|
|||||||
| Notka |
|
| ROSSMANNiaczki Forum ROSSMANNiaczki to miejsce, w którym znajdziesz informacje o promocjach sieci Rossmann, konkursach, kodach promocyjnych przeznaczonych tylko dla Wizażanek. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Rossmann - część XVI
Ja zawszę jak coś kupię na zapas to leży to u mnie latami. Zapominam o tym i później znajduję z datą sprzed dwóch lat. Jeśli ktoś umie robić zpasy to brawo !! Ja kupuję na bieżąco i używam też
|
|
|
|
#3782 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Teraz mam 3 sprawdzone pewniki: Bourjois z minerałami w musie, Revlon Colorstay i Rimmel Stay Matte (tylko nigdzie nie ma mojego kolorku, chyba go wycofali). Akurat teraz mam tusz do rzęs mocno średni- Colossal Smoky Eyes, lubi się kruszyć pod koniec dnia. Ale przecież go nie wyrzucę, zużyje do końca (oczywiście rok mi to zajmie co najmniej) a potem wrócę do One by One bo to mój kwc. W łazience stoi już 2 rok butla odżywki Tresemme, chyba 900ml jeśli nie więcej. przez pół roku wymęczyłam 1/6 tej butli. Reszta już raczej po terminie. Ja nie mam czasu ani chęci tego używać. co do innych kosmetyków to ja nie widzę różnicy między markami- puder w kamieniu to puder i już żadna różnica czy za 5 czy 50zł. Kredka musi być miękka, pomadka nawilżać. Z kremami do twarzy nie robię żadnych eksperymentów. Edytowane przez 019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6 Czas edycji: 2013-02-07 o 09:01 |
||
|
|
|
#3783 | |
|
Wtajemniczenie
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;3908509 4]Makijaż: baza pod cienie(Hean), paletka cieni sleek, tusz do rzęs(Maybelline), kredka (Bell), podkład(Bourjois), puder w kamieniu (Almay)(rzadko), błyszczyk (Rimmel), czasami lakier do paznokci (Wibo)
Pielęgnacja: Pomadka ochronna albo balsam Neutrogena, szampon, krem do ciała (ten isana) do włosów i czasem do ciała i stóp, krem do rąk(Isana), krem do twarzy (Galanea), mydło z kostce, mydło w płynie biały jelen do higieny intymnej, żel do golenia(Gilette)- tylko do pach (nogi depilator), dezodorant(Isana), oliwka głównie do zmywania oczu, olej rycynowy, tonik robię sama, maść z wit. A. Nie mam żadnych problemów z cerą. Żelu pod prysznic nie używam Mam jeszcze jakiś peeling do stóp ale rzadko używam, wolę pumeks. Latem kremy/ emulsje z filtrem- Ziaja albo Sun Ozon Chyba wszystko, mam nadzieję ze o niczym nie zapomniałam.[/QUOTE] Ufff, strasznie tego dużo. Ja używam codziennie tylko kremu do twarzy i płynu do higieny intymnej Ziaja. Reszty kosmetyków używam sporadycznie raz lub kilka razy w tygodniu, a maluję się tylko w weekendy jak chodzę do szkoły, czasami w tygodniu jak jest duży mróz. Dlatego te kosmetyki u mnie wolno schodzą, mam je i mam. Np. szampon 500ml starcza mi na ok. pół roku, a używam razem z mamą, odżywkę mam jeszcze z bobasem .Cytat:
Widzę, że zaczęła się dyskusja o zapasach. Jeśli o chodzi o kolorówkę to mam za dużo. Jeśli chodzi o pielęgnację to maksymalnie jeden kosmetyk w zapasie, nie więcej, dzięki czemu nic mi się nie marnuje i jakoś nie muszę pamiętać, że coś tam stoi i trzeba zużyć. Przerabiałam już etap 8 otwartych balsamów i staram się do tego nie wracać Ja swoje wydatki spisuję na bieżąco w kalendarzu i podliczam każdy miesiąc.[/QUOTE]Ja mam zawsze jeden kosmetyk do pielęgnacji otwarty, ale długo go używam aż mi się nudzi.
|
|
#3784 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
sama mówisz że masz za dużo kolorówki, a mówisz że ja używam stasznie dużo kosmetyków. Mi się wydaje że zużywam minimalne ilości i jakis ułamek tego co zużywa przeciętna kobieta, przecież nie kupuję maseczek, peelingów, odzywek, żeli do mycia itp.. Nie maluję się codziennie tylko 2- 3 razy w tygodniu, to zależy gdzie wychodzę. Bardzo często tylko tylko tusz na rzęsy, krem na buzię i w miasto. W wyliczance zapisałam to co w tej chwili stoi na półce. Oczywiście zapomniałam o paście do zębów, nici i szczoteczkach- a to też wliczam w chemię i kosmetyki. Wszystko mam po 1 sztuce, nawet paletkę cieni, tylko lakierów mam chyba 7 z tego co pamiętam. W Excelu tez łatwo robi się różnorakie wykresy porównujące.... Kremu do twarzy nie używam codziennie, tylko jak gdzieś wychodzę Edytowane przez 019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6 Czas edycji: 2013-02-07 o 09:17 |
|
|
|
|
#3785 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja mam zawsze jeden kosmetyk do pielęgnacji otwarty, ale długo go używam aż mi się nudzi.[/QUOTE] Ten pogrubiony fragment to nie jest moja wypowiedź tylko cytat innej forumowiczki.
