|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Guciu od Megi:zagadaj do kolegi- II-IV 2010
Cytat:
Nie skreślają wpisanych kolejnych 2 przedszkoli, bardziej nie dostaniesz punktów np. za deklarację 4 godz. pobytu w przedszkolu, u nas jeszcze oboje rodziców muszą pracować i takie tam. Cytat:
Ten kumin rzymski muszę sobie kupić
|
|
#3872 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no, a ja nie mam! takie sobie priorytet zapłaciłam, że pewnie dostanę ostatnia ![]() za to kupiłam kiełkownicę-okazało się, że sklep ze zdrową żywnością mijam codziennie min.2 razy w drodze z/do pracy, tylko że jak się nie wie, że on tam jest to się o nim po prostu nie wie-znajduje się w...wiezy ciśnień. Asiulek właśnie pisała, że przejechali przez Konin-dupa, nie możemy się spotkać, bo ja jeszcze nie skończyłam pracy na dziś (do 18!) Szlag by to..
|
|
#3873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ten kumin zamawiałam na http://przyprawowo.pl/ bo tak u nas to nie ma szns takie przyprawy kupic stacjonarnie. Przyszły mi spodnie z Eidosa ,są rewelacyjne ,leżą jak na mnie szyte no zakochałam się w ich spodniach Jeszcze dostałam próbki materiałów z których szyją i następne zamawiam te skórkopodobne ,skaj bardzo dobrej jakości. To polska firma ,szycie solidne ,super bardzo mi się podobają |
|
|
|
|
#3874 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale może jutro wstanę i będzie lepiej, ogarnę mieszkanie i się spotkamy, będziemy w kontakcie. Cytat:
![]() a e-deklaracji u nas nie ma tacy my do tyłu tu ![]() Cytat:
następnym razem się uda, miłej pracy!a jak nogi Twoje? kupiłaś sobie te podusie termo do nóg? czy może samo się krążenie poprawiło? Cytat:
słyszałyście?? 9latka urodziła dziecko ojciec 17 lat. W meksyku, zdrowe 2,5kg dziecko, masakra. ---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ---------- Czym smarować te pęknięte usta w kąciku miodem smaruje, dobrze?ładnie się do mnie dobierał, usta porozrywane, jeszcze tego nie było... |
||||
|
|
|
#3875 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to ładnie u Ciebie się ten priorytet spóznia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nataszka,a Ty miałaś rwanie czy dłutowanie?miałaś wcześniej robione zdjęcie rtg?spuchnięta jesteś?dostałaś antybiotyk przed? wez sobie przykładaj lód cały czas w to miejsce-powinno ciut pomóc,choć mi nie pomogło ![]() jak masz prawdziwy miód to możesz smarować,jak masz syf sklepowy to raczej nie ma sensu.
|
|
#3876 |
|
Zakorzenienie
|
Libra- te spodnie z aidos fashion? U nas sa te sklepy. Bardzo lubie ich ciuchy, swietne materialy
|
#3877 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- Cytat:
no to faktycznie macie ciekawie ,ale co zrobić jak dzieci chorują na potęgę ![]() ---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ---------- Cytat:
a cóż to jest ta padma ? ---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ---------- Cytat:
Darusia ---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- Cytat:
ten klabac jest ochydny a fujjjjjjjjjjjj , teraz na wieczór ledwo mu go wcisnęliśmy ło matko godzinę, ja już bym zeszła na zawał na fotelu ---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- Cytat:
moja dieta dzisiaj też poszła na marne zjadłam 1,5 pączka ---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- Cytat:
'...Życie nie daje nam tego, czego chcemy, lecz to, co dla nas ma..." Maciuś 10-04-10 ![]() Edytowane przez aneczkkaa Czas edycji: 2013-02-07 o 21:01 |
|||||||
|
|
|
#3878 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
miałam zdjęcie rtg- rwanie i nawiercanie, nie wiem jaka to różnica jest, przed nie miałam antybiotyku, nie biorę narazie, a brać? świeżo co po antybiotyku jestem... lód przykładam, pomaga troszeńke jestem spuchnięta, wyglądam jak bym po pysku dostała |
|
|
|
|
#3879 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciekawe kiedy dojdą te spodnie ..... dlatego na jakiś czas go zabiorę a potem zobaczymy ![]() ---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- Cytat:
|
|
#3880 |
|
Zakorzenienie
|
Aneczka ja mam koleżanki co jak im dziecko miesiąc w przedszkolu nie choruje to są szczęśliwe a 2 miesiące to święta robią
![]() Dzieci które moja mama odbiera z przedszkola przynajmniej 2 tygodnie w miesiącu siedzą w domu bo chorują.
|
#3881 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a propos spodni to mi wczoraj przyszły takie gimnastyczne z tchibo i kurde za duże wzięłam a dentystami to już weźcie nie straszcie, bo ja z własnej woli się na środę umówiłam...
|
|
#3882 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spuchnięta byłam przez 9 dni-przez 4 wyglądałam dosłownie jak świnia. Najlepsze jest to,że jeszcze jedną taką mam do dłutowania ![]() skoro Ci nie zalecili antybiotyku to nie bierz.I trzymaj się,bo wiem co przechodzisz
Mój najpiękniejszy uśmiech "Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley Edytowane przez anakazar Czas edycji: 2013-02-07 o 21:16 |
|
|
|
|
#3883 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W przedszkolu do którego młody startuje jeszcze nie wydają kart. Dyrektorka tylko powiedziała żeby sprawdzać w prasie od kiedy. To jej powiedziałam że ja prasy nie czytam I wole ją nachodzić co tydzień Oczywiście tak w żarcie.Jutro zmieniamy zawory, mam nadzieje że pójdzie gładko. Jakieś mamy trefne że w razie potrzeby nie idzie do końca nigdzie wody zakręcić. Już jedna sąsiadka komentowała że kucie słychać, ale nie złośliwie tylko tak powiedziała bo myślała że to u góry u sąsiadów, tylko potem zobaczyla jak tz gruz wynosi. Nie mam pojęcia jakie baterie wybrać do łazienki mi się te retro takie starodawne podobają, ale one takie niebardzo bo przy dzieciakach lepiej z mieszadłem, macie jakieś typy?---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- Cytat:
Ja miałam ósemki z pół roku wcześniej zpiłowane to był problem z rwaniem. Najlepiej to mam dentyste co ze szczegółami opisuje jak kość wygląda że cienka jak tektura i łatwo połamać i że po takim zabiegu można przez kilka dni kawałeczki tej popękanej kości wyplówać. Heh smacznego dla tych co do pączka się zabierają
|
|
|
#3884 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jutro ci napiszę dokładnie, ale z tego co wiem to gdzie koło jakiegoś starego lotniska
'...Życie nie daje nam tego, czego chcemy, lecz to, co dla nas ma..." Maciuś 10-04-10 ![]() Edytowane przez aneczkkaa Czas edycji: 2013-02-07 o 21:30 |
|
|
|
|
#3885 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też czymś ala kość,chrząstka przez 3 dni plułam a najlepsze było to jak mnie znieczulenie zaczęło solidnie puszczać i poszłam sobie zmyć mejkap i przejechałam delikatnie wacikiem po żuchwie,a tam normalnie słuchać chrzęst łamanych kości czy tam latających zębów-jak kto woli
|
|
#3886 |
|
Zakorzenienie
|
Libra a o których mówisz, te co rozmiaru na mnie nie mieli wtedy ? O te http://eidos.pl/d151012-04,p1829,l1....j=5&id_kat=262 , bo juz jest i jak te zachwalasz to biorę.
Wysle na adres mamy , nie będę tyle bulic za przesyłkę do UK. Nataszka o cie pierdzielu , to grubo u tego dentysty było. Ty to dobry pomysł zeby latać do dentysty przed tłustych czwartkiem albo i świętami .Zjadlam 1 paczka, badziewny był strasznie , nie wiem po co go jadlam, kupowalam w innym pl sklepie, inne miasto . Drugi oddałam do sklepu tz- ta. Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2013-02-07 o 21:31 |
|
|
|
#3887 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
brrrrr ---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- Cytat:
![]() już koniec tematu bo będzie że ja zaczęłam ![]() no i tak bedzie
|
||||
|
|
|
#3888 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://eidos.pl/d151012-04,p1829,l1....j=5&id_kat=262 wyobraź sobie że to ja ![]() Cytat:
Cytat:
![]() my braliśmy takie jak nam się podobają a nie żeby dla dzieci były dobre ,dzieci urosną a baterie zostaną ![]() Cytat:
następne sobie wezmę te skóropodobne bo bardzo delikatna jest ta skórka Widzę że wszystkie zjadły jakieś pączki a tak na prawdę wcale ich nie chciały |
||||
|
|
|
#3889 |
|
Zakorzenienie
|
Libra ale z Ciebie laska
i dobrze Ci w tej peruce blond ![]() Ja też pączka zjadłam. Bardzo tradycyjny z marmoladą i cukrem pudrem. Był równie dobry jak każdego innego dnia, żadnego badziewia czy oszustwa. Rzadko pączki jadam, wolę drożdżówkę
|
#3890 |
|
Zakorzenienie
|
Nataszka no ale chyba nic nie czulas jak on tam dlubal ci ?
Tylko gorzej jak znieczulenie zejdzie . Jak ostatnio zeby wybielalam i mi znieczulenie zeszło bosszz jak mi sie ryczec chciało , masakra , nawet zębów nie mylam, dopiero następnego dnia . Libra a to spoko to se zamówie . A jak z rozmiarowka , nie przekombinowana ? A jak ten dół bo on taki luznawy na tych zdjęciach aaaa weź ty mi powiedz jak z dlugoscia , bo ja mam 1m70 a ty ile masz? W sam raz na ciebie? Za długie za krótkie? Ja chciałam paczka ale bardo sie zawiodlam, kowa i prawie dzemu nie było , za tydz jak będę to powiem dziewczynom ze kijowe były . Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2013-02-07 o 22:17 |
|
|
|
#3891 |
|
Zakorzenienie
|
Megi wysłałam Ci maila
|
#3892 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A on na pneumo szczepiony ? Cytat:
![]() ![]() Ja tam pączków szt. 4 oby mi w cycki poszły . U mnie w sumie nie ma gdzie dobrych kupić Kolega Szymka dziś u nas był cały wieczór , to mi chłopak padł dosłownie . Wył już w wannie o byle co , pewnie w przedszkolu nie spali . Mnie też czeka rekrutacja mimo tego że dzieciarnia łazi . Bo u nas jest co rok ![]() Tak sobie rok temu wykombinowali . I te dzieci co łażą po 5h zwyczajnie wywalają .
|
|
#3893 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
spodnie widziałam wcześniej jak zamawiałaś
|
|
#3894 | |
|
Zakorzenienie
|
a ryczeć to ryczałam jak wyszłam z gabinetu, w aucie się poryczałam, a potem prowadziłam auto
![]() w gabinecie też mi poszły mimo woli łzy ---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- Cytat:
czułam takie szarpanie jak przy cesarce, a potem wszystko na około, jak uciskał by się tam dostać, ile za wybielanie płaciłaś? Edytowane przez nataszka25 Czas edycji: 2013-02-07 o 22:23 |
|
|
|
|
#3895 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Żmijka najsłodsza Edytowane przez izazula Czas edycji: 2013-02-07 o 22:30 |
|
|
|
|
#3896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, nie pamietam ile placilam , a może nic ---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ---------- TylkoOliwka zalatwiliscie wszystko , do końca tego tyg miało sie cos wyjaśnić? I co,jak poszło? czy cos ominelam .
|
|
|
|
|
#3897 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a wieczorem już z bólu, a w ogóle było super, i warto! ( to dla tych które mają wizytę przed sobą) powodzenia
|
|
|
|
|
#3898 |
|
Zakorzenienie
|
U nas drugi raz ta szopka będzie .
|
#3899 |
|
Wtajemniczenie
|
Aneczka zdrowia dla Maciusia
Nataszka oby jak najszybciej przestało boleć Ja zapisuję Julkę w tym roku do przedszkola. Rekrutacja rusza w marcu. Ja mam „wtyka” w tym do którego chcę żeby poszła, więc mam nadzieję, że będzie OK U mnie o tyle problem, że ja na wychowawczym jestem do połowy września i nie wiem jak będzie z zaświadczeniem o zatrudnieniu ![]() Pączki oczywiście dziś zaliczyłam
|
#3900 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ---------- Cytat:
Moj juz zapisany, od kwietnia idzie , tym razem na bank, wczesniej zaliczyly pomylke . |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:22.

następnym razem się uda, miłej pracy!
miodem smaruje, dobrze?