Łognisty jeździec,kinder bueno szklanka,chodź mężu miły,jam Twoja wybranka!PM2014cz7 - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-07, 12:38   #4711
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89
Dot.: Łognisty jeździec,kinder bueno szklanka,chodź mężu miły,jam Twoja wybranka!PM20

Cytat:
Napisane przez KaEs Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a macie zamiar mieć welon do sukni? Bo ja właśnie nie chcę mieć, albo jak już to tyylko do Kościoła... Nie dość, że za fajny płaci się 300 wzwyż to jeszcze młoda musi się z nim użerać
Ja chcę coś takiego

ewentualnie jak nie będzie pasował do fryzury to odkupię welon od znajomej taki do ramion króciutki za 30zł
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg welon.jpg (34,9 KB, 10 załadowań)

Razem od 27.06.2008r
Zaręczeni: 25.05.2012r
Wedding
kroooliczek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 12:39   #4712
KaEs
Wtajemniczenie

Dot.: Łognisty jeździec,kinder bueno szklanka,chodź mężu miły,jam Twoja wybranka!PM20

Właśnie my z Tż będziemy szyukać dla niego coś nietypowego on chce mieć muchę, ale zobaczymy wszystko się rozjaśni jak ja kupię suknię do niej będziemy dobierać coś dla Tż, ale chcielibyśmy garnitur w nietypowym kolorze

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

Cytat:
Napisane przez kroooliczek89 Pokaż wiadomość
Ja chcę coś takiego

ewentualnie jak nie będzie pasował do fryzury to odkupię welon od znajomej taki do ramion króciutki za 30zł
też fajne rozwiązanie

KaEs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 12:42   #4713
karoolecka
Zadomowienie

Cytat:
A co myślicie na temat barmana na weselu??/
my chcemy Pani z sali da nam namiary na jednego jej ulubionego, który bierze za całą noc ok 600 zł + nasz alkohol (tylko czysta) a resztę przynosi sam.. ale zobaczymy jak to wygląda w rzeczywistości Barman robi furorę, szczególnie w lato gdy goście zamawiają jakieś orzeźwiające driny
karoolecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 12:43   #4714
KaEs
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez adziia13 Pokaż wiadomość
Ja nieeee. Dwa razy złapałam welon na weselu i tak się z nim męczyłam od północy do końca wesela (bo niby taka tradycja, że nie mogłam ściągnąć), jakaś masakra, strasznie mi przeszkadzał, jak tańczyłam z TŻ to co chwilę mi za niego ciągnął, przyciskał do pleców. NIGDY WIĘCEJ
no właśnie o to mi chodzi O KOMFORT :d

Cytat:
Napisane przez docik10 Pokaż wiadomość
KaEs ja nie chce mieć welonu tylko we włosach wpięty kwiat nie chce mieć też rękawiczek szanuje wybór dziewczyn które sie decydują na welony, rękawiczki ale ja bym się czuła jak choinka poubierana

myboyismine sala ładna, najbardziej podoba mi się kolorystyka ale stoły już nie tzn. ja wolę jeden długi stół wtedy mam wrażenie że ludzie się bardziej ze sobą integrują a tak tworzą się grupki
Ja też jestem za kwiatem tylko wpietym rękawiczki całkowicie odpadają, dla mnie takie rzeczy tylko w latach 90... będę mieć piękne zadbane dłonie, pięknie pomalowane to czemu miałabym to zasłaniać? Są gusta i guściki, nigdy nie będzie tak że każdej się spodoba to samo to normalne

Stary 2013-02-07, 12:43   #4715
myboyismine
Zakorzenienie

przy długich stołach też są grupki, bo rozmawiają ze sobą Ci co najbliżej siebie siedzą zależy pewnie też jak długie te stoły
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 12:44   #4716
docik10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kroooliczek89 Pokaż wiadomość
Ja chcę coś takiego

toczek fajna sprawa, myślałam też nad nim ale chyba bym dostała nerwicy jakby mi jakaś siatka wisiała koło oka ale może znajdę taki w którym się zakocham jeśli bym się nie zdecydowała na kwiat
Tyś moje dziecko a ja Twoja mama

