|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4231 |
Przyczajenie
|
Dot.: mam schiza na ten temat pomózcie!!
Kochana naprawdę nie polecam stosunku przerywanego, ja stosowałam przez półtora roku i się udawało a teraz jestem w ciąży... Zrób test i koniecznie daj znać co i jak. Pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
#4232 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Prawdopodobieństwo ciąży.
I na okres może czekać jeszcze długo po takiej bombie hormonalnej.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4233 |
Raczkowanie
|
Dot.: mam schiza na ten temat pomózcie!!
po 3 przebytych ciążach powinnaś wiedzieć takie rzeczy po a tym , używaj antykoncepcji bo przerywany stosunek to żenada
#4234 |
Raczkowanie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.8
ale ja zjechały
![]()
#4235 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny,
Nadal nie mam okresu ponad miesiąc za tydzień wybieram się do gina. W załączeniu dołączam fotkę testu. Robiłam go tydz temu to białe pole jakby było porysowane cienkopisem a ta kreseczka jakby miała białą poświatę. Co myślicie to może być dzidzia? ![]() Edytowane przez WczorajszySen Czas edycji: 2013-02-05 o 20:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#4236 |
Przyczajenie
|
Cześć Wam.
Mam pytanko... Otóż na początku stycznia ,,bawiąc" się z chłopakiem, On we mnie ,, wszedł " natomiast tylko trochę i nie do końca i oczywiście z zabezpieczeniem. Od połowy stycznia boli mnie brzuch prawie codziennie ( ból jak przed i w czasie okresu ( w prawdzie nie taki dokuczliwy ). okres powinnam mieć ok 24 - 26 stycznia i do tej pory go nie ma. Dziś zrobiłam test ciążowy i wyszedł negatywnie. W prawdzie cały miesiąc był dla mnie bardzo stresujący, czy to może być powodem opóźnienia okresu czy też możliwość zajścia w ciążę? |
![]() ![]() |
![]() |
#4237 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4238 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4239 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ---------- Cytat:
W razie wątpliwości - powtórz TEST!!!! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4240 |
Przyczajenie
|
Problem z okresem!!! Pomocy:(((
Słuchajcie mam problem okres spóżnia mi się2 tygodnie dodam że chorowałam na anginę . Poprzednią miesiączke miałam 23.12.2012 potem już nie miałam wcale . 31.12 pieściłam się z chłopakiem ocieralismy się narządami ale nie było sexu jestem dziewicą zrobiłam w 38 dniu test ciążowy potem 3 kolejne i wyszły negatywne martwie się że nie ma dalej miesiączki 2 tygodnie nigdy mi się nie spóżniała jak myślicie to może być ciąża czy co?
---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ---------- Czy miał z was ktoś coś podobnego?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4241 |
Zadomowienie
|
Dot.: Problem z okresem!!! Pomocy:(((
* Nie było seksu
* Testy negatywne * Byłaś chora * Denerwujesz się Wszystko wskazuje na opóźnienie. Polecam: *kąpiel *relaks *kieliszek, albo nie - kielich ![]() Będzie dobrze
#4242 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Problem z okresem!!! Pomocy:(((
Cytat:
Wyluzuj, byłaś chora i pewnie dlatego. Swoją drogą ciekawe ile jeszcze identycznych wątków zostanie założonych... :P
![]() ![]() |
![]() |
#4243 |
Przyczajenie
|
Test negatywny- brak miesiączki
Witajcie. Potrzebuję Waszej pomocy, chciałabym dowiedzieć się jakie będzie Wasze zdanie na przedstawiony przeze mnie temat. Tak jak napisałam w temacie od 6 dni spóźnia mi się okres, który powinnam dostać 1 lutego. Zawsze miałam bardzo reguralne cykle stąd mój niepokój. Z chłopakiem ostatnio współżyłam 28 stycznia, czyli 9 dni temu. Dzisiaj zrobiłam test ciążowy, wynik wyszedł negatywnie. Zrobiłam go bardzo dokładnie, jak w instrukcji z porannego moczu. Nie wiem jak mogę odbierać te sygnały. Dodam jeszcze, że ostatnio miałam bardzo stresujący czas w moim życiu i operację wyrostka robaczkowego. Czy sądzicie, że miałoby to jakikolwiek wpływ na spóźnienie się okresu? Jeszcze raz proszę o pomoc i z góry dziękuję
|
![]() ![]() |
![]() |
#4244 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Test negatywny- brak miesiączki
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4245 |
Raczkowanie
|
Nie musisz w_isienka na mnie naskakiwać zapytałam grzecznie dziewczyno. ;P
A skąd wiesz czy nie jestem w ciaży juz prawie 5 tydz nie mam okresu na pewno to nie przez stres bo ostatnio mam spokojne życie. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4246 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Jeśli z zabezpieczeniem było wszystko w porządku, to moim zdaniem, nie masz się co martwić. Stres może spowodować wydłużenie się cyklu. Czekaj spokojnie na okres, a gdyby nie przyszedł, to za 5-6 dni zrób kolejny test.
