|
|||||||
| Notka |
|
| Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze zbiory kosmetyczne - pielęgnacja naturalna, ekologiczna - CZĘŚĆ VII
Cytat:
![]() ![]() |
|
|
|
|
#4622 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=Klolcia;39092915]Mam straszne wyrzuty sumienia po tych zakupach, bo nie wiem po co mi takie zapasy. Mam nadzieje, że będą miały długą datę przydatności to sobie spokojnie poczekają.
Upolowałam olejek, balsam i krem do stóp, wzięłam jeszcze 2 rzeczy, ale to już później się pochwalę. Dla pewności weszłam dziś na czat z pracownikiem sklepu, żeby zapytać o tą promocję i napisali mi, że wyprzedaż nie jest spowodowana tym, że są krótsze daty ważności, więc mam nadzieję, że spokojnie zapasy poleżą i poczekają
Edytowane przez Cobaya Czas edycji: 2013-02-07 o 12:13 |
|
|
|
#4623 | |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=Cobaya;39094110]
Cytat:
|
|
|
|
|
#4624 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4625 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4626 |
|
Wtajemniczenie
|
Cloche super, że się udało! Może też spróbuję swoich sił. Stronka, którą podałaś bardzo inspirująca, a te mydła
![]() Dziewczyny gratuluję zakupów. Ja jednak byłam grzeczna. No prawie. Wcześniej zamówiłam w innych sklepach kilka drobiazgów z Essential Care i Living Nature, więc na intymnej nie miałam już czym szaleć Od dzisiaj zero zakupów ![]() Mam jeszcze pytanie odnośnie Olejku rozgrzewającego Pat&Rub. Zawiera on olejki z cynamonu, imbiru, goździka i szałwii. Zdaje się nie nadają się dla kobiet w ciąży?
Edytowane przez margoltka Czas edycji: 2013-02-07 o 12:37 |
|
|
|
#4627 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja nie używam podkładów, ale za to korektor obowiązkowo;/ Tez zastanawiałam się nad tym, szczególne nad Everyday minerals, ale znając życie nie umiałabym tego nałożyć;P
|
#4628 |
|
Raczkowanie
|
Oleki eteryczne z szałwii i cynamonu są bardzo niewskazane w czasie ciąży, bo stymulują skurcze macicy i dlatego myślę, że lepiej ten olejek odstawić na czas ciąży, tym bardziej, że samych zabiegów rozgrzewających (okłady, sauna itp.) też się w ciąży nie stosuje, a szczególnie w pierwszym trymestrze.
|
|
|
|
#4629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale jeśli nie stosujesz podkładów to rozumiem, że nie są Ci potrzebne ![]() korektory minerane też są
|
|
#4630 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4631 |
|
Zakorzenienie
|
Jedna z moich dziewczyn wyskoczyła do rossa na małe zakupy - wróciła zadowlona, bo jakas promocja była, nakupiła za 60 zł dziwnych rzeczy. Pokazuje mi taka radosna...... ja spojrzałam i nic nie mówię. Ale że się dopytywałą to jej powiedziałam co za paskudztwa kupiła
chwilę pogadałyśmy, poopowiadałam o kosmetykach naturalnych Właśnie poleciała do rossa..... oddać zakupy Ciekawe czy jej przyjmą
|
#4632 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() miałam ostatnio śmieszną scenę w tym sklepie...wchodzę do yr w którym ekspedientka mnie już kojarzy z widzenia...jeszcze dobrze nie przestąpiłam progu a ona do mnie "Pani już u nas nic nie kupi", ja na to "Dlaczego?" a ona "Bo pani jest taka ekozakręcona a u nas wszystko co eko się nie sprzedaje i jest wycofywane" ![]() Cytat:
