|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamo, tato - ja urodzę się w to lato! Mamusie VII-VIII 2013 r!!!
Powiedzcie mi gdzie lub z kad sciagne film niemozliwe?:-P
|
|
|
|
#3182 |
|
Zakorzenienie
|
Aaa ponoć po 20 lutym ma być bardziej wiosennie
![]() U mnie dziś krokiety z sosem grzybowym. Krokiety rozmrażane a sos z torebki
|
|
|
|
#3183 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja zauważyłam ! ![]() Nie musisz ściągać, wpadaj na Ruczaj to obejrzymy razem bo ja wlaśnie w połowie jestem ![]() Cytat:
Prawdziwa Pani domu z Ciebie, tak jak ja mniej więcej
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
||
|
|
|
#3184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A swoją drogą, zjadłabym takiego krokiecika
|
|
|
|
|
#3185 |
|
Raczkowanie
|
dokladnie - wazne, ze dobre a jak przyrządzone to nieistotne
![]() Ja dzis mam Spaghetti - sos ze słoika heheheh ale tez bedzie pyszne
|
|
#3186 |
|
Zakorzenienie
|
a ja nie wiem co zrobię jeszcze, Tż stwierdził, że się odchudza więc nie mogę zrobić pizzy ani niczego innego co zajmuje mi stosunkowo nieduzo czasu
|
|
|
|
#3187 |
|
Zakorzenienie
|
tak mnie plecy nawalają, że już ledwo żyję
![]() Jak kładę się na bok to bolą biodra mocniej. |
|
|
|
#3188 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Ale krokieciki na szczęście domowe - od teściowej
|
|
|
|
#3189 |
|
Konto usunięte
|
A my będziemy sprzątać jutro.
Lubię to nasze sprzątanie. Narzekanie TŻa, moje chwalenie go za najmniejszą pierdołę, najbardziej lubię, jak sprząta łazienkę i musi przekładać "te tysiące bezużytecznych kosmetyków" Pranie, dziwienie się różnym programom w pralce, jego logikę w układaniu naczyń w zmywarce, no wszystko
|
|
|
|
#3190 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3191 |
|
Zadomowienie
|
Trochę nadrobiłam, ale nie wiele.
Asiunia Trzymaj się Kochana i się nie daj. Wiem, że jednym to przychodzi łatwiej innym trudniej, ale w kwestii szacunku dla Ciebie jako kobiety przyszłej mamusi należy się od Twojego TŻta szacunek. Jednak żeby TŻ Cię szanował musisz mu najpierw pokazać, że sama siebie szanujesz i na pewne kwestie nie pozwolisz. A potem jak już emocje trochę u Was opadną to polecam rozmowę, rozmowę i jeszcze raz rozmowę. Nie ma lepszego środka na problemy w związku. Przynajmniej u mnie zawsze działało a jesteśmy z TŻtem razem już prawie 13 lat. Musisz być twarda dla swojego maluszka. Wiem, że to trochę takie sloganowe gadanie, ale tu nie ma innej rady. Trzymam kciuki za Ciebie. Trochę mnie przeraziłyście tą tarczycą. Ja nigdy nie miałam badań w tym kierunku w ciąży ginka też mi nie zlecała chyba, aż zaraz zerknę na swoje konto z badaniami. Nie chcę nawet czytać w internecie z czym się to wiąże. Może po prostu w poniedziałek pójdę i zrobię sobie TSH?? Kolejna wizyta dopiero za 3 tygodnie więc nie mam się jak zapytać. Może zadzwonię?? qrcze a Wy co robicie (chodzi mi o te dziewczyny co też nie miały zleconej tarczycy??) Neni skoro lekarz jest spokojny to Ty też bądź.Widziałam, że pisałyście o witaminach. Ja nie łykam żadnej chemii. Nie znoszę tabletek i wszelkich suplementów. Wolę warzywa z parowaru, ryby i owoce. Wiem, że trudno jest kompleksowo zapewnić wszystkie witaminy i łyknięcie tabletki załatwia ten problem, ale cały czas mi dzwoni w głowie, że jest to obciążenie dla wątroby a te wszystkie witaminy w tabletkach jak każdy suplement to nie do końca są wiarygodne. Może to kwestia jakichś uprzedzeń nie wiem. Do tego mój TŻ jest przedstawicielem medycznym i hobbistycznie interesuje się dietetyką Czasem wolałabym nie wiedzieć tego co mi mówi o lekach suplementach jedzeniu i lekarzach itp A co do kwasu foliowego też brałam przed ciążą i na początku ciąży, ale po 12 tygodniu ginka kazała mi odstawić kwas foliowy i to zdecydowanie dosadnie mi kazała A Wy ciągle łykacie więc ja już totalnie zgłupiałam
|
|
|
|
#3192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
połóż się albo na płasko, na twardym podłożu albo właśnie na boku. I czekaj
|
|
#3193 |
|
Zakorzenienie
|
Ghia mi lekarz nie zlecił, zrobiłam za radą dziewczyn. Badanie wykonałam przy okazji badań zleconych przez lekarza, zapłaciłam za nie 16 zł.
|
|
|
|
#3194 |
|
Konto usunięte
|
Ghia ja łykam kwas foliowy już w witaminach. Nie sądzę, żeby był szkodliwy w jakiś sposób, ale nie znam się
![]() A co do witamin - ja też nie lubię chemii, poza ciążą nic nie łykam, jednak teraz wiem, że zapotrzebowanie na witaminy mam spore, a w sklepach jednak jest trochę ubogo jeśli chodzi o warzywa i owoce. Jednak nie ma to jak lato, wiosna czy nawet jesień.... |
|
|
|
#3195 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39117138]A my będziemy sprzątać jutro.
Lubię to nasze sprzątanie. Narzekanie TŻa, moje chwalenie go za najmniejszą pierdołę, najbardziej lubię, jak sprząta łazienkę i musi przekładać "te tysiące bezużytecznych kosmetyków" Pranie, dziwienie się różnym programom w pralce, jego logikę w układaniu naczyń w zmywarce, no wszystko [/QUOTE]A ja sprzątam codziennie na bieżąco - przelecę podłogi, łazienkę odświeżę, pokoje ogarnę, pościel na balkon rzucam na mróz itd. TŻ wogóle nie zajmuje się sprzątaniem ani praniem. Aż się uśmiechnęłam
|
|
|
|
#3196 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry !!!
Ja dzisiaj zapracowana i w przerwach na posiłki poczytywałam, dzisiaj glowa mnie boli i nie mam weny. Przyłączam się do tych co dziś miały problemy ze snem, ja się wierciłam pół nocy i bezsenność mnie dopadła. Rano wstałam do pracy nawet swieża, ale juz o 9 godzinie wrócił ból głowy ![]() Gratuluję wczorajszych wizyt, czytałam, że wszystko wspaniale i oby tak dalej ![]() Teso bardzo się cieszę, że już w domku i w porządku. Napewno będzie dobrze, jednak ja tez bym proponowała już dać sobie spokój z pracą i odpoczywać ![]() Neni nie płacz kobieto bo dzidzia też płacze wtedy i jest jej smutno, chcesz miec smutne dziecko?? Napewno wszystko będzie dobrze, jeśli zajdzie taka koniecznosć dostaniesz odpowiednie lekarstwo i będzie w porządeczku. A dzidzia napewno zdrowa i bezpieczna, tylko się stresuje, że Ty się stresujesz Życzę wszsytkim miłego dnia
|
|
#3197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3198 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Poza tym dużo leżę. Normalnie też wszystko sama robię, teraz TŻ przejął ode mnie większość obowiązków. |
|
|
|
|
#3199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja w poniedziałek idę do internistki na ekg serca i wtedy poproszę ją o skierowanie na ths, żeby nie płacić. A jeśli chodzi o witaminki, to decyzja każdej z nas. Kwas foliowy łyka się zazwyczaj do końca I trymestru, a potem część lekarzy zaleca zestaw witamin dla kobiet w ciąży, gdzie i tak jest ten kwas foliowy. Mi jedne lekarz kazał przerzucić się na zestaw witamin, a drugi powiedział, że tylko folik mam brać do końca.
|
|
#3200 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39117326]Ghia ja łykam kwas foliowy już w witaminach. Nie sądzę, żeby był szkodliwy w jakiś sposób, ale nie znam się
![]() A co do witamin - ja też nie lubię chemii, poza ciążą nic nie łykam, jednak teraz wiem, że zapotrzebowanie na witaminy mam spore, a w sklepach jednak jest trochę ubogo jeśli chodzi o warzywa i owoce. Jednak nie ma to jak lato, wiosna czy nawet jesień....[/QUOTE] kwas nie zaszkodzi, nie dostarczamy go w codziennej diecie za dużo. Uważam, że teraz potrzeba nam witamin, a pomidory i ogórki w sklepach ... . O tej porze roku, tylko sporadycznie jem. Nawet pomidor teraz jest jakby szklisty, blee. dzięki, spróbuję zrobić tak jak mówisz |
|
|
|
#3201 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3202 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
No ja teraz tylko czasami jem malinowe i cherry, te normalne też od czasu do czasu kupię, bo tak generalnie to uwielbiam pomidory, ale to nie ma w ogóle smaku. Owoców też jak na lekarstwo, zazdroszczę mamusiom, które przechodzą ciążę wiosną i latem i nie mają mdłości - ja bym wtedy jadła codziennie owoce i warzywa i mniej się skupiała na witaminach. Choć i tak miałabym obawy, że nie wszystko dostarczam... |
|
|
|
|
#3203 |
|
Zakorzenienie
|
Enlevee a z kad masz z.kad sciaglas?ja chce wieczorem ogladnac
![]() pewnie zrobcie sobie to tsh..nic nie szkodzi drogie tez nie jest jakos strasznie.. |
|
|
|
#3204 |
|
Konto usunięte
|
Jak macie jakieś obawy przed witaminami, a wiecie, że macie różnorodną i bogatą dietę, to zawsze możecie brać je np. co 2-gi dzień.
Ja nie mam takiego przeświadczenia, więc biorę codziennie. |
|
|
|
#3205 |
|
Zakorzenienie
|
Wiatm sie z mamuskami żarłoczkami
![]() u mnie na śniadanie pieczny chleb z jajkiem, i pół woreczka ogórkó kiszonych na obiad: pierogi ze szpinakiem i masełkiem, oczywiscie pierogi ze sklepu ![]() a potem ide na miasto spotkac sie z olezanka, wiec nie wiem co bedzie na kolacje ![]() znowu mnie dziś okropnie boli głowa, to jest niesamowite jak czesto mnie boli gratuluje idanych wizyt, a tym, którym wyszło coś nie tak to nie martwcie sie, niech sie tym martią lekarze moje dziecko od wczoraj jest nieaktywne, nie czulam go ani razu, leniuszek jeden |
|
|
|
#3206 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39117386]Ja nie mogę, mam zabronione przez lekarza.
Poza tym dużo leżę. Normalnie też wszystko sama robię, teraz TŻ przejął ode mnie większość obowiązków.[/QUOTE] Wiem, wiem, nic nie mówię, uśmiecham się na to Wasze wspólne sprzątanie Mój też czasami się tak fajnie dziwi, a jak ma coś zrobić np. z praniem to śmiech na sali. Raz chciał mi zrobić przyjemność i rozwiesił pranie i poprzypinał klamerki tak, że potem były takie straszne zagnioty, że szok |
|
|
|
#3207 |
|
Wtajemniczenie
|
ja biore co drugi dzien witaminy, czasem codziennie zalezy co jem, w ogole ostatnio duzo jem owocow
wiec organizm chyba sam sie dopomina witamin ![]() musze sobie kupic jakies witaminy bo juz mi sie koncza, znacie jakies tansze witaminy? bo przeraza mnie perspektywa 50zl co miesiac na witaminy plus wizyty u gin i badania ;/ |
|
|
|
#3208 |
|
Wtajemniczenie
|
dlaczego będąc rodzicem mozesz czuc sie jak gwiazda rocka ??
|
#3209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mój gin najlepiej to podsumowuje. Kiedyś (za czasów babć) ludzie byli silniejsi, zdrowiej się odżywiali, lepsze powietrze było - zdrowsze. Sporo osób miało własne ogrody i sady, na wsi zwierzęta, ewentualnie teściów/rodziców, którzy uraczyli czymś do jedzenia. Teraz mleko jest z kartonu, warzywa, owoce i mięso ze sklepów. Do tego co jakiś czas dowiadujemy się, że raczą nas ,,solą drogową" i innymi świństwami. Pracowałam z 4-lataki, którzy nigdy w życiu na żywo kury nie widziały. To jest XXI w., dlatego witaminki są w tabletkach. Ja w ciąży biorę i będę brać. Normalnie nie łykałam nic, ale teraz sama widzę jaki mam organizm wyczerpany. |
|
|
|
|
#3210 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Np. moje skarpetki zamiast normalnie na suszarce przewiesić, to on je tak jakby kładzie na kilku prętach tej suszarki i one tak sobie schną w poziomie Ale ja naprawdę już na nic nie narzekam, bo to mało istotne A jeszcze mi poprawia humor Tylko nie lubię robienia czegoś na odwal, np. umyłeś wannę? A po co, przepłukałem ją tylko wodą.... No wtedy to mnie szlag trafia, ale to już też powoli wypracowujemy. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:06.

skoro lekarz jest spokojny to Ty też bądź.