Z maluszkami wątek trzeci - jak ten czas nam szybko leci! Mamusie IX-X 2012 - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-07, 20:32   #2011
alfabia
Raczkowanie

Dot.: Z maluszkami wątek trzeci - jak ten czas nam szybko leci! Mamusie IX-X 2012

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Alfabia tego pchacza to na najbliższe 3miesiące do pudła schowaj jak będzie sama wstawać to niech stoi ale tak nawet kilkusekundowe stawianie dziecka kilka razy dziennie (śmiem przypuszczać że pewnie wam się tak zdarza ze 3-4 razy dziennie przynajmniej stawiać skoro małej to frajde sprawia) może poważnie uszkodzić bioderka, które nie są jeszcze do końca wykształcone.
Nie mówie tego złośliwie, ale kochanie to jest zdecydowanie za wcześnie nawet na kilka sekund takiego "stania"

Dobrze dziewczyny już spokojnie. Nie zjedzcie mnie. Pchacz przyjechał wczoraj więc te stawianie było w zasadzie wczoraj do zdjęcia Czasem na nóżkach stoi pod paszkami podtrzymana. Ale Zosia to raczej leniuszek jest to większego wysiłku.
Pchacza nie schowam bo Zosia się wyleguje pod nim i paca łapkami po tych guziczkach z zadowoleniem. Ona lubi jak coś jej gra.

Na forum parentingu to dziewczyny chodziki pokupowały a ja zareagowałam tak jak wy. Bo to akurat mi się wcale nie podoba, żeby takie 6 miesięczne dzieci w to wkładać. Ogólnie to nie jestem za klasycznymi chodzikami bo dzieci nie uczą się prawidłowych odruchów łapania równowagi i tam dopiero kręgosłupy się obciąża. Bo na 5 minut to maluchów w to się nie wkłada.
W zasadzie szukałam na allegro czegoś grającego dla małej, aby wydawało dźwięki po uderzeniu w klawisz. Znalazłam ten pchacz i na razie taką funkcję będzie pełnił: zabawki pozytywki.
alfabia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 20:35   #2012
aga_ton
Wtajemniczenie

Dot.: Z maluszkami wątek trzeci - jak ten czas nam szybko leci! Mamusie IX-X 2012

a tu kilka fotek z dziś

Edytowane przez aga_ton
Czas edycji: 2013-02-17 o 12:26
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 20:36   #2013
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez alfabia Pokaż wiadomość
Na forum parentingu to dziewczyny chodziki pokupowały a ja zareagowałam tak jak wy. Bo to akurat mi się wcale nie podoba, żeby takie 6 miesięczne dzieci w to wkładać. Ogólnie to nie jestem za klasycznymi chodzikami bo dzieci nie uczą się prawidłowych odruchów łapania równowagi i tam dopiero kręgosłupy się obciąża. Bo na 5 minut to maluchów w to się nie wkłada.
W zasadzie szukałam na allegro czegoś grającego dla małej, aby wydawało dźwięki po uderzeniu w klawisz. Znalazłam ten pchacz i na razie taką funkcję będzie pełnił: zabawki pozytywki.
My dostaliśmy pchacz na chrzciny o taki http://allegro.pl/interaktywny-vtech...009360618.html ale jest o tyle fajny, że ma ten grający panel zdejmowany i właśnie wyciągnęłam z pudła sam panel i Maja ma niezłą radochę, a i ja lubię tę melodyjkę i chodzę śpiewam "Halo, halo piesek dzwoni..." :P hehe
Stary 2013-02-07, 20:39   #2014
aga_ton
Wtajemniczenie

i z wczoraj

Edytowane przez aga_ton
Czas edycji: 2013-02-17 o 12:27
Stary 2013-02-07, 20:39   #2015
marzenka1984
Rozeznanie

Ale dziwne bo na kompie mam kolejne wiadomosci a tutaj na komórce jeszcze ich nie widzę mimo odswiezenia. I zdjęcia sie nie pokazują.
Stary 2013-02-07, 20:42   #2016
lourose
Wtajemniczenie

Halo halo
Podczytuje co u was z łóżka. Jest bosko! Byłam na plotkach z kolezanka, zjadlam pyszna salatke... A potem pedzilysmy do dzieci pączki zaliczone, sztuk 2.
Dobranoc
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 20:44   #2017
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Maja robi żółtą, ale dzisiaj np. była taka na maksa gęsta. Natomiast jak dawałam jej marchewkę to była pomarańczowawa
Macie jakiś pomysł jak odprać marchewkę z ubranek?
Ja właśnie skończyłam dwa ciasta. Jutro mam koleżanki z pracy a jedno zrobiłam rodzicom, a co
Ja przed praniem traktuję plamy vanishem. Potem dokładnie wypłukuję i piorę jak zawsze.