|
|
#3786 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a jeszcze dziś Biedronka szaleje z nową ofertą i już lista się wydłuża ![]() ---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- kupiłam ją kiedyś, żeby przypomnieć sobie smak herbaty, która piłam w Indiach polecam dosyć słodką z tłustym mlekiem
|
|
|
|
|
#3787 |
|
Zakorzenienie
|
Zapasy kosmetyczne ok, ale w granicach rozsądku. Osobiście rzadko robię, kupuje na biezaco, chyba, że zobacze na wyprzedaży jakis moj ulubiony kosmetyk, ktory kupuje zawsze gdy tyko mi sie skonczy.
Najczesciej moje zapasy to prezenty. Dostaje duzo kosmetyków.Np. w szafce mam chyba z 8 zeli pod prysznic, zaczety balsam i dwa w zapasie (masło isany i XS Lirene), dwa dezydoranty. Z zapasów zawsze robię zabezpieczenie na tampony i wkladki. Kupuje 54 paki O.B, mini i normal - starczaja mi na 4-6 miesiecy, czesto jak jestem w sklepie, wiem, ze zostala mi 3/4 opakowania to kupuje następne. To wiem, że zuzyje. Nadzwyczajnie byloby mi szkoda kasy na nieprzemyslane zakupy, które pozniejmialby wyladawac w koszu. Problem mam raczej ze zmiana pielegnacji, dalej szukam idealnej i czesto odstawiam kosmetyki na bok, jesli cos mi w nich nie pasuje. Tez kolorowkę....I takim cudem mam pelno otwartych rzeczy. Staram sie to wymieniac na wymiankowym, czasami nawet wracam do nich i nagle zaczynaja mi odpowiadac Takze dziewczyny jak tez macie za duzo kosmetykow zapraszam do wymiany
wymiana minerały AM i kosmetyki MUA Edytowane przez Madaaa Czas edycji: 2013-02-07 o 12:39 |
|
|
|
#3788 |
|
Zadomowienie
|
ja niestety mam tendencję do robienia zapasów... jak widzę coś co chciałabym przetestować to leci do koszyka - później przychodzi chwila opamiętania, zużywam co nakupowałam a później znowu palemka odbija i znowu robię zapasy i tak w kółko
ale na szczęście nie zdarzyło mi się wyrzucić coś bo się przeterminowało, chyba że jakiś totalny bubel, którego nikt nie chciał używać i nie dało się go odprzedać...
|
#3789 |
|
Zakorzenienie
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;3909030 2]Ja mam zawsze jeden kosmetyk do pielęgnacji otwarty, ale długo go używam aż mi się nudzi.
Kremu do twarzy nie używam codziennie, tylko jak gdzieś wychodzę[/QUOTE] o ja Cie, chyba masz nieskazitelną cerę, nawet nie wiesz jak Ci zazdroszczę, myślę, że gdybym miała taką możliwość użycia jednego kremu raz na jakiś czas, połowa moich kosmetyków by zniknęła, ale niestety mam tłustą cerę w strefie T, suchą na policzkach i raczynka na nosie, do tego wyskakują mi często niespodzianki
Edytowane przez gosiaczek6 Czas edycji: 2013-02-07 o 12:58 |
|
|
|
#3790 |
|
Wtajemniczenie
|
Co do zapasów to mam ze dwa szampony do włosów, dwa żele pod prysznic, płyn do higieny intymnej, 3 odżywki do włosów, bo żadna mi nie pasuje. Ale te rzeczy staram się kupować na bieżąco.
no i żel micelarny do mycia twarzy z biedronki Później jest tylko gorzej. Z 5 balsamów do ciała wykończonych w połowie lub 3/4 i stoją, bo już nie używam, albo używam żadko. Kremy do twarzy 3 zależy jaka pogoda. 5 otwartych fluidów używam dwóch, bo reszta za ciemna na tę porę roku. 2 tusze do rzęs, korektor do brwi, korektor w płynie i w kredce, 3 pudry. Chyba z 6 eyelinerów, kilka paletek cieni, kilka kredek. Lakiery pewnie koło 10
"kobieta jest skonstruowana tak by chociaż nie mając racji udowodnić, iż ją ma." Edytowane przez noir_angele Czas edycji: 2013-02-07 o 13:04 |
|
|
|
#3791 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3792 |
|
Wtajemniczenie
|
Widzę, że przy Was jestem kosmetyczną minimalistka
Staram się nie robić zapasów kosmetycznych, odkąd zakończyłam projekt denko kupuję tylko niezbędne rzeczy. Żel BD z R. zastępuje mi żel do mycia twarzy, żel pod prysznic, żel do golenia, żel do higieny intymnej. Uniwersalny balsam/krem zastępuje mi balsam do ciała, krem do stóp, krem do rąk, czasami nawilżający krem do twarzy. Na noc używam kremu z kwasem, więc na dzień mój makijaż ogranicza się do kremu tonującego z filtrem 50+, balsamu na usta, rzadko tuszu na rzęsy. Lakier do paznokci mam tylko jeden w mlecznym kolorze.
|
#3793 | |
|
Raczkowanie
|
ja mam tak, że co jakiś czas robię "większe" zapasy, głównie wtedy gdy jest dobra promocja bądź też coś ciekawego w CND; podobnie jak dziewczyny wyżej lubię mieć otwarte np. dwa, trzy żele pod prysznic, balsamy do wyboru; kosmetyki kolorowe schodzą u mnie wolną, wszystko do makijażu jest raczej bardzo wydajne; od kiedy na włosy kładę olejki szamponu i maski używam ciągle tej samej
niestety mam tak, że jak kosmetyk się u mnie okazuje badziewiem to nie mogę się przełamać by go wykończyć...---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- Cytat:
|
|
#3794 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3795 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja dziś w Rossmannie widziałam żele do higieny intymnej Bielendy różowy (z afrodyzjakiem), pomarańczowy(z d-panthenolem) i żółty(z alantoiną) przecenione na 5,49zł. Myślicie, że warte są uwagi? Bo tam na nich pisze, że polecane są dla kobiet w ciąży i pologu, a ja nie jestem w ciązy i nie będę.
|
#3796 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;3909610 0]co to za żel?[/QUOTE]
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ra-wersja.html ten ![]() właśnie mi się kończy i tym razem zakupię ten z pompką.
|
#3797 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3798 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3799 |
|
Rozeznanie
|
czy ktokolwiek widział jeszcze dziś krem urea isany w CND?
|
|
|
|
#3800 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no właśnie, to była moja wypowiedź, ktoś źle zacytował Edytowane przez hey_stella Czas edycji: 2013-02-07 o 14:52 |
|
|
|
|
#3801 |
|
Rozeznanie
|
też mam pytanie dot. babydream polecacie olejek właśnie z tej serii ?
|
|
|
|
#3802 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3803 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() bo oliwka z hipp jest super ale za chyba 150ml 12.99 a ten olejek chyba 7.99 to teraz zacznę go używać. Dziękuje I jeszcze jedno też chodzi mi o babydream czy te kremiki niebieskie chroniące przed zimnem są dobre do twarzy, rąk ? Edytowane przez mela14kosmo Czas edycji: 2013-02-07 o 15:34 |
|
|
|
|
#3804 |
|
Zakorzenienie
|
Ten chroniący przed zimnem Wind und wettercreme na mojej twarzy się świeci, więc dobry do rąk ale używam codziennie pod krem bb tego Gesichts und Korpercreme i ten jest na twarzy matowy.
|
#3805 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Odpuszczę i zostanę przy tym uniwersalnym. Dzięki |
|
|
|
|
#3806 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3807 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3808 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3809 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3810 |
|
Rozeznanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum ROSSMANNiaczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:08.

NIe korzystam z Exela (tzn. nie do kosmetyków akurat), ale z
A poza tym mam tańsze i sprawdzone, nawet nie wiem jaki mogłabym mieć lepszy zel od obecnego (Garnier Fruit energy, ten pomarańczowy, a propos właśnie na promocji kupiłam 
Ja swoje wydatki spisuję na bieżąco w kalendarzu i podliczam każdy miesiąc.[/QUOTE]

Staram się nie robić zapasów kosmetycznych, odkąd zakończyłam projekt denko kupuję tylko niezbędne rzeczy. Żel BD z R. zastępuje mi żel do mycia twarzy, żel pod prysznic, żel do golenia, żel do higieny intymnej. Uniwersalny balsam/krem zastępuje mi balsam do ciała, krem do stóp, krem do rąk, czasami nawilżający krem do twarzy. Na noc używam kremu z kwasem, więc na dzień mój makijaż ogranicza się do kremu tonującego z filtrem 50+, balsamu na usta, rzadko tuszu na rzęsy. Lakier do paznokci mam tylko jeden w mlecznym kolorze.

ESPANA
PORTUGAL
Türkiye