Nasze szczęście jest juz z nami
:
docik10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 12:45   #4717
KaEs
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karoolecka Pokaż wiadomość
my chcemy Pani z sali da nam namiary na jednego jej ulubionego, który bierze za całą noc ok 600 zł + nasz alkohol (tylko czysta) a resztę przynosi sam.. ale zobaczymy jak to wygląda w rzeczywistości Barman robi furorę, szczególnie w lato gdy goście zamawiają jakieś orzeźwiające driny
Chyba też się zdecyduję, ale właśnie nie kojarzę, żeby na mojej sali było jakieś miejsce dla barmana muszę sie bardziej rozeznać ale to nie będzie wtedy tak, że tylko driny będą lecieć, zamiast wódki weselnej? Ja nigdy nie byłam na weselu z barmanem (a rocznie mam ich po 3 przynajmniej) dlatego pytam

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-02-07, 12:46   #4718
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
KaEs ja nie chce mieć welonu tylko we włosach wpięty kwiat nie chce mieć też rękawiczek szanuje wybór dziewczyn które sie decydują na welony, rękawiczki ale ja bym się czuła jak choinka poubierana
Rękawiczki brrr dla mnie koszmar

Cytat:
Właśnie my z Tż będziemy szyukać dla niego coś nietypowego on chce mieć muchę, ale zobaczymy wszystko się rozjaśni jak ja kupię suknię do niej będziemy dobierać coś dla Tż, ale chcielibyśmy garnitur w nietypowym kolorze
Mnie tylko od fraków i kolorowych garniturów odstrasza ich niepraktyczność No bo gdzie w tym potem chodzić? Ale już widze tż w takiej lekko dłuższej marynarce, czarnej

Tż wstał po nocce, o 15:00 jedziemy na salę
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 12:48   #4719
docik10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
przy długich stołach też są grupki, bo rozmawiają ze sobą Ci co najbliżej siebie siedzą zależy pewnie też jak długie te stoły
Na moim pierwszym weselu moja ciocia strasznie narzekała bo musiała siedzieć przy stole z ciotką od mojego eks męża, która ma nie równo pod sufitem bo tak wyszło że miejsc już nie było przy stole gdzie siedziała moje rodzina i w ogóle siedziała z jego rodzina i trochę obco się czuła. No ale jeszcze się taki nie urodził co by każdemu dogodził. Co kraj to obyczaj i każdy robi pod swój gust

:
Stary 2013-02-07, 12:48   #4720
moooniaaaa
Zakorzenienie

Aaaa u nas do ślubu
464 dni!
Stary 2013-02-07, 12:49   #4721
KaEs
Wtajemniczenie

Odnośnie stołów: okrągły vs długi

zawsze podobały mi się okrągłe i takei chciałam mieć, ale wszystkie moje wątpliwości rozwiała dopłata za 10 zł do kosztu na os. haha i będą długie facet od sali też doradzał długie, bo ludzie się lepiej bawią, intgrują przy przyśpiewkach, no a on co tydzień obserwuje wesela to wie najlepiej raczej

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-07, 12:49   #4722
adziia13
Rozeznanie

Mi się marzy taki garnitur dla TŻ, ale on mówi, że żaden nowy mu nie potrzebny (przebiera się koło północy z munduru)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg garnitur.jpg (16,9 KB, 14 załadowań)
adziia13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 12:50   #4723
KaEs
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Rękawiczki brrr dla mnie koszmar

Mnie tylko od fraków i kolorowych garniturów odstrasza ich niepraktyczność No bo gdzie w tym potem chodzić? Ale już widze tż w takiej lekko dłuższej marynarce, czarnej

Tż wstał po nocce, o 15:00 jedziemy na salę
No włąśnie raczej już nie założy, ale co tam:P to wyjątkowa noc:P jak szalec to szleć:P

hehe to owocnych 'łupów'

Stary 2013-02-07, 12:51   #4724
adziia13
Rozeznanie

Cytat:
aaaa u nas do ślubu
464 dni! :d
łączę się :d
Stary 2013-02-07, 12:51   #4725
Kishlaczkowa
Zadomowienie

lupinka zdrówka dla taty! I trzymaj się Kochana

moooniaaaa znam to uczucie, mi było głupio, że idę na zwolnienie i tak dziwnie było w domu przez cały dzień...
Mój TŻ chce muszkę i granatowy garnitur, nie czarny

"Nie wierzę takim obrońcom przyrody,
u których miłość do przyrody przeniknięta jest
nienawiścią do człowieka."

Kishlaczkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 12:52   #4726
karoolecka
Zadomowienie

Cytat:
Chyba też się zdecyduję, ale właśnie nie kojarzę, żeby na mojej sali było jakieś miejsce dla barmana muszę sie bardziej rozeznać ale to nie będzie wtedy tak, że tylko driny będą lecieć, zamiast wódki weselnej? Ja nigdy nie byłam na weselu z barmanem (a rocznie mam ich po 3 przynajmniej) dlatego pytam
Nam Pani tłumaczyła, że na początku schodzi wódka - toasty, zdrówka, gorzko gorzko i te sprawy No i goście dziko podchodzą do barmana, nie wiedzą o co prosić, co on tam wyprawia i takie tam (czasem goście podpytują nawet czy to nie jest płatne) A jak już sobie podpiją to większość przechodzi na driny, oprócz tradycyjnych babć które mało piją i starszych wujków, którzy nadrabiają za babcie moim zdaniem, jeśli barman nie zedrze z nas kupe kasy to jest to jakaś oszczędność na wódce + nie lada atrakcja ważne żeby barman się znał na swojej robocie - można zrobić bardzo ładne i smaczne drinki - które nie zniszczą naszego budżetu - tego mniej więcej dowiedziałam się od właścicielki sali Bardzo mnie tym zaciekawiła a na naszej sali też dużo miejsca nie ma barmana wciśniemy gdzieś w róg sali, ogólnie chyba nie potrzebuje dużo miejsca Ponad to będziemy mieli nalewki, likierki, cytrynówki i te sprawy więc poprosimy go o rozlewanie i tego

Cytat:
Odnośnie stołów: okrągły vs długi

zawsze podobały mi się okrągłe i takei chciałam mieć, ale wszystkie moje wątpliwości rozwiała dopłata za 10 zł do kosztu na os. haha i będą długie facet od sali też doradzał długie, bo ludzie się lepiej bawią, intgrują przy przyśpiewkach, no a on co tydzień obserwuje wesela to wie najlepiej raczej
ta sama babka tłumaczyła nam odnośnie okrągłych stołów, że są właściwe dla gości mało 'zabawowych' czyli takich co usiądą i na swoich miejscach będą siedzieć do końca. Niedawno miała gości którzy tak się zintegrowali, że postanowili się sami poprzesadzać, końcem końców przy jednym okrągłym stoliku siedziało z 20 chłopa i za nic w świecie nie chcieli się przesiąść :P

Edytowane przez karoolecka
Czas edycji: 2013-02-07 o 12:56
Stary 2013-02-07, 12:52   #4727
misiadelko
BAN stały

KaEs nie bo mnie nie stać na barmana :<

Monia, nie - smoking albo garnitur smokingowy
misiadelko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 12:55   #4728
KaEs
Wtajemniczenie

Cytat:
Mi się marzy taki garnitur dla TŻ, ale on mówi, że żaden nowy mu nie potrzebny (przebiera się koło północy z munduru)
Fajny, taki wyprofilowany, ale mój TŻ ma już podobny, więc odpada

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ----------

Cytat:
Nam Pani tłumaczyła, że na początku schodzi wódka - toasty, zdrówka, gorzko gorzko i te sprawy No i goście dziko podchodzą do barmana, nie wiedzą o co prosić, co on tam wyprawia i takie tam (czasem goście podpytują nawet czy to nie jest płatne) A jak już sobie podpiją to większość przechodzi na driny, oprócz tradycyjnych babć które mało piją i starszych wujków, którzy nadrabiają za babcie moim zdaniem, jeśli barman nie zedrze z nas kupe kasy to jest to jakaś oszczędność na wódce + nie lada atrakcja ważne żeby barman się znał na swojej robocie - można zrobić bardzo ładne i smaczne drinki - które nie zniszczą naszego budżetu - tego mniej więcej dowiedziałam się od właścicielki sali Bardzo mnie tym zaciekawiła a na naszej sali też dużo miejsca nie ma barmana wciśniemy gdzieś w róg sali, ogólnie chyba nie potrzebuje dużo miejsca Ponad to będziemy mieli nalewki, likierki, cytrynówki i te sprawy więc poprosimy go o rozlewanie i tego
'które nie zniszczy naszego budżetu' 'oszczędność na wódce' ' atrakcja' te argumenty trafiają do mnie i chyba 'zaryzykuje albo na same poprawiny wezmę?