Jedzie do mnie swojska marchewka, pietruszka i ziemniaki. Czy na zupkę lepiej je ugotować w wodzie i zmiksować dodając wywar czy może lepiej ugotować na parze i zmiksować dodając wodę?

Edytowane przez Iwa844
Czas edycji: 2013-02-07 o 20:45
Iwa844 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-02-07, 20:44   #2018
alfabia
Raczkowanie

O! To jest standardowe wykorzystanie zabawki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 100_3601m.jpg (110,4 KB, 52 załadowań)
Stary 2013-02-07, 20:44   #2019
madziar_ka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Super ze na lekarza z powołaniem trafiliście, oby w końcu któryś konkretnie dziecku pomógł
Mam nadzieję, że tak będzie

Cytat:
Napisane przez Agnes!84!! Pokaż wiadomość
I dobrze zrobiłaś że zaufałaś intuicji. Mamy takich lekarzy jakich mamy więc trzeba samemu kombinować a nie ślepo im ufać.
Dokładnie

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
brawa dla Ciebie mamuska, na prawde oby bylo juz tylko lepiej!!
Dzięki

Cytat:
Napisane przez Katiaskaa Pokaż wiadomość
madziar_ka współczuję przygód z lekarzami, ale jak widać zdarzają się też tacy z powołania oby teraz się poprawiło, trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
ojejku, strasznie dużo tego wszystkiego.
dużo zdrówka dla córci. niech jej szybko przejdzie
Dużo, ale pomoga. Nawet nie ma porównania do tego co było.

Dałam dziś Ali pierwszy raz marchewkę. Do tej pory nie miałam jak, bo wyglądała jak wyglądała i nie byłabym w stanie sprawdzić, czy ją uczuli. Odpukać, na razie nic jej nie wysypało.

Zaraz wyjdę z siebie i stanę obok. Ala mi dziś dała trochę do wiwatu, targałam ją pół dnia na rękach i kręgosłupa nie czuję. TŻ wrócił z pracy i się nią zajął, tylko w jaki sposób... zabawia ją prawie od godziny misiem alifikem, a mi głowa już pęka od "misiu alfi, coś tam coś tam..." i "przytul mnie mocno, mła". Oszaleć idzie
Kupiłam wczoraj żyrafkę Sophie, ale Ala średnio jest nią zainteresowania. TŻ stwierdził, żebym ją psu rodziców dała, będzie zadowolony . Jeszcze nie powiedziałam mu ile ona kosztowała
madziar_ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 20:47   #2020
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość
Ja przed praniem traktuję plamy vanishem. Potem dokładnie wypłukuję i piorę jak zawsze.
Vanish nie dał rady

Cytat:
O! To jest standardowe wykorzystanie zabawki
O kurde, nie wpadłam na to, to ja chyba też mojego złożę i będę Mai tak stawiała.

Maja z wczoraj poniżej.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0155.jpg (56,4 KB, 28 załadowań)
Stary 2013-02-07, 20:47   #2021
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Ile pączków dzisiaj zjadłyście? Ja właśnie wciągnęłam 3, a teraz... idę poćwiczyć Chodakowską.
Już??? 4 a zaraz idę po kolejnego chyba już ostatniego ale byłam na Zumbie wiec spoko loko
Cytat:
Napisane przez kajaja Pokaż wiadomość
hejka dziewczyny chcialabym malej na noc dawac kaszke tylko nie wiem jaka???poradzicie
każdą po 4 miesiącu.. wyszukiwarka było o tym milion razy.
Cytat:
i z wczoraj
śliczna jest Lena a Twoja teściowa to chyba jakiś specjlany pączek dla Ciebie zrobiłą

Wzięłam Zuzankję dzisiaj na zumbe no i chyba co tydzien bedzie ze mna chodzic tak jej sie podoba
a teraz czAS NA FILM atlas chmur
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 20:49   #2022
weronika_91
Zakorzenienie

Witam jak zwykle wieczorkiem

Cytat:
Napisane przez ula2689 Pokaż wiadomość
Kup podkładkę chłodzącą o coś takiego http://allegro.pl/podstawka-chlodzac...009320609.html
też muszę kupic
no właśnie ostatnio rozmawiałam z dziewczynami na uczelni i ponoć nic te podkładki nie dają ... też myślałam właśnie o kupnie.

