Moda, która Cię "rozwala" cz.VI - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-06, 17:04   #4021
Wampierz
Zakorzenienie

Dot.: Moda, która Cię "rozwala" cz.VI

Cytat:
Napisane przez Cinderella5x Pokaż wiadomość
Amerykanek, czy Polek z Ameryki? Bo roznica jest. Duza.

Co do rajstop to zalezy, jaka praca, i gdzie sie wychodzi. Owszem, sa sytuacje,w ktorych te rajstopy zalozyc po prostu trzeba, niezaleznie od pogody na zewnatrz, nawet, jak potem ociekasz (zart ), ale na codzien malo osob w rajstopach widze. Zwlaszcza tutaj, gdzie mieszkam. Jak przy obecnej pogodzie widze panie w rajstopach (no nie dzis moze, ale dwa dni temu) to wiem, ze ida do pracy albo z niej wracaja, ewentualnie ze chodzi o jakies wazne spotkanie. Aczkolwiek i na wazne spotkanie zdazylo sie, iz przychodzily panie bez rajstop.

Tak sobie was tu czytajac ja sobie zaczynam wyobrazac, co bedzie, jak ja meza do Polski przywioze. Tutaj nikogo nie obchodzi, co on nosi i jak wyglada, ale w Polsce bedzie fajnie
Amerykanek, przecież piszę. Po prostu w prasie kobicej i portalach kobiecych co rusz widzę takie artykuły i to są Amerykanki właśnie.

Ano, ja też czasem sobie myślę, że cudzoziemców to aż strach zapraszać, jak mają bardziej wyluzowane czy ekscentryczne podejście do wyglądu albo są przy kości.

Edytowane przez Wampierz
Czas edycji: 2013-02-06 o 17:05
Wampierz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 17:36   #4022
Cinderella5x
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Wampierz Pokaż wiadomość
Amerykanek, przecież piszę. Po prostu w prasie kobicej i portalach kobiecych co rusz widzę takie artykuły i to są Amerykanki właśnie.

Ano, ja też czasem sobie myślę, że cudzoziemców to aż strach zapraszać, jak mają bardziej wyluzowane czy ekscentryczne podejście do wyglądu albo są przy kości.
A to interesujace, na "zywo" sie nie spotkalam, wrecz przeciwnie. Ani osobiscie ani widziec ani slyszec mi sie nie zdazylo, zeby kto kogos krtytkowal za stroj. Moze sie ktos tam obejzy, jak dana osoba wyglada "inaczej", ale ciezko tu naprawde inaczej wygladac, w okolicach Hollywood / LA to juz szcegolnie ciezko. Ale, nie na temat.

Wyluzowane i ekscentryczne (inne, po prostu) sie zgadza. Zobaczymy jak to bedzie. Napewno zainteresowanie wzbudzi, szczegolnie w malych miasteczkach. Nie bedzie nudno

"But what is truth, Not easy to define,
We both have truths, Are yours the same as mine?"
Cinderella5x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 17:36   #4023
gozia
Zakorzenienie

Moja przyjaciółka mieszka teraz pod Waszyngtonem, rodzinka u której mieszka z 2 miesiace temu była na weselu (są prawnikami) i tak oto opisała ich strój:

pani - miała całkiem niezłą sukienkę, gdyby nie to, że założyła rajstopy i do tego sandały...
pan - mimo że jest prawnikiem miał garnitur i buty z wypożyczalni, i zamiast krawata taką przywieszke a'la krawat na gumkę jak przedszkolak haha
Stary 2013-02-06, 17:47   #4024
PinkSlip
Różowy Jednorożec

Hehe, krawaty na gumce to w ogóle kpina z polskich wesel Razem z butami u panny młodej - zapinanymi wokół kostki, na kaczuszkowym, płaskim obcasie i do szpica
Stary 2013-02-06, 18:04   #4025
monicar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PinkSlip Pokaż wiadomość
Hehe, krawaty na gumce to w ogóle kpina z polskich wesel Razem z butami u panny młodej - zapinanymi wokół kostki, na kaczuszkowym, płaskim obcasie i do szpica
i wszechobecna tafta i satyna
monicar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 18:46   #4026
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d
Konto usunięte

