|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3001 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamo, tato - ja urodzę się w to lato! Mamusie VII-VIII 2013 r!!!
Cytat:
![]() dobrze że obydwie mamy racje bo by doszło do rękoczynów Edytowane przez iwona335 Czas edycji: 2013-02-07 o 22:54 |
|
|
|
|
#3002 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Z poprzednim chłopakiem byłam prawie 4 lata, teraz się zastanawiam dlaczego, skoro nawet go nie kochałam. Rozstaliśmy się, bardzo to przeżyłam, no ale cóż, wtedy płakałam, teraz się z tego śmieję. I jak tak sobie na niego patrzę to pukam się w głowę i mówię "Co ja w nim widziałam?", bo to ani serca, ani rozumu, o wyglądzie nie wspomnę.. zapuścił się jak nie wiem. W tym wypadku jest inaczej. Jest między nami miłość - na pewno, jest chemia i namiętność. To nie jest zauroczenie... Mówią, że miłość jest jak ogień, trzeba ją podtrzymywać, by nie zgasła, ja czuję, że powoli się wypalam, właśnie przez brak szacunku i zainteresowania ze strony tż. To smutne. |
|
|
|
|
#3003 |
|
Zakorzenienie
|
dobra laski, idę pod prysznic dłuuuugi, ciepły i pachnący, a potem będę się nacierać oliwkami, kremami i innymi
![]() Tż na piłce z kolegami więc niedługo powinien wrócić, pies leży rozwalony na łóżku no bo jakżeby inaczej ![]() Buziaki
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#3004 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ---------- pachnacej dobrej nocki :pa: |
|
|
|
|
#3005 |
|
Zakorzenienie
|
jak dla mnie chemia i namiętność to nie jest miłość. Miłość to decyzja, odpowiedzialność i szacunek...
|
|
|
|
#3006 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziecko nie jest powodem do zwierania małżeństwa, ale ja jako matka chcę zapewnić mu jak najlepszą przyszłość. Z tym, że jeśli ja i tż nie będziemy ze sobą się dogadywać to dziecko nie będzie szczęśliwe, lepiej mu będzie z rodzicami osobno. Ehh nie chce żeby mu kiedyś przyszło do głowy, że jest jakimś przypadkiem, boje się tego... zwłaszcza, że nie byłaby to prawda, bo z tż wiedzieliśmy co robimy i skąd biorą się dzieci. Uznaliśmy nawet, że chcielibyśmy mieć dziecko. |
|
|
|
|
#3007 |
|
Konto usunięte
|
I wzajemna pomoc, jak się jest w potrzebie, wsparcie oraz świadomość, że jak coś pójdzie w życiu nie tak, to można polegać na drugiej osobie.
Po prawie 12 latach związku stwierdzam. |
|
|
|
#3008 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39108988]I wzajemna pomoc, jak się jest w potrzebie, wsparcie oraz świadomość, że jak coś pójdzie w życiu nie tak, to można polegać na drugiej osobie. Po prawie 12 latach związku stwierdzam.[/QUOTE] P.S. Ladny staz macie
|
|||
|
|
|
#3009 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za udaną wizytęCytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
coś mi dziś o uszy się obiło-straszne |
|||||
|
|
|
#3010 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To było jakoś zanim dowiedziałam się, że jestem w ciąży. |
|
|
|
|
#3011 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3012 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Po prawie 12 latach związku stwierdzam.[/QUOTE] Z mojej strony tego wszystkiego nie brakuje. Widocznie czegoś brakuje ze strony tż. Ja mam do niego szacunek, opiekuje się nim, pomagam gdy potrzebuje pomocy. Wiem, że nie zostawiłabym go gdyby stracił pracę, bądź zachorował. ---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ---------- 13tc 4dc |
|
|
|
|
#3013 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po prawie 12 latach związku stwierdzam.[/QUOTE] Podpisuję się rękami i nogami - a też wiem, co mówię, bo jesteśmy z mężem RAZEM od prawie 16 lat, po ślubie w tym roku będzie 7 -------------------- Teraz z innej bajki. Byłam na genetycznym. Najpierw fakty: maleństwo ma wszystko, co trzeba: główkę, w której coś już się tworzy, dwie rączki, dwie nóżki, pięknie pikające serduszko, żołądek, nerki, kość nosową, NT 1,5, ma obecnie 6,78cm, czyli termin zostawiam, bo wychodzi tak czy siak między 10 a 15.08. Nie znamy płci, ale się nie nastawiałam, więc luzik. Poza tym maluch przyjmował przedziwne pozycje. Pamiętam na I genet. Norbercik "leżał" na pleckach i fikał nóżkami. To maleństwo cały czas w pozycji grzbietem do góry i patrząc na to miałam wrażenie, że gdzieś chce iść na czwaraka ![]() Teraz przemyślenia: "usg wykonane w warunkach trudnych" - tak dr napisał na wyniku. Okazuje się, że po pierwszej cesarce mam TAAAAAAAAKIE zrosty, że ciężko mu było wykonać usg przez jamę brzuszną. Próbował maluszka obudzić i spowodować gmeraniem głowicą, żeby się odwrócił tak, żeby zmierzyć NT, niestety nie udało się. Poszłam na spacer z Marsem i soczkiem, za 20 min. robiliśmy drugie podejście, potem głowicą dopochwową, potem znów 20 min. przerwy i dopiero się udało. Sama nie wiem, czy maluch taki uparty, czy lekarz dupia*y Do tego nie mogę powiedzieć, żeby był delikatny wykonując to usg... Po południu miałam wrażenie, jakbym cały ranek seks uprawiała - takie miałam wszystko... nie wiem? - podrażnione? Kosmos po prostu! Zastanawiam się, czy na połówkowe też się do niego zapisać czy jednak poszukać normalniejszej opcji? USG wykonuje tam też jakaś Pani Gin, może nad nią pomyślę...No i przestawiam naszego Szkraba