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Proszę Jaś i jtrzejsza solenizantka

Ps. Dziewczyny klub. Prosze wyrażać swoje zdanie
oj a Zuzia jakiegoś foszka złapała

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
Jesteśmy na spaceru ubralam ja na spiocha i wzięłam we foteliku byleby zakupy zrobić. Obudzila sie w rossnanie, pokazywalam jej co kupuje i nie płakała. Wyszłysmy i spi dalej
no super że w foteliku się udało
Cytat:
udało się, moje łupy lumpowe:
super u nas na dziewczynki też są śliczne ciuszki a na chłopców niezbyt
Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Była lekarka na wizycie domowej.
Skierowanie do szpitala z przyjęciem pilnym..
Ona przypuszcza, że to krwotok z przewodu pokarmowego.. Ale dokładnie to dopiero po badaniach wyjdzie
ojej zdrówka dla babci.
Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
To i ja sie pochwalę moje przedpołudnie wyglądało tak

Załącznik 5102601 - rosniemy rośniemy :

Załącznik 5102602 - pierwsze trzy upieczone

Załącznik 5102603 - wyżerka

Załącznik 5102604 - moja wierna towarzyszka
podziwiam że też Ci się chciało no i że znalazłaś czas

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Ile pączków dzisiaj zjadłyście? Ja właśnie wciągnęłam 3, a teraz... idę poćwiczyć Chodakowską.
ja też zjadłam 3 ale ćwiczyć nie ćwiczyłam

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
Już wiem co chciałam zapytać i zawsze zapomnialam jak wyszłam na wątek

Ile wasze dzieci teraz robią kupkę od kiedy maja poszerzona diete?
Jagoda wcześniej robiła co drugi dzien, a teraz nawet 3,4 razy na dobę sie zdarza.
mój robi co drugi dzień zazwyczaj.
Cytat:
Napisane przez kajaja Pokaż wiadomość
hejka dziewczyny chcialabym malej na noc dawac kaszke tylko nie wiem jaka???poradzicie
ja daję z bobovity rano na gęsto mleczno ryżową z sokiem malinowym a wieczorkiem do mleka dosypuję ryżową jabłkową bądź bananową.

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość

Jeeeeeeee, posmarowałam maścią tylko jeden raz ten policzek uczuleniowy i jest blady!!!!
Ale mam radoche
super że maść ładnie zadziałała

myślę że dzisiejsza noc będzie u nas spokojna bo poprzednią Jaś przespał ze mną ... obudził się o 2 na karmienie i niby spał a rzucał się we śnie w łóżeczku nie wiem o co chodziło...

no właśnie zielona czemu zablokowana ?
Stary 2013-02-07, 20:49   #2023
alfabia
Raczkowanie

Cytat:
Vanish nie dał rady

O kurde, nie wpadłam na to, to ja chyba też mojego złożę i będę Mai tak stawiała.

U nas przewijak blokuje żeby on nie odjeżdżał
Ale kładę też ją na kocyku i ten pchacz nad nią i ona łapkami PAC PAC potem jej odjedzie to go stopami BACH BACH

Ojej ale ten twój chyba nie ma takiej przestrzeni pod spodem aby nad dzieckiem to stało

Edytowane przez alfabia
Czas edycji: 2013-02-07 o 20:50
Stary 2013-02-07, 20:50   #2024
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marzenka1984 Pokaż wiadomość
Ale dziwne bo na kompie mam kolejne wiadomosci a tutaj na komórce jeszcze ich nie widzę mimo odswiezenia. I zdjęcia sie nie pokazują.
Wyjdz i wejdz z programu to sie wyświetlą. Ja na kompie nie siedze to nie mam porownania czy to szybko czy wolno dochodzi.
A o zdjeciach pisałam ze sie wyswietlac nie będą bo są za duże i z poziomu tapatalka wchodze w przeglądarke i oglądam foty.
Może kiedyś dopracują to bo mnie to wkurza
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 20:53   #2025
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:
U nas przewijak blokuje żeby on nie odjeżdżał
Ale kładę też ją na kocyku i ten pchacz nad nią i ona łapkami PAC PAC potem jej odjedzie to go stopami BACH BACH

