|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 10 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.10 |
|
9 | 22,50% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.X |
|
1 | 2,50% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.10 |
|
5 | 12,50% |
| Śnieg pada, wiosna nie przychodzi; kiedy to dziecko się urodzi? Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Za oknem śnieżna zawierucha, a ja chcę już tulić mego malucha. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
3 | 7,50% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Maj-Czerwiec 2013 c.X |
|
7 | 17,50% |
| Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
11 | 27,50% |
| Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#121 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201
Milo ze tesknicie za mna
U mnie ok, jakos kreci sie. Coraz lepiej. Napisze Wam w klubie cos, jestem troche przestraszona
|
|
#122 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201
Cytat:
![]() wagą się nie przejmuj, skoro maleństwo dobrze się rozwija to tylko się cieszyć, że masz taką wagę. Ja z moimi 10kg na plusie już ledwo chodzę ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ojjj tam, oj tam. Udało mi się. dowiedziałam się, że dziś jest nowa dostawa w jednum z lumków i faktycznie było w czym wybierać ![]() ale ludzi tyyyyyle, że masakra aż byłam w szoku jak zobaczyłam te tłumy
|
|||
|
|
|
#123 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
że chociaż na 2-3 godzinki Ci wezmą dziecko jeśli chcesz Cytat:
Cytat:
ale to jak ze wszystkim ![]() Cytat:
większość pęknięć jest tak powierzchownych, że goją się lepiej, niż nacięcie a przez nacięcie często powstają pęknięcia III stopnia kiedy bez niego jest to naprawdę mega rzadkość... ---- Witam w kolejnej części ![]() Niedawno wróciliśmy z miasta, nie było nas 5 godzin ale pozałatwialiśmy co mieliśmy pozałatwiać
|
||||
|
|
|
#124 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=RvVoiHbih6M Lonely - za zakupy, zaszalałaś słodziaki! , ja też dziś wydałam trochę kasy w 5-10-15, który jest obok mojego dentysty, i jak tam nie wejść i jeszcze zrobili przeceny przecen
|
|
#125 |
|
Zakorzenienie
|
Ash - brawo za pawika
co sie przejmujesz? widocznie malej nie smakuje taaaka ilosc slodyczy. ja mam chorobe lokomocyjna i kiedys mialam niezla akcje - jechalam z bratem i jego kolega na Slowacje. nowy samochod z salonu...oni poszli na granicy do kibelka, kolega warszawiak z przyzwyczajenia zamknal samochod (bo nawet jak jezdzi zamyka drzwi), a ze przed granica pelno gorek, dolkow i zakretow to mi zoladkiem wytrzepalo. wszystkie torby byly w bagazniku, wiec nie mialam sie jak ratowac. zarzygalam mu pol auta. gdybys widziala jego mine jak wrocili heheheh. nie przejmuj sie, nikt Cie w tym autobusie nie znal i juz pewnie tych ludzi nie spotkasz a torebke wypierzesz i juz.Atena - maly koszykarz cuuuudowny ![]() Nuna, wygon meza spac po nocce i olejcie sprzatanie. mnie sie wydaje, ze Wy nic nie robicie tylko sprztacie :P zrobcie sobie "dzien dziecka" i obijajcie ile sie da. jak maz bedzie mial wolne to odkurzy i juz. kupcie sobie jednorazowe talerze luzik przede wszystkim ![]() Vil dopytaj w zusie jak to jest z likwidacja, bo ja juz kilka razy uslyszalam "a byla likwidacja zakladu?" to ma znaczenie... Lonely - piekne ciuszki! faaajnie sie kupuje takie male rzeczy i szpera w lumpku nie? moim hitem jest ta koszula z podwinietymi rekawami.u mnie tez! warzywka z kurakiem. sosik jogurtowo-czosnkowy i mysle czy mi sie chce ryzu... a pozniej koktajl truskawkowy, ktory moze wynagrodzi mi sok buraczany <fuuuuuuj> Jenny, mniam! zjadlabym grochowke...albo jakas fasolowa. racuszkami tez nie pogardze wpadne na obiad.dobra, chyba nadrobilam! ide do kuchni, pewnie jak wroce znow bedzie kilka stron |
|
|
|
#126 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
piekne i duuzooCytat:
ja w tyle przy was hehehheloo ) wpadaj czesciej![]() mn iamm za 18 tc
|
|
#127 | |
|
Wtajemniczenie
|
jeszcze 2 egzaminy o ile to co wcześniej zdawałam pozaliczałam
![]() Cytat:
u mnie akurat specjalizacja ważniejsza niż kierunek nie wiem jak u Ciebie.
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#128 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#129 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dokładnie to co te bliżniaki robiłam tylko wychodząc udawało mi się nie rąbnąć w łeb o podłogę.. Nie wiem jak![]() Cytat:
U mnie na uczelni kierunek nazywa się jak specjalizacja na innych a ta specjalizacja to jeszcze większa specjalizacja.. W sumie to mi to potrzebne tylko na cv, ale z drugiej strony mogę jakoś ujać, że praca magisterska z zakresu itp. w sumie przy 3 latach doświadczenia, a po powrocie to już będzie z 5 bo się naliczy to nie wiem czy ktoś jeszcze dokładnie na studia patrzy...
Edytowane przez maarchewka Czas edycji: 2013-02-08 o 17:07 |
||
|
|
|
#130 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
płacę moim zdaniem mało, 80 za wizytę kontrolną , 120 z usg, za badania w 12 tc płaciłam 150, a za połówkowe 3D/4D 200, nie ma tragedii cenowej wg mnie. Z resztą ja wiedziałam na co się piszę, jakie ma gin zasady i ceny. Ale już zamykam ten temat
|
|
#131 | |||
|
Zadomowienie
|
Mydło zmieniłam i dalej jest tak samo
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dodajesz miodu i cytryny? ![]() |
|||
|
|
|
#132 | |
|
Zakorzenienie
|
oj nie wiem. ten dźwięk uderzania o materac jest martwiący
![]() chociaż mój mąż jak był mały to był mistrzem w wychodzeniu i wchodzeniu do łóżeczka. jak to zobaczył to powiedział: oooo ja tak samo podobno robiłem ![]() gruby dywan podstawą każdego pokoju dziecięcego! Cytat:
bo ja może jednak się doczłapię. będę przez 3 dni wczesniej odpoczywać i może się uda ![]() ---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ---------- moja kumpela miała tak pod koniec ciąży że straszne uczulenie jej wyskoczyło na dłoniach. tzn takie mega suche miała że aż jej zaczęła pękać skóra... poszła do dermatologa to jej powiedział że w sumie to tylko trzeba natłuszczać bo on jej nic i tak nie zapisze. więc sobie kupował neutrogenę i smarowała się w hurtowych ilościach. troche pomogło. trochę
|
|
|
|
|
#133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a głupio mi ich będzie zostawiać..Ale na pewno idę na te w marcu o bezpieczenstwie malucha.. |
|
|
|
|
#134 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
![]() Wróciłam... chyba za dużo chodziłam, bo w drodze powrotnej rozbolał mnie brzuch A lekarz kazał mi się nie przemęczać Kupiłam kilka ciuszków dla Antosia Potem spróbuję je sfotografować teraz leżę i odpoczywam![]() Mam teraz takie dziwne niemiłe uczucie tak jakby Antoś napierał mi na szyjkę...
bla bla bla Edytowane przez karolina2121 Czas edycji: 2013-02-08 o 17:23 |
|
|
|
|
#135 |
|
Zakorzenienie
|
a ja siedze na aukcjach konczacych sie i upolowalm narazie 2 rzeczy :P
http://allegro.pl/logg-hm-bluza-rozm...997198722.html 6,50 zł http://allegro.pl/disney-chlopiency-...996460962.html 1.50 zł poluje dalej :P
|
#136 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to wrzucaj fotki swoich łowów z chęcią popodziwiam Cytat:
najważniejsze, że regularnie czujesz Cynamoniątko a nie możesz iść prywatnie na USG, żeby wszystko ładnie posprawdzać? albo może będziecie wybierać się do Polski (np. na Wielkanoc), to byś sobie poszła na jakieś szczegółowe USG
|
||
|
|
|
#137 |
|
Zakorzenienie
|
siemka.
jestem. ochłonęłam ![]() oto co postanowione: mieszkanie będzie wynajęte TYLKO na mnie. tak w razie wu ![]() i będzie moje i Zuzanki, która teraz jest priorytetem i moją motywacją. teraz mam 14dni roboczych do końca tego miesiąca by ukulać na mieszkanko i duży zus. wyliczyłąm,że średnio musiałabym powisieć na telefonie pare godzin dziennie i sprzedać po 3wizytówki netowe dziennie by mieć całą kwotę. Po odjęciu vatu i kuriera już ![]() zawsze byłam dobra w telemarketeringu więc teraz tym bardziej powinno wyjść, większa motywacja niż 8pln za godzinę ![]() dam radę ![]() a od kwietnia będę już mieć chorobowe/macierzyńskie i na mieszkanie/opłaty/utrzymanie będzie. A mój tż? Mój tż musi sobie poradzić. ja go mogę i będę wspierać najmocniej jak potrafię, ale dobrym słowem, poradą i przytuleniem. Bo ani złotówki ode mnie nie dostanie bo co innego teraz jest ważne. Może to mało "partnerskie" czy "dobre" ale postanowiłam. Kocham go ale sponsorką nie będę, to nie moje długi. Gdyby mocno chciał to by spylił działkę i miał spłacone. Ja mam Zu która wymaga wiecej, i skoro nic od taty mieć nie będzie, ode mnie dostanie 2razy tyle. Mieszkać będziemy razem bo potrzebuję tego bardziej niż on. i Zu też tego potrzebuje, by mieć i tatę i mamę, ale "wspólne" wydatki będziemy dzielić równo na pół. I tyle ![]() Witam w nowym wątku, po drodze byłąm założyć konto firmowe pod te wizytówki, przeszłam się, dotleniłam i znów wizaż
|
|
|
|
#138 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się w nowym wątku
Tak się spodziewałam, że poszalejecie pod koniec z postami ![]() Ja dziś popłaciłam wypłaty, zrobiłam big zakupy, zahaczyłam o fryzjera, a teraz mogę się wylegiwać ![]() ---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ---------- Axela za podjętą decyzję i abys w tym wytrwała bo sądzę, że nie będzie łatwo ![]() Ale dasz radę, Musisz dla Zuzi
|
|
|
|
#139 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja wczoraj czułam ruchy Małego tak strasznie nisko... chyba pierwszy raz czułam tak nisko.. momentami było przyjemnie, a momentami chciałam żeby to dziwne uczucie już się skończyło Cytat:
zwłaszcza ta bluza
|
||
|
|
|
#140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Miłość miłością ale dbać o swoją doope trzeba
|
|
|
|
|
#141 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzielna Mamusia ![]() Dasz radę, nie ma innej opcji. A za Twojego Tż również mocno trzymam kciuki, żeby powychodził z tego wszystkiego...
|
|
|
|
|
#142 |
|
Zakorzenienie
|
karolina ty pogadaj z antonim niech się lepiej przekręci
ja tak dziewczynom mówię i czasami działa banka super łowy! axella ustalenia spoko najważniejsze ze macie jasny podział teraz. a co z jego długami? faktycznie jest aż tak źle i musi wszystko spłacić na dniach?
|
|
|
|
#143 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nie aż tak źle by nie było wyjścia. tylko trzeba się spiąć i działać a nie siedzieć i płakać.
|
|
|
|
|
#144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a twoje postanowienia jak najbardziej prawidłowe nadrobiłam was i zgłodniałam............. idę jeść
|
|
#145 |
|
Zakorzenienie
|
dobra lecę nadrabiać końcówkę starego wątku.. bo nie lubię mieć zaległości
|
|
|
|
#146 |
|
Zakorzenienie
|
no zostawic was na chwile
![]()
|
#147 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
za decyzje. A co do tej ziemi to tak jak napisała cloche jeśłi ma duże długi to i tak mu ją zabiorą i na pewno przypiszą jej mniejszą wartość niż jakby sam sprzedał wiec może lepiej niech jednak się za to weźmie sam...Chyba, że działka nie jest na niego.
|
|
#148 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
To teraz leż i odpoczywaj! Łowy nieziemsko cudne I masz gust tak samo dobry jak ja To wpadaj. Jeszcze ze 2 zostały ![]() za 18 tc!Cytat:
Ale coś w tym jest. Bo szybko takie maluchy wyrastają, więc niech mają co najlepsze od urodzenia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
za mądre decyzje!---- Umieram laski... Złożyliśmy wszystkie papiery w banku i w ramach tego szczęścia poszliśmy na zapiekanki. No więc zjadłam zapiekankę. Po czym zaszłam do sklepu i kupiłam sobie parę pychotek. Jestem już po sorbecie truskawkowym i Michałkach Kokosowych (POLECAM, są pyszne!) i ledwo siedzę! A mam jeszcze w zanadrzu trochę tych Michałków, Milkę, lody i Karmi Idę się położę, bo zaraz się pochaftuję na kompa...
|
|
#149 |
|
Zakorzenienie
|
polecam film na dzisiejszy wieczor http://www.telemagazyn.pl/program-tv...zego,id,t.html
---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ---------- a to moj najlepszy polow i koncze na dzis http://allegro.pl/cudny-zestaw-next-...997394554.html 26 zł
|
#150 |
|
Zakorzenienie
|
Justyna G to gdzie chcesz rodzic??
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:34.

) na co ona stwierdziła, że monitorować wagę zaczniemy w 28tc. Kolejne spotkanie wyznaczone mam na maj 

kiedy bez niego jest to naprawdę mega rzadkość...
ale pozałatwialiśmy co mieliśmy pozałatwiać

Buuuuu, dajcie mi go............

A lekarz kazał mi się nie przemęczać 
abys w tym wytrwała bo sądzę, że nie będzie łatwo
Ślub 27. X. 2012