W ostatniej tematyce leginsów i nie zasłaniania tyłka. W sklepie widziałam dziewczynę w krótkiej kurteczce do bioder i w białych obcisłych leginsach. Normalnie właziły jej w rów mariański, tak samo zresztą jak te skąpe różowe majtki, które było doskonale widać. Po tym widoky zdecydowanie stoję po sronie osób mówiących, że leginsy to nie spodnie i tyłek się zasłania.
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 18:49   #4027
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;39082038]W ostatniej tematyce leginsów i nie zasłaniania tyłka. W sklepie widziałam dziewczynę w krótkiej kurteczce do bioder i w białych obcisłych leginsach. Normalnie właziły jej w rów mariański, tak samo zresztą jak te skąpe różowe majtki, które było doskonale widać. Po tym widoky zdecydowanie stoję po sronie osób mówiących, że leginsy to nie spodnie i tyłek się zasłania.[/QUOTE]

Musiał być piękny widok .
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-02-06, 19:48   #4028
Wampierz
Zakorzenienie

Co do rowów mariańskich i racic wielbłąda, to nie tylko leginsy mogą tak robić - spodnie źle dobrane albo źle skrojone też tak mogą robić, ile razy widziałam spodnie wcale nie obcisłe w nogawkach a na tyłku obcisłe jak farba.
A jeszcze gorsze są spodnie biodrówki, które przy siadaniu, kucaniu itp ukazują rowek
Stary 2013-02-06, 21:15   #4029
PinkSlip
Różowy Jednorożec

Rowek to jeszcze pół biedy. Gorzej gdy ukazują stare, zdezelowane i brudne stringi
Stary 2013-02-06, 23:12   #4030
Hadassah
Zadomowienie

no, to ja kiedyś widziałam biodrówki, które założyła właścicielka posiadająca dość bujną dżunglę, to dopiero mnie zwaliło z nóg.
Hadassah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 23:33   #4031
claudiiin
Zadomowienie

[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;39082038]W ostatniej tematyce leginsów i nie zasłaniania tyłka. W sklepie widziałam dziewczynę w krótkiej kurteczce do bioder i w białych obcisłych leginsach. Normalnie właziły jej w rów mariański, tak samo zresztą jak te skąpe różowe majtki, które było doskonale widać. Po tym widoky zdecydowanie stoję po sronie osób mówiących, że leginsy to nie spodnie i tyłek się zasłania.[/QUOTE]

Nie dziwie sie Ale no coz... Leginsy leginsom nierowne Takie jak piszesz to zdecydowanie nie są spodnie.
W ogole biale rajstopowe leginsy nawet z zaslonietym tylkiem sa dla mnie niezbyt gustowne.

Cytat:
Rowek to jeszcze pół biedy. Gorzej gdy ukazują stare, zdezelowane i brudne stringi
Oj tak...

Cytat:
Napisane przez Hadassah Pokaż wiadomość
no, to ja kiedyś widziałam biodrówki, które założyła właścicielka posiadająca dość bujną dżunglę, to dopiero mnie zwaliło z nóg.

To albo biodrowki musialy byc ekstremalnie nisko, albo dzungla hodowana cale zycie Nie potrafie sobie tego nawet wyobrazic

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...
claudiiin jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-07, 00:04   #4032
Wampierz
Zakorzenienie

Cytat:
Brdune to harcore, ale normalnie wolę widok najbrzydszej bielizny niż nagiego rowka. Kiedyś na wykładzie kilka rzędów przede mną siedział rudy chłopak w jakichś modnych, luźnych i zwisających spodniach. Widoku ognistych włosów na jego bladej anglosaskiej rzyci nie zapomnę nigdy.

Ogólnie mam nietolerancję do widoku obcej nagiej d., więc wycięte szorty, kostiumy kąpielowe ze stringami i zjeżdżające biodrówki są dla mnie ohydne. Pewnie subiektywne odczucie, ale wg mnie pośladki w naszej kulturze są częścią zakrywana, a pokazywanie ich gestem obraźliwym. Natomiast dekolty są wg mnie neutralne. A część osób ma odwrotnie - stringi i inne przypadki tyłka wyłażącego spod ubrania są wg nich ok, a głębszy dekolt to już skandal.
Stary 2013-02-07, 01:39   #4033
claudiiin
Zadomowienie

Cytat:
Brdune to harcore, ale normalnie wolę widok najbrzydszej bielizny niż nagiego rowka. Kiedyś na wykładzie kilka rzędów przede mną siedział rudy chłopak w jakichś modnych, luźnych i zwisających spodniach. Widoku ognistych włosów na jego bladej anglosaskiej rzyci nie zapomnę nigdy.
Ja juz sama nie wiem co gorsze, naogladalam sie chcac nie chcac w liceum widoku takich wlasnie zjezdzajacych spodni z wystajacymi szaroburymi, poszarpanymi, chyba przekazywanymi z pokolenia na pokolenie stringami na nieurodziwej dziewczynie z klasy, ktora ogolnie sprawiala wrazenie zaniedbanej i jakiejs takiej nieswiezej - tlenione wlosy z czarnym odrostem, niechlujny makijaz, tradzik, zawsze w jednej i tej samej bluzie. I mam straszny uraz do tego

Cytat:
Ogólnie mam nietolerancję do widoku obcej nagiej d., więc wycięte szorty, kostiumy kąpielowe ze stringami i zjeżdżające biodrówki są dla mnie ohydne.
Wycięte szorty, ostatnio z modnym wysokim stanem - dla mnie ok tylko na plażę, chodzenie w nich natomiast po mieście czy nawet kurorcie też uważam za niezbyt trafione.
Kostiumy kąpielowe może niekoniecznie z typowymi cienkimi stringami, ale z mocno wyciętymi majtkami (pośladki widoczne) jakich ostatnimi czasy wiele było widać np. w kolekcji Calzedonii lubię i sama noszę Jest to dla mnie praktyczne, bo na plaży opalając tył i tak zawsze robiłam ze zwykłych majtek "stringi", żeby nie mieć potem bladego dupska Nie mam też nic przeciwko opalaniu się topless. Poza krajami, gdzie z racji poszanowania dla religii czy panującej kultury jest to niedopuszczalne, rzecz jasna.

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...
Stary 2013-02-07, 08:21   #4034
izk_a
Zakorzenienie

Cytat:
Jeszcze nie tak dawno była moda na wystające stringi z gaci! a na necie spotkałam takie coś.. może się już tu pojawiło:
http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:A...AjwB-2sNHccnMQ

a co do męskich spodni.. osoboście podoba mi się LEKKO wystającza czysta męska bielizna znad spodni, które nie są spuszczone do kolan oczywiście.. a mój znajomy noszący spodnie typu skate, notorycznie ubiera do nich dość krótkie T-shirty, które ukazują bokserko-majciochy podciągnięte prawie pod pachy... Boże wdzisz a nie grzmisz...

Edytowane przez izk_a
Czas edycji: 2013-02-07 o 08:24
izk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 09:29   #4035
PinkSlip
Różowy Jednorożec

Cytat:
Napisane przez izk_a Pokaż wiadomość
Jeszcze nie tak dawno była moda na wystające stringi z gaci! a na necie spotkałam takie coś.. może się już tu pojawiło:
http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:A...AjwB-2sNHccnMQ

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-02-07, 10:29   #4036
Anoula
Zakorzenienie

jeśli chodzi o szorty to latem zawsze mnie rozwalało jak wystawały kieszenie z nogawek
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 12:24   #4037
Hadassah
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez claudiiin Pokaż wiadomość
Nie dziwie sie Ale no coz... Leginsy leginsom nierowne Takie jak piszesz to zdecydowanie nie są spodnie.
W ogole biale rajstopowe leginsy nawet z zaslonietym tylkiem sa dla mnie niezbyt gustowne.

Oj tak...

To albo biodrowki musialy byc ekstremalnie nisko, albo dzungla hodowana cale zycie Nie potrafie sobie tego nawet wyobrazic
Myślę że to drugie, bo spodnie nie były aż tak tragicznie nisko. Ale kurcze, albo dostosować spodnie do dżungli albo dżunglę do spodni .
Hadassah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 12:34   #4038
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
Musiał być piękny widok .
Taa piękny, tak się zagapiłam, że omal się na mokrej podłodze wywaliłam. Musiałam mieć ciekawą minę, coś między niedowierzaniem, obrzydzeniem a rozbawieniem.
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 13:27   #4039
triss_k
Zadomowienie

Nie wiem, czy to już było, bo nie dam rady przebrnąć całego wątku:
rozdeptane, sklapciałe i brudne buty "jak Emu" - z badziewnego, cienkiego materiału, na podeszwie jak od basenowych japonek, z opadającą piętą, w którą wsiąka brud i topniejący śnieg tysiąca chodników. Do tego najczęściej lateksowe albo rajstopowe legginsy i rozciągnięty podkoszulek albo wygnieciona koszula w kratę. Mnóstwo młodych dziewczyn tak wygląda - nie wiem, czy niechlujstwo jest teraz w modzie?
Te buty strasznie mnie rażą, zniekształcają chód (to stawianie stóp palcami do środka... jakaś epidemia krzywicy czy cuś?) i są po prostu tandetne. W niczym nie przypomina to prawdziwych Emu czy Mukluków z porządnej skóry, na grubej podeszwie.

Edytowane przez triss_k
Czas edycji: 2013-02-07 o 13:30
triss_k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 14:10   #4040
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez triss_k Pokaż wiadomość
Nie wiem, czy to już było, bo nie dam rady przebrnąć całego wątku:
rozdeptane, sklapciałe i brudne buty "jak Emu" - z badziewnego, cienkiego materiału, na podeszwie jak od basenowych japonek, z opadającą piętą, w którą wsiąka brud i topniejący śnieg tysiąca chodników. Do tego najczęściej lateksowe albo rajstopowe legginsy i rozciągnięty podkoszulek albo wygnieciona koszula w kratę. Mnóstwo młodych dziewczyn tak wygląda - nie wiem, czy niechlujstwo jest teraz w modzie?
Te buty strasznie mnie rażą, zniekształcają chód (to stawianie stóp palcami do środka... jakaś epidemia krzywicy czy cuś?) i są po prostu tandetne. W niczym nie przypomina to prawdziwych Emu czy Mukluków z porządnej skóry, na grubej podeszwie.
pseudo emu są dobre....jako kapcie , ciepło w stópki i nie szkoda, jak olej w kuchni chlapnie czy tam inny domestos
Stary 2013-02-07, 14:40   #4041
Lisciolaz Straszliwy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
pseudo emu są dobre....jako kapcie , ciepło w stópki i nie szkoda, jak olej w kuchni chlapnie czy tam inny domestos
Mi się one od zawsze kojarzą z kapciami Ale właśnie, traktując je jako obuwie domowe, nie jest w nich za gorąco?

(\__/)
{ ^y^}

Lisciolaz Straszliwy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 14:53   #4042
triss_k
Zadomowienie

W sumie to nie przyszło mi to do głowy, ale może spróbuję - jestem zmarzluchem i zawsze mi zimno w nogi, może podróby Emu się sprawdzą jako ciepłe kapciochy...
triss_k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 14:57   #4043
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lisciolaz Straszliwy Pokaż wiadomość
Mi się one od zawsze kojarzą z kapciami Ale właśnie, traktując je jako obuwie domowe, nie jest w nich za gorąco?
Mi jest zawsze zimno, więc są dla mnie wybawieniem .

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-02-07, 16:24   #4044
smerfetk_a
Żona Gargamel

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
jeśli chodzi o szorty to latem zawsze mnie rozwalało jak wystawały kieszenie z nogawek
nie wiem czy to chodzi o to samo ale rozwala mnie jak ktoś ma tak ciasne jeansy, że mu kieszenie wyłażą

smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 21:22   #4045
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smerfetk_a Pokaż wiadomość
nie wiem czy to chodzi o to samo ale rozwala mnie jak ktoś ma tak ciasne jeansy, że mu kieszenie wyłażą
mi bardziej chodziło o wyłażenie kieszeni dołem tak jak tu http://www.mojeciuchy.pl/entityfiles...ed_3954584.jpg
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-07, 21:35   #4046
KathleenAnn
Zadomowienie

Cytat:
mi bardziej chodziło o wyłażenie kieszeni dołem tak jak tu http://www.mojeciuchy.pl/entityfiles...ed_3954584.jpg
Równie rozwalające są krótkie spodenki + rajstopy, gdzie spodenki są tak krótkie, że widoczna jest ta górna wzmocniona część rajstop.
KathleenAnn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 00:38   #4047
claudiiin
Zadomowienie

Cytat:
To co wkleilas to beznadzieja
ALE (jak zwykle mam swoje ale ) w takim przypadku mniej więcej jak tu -> http://www.zara.com/webapp/wcs/store...20MIT%20RISSEN mi się to podoba; wystają tylko lekko, pasują do stylu szortów, które są porządnie postrzępione i moim zdaniem dodają pazura
Nie wiem, może jestem podatna na wpływ trendów, ale szybko przekonuję się do nowinek i rzadko kiedy mnie takie rzeczy rażą, o ile są w jakimś logicznym zestawieniu

A spodnie z jeansowymi stringami dla mnie wygraly...

Stary 2013-02-08, 10:01   #4048
Vilqa
Zadomowienie

Tak a`propos gaci wyzierających znad spodni, czekam z niecierpliwością na lata 2030-te :
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg evolution-of-baggy-pants.jpg (43,3 KB, 223 załadowań)

Bazarek na rzecz Azylu dla świń "Chrumkowo"

Vilqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 11:07   #4049
izk_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vilqa Pokaż wiadomość
Tak a`propos gaci wyzierających znad spodni, czekam z niecierpliwością na lata 2030-te :
hahahaha to może w 2040 ani wózek ani gacie nie będą potrzebne
izk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 19:15   #4050
zekori
Wtajemniczenie

Rozwala mnie chodzenie w pidżamie na co dzień: http://cdn4.lbstatic.nu/files/looks/...jpg?1360346245
zekori jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości