Mamo, tato - ja urodzę się w to lato! Mamusie VII-VIII 2013 r!!! - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-07, 17:05   #2761
idzia111
Zakorzenienie

Dot.: Mamo, tato - ja urodzę się w to lato! Mamusie VII-VIII 2013 r!!!

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
Ja na szybko ...mam pytanie czujecie nieraz takie hm..nawet nie bol poprostu czuje prawego jajnika..?mam sie martwiv?wizyte mam za tydzien..
A ty nie masz możliwości zadzwonić do lekarza. Ja do mojego gina mam dzwonić jak coś się dzieje. Najlepiej zapytać lekarza.
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 17:05   #2762
katarzynkajg
Zadomowienie

Witajcie
z rana poleciałam do laboratorium oddać mocz i zrobić morfologię i już miałam iść do piekarni po pączki a zadzwonił tata z nakazem przyjścia na pączusię a więc tak zrobiłam, wchodzę do domu a tam cały stół zastawiony pączkami a on z uśmiechem mi oznajmia że wszystko dla mnie, 30 ogromniastych pączków , skończyło się na tym że zjadłam dwa i obiad i leżałam pół dnia z przejedzenia , to zaopatrzył mnie w pączki dla tż aby się nie zmarnowały.
Po powrocie do domu doznałam drugiego szoku wchodząc na wizaż 20 stron do nadrabiania ale już nadrobiłam jakoś się udało .
Uśmiałam się strasznie z Wojciecha Cynamona
Rockyyy Gratuluję córeczki

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
katarzynkajg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 17:13   #2763
czarownica1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzynkajg Pokaż wiadomość
Witajcie
z rana poleciałam do laboratorium oddać mocz i zrobić morfologię i już miałam iść do piekarni po pączki a zadzwonił tata z nakazem przyjścia na pączusię a więc tak zrobiłam, wchodzę do domu a tam cały stół zastawiony pączkami a on z uśmiechem mi oznajmia że wszystko dla mnie, 30 ogromniastych pączków , skończyło się na tym że zjadłam dwa i obiad i leżałam pół dnia z przejedzenia , to zaopatrzył mnie w pączki dla tż aby się nie zmarnowały.
Po powrocie do domu doznałam drugiego szoku wchodząc na wizaż 20 stron do nadrabiania ale już nadrobiłam jakoś się udało .
30 pączków
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 17:13   #2764
Neni1984
Zakorzenienie

Przed chwilą dzwoniła do mnie dziewczyna, że jest zainteresowana suknią ślubną
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 17:17   #2765
idzia111
Zakorzenienie

Cały czas śmieję się z kołysanki ,,Z popielnika na ... iskiereczka mruga...", a tż patrzy się na mnie jak na wariatkę.

czarownica ależ mnie rozbawiłaś, co sobie przypomnę to wybucham śmiechem.

W naszym wątku jest zakaz używania imienia męskiego na literę W. Ciekawie będzie jak któraś zechce dać tak na imię swojemu synkowi? Jak nam o tym powie.
Stary 2013-02-07, 17:20   #2766
Asiunia1230
Raczkowanie

Jestem po wizycie.
Miałam pierwsze usg przez brzuch.
A więc tak CRL - 75mm, FHR 166/min, NT-1,2mm.
Widoczne obie nóżki i rączki oraz żołądek. Kość nosowa, jak pan doktor stwierdził "piękna". Dzidzia mierzy 75,1 mm i lekarz powiedział, że idealnie jak na 13tc 4dc.

Maluszek nie chciał się obrócić do mierzenia przezierności, ale lekarz pojeździł trochę głowicą po brzuchu i w końcu pstryknął idealne zdjęcie
Dostałam skierowanie na kolejne badania moczu i krwi (morfologia, HBS, HCV).

Lekarz jeszcze nie mówił jakiej płci jest dziecko. A na moje pytanie "Czy już coś widać?" trochę mnie spławił... hmm "Że na pewno pędzie widać podczas porodu". Nie wiem czy dobrze usłyszałam, ale chyba powiedział, że jeszcze nic nie widzi. Spoko, ja poczekam do następnej wizyty.

