|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#991 |
Zadomowienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :)
zalamka ja nie jestem w stanie nic z pokarmu zmagazynowac bo jak odciagnie to sie z cyca nie najada i i tak jej zaraz musze dac odciagnieye ...
#992 |
Rozeznanie
|
Miłej nocy, mamuśki. Oby jutro jak najwięcej czerwonych njusów.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#993 | |
Zakorzenienie
|
Witaj zpowrotem
![]() Pewnie zeszło mi 5 z pakowaniem torby ale na razie tylko powrzucałam wszystko a jutro ładnie poskładam ![]() Cytat:
![]() No ja też zmykam bo wykończona jestem, strasznie mnie pod prawa łopatką boli, ledwo siedzę. Ale prasowanie skończone, torba wstępnie spakowana, łóżeczko rozłożone. Tz się wkurzył bo łóżeczko mam y bez szuflady i sam dorobił taką na wymiar i co... i łóżeczko tyle miesjca zajmuje że mimo kombinowania i przemeblowania nie da rady wsadzic tej szuflady bo komoda przeszkadza. Chyba dorobi jeszcze jadną mniejszą żeby wszystko pasowało. Zostały mi tylko porządki w szafie i czekam aż mój szpital otworza i mogę rodzić. Piję właśnie cole bo Mała wogóle sie rusza i juz martwiłam się mega bo nawet mocne telepanie brzuchem nie pomogło, po tej coli coś drgnęło ale i tak sie martwię że taka niemrawa. Jak czytam o kp to trzęcę paortkami bo nie wiem jak dam radę a bardzo bym chciała a przeraża mnie to. ---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ---------- A jeszcze mam pytanie do mamusiek które biogaję stosują: jak podajecie maluszkowi, jakims kroplomierzem??? czy jak??
![]() |
#994 |
Wtajemniczenie
|
W końcu mogę coś napisać, Mała dzisiaj jest mega wymagająca i marudna.
Chciałabym Wam podziękować za wszystkie słowa wsparcia i cenne rady! Jesteście nie ocenione! ![]() Gratulacje dla nowych mamuś! Dziś nauczyłam moje dziecko ssać smoka ![]() Chyba zanika mi pokarm, ciągle mam miękkie cycki a Blanka się bawi zamiast ssać i dostaje mm :-( |
![]() ![]() |
![]() |
#995 |
Konto usunięte
|
Kropelki na smoczek i do paszczy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#996 |
Zadomowienie
|
ale fajnie byc na bierzaco mamusie ... zycze wam slodkich snow ...
ja walczylam z dobre 20 min i 25 ml odciagnelam ... masakra ... ale nie moge sie poddawac i musze zrobuc jakis magazyn mleka w zamrazarce :p kaczorek pewnie niedlugo sie obudzi ale nie przejmuje sie bo w nocy to kima przy cycku wiec pokarmu nie musi byc jakos mega duzo ... boje sie jak jutro. na 9 idziemy do pediatry .. czy mala przybrala na wadze ... jak ti rano ogarnac z nakarmienien jej cyckiem zeby nie urzadzila histerii w przychodni ... ehhh sie czlowiek martwi moze niepotrzebnie ... buziaki laseczki padam na pysk :d
#997 | ||||
Zakorzenienie
|
witam się z rana dziewczynki
![]() ![]() Cytat:
kurcze, ale to wszystko szybko ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
gratulacje z okazji pępuszka ![]() co do badań przesiewowych to się nie martw, dość często wychodzi wynik wątpliwy i trzeba go powtórzyć, ale potem wychodzi, że jest wszystko w porządku ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#998 |
Zakorzenienie
|
O proszę - ja dziś pierwsza na placu boju?? Męża wyprawiłam do pracy i wróciłam do łóżeczka żeby Was ponadrabiać ale na szczęście aż tak nie poszalałyście..
Jeju kiedy ten mój Antos się zdecyduje wyjść...bliżej terminu...coraz więcej stresu... jeszcze 5 dni ![]() ![]()
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#999 |
Wtajemniczenie
|
Szaja a te krople bobotic to na pewno można u takiego noworodka?
Bo tam napisane że od 28dnia... Mała ma w kupce takie białe grudki wygląda to jak sezam to normalne? |
![]() ![]() |
![]() |
#1000 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ------------------------ Fajny wieczór i fajna noc za nami. koło 22 Dorka jadła, a myśmy w tym czasie grali w moją ukochaną planszówkę ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ---------- Lenova, można. Po prostu nikt nie robi badań na noworodkach (na ogrome leków masz napisane, że dla niemowląt dopiero albo w ogóle po 3rż, a czymś dzieci się jednak leczy, prawda?), podaję 3 x 5 kropli, tzn teraz to już normalnie daję, ona w niedziele kończy 28 dni, a kawał babki jest ![]() ![]() Tak, grudki są normalne, kupa w ogóle jak jajecznica wygląda taka piersiowa kupa. Pytanie teraz ile tego mm podajesz? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1001 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39111129]Jak dostaje mm to nie ma motywacji do wiszenia na piersi (czyli pokarm nie będzie się produkował tyle, ile potrzeba, nie dostaje sygnału o konieczności produkcji). To, że piersi masz miękkie to normalne. W pewnym momencie laktacja się stabilizuje i piersi miekną, one nie będą cały czas jak kamienie.
Odciągając laktatorem może być tak, że w piersi jest o wiele więcej niż urządzenie odciągnie ![]() ![]() ![]() ------------------------ Fajny wieczór i fajna noc za nami. koło 22 Dorka jadła, a myśmy w tym czasie grali w moją ukochaną planszówkę ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ---------- Lenova, można. Po prostu nikt nie robi badań na noworodkach (na ogrome leków masz napisane, że dla niemowląt dopiero albo w ogóle po 3rż, a czymś dzieci się jednak leczy, prawda?), podaję 3 x 5 kropli, tzn teraz to już normalnie daję, ona w niedziele kończy 28 dni, a kawał babki jest ![]() ![]() Tak, grudki są normalne, kupa w ogóle jak jajecznica wygląda taka piersiowa kupa. Pytanie teraz ile tego mm podajesz?[/QUOTE] Szaja a co to za planszówka??
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1002 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
YellowSheep, absolutnie się nie denerwuj. Ja również miałam taką sytuację, moje dzieci miały pobierane w szpitalu próbki krwi, właśnie w związku z tymi badaniami przesiewowymi. Po ok. 2 tygodniach dostaliśmy pismo, że trzeba powtórzyć badanie dokładnie z tego samego powodu co u Ciebie. Powtórzyliśmy i po ok. 2 tygodniach dostaliśmy pismo, że jest ok. Ja też strasznie panikowałam, tym bardziej, że to pobieranie krwi z pięty jest strasznie stresujące dla dzieci, ale to najprawdopodobniej wynika z tego, że oni mają bardzo czuły sprzęt i ta krew musi być idealnie naniesiona na tę bibułkę, bo inaczej po prostu może zafałszować wynik. Także nie denerwuj się, trzymam kciuki ![]() P.S. Czytam Was od początku, planowo miałam być mamą styczniową, ale moje bliźniaki zdecydowały się wyjść w grudniu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1003 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ---------- ja nie odciągam to nie wiem ile tam w cycach mam i ile Ewa zjada. może karm naprzemiennie, raz cyc, raz mm
![]() |
#1004 |
Zakorzenienie
|
Kurcze dziewczyny
![]() ![]() ![]() ![]()
#1005 | |
Konto usunięte
|
Talisman: Magia i Miecz
![]() http://masagra.pl/talisman-magia-i-m...a-i-miecz.html Wydana jest przepięknie... Cytat:
Ale wtedy pamiętaj, już witaminy K nie podajesz. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1006 |
Zakorzenienie
|
Oj mnie tez jeszcze ciagnie tam na dole wszystko, chociaz duzo lepiej z kazdym dniem jest
![]() Kochane, jak wy czarujecie te swoje dzieci? Ze tak ladnie w nocy spia??? U nas jest dramat, Maly w dzien jak anioleczek, kupa za kupa, spi sam w lozeczku, usypiac jakos szczegolnie nie trzba, a potem jest wieczor i noc..... O 22 23 zrobi ostatnia kupe i calutka noc meczy sie i cisnie cisnie wycisnac nie moze ![]() ![]()
#1007 |
Konto usunięte
|
Bokeh, moja tak ulewa
![]() ![]() Pod mateacyk w łóżeczku podłóż zrolowany koc czy coś innego, by kąt materacyka był jakiś 30 stopni podniesiony, to jak na leżąco uleje to w dół poleci. Lady, ale te kropelki (bo rozumiem, że o jakieś antybączkowe chodzi?) nie tak działają, że dajesz na noc tylko. One muszą być podawane regularnie - czyli te 3 razy w dzień i przed spaniem, wówczas działają dobrze. A BioGaję podajesz też? Edytowane przez 0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b Czas edycji: 2013-02-08 o 07:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#1008 |
Zakorzenienie
|
A wczoraj sie z malyn zwazylam i wyszlo 4400!!!!!! W 2tyg ponad 1kg!!!!!! Nie za duzo???!!! Jest na samej piersi i karmie go na zadanie, nie wiem, wydaje mi sie, ze az tak duzo nie je, tzn on je czesto ale krocej, aaaaaa waga wyjsciowa ze szpitala 2850
![]() A ja chudne w oczach, zaczynam sie juz martwic tym, juz mam 6kg mniej niz przed porodem, poszlo mi 16kg w dol, musze jakies badania zrobic, bo czesto w glowie mi sie kreci, chociaz to pewnie z nie spania, ale kurde jem normalnie...... ---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- Szajus tak, jakies na bazie tego simecostam. Biogaji nie daje. No tylko zastanawia mnie, czemu caly dzien kupsztale leca az milo, a wieczor nastanie, i kupy brak? ![]()
#1009 |
Konto usunięte
|
Wiesz, w nocy człowiek ogólnie ma spowolnioną przemianę materii,pewnie tu tkwi problem.
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1010 |
Zakorzenienie
|
Hej Kochane,
Ale mialam noc.... prawie w ogole nie spalam.. dzidzie bolal brzuszek, wzdęcia miala bidula, prawie mi nie spala, a ja zaraz lece na egzamin ustny z edukacji polonistycznej- to będzie WIELKA IMPROWIZACJA z mojej strony;] trzymajcie kciuki ![]()
![]() |
#1011 |
Konto usunięte
|
Trzymam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1012 |
Zakorzenienie
|
Dzieki Aga, bo boje sie zeby sie mala nie odwodnila czy cos.... Zal mi jej ze sie jej tak ulewa normalnie tak z 10ml moze przed siebie wylewa z tej malej buziulki.... Kiedy takie cos zanika???
A i wkleilam ci link do chusty nie wiem czy widzialas?
#1013 | |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39111129]
Lenova, można. Po prostu nikt nie robi badań na noworodkach (na ogrome leków masz napisane, że dla niemowląt dopiero albo w ogóle po 3rż, a czymś dzieci się jednak leczy, prawda?), podaję 3 x 5 kropli, tzn teraz to już normalnie daję, ona w niedziele kończy 28 dni, a kawał babki jest ![]() ![]() [/QUOTE] Szajka bo nie wiem czy dobrze zrozumiałam: od początku 3x5 kropel czy dopiero od 28 dnia ??? I jak na smoczek a jak na początku nie będe uzywała smoczka?? Cytat:
![]()
![]() |
#1014 | |||
Zakorzenienie
|
Witam mamunie!
od 2 dni maly spal tylko 2,5/3 godz w ciagu dnia i jakies 5minutowki od czasu do czasu a dzis zjadl i w kime od rana ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() te kropleki tak jak szaja pisala trzeba podawac regularnie, i w dzien i w nocy ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- Cytat:
![]() mozesz na smoczek, na lyzeczke albo prosto do buźki. ja podaje prosto do buźki |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1015 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Jak ja się nie mogę doczekać spacerów z moją Niunią, a Ona jeszcze w brzuszku ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A co do badań, to nie martw się, na pewno to jakaś pomyłka szpitala ![]() Cytat:
Moja koleżanka też nie może nabiału przy kp, i dała mi świetny przepis na szarlotkę sypaną ![]() ![]() http://www.domowe-wypieki.pl/compone...arlotka-sypana Ale miałam noc... Cały czas bóle w podbrzuszu, a może to skurcze??? Nie wiem.. Powiedzcie czym różnią się bóle okresowe od skurczy okołoporodowych? |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1016 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny - a co u Maleństwa i jej księżniczek?
ja włąśnie odwiozlam syna na bal ![]() ![]() ![]() ![]()
#1017 |
Zakorzenienie
|
fewcia nie jestem pewna, bo jeszcze nie rodziłam ale ja mam dość często takie bóle jak okresowe, a 2 dni temu po prostu mnie kurczyło i trochę twardniał brzuch, nie wiem, czy to są te skurcze przepowiadające, nie były bardzo regularne i trwały ze 2 godziny
a odnośnie ciasta... robiłaś je może? dużo tego masła trzeba nałożyć? Bo ja właśnie chciałam upiec szarlotkę tylko chyba nie mam aż tyle kaszy manny ale może innym razem. Tylko zastanawiam się ile tego masła ![]() Edytowane przez nancykenator Czas edycji: 2013-02-08 o 08:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#1018 | |
Zakorzenienie
|
yellowsheep - mam nadzieje ze to tylko jakas pomyłka, koniecznosc powtorzenia badan i tyle. trzymam kciuki! ja tez sie schizuje ze cos mi przyjdzie
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1019 |
Zakorzenienie
|
Cześć laseczki
![]() Ale jestem wyspana ![]() Moje dziecko spało ze mną od 22 do 1:30 w łóżku,podałam jedzonko i tak przespał do 6 prawie ![]() ![]() Tak to można ![]() DELI- ![]() ![]() Ja na maturze też improwizowałam i zdałam ![]() ![]() Fewcia- w zasadzie ból przed porodem praktycznie nie różni się od okresowego. Po prostu jest to rwanie w dole brzucha tylko że w regularnych odstępach czasowych ![]() U mnie musiała minąć chwila żebym spostrzegła że to SKURCZE ![]() Czas na śniadanko ![]()
#1020 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Robiłam, dałam tak ze 3/4 kostki (takiej kostki standardowej 250g). ---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Cytat:
![]() To chyba w takim razie skurcze mam raz na jakiś czas... Tylko ja w trakcie okresu mdleję z bólu, więc nie chcę myśleć co będzie teraz ![]() Smacznego! |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:30.