|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1051 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Tyle cykli mineło..a my dalej sie staramy - problemowe baby
Dobry z kawa
![]()
#1052 |
Zakorzenienie
|
#1053 | ||||
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Cytat:
![]() ![]() Już zmieniam ![]() U mnie nic ciekawego... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Jedziemy dziś z tż na zakupy ubraniowe ![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1054 |
Zadomowienie
|
Dzien dobry
![]() Sophia ![]() ![]() ![]() Isiu super, ze z szyjka w porzadku i gratuluje kolejnego tygodnia ![]() ![]() pszczoua Ty wrzesniowo-pazdziernikowa mama? bo jesli tak, to ja takze nie moge wbic sie w watek mamus i tylko podczytuje poki co ![]() misia - mdlosci, sennosc, cycki ![]() ![]() Lady - brawa za egzaminy ![]() Lunka - to dobrze, ze nie martwisz sie o TZ i prace ![]() iza - pochwal sie co kupicie ![]() W ogole intrygujecie mnie ta ksiazke Graya, Greya czy jak to tam,.,,a ona ma jakies tytuly?np pierwsza czesc? bo poczytalabym cos ![]() ![]() co do zaswiadczenia - w przyszlym tygodniu moze porozmawiam w pracy, powiem o dzidzi i zobacze czy chca zaswiadczenie. W ogole zastanawiam sie nad mozliwoscia skrocenia czasu pracy do 4 godzin i jesli na to pojda za te same wynagrodzenie to powaznie o tym pomysle. bo jeszcze pierwsze 4-5 godzin wytrzymuje w pracvy i jakos idzie,,,,ale juz pozniej to tylko ziewam i sie krece i nie moge sie skupic nawet na niczym.....a jak nie to polaze chwile i ide na L4. Choc nie ukrywam, ze przy 4godzinnym czasie pracy moglabym polazic jeszcze z miesiac, poltora. No ale zobaczymy. wielkie szczescie, ze juz piatek. Ledwo juz wstaje o tej 6. sie rozpisalam ![]() ![]() Edytowane przez magbes Czas edycji: 2013-02-08 o 07:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#1055 | |
Zadomowienie
|
Witam się jak zwykle z Inka i śniadankiem.
Wyspana tak średnio, ale za to jak szybko zasnęłam. Mokka - trzymam kciuki za wizytę, daj póżniej znać jak tam Gucio. Mnie dziś czeka wizyta u dentysty, mam nadzieję , że to już ostatnia, bo chodzić mi się do niej nie chce. Jeszcze dziś muszę jechać autobusem na drugi koniec miasta i spory kawałek iść z przystanku. A potem w drugą stronę. No i każda plomba z tych lepszych - 70 zł. Ale trzeba, bo potem mogę zostać bez zębów. ![]() Cytat:
Color - daj znać co u Ciebie.
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1056 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry z łóżka i z kawą
![]() Mokka daj znać co u Gucia. Lady gratulacje zdolna kobieto ![]() Iza koniecznie się pochwal co kupiłaś. magbes to po prostu przesilenie zimowo-wiosenne.
#1057 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Trzymam kciuki, Mokka! Daj szybko znac ![]() Cytat:
Nadal bez @ ![]() ![]() U mnie 2/3 stopien, wiec jedziemy na tym samym wozku... Ja bralam przez 8 lat antyki, boje sie pomyslec, co by mi bylo, jakbym ich nie brala, przeciez chyba juz dawno temu bym miala operacje i pewnie zdiagnozowana 4 ![]() No i tak od rana pomarudzilam, bu ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1058 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1059 |
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Co u mnie? nic dobrego i po staremu. Szukam mieszkania,pytam,rozpowie działam gdzie się dało . ZObaczymy co to będzie ![]() Jak znajdzie się od marca coś to nawet nie czekam do końca wypowiedzenia do kwietnia i na męża tylko się wyprowadzam. Nie będę marznąć tutaj. Węgiel który kupiliśmy 17 stycznia się skończył wczoraj i dzisiaj już marznę z dzieciakami ![]() No ale grunt ,że mąż robi i ile by nie zarobił to w marcu już jakieś pieniążki będą i wróci wszystko do normy. Może się uda,że znajdzie się inna praca i wtedy zmieni.. oby.. Dobra...to na tyle marudzenia ![]()
#1060 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Witam się rano z kawusią ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1061 | |
Zakorzenienie
|
Hejooo
Color 3 ma kciuki. Nie wrocisz do rodziców? Kasa by sie zaoszczedziła... U mnie dziś lepiej..ale przy Waszych smutkach głupio mi pisać, że np. czuje ruchy czy coś... Chciałabym Wam wszystkim wysłac dobre fluidy... ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- Cytat:
Kochana na watku mam lipiec-sierpien jest taki sajgon, ze co 10 dni ejst nowy wątek...chciałambym pisac, ale sie nie da...no bo ja na L4 a nie umiem ich nadrobic... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1062 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() co do innych wątków- ja sie u mamuś dość zadomowiłam ![]()
![]() |
#1063 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dam radę! Jak ze wszystkim zresztą..Narazie się martwię,żeby węgiel załatwić i mieszkanie znaleźć. Jeść póki co mamy i dam sobie radę do pieniędzy od męża..Gorzej z węglem. Pół tony to koszt 200zł...i od wczoraj nie jestem w stanie tego załatwić ani od matki,ani od cioci czy babci. Nikt nie ma. Dobra ide kombinować dalej. Buziak dla Was
![]() |
#1064 |
Wtajemniczenie
|
Dzien Dobry
Dzien sie zaczyna zaje.iscie ![]() Wstaje rano ide zrobic kawe patrze wody nie ma... jakas firma byla i cos tam robila... jakies takie podejrzane typy... Wiec ide na taras zapalic papierosa a tam co... A tam nie ma mojego roweru ![]() Wracam tej firmy juz nie ma... sa tylko slady na sniegu po rowerze i sie uryuwaja tam gdzie stalo ich auto no ku.wa pieknie... zaraz zrobie dym... oni juz jaj nie maja... Jak mozna... Naszczescie nasz przyjaciel pracuje w tej firmie i sie rozgladnie a ja zaraz do nich dzwonie i powiem ze dziwnym przypadkiem jak sie pojawili to i znikl moj rower... bo tutaj u nas na tym zadupiu sa ci sami ludzie i o tej godzinie nikt obcy sie nie kreci... oj bedzie dym... jak ja ich dopadne... ![]() ![]()
![]() |
#1065 | ||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() I ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Witam się i ja i zaraz uciekam. Muszę skoczyć na pocztę i do zoologicznego i do baku.... A tż śpi po nocce i nie chce mi się na niego czekać, aż wstanie, się ogarnie i będzie mógł iść ze mną, bądź sam.... Także komu w drogę, temu kopa ![]()
![]() |
#1066 | ||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Mały nadal leniwy, musze go ciągle szturchać żeby się co poruszał ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() I też o dziwo wyspana, wstałam o 4 i musiałam do 5 czekać na tabletki ale o 5:30 zasnęłam więc spałam do 9 ![]() Na mnie chyba dobrze działa jak ide spać po 12.. bo przynajmniej się w nocy nie męczę Cytat:
![]() ![]() ![]() Ogólnie myśle że warto zaglądać szczególnie że to Twoje pierwsze dziecko, ale możesz też dołączyć później ![]() No i lepiej że jestes wrześniowa bo zawsze te z drugiego miesiąca są troche zapomniane.. moim zdaniem jest tak dużo dziewczyn że te wątki powinny byc po jednym miesiącu a nie po dwa ![]() Cytat:
![]() Ja mam to samo.. mimo że siedze w domu to ledwo nadążam ![]() ![]() Niestabilna masakra jakaś!! Color przykre to bardzo że nie macie oparcia w rodzicach.. Mam nadzieje że jakoś dacie rade ![]()
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..." Edytowane przez Luna0 Czas edycji: 2013-02-08 o 09:25 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1067 |
Zakorzenienie
|
Luna mogłabym podesłać wyprawkę tu albo tobie na priv?? bo zrobiłam liste i nie wiem czego brakuje a i Mokka jest na rozwiazaniu i może inne dziewczyny coś poradzą??
#1068 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1069 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() i myslalam,ze wlasnie ta cisza zwiastuje porod,ale lekarz powiedzial mi,ze czesto bywa na odwrot i tak tez bylo ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1070 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
BAZILE!! Kochana nasza, jak tam u Ciebie? Ogarnęłaś już to wszystko? Napisz jak sobie dajesz radę, czy masz kogoś do pomocy, jak mały? Pępowina kiedy odpada? Karmisz go piersią czy mlekiem modyfikowanym? Pisz, jak możesz, jestem ciekawska, bo za miesiąc sama będę walczyć z żywiołem.
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1071 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Maly w srode skonczyl 7 tygodni i tak to zlecialo-piorunem! Dzien podobny do dnia,no moze rozni sie wielkoscia kupki ![]() a tak serio,to dajemy rade.Mamy dziadkow w poblizu(rodzicow TZ-ta),ale jak narazie "sluza"tylko do niedzielnych odwiedzin ![]() Przez tydzien meczyl Go lekki katar i troszke pokaszliwal,ale to sporadycznie. Na szczescie nadal jest na piersi,z czego bardzo sie ciesze. Wczoraj byl wazony i ma juz 5480 g ladnie przybiera co znaczy,ze w mleczarni serwuja dobre mleko ![]() Na spacery rzadko chodzimy,bo u nas wiecznie pada jak nie snieg to deszcz albo wieje duzy wiatr. Maly placze tylko wtedy jak jest glodny albo ma kupe,w dzien spi mi przecietnie ok 2 godzin,a w nocy 3 czasem 4 godziny. Teraz przez to przeziebienie troche mi sie rozregulowal i je tak co godzine w dzien. Tatus oczywiscie dumny z synka,duzo pomaga przy Nim.Kapiele sa Jego,az wstyd sie przyznac ale jak dotad to 2 razy Malego wykapalam,nie chce zabierac Tatusiowi tej frajdy.Ciesze sie z tego bardzo,ze sie nie boi zajmowac Malym. Resztki pepowiny odpadly nam po 10 dniach,wiem ze przecietnie trwa to ok 14 dni,ale jesli pepowina jest dosc gruba to moze byc i dluzej,wlasnie u mojej bratowej trwalo to 3 tyg.Wogole co szkola to inna opinia,ja mieszkam w niemczech i tu nie "papraja" sie z pepkiem,normalnie kapia i mocza. Stosuja do tego kompresy,obwiazuja nimi ten kikut i moze dzieki temu przebiega to sprawnie. Jesli chodzi o karmienie piersia,to wymaga tez duzego poswiecenia. Wydawalo mi sie to proste i przyjemne ![]() moje pierwsze 3 tygodnie byly ciezkie i bolesne,maz jak widzial jak kwasze mine i zaciskam nogi przez pierwsze 3 minuty jak maly zaczynal kazde karmienie,to mowil ze moze przerzucimy sie na butle.Ale dalam rade,poprostu trzeba to przejsc,dziecko musi sie nauczyc ssania. a wogole Isia masz wybrane bardzo ladne imie ![]() ![]() nosze podobne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1072 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() My wróciliśmy właśnie za zakupów.Byliśmy w takim ogromnym ciucholandzie,są tam super rzeczy nieraz z metkami.Ja nie kupiłam dużo 3 bluzko jakoś nie miałam jednak nastroju na zakupy.Tż kupił pare koszul i bluz.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1073 |
Rozeznanie
|
Witam dziewczyny.
Czytam na bieżąco, ale jakoś tak nie mam humoru i czasu pisać.. color ![]() Isia za 9 miesiąc ![]() i w ogóle ściskam was dziewczyny wszystkie mocno ! ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1074 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Uwielbiam czytać jak to jest jak maluszek jest już na świecie. I ![]() Super, pozdrawiam i przytulam.
![]() |
#1075 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ale Twój chłopak już duży ![]() ![]() ![]() A na imię masz chyba Eliza tak? Odwrotność Bazile ![]() Dla mnie najpiękniejsze imię dla dziewczynki to Eliza, ale ponieważ tak ustaliłam kiedyś z EX to nie chciałam żeby miał satysfakcje że daje dziecku na imię tak jak ustalałam z nim, więc skróciłam i wybrałam z TŻ Iza ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1076 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny prosze o mocne kciuki w poniedziałek bo mój tż ma rozmowe o prace
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1077 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny mam problemy ze snem tzn. zasypiam, ale około1-2 w nocy, rano TŻ wychodzi do pracy, a ja wstaję półprzytomna. A to wszystko, że właśnie minął rok odkąd tu jestem. Wracają do mnie złe wspomnienia, wracają sceny z tamtych urodzin, kiedy ten drań mnie bije, patrzę na swoją rękę i wspomnienia są jeszcze większe, bo widzę te obrzydliwe blizny. Nie wiem co robić, żeby to nie wracało, cały czas staram się jakoś zając czas. Cięzko mi z tym, bo chodzę rozdrażniona.
![]() |
#1078 |
Zakorzenienie
|
Wyprawka dla dzidzi
![]() Spanie: łóżeczko+materac-ok 250zł ceratka na materac 2x-10 zł prześcieradło na gumce-2x-ok 40 zł podusia+kołderka -40 zł poszewka na pod i koł-2x-80 zł 2x kocyk-ok 80 zł rożek-ok 50 zł razem:550zł Kąpiel: wanienka-30zł ręcznik kąpielowy 2 x-50zł termometr do wanienki-8 zł mata do wanienki-10zł gąbka-ok 5 zł razem: ok 103 zł(zaokrągliłam) Artykuły pielęgnacyjne: emolium do kąpieli-30 zł termometr-ok 100 zł waciki do uszu--5 zł nożyczki do paznokci-6 zł aspirator do nosa-25 zł chusteczki nawilżane np. bambino-10 zł ocentisept-20 zł bepanthen-20 zł sudocrem-15 zł pampersy-50 zł proszek lovela-25 zł sól fizjologiczna-20 zł szczoteczka do włosów-5 zł puder- 6 zł krem z filtrem UV-ok 10 zł Razem:347 zł Pieluszki pieluszki tetrowe 30 szt-70 zł pieluszki flanelowe 5 szt-20 zł otulacz-5x=100 zł majteczki ceratkowe-10 zł razem:200zł karmienie: buteleczki lovi 2 x atykolkowe-ok 50 zł(jedna na mleko, druga na wode/herbatka) smoczek lovi-0-3 msc-10 zł laktator lovi-ok 100 zł mleko początkowe bebilon 1-30 zł razem 190 zł wózek +fotelik-około 1300 zł Podsumowanie kosztów: 2690 tak więc prosze o rady, kto może ![]()
#1079 |
Zakorzenienie
|
witam....
powiem Wam tak...nigdy wiecej w zyciu!!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#1080 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() hej kochana... co aż tak źle?? bolało, zła opieka czy co??
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:58.