Mówiłam o twardnieniu brzucha i o tym, że nie możemy się kochać, bo mnie boli. Stwierdził, że wszystko jest dobrze, macica rośnie i stąd bóle, a skoro boli podczas seksu to trzeba może delikatniej...

Z przeziębieniem koniecznie kazał mi iść do internisty, a na kaszel polecił siemię lniane zalane wrzątkiem. Powiedział, że jemu "ta papka" zawsze pomaga

Waga stoi w miejscu 48,4 kg. Ale lekarz nic nie mówił.

Poniżej zdjęcia z usg i gratis zdjęcie brzucholka

Po wizycie wsiedliśmy z tż do samochodu, spytałam, czy odwieźć go do domu, na co on mnie spytał "No chyba zostaniesz ze mną w domu?".
Odpowiedziałam, że źle się czuję i jadę domu leżeć. Na co on "No to przecież u mnie możesz leżeć". Spytałam czy tak jak wczoraj i dodałam, że u mnie w domu nikogo nie boli to, że źle się czuję i leżę w łóżku.
Tż stwierdził, że jego to nie boli.
Podjechałam pod jego dom i ustaliłam z nim, że mogę wejść na trochę, ale pewnie póki jasno to on będzie ganiał i karmił swoje gołębie. Zaprzeczył i powiedział, że będzie siedział w domu. Na co mu odpowiedziałam, dobrze, wejdę, ale tylko na trochę. Na ogół jak on wraca o 14 z pracy to ja od tego czasu, do godziny 22 w nocy siedzę u niego, wracam i już mam siłę tylko iść spać. Widzimy się codziennie.
Tż powiedział, że skoro tak to "NARAZIE" i że myślał, że spędzi ze mną czas.
Prosiłam by poczekał, ale on wyszedł z samochodu i trzasnął drzwiami.
Po tym, jeszcze stojąc pod jego domem zadzwoniłam raz, nie odbierał, drugi raz - wyłączył telefon.
Pewnie myślał, że wyskoczę za nim z samochodu. Ale nie tym razem!!!!
Pojechałam do domu, więcej do niego nie dzwonie. Zachował się jak dziecko.
Dziewczyny przypominajcie mi żebym była twarda i nie odbierała telefonów. On uważa, że zawsze może robić ze mną co chce.
Powiedzcie, czy zrobiłam coś źle???

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
tak między nami bo pewnie nie może z nią dłużej wytrzymac przepraszam, ale musiałam
spoko, tak samo myślę

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Asiunia napiszę Ci tak - wiem, że nie jest łatwo podjąć decyzji o rozstaniu kiedy jest się w ciązy ale z tego co piszesz tu na forum o swoim związku to niestety nie wróży to dobrze na przyszłość...i wiem o czym piszę, bo mój ojciec ma podobne zachowania do Twojego Tż ( niestety z wiekiem one się utrwalają i pogłębiają). Moja mama całe życie mu usługiwała i tak jest do tej pory - gotuje, podkłada pod nos, pierze, sprząta a szacunku dla niej ojciec nie ma żadnego wiesz jaka to jest męczarnia żyć z takim człowiekiem ponad 40 lat??? moja mama z powodu zachowań ojca choruje na depresję. A wiesz jak taki brak szacunku i brak miłości w domu wpływa na dzieci??? bardzo źle moja mama wiele razy mi mówiła, że gdyby mogla cofnąć czas i mieć wybór to by z nim nie była - bo też myślała, że się zmieni, że jak będą dzieci to złagodnieje, będzie o nią dbał i ją szanował - nic z tych rzeczy. Tacy ludzie rzadko się zmieniają. Jeżeli nie zmienisz czegoś w swoim związku - będziesz jak jedna z wielu kobiet, które nie mają w domu nic do powiedzenia, stłamszone przez mężów. I kiedyś może ucierpieć na tym też Twoje dziecko - bo patrzeć na to, jak ojciec traktuje własną żonę jest traumą. Ja wiem o czym pisze, bo mam to na co dzień i też nie było to bez znaczenia dla mojej psychiki. Powiedziałam sobie kiedyś, że nigdy w życiu nie pozwole na to, żeby mój mąż mnie tak traktował jak mój ojciec moją matkę, że ja sobie na to nie pozwolę. Na szczęście wyszłam za człowieka, który mnie szanuje, dba o mnie i nigdy w życiu nie obraził. Może za bardzo sie uzewnętrzniłam, ale pewnie gdybyś miała szansę porozmawiać z moją mamą powiedziałaby Ci - jesteś młoda, uciekaj z tego związku, bo za kilkanaście lat będziesz tego żałować.
Czytam i lecą mi łzy. U mnie w domu rodzinnym nie jest inaczej. Ojciec też nigdy nie miał szacunku do matki. Ona prała, sprzątała, gotowała, zajmowała się trójką dzieci. A ten jak wracał z pracy potrafił tylko wrzeszczeć na mnie i na braci, żądał ciszy, bo ogląda telewizję. Nigdzie nas nie zabierał, a latem weekendami na ryby jeździł sam lub z kolegami.
Teraz nie raz potrafi powiedzieć do mamy "Pie*dol się" albo "Zamknij ryj".
Ona się na to zgadza.
Też sobie obiecałam, że nie będę miała takiego męża...