![]() |
#4247 |
Rozeznanie
|
Witajcie dziewczynki(wczorajszysen nie denerwoj sie_)jestem w bardzo podobnej sytuacji.ostatnia miesiaczke mialam 29 grudnia,zawsze mam co 27-31 dni,chodz z mezem staramy sie o dziecko od stycznia,takze 29 stycznia poszlam do pani ginekolog ktora powiedziala ze ciazy nie widzi a jesli jest to bardzo wczesna zebym poczekala tydzien i poszla na badanie z krwi,tydzien mija jutro ale ja nie moglam wytrzymac i zrobilam juz 2 testy wszystkie negatywne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4248 |
Rozeznanie
|
Witajcie dziewczynki(wczorajszysen nie denerwoj sie_)jestem w bardzo podobnej sytuacji.ostatnia miesiaczke mialam 29 grudnia,zawsze mam co 27-31 dni,chodz z mezem staramy sie o dziecko od stycznia,takze 29 stycznia poszlam do pani ginekolog ktora powiedziala ze ciazy nie widzi a jesli jest to bardzo wczesna zebym poczekala tydzien i poszla na badanie z krwi,tydzien mija jutro ale ja nie moglam wytrzymac i zrobilam juz 2 testy wszystkie negatywne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4249 |
Przyczajenie
|
Czy jest możliwoś zeby byla w ciązy > Pomoc
Witam . jakis czas temu około 5 miesiecy temu zaczełam urzywać plastrów antykoncepcyjnych . lecz w ostatnim miesiecu zrobiła przerwę gdyż zapomniała wyznaczyć sie do lekarza zeby przepisał mi recepte . Okres powinnam dostać około 25 stycznia lecz do tej pory nic . robiłam test wyszedł negatywny . około 4 dni temu myslałam ze dostanę okreś gdyż miałam bóle jak przed okresem i nic . zastanawiam się czasem czy nie mogę byc w ciaży . Ostatni zmieniłam swój tryb życia gdyz chodze na siłownie jem bardziej zdrowe jedzenieale czy to może byc przyczyna ? czy po tych 4 miesiacach gdzie moj organizm byl lekko nasączony antykoncepcią mogło zaistnieć ryzyko i mogłam zajśc w ciąże ? Błagam o pomoc !
|
![]() ![]() |
![]() |
#4250 |
Zadomowienie
|
Dot.: Czy jest możliwoś zeby byla w ciązy > Pomoc
Wątek zbiorczy nie gryzie.
![]() Tak, jest taka możliwość. |
![]() ![]() |
![]() |
#4251 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() Nie wiem czy w dobrym wątku piszę, ale warto spróbować. Mam nadzieję, że jakos mi pomożecie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4252 |
Konto usunięte
|
Eh dziewczyny dzisiaj rano powinnam dostać krawienia z odstawienia a tu nic... jutro robię test. A ja naprawdę byłam przekonana, że NIE MA szans na ciążę, i że plemniki nie są w stanie przetrwać 5 dni -.-
Trochę mnie pobolewają, może jutro będzie. Edytowane przez 201803111829 Czas edycji: 2013-02-07 o 11:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#4253 |
Przyczajenie
|
Hej, takie małe pytanko czy mogłam zajść w ciąże ale test pokazuje wynik negatywny ?
żeby było jasne dodam - mam endometriozę III st., miałam torbiel na jajniku - laparoskopia w październiku 2012 podczas której wszystko mi wyczyścili i odetkali jajowody, teraz mam 6 miesięcy do kwietnia ostro się starać o zajście w ciąże, wiec szalejemy z mężem tyle ile organizm wytrzymuje, okres przed zabiegiem miałam co 28 dni teraz po zabiegu mam co 27 dni. Teraz w niedziele 03.02 powinnam dostać @ ale nie mam go do dziś, wczoraj zrobiłam test (mocz nie był ranny taki popołudniowy bardziej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4254 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4255 |
Raczkowanie
|
wiem, że nie jesteście wróżkami i nie wiecie czy jestem w ciąży, ale czy jest prawdopodobieństwo? ostatni raz robiłam to z chłopakiem na początku października i od tamtej pory miałam miesiączki normalnie i w miarę regularnie. w styczniu miałam czwartego a teraz okresu brak... jest jakaś możliwość ciąży? używaliśmy prezerwatywy i wyszedł "przed" a gumka była cała.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4256 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() Dużo Ci się już okres spóźnia?
![]() |
#4257 |
Raczkowanie
|
okres powinnam dostać czwartego, a nawet się nie zanosi, żebym miała. mam wrażenie, że mi brzuch urósł, ale już sama nie wiem czy to są moje schizy czy naprawdę przytyłam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4258 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() w teście wyraźnie jest JEDNA krecha... nic nie poradzę... powtarzam jeszcze raz - jak masz wątpliwości => POWTÓRZ TEST! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4259 |
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Ostatni okres mialam 1 stycznia tego roku, wiec nastepny powinnam dosac 1 lutego. Jakos kolo 20 stycznia cos mnie tknelo zeby zrobic test i zobaczyc czy nie ma dzidziusia, zrobilam 3 testy ktore wyszly negatywnie, az wczoraj gdy okres juz mi sie spoznial 6 dni zrobilam kolejny i wyszly dwie mocne kreseczki ![]() Dodam fakt, ze bardzo mnie bola piersi, czasem mnie zemdli ale rzadko i kawa strasznie mi smierdzi, az moj A sie ze mnie smieje ![]() W poniedzialek 11 lutego mam wizyte u lekarza ktora i tak dawno mialam ustalona wiec mam nadzieje, ze uda sie cos malego zobaczyc ![]()
#4260 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:20.