Ojej ale ten twój chyba nie ma takiej przestrzeni pod spodem aby nad dzieckiem to stało
No faktycznie, ciekawe jak ja chciałam Ją tam zmieścić :P
Stary 2013-02-07, 21:03   #2026
kraven
Zakorzenienie

Asiulka ja kobejrzysz to daj znać czy godny uwagi

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 21:09   #2027
katiem
Wtajemniczenie

hello!

chyba nie dodało mojej odpowiedzi

piszę od rodziców bo zostaliśmy u nich na noc. Komputer z czasów średniowiecza, a w pokoju ciemno jak w d.u.p.i.e bo nie ma małej lampki a nie chcę dzieci pobudzić i nic nie widzę na tej durnej klawiaturze.

pączków zjadłam 4 ale 2 jeszcze na mnie patrzą

nadrabiam

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 21:17   #2028
colds
Zakorzenienie

Cytat:
i z wczoraj
Boska!
Stary 2013-02-07, 21:26   #2029
Iwoncia81
Zakorzenienie

A ja pąków zjadłam 2, a jeszcze zostały 3 i pewnie tż zje jutro (bo dzisiaj nie znajdzie gdyż je zbunkrowałam ) też ze dwa albo jeden i ja wciągne sobie chociaż jednego
Dzisiaj już patrzeć nie moge na słodkie

Dzidziuś spi to i ja wale w poduchy.
Tż zląduje z pracy a tu kolacja znowu na niego nie czeka
Niech sam sobie robi bo mnie wkurza ostatnio
Dobranoc kochane
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-07, 21:38   #2030
kraven
Zakorzenienie

Ja też się żegnam. Do jutra

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
Stary 2013-02-07, 21:42   #2031
zielona191189
Raczkowanie

Sliczne dzieciaczki
ja juz dostalam PIT wypelniłam i szału niema
zielona191189 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 21:51   #2032
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
śliczna jest Lena a Twoja teściowa to chyba jakiś specjlany pączek dla Ciebie zrobiłą

bo ona go zrobiła z miłości do mnie
widać jak mnie bardzo kocha mamusia moja

---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ----------

Cytat:
Vanish nie dał rady
Nisia, ja też nie doprałam. od dzisiaj na jedzonko będę zakładała te niedoprane sweterki bo szkoda mi nowych ubranek. śliniak też nie zawsze daje radę... a jutro podaję jagody

Edytowane przez aga_ton
Czas edycji: 2013-02-07 o 22:20
Stary 2013-02-07, 22:03   #2033
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

dobrej nocy kochane
tyle tylko napiszę , nie mam siły po 2,5 godzinnm spotkaniu w poradni małżeńskiej
miałam nadrobić, nie nadrobiłam
wpadnę tu jutro

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 22:09   #2034
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez madziar_ka Pokaż wiadomość

Zaraz wyjdę z siebie i stanę obok. Ala mi dziś dała trochę do wiwatu, targałam ją pół dnia na rękach i kręgosłupa nie czuję. TŻ wrócił z pracy i się nią zajął, tylko w jaki sposób... zabawia ją prawie od godziny misiem alifikem, a mi głowa już pęka od "misiu alfi, coś tam coś tam..." i "przytul mnie mocno, mła". Oszaleć idzie
Kupiłam wczoraj żyrafkę Sophie, ale Ala średnio jest nią zainteresowania. TŻ stwierdził, żebym ją psu rodziców dała, będzie zadowolony . Jeszcze nie powiedziałam mu ile ona kosztowała

a co to za cudo?
już nie Ty pierwsza wspominasz o nim a ja nie wiem o co chodzi

a mojego męża jeszcze nie ma
chyba go obwącham jak wróci
Stary 2013-02-07, 22:27   #2035
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
jeszcze mam pytanko o to nosidło. a jak Lena nie polubi noszenia brzuchem do brzucha to jakoś inaczej mogą ją w nim umieścić? bo chyba plecami do mnie to nie bardzo

jest jeszcze opcja - na plecach - czyli brzuszkiem do Twoich pleców.