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
Wstawiam Wam zdjęcie mojego brzuszka w ostatnim dniu 18tc Sorry, że bez stanika ale w domu mi wygodniej bez
Moje kompleksy owłosionego brzucha chyba właśnie zniknęły

Cytat:
Napisane przez sarna405 Pokaż wiadomość
Asuinia czytając twoje problemy z tż aż się serce ściska...jesteś dla niego tylko sprzataczką, kucharką , kochanką i jeszcze najlepiej żebyś ty zapierdal...poszła do pracy a żeby on się byczył...przepraszam ale poniosło mnie. Dobrze mężczyzna powinien pracować kobieta także a nie że on stwierdził że ciebie nie będzie utrzymywał będziesz jego żoną to jest jego obowiązek...a co pójdziesz do pracy na 8 h, później powrót do domu, prasowanie, gotowanie, dzieckiem trzeba będzie się zająć a on co!!!!
Musi dawać i nie ma wyjścia bo jak chce mieć kochanke niech idzie do burdelu musi zapłacić, kucharce też musi zapłacić więc niech nie będzie taki cwany
Wiem że ci trochę głupio się przyznać rodzicom zwłaszcza OJCU bo tego co pisałaś też jest arogancki i jest przeciwny - nie chce twojego ślubu mało się udziela, a może ma racje ma przeczucia co to twojego tż.
Zastanów się Asiunia, zastanów...jesteś młoda i zycie z dzieckiem też można sobie ułożyć.

Ja nie pracowałam, teraz pracuję nie raz kłóciłam się z mężem bo chiałam to i tamto a wiadomo z 1pensji nie zawsze można zaszaleć i mi powtarzał nie pasuje ci idź do pracy to mnie strasznie denerwowało. Ale to była moja wina bo mi zawsze było mało. Ale jak już poszłam do pracy to mu zapowiedziałam teraz ja pracuję i ty więc obowiązki dzielimy na 2 i sprzątanie i gotowanie...a teraz gdy jestem w ciąży to korzystam a On robi...trzeba trochę pokorzystać
Życie z dzieckiem można sobie ułożyć, ale co to za życie... Z drugiej strony mieć męża tyrana jeszcze gorzej.
W moim życiu ciągle coś się źle dzieję, już mam tego dość.
Z drugiej strony mam brzuchu dzidziusia i to mnie jakoś uspokaja, dzięki niemu nie wyje w poduchę, bo tż po dzisiejszej wizycie po raz kolejny dał poznać po sobie jaki jest niedojrzały.

Kiedyś tż mi powiedział, że jak miałabym urodzić chore dziecko to chciałby żebym je usunęła. USUNEŁA! Czyli zabiła... zabiła dziecko... na dodatek swoje, własne, maleństwo... rozumiecie?
Nigdy w życiu.
Czyli jakbym urodziła chore dziecko to by mnie zostawił? Nas zostawił...
To co powiedział nie daje mi żyć. Czyli jakbym ja straciła w wypadku ręce, albo nogi to też by mnie zostawił? Na to wygląda.

