest chyba do nauczenia
![]() Jedno CV wysłane już. Musze odnaleźć strony z ofertami od nowa , bo w zakładkach ich już nie ma i gg ściągnąć. |
![]() ![]() |
![]() |
#2268 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2269 |
BAN stały
|
A i jeszcze jakąś parcypcje czy jak to się mówi na dyskach mi robił. Zwiększał mi miejsce na dyskach c i d, likwidując dysk e.
---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- [1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;39095657]ekran powiększał? chyba ci tylko rozdzielczość zmienił....[/QUOTE] Możliwe, on do mnie mówił, że ekran powiększa a pewnie o rozdzielczość chodziło. |
![]() ![]() |
![]() |
#2270 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2271 |
BAN stały
|
Ja bym się na informatyka nie nadawała. Panikuje strasznie jak komp mi się psuję. Do tego trzeba mieć cierpliwość a mi jej brakuje.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2272 |
Raczkowanie
|
wy tu tak gadu gadu o kompach a ja też miałam pewną przygodę.
Otóż mój laptop to chodzący wrak, bateria zepsuta, i wejście od ładowarki też. Oczywiście przed pójściem do serwisu poczytałam w necie czemu mi ta ładowarka nie działa i wyczytałam ,że w kompie jest wejście od ładowarki popsute . Poszłam do pewnego komisu który poradził mi brat i co , kolesiom nawet nie chciało się sprawdzić czemu tak się dzieje i od razu chcieli mi nową ładowarkę opchnąć ale na szczęście nie mieli do mojego laptopa i kazali mi przyjść na następny dzień. Więc ja podkurzona całą sytuacją poszłam do mojego zaufanego serwisu i kolesie sprawdzili co i jak i stwierdzili moją diagnozę. Wymienili mi to wejście zapłaciłam chyba 30 zł, oczywiście laptop i tak jak go ruszę to nie ładuje ale wcześniej nic nie działało. Także z serwisem trzeba dobrze trafić...
#2273 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2274 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, jak myślicie, takie CV jest ok? Bo ja już sama nie wiem. Dzisiaj sobie zrobiłam te kolorki, ale ogółem ono było przerabiane już dość dawno jeszcze na wątku dla bezrobotnych...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2275 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2276 |
Zakorzenienie
|
Zadzwoniła do mnie babka z Poznania, wysłałam cv ale tak od czapy bo to jednak daleko ode mnie. ale chciałam wiedzieć, czy będzie odzew. No i pytała mnie niestety dosyć szczegółoweo
![]() Ale nie wiem, czy będę miała za co tam pojechać. Zresztą, boję się teraz telefonów odbierać, bo chyba sobie spiszę ściągę na kartce o tych programach hotelowych itp. |
![]() ![]() |
![]() |
#2277 |
Zakorzenienie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;39093844]
ja mam pączki ale są niedobre ![]() [/QUOTE] Dlaczego niedobre? Właśnie widziałam reklamę, że w Lidlu są pączasy za 55 gr, u mnie w sklepiku za 95 gr, niezła przebitka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2278 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A czy przypadkiem nie szufladkujesz mnie po moim cv? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2279 |
Zakorzenienie
|
Triss ja bym nie wysyłała po raz drugi, bo niepotrzebnie wprowadzisz zamęt.[/QUOTE]
jak dobrze, że nie wysłałam, właśnie dzwonili ![]() Wiedziałam, że jak zaczną dzwonić to hurtem ![]() Faaajnie, to teraz pozostaje czekać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2280 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:34.