Stary 2013-02-07, 12:56   #4729
docik10
Zakorzenienie

mooniaaa

KaES ja też wybrałam okragłe stoły ze względu na to że bardzo mi się podobały i z doświadczenia wiem że już ich bym drugi raz nie wybrała to był jedyny warunek jaki postawiłam mojemu TŻ jak powiedział że chce mieć wesele w Arce. Też wiem że jak są przyśpiewki to wszyscy śpiewają a nie jeden stół jak to było u mnie

Karoolecka proponuje poinformować po pierwszym tańcu, toaście, sto lat żeby orkiestra powiedziała że jeśli ktoś ma ochotę można zasmakować trunków barmana nieodpłatnie, no może nie tak dosłownie ale ubrać to ładnie w słowa żeby każdy zrozumiał że może pić za darmo

:

Edytowane przez docik10
Czas edycji: 2013-02-07 o 13:00
Stary 2013-02-07, 12:58   #4730
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
łączę się :d
Fajna data,co?

Cytat:
Napisane przez Kishlaczkowa Pokaż wiadomość
moooniaaaa znam to uczucie, mi było głupio, że idę na zwolnienie i tak dziwnie było w domu przez cały dzień...
Mój TŻ chce muszkę i granatowy garnitur, nie czarny
No właśnie rano czułam się nieswojo, ale już się rozkręciłam i pozbyłam wyrzutów sumienia

Cytat:
Napisane przez misiadelko Pokaż wiadomość
KaEs nie bo mnie nie stać na barmana :<

Monia, nie - smoking albo garnitur smokingowy
Ooo zaraz wygooglam ten garnitur smokingowy bo to chyba to co wpadło mi w oko a nie wpadłabym,że tak się nazywa

Ja barmana nie chcę, nie kręci mnie to na weselu, szkoda mi na to kasy, poza tym klimatycznie musiałby zgrać się z salą (z tego np.:powodu nie wyobrażam sobie stołu wiejskiego w eleganckiej sali). No i jak znam moją rodzinę i znajomych to każdy woli czystą
Stary 2013-02-07, 12:59   #4731
misiadelko
BAN stały

Ja jakbym miała miejsce i wybór to bym wolała okrągłe stoły, byłam na weselu z okrągłymi i było ekstra Ale nie mam wyboru i będą prostokątne

Monia, w Vistuli są takie

A z tańszych firm to w zeszłym roku mój TŻ kupił garnitur marki Bytom i też jest ekstra

Edytowane przez misiadelko
Czas edycji: 2013-02-07 o 13:01
misiadelko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 13:00   #4732
KaEs
Wtajemniczenie

Cytat:
mooniaaa

KaES ja też wybrałam okragłe stoły ze względu na to że bardzo mi się podobały i z doświadczenia wiem że już ich bym drugi raz nie wybrała to był jedyny warunek jaki postawiłam mojemu TŻ jak powiedział że chce mieć wesele w Arce. Też wiem że jak są przyśpiewki to wszyscy śpiewają a nie jeden stół jak to było u mnie
A są jakieś rzeczy, których warto się jeszcze wystrzegać?

Stary 2013-02-07, 13:01   #4733
karoolecka
Zadomowienie

Cytat:
Fajny, taki wyprofilowany, ale mój TŻ ma już podobny, więc odpada

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ----------

'które nie zniszczy naszego budżetu' 'oszczędność na wódce' ' atrakcja' te argumenty trafiają do mnie i chyba 'zaryzykuje albo na same poprawiny wezmę?
tak nam mówiła właścicielka czort ją wie czy nie ma podpisanej umowy z barmanem i dlatego tak go zachwala ja poprawin nie będę mieć, ale też nam mówiła, że wtedy to schodzi schłodzone piwko i właśnie drinki więc to też dobry pomysł Musisz kogoś poszukać i sprawdzić jaka jest najlepsza oferta.
Widziałam też gdzieś w inspiracjach, że młodzi w ramkę wsadzili kilka przepisów na drinki, zostawili alkohol i goście sami sobie robili

docik10 dobre rozwiązanie to samo mój Tz mówił proponował też, że barman zrobi mini mini pokaz (żeby nie płacić wielkich pieniędzy za jakieś ognie itp) i zaprosi po nim gości po drinki

Edytowane przez karoolecka
Czas edycji: 2013-02-07 o 13:03
Stary 2013-02-07, 13:02   #4734
adziia13
Rozeznanie

Cytat:
Fajna data,co?