Dziewczyny serce mi pęka...

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
hej dziewczyny.

czy można w ciązy jeść taki gulasz do którego dodało się czerwone wino???
Mi się wydaje że %% wyparowały.
Asiunia1230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 17:21   #2767
czarownica1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
Cały czas śmieję się z kołysanki ,,Z popielnika na ... iskiereczka mruga...", a tż patrzy się na mnie jak na wariatkę.

czarownica ależ mnie rozbawiłaś, co sobie przypomnę to wybucham śmiechem.

W naszym wątku jest zakaz używania imienia męskiego na literę W. Ciekawie będzie jak któraś zechce dać tak na imię swojemu synkowi? Jak nam o tym powie.
a my już któraś kiedyś nie wspominała o imieniu W?
to teraz jak dziecku będziesz tę kołysanke puszczać to będę Ci się przypominała ?
Stary 2013-02-07, 17:22   #2768
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Ale czemu Wojtuś? Ja myślałam, że Wituś jest na cenzurowanym, choć w sumie za Wami i na L4 ciężko nadążyć :P
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 17:23   #2769
Asiunia1230
Raczkowanie

Foteczki

Ps... sorki za gołą dupę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0878.jpg (90,0 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0879.jpg (84,2 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0880.jpg (79,8 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0872.jpg (64,0 KB, 69 załadowań)

Edytowane przez Asiunia1230
Czas edycji: 2013-02-07 o 17:28
Stary 2013-02-07, 17:26   #2770
Neni1984
Zakorzenienie

Asiunia super, że z dzidziusiem ok, a Twój obraził się, bo chciałaś wejść na trochę? Pff.

---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ----------

Super fotki, a brzusio już coś widać. Rety, ale Ty chudzinka jesteś Idź pączki jeść
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 17:30   #2771
czarownica1
Zakorzenienie

Asiunia, dotąd się nie wypowiadałam na temat Twojego życia, ale serce mi pęka, że tak się u Ciebie dzieje.
Powiem Ci tak, lepiej być samej niż być z kimś dzięki komu stracisz poczucie własnej wartości, dla kogo będziesz tylko i wyłacznie służącą, będzie Tobą pomiatał a co gorsza jeszcze i użyje pięści. Życie mu poświęcisz, a kiedy staniecie przed trudnymi życiowymi sytuacjami (choroba dziecka, Twoja itd) on zawinie się i odejdzie. Bądź twarda, pokaż to. Jak nie będzie Cię szanował, to zostaw go. Będzie Ci ciężko, ale będziesz się troszczyć o siebie i dziecko, a nie o kogoś kto nie jest Ciebie wart, przez kogo masz kupę nerwów.
Dasz radę, jesteś silna a jeszcze jedna siła w Tobie rośnie
Stary 2013-02-07, 17:31   #2772
stokrotka24
Zakorzenienie

Rocky gratuluje udanej wizyty i córeczki
Asiunia super, z ez dzidzią wszystko dobrze, śliczne fotki dzidziusia, a Ty chudzieńka jesteś, fajny brzuszek

a ja jakoś nie miałam natchnienia pisać, od wczoraj czuję lekkie jakby prądy w pochwie i się martwię. Kiedyś tak miałam i ginka powiedziała że chyba od pęcherza. Jem żurawinę i mam nadzieję, ze przejdzie bo chyba osiwieję ze zmartwienia

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 17:33   #2773
idzia111
Zakorzenienie

Asiunia
Musisz być silna. Mężczyzna powinien trochę zabiegać o kobietę.
Twój tż myśli, że zawsze będziesz jego i robi co mu się podoba.
Najważniejsze, że z dzieckiem wszystko ok. Masz cudowne maleństwo pod sercem, pamiętaj o tym.

A czy mama tż wie o ciąży?

