|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 7
Cytat:
![]() zresztą gdyby Grycanka lubiła swoje ciało, to dlaczego pozwala się odchudzać w photoshopie? Edytowane przez 201604200942 Czas edycji: 2013-02-07 o 15:18 |
|
|
|
|
#3722 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3723 |
|
Zakorzenienie
|
Pal pal, to samo zdrowie
jem, co lubię i jestem grubasem... tylko ubrania łechcą moje ego, bo ostatnio coś, jakby urosły
|
|
|
|
#3724 |
|
Konto usunięte
|
Hmmm smutna sprawa
"porywacz" czyli osoba która znała rodzinę i nie mogła patrzeć na poniewierane dzieci, oddała je do okna życia http://nasygnale.pl/kat,1025343,titl...wiadomosc.html bardzo smutna akcja, nie rozumiem gdzie był MOPS ---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ---------- ciąg dalszy historii http://nasygnale.pl/kat,1025343,titl...wiadomosc.html |
|
|
|
#3725 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
W ogóle wzywał ktoś opiekę społeczną do tych dzieci? |
|
|
|
|
#3726 |
|
Konto usunięte
|
Chyba znajomym. Nie wiem, dziwna ta cała sprawa. Skoro pobierali zasiłki to chyba MOPS gdzieś tam był.
|
|
|
|
#3727 |
|
Zakorzenienie
|
http://wiadomosci.onet.pl/swiat/meks...wiadomosc.html
nie ogarniam tegoA tą od Kacperka powinno się postawić na środku rynku z tabliczką, że bije i zaniedbuje własne dzieci. Ciekawe, czy wtedy byłaby taka mocna? Nienawidzę, jak ludzie znęcają się nad dziećmi i zwierzętami .
Edytowane przez MonikaFaustyna Czas edycji: 2013-02-07 o 16:41 |
|
|
|
#3728 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zresztą z tego co pamiętam ją dwa lata temu- paliła jak smok, imprezowała co piątek i ogólnie była większa. Fajnie, że tak zmieniła swój styl życia, ale nie do przesady. |
|
|
|
|
#3729 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() drabineczka, można pobierać zasiłki, ale opieka społeczna chyba niekoniecznie ma obowiązek sprawdzenia wszystkich rodzin. Do zasiłku potrzebny jest chyba tylko stosowny dokument. |
|
|
|
|
#3730 |
|
Wtajemniczenie
|
Na innym wątku mi przypomnieli, co mnie dziwi/wkurza. Tekst "myślałam, że tylko ot tak mówisz". No sorry, jeśli coś mówię, to raczej mam to na myśli. I nie wiem, co to za wytłumaczenie.
|
#3731 |
|
Wtajemniczenie
|
A i jeszcze jedna historia z dzisiaj w ramach wylewania swoich frustracji.
Już pisałam to na wątku biedronkowym ale powtórzę się. Mama robiła dzisiaj zakupy w Biedronce i spod lodówek z mlekiem wybiegł sobie szczur. Zgłosiła to babce, która rozkładała towar a ona nie skomentowała tego nawet i sobie poszła. Starsza pani stojąca niedaleko słyszała co powiedziała moja rodzicielka i zapytała: a co może ta pani ma tego szczura gonić? Nie ku.wa najlepiej niech biega sobie po całym sklepie. Sprawa została zgłoszona sanepidowi, podobno takie zgłoszenie już było. Ciekawa jestem co dalej? Po co są takie instytucje, które nie zrobią najazdu na dany sklep i nie zarządzą kary i odszczurzania? Okropność, już nigdy nie kupię tam pieczywa, owoców ani niczego co nie jest zapakowane. Edytowane przez funk_you Czas edycji: 2013-02-07 o 16:59 |
|
|
|
#3732 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3733 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3734 | |
|
Flawless
|
Cytat:
Uwielbiam te moje psychoanalizy
|
|
|
#3735 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ---------- Cytat:
|
|
|
#3736 | |
|
and cigarettes
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3737 |
|
Zakorzenienie
|
idealnie siebie podsumowała
|
#3738 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3739 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3740 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Żeby nie było, nie interesuję się jej wagą, ale te uwagi o szczupłych nieszczęśliwych ludziach mogłaby sobie darować.
|
|
#3741 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Czy mi się zdaje, czy dawno Cię tu nie było ?
|
#3742 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3743 |
|
Zakorzenienie
|
Dobrze, że jak studiowałam, to nie wiedziałam o istnieniu wizażu
. No ok...dowiedziałam się pod koniec studiów, jak trzeba było pisać magisterkę. Chociaż, jak patrzę na datę założenia konta, to ja nie pamiętam, co robiłam na początku bycia tutaj. Pewnie za mało się udzielałam. Zaczęłam regularnie korzystać właśnie, jak trzeba było pisać mgr a...wiadomo, jak pies do jeża Powodzenia wszystkim studentkom
Edytowane przez MonikaFaustyna Czas edycji: 2013-02-07 o 23:06 |
|
|
|
#3744 |
|
Copyraptor
|
Dziwi mnie (i wkurza
Owsianki nie spróbuje, bo wygląda jak rzygi. Sera feta nie spróbuje, bo jakiś dziwny. (uwielbia żółte sery) Sera pleśniowego nie, bo pleśń, fuj przeca. Szpinaku nie zje, bo mu się wydaje, że jest ohydny. Czemu? No bo taka ciapa. Nie, nie spróbuje i już. Ale już rucola jest super, nawet w pesto, bo ją widział najpierw w całości, i to tylko taka inna sałata, i to jest spoko (A SZPINAK TO NIE!?). Wszystko co nowe, jest z automatu obrzydliwe. Nie, nie zjem tego, bo tego nie lubię. Nigdy nie próbował, ale oczywiście nie lubi ![]() Teraz jest chudy mimo, że by jadł tylko słodycze, colę i fastfoody, ewentualnie kurczaka z ziemniakami, ale kurde, nikt mi nie powie, że to jest zdrowe na dłuższą metę
|
|
|
|
#3745 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nikt mnie by nie zmusił do spróbowania sera pleśniowego, wątróbki, flaczków, podrobów, żeberek i innych cudów. Po co kogoś zmuszać do czegoś na co nie ma ochoty ? I jeszcze się tym denerwować ![]() W Andrzejki 6 osób namawiało mnie na spróbowanie ślimaka. Nie wystarczyło słowo "nie chcę" ciągłe jęki " no ale tylko spróbujesz, no ale tylko kawałek". Nie wiem czy ludzi to bawi ? Finał był taki, że nie spróbowałam, atmosfera była ciężka bo powiedziałam parę ostrych słów i ślimaki zjedli sami ![]() Jeśli Tż będzie miał ochotę to spróbuje. Postaw się w jego sytuacji. Nie chcesz czegoś a ktoś Ci wierci dziurę w brzuchu "no spróbuj, ale dlaczego nie chcesz, no chociaż kawałek". Więcej zrozumienia, że nie każdy musi jeść wszystko.
|
|
#3746 |
|
Zadomowienie
|
Kiedyś odwiedziliśmy znajomych, oboje wykształceni, zamknięte osiedle i generalnie skojarzenia dalekie od patologii ale do trochę ponad rocznego synka tatuś się zwracał właśnie per "skur***nu. Jak zwróciłam mu uwagę odpowiedział "że przecież gnojek jeszcze nic nie rozumie"
Nie wiem jak zwracają się do małego teraz jak ma już kilka lat bo nie utrzymujemy kontaktu ---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ---------- Kiedy zamieszkałam z e swoim mężem zmuszałam go do spróbowania rzeczy których nie jadał. Spróbował i okazało się że jednak dobrze przyprawiony szpinak jest pycha, je też mnóstwo rzeczy których wcześniej nie ruszył. Więc zmuszanie go do tych nowych smaków miało jakiś skutek - moje życie jest łatwiejsze (przynajmniej gotowanie) |
|
|
|
#3747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jedzenie ma mieć kształt jedzenia a nie glajdy, mięcho to stek lub piers albo noga, warzywa tylko w całości i w kawałkach i to nierozgotowane, ryba to filet a nie paluszki, jedyny wyjątek to galaretka i żelki ![]() Plesniowy ser zjem jak jest biały, ten z niebieskimi nitkami pleśni juz nie. |
|
|
|
|
#3748 |
|
Konto usunięte
|
A ja nie rozumiem ludzi, którzy mówią, że czegoś nie lubią chociaz tego nie próbowali. Ja mogę powiedzieć, że nie lubię flaków, wątróbki, bigosu i kaszanki bo próbowałam i ledwo powstrzymywałam odruch wymiotny ale takie upieranie się, że czegoś się nie lubi mimo, że tego się nawet nie próbował jest dla mnie takie dziecinne. Jak już to można przecież powiedzieć, że nie ma się ochoty na spróbowanie czegoś (np. jak wyżej ślimaków), ja nie wyobrażam sobie aby zjeść takiego smażonego pająka(NIE klikać jak ktoś boi się pająków), nie powiem jednak, że nie lubię bo niesmaczne ale dlatego, że mnie odpycha na sam widok.
|
|
|
|
#3749 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ---------- [1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;39111631]A ja nie rozumiem ludzi, którzy mówią, że czegoś nie lubią chociaz tego nie próbowali. Ja mogę powiedzieć, że nie lubię flaków, wątróbki, bigosu i kaszanki bo próbowałam i ledwo powstrzymywałam odruch wymiotny ale takie upieranie się, że czegoś się nie lubi mimo, że tego się nawet nie próbował jest dla mnie takie dziecinne. Jak już to można przecież powiedzieć, że nie ma się ochoty na spróbowanie czegoś (np. jak wyżej ślimaków), ja nie wyobrażam sobie aby zjeść takiego smażonego pająka(NIE klikać jak ktoś boi się pająków), nie powiem jednak, że nie lubię bo niesmaczne ale dlatego, że mnie odpycha na sam widok.[/QUOTE] Wydaje mi się, że to taki "skrót myślowy". Nie lubię = nie chcę, nie spróbuje, obrzydza mnie. Zawsze grzeczniej powiedzieć komuś " nie, dziękuje - nie lubie kaszanki" niż " nie, obrzydza mnie jej widok" . Mnóstwo razy przerabiałam, że samo "nie, dziękuje" nie wystarczy, zaraz pojawiają się pytania " ale dlaczego?" albo "spróbuj, mojej nie jadłaś" "chociaż troszeczkę" itp. Paranoja.
|
|
#3750 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
). Za to jak kiedyś mówiłam " nie dziękuje, nie lubię tej potrawy" to kończyło się zazwyczaj " a próbowałaś?" "a jadłaś kiedyś?" i koniec końców musiałam się przyznać, że nie i mi wciskali. Ale pewnie to zależy od własnych doświadczeń.
Edytowane przez 05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d Czas edycji: 2013-02-08 o 09:24 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:00.

jem, co lubię i jestem grubasem...
nie ogarniam tego
.