|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamo, tato - ja urodzę się w to lato! Mamusie VII-VIII 2013 r!!!
Cytat:
czytałaś o tych kołysankach jakie tu hihy hahy były?
|
|
|
|
|
#2972 | |
|
Zadomowienie
|
[
Cytat:
W zasadzie to mąż tarł marchewkę, wyrabiał ciasto a ja siedziałam i kleiłam ciacha ![]() Co do kołysanek to czytałam- ale tak jak pisałam dla mnie temat skończony. Wiem już na jakie żarty mogę sobie pozwolić w tym wątku a na jakie niekoniecznie ![]() ---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- Nie wiem czy kogoś zainteresuje czy nie ale wrzucałam już do mam majowo-czerwcowych kiedyś więc i tu wrzucę Ranking wózków KLIK
|
|
|
|
|
#2973 |
|
Raczkowanie
|
Od godz. 20 próbuje was nadrobić i ...niekończąca się historia!!!Ale w końcu dotarłam,a nie było mnie raptem pare godzin.Ja dziś już nie mam siły oddychać nawet tak sie obiadłam,że tragedia.Mam brzuch jak w 9 miesiącu!!!!!Liczba wciągniętych pączków-4!!!
|
#2974 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
już dodałam do ulubionych jutro bedę analizować.Dzięki
|
|
|
|
|
#2975 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Za zaległy wypłacą Ci pewnie kaskę, ale to i lepiej zawsze pieniądze się przydadzą skoro jesteś na l4, a jak Ci nie przedłużą umowy po porodzie to za tamten urlop też pewnie dostaniesz. Ja sama nie chce wykorzystywać swego, umowa mi się skończy na macierzyńskim, właśnie po to żeby mieć kasę za nieodebrany urlop. Asiunia1230 współczuje, mój czasami też nie grzeszy rozumem, ale zauważam że wraz ze wzrostem brzuszka wzrasta jego troska w stosunku do mnie muszę dla was po kawałku odpisywać bo mam 20str do nadrabiania |
||
|
|
|
#2976 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2977 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2978 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- Dlam 5000-6000 tys zł za wózek to już gruba przesada!!!
|
|
#2979 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2980 |
|
Zakorzenienie
|
To by było przydatne, może Mela jak będzie zakładać nowy wątek to uwzględni.
|
|
|
|
#2981 | ||
|
Zadomowienie
|
Częstuj się- widziałam Twoje zdjęcie, które wstawiłaś- szczuplutka jesteś
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- Cytat:
Możnaby powoli zbierać przydatne linki- niedługo będziemy na półmetku ciąż
|
||
|
|
|
#2982 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2983 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2984 |
|
Zadomowienie
|
Sprawdziłam swój suwaczek- nie licząc dnia dzisiejszego zostało mi 20 dni do półmetka
Jak to zleciało |
|
|
|
#2985 | |
|
Zakorzenienie
|
jeśli chodzi o wózki to zastanawiam sie nad dwoma firmy Lenox
- classic ecco (pieknie sie prezentuje) - speedy style (ma wiele funkcji) oglądałam obydwa dzisiaj na zywo, ale jeszcze musi przejsc badanie techniczne mojego TŻta bo ja z ta połowa mózgu moge kupic najwiekszy bubel na rynku ![]() ---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2986 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wózek trzeba koniecznie przetestować samemu i dopiero podjąć decyzję. Nam się podobało kilka modeli a oglądając je w sklepie już nie do końca było ok- niektóre np były dla nas trochę za niskie. EDIT- A Ty nie będziesz w połowie dopiero za tydzień? Ciąża trwa 280 dni (w teorii) a na suwaczku masz 147dni
Nasze małe, niespełnione Szczęście 07.10.2012 "Zrozumiałem - by żyć musisz chwytać dzień..."Edytowane przez cynamon_owa Czas edycji: 2013-02-07 o 22:28 |
|
|
|
|
#2987 |
|
Raczkowanie
|
Ja uciekam bo już ziewam niesamowicie!Dobranoc!
|
#2988 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2989 |
|
Zadomowienie
|
Dobranoc Ja też się powoli zbieram
|
|
|
|
#2990 |
|
Zakorzenienie
|
gdzie to idziecie, toż to młoda godzina jeszcze :p
|
|
|
|
#2991 |
|
Zakorzenienie
|
A ja zapraszam na mojego bloga
Dziś bardziej prywatnie...www.280dni.com |
|
|
|
#2992 |
|
Wtajemniczenie
|
![]() Wykąpałam się, myślę, nie chce mi się bardzo spać wejdę na wizaż popiszę trochę z dziołchami. Wchodzę a tu od 14tej 14 stron do nadrobienia. I co??? nadrobiłam i chce mi się spać Gratuluję wszystkich dzisiejszych wizyt ![]() Ja przed ciążą jadłam dużo czosnku, uwielbiałam go, a teraz na sam jego widok chce mi się kurde na samą myśl nawet. To samo z cebulą![]() Asiunia a ja podejrzewam, że Ty już jesteś od Tż uzależniona w pewnym stopniu, bo wbrew pozorom, od takich typów uzależnić jest się najłatwiej. I wiesz co??? myślę, że za niego wyjdziesz, jeżeli nie będziesz miała wsparcia rodziców. I mimo naszych szczerych chęci, niewiele nasze wizażowe rady dadzą, jeżeli nie będziesz miała realnego wsparcia. Pamiętaj jednak o tym, żeby nie dać się stłamsić, musisz walczyć o swoją godność, dobre imię, mieć coś do powiedzenia. Jeżeli będziesz uległa, podporządkujesz mu się to nigdy Cię szanował nie będzie. Czym bardziej będziesz pokazywać pazury i bronić siebie i dziecko tym moim zdaniem możesz liczyć na jakikolwiek szacunek z jego strony. Dobranoc |
|
|
|
#2993 |
|
Zadomowienie
|
Yyy... no jest
A Ty na suwaczku masz 147 do końca ciąży Chyba, że coś namieszałam z powodu późnej godziny
|
|
|
|
#2994 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Czasem mam wrażenie, że on nie dojrzał do tego by mieć własną rodzinę - żonę i dziecko. Sam zachowuje się jak dziecko. Z drugiej strony wpada mi do głowy taka głupia zazdrość i obawy... Że znajdzie sobie inna i z nią będzie szalał, a ja zatopiona w pieluchach będę chodzić dzień w dzień z podkrążonymi oczami. Wiem, to głupie. Nie do końca mu ufam, nie mam w nim oparcia... To ja teraz powinnam być najważniejsza w jego życiu, nie jego mama. Moje rady powinny być dla niego cenne i powinien brać je pod uwagę. On wie, że nie chce mieszkać z rodzicami po porodzie, więc jest święcie przekonany, że zamieszkam z nim. Nie wie tylko, że coraz częściej myślę o tym by zamieszkać samotnie. Już wielu osobom rozpowiedział, że bierzemy ślub w październiku. Wszyscy koledzy w jego pracy wiedzą. Chwali się, więc wiem, że myśli o tym bardzo poważnie. Mamy już salę, zespół, a na dniach mieliśmy jechać do kościoła zarezerwować termin i godzinę. Byłoby mu bardzo wstyd jakby okazało się, że ślub odwołany. Więc będzie się o mnie (o nas) starał - tak myślę. Boje się tylko o naszą przyszłość, o moją przyszłość. |
|
|
|
|
#2995 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale tu dziewczyny mnie uswiadomiły no i lekarz też tak liczy że np 18t i 5 dz to nie jest 18 t.c tylko 19 t.c wiec w moim przypadku 19 t. 1dz to 20 t.c a na dni patrzac to sie zgadza tak logicznie, matematycznie, jednak biologicznie to widzisz inaczej troszke |
|
|
|
|
#2996 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nie wiem do końca jakie są relacje między Wami bo ciężko ocenić po kilku zdaniach ale ja bym przynajmniej ślub przesunęła na późniejszy termin żeby być pewną, że to ten jeden jedyny... Dla mnie dziecko nie jest powodem do zawierania małżeństwa |
||
|
|
|
#2997 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39105458] Dziewczyny: używałyście tego syropu Prenalen? Jest skuteczny? Bo jak mi się do jutra nie poprawi, to chyba poproszę TŻa, żeby mi go kupił.[/QUOTE] Próbowałam ale raczej mi nie pomógł i smak ma raczej dziwny ale ja wtedy mdłości miałam to mało obiektywna jestem ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39105673]I nic nie pachnie cebulą? Nie wiem, czy moja psychika by to zniosła.[/QUOTE] Jako dziecko nie wziełam tego do ust póki nie miałm przynajmniej szłanki wody na popitke i jakiegoś cukiera na przegryche. Zle mi się kojarzy ![]() Cytat:
Mam bardzo dobrą koleżankę, była w podobnej sytuacji też jej mówiłam żeby się zastanowiła dwa razy a teraz mają już drugie dziecko on sie nic nie zmienił, wiecznie roszczeniowe nastawienie, potrafi jej zrobić awanturę z byle powodu, kiedyś złamał jej rękę... ona ciągle sama a na dodatek on przed świętami oświadczył, że ma dziecko z inną( a dziecko ma już 3 miesiące) ale, że to nic nie znaczyło i niech ona mu biednemu wybaczy.... eh tacy ludzie się nie zmieniają a ona oczywiście zawsze mu wybacza, bo on taki biedny i obiecał, że się poprawi. Szkoda słów. Się rozpisałam. Trzymaj się dziewczyno i bądź twarda dla siebie i dla maluszka. Zasługujesz na miłość,opiekę i szacunek a jeżeli on tego nie rozumie to po prostu nie jest wart was obojga. No ja lecę spać bo Tż już się denerwuję że mi moją połowę łoża wygrzał i mi stygnie
|
|
#2998 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2999 |
|
Zakorzenienie
|
jakos po tych paczkach mi ciezko na zoladku, ciekawe czemu?
![]() mykam powoli nyny
|
#3000 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czyli Ty masz rację biologiczną a ja matematyczną w takim razie- uznajmy, że mimo ciąży nie jest z nami źle i każda ma rację |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:24.

za wszystkie dzisiejsze wizyty i ujawnione Maluszki 
czytałaś o tych kołysankach jakie tu hihy hahy były?
W zasadzie to mąż tarł marchewkę, wyrabiał ciasto a ja siedziałam i kleiłam ciacha

Jak to zleciało 
kurde na samą myśl nawet. To samo z cebulą
Nie wiem do końca jakie są relacje między Wami bo ciężko ocenić po kilku zdaniach ale ja bym przynajmniej ślub przesunęła na późniejszy termin żeby być pewną, że to ten jeden jedyny... Dla mnie dziecko nie jest powodem do zawierania małżeństwa