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
a my już któraś kiedyś nie wspominała o imieniu W?
to teraz jak dziecku będziesz tę kołysanke puszczać to będę Ci się przypominała ?
Już wyobrażam sobie jak śpiewam dzidzi tę kołysankę. Zamiast usnąć pewnie jeszcze bardziej się rozbawi.
Stary 2013-02-07, 17:36   #2774
Asiunia1230
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Asiunia super, że z dzidziusiem ok, a Twój obraził się, bo chciałaś wejść na trochę? Pff.

---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ----------

Super fotki, a brzusio już coś widać. Rety, ale Ty chudzinka jesteś Idź pączki jeść
Właściwie to nie wiem dlaczego się obraził... Chyba dlatego, że chciałam wejść na trochę, a nie na cały dzień.
Na pączki nie mam ochoty. Nawet nie posiadam w domu, ale chyba zejdę na dół loda zjeść... Truskawkowy, w białej polewie z chrupkami
Mam ochotę na lemoniadę, więc może później zrobię

Chudzinka? Zobaczymy w sierpniu po porodzie

Edytowane przez Asiunia1230
Czas edycji: 2013-02-07 o 17:38
Stary 2013-02-07, 17:37   #2775
czarownica1
Zakorzenienie

Idzia, może zapisać się na jakieś lekcje?
Bo jak my z Tż zaczniemy śpiewać to dziecko nerwicy się nabawi
Stary 2013-02-07, 17:38   #2776
Asiunia1230
Raczkowanie

Cytat:
A czy mama tż wie o ciąży?
Na razie nikt nie wie, prócz nas. Niedługo będzie trzeba wszystkim powiedzieć, bo to w końcu 3 miesiąc.
Stary 2013-02-07, 17:43   #2777
idzia111
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39101048]Ale czemu Wojtuś? Ja myślałam, że Wituś jest na cenzurowanym, choć w sumie za Wami i na L4 ciężko nadążyć :P[/QUOTE]

To ja Ci mówię, że do listy zakazanych imion doszło też ..., które wymieniłaś jako pierwsze.

Chyba uważnie nas nie nadrobiłaś.

Cytat:
Idzia, może zapisać się na jakieś lekcje?
Bo jak my z Tż zaczniemy śpiewać to dziecko nerwicy się nabawi

to już zapisywać się na lekcje
Stary 2013-02-07, 17:46   #2778
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Noo u mnie tez lepiej na duszy
Zobaczymy co u marcowo-kwietniowych bedzie.Chyba ze swoje opisy zaszyfruja przed dziecmi neostrady
hehehe tak, te dzieci neostrady były najlepsze

Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
Niezły z Ciebie szpieg, ja tylko do styczniówek się odwazyłam narazie "powsinożyć", ale tam ogólnie raczej miły klimat panuje... A marcówki sieją postrach
"Powsinożyć" widzę, ze słówko się przyjęło, cieszę się

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 17:50   #2779
ita83
Wtajemniczenie

Cytat:
a ja słucham kołysanek ,,Z popielnika na Wojtusia iskiereczka mruga, chodź opowiem Ci bajeczkę, bajka będzie długa ..."

Uczcie się lepiej kołysanek, a nie o kupach, moczu i hemoroidach kraczecie

Ja co nie co umiem, ale przypomnieć nie zaszkodzi.

Znacie tę ,,kołysanka dla okruszka" - śliczna, posłuchajcie sobie
Ja znam - piękna

Cytat:
Może lepiej nie wymieniaj imienia Wojtuś

Cytat:
Ona ma taką spokojną melodię, ale jest piękna.

A wiecie, że aby potem dziecko szybko się uspokajało to w czasie ciąży powinno się słuchać jednej-dwóch piosenek/ melodii/ kołysanek, a potem po urodzeniu włączać je dziecku np jak jest marudne. U mojej znajomej to się sprawdziło. Ma tylko już dość jednej z kołysanek, bo mały chce jej słuchać, ale twierdzi, że woli już tę kołysankę niż płacz dziecka. Mały zasypia sam przy kołysance.
ja puszczałam melodie z karuzelki i rzeczywiście jak się mały urodził to jakby ją rozpoznawał i się uspokajał

Cytat:
Ja na szybko ...mam pytanie czujecie nieraz takie hm..nawet nie bol poprostu czuje prawego jajnika..?mam sie martwiv?wizyte mam za tydzien..
ja tak ma i też prawy jajnik
Stary 2013-02-07, 17:55   #2780
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
ja też czuję...i często tak mam przez "Wypróżnieniem" też mi sie to nie widzi...ale chyba tak ma być....

Cytat:
Może lepiej nie wymieniaj imienia Wojtuś
czarownca masz ode mnie usmiałaś sie do łez...tylko najpierw nie skumałam,,,a jak skumałam to już był

Cytat:
marcówki sieją postrach bo są miesiąc przed porodem, może my i my takie będziemy
nie no przecież doszłyśmy do wniosku, ze są wkurzone, że macierzynski roczny im przepadnie....

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
ludzie to potrafią sobie życie ułożyć
taaa.też to właśnie usłszałam w Teleexpresie i mnie zszokowało...jaka ona musi być teraz dojrzała....

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
A ja z moim białym, wielkim kochankiem leżymy sobie w łóżku..jak Tż wróci nie może nas nakryć.
najwyżej do szafy potem wepchasz

28.07.2013r.
Stary 2013-02-07, 17:58   #2781
ita83
Wtajemniczenie

Asiunia za wizytę klask i:

a faceta to
Stary 2013-02-07, 17:58   #2782
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzynkajg Pokaż wiadomość
Witajcie
lepiej wybiel tego Wojciecha i zapomnij o nim...bo mizerii nie dostaniesz od Cynamonowej

Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny.
U mnie masa roboty i nawet nie mam kiedy do Was zajrzeć
O nadrabianiu moge zapomnieć.
Gratuluje ujawnionych dziewczynek i chłopców i udanych wizyt.
A wyjaśnijcie mi jeszcze o co chodzi z forum marcowym? Mamuśki tam nie pozwalaja wchodzic i czytac czy co?
Z tym spaniem to mnie troche nastraszyłyście bo ja sie krece jak nienormalna i czesto zasypiam na plecach albo na prawym boku mam nadzieję ze nie zaszkodze maluszkowi.
moja ulubiona poza sypialniana to też prawy bok:/

28.07.2013r.
Stary 2013-02-07, 17:58   #2783
Asiunia1230
Raczkowanie

Cytat:
ja też czuję...i często tak mam przez "Wypróżnieniem" też mi sie to nie widzi...ale chyba tak ma być....
Też tak mam, lekarz nic nie mówił, więc chyba ok.
Stary 2013-02-07, 18:04   #2784
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
taaa.też to właśnie usłszałam w Teleexpresie i mnie zszokowało...jaka ona musi być teraz dojrzała....
Ona jakoś urodziła to my też damy radę. Ciekawe co teraz z nią i dzieckiem będzie. Przerażające.

Ja na serio nie myślałam (wiecie o czym) jak mówiłam o kołysance. Całkiem zapomniałam o imieniu na literę W. Ale czarownica mi szybko uświadomiła co narobiłam. Ja nie dobra. Nie wytrzymam - jutro będą zakwasy.

Edytowane przez idzia111
Czas edycji: 2013-02-07 o 18:06
Stary 2013-02-07, 18:05   #2785
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiunia1230 Pokaż wiadomość
Jestem po wizycie.
Miałam pierwsze usg przez brzuch.
A więc tak CRL - 75mm, FHR 166/min, NT-1,2mm.
Widoczne obie nóżki i rączki oraz żołądek. Kość nosowa, jak pan doktor stwierdził "piękna". Dzidzia mierzy 75,1 mm i lekarz powiedział, że idealnie jak na 13tc 4dc.

Maluszek nie chciał się obrócić do mierzenia przezierności, ale lekarz pojeździł trochę głowicą po brzuchu i w końcu pstryknął idealne zdjęcie
Dostałam skierowanie na kolejne badania moczu i krwi (morfologia, HBS, HCV).

Lekarz jeszcze nie mówił jakiej płci jest dziecko. A na moje pytanie "Czy już coś widać?" trochę mnie spławił... hmm "Że na pewno pędzie widać podczas porodu". Nie wiem czy dobrze usłyszałam, ale chyba powiedział, że jeszcze nic nie widzi. Spoko, ja poczekam do następnej wizyty.