No właśnie rano czułam się nieswojo, ale już się rozkręciłam i pozbyłam wyrzutów sumienia

Ooo zaraz wygooglam ten garnitur smokingowy bo to chyba to co wpadło mi w oko a nie wpadłabym,że tak się nazywa

Ja barmana nie chcę, nie kręci mnie to na weselu, szkoda mi na to kasy, poza tym klimatycznie musiałby zgrać się z salą (z tego np.:powodu nie wyobrażam sobie stołu wiejskiego w eleganckiej sali). No i jak znam moją rodzinę i znajomych to każdy woli czystą
ajjj fajna fajna
a z barmanem - jakoś to do mnie nie przemawia, "wiejski stół" u nas będzie na pewno, bo wujek TŻ jest myśliwym i mamy stały dostęp do takich dobroci, tylko ja chcę taki "wiejski stół", a bardziej eleganckiej wersji.
Stary 2013-02-07, 13:03   #4735
KaEs
Wtajemniczenie

Cytat:
tak nam mówiła właścicielka czort ją wie czy nie ma podpisanej umowy z barmanem i dlatego tak go zachwala ja poprawin nie będę mieć, ale też nam mówiła, że wtedy to schodzi schłodzone piwko i właśnie drinki więc to też dobry pomysł Musisz kogoś poszukać i sprawdzić jaka jest najlepsza oferta.
Widziałam też gdzieś w inspiracjach, że młodzi w ramkę wsadzili kilka przepisów na drinki, zostawili alkohol i goście sami sobie robili
Tak z tymi prrzepisami to widziałam nawet i w sumie ludzie robili... myślę, że jak wezmę tylko na poprawiny to będzie dobra opcja teraz tylko musze poszukać

Stary 2013-02-07, 13:05   #4736
adziia13
Rozeznanie

Cytat:
Ja jakbym miała miejsce i wybór to bym wolała okrągłe stoły, byłam na weselu z okrągłymi i było estra Ale nie mam wyboru i będą prostokątne

A z tańszych firm to w zeszłym roku mój TŻ kupił garnitur marki Bytom i też jest ekstra
Mój TŻ ma 1 garnitur i mówi, że drugi mu nie potrzebny , większość okazji na, które musi być ubrany elegancko obskakuje w mundurze, a inne w tym garniaku co ma i nie mogę mu przetłumaczy, że jeszcze jeden mu nie zaszkodzi.
Stary 2013-02-07, 13:06   #4737
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jakbym miała miejsce i wybór to bym wolała okrągłe stoły, byłam na weselu z okrągłymi i było ekstra Ale nie mam wyboru i będą prostokątne

Aaa to pewnie w Vistuli bo w wątku PM2013 ktoś podawał link
Stary 2013-02-07, 13:07   #4738
karoolecka
Zadomowienie

Cytat:
ajjj fajna fajna
a z barmanem - jakoś to do mnie nie przemawia, "wiejski stół" u nas będzie na pewno, bo wujek TŻ jest myśliwym i mamy stały dostęp do takich dobroci, tylko ja chcę taki "wiejski stół", a bardziej eleganckiej wersji.
a pytałas właścicieli sali czy pozwalają na własne mięso ? bo u nas jak oglądaliśmy poprzednią sale trafiło się, ze kategorycznie zabronili. Natomiast w tej naszej kręcili nosem, ale chyba to przejdzie.. musielibyśmy pokazać papiery od weterynarza itp bo oni takie rzeczy pokazują babce od sanepidu.
Stary 2013-02-07, 13:10   #4739
adziia13
Rozeznanie

Cytat:
a pytałas właścicieli sali czy pozwalają na własne mięso ? bo u nas jak oglądaliśmy poprzednią sale trafiło się, ze kategorycznie zabronili. Natomiast w tej naszej kręcili nosem, ale chyba to przejdzie.. musielibyśmy pokazać papiery od weterynarza itp bo oni takie rzeczy pokazują babce od sanepidu.
TAk, mamy cudownego właściciela (tylko ta jego świta już nie taka super) jak usłyszał, że strażak się żeni, to powiedział, że jest otwart na wszytskie propozycje, proponuje nam zniżki (np. dla kolegów którzy będą mieli wtedy służbę i będą nas eskortować z kościoła na salę, żeby weszli na sam obiad - a z ceną się dogadamy symbolicznie)
Stary 2013-02-07, 13:13   #4740
karoolecka
Zadomowienie

Cytat:
TAk, mamy cudownego właściciela (tylko ta jego świta już nie taka super) jak usłyszał, że strażak się żeni, to powiedział, że jest otwart na wszytskie propozycje, proponuje nam zniżki (np. dla kolegów którzy będą mieli wtedy służbę i będą nas eskortować z kościoła na salę, żeby weszli na sam obiad - a z ceną się dogadamy symbolicznie)
nieźle ! ale Ci zazdroszczę ze świecą takich ludzi szukać
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości