|
|||||||
| Notka |
|
| Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4711 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze zbiory kosmetyczne - pielęgnacja naturalna, ekologiczna - CZĘŚĆ VII
Cytat:
szkoda, że składów trzeba szukac w necie. i z tego co widze nie wszystkie ładne ![]() ale poszperam sobie. Cytat:
mogłabym Cię prosić o jakies namiary na niego na pw?
|
|
#4712 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a serum z JMO z macznica to dobry wybór??? a może spray alvy młodemu podbierac (jemu z pielegnacja trafiam bo ma ładniejsza cere) - tylko czy mnie Małż dla nienaturalistki nie rzuci ![]() a czym nawilżac bo mam przesusz przeokropny? ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4713 |
|
Zakorzenienie
|
Kasik - spray podbierać, bo fajny jest
![]() ja najbardziej do oczyszczania lubię mydła - czarne tradycyjne (wiem, że Tobie nie słuzy), savon noir alepii, alepia 16%, rózne inne alepie, tuli, lawendowa farma, argiles. O! argiles z różową glinką jest cudne poza tym mam brązową glinkę logony.Ale to indywidualna sprawa - nie każdy wszystko polubi. Nawilżam hydrolatami, tonikami, kremami, serum, czasami stosuję oleje z HA, raz w tygodniu maseczke nawilżającą.
|
#4714 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
to podbiorę ![]() kaszanka mnie przesusza przeokrutnie ale spróbuje dziś mydło z mleka jaka z glinka czerwoną hydrolat z oczaru z ecospa i Fitomedu wspominam miło (moze czas se przypomniec) a ten krem Epony z mlekiem - wiem wiem cos mam parcie na to wszelakie mleko ostatnio może prze osteopenie - to bedzie bezpieczny - trójglicerydów nie widzęa i przyznaje sie - jak sie zestresuje to grzebie przy twarzy - wiem wiem że to brzydkie Edytowane przez kasik71 Czas edycji: 2013-02-08 o 12:01 |
|
|
|
|
#4715 | |
|
Zakorzeniona Zmorah
|
Cytat:
6 zasad: 1. W oczyszczaniu stosować produkty delikatne, niewysuszające skóry i oczyszczać dokładnie, jeden produkt do oczyszczania to może co najwyżej sprawić, że pory będą wyglądać na czyste, ale to tylko złudzenie ![]() 2. W nawilżaniu nie ładować przesadnych ilości kremów, olejów, niektórzy muszą z nich zrezygnować w codziennych zabiegach. To może dotyczyć i Ciebie Zamiast nich nawilżac cerę wodnistymi środkami typu tonik nawilżający, płyn micelarny o właściwościach nawilżających. serum o konsystencji żelu, wody, wszystko w małych ilościach, ale za to zwiększyć częstotliwość.3. Nie zapominać o pielęgnacji przeciwzmarszczkowej, stosować maseczki i serum, a przy tym pożegnać się na dluższy czas, być może na zawsze z ciężkimi kremami skupiając się na składach krótkich i bogatych w substancje aktywne, np witaminę C. 4. Czytać składy i nie łudzić się, że jakiś produkt będzie dla Ciebie dobry na co dzień, bo inni go wychwalają, a na pierwszym, drugim czy trzecim miejscu w składzie ma tłuszcz. Takie produkty też Ci się przydadzą, ale do stosowania doraźnie, nie codziennie. 5. JMO i Alva to dobra decyzja, ale to nie wystarczy. Nie dziwi mnie narzekanie na przesusz. Odstaw te Tołpy srołpy i krem noni. Wróć do postów z ostatnich kilku dni i jeśli chcesz naprawdę zawalczyć, to niestety przygotuj się na to, że 5 minut na mycie 2 razy dziennie będziesz musiała zamienić na 15 minut. 6. Nie wyciskaj.
|
|
|
|
|
#4716 | |
|
Obcy 8 pasażer Nostromo
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4717 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tylko przypominam że ja mam 40 letnia gębe i hashimoto = też rogowacenie gruczołów łojowych a ww. wizażanki to młodziunkie kobitki kupie dzisiaj te polecane przez Ciebie gąbeczki odstawiam zel tołpę (a ich micel tez? - mam zapas ) choc wydawało się że jak je zmywam woda to i zmywam te ich ew. szkodliwe maszkaryczy mam odstawic zorac? czy skład żelu do mycia Lovea jest ok (ma glinkę w skaldzie)? wydawalo mi się że za czeste i mocne oczyszczanie zbyt przesusza cere stad ta ble ble Tolpa czu moge używac serum Flavo-c - mam zapas? to co stosowac po krem tonujący madary na dzień bo sam jest za suchy i kiepsko sie rozprowadza? a co walka ze zmarszkami
Edytowane przez kasik71 Czas edycji: 2013-02-08 o 12:13 |
|
|
|
|
#4718 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja ze swojej strony polecam do znudzenia piankę Baikal herbals i ich tonik nawilżający, dzięki temu nie wysuszysz skóry na wiór ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- Jeszcze mogę polecić glinkę czerwoną- dużo lepsza od zielonej , nie wysusza za bardzo
wymiana nowy wątek-kosmetyki naturalne, mineralne, sera i apteczne https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...7#post49549467 Edytowane przez Claire91 Czas edycji: 2013-02-08 o 12:23 |
|
|
|
|
#4719 | |
|
Zakorzeniona Zmorah
|
Cytat:
To zmienia postać rzeczy. Osobiście bardziej bym się skłaniała wymienić Zorac na Atrederm po konsultacji oczywiście Chyba, że używałaś i nie lubisz. Przy retinoidach niestety będziesz musiała się zaopatrzyć w natluszczacze.Ja bym jednak na Twoim miejscu odstawiła takie środki na jakiś czas, powiedzmy do jesieni i zobaczysz, jak cera reaguje na nową pielęgncaję i przy okazji odpoczywa od silnych środków oraz zapychających filtrów. Co myślisz ![]() Tołpę Physio bezwzględnie odstawić, nie ma litości Do tego żelu Lovea poproszę link ze skladem Flavo C ryzykowne naprawdę ryzykowne, jeśli nie uda Ci się odsprzedać, to zużywaj, ale powoli Pod Madare jakiś tonik może AMB Porifying, albo płyn micelarny, np AA Eco. Do pielęgnacji Anti age proponuję: serum z 20% wit C, np ze sklepu z półproduktami, dziewczyny chwaliły któryś, albo gotowiec NuFountain, w ostateczności serum C JMO. Hydrolaty wzbogacane np niacynamidem itp maski algowe, pod nie tlustsze serum, olejek np Essentially Yours albo dermogal A+E. Polecam przy tym się koniecznie zaznajomić z masażem twarzy. Spirulinka też wskazana, a i kremy pod oczy konieczne Edytowane przez Korah Czas edycji: 2013-02-08 o 12:34 |
|
|
|
|
#4720 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zielarnię na Rakowieckiej mam pod nosem to luknę jutro czy mają tonik Baikal i glinkę ![]() ---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4721 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to skoro masz blisko do rakowieckiej to może zabłądzisz do żółtego cesarza na ul. bruna mają wszystko eko - kosmetyki, jedzenie, chemia domowa. Skrzyżówanie ul. Bruna z Rakowiecką, pod koniec rakowieckiej, tuż przy urzedzie pocztowym.
|
|
#4722 |
|
Zakorzenienie
|
Promocja Walentynkowa Phenome 30%
|
|
|
|
#4723 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4724 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4725 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4726 |
|
Zakorzeniona Zmorah
|
Ja też dostałam
szkoda, że jednak nie do twarzy ![]() Jest nawet info na stronie, WOW!!! Edytowane przez Korah Czas edycji: 2013-02-08 o 13:26 |
|
|
|
#4727 |
|
Raczkowanie
|
Korah
a kremik z różą i morelą JMO na dzień pod Madarę byłby ok? |
|
|
|
#4728 |
|
Zakorzenienie
|
no i w końcu online zrobiona promocja
![]() to znaczy? nie możesz go znaleźć?
|
#4729 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4730 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4731 |
|
Zakorzeniona Zmorah
|
|
|
|
|
#4732 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żaden wstyd po prostu nie wiedziałam, czy nie możesz znaleźć, czy chciałaś, ale nie miałaś okazji zajść ![]() spróbuję Ci to wytłumaczyć - nie wiem jak mi wyjdzie...... Idziesz zgodnie ze wzrostem numerów, pod koniec rakowieckiej masz po prawej stronie stację paliw, za nią troszkę w głębi jest poczta. W ulicę bruna skręcasz właśnie przy stacji, tak jakbys chciała na pocztę iść. Żółty cesarz jest w tym samym skupisku budynków co poczta - tyle, że wejście do poczty jest od strony ul. rakowieckiej, a żółty cesarz jest przy bruna, czyli prostopadle do rakowieckiej. To jest taki spory sklep, z wielkim zielonym napisem zdrowa żywność http://zoltycesarz.pl/index.php/tengine/page/10#Bruna a nie szukałaś go przypadkiem na bruna, ale od strony alei niepodległości? ![]() Bruna to taka dziwna ulica - zawija o 90 stopni
Edytowane przez anula_ga Czas edycji: 2013-02-08 o 13:40 |
|
|
|
|
#4733 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny te masła są produkowane tylko w takiej wielkiej pojemności http://www.bioarp.pl/pl/p/Organic-Th...maslo-shea/442 ? Pół litra to ja do końca życia nie zużyję a spróbować bym chciała
|
#4734 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() trzy lata z rzędu chodziłam na wiosne i na jesieni na mikro (wole te korundowa niz diamentowa - bo nie wierze że dobrze sterylizuja te tarcze) troche sie boje kosmetyczek bo kiedys latami z zainfekowanej brody wychodziłam ![]() a najbardziej kiedys na zaskórniki pomagał mi kwas azelinowy ale on acne-dermie bardzo dyskomfortowy ściaga---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ---------- a czym by zapychał - taki lekki??? ---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ---------- Cytat:
nam starszym paniom
Edytowane przez kasik71 Czas edycji: 2013-02-08 o 13:40 |
|||
|
|
|
#4735 |
|
Zakorzenienie
|
Serio zużywasz aż tyle?
Ja potrzebuję gęstego balsamu/masła. Zakochałam się w Organique, ale drogie cholerstwo
|
#4736 |
|
Zadomowienie
|
Jestem skłonna do zapychania (zaskórniki), ale ten krem krzywdy mi nie zrobił i kocham go bardzo
Najlepiej kupić próbki żeby sprawdzić co i jak.
|
#4737 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4738 | |||
|
Zakorzeniona Zmorah
|
Cytat:
. Ważność 2 lata od otwarcia. Pół litra to jak 2 standardowe kremy do ciała. Ja bym brała, bo konsystencji to to maślanej raczej na pewno nie ma, bardziej kremowąCytat:
![]() JMO Krem z różą i morelą i przeciwutleniaczami na dzień Skład: Aloe Barbadensis (Aloe Vera) Leaf Juice, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Cetearyl Olivate, Sorbitan Olivate, Glycerin, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Rosa Damascena (Rose) Flower Water, Borago Officinalis (Borage) Seed Oil, Populus Tremuloides (Aspen) Bark Extract, Cetyl Esters Wax, Sodium Hyaluronate, Prunus Armeniaca (Apricot) Extract, Calophyllum Inophyllum (Foraha) Oil, Avena Sativa (Oat) Kernel Extract, Oryza Sativa (Rice) extract, Malpighia Glabra (Acerola) Fruit Extract, Camellia Sinensis (White Tea) Extract, Spirulina Platensis (Algae) Extract, Triticum Vulgare (Wheat) Germ Oil, Prunus Persica (Peach) Extract, Rosa damascena (Rose) Flower Oil, Tanacetum Annuum (Blue Tansy) Flower Oil, Anthemis Nobilis (Roman Chamomile) Flower Oil, Xanthan Gum, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Potassium Sorbate. (03.11.2012) na czerowno potencjalne zapychacze. Do tego skład jest bardzo długi.---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#4739 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- Cytat:
Powiedz mi, będzie mi łatwiej szukać Ciężko znaleźć masło maślane
|
|
#4740 |
|
Zakorzeniona Zmorah
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biochemia kosmetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:15.

ale spróbuje dziś mydło z mleka jaka z glinka czerwoną
- to bedzie bezpieczny - trójglicerydów nie widzę
Zamiast nich nawilżac cerę wodnistymi środkami typu tonik nawilżający, płyn micelarny o właściwościach nawilżających. serum o konsystencji żelu, wody, wszystko w małych ilościach, ale za to zwiększyć częstotliwość.