Mówiłam o twardnieniu brzucha i o tym, że nie możemy się kochać, bo mnie boli. Stwierdził, że wszystko jest dobrze, macica rośnie i stąd bóle, a skoro boli podczas seksu to trzeba może delikatniej...

Z przeziębieniem koniecznie kazał mi iść do internisty, a na kaszel polecił siemię lniane zalane wrzątkiem. Powiedział, że jemu "ta papka" zawsze pomaga

Waga stoi w miejscu 48,4 kg. Ale lekarz nic nie mówił.

Poniżej zdjęcia z usg i gratis zdjęcie brzucholka

Po wizycie wsiedliśmy z tż do samochodu, spytałam, czy odwieźć go do domu, na co on mnie spytał "No chyba zostaniesz ze mną w domu?".
Odpowiedziałam, że źle się czuję i jadę domu leżeć. Na co on "No to przecież u mnie możesz leżeć". Spytałam czy tak jak wczoraj i dodałam, że u mnie w domu nikogo nie boli to, że źle się czuję i leżę w łóżku.
Tż stwierdził, że jego to nie boli.
Podjechałam pod jego dom i ustaliłam z nim, że mogę wejść na trochę, ale pewnie póki jasno to on będzie ganiał i karmił swoje gołębie. Zaprzeczył i powiedział, że będzie siedział w domu. Na co mu odpowiedziałam, dobrze, wejdę, ale tylko na trochę. Na ogół jak on wraca o 14 z pracy to ja od tego czasu, do godziny 22 w nocy siedzę u niego, wracam i już mam siłę tylko iść spać. Widzimy się codziennie.
Tż powiedział, że skoro tak to "NARAZIE" i że myślał, że spędzi ze mną czas.
Prosiłam by poczekał, ale on wyszedł z samochodu i trzasnął drzwiami.
Po tym, jeszcze stojąc pod jego domem zadzwoniłam raz, nie odbierał, drugi raz - wyłączył telefon.
Pewnie myślał, że wyskoczę za nim z samochodu. Ale nie tym razem!!!!
Pojechałam do domu, więcej do niego nie dzwonie. Zachował się jak dziecko.
Dziewczyny przypominajcie mi żebym była twarda i nie odbierała telefonów. On uważa, że zawsze może robić ze mną co chce.

spoko, tak samo myślę

Czytam i lecą mi łzy. U mnie w domu rodzinnym nie jest inaczej. Ojciec też nigdy nie miał szacunku do matki. Ona prała, sprzątała, gotowała, zajmowała się trójką dzieci. A ten jak wracał z pracy potrafił tylko wrzeszczeć na mnie i na braci, żądał ciszy, bo ogląda telewizję. Nigdzie nas nie zabierał, a latem weekendami na ryby jeździł sam lub z kolegami.
Teraz nie raz potrafi powiedzieć do mamy "Pie*dol się" albo "Zamknij ryj".
Ona się na to zgadza.
Też sobie obiecałam, że nie będę miała takiego męża...

Moje kompleksy owłosionego brzucha chyba właśnie zniknęły

Życie z dzieckiem można sobie ułożyć, ale co to za życie... Z drugiej strony mieć męża tyrana jeszcze gorzej.
W moim życiu ciągle coś się źle dzieję, już mam tego dość.
Z drugiej strony mam brzuchu dzidziusia i to mnie jakoś uspokaja, dzięki niemu nie wyje w poduchę, bo tż po dzisiejszej wizycie po raz kolejny dał poznać po sobie jaki jest niedojrzały.

Kiedyś tż mi powiedział, że jak miałabym urodzić chore dziecko to chciałby żebym je usunęła. USUNEŁA! Czyli zabiła... zabiła dziecko... na dodatek swoje, własne, maleństwo... rozumiecie?
Nigdy w życiu.
Czyli jakbym urodziła chore dziecko to by mnie zostawił? Nas zostawił...
To co powiedział nie daje mi żyć. Czyli jakbym ja straciła w wypadku ręce, albo nogi to też by mnie zostawił? Na to wygląda.

