My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8 - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 9 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.9 8 16,00%
Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieciaki urodzą się wiosną! V-VI 2013, cz.9 28 56,00%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.9 2 4,00%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 cz.9 1 2,00%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.9 3 6,00%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.9 2 4,00%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.9 2 4,00%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.9 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.9 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.9 0 0%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.9 1 2,00%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.9 0 0%
Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.9 3 6,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-08, 09:01   #4801
Ashyshqa
Zakorzenienie

Dot.: My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
młody póki co bryka (albo jelita falują ), więc proszę o kciuki żeby dziś po południu współpracował na usg i dał sobie pomierzyć co tam trzeba na połówkowym
Kciuki zacisniete
Ignasiu, nie wstydz sie dzis, daj sie rodzicom napatrzec!
Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
dzięki za przypomnienie takich cudów jak cloche pewnie szybko nie wyczaruję ale może skuszę się na jakiś olejek
a tak btw. kupiłam wczoraj w rossmanie balsam z tołpy (jest promocja z 50 na 38) i z tego co czytałam ma bardzo dobry skład

kompleks ostropestu, kiełki pszenicy, soi, lucerny i rzodkwi, mikroglony, algi morskie, nawilżający fucogel, wyciągi z jeżowki, skrzypu, przywrotnika, ujędrniający perełkowiec japoński, wzmacniający wyciąg z orzechów laskowych, masło shea

to już mój drugi nabytek z tej serii i jak dla mnie ma super konsystencje i zapach, a skóra jest po nim taka delikatna i miękka

---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ----------

duży już
Ja bede czarowac jak mi te cuda przyjda. Zaprosilam przyjaciolke na wspolny sabat

A ta Tolpa tez fajnie brzmi przyjemnego stosowania Oczko
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 09:02   #4802
Kinga_20
Zakorzenienie

Co do tych kalkulatorów, to ja cały czas jestem przy max. wadze dla każdego tc Ale wiecie co? Leje na to..... Średnio co miesiąc teraz przybywa mi ok. 3kg i nic na to nie poradzę, nie obżeram się, jem normalnie, więc po prostu tak ma być.

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Edytowane przez Kinga_20
Czas edycji: 2013-02-08 o 09:03
Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 09:03   #4803
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
młody póki co bryka (albo jelita falują ), więc proszę o kciuki żeby dziś po południu współpracował na usg i dał sobie pomierzyć co tam trzeba na połówkowym

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 09:04   #4804
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość

Mysia, jak duze sa ta naklejki? i ile kosztuja? ja sobie upatrzylam kilka zestawow na all, ale chyba duzo wiekszych.
po 8 zł, a jak duże hmmm te co ja wzięłam to tak z pół metra mają? ale w każdej paczce są 2 paski więc daje mi to 2 metry, a są też mniejsze z wypukłymi naklejkami, duzy wybór mają
Stary 2013-02-08, 09:10   #4805
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Co do tych kalkulatorów, to ja cały czas jestem przy max. wadze dla każdego tc Ale wiecie co? Leje na to..... Średnio co miesiąc teraz przybywa mi ok. 3kg i nic na to nie poradzę, nie obżeram się, jem normalnie, więc po prostu tak ma być.
Kinia ja nawet ponad normę:P
Stary 2013-02-08, 09:12   #4806
Kinga_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Spoko, damy radę Już widzę jak się cieszyć będziemy jak nam to po porodzie wszystko elegancko schodzi A nie puchną Ci nogi? Bo mi już zaczynają. Pewnie dużo wody mi się zatrzymuje.

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Stary 2013-02-08, 09:14   #4807
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
dzień dobry
hej hej

Cytat:
ja tam tym kalkulatorom nie wierzę. Gdybym miała tak tyć musiałabym się non stop pilnować z jedzeniem tak też jest bezsensu, bo po porodzie z początku nie można jeść nic. Wiem, że dużo przytyłam, ale żebym jakoś specjalnie,, żarła" to nie powiem
bo kalkulatory kłamią i liczą średnią statystyczną - a każda z nas jest wyjątkowa

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Piątkowe dzień dobry
zapowiada sie na bardzo dobry w końcu piąteczek

Cytat:
Przyznać się ile pączków wczoraj zjadłyście? Ja opyliłam 4, ale TŻ kupił takie z dużą ilością polewy, że stwierdziłam, że już bardziej mi ta glukoza smakowała niż ten lukier i obdrapywałam te pączki

Mi dzisiaj już lepiej po tych lekach - na szczęście, ale też dużo dało, że wczoraj sporo leżałam i odpoczywałam.
ja zjadłam 3 pączki z marmoladą, i 1 z adwokatem (ale takiego malutkiego, bo chciałam zobaczyć jak tacie wyszło nadzienie). i popijałam mlekeim żeby zminimalizować wredną zgagę.

i super że po lekach się poprawiło
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 09:16   #4808
lonely_lady
Zakorzenienie

jejuuu.. w tvn właśnie było o tych bliźniaczkach tego olimpijczyka

Cytat:

1.Lonely, jaki film?

2.znajoma mnie straszy, ze najwiecej dziecko przybiera w 9 miesiacu
wedlug tej tabeli http://ciaza-i-porod.wieszjak.pl/kalendarz-ciazy/235468,Tabela-sredniej-wielkosci-i-masy-plodu-w-poszczegolnych-tygodniach-ciazy.html
od 25-30 - 700 gramow
od 30-35 - 750 gramow
od 35-40 - 1000 gramow (wiec cos w tym jest :P)

"pod koniec I trymestru wód płodowych jest ok. 100 ml, a w III trymestrze od 1 do 1,5 litra. " wiec jeszcze wody...
zobaczymy z jaka waga zakonczymy nasza przygode

---------- Dopisano o 01:24 ---------- Poprzedni post napisano o 01:10 ----------

3.oj wlasnie nie chudzinka, hormony zrobily swoje. cale zycie jako wczesniak gonilam reszte. na studiach waga zaczela wariowac (hormony na te moje torbiele) i teraz juz ciezko wrocic do 50kg. waga startowa przed ciaza 58 (a bylo i 64). teraz jakies 66, wiec 8kg na plusie juz bedzie.
dzisiaj w oczekiwaniu na biopsje tz patrzy na moje uda i mowi "nooo widac, ze troche cialka nabralas" popatrzylam i faktycznie - takie dwa nalesniki hehe.
1. Byliśmy w kinie na drogówce
2. a ja ostatnio gdziesz czytałam, że najwięcej się tyje od 20 do 34miesiąca a po 36 już się nie tyje
3. łeee.. wcale nie jest źle, wyglądasz bardzo zgrabnie i szczupło ja mam już 10kg na plusie, a jestem niższa od Ciebie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
wstałam na tabletki - zwiększyłam fenotrerol do 4 dziennie, bo nawet nie chciałam Wam pisać wczoraj że zaś coś ale tak mnie podbrzusze bolało ponad 12 h że nawet mój super opanowany mąż który uważa często że przesadzam chciał jechać na IP. nic nie pomagało, ani nospa, ani ciepła kąpiel, leżałam tylko całe popołudnie i wieczór i gapiłam się w ścianę. ale przeszło po całej tabletce fenoterolu.
a teraz nie chce mi się spać, zjedliśmy z Przemusiem i kotem śniadanko, młody mi uciska masakrycznie na szyjkę i obawiam się że na wizycie 20stego dowiem się, że już jej nie mam. no ale jedyne co mogę zrobić do leżeć, więc grzecznie to robię. byle do 17 marca
ajjj... dobrze, że ten fenoterol w końcu pomógł
odpoczywajcie z Przemusiem jak najwięcej

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Czesc dziewczeta,

Siedze sobie wygodnie w przychodni i staram sie nie zwymiotowac. Wypilam to cholerstwo ale latwo nie bylo... Mam nadzieje, ze jakims cudem uda mi sie utrzymac je w zoladku. Trzymajcie kciuki! (oczywiscie zgaga juz jest i pewnie bedzie mi towarzyszyc az bede mogla jakies rennie wziac )
Lece czytac co tam od.wczoraj naskrobalyscie.
widzę po zegarku, że już jesteś pewnie po na pewno dałaś radę, dzielna dziewczynka

Cytat:
Napisane przez kalka Pokaż wiadomość
Ja w I ciąży przytyłam 16 kg, ważona byłam w 42 tc gin mówił, że mam tendencję do dużego rozciągania się macicy i mam dużo wód... Po porodzie 7 kg mniej, a jak szłam na kontrolę po połogu, po 6 tygodniach miałam tylko 1 kg do wagi sprzed ciąży
Jak będziecie karmić nie macie się czym martwić.
ooo to ładnie Ci poszło

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
kompleks ostropestu, kiełki pszenicy, soi, lucerny i rzodkwi, mikroglony, algi morskie, nawilżający fucogel, wyciągi z jeżowki, skrzypu, przywrotnika, ujędrniający perełkowiec japoński, wzmacniający wyciąg z orzechów laskowych, masło shea

to już mój drugi nabytek z tej serii i jak dla mnie ma super konsystencje i zapach, a skóra jest po nim taka delikatna i miękka [COLOR="Silver"]
też mam ten kremik, jest super
ale na razie go nie używałam, kupiłam też na promocji przeceniony z 50 na 38, ale jakieś dwa,trzy miesiące temu

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 09:17   #4809
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
nie dodalo mi obu zdjec
ślicznie wyglądasz dla brzunia!

a z linku ze zwiastunem się uśmiałam
Stary 2013-02-08, 09:21   #4810
maarchewka
Zakorzenienie

Co do zupek chińskich- właśnie wcięłam jedną.. W ciąży zjadłam w sumie 2 (z tą włącznie). Po pierwszej się pożygałam konkretnie... Teraz zjadlam bo nic nie było do jedzenia w domu, ale przestala mi smakować.. A wcześniej strasznie ten syf lubiłam..

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 09:22   #4811
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Kciuki zacisniete
Ignasiu, nie wstydz sie dzis, daj sie rodzicom napatrzec!
Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
dzięki

Cytat:
Cytat:
a ja sobie myślę że na tym etapie i tak trudno cokolwiek ocenić. liczy się to co będzie na końću. ja teraz niby jestem w normie, ale nie mam brzucha, więc jak wyskoczy to może się okazać że przekroczę wszelie normy. no a potem waga znów się zatrzyma, albo wzrośnie delikatnie tyle co urośnie dziecko.

ja się nawet nie ważę, tyle co na kontroli u lekarza to co zawalę swoim obżarstwem i ochotą na słodkie, to spalę później. a na to że jestem bardziej głodna, to nie bardzo mam wpływ. zwłaszcza że jak jestem głodna, to robię się nieznośna dla otoczenia, więc dla dobra ludzkości zaspokajam wszelki głód
Stary 2013-02-08, 09:22   #4812
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
obejrzyjcie sobie zwiastun uwage skupmy na poczatku, hehe.

https://www.youtube.com/watch?v=gqxq...e_gdata_player

aaa i dolaczam dwie fotki z dzisiaj (stroj teatrowy :P) jeszcze nie wstawialam swojej foty twarzowej ani tu ani w klubie, wiec maaaaacie cala ja. guzka na szyi nie widac, ale krope po biopsji mozna dojrzec
sliczni e wygladasz
Cytat:
my chyba tez bedziemy miec ciuszki "jednorazowe" zalozymy kazde raz i nie trzeba bedzie prac, a pozniej juz beda za male hehe. obym tylko zdazyla fotki pstryknac i uwiecznic te kreacje

jesli gumka ciagnie, to trzeba ja przeciac!

hmm, chodzisz prywatnie, a nie masz usg i musisz placic temu samemu lekarzowi zeby zrobil usg? troche to dziwne...podwojne finansowanie

---------- Dopisano o 00:53 ---------- Poprzedni post napisano o 00:46 ----------

ale to tez nie do konca tak...mam znajomego ratownika medycznego i on w kolko powtarza, ze na calym swiecie takie rozwiazanie sprawdza sie. ratownicy sa lepiej przeszkoleni niz lekarze...w polsce przed ta smieszna "reforma" bylo tak, ze w karetce jezdzil np. emerytowany okulista albo radiolog i jechal taki do zawalu albo wypadku samoch.
kiedy z tz jezdzilismy na pogotowie to "nocni dyzurujacy" lekarze tez byli wlasnie tego pokroju i przepisywali na problemy z sercem i drgawki FLEGAMINE albo syropy/zastrzyk uspokajajacy nie mierzac cisnienia albo pomiaru ekg.

---------- Dopisano o 01:10 ---------- Poprzedni post napisano o 00:53 ----------

Banka, piekny brzusio i jakie zdolnosci plastyczne!

Lonely, jaki film?

znajoma mnie straszy, ze najwiecej dziecko przybiera w 9 miesiacu
wedlug tej tabeli http://ciaza-i-porod.wieszjak.pl/kalendarz-ciazy/235468,Tabela-sredniej-wielkosci-i-masy-plodu-w-poszczegolnych-tygodniach-ciazy.html
od 25-30 - 700 gramow
od 30-35 - 750 gramow
od 35-40 - 1000 gramow (wiec cos w tym jest :P)

"pod koniec I trymestru wód płodowych jest ok. 100 ml, a w III trymestrze od 1 do 1,5 litra. " wiec jeszcze wody...
zobaczymy z jaka waga zakonczymy nasza przygode

---------- Dopisano o 01:24 ---------- Poprzedni post napisano o 01:10 ----------

urzadzanie mieszkania od zera ma sporo plusow wszystko robicie pod siebie, tak jak Wam sie podoba. nic nie zostawiacie "na pozniej", bo to pozniej czesto nie nadchodzi minus to na pewno czas, pieniadze, nerwy i mnostwo wkladu wlasnego, ale i satysfakcja wieksza. brat oba swoje mieszkania kupowal zrujnowane (z przetargow), ale urzadzil sobie tak jak chcial. mnie tez taki uklad pasowalby tylko trzeba trafic na fajnych fachowcow, ktorzy podpowiedza co i jak i nie beda zdzierac kasy za kazdy dodatkowy wezyk, srubke itd.

dzieki

oj wlasnie nie chudzinka, hormony zrobily swoje. cale zycie jako wczesniak gonilam reszte. na studiach waga zaczela wariowac (hormony na te moje torbiele) i teraz juz ciezko wrocic do 50kg. waga startowa przed ciaza 58 (a bylo i 64). teraz jakies 66, wiec 8kg na plusie juz bedzie.
dzisiaj w oczekiwaniu na biopsje tz patrzy na moje uda i mowi "nooo widac, ze troche cialka nabralas" popatrzylam i faktycznie - takie dwa nalesniki hehe.

melduje, ze zjadlam 1 paczka z prawdziwa bita smietana, jednego z dzika roza i jednego z kremem budyniowym toffi. pan w tesco poczestowal mnie swojskim chrustem (mialam ochote zabrac mu caly koszyczek i biec do samochodu ). domowych angielskich nie zrobilam, bo plan byl dosc napiety, ale skladniki sa, wiec sprobuje nadrobic w weekend.

ok nadrobilam, wiec moge isc spac kolorowych! gasze swiatlo...(pewnie jak wstane bedzie nowy watek)
a dziekuje dziekuje heheh staralam sie
Cytat:
Czesc dziewczeta,

Siedze sobie wygodnie w przychodni i staram sie nie zwymiotowac. Wypilam to cholerstwo ale latwo nie bylo... Mam nadzieje, ze jakims cudem uda mi sie utrzymac je w zoladku. Trzymajcie kciuki! (oczywiscie zgaga juz jest i pewnie bedzie mi towarzyszyc az bede mogla jakies rennie wziac )
Lece czytac co tam od.wczoraj naskrobalyscie.
trzymaj trzymaj , nawet sie nie waz bo znowu bedziesz musiala to pic fuujjj dasz rade
Cytat:
Bez cytowania ale tego co pamietam:

Banka-jestes brzuszkowa krolowa naszego watku! Piekne komnaty ma Twoje malenstwo

Diabli- no wreszcie pokazalas nam swe sliczne oblicze i takiz brzuszek

Axella- u mnie dzis rano dokladnie 10kg na plusie, a jestem od Ciebie dobre 20cm nizsza. Turlam sie jak kulka

Vil- Czesc to nie dobrze, ze wciaz masz takie rewelacje. Ale moze to jeszcze skutki poprzedniego dnia? Ja widze, ze pomimo mega dawki fenoterolu nie dla mnie normalne zycie i wychodzenie z domu. W drodze do przychodni mialam bardzo silne skurcze, az sie przestraszylam. Na przystanek szlam 2 razy dluzej niz normalnie. Teraz sie rozlozylam w fotelu (znalazlam jakis mniej oblegany korytarz) i jest jako tako. Ale generalnie nie mam poczucia, ze fenoterol dziala cuda
hehe mam nadzieje ze to komplement heheheh
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 09:22   #4813
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Spoko, damy radę Już widzę jak się cieszyć będziemy jak nam to po porodzie wszystko elegancko schodzi A nie puchną Ci nogi? Bo mi już zaczynają. Pewnie dużo wody mi się zatrzymuje.
mi na razie nie ale to dopiero 22 tydzień bedzie więc wiesz... tylko suszy mnie coraz bardziej
bratowa przytyła 30 kg i wcale się nie pasła... nie wiem jak i czemu... w każdym bądź razie nie ma już 8 kg. tyle, że ona niedowagę miała
Stary 2013-02-08, 09:25   #4814
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Witam się z rana

Przyznać się ile pączków wczoraj zjadłyście? Ja opyliłam 4, ale TŻ kupił takie z dużą ilością polewy, że stwierdziłam, że już bardziej mi ta glukoza smakowała niż ten lukier i obdrapywałam te pączki

Ash trzymam kciuki za glukozę, wzięłaś sobie jakąś książkę? Bo ja sobie czytałam przez te 2h i nawet jakoś zleciało. Mam pytanko:
http://zielonyklub.pl/oleje-masla-wo...migdalowy.html
Ten olej ze słodkich migdałów zakupiłaś? Też mam zamiar zacząć masować sobie krocze

Dziewczyny nic nie piszcie o zupka chińskich! Mi to się czasem tak strasznie chce.... Mąż na mnie krzyczy, że to syf i żebym tego nie jadła. Ale przynajmniej raz w miesiącu sobie kupię i wcinam w tajemnicy przed nim

Mi dzisiaj już lepiej po tych lekach - na szczęście, ale też dużo dało, że wczoraj sporo leżałam i odpoczywałam.
Mam Zwierciadlo zaraz wchodze na ostatnie.pobranie. Dzieki dziewczyny za towarzystwo w poczekalni
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 09:26   #4815
nuna2
Zakorzenienie

diabli według tej tabelki moja niunia na 20 tydz średnio powinna mieć 260 gram a miała 380 Tyje z mamusią
Stary 2013-02-08, 09:27   #4816
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
trzymam kochana czekamy na wiesci :P

ja wstalam, umylam glowe, i nawet przespalam noc , dzisij moze do auchan pojade poszukac jakis rzeczy i do tesco hehe potem zjem zingera w kfc :P
Stary 2013-02-08, 09:27   #4817
Kinga_20
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki

a ja sobie myślę że na tym etapie i tak trudno cokolwiek ocenić. liczy się to co będzie na końću. ja teraz niby jestem w normie, ale nie mam brzucha, więc jak wyskoczy to może się okazać że przekroczę wszelie normy. no a potem waga znów się zatrzyma, albo wzrośnie delikatnie tyle co urośnie dziecko.

ja się nawet nie ważę, tyle co na kontroli u lekarza to co zawalę swoim obżarstwem i ochotą na słodkie, to spalę później. a na to że jestem bardziej głodna, to nie bardzo mam wpływ. zwłaszcza że jak jestem głodna, to robię się nieznośna dla otoczenia, więc dla dobra ludzkości zaspokajam wszelki głód
Oj ja też jak jestem głodna to wredna Jak człowiek głodny to zły, więc lepiej zjeść niż chodzić i strzelać piorunami Ja to się w domu ważę, żeby u lekarza nie paść na zawał serca

Cytat:
mi na razie nie ale to dopiero 22 tydzień bedzie więc wiesz... tylko suszy mnie coraz bardziej
bratowa przytyła 30 kg i wcale się nie pasła... nie wiem jak i czemu... w każdym bądź razie nie ma już 8 kg. tyle, że ona niedowagę miała
No tak zapomniałam, że ja mam trochę więcej tc niż Ty Myślę, że te dodatkowe kg to sprawa bardzo indywidualna i nie ma co się porównywać do innych i zamartwiać na zapas

Stary 2013-02-08, 09:30   #4818
sharpnowaja
Zakorzenienie

Witam piątkowo w 29 tc
nuna gratuluję 22 tc pawie oczko za 29 tc
moi rodzice mieli jutro przyjechać ale znów ta pogoda i pewnie za tydzień przełożą. Już tak od 4 tyg co chwilę "coś" wypada i nie mogą przyjechać. Aż mi się odechciało sprzątać

wczoraj pojechaliśmy z TŻtem na zakupy do nomi. Nie dość że nic nie kupiliśmy to przez ten śnieg wracaliśmy godzinę!!! a normalnie to z 7 min samochodem. Na nogach bym już z 3 razy przeszła i krążyliśmy ale tam zasypane, tam się nie da podjechać, gdzieś tam wypadek i też się nie da przejechać, i co chwilę tiry zakopane. Jeszcze tutaj ronda w większości są na górkach (co za debil to wymyślił ) i na prawie każdym tir stał i dalej nie pojedzie więc ruch wstrzymany. Eh tylko się nawkurzaliśmy. Jak w końcu dojechaliśmy to stwierdziliśmy że idziemy po pączki i winko do biedronki i idziemy do teściowej. Akurat siostra TŻta przyjechała na ferie. No i tym sposobem remont łazienki znów się przesunął. Cały tydzień coś nie tak było i dosłownie nic nie zrobiliśmy. Nie mam już do tego sił

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
kobiety nie miały czasu ? czy co..wygodniej było włożyc butle w buźkę i iśc w pole np...
a tak było za czasów mojej babci.....
sama mówiła że karmienie piersią to góra miesiąc...
potem mleko krowie bo wygodniej ..bo dziecko szybciej przybierało na wadze ..bo było najedzone...to wydaje mi się troche prymitywne myślenie....
ale nie chce podnosic ciśnienia..nie o to przecież chodzi
właśnie się zastanawiałam jak to było. Tak tylko gadałyśmy bo wątpię żeby którakolwiek chciała karmić mlekiem krowim

banka banka!!! powiedz że masz jeszcze sałatkę
Stary 2013-02-08, 09:32   #4819
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
obejrzyjcie sobie zwiastun uwage skupmy na poczatku, hehe.

https://www.youtube.com/watch?v=gqxq...e_gdata_player

aaa i dolaczam dwie fotki z dzisiaj (stroj teatrowy :P) jeszcze nie wstawialam swojej foty twarzowej ani tu ani w klubie, wiec maaaaacie cala ja. guzka na szyi nie widac, ale krope po biopsji mozna dojrzec

Piękny brzuszek
Cytat:
Dokładnie, mam tak jak Ty i też nie będę się z tego powodu głodzić.
Pewnie, jasne, że chciałabym żeby najlepiej było maks+6 kg ale no nie wyszło i trudno Nie będę się głodzić. A jem normalnie.

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 09:36   #4820
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
Witam piątkowo w 29 tc
nuna gratuluję 22 tc pawie oczko za 29 tc
moi rodzice mieli jutro przyjechać ale znów ta pogoda i pewnie za tydzień przełożą. Już tak od 4 tyg co chwilę "coś" wypada i nie mogą przyjechać. Aż mi się odechciało sprzątać

wczoraj pojechaliśmy z TŻtem na zakupy do nomi. Nie dość że nic nie kupiliśmy to przez ten śnieg wracaliśmy godzinę!!! a normalnie to z 7 min samochodem. Na nogach bym już z 3 razy przeszła i krążyliśmy ale tam zasypane, tam się nie da podjechać, gdzieś tam wypadek i też się nie da przejechać, i co chwilę tiry zakopane. Jeszcze tutaj ronda w większości są na górkach (co za debil to wymyślił ) i na prawie każdym tir stał i dalej nie pojedzie więc ruch wstrzymany. Eh tylko się nawkurzaliśmy. Jak w końcu dojechaliśmy to stwierdziliśmy że idziemy po pączki i winko do biedronki i idziemy do teściowej. Akurat siostra TŻta przyjechała na ferie. No i tym sposobem remont łazienki znów się przesunął. Cały tydzień coś nie tak było i dosłownie nic nie zrobiliśmy. Nie mam już do tego sił

właśnie się zastanawiałam jak to było. Tak tylko gadałyśmy bo wątpię żeby którakolwiek chciała karmić mlekiem krowim

banka banka!!! powiedz że masz jeszcze sałatkę
za 29
a mam wlasnie wyjelam z lodoweczki :P
Stary 2013-02-08, 09:37   #4821
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki

dokładnie tak Z resztą najważniejsze zdrowie dzidzi ktoś może przytyć dużo a schudnąć szybciej od tej co mniej nie ma co rozpaczać na zapas:P

Poza tym lepiej nie poruszać chyba kwestii wagi szkoda się dobijaćjak to tylko baby umieją robić
w ogóle mój gin mnie wazy w ciuchach i butach zimowych

sharp u mnie tak waliło 2 dni śniegiem, że nie nadążali odśnieżać... po prostu zasypywało z każdej strony....
Stary 2013-02-08, 09:38   #4822
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
pewnie ze względu na niedowagę

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
trzymam kochana czekamy na wiesci :P
dzięki jak wrócę od ludzkiej porze, to więsci będą dziś, a jak nie to jutro. bo mąż mnie zabiera na jakąś firmową kolację połączoną z balem karnawałowym. chyba że nie wymyślę kreacji (bo oczywiście dowiedziałam się o tym w tą środę), to zostanę z wami

Cytat:
No tak zapomniałam, że ja mam trochę więcej tc niż Ty Myślę, że te dodatkowe kg to sprawa bardzo indywidualna i nie ma co się porównywać do innych i zamartwiać na zapas
dokładnie
Stary 2013-02-08, 09:39   #4823
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
ale to normalne z tą butlą?? Nie strasz.. Ja ciagle sobie wmawiam ze podrod będzie spoko.. Godzina bóli i dziecko wyskoczy
Nie to nie jest normalne.
Ja miałam szybki poród ale z komplikacjami.
Kiedyś pisałam....
I traciłam przytomność pod koniec, więc podali mi tlen.

Cytat:
Da się? da!
Cytat:
Boże, nawet nie chce wiedzieć co przeżywa TŻ tej kobiety

------------------
Dzień dobry.
Śpiąco i nudno
Wypiłam inkę i siedzę...
Poczytałam co u Was i nie mam nic do powiedzenia w ogóle mam jakiś dzień do doopy.

Aaa bo cały czas zapominam - podam linki do piżamek jak do mnie dotrą - to od razu napiszę czy warto je kupować. Bo same linki to bez sensu-tak to będą z opinią od razu

Muszę dziś posprzątać, żeby w weekend już tylko leżeć i pachnieć
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 09:40   #4824
nuna2
Zakorzenienie

a no i sharp za 29 tydzien
Stary 2013-02-08, 09:44   #4825
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Witam piątkowo w 29 tc
za 29 t
Stary 2013-02-08, 09:48   #4826
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Mąż śpi przed pracą, więc mam ok godzinki, żeby posiedzieć z Wami

Poradziliśmy się rodziców i teściów odnośnie dzisiejszego jednego mieszkania i zdania są 50/50, ale mieszkanie jest tanie (w porównaniu z tym, które Wam opisywałam ostatnio) + całe do generalnego remontu (od a do z robimy pod siebie, nie będzie żadnego zostawiania czegoś na później, nie będzie żal wywalać jakiś rzeczy, bo w mieszkaniu nie ma nic ). Myślę, że jesteśmy zdecydowani na 90%, jutro jeszcze jak mąż wróci z pracy będziemy gadać. I jak policzyliśmy to czeka nas wizyta przynajmniej w 7-10 bankach (już odrzuciliśmy chyba z 6), żeby zobaczyć gdzie będą najlepsze warunki... Remont max 2 m-ce, czyli do maja byśmy się na pewno wyrobili - wszystko zależy jak długo będziemy załatwiać kredyt. No ale i tak muszę się z tym wszystkim przespać, bo mętlik i różne obawy dalej mam ogromne

A poza tym to coś topornie idzie nam kończenie wątku

3mam kciuki za mieszkanie

Odnośnie banków, my wczoraj byliśmy dowiadywać się w sprawie kredytu hipotecznego. I zadałam Wam pytanie w Klubie, jak ktoś się coś na tym zna to proszę o odzew

---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ----------

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość

masakra z tymi bankami i formalnościami
takie mieszkanie całe do remontu to duży plus, bo można zrobić wszystko według własnej koncepcji i gustu a jeszcze jak Twój Mężu się na tym zna to już całkiem super
co do wagi.. jejjjuuu... zazdroszczę Ci że nie masz dodatkowych kg
ja już mam jakieś 10, może nawet 11 kg na plusie, w weekend przeprowadzę cotygodniowe ważenie więc dokładnie to zweryfikuję. Ale czuję się jakbym ważyła dwa razy więcej niż pół roku temu
Zapodaj jakąś fotką brzunia , dawno nie było ja powoli dobijam do 10 na ostatniej wizycie było +8,5, teraz pewnie trochę więcej
Stary 2013-02-08, 09:51   #4827
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
a o to moje pazurki
piękne

paulina piękne te ciuszki

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
nie wiem czy napisze plan porodu.. ktos to w ogole przeczyta??
wątpię

Mysia widziałam te naklejki na ścianę, ale u mnie były same brzydkie wzory. Tych Twoich na pewno nie było.

axella widziałam że masz chustecznik na all, dlaczego tylko jeden? tanio masz więc chętnie bym kupiła bo szczerze to mi się nie chce robić (już chyba dwa lata robię ).

banka piękny duży brzusio
Stary 2013-02-08, 09:53   #4828
justyna_g4
Zakorzenienie

Myślałam, że jak przyjdę to już nowy wątek będzie...

Widziałyście film z nianią w ddtvn?? Masakra!!! Chyba bym ta babe zaje... (inne słowo nie przychodzi mi do głowy...)

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png

Edytowane przez justyna_g4
Czas edycji: 2013-02-08 o 09:54
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 09:53   #4829
Aaś
Zakorzenienie

czeesć.. ale miałam wczoraj fatalny dzień. spałąm do 13 a potem tak mi się słabo co i rusz robiło że praktycznie cały dzień przeleżałam. i jeszcze się pokłóciłam z mężem beznadzieja.

szkoła rodzenia spoko. gratisów brak ale obejrzeliśmy porodówkę, sale poporodowe i jesteśmy dobrej myśli
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 09:57   #4830
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam piątkowo w 29 tc
za 29 tc!

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość

Widziałyście film z nianią w ddtvn?? Masakra!!! Chyba bym ta babe zaje... (inne słowo nie przychodzi mi do głowy...)
Brak słów!

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości