|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: wybieramy tytuł nowego wątku ![]() |
|||
Mija zima, idzie wiosna, każda mama jest radosna |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,59% |
Pod serduszkiem sie chowały, teraz roczek będą miały |
33 | 52,38% |
Pierwsze kroki stawiają, mamom radość dają |
1 | 1,59% |
Pierwsze kroki stawiają, mamom odpocząć nie dają |
0 | 0% |
Wczoraj świat witały, jutro będą roczek miały |
3 | 4,76% |
Zaraz pierwszy kroczek, zaraz będzie roczek |
0 | 0% |
Piłka, lalka, czy kopara? Pierwsze urodziny zaraz! |
23 | 36,51% |
Pierwsze urodziny zaraz, więc prezentów będzie chmara... |
0 | 0% |
Wczoraj bóle porodowe, dziś przyjęcie urodzinowe. |
2 | 3,17% |
Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3841 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012
Cytat:
![]() ![]() chociaż nie .. sorry.. w przychodni mamy przewijak ;-) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3842 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012
KISM jestes niesamowita i na pewno dostaniesz te prace, trzymam kciuki
![]()
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
![]() ![]() |
![]() |
#3843 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
co racja to racja! byłyśmy dziś z Martusią na badaniu słuchu i taka super poczekalnia była że nie miałam jak małej rozebrać a potem ubrać! musiałam ją kłaść na twardych drewnianych krzesłach podczas gdy sama się ubierałam. prawie mi spadła! i pomyśleć że ciągle tam przychodzą z małymi dziećmi... ---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ---------- Cytat:
![]() są takie sytuacje że nie ma innego wyjścia i mimo że serce nam pęka to trzeba zrobić to co podpowiada rozum ![]() ---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ---------- ja uważam że nie ma nic złego w publicznym karmieniu o ile mama prszysłoni się troszkę kocykiem. sama karmiłam raz w ikei i żyje ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3844 |
Wtajemniczenie
|
TIMII jakie badanie sluchu miala Twoja mala? przesiewowe czy ABR? dlaczego miala kontrole? w szpitalu zle wyszlo?
---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- TIMMII dzieki za pomysl z podgrzewaniem sloiczka w domu ![]() tylko ze jak my w srode jedziemy na 10, a jesc bedzie po badaniach, czyli moze ok 13, jak nie pozniej, to ostygnie. zauwazylam ze najczesciej cytuje Ciebie ![]() ![]()
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
![]() ![]() |
![]() |
#3845 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
myślałam, że Ty dopiero rodzisz w sierpniu - tego roku ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3846 |
Wtajemniczenie
|
Czy przy zabkowaniu boli tez brzuszek?
![]() ![]() |
![]() |
#3847 |
Wtajemniczenie
|
Hm, nie wiem... Ale na pewno zdarzają się biegunki, więc i brzuszek chyba może boleć
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3848 |
Wtajemniczenie
|
Kurcze, Paula od paru dni sie prezy, bardzo trudno jej zasnac, niczego nowego teraz nie wprowadzam. Dzis dwa razy zasnela ale musialam jej masowac brzuszek, w lozeczku ani rusz a byla marudna jak nigdy, polozylam sie z nia na lozku, pomasowalam i zasnela, przelozylam do lozeczka i spala dwa pol godz. Daje jej espumisan,ale nic nie daje.
---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ---------- Dobranoc ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3849 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Sięgnałam dla odstresowania się po dzisiejszym dniu po mooocno zaległe posty
![]() Stwierdziłam, że jeszcze nie podziękowałam za masę pochwał dla Kaja (po filmiku), więc dziękujemy! ![]() Cytat:
![]() Ech, dużo wody w rzece upłynęło, zanim ja przestałam się bać ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() http://www.allegro.pl/lawa-szklana-a...930148416.html Strasznie antydzieciowa ![]() Cytat:
![]() Jeszcze raz pytam o zguby ![]() moniczka, joss też coś ucichły... Ciekawe, jak miewa się pola! |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3850 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() Gabi- dziekujemy ![]() ![]() A my z małą jedziemy dziś do moich rodzicow do poniedziałku ![]() ![]() kism- trzymam kciuki za prace ![]() ![]() ![]() ![]() A i ławe mamy tez szklana- faktycznie antydzieciowa , i tez moj TŻ ją bardzo chciał.. a teraz chce ją zmienic na drewniana, bo sie wkurza ze karze mu myc sto razy na dzien ![]() A ja sie zastanawiam.. jakie w tych czasach opłaca sie rozpoczac studia?
![]() ![]() Edytowane przez Renatka89 Czas edycji: 2013-02-08 o 06:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#3851 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3852 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Lubię to! ![]() Byłam wczoraj u przyjaciółki, której mała ma prawie 1,5 roku, ząbkowanie w toku i na moich oczach jej córcia zrobiła taką kupę dziwną.. zieloną.. dupka lekko odparzona i kumpela mówi że to wszystko przez ząbkowanie.. także związek z brzuszkiem może być.. Ja wczoraj przy tłustym czwartku też sobie nie żałowałam pączków ![]() ![]() ![]() Edytowane przez debesciara Czas edycji: 2013-02-08 o 08:18 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3853 |
Rozeznanie
|
Maya sama jak przeczytałam ten post drugi raz to stwierdziłam że faktycznie źle się wyraziłam bo napisałam że czytam co mnie czeka, a Twoja rada baaaaardzo pomocna by była tylko kilka miesięcy wcześniej.
Rozkminiam teraz tą kaszę jaglaną bo te kaszki gotowe to faktycznie słodkie jak cholera tylko boję się czy ja to dobrze przygotuję żebym nie zrobiła małemu krzywdy. _millena jaką konkretnie tą kaszę kupujesz jakaś firma? |
![]() ![]() |
![]() |
#3854 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3855 |
Raczkowanie
|
Ogladam ddtvn i to chyba nie na moje nerwy. Przepraszam od razu za moj jezyk, ale az mi sie goraco robi jak to ogladam.
Najpierw sprawa Bartlomieja Bonka... Przez takich KONOWALOW dziecko ma male szanse na "normalne funkcjonowanie", a bylo przeciez zdrowe!!!! Za ja*ca bym powiesila! doslownie! Teraz filmik z niania... bila malutkie dziecko! No nie wiem co bym jej zrobila... chyba zabila ku**e!!! Jak widze takiego szma*lawca, ktory tak mialby traktowac moja bezbronna kruszynke... to coraz bardziej jestem przekonana do tego, zeby jak najdluzej siedziec w domu ( az pojdzie do przedszkola) i byc sama odpowiedzialna na wychowanie mojego dziecka! Ogladalam to i plakalam... wstawiam ten filmik, ale ostrzegam, ze jest bardzo brutalny... http://www.youtube.com/watch?v=GKF15YxLMKk Edytowane przez martula007 Czas edycji: 2013-02-08 o 09:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#3856 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#3857 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3858 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez martula007 Czas edycji: 2013-02-08 o 10:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3859 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dla mnie karmienie w miejscach publicznych jesli robi się to dyskretnie też jest jak najbardziej ok.. sama karmiłam małą na hali sportowej podczas meczu siatkówki, ale zrobiłam to tak że nikt nie widział, przykryłam ją troszku szalikiem hehe ![]() ![]() ![]() ![]() Tez nie mam problemu z zimnymi słoiczkami, oczywiście sporadycznie w takich sytuacjach jak właśnie jakieś wychodne ![]() Studia? uważam że nie warto w tych czasach, chyba że pod konkretną posadę, ale ja uważam że lepiej zacząć pracę i robic studia zaocznie, ale to tylko moje zdanie. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3860 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
a czy ja gdzieś napisałam że mam coś do karmienia piersią? bo chyba przoczyłam ![]() tak, tak karmiłam piersią! i co z tego? chciałam zauważyć że poza matkami karmiącymi po świecie chodzą też faceci, dzieci, młode czy bezdzietne kobiety i może nie każdy chce oglądać gołe cycki w CH czy restauracji. To że TY robisz to dyskretnie nie oznacza że wszyscy tak robią. Piszesz że dziwisz się że piszą to karmiące matki- zauważ że społeczeństwo nie skłąda się tylko z karmiących matek i jak byś czytała uważnie pisałam to z perspektywy czasu kiedy jeszcze matką nie byłam. Chociaż nie ukrywam że nawet w chwili obecnej, karmienie dziecka w "tłumie" jest dla mnie nie na miejscu- bo zawsze można zrobić to dyskretnie. i jeżeli uważasz za patologie karmienie dziecka mm, nie widzę w tym nic złego- każdy ma prawo do właśnej opinii. Tak jak mnie ma prawo nie odpowiadać widok 3-latka przy piersi w miejscu publicznym- bo to nie jest niemowlę które musi dostać pierś "już"! ---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- Cytat:
![]() no właśnie, bo tu nie o to chodzi żeby nie kp! przecież nikt nie mówi żeby niemowlaka trzymać głodnego aż do powrotu do domu, ale żeby zrobić to dyskretnie. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3861 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Boże.... Wyłączyłam po kilku sekundach. Serce mi zaraz wyskoczy... !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3862 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() dzieki ze odpowiadasz na moje posty ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3863 |
Rozeznanie
|
karmię piersią do tej pory, jednak nie lubię robić tego publicznie i już, pewnie z tego względu, że się wstydzę nagości. Inna kwestia to, że u nas w Polsce odbiera się to za coś niestosownego, więc nie mam ochoty, żeby ktoś obcy patrzył na nas podczas karmienia . Także staram się organizować wyjścia tak, żeby uniknąć tego publicznego karmienia.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3864 |
Rozeznanie
|
Debeściara kliknęłam przypadkiem na Twój suwaczek i widzę, że ślubowałyśmy tego samego dnia :P hihi i my w Częstochowie
![]() hm... po szczepieniu na wzw b 3 dawce mamy czerwoną krostkę i czuć kulkę na nodze, nie wiem czy się martwić - nic go nie boli... |
![]() ![]() |
![]() |
#3865 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, mam pytanie na szybko.
Jak składałyście papiery o urlop wychowawczy, to do pracodawcy, czy osobiście do MOPSu? Ja złożyłam do pracodawcy, a on wysłał te papiery do ZUSu ![]() ![]() Nie ukrywam, że się wkurzyłam. Jak przyszedł czas na złożenie papierów, to same dzwoniły (szefowe), żebym przyniosła papiery o wychowawczy, bo bały się, żebym nie wróciła do pracy. A teraz, kiedy już im nie zagraża "dodatkowa" pracownica, to się wypięły. |
![]() ![]() |
![]() |
#3866 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#3867 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() o nie nam w podróży się nie udało, ani w noc poślubną... ale trochę po ![]() ale faktycznie bardzo mały jest ten świat ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3868 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzisiaj już jest dobrze ![]() ![]() piękna pogoda za oknem, ale my dzisiaj siedzimy w domu. NIech wydobrzeje do końca ta moja chorowitka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3869 |
Wtajemniczenie
|
Nie dostałam tej pracy
![]() ![]() Nic, trzeba szukać dalej... |
![]() ![]() |
![]() |
#3870 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:18.