Mi się wydaje że %% wyparowały.
aż serce mnie ściska jak czytam co piszesz Asiunia i tak jakoś chciałabym Cię przytulić. Ale podziwiam Cię, mimo tego wszystkiego jesteś twarda i dobrze, ze za nim nie poleciałaś i teraz broń Cie panie dzwonić do niego...weź go na przetrzymanie!!!

Nie daj się on nie jest "BOgiem"

za to że dałaś rade

a odnosnie chorego dziecka...to bardzo przykre....bardzo........ ..

28.07.2013r.
Stary 2013-02-07, 18:07   #2786
mela1234
Zakorzenienie

O losie dziewczyny jaka ja jestem nażarta. I nie mogę przestać jeść. Paluszki, kanapka z wędliną, pomarańcza... Mam dość.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 18:08   #2787
iwona335
Zakorzenienie

O rany wiecej gadac nie umiecie??? jak ja was mam nadrobic teraz???

wogóle Rocky gratuluje dziewczynki!!! mam nadzieje ze ja tez bede miec

ja dzis ogladałam wózki, dwa mi wpadły w oko, wydaja sie fajne, potem wam pokaze, bo własnie zaczynam jesc zupe warzywna wiec z/w
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 18:10   #2788
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Foteczki

Ps... sorki za gołą dupę
ale masz fajny brzuch Jeju jaka Ty chudzinka

A dzidzia niech rośnie

---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ----------

Cytat:
Właściwie to nie wiem dlaczego się obraził... Chyba dlatego, że chciałam wejść na trochę, a nie na cały dzień.
Na pączki nie mam ochoty. Nawet nie posiadam w domu, ale chyba zejdę na dół loda zjeść... Truskawkowy, w białej polewie z chrupkami
Mam ochotę na lemoniadę, więc może później zrobię

Chudzinka? Zobaczymy w sierpniu po porodzie
Asiunia teraz mnie męczy Twoja sytuacja.....a jakie masz stosunki z mamą...może jej w sekrecie tymczasowym powiedz o dzidzi będzie Ci łatwiej...?

28.07.2013r.
Stary 2013-02-07, 18:11   #2789
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:

Co zrobiłaś źle? Próbowałaś do niego zadzwonić. A poza tym nic. Olej ciepłym moczem, odpoczywaj, relaksuj się. Przyjdzie koza do woza!
Serce przez niego jeszcze nie raz ci pęknie! Dlatego zastanów się czy warto.
Mówią, że dziewczyny szukają mężów na wzór swojego ojca. Tak jak piszesz, że twój tata nie szanuje twojej mamy, a wami w ogóle się nie interesował, to mam wrażenie, że chcesz sobie i maleństwu zapewnić podobne życie.
Przepraszam, może jestem zbyt bezpośrednia, ale jestem starsza troszkę i troszkę już przeżyłam i widziałam.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 18:16   #2790
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
To ja Ci mówię, że do listy zakazanych imion doszło też ..., które wymieniłaś jako pierwsze.

Chyba uważnie nas nie nadrobiłaś.

to już zapisywać się na lekcje
DZIEWCZYNY DOWCIPY przy tym wątku to pikuś.....cały czas jak czytam o kołysance to się rechoczę jak nigdy hehehehe

---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ----------

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
O losie dziewczyny jaka ja jestem nażarta. I nie mogę przestać jeść. Paluszki, kanapka z wędliną, pomarańcza... Mam dość.
a Mela tylko o jedzeniu heh

---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ----------

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
O rany wiecej gadac nie umiecie??? jak ja was mam nadrobic teraz???

wogóle Rocky gratuluje dziewczynki!!! mam nadzieje ze ja tez bede miec

ja dzis ogladałam wózki, dwa mi wpadły w oko, wydaja sie fajne, potem wam pokaze, bo własnie zaczynam jesc zupe warzywna wiec z/w
dziś są bardzo poważne tematy więc wybacz, wspieramy się jak możemy, ale żeby jakoś bardzo się też nei dołować to śpiewamy sobie ładną kołysankę...:P

28.07.2013r.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości