|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2431 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 :)
Cytat:
poczytałam na necie i więcej nie czytam forów internetowych bo zgłupiec można... jedne piszą że po spłaszczonym pęcherzyku mają śliczne dzieciaczki i zdrowe i nawet niektóre w każdej ciąży miały spłaszczony pęcherzyk i było ok a niektóre piszą że poroniły więc wyłączyłam interneto bo niepotrzebne mi nerwy
|
|
#2432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie nic sie nie sprawdzilo kreske mialam za kazdym razem, apetyt na slone w obu ciazach, brzuch wielki w obu ciazach (taki na chlopca jednak niby)...---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- jeszcze znalalzlam: - Częste poranne nudności = dziewczynka - Suche ręce = chłopiec - Brzuch jest nisko = chłopiec - Huśtawka nastrojów = dziewczynka - Spanie na prawym boku = dziewczynka - Poczucie ociężałości, niezdarność = chłopak - Pierwszy ruch dziecka z lewej strony = chłopak, z prawej = dziewczynka troche dla smiechu http://forum.gazeta.pl/forum/w,585,5...a_wesolo_.html oraz na czasie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=47302 Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2013-02-08 o 09:48 |
|
|
|
|
#2433 |
|
Raczkowanie
|
Jej dziewczyny... Raptem mnie nie było dwa dni a tu chyba że 20 stron do nadrobienia
![]() Zaraz zacznę u mnie z nowości... Poniedziałkowe wyniki bety ponad 6600 a dziś kolejne badanie, wyniki wieczorem leci już 7 tydzień strasznie się cieszę...
|
|
|
|
#2434 |
|
Zakorzenienie
|
Tutaj macie link do testu czy będzie to chłopczyk czy dziewczynka: http://noworodek.pl/index.php?sm=1
Na większość odpowiedzi jeszcze nie możemy odpowiedzieć bo to dopiero początek ![]() Ale można pozaznaczać byle co i można się dowiedzieć czy to dziewczynka czy chłopczyk |
|
|
|
#2435 |
|
Zakorzenienie
|
Bylam dzis oddac krew do badania - Masakra! Musialam isc na czczo i od kad wstalam, do badania ( ponad 2h) myslalm, ze zjade, tak mi slabo bylo. Jeszcze mi baba zrobila bube w zyle i mam teraz babla zamiast zyly i boli
Musialam wrocic busem i mialam ze soba kanapke, wyszlam z pobrania, siadlam i rzucilam sie na kanapke i dopiero jak zjadlam to moglam isc
|
|
#2436 |
|
Zakorzenienie
|
71% dziewczynka
![]() ja tam raczej się zastanawiam czy skoro nam się udało w owu to będzie chłopak ![]() ja bym wolała córeczkę, ale ważne żeby zdrowe było mąż za to chciałby syna
|
#2437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też było mi słabo ale to inaczej w domu niż w szpitalu. Tak więc współczuje |
|
|
|
|
#2438 |
|
Zakorzenienie
|
64 dziewczynka
![]() ale robilam test na igle i nitke i wyszlo mi z tz ze bedzie 2 chlopakow i dziewczynka ![]() robilyscie ten test ? ja to tak dla zabawy a nie na powaznie.ja tez mowie ze co bedzie to bedzie ale zeby bylo zdrowe, ale jakbym mogla to chcialabym chlopaka
WYMIANA https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=839675 UBRANKA DLA DZIECI https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=835143 KOSMETYKI https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post72384832 Edytowane przez t_89 Czas edycji: 2013-02-08 o 10:27 |
|
|
|
#2439 |
|
Zakorzenienie
|
ja byłam tydzień temu i to na 2 pobraniach krwi i nic mi nie było
![]() mi koleżanka robiła z obrączką i 2 chłopców
|
#2440 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie wyszło 50% chłopak i 50% dziewczyna
![]() Oczywiście nie wierzę w to, i przeczuwam chłopaka. A sposobu z igłą i nitką nie próbowałam
|
|
|
|
#2441 |
|
Zakorzenienie
|
ja też przeczuwam na chłopaka
![]() zobaczymy za jakieś 7-8tygodni
|
#2442 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie zdziwiło pytanie o nos. Nie wiedziałam, że nos może się wydłużyć w ciąży
|
|
|
|
#2443 |
|
Zakorzenienie
|
mi wyszło pół na pół hehehe
mi naprawdę wszystko jedno- byleby zdrowy mój okruszek był bo od wczoraj myślę tylko o nim i czy na pewno wszystko będzie ok za 2 tygodnie na wizycie nasze życie chyba już teraz tak będzie wyglądało że od wizyty do wizyty czekanie jak na szpilkach
|
#2444 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2445 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
Na 35% będzie to chłopczyk. Na 65% będzie to dziewczynka. Chociaż nie rozumiem tego co ma do rzeczy jakie włosy ma moja mam, tym bardziej,że farbowane liczą sie jako niesiwe.No i brzucha jeszcze nie mam to nie określę niektórych rzeczy. ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#2446 |
|
dryfuję słowami
|
mnie rozbawił test obrączki, jak go robiłam to najpierw poruszała się ruchem kolistym, a potem zmieniła na ruchem wahadłowym, albo na odwrót. jem i owoce i sery, kubek prawą ręką biorę za ucho, lewą obemuję
![]() myślałam już, że mdłości mi przeszły, miałam ponad tydzień przerwy! i dziś znów po śniadaniu w dość niefortunnym miejscu mnie dopadło... zapomniałam napisać, że małżonek zgodził sie pogadać z rodziną o paperosach. ale z kolei nowy problem, bo z nimi mieszka babcia i będzie się pruła, że jej wychodzą wieczorami (a śpi w tym pokoju co balkon). tylko jej już nic nie da się wytłumaczyć, w tym roku kończy 102 lata... nie wiem co to będzie.
Albert Einstein Edytowane przez inwersja Czas edycji: 2013-02-08 o 11:30 |
|
|
|
#2447 |
|
BAN stały
|
Część z tych rzeczy są głupie, ale część niekoniecznie.Np. z tętnem, albo z tym, że dziewczynka zabiera urodę mamie,ze smakami też coś może być, chociaż oczywiście nie zawsze sie sprawdza.
I jeszcze co do zabobonów.Mówi sie, że jak sie kobieta w ciąży poparzy to może mieć dziecko znamię w tym miejscu.wydaje sie to absurdalne, ale znam wiele takich przypadków.No i trochę mnie to przeraża, bo ja mam tendencję do parzenia tu kominkiem, tu piekarnikiem. Ja wczoraj jednak po południu zapodałam sobie pączka. |
|
|
|
#2448 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam poranne nudności, ręce wreszcie nie suche i mam huśtawki nastrojów. Na chłopca nic poza tym się nie zgadzam. No może poza tym, że nieźle wyglądam ![]() ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Na 26% będzie to chłopczyk. Na 74% będzie to dziewczynka. I idę pracować ![]() ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- Są jeszcze 2 metody co do płci: 1. tabele chińskie (Edi wg nich jest dziewczynką ![]() 2. termin poczęcia (od @ do początku dni płodnych czy tam OWU - dziewczynka, bo plemniki żeńskie żyją dłużej, OWU i chyba do 2 dni po - chłopczyk) Oczywiście to kwestia mniejszych i większych szans ![]() Wg obu metod wychodzi tym razem dziewczynka
|
|
|
#2449 | |
|
BAN stały
|
Jeszcze wrócę do tematu ustępowania ciężarny miejsc w autobusie i tramwaju.W swoich kilkuletnich podróżach komunikacją miejską we Wrocławiu zaobserwowałam, że najchętniej ustępują młodzi mężczyźni i ...starsze kobiety.A najmniej młode dziewczyny, takie przed dwudziestką.
---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- Cytat:
Edytowane przez maharet1092 Czas edycji: 2013-02-08 o 11:44 |
|
|
|
|
#2450 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej wrocilam od lekarza.W sumie nic sie ciekawego nie dowiedzialam.Zbadał mnie tylko na samolecie i kazal przyjsc za 2 tygodnie na UsG.Troche sie zawiodlam bo mysllam ze zrobi mi tym razem USG.Mąz nawet sobie wolne wzial by byc przy tym a tu taki zonk....Szkoda.OPrucz tego zwazyli mnie,zmierzyli cisnienie,sprawdzil wyniki krwi i moczu(wszystko ok) i przepisal dalej Duphaston i do nastepnej wizyty dalej lezec...Załamka...Acha zallozyl mi jeszcze karte ciazowa.
|
|
|
|
#2451 | |
|
BAN stały
|
U mnie dzisiaj 9-ty tydzień się zaczyna.
---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2452 |
|
Wtajemniczenie
|
No tez sie zdziwilam,tym bardziej ze w poprzednim badaniu wyszlo ze jest odklejona kosmowka wiec powinien sprawdzic czy sie przykleila a tu nic..
|
|
|
|
#2453 |
|
Zakorzenienie
|
Policzanka no to widzę że my obie po wizytach tak samo zdezorientowane jak i przed
chociaż opinie o moim ginie są bardzo pozytywne więc może wie co robi
|
#2454 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny,
Wydaje mi się, że nie ma czegoś takiego jak objawy na chłopaka i na dziewczynkę ![]() Ja urodziłam dziewczynkę, a przez całą ciąże ślicznie wyglądałam. Pryszcze mnie tylko męczyły na plecach. Wsuwałam tylko kwaśne, bo od słodkiego mnie odrzuciło. Brzuszek miałam zgrabny, okrągły do przodu i od początku baaaardzo nisko. Więc u mnie wogóle nie sprawdziły się przepowiednie i jeszcze te straszne mdłooooości. Mi pomagały banany. Spałam z nimi W nocy koło 3 zawsze był kryzys, więc banan do buzi i dalej spałam Widzę, że więcej jest mamuś co mają dzieci1-1,5 roku. Jak my sobie poradzimy z dwoma maluchami Ja na razie mam nanię do córeczki i umowa jest taka, ze na 100% jest z nami do końca ciąży, a potem zobaczymy. Jak tż zmieni pracę to zostanie dalej. Nie wyobrazam sobie zimą pchać dwa wózki Jak urodzi się drugie bobo to Martynka będzie miała 23 miesiące
|
#2455 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
jak sie drugie urodzi mloda bedzie miala 3 lata, mam nadzieje ze bedzie na tyle kumata zeby nie robic scen zazdrosci. bardziej martwie sie jak wszystko ogarne, bo tz pracuje za granica i w domu jest tylko na weekend, a najbardzij boje sie chwili kiedy zaczne rodzic i bede sama musze jakis plan ogarnac, co z mloda zrobic i w ogole
|
||||
|
|
|
#2456 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2457 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
http://allegro.pl/ultralekki-bliznia...984429494.html Można go tak ustawić by część była spacerowa, a część głęgoka.Tylko poszukam czegoś w niższej cenie.Mam nadzieję, że znajdę. |
|
|
|
|
#2458 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przecież zostało napisane, że to zabobony ![]() Edi będzie miał 28 m-cy, jak się drugie urodzi. Mam nadzieję, że już więcej będzie rozumiał, bo teraz (21 m-cy) to ma bunt dwulatka w pełnej krasie. Cytat:
|
|
|
#2459 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak nie to dla Martynki kupi się jakąś parasolkę i tyle ![]() Bedziesz sama się opiekować maluszkami, czy ktoś będzie ci pomagał. Ja się strasznie boję, że Martynka poczuje się gorszym dzieckiem, bo więcej czasu będę spędzać z maleństwem. Samo karmienie zajmuje mnóstwo czasu. Dodam, ze nadal karmię piersią i moja cóeczka bardzo jest ze mną związana. Normalnie tego jak to będzie boję się bardziej niż porodu ---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- Cytat:
|
|
#2460 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:59.

poczytałam na necie i więcej nie czytam forów internetowych bo zgłupiec można... jedne piszą że po spłaszczonym pęcherzyku mają śliczne dzieciaczki i zdrowe i nawet niektóre w każdej ciąży miały spłaszczony pęcherzyk i było ok a niektóre piszą że poroniły więc wyłączyłam interneto bo niepotrzebne mi nerwy

kreske mialam za kazdym razem, apetyt na slone w obu ciazach, brzuch wielki w obu ciazach (taki na chlopca jednak niby)...
u mnie z nowości... Poniedziałkowe wyniki bety ponad 6600 a dziś kolejne badanie, wyniki wieczorem
Musialam wrocic busem i mialam ze soba kanapke, wyszlam z pobrania, siadlam i rzucilam sie na kanapke i dopiero jak zjadlam to moglam isc 

Całe szczęście po jakimś czasie "kuśtykania" ból trochę zmalał i teraz już prawie nie boli.