![]() jak Ci się ogórkowa pianka podoba? moja lawendowa się skończyła i tęsknię za nią...następna będzie ta z serii brigtening i tonik oczywiście do kompletu...ale to za kilka miesięcy bo narazie mam co używać. tusz jest dobry, ładna czerń, nie osypuje się i nie rozmauje i ogólnie wszystko z nim ok, ale jeśli lubisz mocno podkreslone rzęsy to nie będziesz zadowolona, on tylko delikatnie je wydłuża efekt możesz zoabczyć tutaj http://www.organicbeautytalk.com/top...ural-mascaras/ z tego co Cię interesuje mam jeszcze krem z kofeiną i moge wysłać próbeczkę podkładu i pudru nigdy nie miałam...za zakupy płącę paypalem a koszty przesyłki rosną wraz ze zwiększaniem zawartości koszyka, nigdy nie zapłaciłam mniej niż 12 dolków największa promocja jaką udało mi się wyczaić na tej stronie to tylko 20% off...jak juz wiem, że niektre z Was mogą byc zainteresowane to będę tu umieszczać info o promocjach...20 % to niewiele ale może np pokryć koszty przesyłki ![]() SexPistols odnośnie ochrony UV dziewczyny z tego watku polecają krem jmo http://johnmasters.pl/pl/p/Naturalny...zny-SPF-30/131 (nie miałam go) miałam krem do twarzy dla dzieci phenome http://www.phenome.pl/pl/main/produk...ona_uv/?pid=90 chyba tylko faktycznie dla dzieci się nadaje, ja wyglądałam w nim jak kosmitka - tłuści i bieli niemiłośiernie, trochę lepiej sprawował się balsam do ciała z tej samej serii używając podkładów mineralnych, które zawierają tlenki cynku i tytanu też chronisz się przed słońcem, niektóre z nich np. lily lolo twierdzą, że ich podkłady dają ochronę na poziomie 15 SPF, pudry funky fresh minerals bodajże 50 SPF Cytat:
![]() Cytat:
![]() jak się moje mazideło skończy to tez taką zrobię nie wszystko do końca rozumiem w tym przepisie ale jak się będę zabierac za robienie tego cuda to trochę Cię podpytam Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- Cytat:
|
||||||
|
|
|
#4633 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Szkoda, że taka droga jest ta przesyłka. Trochę głupio za jedną rzecz płacić dodatkowo 12$. A co zamówiłaś z intymnej ?
|
|
|
|
|
#4634 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4635 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4636 | |
|
Zakorzenienie
|
margo, a co z living nature zamówiłaś, coooo?
mnie znów kuszą jakieś zakupy.... Cytat:
albo ja jestem taka zdolna, albo ten przepis banalnie prosty...w skrócie to jest tak: dobierasz sobie tłuszcze, jakie chcesz użyć. podstawowy przepis to 70% shea i 30% oleju, jaki lubisz. ale można zrobić mniej twardy mix schodząc z proporcjami aż do 50/50. ja tak zrobiłam, bo dodałam też masła kakaowego, które jest dużo twardsze. no więc tłuszcze topisz w kąpieli wodnej, niech nie mają za gorąco, ale poleżą tam trochę - podobno jak poleżą tak ze 20 minut, to nie będą się potem w klumpy zbierać. potem musi to wystygnąć, ja całą mieszankę na noc do lodówki dałam. i potem bierzemy mikser i "ubijamy śmietanę" w miarę szybko zrobi nam się to puszyste, ale zalecają ubijać 15 minut. tak też zrobiłam, i trzyma się aha, jeśli dodajemy zapach, to w trakcie ubijania właśnie ja z 55 g tłuszczy zapełniłam dwa słoiczki po 60ml i jeszcze prawie połowę pudełka 200ml
|
|
#4637 |
|
Wtajemniczenie
|
Cloche, gratulacje smarowidła
![]() Przyszła moja skromna paczuszka ze Skarbca Natury Henna Khadi i pomadka z Eubiony miodowo ziołowa. Póki co nie podoba mi się, bo jest jak peeling a nie pomadka, ale może to tylko tak na początku. Miał ktoś? Już po sesji, mam ferie!
|
#4638 |
|
Wtajemniczenie
|
Zaczęły przychodzić moje "grzeszki". Jej a miałam oszczędzać. Na usprawiedliwienie dodam, że to małe uzupełnienie zapasów
Z Lawendowej Farmy kilka mydełek, spora próbka PannyDziewanny gratis. Ale te nowe etykiety mi się podobają! Z BioBeauty zamówiłam: - Essential Care kremik nagietkowy - to taki mój must have. Do wszystkiego ![]() - Essential Care balsam do ust. Też mój niezbędniczek, Tomo także lubi - Essential Care Szampon ziołowy - daję mu drugą szansę - Alva Kremik do stóp. Zachwalała go moja kuzynka. Była nim wręcz oczarowana. Podobno robi stópki nieowlaka. Zobaczymy. - Alva Deo. Jeszcze nie miałam i ciekawa jestem, czy jest coś warty. Cloche z Living Nature na minejo jest trochę przecen. W zasadzie chciałam kupić dużo więcej, ale może w marcu jeszcze coś upoluję. Kupiłam Krem tonujący i balsam do ust.
|
|
#4639 | |
|
Zakorzeniona Zmorah
|
Cytat:
Taki krem do stóp tez by mi się przydałJp, daj znać, jak użyjesz hennę, mile widziane foto
|
|
|
|
|
#4640 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a mineralne podkłady są mniej widoczne na skórze od tych normalnych?
wymiana nowy wątek-kosmetyki naturalne, mineralne, sera i apteczne https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...7#post49549467 Edytowane przez Claire91 Czas edycji: 2013-02-07 o 17:31 |
|
|
|
|
#4641 | |
|
Zakorzenienie
|
jp, ale fajnie że już po sesji - no to szalej teraz
![]() Cytat:
no i tą alvą kusisz ![]() krem tonujący LN też chcę kupić, bo przypuszczam, że nie będę się wielce malować, jak będę siedzieć w domu, a wyglądać jakoś muszę
|
|
#4642 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Teraz kończę szampon nadajacy objetność z Lavery. Szkoda ze go wycofali ze sprzedazy. ---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ---------- Cytat:
No to kochana masz dar przekonywania
|
||
|
|
|
#4643 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() niezłe te zapasy ![]() Cytat:
![]() ja nigdy nie mogłam sie dogadać z płynnymi podkładami ze względów kolorystycznych - zbyt mały wybór. W minerałach jest tez pewnego rodzaju kłopot z kolorami - jest ich strasznie dużo ale idealny kolor znajdzie dla siebie każdy, bo nawet jeśli nie ma w 100% idealnie wpasowanej gotowej mieszanki to można samemu łączyć prochy Mi osobiście minerały znacznie lepiej wtapiają się w cerę i są mniej widoczne. Nie zapychają (ale to ponoć nie jest norma), są trwałe i łatwo modyfikowac kolor w trakcie roku - ja mam 2 kolory od hohohohohooooooo i jeszcze trochę i jadę na nich okrąglutki rok - latem ciemniejszy, zimą jasniejszy, wiosna i jesień mieszam je. Są strasznie wydajne!!! Ja kocham lauressa Bardzo lubię też meow. Dziewczyny mają wielu innych ulubieńców (lily lolo, annabelle itd.)
|
|
#4644 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Byłabym bardzo chętna na ten kremik Dziękuję za link bardzo przydatny,ten efekt mi wystarczy. Od lat używałam maskary Gosh(czarna z zieloną nakrętką) skład miała całkiem wporządku,coś mnie ostatnio podkusiło i kupiłam maskarę Yves Rocher (nawet 2) i niestety rzęsy wykruszyły się do połowy jakaś masakra ,jestem niemal pewna że to wina tuszu YR,oczywiście składu nigdzie nie ma ![]() Dlatego najbardziej potrzebuje świetnej maskary.Z Ariva zamówię koło wakacji bo na razie mam zapasy a tusz chyba kupię w Biolanderze ZAO też skład niezły. Koniecznie daj znać jak będzie zniżka na Ariva |
|
|
|
|
#4645 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pigment mówisz ![]() Tak się przestraszyłam info o wycofywaniu żelu z malwą, że tż wysłałam na łowy i dorwał jeszcze dwa
Edytowane przez Lorri Czas edycji: 2013-07-04 o 16:12 Powód: edycja cytatu - marketing |
|
|
|
|
#4646 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Fajny przepis Cytat:
Cytat:
Edytowane przez Lorri Czas edycji: 2013-07-04 o 16:12 Powód: edycja cytatu - marketing |
||||
|
|
|
#4647 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
szaleje szaleje, cały tydzień ze szczęścia ![]() Aniu jakie piękne włoski, sam blask Cały tydzień lenistwa, bo później trzeba ostro się brać za pisanie pracy
|
|
#4648 |
|
Zadomowienie
|
Jaki pędzelek polecacie do korektora mineralnego?
Dziś zamawiam anabelki. Dodatkowa kasa wpadła ![]() Jak długo czekałyście na zakupy z Noa? |
|
|
|
#4649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
już poprawiłam.Ale cały tydzień przed Tobą gładkiego pisania
|
|
#4650 |
|
Raczkowanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biochemia kosmetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:44.

chwilę pogadałyśmy, poopowiadałam o kosmetykach naturalnych 

Fajny przepis