Cytat:
uuu Angel cóż za dekolt Myślę że pokryje bez problemu ta farba.
A wcześniej wyszedł rudy raczej, co nie znaczy że jest źle aczkolwiek efekt niezamierzony

Odnośnie mojego ojca - on miał jeszcze więcej swoich idiotycznych teorii dot. wychowania, ale ten przykład to jeszcze nic bo dorastałam w domu gdzie była przemoc i ojciec nie potrzebował grama alkoholu żeby wyładowywać agresję.
Cieszę się że teraz mam dobrego męża, który dosłownie nigdy się nie złości a dom jest moją oazą spokoju.

Bika piękne wspomnienia Ja płakałam dopiero na pierwszym usg. Na początku byłam pełna obaw że kolejny raz stracę ciążę.

Katee widzę że marzysz o córeczce

Katiem byłam na mailu, jakie Ty masz śliczne te dzieci Miło się na nich patrzy Jaki masz aparat?

Zuzka Marty jaka cudna na tym drugim zdjęciu. Zalotne spojrzenie
Jejku kochana bardzo Ci dziękuję

Dziewczyny śliczne dzieciaczki macie

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 23:07   #2036
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Matinuchowi przemyciłam w cycach

W klubie nie mamy kibla
tak myślałam
Oj ta nasza AngelMoni słuszne spostrzeżenie

Cytat:
Napisane przez marzenka1984 Pokaż wiadomość
Haaa no i sobie pisze z komórki fajna sprawa, ciekawe jakie ja glupoty i bledy bede wymyślać
trochę Wam zazdroszczę pisania z komórki...mi jak mąż zabierze lapka to znowu tylko czytać będę,bo już mi głupio dziewczyny fatygować,by dawały cos ode mniea to silniejsze jest

Cytat:
a tu kilka fotek z dziś
proszę jaka zadowolona i nawet zupką nie pluje

Cytat:
My dostaliśmy pchacz na chrzciny o taki http://allegro.pl/interaktywny-vtech...009360618.html ale jest o tyle fajny, że ma ten grający panel zdejmowany i właśnie wyciągnęłam z pudła sam panel i Maja ma niezłą radochę, a i ja lubię tę melodyjkę i chodzę śpiewam "Halo, halo piesek dzwoni..." :P hehe
te melodyjki często wpadają w ucho,ale fakt,ze czasem oszaleć można.A Maja pięknie patrzy

Cytat:
i z wczoraj
śliczna ta moja synowa

Wiecie co?Wy tak piszecie o tych kupach po jedzeniu,bo wprowadzacie stałe pokarmy a ja nadal podaję tylko pierś a od kilku dni kupa jest zielonkawa(?),lekko śluzowata i w porównaniu z tą co wcześniej strasznie cuchnie.Przypomnę,że przedwczoraj zjadłam 4 okienka czekolady z orzechami-to pewnie od tego?Poradźciechyb a,że to po pączkach...

Jutro wezmę się za obrobienie reszty zdjęć do prezentacji i chyba będę ją powoli zamykać.Nie ma na co czekać,nie?

Miłych snów KochanePa

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 23:18   #2037
justyna12345
Raczkowanie

GG do justyna12345

hej,nadrobilam po lebkach i dosyc chaotycznie bo byli goscie i pojechali późno..czytalam z Tel.i nie mam juz sily cytować...

colds kciuki za babcie

dzieciaczki jak zawsze sliczne

i kurcze zapomnialam co chcialam jeszcze na szybko napisać zmykam bo zaraz zasnę z Tel w ręku do jutra

ur.16.09. CC
3400g 57cm miłości
justyna12345 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 23:23   #2038
marzenka1984
Rozeznanie

Spokojnej nocki Wam życzę, juz jedno oko mi spi tak wiec zamykam drugie i spie.
Stary 2013-02-07, 23:27   #2039
marzenka1984
Rozeznanie

Moze jutro klub dam radę nadrobić, ostatnio mało czasu na wszystko
Stary 2013-02-08, 03:34   #2040
kraven
Zakorzenienie

Moje dziecko wlasnie zjadlo butle i lezy w lozeczku i gada jak najete

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości