Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 2013, c.9 - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 10 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.10 9 22,50%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.X 1 2,50%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.10 5 12,50%
Śnieg pada, wiosna nie przychodzi; kiedy to dziecko się urodzi? Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Za oknem śnieżna zawierucha, a ja chcę już tulić mego malucha. Mamy V-VI 2013 cz.10 3 7,50%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Maj-Czerwiec 2013 c.X 7 17,50%
Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 11 27,50%
Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-08, 16:34   #121
Meliitele
Zakorzenienie

Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201

Milo ze tesknicie za mna
U mnie ok, jakos kreci sie. Coraz lepiej. Napisze Wam w klubie cos, jestem troche przestraszona

What the world needs now is love, sweet love
it's the only thing that there's just too little of

7/40
Meliitele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 16:39   #122
lonely_lady
Zakorzenienie

Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
Staram się w to mocno wierzyć Na ostatnim spotkaniu z położną zapytałam czy możemy sprawdzić moją wagę. Stwierdziła, że po co- na jej oko źle nie wyglądam To jej mówię, że ja nadal mam to -6kg (czasem -4kg w zależności od dnia ) na co ona stwierdziła, że monitorować wagę zaczniemy w 28tc. Kolejne spotkanie wyznaczone mam na maj
masakraaa..
wagą się nie przejmuj, skoro maleństwo dobrze się rozwija to tylko się cieszyć, że masz taką wagę. Ja z moimi 10kg na plusie już ledwo chodzę

Cytat:
Takie jeszcze jedno pytanie do Was- miałyście problem z suchą skórą dłoni?
ja mam troszkę suche dłonie, ale wydaje mi się że jest to spowodowane zimą, a nie ciążą

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
Lonely śliczne ubranka
dzięki

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość

Zakupy genialne Matko
Później będziemy dzieciom opowiadać, że ubierałyśmy je u Armaniego - Używaniego
hehehe, Tani Armani

Cytat:
lonely tak samo jak diabli ma talent do polowania
ojjj tam, oj tam. Udało mi się. dowiedziałam się, że dziś jest nowa dostawa w jednum z lumków i faktycznie było w czym wybierać
ale ludzi tyyyyyle, że masakra
aż byłam w szoku jak zobaczyłam te tłumy

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 16:46   #123
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
candace1
Oj dziewczyny - pomarzyć można
Nie ma takiej możliwości, ze jak sobie zażyczysz to Ci zabiorą dziecko.
Zajmujesz się dzieckiem cały pobyt w szpitalu Ty i nikogo nie interesuje czy jesteś zmęczona czy nie.
Ja miałam VE więc małą mi zabrali po pierwszym karmieniu , przynieśli jeszcze tylko 2 razy na karmienie a w nocy byłam sama.
Tak samo jest po cc - zabierają dziecko na noc - na 1 noc. Potem chyba, ze lekarz uzna, ze jeszcze nie jesteś w stanie zająć się maluchem.
W przeciwnym razie dostajesz "mydelniczkę" i jazda na swoją salę
Can, już widziałam, że Anoxee się wypowiedziała ale powiem Ci, że myślałam, że tak jest wszędzie że chociaż na 2-3 godzinki Ci wezmą dziecko jeśli chcesz

Cytat:
Aaś
no właśnie dlatego mnie to zdziwiło z tym płaceniem! no nie wierzę że jak z dwójką po cesarce nie bedę w stanie nawet wstać to mi ich nie zabiorą na parę godzin. ale jakoś dopiero wieczorem do mnie doszło ze to troche dziwne płacic za taką usługę i musze chyba za tydzien się zapytać dokładnie o co kaman
No dowiedz się, dowiedz a jeśli już nie będzie takiej opcji to czy chociaż ktoś może Cię odwiedzać na sali i pomóc z dziewczynkami.

Cytat:
Mysia mysz dokładnie przewaznie zabieraja tlyko na pierwszą noc
widać, że naprawdę zależy od szpitala ale to jak ze wszystkim

Cytat:
anoxee
Hehe, tamta moja wypowiedź była taka ironiczna. Niestety w wielu szpitalach nacinanie jest rutyną. Chociaż wiadomo, że wolę, żeby mnie nacięli, niż bym była popękać.
też nie do końca większość pęknięć jest tak powierzchownych, że goją się lepiej, niż nacięcie a przez nacięcie często powstają pęknięcia III stopnia kiedy bez niego jest to naprawdę mega rzadkość...

----

Witam w kolejnej części póki co nadrobiłam starą
Niedawno wróciliśmy z miasta, nie było nas 5 godzin ale pozałatwialiśmy co mieliśmy pozałatwiać

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 16:52   #124
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Przed wyjściem podrzucam linka do piosenki Janusza, którą uwielbiam

http://www.youtube.com/watch?v=8e_gz-q15as
ja swojego czasu namiętnie słuchałam Janusza- Naprawdę jesteś piękna

http://www.youtube.com/watch?v=RvVoiHbih6M

Lonely - za zakupy, zaszalałaś słodziaki! , ja też dziś wydałam trochę kasy w 5-10-15, który jest obok mojego dentysty, i jak tam nie wejść i jeszcze zrobili przeceny przecen
Stary 2013-02-08, 16:52   #125
diabli
Zakorzenienie

Ash - brawo za pawika co sie przejmujesz? widocznie malej nie smakuje taaaka ilosc slodyczy. ja mam chorobe lokomocyjna i kiedys mialam niezla akcje - jechalam z bratem i jego kolega na Slowacje. nowy samochod z salonu...oni poszli na granicy do kibelka, kolega warszawiak z przyzwyczajenia zamknal samochod (bo nawet jak jezdzi zamyka drzwi), a ze przed granica pelno gorek, dolkow i zakretow to mi zoladkiem wytrzepalo. wszystkie torby byly w bagazniku, wiec nie mialam sie jak ratowac. zarzygalam mu pol auta. gdybys widziala jego mine jak wrocili heheheh. nie przejmuj sie, nikt Cie w tym autobusie nie znal i juz pewnie tych ludzi nie spotkasz a torebke wypierzesz i juz.
Atena - maly koszykarz cuuuudowny
Nuna, wygon meza spac po nocce i olejcie sprzatanie. mnie sie wydaje, ze Wy nic nie robicie tylko sprztacie :P zrobcie sobie "dzien dziecka" i obijajcie ile sie da. jak maz bedzie mial wolne to odkurzy i juz. kupcie sobie jednorazowe talerze luzik przede wszystkim
Vil dopytaj w zusie jak to jest z likwidacja, bo ja juz kilka razy uslyszalam "a byla likwidacja zakladu?" to ma znaczenie...
Lonely - piekne ciuszki! faaajnie sie kupuje takie male rzeczy i szpera w lumpku nie? moim hitem jest ta koszula z podwinietymi rekawami.

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Ammmmm, dziś warzywa na patelnię.
u mnie tez! warzywka z kurakiem. sosik jogurtowo-czosnkowy i mysle czy mi sie chce ryzu... a pozniej koktajl truskawkowy, ktory moze wynagrodzi mi sok buraczany <fuuuuuuj>

Jenny, mniam! zjadlabym grochowke...albo jakas fasolowa. racuszkami tez nie pogardze wpadne na obiad.

dobra, chyba nadrobilam! ide do kuchni, pewnie jak wroce znow bedzie kilka stron
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 16:53   #126
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Jak już się tak rozpędziłam, to wrzucę jeszcze rzeczy które we wtorek czy w środę przyszły mi z allegro.
Za całość zapłaciłam 48 zł
piekne i duuzoo
Cytat:
I wrzucam podboje z drugiego lumpka, który zaliczyłam jakąś godzinkę temu

tu była dzisiaj promocja, rzeczy nie były wycenione tylko wszystko na wagę cena za kg- 20zł
Moje rzeczy ważyły niecałe 2kg więc cenowo wyszło o wiele korzystniej niż w poprzednim lumpku

te jedne spodenki jeansowe, są nowiutkie, jeszcze z metką. Ogólnie wszystkie rzeczy są bardzo zadbane i w większości wyglądają jak nowe.

A teraz możecie pooceniać i powiedzieć czy nie zwariowałam
chyba mam już zakaz na ciuszki
ja w tyle przy was heheh
Cytat:
Napisane przez Meliitele Pokaż wiadomość
Witam w nowym watku !

Podczytuje Was ale jakos ciezko mi sie wbic
heloo ) wpadaj czesciej
Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Buuuuu, dajcie mi go............:slin a:

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Ja średnio lubię, ale zjem

Zapraszam!
mn iamm
Cytat:
Przyszłam Wam pomachać w nowej części
Witam się w 18tc
za 18 tc
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 16:55   #127
Ag_nes
Wtajemniczenie

GG do Ag_nes

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
powodzenia z sesją. daleko jeszcze do końca?
jeszcze 2 egzaminy o ile to co wcześniej zdawałam pozaliczałam

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Wrócilam z uczelni.. Odebrałam dyplom magisterki, ale nie wpisali mi specjalizacji.. Mam tylko kierunek.. Nie wiem czy to mi się przyda w życiu czy nie.. Ponoć nie napisałam specjalizacji na pracy magisterskiej i system nie wykrył i mi jej nie uznał.. A wydaje mi się, że wpisałam na innych pozostałych 9 załącznikach specjalizację.. no ale nie miałam siły się kłócić.. bo juz nie bylam pewna.. w sporym stresie te papiery składałam na kilka minut przed zamknięciem systemu i groźbą płacenia 500 zł kary za przedłużanie..

Potem chciałam zlożyć dokumentację na certyfikat.. Według strony trzeba było zapłacić w kasach uczelni.. Uczelnia już nie ma kas, bo zlikwidowane.. Poszłam do katedry dowiedzieć się gdzie mam to wpłacić - 20 minut z buta.. Babka nie wiedziała.. Zadzwoniła w 3 różne miejsca w koncu podala mi numer konta.. Potem szukałam banku, żeby to wpłacić.. Poszłam do milennium - tam minimum 30 zl za przelew.. No to poszłam spowrotem na uczelnie (znowu 20 minut z buta), bo tam jest pekao z myślą, że może moja uczelnia ma też w tym banku.. nie ma przelew - 7 zł.. taniej mi by wyszło pojechać do domu.. no i znowu 20 minut z buta do katedry..

Na koniec poszłam po 2 certyfikat.. nie ma.. wszystkie są mojego nei.. I zabijcie mnie i nie pamiętam czy ja czegoś nie złożyłam, czy ja gdzieś nie poszłam na jakiś egzamin, żeby dostać ten certyfikat.. Czarna dziura w mózgu.. Głupio mi teraz po 2 latach pisać do wykładowcy czy ja zaliczyłam wszystkie wymagania czy nie.. i certyfikatu nie mam..ehh
gratuluje odbioru dyplomu mimo wszystko u mnie akurat specjalizacja ważniejsza niż kierunek nie wiem jak u Ciebie.
Stary 2013-02-08, 16:58   #128
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
dlatego my chcemy zainwestować w gruuuuuby dywan mój mąż miał tak samo.
pokazywałam wam filmik?
http://www.youtube.com/watch?v=fJ7qFXneLpk

cudowni musisz nauczyć tego dziewczyny
Stary 2013-02-08, 17:05   #129
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:

maarchewka kobieto. opanuj się ja cię nie chce straszyć ale ja się nabawiłam tej szyjki m.in. dlatego że się przeforsowałam. ja wiem ze ciąża to nie choroba ale z głową kobieto z głową

dlatego my chcemy zainwestować w gruuuuuby dywan mój mąż miał tak samo.
pokazywałam wam filmik?
http://www.youtube.com/watch?v=fJ7qFXneLpk
Muszę jednak troche zwolnić, bo po dzisiaj to myślalam ze nogi wyciagne i mi nawet brzuch zaczął bolec.. ale nie spodziewałam się że będzie tyle łażenia w tę i spowrotem po wszystkich budynkach..

Dokładnie to co te bliżniaki robiłam tylko wychodząc udawało mi się nie rąbnąć w łeb o podłogę.. Nie wiem jak

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
gratuluje odbioru dyplomu mimo wszystko u mnie akurat specjalizacja ważniejsza niż kierunek nie wiem jak u Ciebie.
własnie sama nie wiem co z tym wszystkim zrobić.. Pewnie zrobię nic U mnie na uczelni kierunek nazywa się jak specjalizacja na innych a ta specjalizacja to jeszcze większa specjalizacja.. W sumie to mi to potrzebne tylko na cv, ale z drugiej strony mogę jakoś ujać, że praca magisterska z zakresu itp. w sumie przy 3 latach doświadczenia, a po powrocie to już będzie z 5 bo się naliczy to nie wiem czy ktoś jeszcze dokładnie na studia patrzy...

Wojtek

Edytowane przez maarchewka
Czas edycji: 2013-02-08 o 17:07
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 17:07   #130
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
Pawie - chodzilo mi raczej o to, ze jesli Twoj gin przyjmuje prywatnie i nie robi usg to nie powinien za nie brac dodatkowo kasy zrobic je w ramach tego, ze przeciez u niego juz placisz...sam od siebie moglby zaproponowac. reszte jak najbardziej rozumiem - ja tez nie mam usg na kazdej wizycie, bo nie chce meczyc malej po prostu zdziwilo mnie to, ze chodzisz prywatnie, a jeszcze musisz doplacac temu samemu lekarzowi za usg.
doczytalam, ze pisalas o polowkowym no to teraz rozumiem. ale i tak uwazam, ze jesli to jeden i ten sam lekarz to moglby to zrobic "w cenie" wizyty, bo pewnie niemalo placisz (jak i ja chodzac do ordynatora).
pisalyscie o polowkowych, wrzuce nasze od dr Wloch z Angeliusa

o snie (bo tez byl taki temat) - http://psychiatria.mp.pl/bezsennosc/show.html?id=69683
ale mój gin nie bierze dodatkowo ode mnie kasy, jeśli nie robi USG płacę moim zdaniem mało, 80 za wizytę kontrolną , 120 z usg, za badania w 12 tc płaciłam 150, a za połówkowe 3D/4D 200, nie ma tragedii cenowej wg mnie. Z resztą ja wiedziałam na co się piszę, jakie ma gin zasady i ceny. Ale już zamykam ten temat
Stary 2013-02-08, 17:09   #131
cynamon_owa
Zadomowienie

Cytat:
ja miałam ale to od mydła. kupiłam białego jelenia i problem zniknął
Mydło zmieniłam i dalej jest tak samo

Cytat:
masakraaa..
wagą się nie przejmuj, skoro maleństwo dobrze się rozwija to tylko się cieszyć, że masz taką wagę. Ja z moimi 10kg na plusie już ledwo chodzę
Ale ja nie wiem czy się Młode dobrze rozwija bo miałam usg w 12tc a potem mi już tylko pH moczu sprawdzali Badania krwi miałam robione ok 9 tygodnia ciąży i tyle. Jestem jednak dobrej myśli bo Małe sobie pływa i czuję je codziennie więc staram się nie stresować

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Ja raz miałam podejście do słuchania ale po 40 sekundach chciało mi się już ryczeć więc odpuściłam

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
u mnie tez! warzywka z kurakiem. sosik jogurtowo-czosnkowy i mysle czy mi sie chce ryzu... a pozniej koktajl truskawkowy, ktory moze wynagrodzi mi sok buraczany <fuuuuuuj>
Ale sok z buraka robiony w domu jest dobry przecież Dodajesz miodu i cytryny?

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
za 18 tc

cynamon_owa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 17:13   #132
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
cudowni musisz nauczyć tego dziewczyny
oj nie wiem. ten dźwięk uderzania o materac jest martwiący
chociaż mój mąż jak był mały to był mistrzem w wychodzeniu i wchodzeniu do łóżeczka. jak to zobaczył to powiedział: oooo ja tak samo podobno robiłem

gruby dywan podstawą każdego pokoju dziecięcego!

Cytat:
Muszę jednak troche zwolnić, bo po dzisiaj to myślalam ze nogi wyciagne i mi nawet brzuch zaczął bolec.. ale nie spodziewałam się że będzie tyle łażenia w tę i spowrotem po wszystkich budynkach..

Dokładnie to co te bliżniaki robiłam tylko wychodząc udawało mi się nie rąbnąć w łeb o podłogę.. Nie wiem jak

własnie sama nie wiem co z tym wszystkim zrobić.. Pewnie zrobię nic U mnie na uczelni kierunek nazywa się jak specjalizacja na innych a ta specjalizacja to jeszcze większa specjalizacja.. W sumie to mi to potrzebne tylko na cv, ale z drugiej strony mogę jakoś ujać, że praca magisterska z zakresu itp. w sumie przy 3 latach doświadczenia, a po powrocie to już będzie z 5 bo się naliczy to nie wiem czy ktoś jeszcze dokładnie na studia patrzy...
a idziesz 19.02 na te warsztaty o stresie czy czymś tam?
bo ja może jednak się doczłapię. będę przez 3 dni wczesniej odpoczywać i może się uda

---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ----------

Cytat:
Mydło zmieniłam i dalej jest tak samo
moja kumpela miała tak pod koniec ciąży że straszne uczulenie jej wyskoczyło na dłoniach. tzn takie mega suche miała że aż jej zaczęła pękać skóra... poszła do dermatologa to jej powiedział że w sumie to tylko trzeba natłuszczać bo on jej nic i tak nie zapisze. więc sobie kupował neutrogenę i smarowała się w hurtowych ilościach. troche pomogło. trochę
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 17:17   #133
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
a idziesz 19.02 na te warsztaty o stresie czy czymś tam?
bo ja może jednak się doczłapię. będę przez 3 dni wczesniej odpoczywać i może się uda
na ta nie idę bo rodzice na razienie zmieli terminu przyjazdu do mnie a głupio mi ich będzie zostawiać..
Ale na pewno idę na te w marcu o bezpieczenstwie malucha..

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 17:21   #134
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:

http://www.youtube.com/watch?v=RvVoiHbih6M
To też uwielbiam

Wróciłam... chyba za dużo chodziłam, bo w drodze powrotnej rozbolał mnie brzuch A lekarz kazał mi się nie przemęczać

Kupiłam kilka ciuszków dla Antosia Potem spróbuję je sfotografować teraz leżę i odpoczywam

Mam teraz takie dziwne niemiłe uczucie tak jakby Antoś napierał mi na szyjkę...

Edytowane przez karolina2121
Czas edycji: 2013-02-08 o 17:23
karolina2121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 17:25   #135
banka26
Zakorzenienie

a ja siedze na aukcjach konczacych sie i upolowalm narazie 2 rzeczy :P
http://allegro.pl/logg-hm-bluza-rozm...997198722.html 6,50 zł
http://allegro.pl/disney-chlopiency-...996460962.html 1.50 zł

poluje dalej :P
Stary 2013-02-08, 17:25   #136
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Lonely - za zakupy, zaszalałaś słodziaki! , ja też dziś wydałam trochę kasy w 5-10-15, który jest obok mojego dentysty, i jak tam nie wejść i jeszcze zrobili przeceny przecen
dzięki
to wrzucaj fotki swoich łowów z chęcią popodziwiam

Cytat:
piekne i duuzoo

ja w tyle przy was heheh

Cytat:
Ale ja nie wiem czy się Młode dobrze rozwija bo miałam usg w 12tc a potem mi już tylko pH moczu sprawdzali Badania krwi miałam robione ok 9 tygodnia ciąży i tyle. Jestem jednak dobrej myśli bo Małe sobie pływa i czuję je codziennie więc staram się nie stresować
na pewno wszystko jest dobrze
najważniejsze, że regularnie czujesz Cynamoniątko a nie możesz iść prywatnie na USG, żeby wszystko ładnie posprawdzać? albo może będziecie wybierać się do Polski (np. na Wielkanoc), to byś sobie poszła na jakieś szczegółowe USG

Stary 2013-02-08, 17:27   #137
axella
Zakorzenienie

GG do axella

siemka.
jestem.
ochłonęłam

oto co postanowione:
mieszkanie będzie wynajęte TYLKO na mnie. tak w razie wu
i będzie moje i Zuzanki, która teraz jest priorytetem i moją motywacją.

teraz mam 14dni roboczych do końca tego miesiąca by ukulać na mieszkanko i duży zus.
wyliczyłąm,że średnio musiałabym powisieć na telefonie pare godzin dziennie i sprzedać po 3wizytówki netowe dziennie by mieć całą kwotę. Po odjęciu vatu i kuriera już
zawsze byłam dobra w telemarketeringu więc teraz tym bardziej powinno wyjść, większa motywacja niż 8pln za godzinę

dam radę
a od kwietnia będę już mieć chorobowe/macierzyńskie i na mieszkanie/opłaty/utrzymanie będzie.
A mój tż?
Mój tż musi sobie poradzić. ja go mogę i będę wspierać najmocniej jak potrafię, ale dobrym słowem, poradą i przytuleniem.
Bo ani złotówki ode mnie nie dostanie bo co innego teraz jest ważne.
Może to mało "partnerskie" czy "dobre" ale postanowiłam.

Kocham go ale sponsorką nie będę, to nie moje długi. Gdyby mocno chciał to by spylił działkę i miał spłacone.

Ja mam Zu która wymaga wiecej, i skoro nic od taty mieć nie będzie, ode mnie dostanie 2razy tyle.

Mieszkać będziemy razem bo potrzebuję tego bardziej niż on. i Zu też tego potrzebuje, by mieć i tatę i mamę, ale "wspólne" wydatki będziemy dzielić równo na pół.
I tyle

Witam w nowym wątku, po drodze byłąm założyć konto firmowe pod te wizytówki, przeszłam się, dotleniłam i znów wizaż

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 17:30   #138
potterka
Zakorzenienie

Witam się w nowym wątku

Tak się spodziewałam, że poszalejecie pod koniec z postami

Ja dziś popłaciłam wypłaty, zrobiłam big zakupy, zahaczyłam o fryzjera, a teraz mogę się wylegiwać

---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ----------

Axela za podjętą decyzję i abys w tym wytrwała bo sądzę, że nie będzie łatwo
Ale dasz radę, Musisz dla Zuzi
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 17:31   #139
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Kupiłam kilka ciuszków dla Antosia Potem spróbuję je sfotografować teraz leżę i odpoczywam

Mam teraz takie dziwne niemiłe uczucie tak jakby Antoś napierał mi na szyjkę...
poodpoczywaj troszkę z Antosiem, a później pochwal się ciuszkami

Ja wczoraj czułam ruchy Małego tak strasznie nisko... chyba pierwszy raz czułam tak nisko.. momentami było przyjemnie, a momentami chciałam żeby to dziwne uczucie już się skończyło

Cytat:
a ja siedze na aukcjach konczacych sie i upolowalm narazie 2 rzeczy :P
http://allegro.pl/logg-hm-bluza-rozm...997198722.html 6,50 zł
http://allegro.pl/disney-chlopiency-...996460962.html 1.50 zł

poluje dalej :P
super zwłaszcza ta bluza

Stary 2013-02-08, 17:34   #140
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez potterka Pokaż wiadomość
Witam się w nowym wątku

Tak się spodziewałam, że poszalejecie pod koniec z postami

Ja dziś popłaciłam wypłaty, zrobiłam big zakupy, zahaczyłam o fryzjera, a teraz mogę się wylegiwać

---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ----------

Axela za podjętą decyzję i abys w tym wytrwała bo sądzę, że nie będzie łatwo
Ale dasz radę, Musisz dla Zuzi
nie będzie łatwo, ale i tak lepsze to niż otworzyć któregoś dnia drzwi a tam komornik..czy coś
Miłość miłością ale dbać o swoją doope trzeba

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-02-08, 17:38   #141
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
siemka.
jestem.
ochłonęłam

oto co postanowione:

teraz mam 14dni roboczych do końca tego miesiąca by ukulać na mieszkanko i duży zus.
wyliczyłąm,że średnio musiałabym powisieć na telefonie pare godzin dziennie i sprzedać po 3wizytówki netowe dziennie by mieć całą kwotę. Po odjęciu vatu i kuriera już
zawsze byłam dobra w telemarketeringu więc teraz tym bardziej powinno wyjść, większa motywacja niż 8pln za godzinę

dam radę
a od kwietnia będę już mieć chorobowe/macierzyńskie i na mieszkanie/opłaty/utrzymanie będzie.
A mój tż?
Mój tż musi sobie poradzić. ja go mogę i będę wspierać najmocniej jak potrafię, ale dobrym słowem, poradą i przytuleniem.

Kocham go ale sponsorką nie będę, to nie moje długi. Gdyby mocno chciał to by spylił działkę i miał spłacone.

Ja mam Zu która wymaga wiecej, i skoro nic od taty mieć nie będzie, ode mnie dostanie 2razy tyle.

Mieszkać będziemy razem bo potrzebuję tego bardziej niż on. i Zu też tego potrzebuje, by mieć i tatę i mamę, ale "wspólne" wydatki będziemy dzielić równo na pół.
I tyle

Witam w nowym wątku, po drodze byłąm założyć konto firmowe pod te wizytówki, przeszłam się, dotleniłam i znów wizaż
dzielna Mamusia
Dasz radę, nie ma innej opcji. A za Twojego Tż również mocno trzymam kciuki, żeby powychodził z tego wszystkiego...

Stary 2013-02-08, 17:38   #142
Aaś
Zakorzenienie

karolina ty pogadaj z antonim niech się lepiej przekręci ja tak dziewczynom mówię i czasami działa

banka super łowy!

axella ustalenia spoko najważniejsze ze macie jasny podział teraz. a co z jego długami? faktycznie jest aż tak źle i musi wszystko spłacić na dniach?
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 17:44   #143
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
karolina ty pogadaj z antonim niech się lepiej przekręci ja tak dziewczynom mówię i czasami działa

banka super łowy!

axella ustalenia spoko najważniejsze ze macie jasny podział teraz. a co z jego długami? faktycznie jest aż tak źle i musi wszystko spłacić na dniach?
jest źle.
ale nie aż tak źle by nie było wyjścia. tylko trzeba się spiąć i działać a nie siedzieć i płakać.

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-02-08, 17:51   #144
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
nie będzie łatwo, ale i tak lepsze to niż otworzyć któregoś dnia drzwi a tam komornik..czy coś
Miłość miłością ale dbać o swoją doope trzeba
kurde, ziemię już dawno powinien był sprzedać! prędzej czy później i tak mu ją zabiorą... i to byle co z tego będzie miał... więc lepiej niech się zainteresuje tematem na poważne i nie prześpi kolejnej decyzji, bo działać trza!
a twoje postanowienia jak najbardziej prawidłowe

nadrobiłam was i zgłodniałam............. idę jeść
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 18:04   #145
lonely_lady
Zakorzenienie

dobra lecę nadrabiać końcówkę starego wątku.. bo nie lubię mieć zaległości

Stary 2013-02-08, 18:05   #146
nuna2
Zakorzenienie

no zostawic was na chwile
Stary 2013-02-08, 18:09   #147
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Can, już widziałam, że Anoxee się wypowiedziała ale powiem Ci, że myślałam, że tak jest wszędzie że chociaż na 2-3 godzinki Ci wezmą dziecko jeśli chcesz
Mi koleżanka mówiła, że u nas w szpitalu ( nie zamierzam tam rodzić ale kto wie jak wyjdzie ) jest jedna sala matki z dzieckiem i tam dziecko jest z tobą cąły dzień, ale na noc Ci je zabierają. A reszta sal jest taka, że przynoszą Ci dziecko na karmienie i nie wiem kiedy jeszcze.

Cytat:
siemka.
jestem.
ochłonęłam

oto co postanowione:

dam radę
A mój tż?

I tyle

za decyzje. A co do tej ziemi to tak jak napisała cloche jeśłi ma duże długi to i tak mu ją zabiorą i na pewno przypiszą jej mniejszą wartość niż jakby sam sprzedał wiec może lepiej niech jednak się za to weźmie sam...Chyba, że działka nie jest na niego.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 18:12   #148
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:

dobra. idę zapodać dziewczynom świeżą dostawę cifa

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
szalone.. a ja Was szukam.
tytuł mi się bardzo podoba
Posiedziałabym z Wami ale.. sesja -> nauka wzywa
Powodzenia w nauce i na egzaminach

Cytat:
Widzę, ze zamknęłyście wątek
Wrócilam z uczelni.. Odebrałam dyplom magisterki, ale nie wpisali mi specjalizacji.. Mam tylko kierunek.. Nie wiem czy to mi się przyda w życiu czy nie.. Ponoć nie napisałam specjalizacji na pracy magisterskiej i system nie wykrył i mi jej nie uznał.. A wydaje mi się, że wpisałam na innych pozostałych 9 załącznikach specjalizację.. no ale nie miałam siły się kłócić.. bo juz nie bylam pewna.. w sporym stresie te papiery składałam na kilka minut przed zamknięciem systemu i groźbą płacenia 500 zł kary za przedłużanie..

Potem chciałam zlożyć dokumentację na certyfikat.. Według strony trzeba było zapłacić w kasach uczelni.. Uczelnia już nie ma kas, bo zlikwidowane.. Poszłam do katedry dowiedzieć się gdzie mam to wpłacić - 20 minut z buta.. Babka nie wiedziała.. Zadzwoniła w 3 różne miejsca w koncu podala mi numer konta.. Potem szukałam banku, żeby to wpłacić.. Poszłam do milennium - tam minimum 30 zl za przelew.. No to poszłam spowrotem na uczelnie (znowu 20 minut z buta), bo tam jest pekao z myślą, że może moja uczelnia ma też w tym banku.. nie ma przelew - 7 zł.. taniej mi by wyszło pojechać do domu.. no i znowu 20 minut z buta do katedry..

Na koniec poszłam po 2 certyfikat.. nie ma.. wszystkie są mojego nei.. I zabijcie mnie i nie pamiętam czy ja czegoś nie złożyłam, czy ja gdzieś nie poszłam na jakiś egzamin, żeby dostać ten certyfikat.. Czarna dziura w mózgu.. Głupio mi teraz po 2 latach pisać do wykładowcy czy ja zaliczyłam wszystkie wymagania czy nie.. i certyfikatu nie mam..ehh

Na koniec już tuż przed nosem uciekł mi autobus..4 godziny na nogach.. Nogi czuje aż w dupie.. Wszystko mnie boli.. ehh to nie jest mój dzien..
Zdecydowanie nie Twój dzień!
To teraz leż i odpoczywaj!

Cytat:
Pierwszy lumpek zaliczyłam dzisiaj rano,
Łowy nieziemsko cudne
I masz gust tak samo dobry jak ja nasze chłoptasie będą miały takie same bluzy, bo też taką kupiłam ostatnio, o tę: https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...4&d=1360327031

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Jaaaaaaaa też chceeeeeeee!
To wpadaj. Jeszcze ze 2 zostały

Cytat:
Przyszłam Wam pomachać w nowej części
Witam się w 18tc
za 18 tc!

Cytat:

a jeszcze a propos ciuchów to na sr babka mówi żeby zabrać 2 komplety ciuchów dla dziecka i żeby nie żałować bo ile taki dzieciaczek w tym pochodzi? niech wygląda jak milion dolców już od urodzenia!

Ale coś w tym jest. Bo szybko takie maluchy wyrastają, więc niech mają co najlepsze od urodzenia

Cytat:

Wróciłam... chyba za dużo chodziłam, bo w drodze powrotnej rozbolał mnie brzuch A lekarz kazał mi się nie przemęczać
Mnie też dzisiaj boli i kuje- na zmianę

Cytat:
siemka.
jestem.
ochłonęłam

oto co postanowione:

dam radę
A mój tż?

I tyle

za mądre decyzje!

----

Umieram laski...
Złożyliśmy wszystkie papiery w banku i w ramach tego szczęścia poszliśmy na zapiekanki. No więc zjadłam zapiekankę. Po czym zaszłam do sklepu i kupiłam sobie parę pychotek. Jestem już po sorbecie truskawkowym i Michałkach Kokosowych (POLECAM, są pyszne!) i ledwo siedzę! A mam jeszcze w zanadrzu trochę tych Michałków, Milkę, lody i Karmi
Idę się położę, bo zaraz się pochaftuję na kompa...

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 18:24   #149
banka26
Zakorzenienie

polecam film na dzisiejszy wieczor http://www.telemagazyn.pl/program-tv...zego,id,t.html

---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ----------

a to moj najlepszy polow i koncze na dzis
http://allegro.pl/cudny-zestaw-next-...997394554.html 26 zł
Stary 2013-02-08, 18:30   #150
nuna2
Zakorzenienie

Justyna G to gdzie chcesz rodzic??

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości