|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2611 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: O maleństwa się staramy i na dwie kreseczki czekamy :) Staraczki 2013r.
Cytat:
|
|
#2612 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2613 |
|
Zakorzenienie
|
Justii - a nawet nie wiedziałam, że to jedyny lek. Ile to się człowiek dowie na wizażu - wiecie na studiach przeglądanie wizażu powinno być obowiązkowe jako przedmiot - aby poszerzać swoją wiedzę ogólną
|
|
|
|
#2614 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
teoria od razu poparta doświadczeniem osobistym albo znajomych wszystko potwierdzone faktami z z życia![]() a ile nowych ciekawostek tu u nas nie jedną książkę byśmy zawstydziły
|
|
#2615 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie wizaż bardzo wciąga , kurde coś ślinotoku dostałam, głodna jestem o 22.20 Kiedyś przeglądałam jakiś wątek i dziewczyny tak się zżyły że ran za pół roku zjeżdżały się wszystkie na wspólny weekend, nie pamiętam który to wątek bo ciekawa jestem czy dalej utrzymują takie kontakty ![]() Polecam Wam tego bloga - http://twojediy.blogspot.com/
Edytowane przez justiii87 Czas edycji: 2013-02-07 o 22:27 |
|
|
|
|
#2616 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
aż się zaczynam bac co będzie dalej
|
|
#2617 |
|
Zakorzenienie
|
Uzależnimy się, będziemy miały podkrążone oczy i tylko wizaż będzie Nas interesował, aż w końcu TŻ-ty oddadzą nas na odwyk do jednego ośrodka
![]() Idę spać dobrze, że jutro piąteczek ![]() Ja na poprawienie humoru idę do fryzjera na malowanie włosów , a co tam Dobranoc, STOSUNKOWO udanej nocy Wam życzę
Edytowane przez justiii87 Czas edycji: 2013-02-07 o 22:38 |
|
|
|
#2618 |
|
Zakorzenienie
|
O! odwyk w jednym ośrodku ... heheh i będziemy sobie siedzieć w jednej sali, takie nieuczesane, niewymalowane, w długich piżamach, ale każda z kompem i będziemy przeglądać wizaż... hahha właśnie sobie to wyobraziłam
|
|
|
|
#2619 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny wy naprawdę wiecie wszystko, powiedzcie mi coś o tej mojej podwyższonej prolaktynie, spotkałyście się z tym ? do ginekologa idę dopiero jak zrobię jeszcze progesteron.
|
#2620 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- Cytat:
Nadmiar prolaktyny może powodować cykle bezowulacyjne :/ suchość pochwy i obniżony popęd z tego co pamiętam. Edytowane przez justiii87 Czas edycji: 2013-02-07 o 22:48 |
||
|
|
|
#2621 |
|
Zadomowienie
|
wyczytałam w necie że właśnie podwyższona może wpływac na niezajście w ciążę
![]() ---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- progesteron po 20 dc, 3x co dwa dni, jeszcze kawałek czasu, dziś dopiero 8dc
|
#2622 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też się naczytałam, zdołowałam i przepłakałam wieczory, a po 3 miesiącach zrobiłam powtórne badanie i wynik wyszedł całkiem inny bez brania żadnych leków. |
|
|
|
|
#2623 |
|
Zadomowienie
|
madziusia ja nie pomogę bo się na tym nie znam a nie masz wizyty u lekarza umówionej po tych badaniach?
A że z ludźmi z forum można się zżyć to fakt, też się udzielam na innym forum na którym przygotowywałam się do ślubu i miałyśmy kilka spotkań forumowych- było bardzo sympatycznie do teraz tam gadam chociaż już dawno po ślubie i weselu ![]() A jak nas toś zamknie na odwyku to też nie będzie źle bo będzie można na żywo o wszystkim pogadać :P
|
#2624 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się piszę na ten odwyk
biorę urlop i już może jechać ![]() A miałam już iść spać , a przez Was nie mogę
|
|
|
|
#2625 |
|
Zadomowienie
|
mam 48 a norma do 24, ale czytałam o kobietach co miały i po 200 tych jednostek. kurdę mam nadzieję że szybko to wyleczę, obniżę
|
#2626 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2627 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak zrobię wszysto to idę do gina i się wyjaśni. ---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ---------- Cytat:
wczoraj znajomi dziś wizaż
|
|
#2628 |
|
Zakorzenienie
|
Madziusia - może właśnie dlatego nie można zajść w ciążę, bo są bezowulacyjne cykle... ja niestety nie posiadam info na ten temat więc lekarz będzie najlepszym źródłem
Na razie nie martw się na zapas bo może wcale nie jest tak źle jak myślisz
|
|
|
|
#2629 |
|
Zadomowienie
|
dzięki dziewczynki za wsparcie
|
#2630 |
|
Raczkowanie
|
Cześć kobietki
![]() widzę, że wczoraj buszowałyście do późna.....ja zdołowana wizytą u lekarza, poszłam spać o 20tej :/ kurde, ja nie wiem czym ja się tak przejmuję ....to dopiero początek starań...ale jakoś tak mnie nastraszył jak powiedział, że mam słabą owulację i pokazał i było widać tylko kilka pustych pęcherzyków...a Wy widziałyście swoje jajniki z tymi pęcherzykami na usg?![]() Madziusia, moja kumpela miała też coś nie tak z prolaktyną, lekarz zapisał jakieś leki i po chyba dwóch miesiącach już miała w normie ![]() p.s. na odwyk idę z Wami
![]() 25.08.2012r."Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwych opcji. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co?? Od życia dostaniesz i tak to, czego kompletnie się nie spodziewasz." |
|
|
|
#2631 |
|
Raczkowanie
|
ale się rozpisałyście późnym wieczorem...
ja wczoraj zasnęłam migiem taka zmęczona byłam. I jakieś durnoty mi się śniły, że obudziłam się wściekła na męża ![]() Madziusia, tak jak dziewczyny radzą nie nastawiaj się tak pesymistycznie wiem, że łatwo powiedzieć ale po co masz sobie nerwy szarpać jak jeszcze nic do końca nie wiadomo didi ja nie widziałam nigdy, może wstyd się przyznać (w sumie to trochę wina mojej ginekolog) ale mi moja BYŁA pani doktor nigdy usg nie zrobiła ... ost raz byłam u niej jakis pół roku temu i to był ostatni raz. Teraz rozglądałam się za nowym i znalazłam podobno super kobietke. Miałam możliwość zapisania się do niej 4 lutego ale 2 dni przed dostałam @ więc zrezygnowałam. Ale wybieram się w najbliższym czasie. Jak tam Wasze brzuszki po pączusiach wczorajszych ? ja jestem nie przyzwyczajona do takiej dawki słodyczy w tej formie (tylko czekolade mogę pochłaniać bez ograniczeń haha) i brzuch mnie rozbolał wieczorem że zwijałam się. A dziś przedemną pieczenie szarlotki bo mam zamiar jutro podac moim gościom na gorąco z lodami no i jutro po zajęciach kilka godz w kuchni przy garach ale ja uwielbiam raz na jakiś czas wyczarować jakieś specjały na wieczór z przyjaciółmi (moją przyjaciółką i jej facetem, poznali się u nas na weselu i tak trzymamy się razem )
|
|
|
|
#2632 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a jak długo się już staracie. ja się trochę obawiam. stwierdziłam, że daję nam jeszcze 2-3 cykle, a potem będę poważnie działać i sprawdzać wszystko. Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2633 |
|
Raczkowanie
|
Kasia ja też się wczoraj najadłam pączków (4 o.O) i też mnie mdliło wieczorem...czułam ten smażony smak cały czas bleee :/
U nas weekend pod znakiem imprez urodzinowych...robimy z mężem wspólnie więc musimy znajomych i rodzinę zapraszać na raty, bo nam się nie mieszczą w mieszkaniu także wielkie zakupy po pracy a potem przygotowywanie imprezki ![]() na szczęście zjazd na studiach mam dopiero 2 marca więc można trochę odsapnąć ![]() ---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ---------- Kasiuha my próbujemy dopiero 2 raz...ale rodzinka myśli, że jak już jesteśmy pół roku po ślubie i w takim wieku (28 i 30) to już wręcz POWINNIŚMY się brać za robotę, a ja się boję, że jak nic z tego nie będzie wychodzić to te ich pytania mnie zdołują totalnie....jeszcze kur..a (sorki bo muszę już tak napisać) mnie zdołował ten gin jak rzucił hasłem, że mam słabą owu bo pęcherzyki były w jednym jajniku w dodatku już puste....oczywiście siła sugestii z pomocą internetu i różnych "ciekawych" artykułów już wprowadziły mnie w nastrój w stylu "na bank mi się nie uda"
![]() 25.08.2012r."Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwych opcji. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co?? Od życia dostaniesz i tak to, czego kompletnie się nie spodziewasz." |
|
|
|
#2634 |
|
Raczkowanie
|
didi co studiujesz?
|
|
|
|
#2635 |
|
Raczkowanie
|
Kierunek Ekonomia, a specjalność Transport i logistyka - studia II stopnia
jeszcze parę miesięcy i będę mgr w końcu ![]() a Ty coś studiujesz?
|
|
|
#2636 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2637 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a ile Wy się już stracie? lekarz zlecił Ci jakieś badania? ierzysz sobie temperaturę albo coś z tych metod? mi kazał przyjść zaraz po świętach tj. 02.04 bo to będzie mój 12 dzień cyklu i chce obejrzeć czy mi się tam coś wogóle tworzy w jajnikach....:/
|
|
|
|
#2638 |
|
Raczkowanie
|
ja muszę zmienić gin. chodzisz prywatnie czy na nfz?
powiedział mi, że jest wszystko ok. jestem młodą kobietą i normalnie mam się starać. Staramy się ok. 5-6 mc. teraz jak byłam to stwierdził, że kwalifikujemy się na "leczenie niepłodności". nie wzięłam tego do siebie. ale może czas pomyśleć nad zmianą gin (dla mnie to jedna z najgorszych wizyt, nie potrafie sie przelamac). |
|
|
|
#2639 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
myślę, że Twojemu lekarzowi chodzi o leczenie niepłodności w ten sposób, że najpierw zaczniesz Ty do badań, hormonów LH itp., potem pewnie będziecie obserwować cykl owu itd. jeżeli do tej pory nie narzekałaś na lekarza to po co go zmieniać...inny powie to samo i może kazać Ci czekać jeszcze dłużej, wiele artykułów mówi o roku starań (potem dopiero działania w kierunku ewentualnej niepłodności) a próbowałaś testów owulacyjnych? może warto to zmierzyć, poobserwować....a nuż się uda ![]() przepraszam nie doczytałam, ile masz lat?
|
|
|
|
#2640 |
|
Raczkowanie
|
może masz rację, jakoś na razie nie panikuję za bardzo, tylko wkurza mnie to czasem jak zacznę o tym myśleć. no ten lekarz z nfz, ogólnie nie uważam go za złego, niczym szczególnym mnie nie zraził. ludzie różnie o nim mówią. Mojej siostrze prowadził dwie ciąże, też nie narzekała, więc jakoś tak miała też go wybrać na swojego lekarza.
w tym roku skończę 27lat i w tym roku będę 4 rok po ślubie ![]() może kontrolnie pójdę na jakąś prywatną wizytę i zobaczę co powie inny lekarz... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:17.

teoria od razu poparta doświadczeniem osobistym albo znajomych

....to dopiero początek starań...ale jakoś tak mnie nastraszył jak powiedział, że mam słabą owulację i pokazał i było widać tylko kilka pustych pęcherzyków...a Wy widziałyście swoje jajniki z tymi pęcherzykami na usg?

25.08.2012r.
ja jestem nie przyzwyczajona do takiej dawki słodyczy w tej formie (tylko czekolade mogę pochłaniać bez ograniczeń haha) i brzuch mnie rozbolał wieczorem że zwijałam się. A dziś przedemną pieczenie szarlotki bo mam zamiar jutro podac moim gościom na gorąco z lodami no i jutro po zajęciach kilka godz w kuchni przy garach ale ja uwielbiam raz na jakiś czas wyczarować jakieś specjały na wieczór z przyjaciółmi (moją przyjaciółką i jej facetem, poznali się u nas na weselu i tak trzymamy się razem
czytaj kierowcą ;] mąż się śmiał że już brzusio będę miała to siły tańczyć nie będę mieć ;] jego niedoczekanie !