|
|
|
|
|
#3014 |
|
Zadomowienie
|
![]() Ja tez mialam problemy podczas usg w 12tc bo Mlode stalo na glowie i tez za zadne skarby nie dalo sie obrocic
|
|
|
|
#3015 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oby na następnym usg było spokojniejsze
|
|
|
|
|
#3016 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
oby... choć, jesli będzie podobne w tym zakresie do starszego brata, to nie mam na co liczyć
|
||
|
|
|
#3017 |
|
Zakorzenienie
|
Ja lecę spać, więc życzę słodkich snów
A jutro pewnie będę tylko chwilę, bo jadę odebrać prawko, do rodziców a wieczorem przyjeżdżają znajomi, więc spokojnie proszę tutaj
|
|
|
|
#3018 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jedynie co zrobił trochę boleśnie to zaglądał mi "tam" przez metalowy wziernik jak pojechałam na IP z krwawieniem, przepraszał, że boli i stwierdził, że inaczej nie może. Może faktycznie zmień lekarza. Ogólnie słyszałam, że Panowie są raczej bardziej delikatni, niż Panie. Chodziłam kiedyś do takiej jednej to wszystko robiła na chama... Do tego ohydna i wredna U mnie w mieście to akurat wszystkie Panie gin są opryskliwe i niedelikatne.---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ---------- Dopiję miętę z szałwią i też już się kładę spać, bo głowa mi pęka. Buziaczki, śpijcie dobrze
|
|
|
|
|
#3019 | |||||
|
Zakorzenienie
|
szczuplutka jesteś i dzidzia ładna
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() eh nadrobiłam was i teraz idę spać , dobranoc ---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:43 ---------- tak się tu zaczytałam , że zapomniałam o mięsku na gazie |
|||||
|
|
|
#3020 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Gratuluję Dziewczyny wszystkich udanych dzisiaj wizyt !! Maluszki cieszą
|
|
|
|
|
#3021 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny kiedy odstawiacie/macie zamiar odstawić kwas foliowy i witaminy?
|
#3022 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niedługo mam odstawić Duphaston i mam obawy
|
|
|
|
|
#3023 |
|
Zadomowienie
|
roxi1980 Mi kazał lekarz odstawiać Duphaston w 20tyg. Też się obawiam po tych 2 plamieniach w 11tyg... A witaminy z kwasem foliowym biorę nadal i tak właśnie myślę nad tym kiedy powinnam odstawić
|
#3024 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Asiunia1230: nie łam się, bądź twarda. ! Roxi: gratulacje! zmykam odkopać autko i do pracy popoludnie z wami bo mąż na imprezę służbową idzie )
|
#3025 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Ale u mnie pięknie wstaje słońce Mam kawę i śniadanie zatem idę nadrabiać
|
|
|
|
#3026 |
|
Zadomowienie
|
Witam się z Rana
Dziewczynki proszę o kciuki bo dziś egzamin .... ![]() Do tego napadał śnieg :/
|
#3027 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
witam się z rana i idę zrobić śniadanko, kanapki z żółtym serem, pomidorem, ogórkiem, szczypiorem i majonezem . Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i egzaminy ![]() ![]()
|
|
|
|
#3028 |
|
Zadomowienie
|
i ja się witam
u mnie pogoda do bani mróz i nie ma słońca
|
#3029 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry Mamusie
uprzejmie proszę o trzymanie za nas kciuków w dniu dzisiejszym o godz. 17. Jedziemy do gina na szczęście tylko 5 stron miałam do nadrobienia, jestem na bieżąco i błagam, proszę, NALEGAM idzicie dziś na spacer, ulepcie bałwana, do koleżanek, na zakupy, gdzie tylko chcecie tylko nie siedźcie przed kompem Lecę, bo dziś Tż w domu i chcemy kilka spraw pozałatwiać wspólnie (m.in. kupić staniki ).buziole w papole
|
|
|
|
#3030 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie zobaczyłym wynik TSH i mam zły!!
![]() Mam 4,62!! A norma jest do 4,2
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:53.

Czyli Ty masz rację biologiczną a ja matematyczną w takim razie- uznajmy, że mimo ciąży nie jest z nami źle i każda ma rację 

Nie wiem do końca jakie są relacje między Wami bo ciężko ocenić po kilku zdaniach ale ja bym przynajmniej ślub przesunęła na późniejszy termin żeby być pewną, że to ten jeden jedyny... Dla mnie dziecko nie jest powodem do zawierania małżeństwa 

Poza tym moje obawy się sprawdziły i anemia mnie dopadła 
za udaną wizytę
ale cóż,tyle wytrzymalismy to jeszcze ten kawałek czasu damy rade.

pączków.
Wypadałoby się przywitać i przyznac że podczytuję. Sama będę mamą sierpniową bądź z końca lipca.