Tyle cykli mineło..a my dalej sie staramy - problemowe baby - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-08, 07:00   #1051
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88
Dot.: Tyle cykli mineło..a my dalej sie staramy - problemowe baby

Dobry z kawa

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 07:04   #1052
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Dobry z kawa
witam w łózku
Stary 2013-02-08, 07:08   #1053
iza243
Zakorzenienie

Witam
Cytat:
Napisane przez IsiaG Pokaż wiadomość

Mi dziś właśnie pyknął 36 tydzień, więc zaczynam 9 miesiąc.
Sama sobie pogratuluję

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
nie wiem, Iza co u Ciebie ?

możesz mi zmienić wiek na 25 lat.
Już zmieniam

U mnie nic ciekawego...
Cytat:
Napisane przez teorema Pokaż wiadomość
matko, jutro chyba umre.

Cytat:
Napisane przez 123spinka Pokaż wiadomość

pozatym nie mam jakoś polotu do pisania jakaś chandra mnie bierze
płakać mi się chce często i bez powodu sama nie wiem..
Przytulam:przytul :
Cytat:
Napisane przez lady_malgo Pokaż wiadomość
Dziewczyny !!! Kolejny szok... z Filozofii mam 4+ a byłam pewna że źle mi poszło. No magia jakaś. Nadrabiam was dalej Dziękuję za kciuki [COLOR="Silver"]
Gratuluje
Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
Laseczki ja jutro o 17.40 mam wizytę, więc prosze o kciuki... niech się okaże, że Gucio rośnie jak trzeba Nie wiem jednak czy uda mi się jeszcze jutro Wam zameldowac co i jak (chyba, że z tel spróbuję), bo potem moi rodzice przyjeżdżają na weekend
Tak więc buziaki i miłego weekendu Wam życzę
Trzymam mocno

Jedziemy dziś z tż na zakupy ubraniowe

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 07:29   #1054
magbes
Zadomowienie

Dzien dobry
Sophia mi chodzilo co to ten EWUś ale sobie doczytalam u wujka wiielkie G
Isiu super, ze z szyjka w porzadku i gratuluje kolejnego tygodnia jejku zaraz Dzidziol bedzie z Toba
pszczoua Ty wrzesniowo-pazdziernikowa mama? bo jesli tak, to ja takze nie moge wbic sie w watek mamus i tylko podczytuje poki co
misia - mdlosci, sennosc, cycki normalnie gdybys nie miala jeszcze tyle czasu do @ to wąchałabym fasole ;> a moze jednak juz tam cos sie dzieje?
Lady - brawa za egzaminy jeszcze masz cos do zaliczenia? czy juz wielka laba?
Lunka - to dobrze, ze nie martwisz sie o TZ i prace
iza - pochwal sie co kupicie

W ogole intrygujecie mnie ta ksiazke Graya, Greya czy jak to tam,.,,a ona ma jakies tytuly?np pierwsza czesc? bo poczytalabym cos a skoro tak chwalicie

co do zaswiadczenia - w przyszlym tygodniu moze porozmawiam w pracy, powiem o dzidzi i zobacze czy chca zaswiadczenie. W ogole zastanawiam sie nad mozliwoscia skrocenia czasu pracy do 4 godzin i jesli na to pojda za te same wynagrodzenie to powaznie o tym pomysle. bo jeszcze pierwsze 4-5 godzin wytrzymuje w pracvy i jakos idzie,,,,ale juz pozniej to tylko ziewam i sie krece i nie moge sie skupic nawet na niczym.....a jak nie to polaze chwile i ide na L4. Choc nie ukrywam, ze przy 4godzinnym czasie pracy moglabym polazic jeszcze z miesiac, poltora. No ale zobaczymy.

wielkie szczescie, ze juz piatek. Ledwo juz wstaje o tej 6.

sie rozpisalam:brzyd al:

Edytowane przez magbes
Czas edycji: 2013-02-08 o 07:30
magbes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 07:41   #1055
IsiaG
Zadomowienie

Witam się jak zwykle z Inka i śniadankiem.
Wyspana tak średnio, ale za to jak szybko zasnęłam.

Mokka - trzymam kciuki za wizytę, daj póżniej znać jak tam Gucio.

Mnie dziś czeka wizyta u dentysty, mam nadzieję , że to już ostatnia, bo chodzić mi się do niej nie chce. Jeszcze dziś muszę jechać autobusem na drugi koniec miasta i spory kawałek iść z przystanku. A potem w drugą stronę. No i każda plomba z tych lepszych - 70 zł. Ale trzeba, bo potem mogę zostać bez zębów.

Cytat:
Napisane przez magbes Pokaż wiadomość
Dzien dobry
Isiu super, ze z szyjka w porzadku i gratuluje kolejnego tygodnia jejku zaraz Dzidziol bedzie z Toba
pszczoua Ty wrzesniowo-pazdziernikowa mama? bo jesli tak, to ja takze nie moge wbic sie w watek mamus i tylko podczytuje poki co
misia - mdlosci, sennosc, cycki normalnie gdybys nie miala jeszcze tyle czasu do @ to wąchałabym fasole ;> a moze jednak juz tam cos sie dzieje?
Lady - brawa za egzaminy jeszcze masz cos do zaliczenia? czy juz wielka laba?
Lunka - to dobrze, ze nie martwisz sie o TZ i prace
iza - pochwal sie co kupicie

W ogole intrygujecie mnie ta ksiazke Graya, Greya czy jak to tam,.,,a ona ma jakies tytuly?np pierwsza czesc? bo poczytalabym cos a skoro tak chwalicie

co do zaswiadczenia - w przyszlym tygodniu moze porozmawiam w pracy, powiem o dzidzi i zobacze czy chca zaswiadczenie. W ogole zastanawiam sie nad mozliwoscia skrocenia czasu pracy do 4 godzin i jesli na to pojda za te same wynagrodzenie to powaznie o tym pomysle. bo jeszcze pierwsze 4-5 godzin wytrzymuje w pracvy i jakos idzie,,,,ale juz pozniej to tylko ziewam i sie krece i nie moge sie skupic nawet na niczym.....a jak nie to polaze chwile i ide na L4. Choc nie ukrywam, ze przy 4godzinnym czasie pracy moglabym polazic jeszcze z miesiac, poltora. No ale zobaczymy.

Dobrze kombinujesz. A nie chcesz sobie odpocząć trochę w domku? Jednak to męczące wstawać tak rano, jeszcze w zimę.

Color - daj znać co u Ciebie.

Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki.
Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów
Maleńka i bezbronna
Szybko tak ucieka czas, cenny czas

córeczka

IsiaG jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 07:56   #1056
misia332
Zakorzenienie

Dzień dobry z łóżka i z kawą Ja to mam czasem dobrze. Ale czytałam książkę do 2 w nocy.

Mokka daj znać co u Gucia.
Lady gratulacje zdolna kobieto

Iza koniecznie się pochwal co kupiłaś.

magbes to po prostu przesilenie zimowo-wiosenne.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 07:58   #1057
teorema
Wtajemniczenie

Cytat:
Ojej... biedna

Laseczki ja jutro o 17.40 mam wizytę, więc prosze o kciuki... niech się okaże, że Gucio rośnie jak trzeba Nie wiem jednak czy uda mi się jeszcze jutro Wam zameldowac co i jak (chyba, że z tel spróbuję), bo potem moi rodzice przyjeżdżają na weekend

Trzymam kciuki, Mokka! Daj szybko znac
Cytat:
Ja w tej karcie też mało mam napisane, coś o usunięciu torbieli endo obustronnych, wskazania do leczenia miałam i tam furaginę m.in. ale recepty to już dać nie chcieli Dobrze miałąm, że zajmował się mną mój lekarz który jest ordynatorem, to mnie wcześniej wypuścił i teraz dalej mnie prowadzi- a ma taką pamięć dobrą do mnie- nie muszę mu nic pokazywać bo tylko mnie widzi i wszystko wie co robił, jak itp.
No z tym termoforem- fakt jest niebezpieczny ale u mnie nie przynosi szkód a pożytek bo tak nie boli. Okres mam zwykle 7 dni więc też raczej długo.
Mam 3 stopień.
Moj lekarz ma dobre opinie, ale ja mam mieszanie odczucia. No coz, moze akurat u mnie sie nie dalo tego usunac, bo miejsce nie pozwalalo. Skoro i tak mam brac hormony, to sie tak bardzo nie przejmuje, tylko ten bol troche..
Nadal bez @ poprzednio jak bralam luteine, to przyszlo po 2 dniach.
U mnie 2/3 stopien, wiec jedziemy na tym samym wozku...
Ja bralam przez 8 lat antyki, boje sie pomyslec, co by mi bylo, jakbym ich nie brala, przeciez chyba juz dawno temu bym miala operacje i pewnie zdiagnozowana 4 Dramat.

No i tak od rana pomarudzilam, bu
teorema jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-02-08, 08:13   #1058
lady_malgo
Rozeznanie

Cytat:
dzien dobry

lady - brawa za egzaminy :d jeszcze masz cos do zaliczenia? Czy juz wielka laba?

laba !

26.06.2010-
lady_malgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 08:19   #1059
colorblue
Zakorzenienie

Witajcie
Co u mnie? nic dobrego i po staremu. Szukam mieszkania,pytam,rozpowie działam gdzie się dało . ZObaczymy co to będzie
Jak znajdzie się od marca coś to nawet nie czekam do końca wypowiedzenia do kwietnia i na męża tylko się wyprowadzam. Nie będę marznąć tutaj. Węgiel który kupiliśmy 17 stycznia się skończył wczoraj i dzisiaj już marznę z dzieciakami próbowałam wczoraj załatwić kase na niego,ale się nie udało. Dzisiaj będę próbować znowu...
No ale grunt ,że mąż robi i ile by nie zarobił to w marcu już jakieś pieniążki będą i wróci wszystko do normy. Może się uda,że znajdzie się inna praca i wtedy zmieni.. oby..
Dobra...to na tyle marudzenia

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 08:35   #1060
pszczoua
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Pszczoua a gdzie Ty chcesz uciec od nas? :P Zostań tu z nami na zawsze, na zawsze
No właśnie nigdzie nie uciekam... Chciałam się udzielać u nich i u was, ale jakoś nie przemawia do mnie tamten wątek
Cytat:
Napisane przez margot_2012 Pokaż wiadomość
Czesc Dziewczyny!
Nadrobiłam chociaz od wczoraj .
Pszczoua, termin mam na 19 wrzesnia.
Malgo gratulacje! Bardzo ładne oceny!
Isia, gratuluje 9 miesiaca!
Linka, trzymam kciuki!

I jeszcze wszystkim zycze dobrej nocy!
To całkiem podobnie - ja z ostatniej @ w zależności od kalkulatora 22-23 września, ale coś mi się zdaje że z usg może wyjść wcześniej bo zarodek duży jak na swój wiek
Cytat:

pszczólko, no to lepiej faktycznie powiedz rodzince, bo może im być przykro jeśli od obcych się dowiedzą A zwolnienia nie możesz sama zawieźć?
Po pierwsze kciuki za wizytę A po drugie - już dałam tej koleżance więc za późno. Trudno... Wyjdzie jak wyjdzie - po feriach porozmawiam z dyrektorką a teraz będzie miała przynajmniej czas przetrawić.
Cytat:
Tak, tak - ja też Bardziej wrześniowa niż październikowa Mi się ich już nawet nie chce podczytywać...

Witam się rano z kawusią Jestem coraz zdrowsza, więc przestałam się martwić że z okruszkiem coś się stanie. Całe szczęście pomogły domowe sposoby - miód, czosnek i cytryna
Stary 2013-02-08, 08:42   #1061
kooocur
Zakorzenienie

Hejooo

Color 3 ma kciuki. Nie wrocisz do rodziców? Kasa by sie zaoszczedziła...

U mnie dziś lepiej..ale przy Waszych smutkach głupio mi pisać, że np. czuje ruchy czy coś...

Chciałabym Wam wszystkim wysłac dobre fluidy...

---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
No właśnie nigdzie nie uciekam... Chciałam się udzielać u nich i u was, ale jakoś nie przemawia do mnie tamten wątek

Kochana na watku mam lipiec-sierpien jest taki sajgon, ze co 10 dni ejst nowy wątek...chciałambym pisac, ale sie nie da...no bo ja na L4 a nie umiem ich nadrobic...

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 08:54   #1062
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Hejooo

U mnie dziś lepiej..ale przy Waszych smutkach głupio mi pisać, że np. czuje ruchy czy coś...

---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

Kochana na watku mam lipiec-sierpien jest taki sajgon, ze co 10 dni ejst nowy wątek...chciałambym pisac, ale sie nie da...no bo ja na L4 a nie umiem ich nadrobic...
ej ej dobre informacje też są potrzebne!! Przecież super, że jest lepiej, że czujesz ruchy;* dziel się radością

co do innych wątków- ja sie u mamuś dość zadomowiłam
Stary 2013-02-08, 09:01   #1063
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Hejooo

Kocurku ale do których? Do teściów nie mamy po co.. nie mamy z nimi kontaktu. Nawet jak nas wymeldowali z mieszkania to o tym nas nie poinformowali,dostaliśmy pismo z urzędu tamtej gminy. Nawet nie wiem czy oni tak wogóle mieszkają jeszcze bo chcieli sprzedać i gdzieś się przenieść. Tam byśmy nie zaoszczędzili. Dlatego stamtąd uciekałam bo tam miałam piekło nie życie. Tam musieliśmy my utrzymywać wszystko mimo że teście mają emerytury. Od kąd się wprowadziliśmy tam to nagle żadno nie miało pieniędzy na rachunki. prąd po 300zł co 2 miesiące,woda,śmieci,jedz enie. wszystko my.. Dla nas i jeszcze dla nich.. Jak prosiliśmy,żeby się dołożyli skoro wspólnie mieszkamy to słyszeliśmy tylko od teścia: jak Wam się nie podoba to wypierda..lajcie, ja prądu niepotrzebuje,kupie sobie świeczki- To Wy macie dzieci i sobie płaćcie.. to samo z wodą i innymi mediami jak śmieci,gaz. A każde z nich miało w swoim pokoju tv,każde korzystało z pralki czy gazu i śmieci. I żeby nie było sami nas prosili,żebyśmy tam zamieszkali, teściowa wtedy sama wydzwaniała,że oni już starzy więc pomoc młodej w domu się przyda,będzie pięknie,ślicznie, będziemy razem wszystko płacić..(wiadomo my więcej bo dzieci) ale jakoś mieliśmy się dogadywać. Skończyło się na jednym wielkim piekle i na tym,że do pokoju wniosłam swoją lodówkę i jedną szafkę kuchenną i oddzieliliśmy się od nich , a z pokoju wychodziłam tylko wtedy jak teścia nie było w domu,albo mąż z pracy wracał. Nie dało się tam żyć i uciekliśmy. U moich rodziców jest metraż 54m. 2 niewielkie pokoje. w jednym rodzice,a w drugim malutkim mój brat. Nie ma miejsca tam dla naszej 5 dodatkowej:/ A zreszta,w grudniu się ściełam z moją mamą,że co by zrobiła jakbym zostawiła męża skoro on taki zły bo bez pracy został.. czy przyjęła by mnie samą z 3 dzieci. Powiedziała,że nie ma opcji. Z jednym dzieckiem to MOŻE jeszcze tak,ale nie z 3 i żebym wybiła to sobie z głowy.
Dam radę! Jak ze wszystkim zresztą..Narazie się martwię,żeby węgiel załatwić i mieszkanie znaleźć. Jeść póki co mamy i dam sobie radę do pieniędzy od męża..Gorzej z węglem. Pół tony to koszt 200zł...i od wczoraj nie jestem w stanie tego załatwić ani od matki,ani od cioci czy babci. Nikt nie ma. Dobra ide kombinować dalej.
Buziak dla Was

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 09:13   #1064
Niestabilna
Wtajemniczenie

Dzien Dobry

Dzien sie zaczyna zaje.iscie
Wstaje rano ide zrobic kawe patrze wody nie ma... jakas firma byla i cos tam robila... jakies takie podejrzane typy...
Wiec ide na taras zapalic papierosa a tam co...
A tam nie ma mojego roweru dzwonie do mojego Tz czy przypadkiem nie wstawil go do garazu... on ze nie ze moze ktos wstawil (nasi sasiedzi)... wiec ide do garazu i szukam nie ma...
Wracam tej firmy juz nie ma...
sa tylko slady na sniegu po rowerze i sie uryuwaja tam gdzie stalo ich auto no ku.wa pieknie... zaraz zrobie dym... oni juz jaj nie maja... Jak mozna... Naszczescie nasz przyjaciel pracuje w tej firmie i sie rozgladnie a ja zaraz do nich dzwonie i powiem ze dziwnym przypadkiem jak sie pojawili to i znikl moj rower... bo tutaj u nas na tym zadupiu sa ci sami ludzie i o tej godzinie nikt obcy sie nie kreci... oj bedzie dym... jak ja ich dopadne... no wsciekla jestem ze ho ho... moj kochany rowerek
Stary 2013-02-08, 09:19   #1065
Sophia_1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MarudexuS Pokaż wiadomość
@ nawet nie jest męcząca, wczoraj zjadłam tylko jeden metafen i to tak na wszelki wypadek, żeby się nie rozkręciło.
Jem magnez, chyba on dużo daje.
To dobrze, że @ nie daje Ci w kość.

Cytat:
Moja szyjka ma 37 lat!
A tak serio to wiem tyle, że z 4 cm skróciła się do 3,5 także spoko.

Mi dziś właśnie pyknął 36 tydzień, więc zaczynam 9 miesiąc.
Sama sobie pogratuluję

I za 9 miesiąc!!!

Cytat:
Dziewczyny !!! Kolejny szok... z Filozofii mam 4+ a byłam pewna że źle mi poszło. No magia jakaś. Nadrabiam was dalej Dziękuję za kciuki [COLOR="Silver"]
No widzisz!!! A tak się martwiłaś. SUPER!!!

Cytat:
Kochana kciuki zaciśnięte

Cytat:
Dzien dobry
a, to nie zrozumiałam.....

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Witajcie
Co u mnie? nic dobrego i po staremu. Szukam mieszkania,pytam,rozpowie działam gdzie się dało . ZObaczymy co to będzie
Jak znajdzie się od marca coś to nawet nie czekam do końca wypowiedzenia do kwietnia i na męża tylko się wyprowadzam. Nie będę marznąć tutaj. Węgiel który kupiliśmy 17 stycznia się skończył wczoraj i dzisiaj już marznę z dzieciakami próbowałam wczoraj załatwić kase na niego,ale się nie udało. Dzisiaj będę próbować znowu...
No ale grunt ,że mąż robi i ile by nie zarobił to w marcu już jakieś pieniążki będą i wróci wszystko do normy. Może się uda,że znajdzie się inna praca i wtedy zmieni.. oby..
Color, jesteś bardzo dzielna. Na pewno uda się coś znaleźć, zobaczysz. Przykra ta Twoja historia z rodzicami i teściami Szkoda, że nie masz od nich wsparcia, już nie mówię o finansowym, tylko o takim żeby Cię podtrzymali na duchu...

Cytat:
Witam się rano z kawusią Jestem coraz zdrowsza, więc przestałam się martwić że z okruszkiem coś się stanie. Całe szczęście pomogły domowe sposoby - miód, czosnek i cytryna
No to się cieszę, że wracasz do zdrówka.

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
ej ej dobre informacje też są potrzebne!! Przecież super, że jest lepiej, że czujesz ruchy;* dziel się radością
Dokładnie!!! Podpisuję się pod tym rękami i nogami.

Witam się i ja i zaraz uciekam. Muszę skoczyć na pocztę i do zoologicznego i do baku.... A tż śpi po nocce i nie chce mi się na niego czekać, aż wstanie, się ogarnie i będzie mógł iść ze mną, bądź sam....
Także komu w drogę, temu kopa

08.09.2013 Agata - spełnienie Naszych marzeń
Sophia_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 09:22   #1066
Luna0
Zakorzenienie

Dzień dobry
Mały nadal leniwy, musze go ciągle szturchać żeby się co poruszał

Cytat:
Trzymam kciuki! Mokka daj nam znać tylko czy wszystko ok z telefonu

Cytat:
Witam się jak zwykle z Inka i śniadankiem.
Wyspana tak średnio, ale za to jak szybko zasnęłam.
Ja się wczoraj przekonałam do bezkofeinowej bo mnie odrzuciło w 2 miesiącu
I też o dziwo wyspana, wstałam o 4 i musiałam do 5 czekać na tabletki ale o 5:30 zasnęłam więc spałam do 9
Na mnie chyba dobrze działa jak ide spać po 12.. bo przynajmniej się w nocy nie męczę

Cytat:
Tak, tak - ja też Bardziej wrześniowa niż październikowa Mi się ich już nawet nie chce podczytywać...
Pszczoua warto podglądać wątek, bo jak zaczną się zakupy lub jakieś problemy to przynajmniej będziesz spokojniejsza że inne też tak mają ale mnie też wkurzały mamusie, szczególnie 10 stron o tym która co zjadła i wyrzygała ale po połówce już się troche lepiej zrobiło, bo bardziej konkretne tematy chociaż nadal czytam je bardzo pobieżnie
Ogólnie myśle że warto zaglądać szczególnie że to Twoje pierwsze dziecko, ale możesz też dołączyć później
No i lepiej że jestes wrześniowa bo zawsze te z drugiego miesiąca są troche zapomniane.. moim zdaniem jest tak dużo dziewczyn że te wątki powinny byc po jednym miesiącu a nie po dwa

Cytat:

Chcesz lanie?
Ja mam to samo.. mimo że siedze w domu to ledwo nadążam teraz już spokojniej ale na początku to jak katarynki... i ja się pytam jak one to robią jak niektóre pracują/studiują i mają dzieci chyba z kompa nie schodza.. bo ja np. wieczorem to wole oglądnąć film z TŻ niż siedzieć na wizażu gdzie i tak miałam na to cały dzień...

Niestabilna masakra jakaś!!

Color przykre to bardzo że nie macie oparcia w rodzicach.. Mam nadzieje że jakoś dacie rade chociaż na początek jakąś najtańszą kawalerke żeby się pognieść przez ten najgorszy czas...

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."

Edytowane przez Luna0
Czas edycji: 2013-02-08 o 09:25
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 09:34   #1067
nuna2
Zakorzenienie

Luna mogłabym podesłać wyprawkę tu albo tobie na priv?? bo zrobiłam liste i nie wiem czego brakuje a i Mokka jest na rozwiazaniu i może inne dziewczyny coś poradzą??
Stary 2013-02-08, 10:05   #1068
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Kocurku ale do których? Do teściów nie mamy po co.. nie mamy z nimi kontaktu. Nawet jak nas wymeldowali z mieszkania to o tym nas nie poinformowali,dostaliśmy pismo z urzędu tamtej gminy. Nawet nie wiem czy oni tak wogóle mieszkają jeszcze bo chcieli sprzedać i gdzieś się przenieść. Tam byśmy nie zaoszczędzili. Dlatego stamtąd uciekałam bo tam miałam piekło nie życie. Tam musieliśmy my utrzymywać wszystko mimo że teście mają emerytury. Od kąd się wprowadziliśmy tam to nagle żadno nie miało pieniędzy na rachunki. prąd po 300zł co 2 miesiące,woda,śmieci,jedz enie. wszystko my.. Dla nas i jeszcze dla nich.. Jak prosiliśmy,żeby się dołożyli skoro wspólnie mieszkamy to słyszeliśmy tylko od teścia: jak Wam się nie podoba to wypierda..lajcie, ja prądu niepotrzebuje,kupie sobie świeczki- To Wy macie dzieci i sobie płaćcie.. to samo z wodą i innymi mediami jak śmieci,gaz. A każde z nich miało w swoim pokoju tv,każde korzystało z pralki czy gazu i śmieci. I żeby nie było sami nas prosili,żebyśmy tam zamieszkali, teściowa wtedy sama wydzwaniała,że oni już starzy więc pomoc młodej w domu się przyda,będzie pięknie,ślicznie, będziemy razem wszystko płacić..(wiadomo my więcej bo dzieci) ale jakoś mieliśmy się dogadywać. Skończyło się na jednym wielkim piekle i na tym,że do pokoju wniosłam swoją lodówkę i jedną szafkę kuchenną i oddzieliliśmy się od nich , a z pokoju wychodziłam tylko wtedy jak teścia nie było w domu,albo mąż z pracy wracał. Nie dało się tam żyć i uciekliśmy. U moich rodziców jest metraż 54m. 2 niewielkie pokoje. w jednym rodzice,a w drugim malutkim mój brat. Nie ma miejsca tam dla naszej 5 dodatkowej:/ A zreszta,w grudniu się ściełam z moją mamą,że co by zrobiła jakbym zostawiła męża skoro on taki zły bo bez pracy został.. czy przyjęła by mnie samą z 3 dzieci. Powiedziała,że nie ma opcji. Z jednym dzieckiem to MOŻE jeszcze tak,ale nie z 3 i żebym wybiła to sobie z głowy.
Dam radę! Jak ze wszystkim zresztą..Narazie się martwię,żeby węgiel załatwić i mieszkanie znaleźć. Jeść póki co mamy i dam sobie radę do pieniędzy od męża..Gorzej z węglem. Pół tony to koszt 200zł...i od wczoraj nie jestem w stanie tego załatwić ani od matki,ani od cioci czy babci. Nikt nie ma. Dobra ide kombinować dalej.
Buziak dla Was
Color jakie to smutne Kochana. Ale widzę, że jesteś twardą babką, że nie dajesz się życiu i jestem pełna podziwu. Czasem przypominasz mi moją mamę w najgorszym okresie naszego życia, los rzuca Ci klody pod nogi, a Ty je przeskakujesz, nie upadasz. Trzymam kciuki za Ciebie.

Stary 2013-02-08, 10:30   #1069
bazile
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Mały nadal leniwy, musze go ciągle szturchać żeby się co poruszał
Luna moj tez mial faze na leniuchowanie,pamietam ze jakos na przelomie 35 tygodnia,a pod koniec jak zaczal buszowac to sie zastanawialam czy oby na pewno wszystko ok z Nim
i myslalam,ze wlasnie ta cisza zwiastuje porod,ale lekarz powiedzial mi,ze czesto bywa na odwrot i tak tez bylo
bazile jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-08, 11:16   #1070
IsiaG
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bazile Pokaż wiadomość
Luna moj tez mial faze na leniuchowanie,pamietam ze jakos na przelomie 35 tygodnia,a pod koniec jak zaczal buszowac to sie zastanawialam czy oby na pewno wszystko ok z Nim
i myslalam,ze wlasnie ta cisza zwiastuje porod,ale lekarz powiedzial mi,ze czesto bywa na odwrot i tak tez bylo

BAZILE!! Kochana nasza, jak tam u Ciebie? Ogarnęłaś już to wszystko? Napisz jak sobie dajesz radę, czy masz kogoś do pomocy, jak mały? Pępowina kiedy odpada? Karmisz go piersią czy mlekiem modyfikowanym?
Pisz, jak możesz, jestem ciekawska, bo za miesiąc sama będę walczyć z żywiołem.

Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki.
Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów
Maleńka i bezbronna
Szybko tak ucieka czas, cenny czas

córeczka

IsiaG jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 12:00   #1071
bazile
Zadomowienie

Cytat:
BAZILE!! Kochana nasza, jak tam u Ciebie? Ogarnęłaś już to wszystko? Napisz jak sobie dajesz radę, czy masz kogoś do pomocy, jak mały? Pępowina kiedy odpada? Karmisz go piersią czy mlekiem modyfikowanym?
Pisz, jak możesz, jestem ciekawska, bo za miesiąc sama będę walczyć z żywiołem.
a dzieki,ze pytasz
Maly w srode skonczyl 7 tygodni i tak to zlecialo-piorunem!
Dzien podobny do dnia,no moze rozni sie wielkoscia kupki
a tak serio,to dajemy rade.Mamy dziadkow w poblizu(rodzicow TZ-ta),ale jak narazie "sluza"tylko do niedzielnych odwiedzin

Przez tydzien meczyl Go lekki katar i troszke pokaszliwal,ale to
sporadycznie. Na szczescie nadal jest na piersi,z czego bardzo sie ciesze.
Wczoraj byl wazony i ma juz 5480 g ladnie
przybiera co znaczy,ze w mleczarni serwuja dobre mleko
Na spacery rzadko chodzimy,bo u nas wiecznie pada jak nie snieg to deszcz albo wieje duzy wiatr.
Maly placze tylko wtedy jak jest glodny albo ma kupe,w dzien spi mi
przecietnie ok 2 godzin,a w nocy 3 czasem 4 godziny. Teraz przez to przeziebienie troche mi sie rozregulowal i je tak co godzine w dzien.
Tatus oczywiscie dumny z synka,duzo pomaga przy Nim.Kapiele sa Jego,az wstyd sie przyznac ale jak dotad to 2 razy Malego wykapalam,nie chce zabierac Tatusiowi tej frajdy.Ciesze sie z tego bardzo,ze sie nie boi
zajmowac Malym.

Resztki pepowiny odpadly nam po 10 dniach,wiem ze przecietnie trwa to ok 14 dni,ale jesli pepowina jest dosc gruba to moze byc i dluzej,wlasnie u mojej bratowej trwalo to 3 tyg.Wogole co szkola to inna opinia,ja mieszkam w niemczech i tu nie "papraja" sie z pepkiem,normalnie kapia i mocza. Stosuja do tego kompresy,obwiazuja nimi ten kikut i moze dzieki temu przebiega to sprawnie.

Jesli chodzi o karmienie piersia,to wymaga tez duzego poswiecenia.
Wydawalo mi sie to proste i przyjemne
moje pierwsze 3 tygodnie byly ciezkie i bolesne,maz jak widzial jak kwasze mine i zaciskam nogi przez pierwsze 3 minuty jak maly zaczynal kazde karmienie,to mowil ze moze przerzucimy sie na butle.Ale dalam rade,poprostu trzeba to przejsc,dziecko musi sie nauczyc ssania.

a wogole Isia masz wybrane bardzo ladne imie
nosze podobne
bazile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 14:21   #1072
iza243
Zakorzenienie

Cytat:

Kochana ja bym poszła na l4,w twoim stanie należy ci się odpoczynek
Cytat:
Witajcie
Mam nadzieje że znajdziesz szybko coś za rozsądną cene
Cytat:
Napisane przez Niestabilna Pokaż wiadomość
Dzien Dobry

Dzien sie zaczyna zaje.iscie
Wstaje rano ide zrobic kawe patrze wody nie ma... jakas firma byla i cos tam robila... jakies takie podejrzane typy...
Wiec ide na taras zapalic papierosa a tam co...
A tam nie ma mojego roweru dzwonie do mojego Tz czy przypadkiem nie wstawil go do garazu... on ze nie ze moze ktos wstawil (nasi sasiedzi)... wiec ide do garazu i szukam nie ma...
Wracam tej firmy juz nie ma...
sa tylko slady na sniegu po rowerze i sie uryuwaja tam gdzie stalo ich auto no ku.wa pieknie... zaraz zrobie dym... oni juz jaj nie maja... Jak mozna... Naszczescie nasz przyjaciel pracuje w tej firmie i sie rozgladnie a ja zaraz do nich dzwonie i powiem ze dziwnym przypadkiem jak sie pojawili to i znikl moj rower... bo tutaj u nas na tym zadupiu sa ci sami ludzie i o tej godzinie nikt obcy sie nie kreci... oj bedzie dym... jak ja ich dopadne... no wsciekla jestem ze ho ho... moj kochany rowerek
Ale bym wojne zrobiłaNo co za ludzieMam nadzieje że odzyskasz rower

My wróciliśmy właśnie za zakupów.Byliśmy w takim ogromnym ciucholandzie,są tam super rzeczy nieraz z metkami.Ja nie kupiłam dużo 3 bluzko jakoś nie miałam jednak nastroju na zakupy.Tż kupił pare koszul i bluz.

Stary 2013-02-08, 14:26   #1073
ruda_not_grazyna
Rozeznanie

GG do ruda_not_grazyna

Witam dziewczyny.
Czytam na bieżąco, ale jakoś tak nie mam humoru i czasu pisać..
color
Isia za 9 miesiąc
i w ogóle ściskam was dziewczyny wszystkie mocno !
ruda_not_grazyna jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-02-08, 14:37   #1074
Sophia_1
Zadomowienie

Cytat:
a dzieki,ze pytasz
Maly w srode skonczyl 7 tygodni i tak to zlecialo-piorunem!
Dzien podobny do dnia,no moze rozni sie wielkoscia kupki
a tak serio,to dajemy rade.Mamy dziadkow w poblizu(rodzicow TZ-ta),ale jak narazie "sluza"tylko do niedzielnych odwiedzin

Przez tydzien meczyl Go lekki katar i troszke pokaszliwal,ale to
sporadycznie. Na szczescie nadal jest na piersi,z czego bardzo sie ciesze.
Wczoraj byl wazony i ma juz 5480 g ladnie
przybiera co znaczy,ze w mleczarni serwuja dobre mleko
Na spacery rzadko chodzimy,bo u nas wiecznie pada jak nie snieg to deszcz albo wieje duzy wiatr.
Maly placze tylko wtedy jak jest glodny albo ma kupe,w dzien spi mi
przecietnie ok 2 godzin,a w nocy 3 czasem 4 godziny. Teraz przez to przeziebienie troche mi sie rozregulowal i je tak co godzine w dzien.
Tatus oczywiscie dumny z synka,duzo pomaga przy Nim.Kapiele sa Jego,az wstyd sie przyznac ale jak dotad to 2 razy Malego wykapalam,nie chce zabierac Tatusiowi tej frajdy.Ciesze sie z tego bardzo,ze sie nie boi
zajmowac Malym.

Resztki pepowiny odpadly nam po 10 dniach,wiem ze przecietnie trwa to ok 14 dni,ale jesli pepowina jest dosc gruba to moze byc i dluzej,wlasnie u mojej bratowej trwalo to 3 tyg.Wogole co szkola to inna opinia,ja mieszkam w niemczech i tu nie "papraja" sie z pepkiem,normalnie kapia i mocza. Stosuja do tego kompresy,obwiazuja nimi ten kikut i moze dzieki temu przebiega to sprawnie.

Jesli chodzi o karmienie piersia,to wymaga tez duzego poswiecenia.
Wydawalo mi sie to proste i przyjemne
moje pierwsze 3 tygodnie byly ciezkie i bolesne,maz jak widzial jak kwasze mine i zaciskam nogi przez pierwsze 3 minuty jak maly zaczynal kazde karmienie,to mowil ze moze przerzucimy sie na butle.Ale dalam rade,poprostu trzeba to przejsc,dziecko musi sie nauczyc ssania.

a wogole Isia masz wybrane bardzo ladne imie
nosze podobne
Jak cudnie, że do nas zaglądasz
Uwielbiam czytać jak to jest jak maluszek jest już na świecie. I dla tż, że Ci pomaga.
Super, pozdrawiam i przytulam.

08.09.2013 Agata - spełnienie Naszych marzeń
Sophia_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 14:38   #1075
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Luna mogłabym podesłać wyprawkę tu albo tobie na priv?? bo zrobiłam liste i nie wiem czego brakuje a i Mokka jest na rozwiazaniu i może inne dziewczyny coś poradzą??
Oczywiście napisz, gdzie chcesz, ja jestem doświadczona po siostrzenicach to tym tym bardziej pomogę

Cytat:
o dziękuje własnie tak sobie myśle że ma mało miejsca tym bardziej że jest duży.. no i skoro od paru dni taki leniwy to chyba taki poprostu się zrobił i już
Ale Twój chłopak już duży super sobie radzicie, to wspaniałe że TŻ potrafi sam kąpać no i cudownie się Ciebie czyta
A na imię masz chyba Eliza tak? Odwrotność Bazile
Dla mnie najpiękniejsze imię dla dziewczynki to Eliza, ale ponieważ tak ustaliłam kiedyś z EX to nie chciałam żeby miał satysfakcje że daje dziecku na imię tak jak ustalałam z nim, więc skróciłam i wybrałam z TŻ Iza no ale trafił się chłopak

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 16:08   #1076
iza243
Zakorzenienie

Dziewczyny prosze o mocne kciuki w poniedziałek bo mój tż ma rozmowe o prace

Stary 2013-02-08, 16:20   #1077
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Dziewczyny prosze o mocne kciuki w poniedziałek bo mój tż ma rozmowe o prace
Trzymam. Życz mu powodzenia. Napewno sie uda.

Dziewczyny mam problemy ze snem tzn. zasypiam, ale około1-2 w nocy, rano TŻ wychodzi do pracy, a ja wstaję półprzytomna. A to wszystko, że właśnie minął rok odkąd tu jestem. Wracają do mnie złe wspomnienia, wracają sceny z tamtych urodzin, kiedy ten drań mnie bije, patrzę na swoją rękę i wspomnienia są jeszcze większe, bo widzę te obrzydliwe blizny. Nie wiem co robić, żeby to nie wracało, cały czas staram się jakoś zając czas. Cięzko mi z tym, bo chodzę rozdrażniona.

Stary 2013-02-08, 17:25   #1078
nuna2
Zakorzenienie

Wyprawka dla dzidzi
Spanie:
łóżeczko+materac-ok 250zł
ceratka na materac 2x-10 zł
prześcieradło na gumce-2x-ok 40 zł
podusia+kołderka -40 zł
poszewka na pod i koł-2x-80 zł
2x kocyk-ok 80 zł
rożek-ok 50 zł

razem:550zł

Kąpiel:
wanienka-30zł
ręcznik kąpielowy 2 x-50zł
termometr do wanienki-8 zł
mata do wanienki-10zł
gąbka-ok 5 zł

razem: ok 103 zł(zaokrągliłam)

Artykuły pielęgnacyjne:
emolium do kąpieli-30 zł
termometr-ok 100 zł
waciki do uszu--5 zł
nożyczki do paznokci-6 zł
aspirator do nosa-25 zł
chusteczki nawilżane np. bambino-10 zł
ocentisept-20 zł
bepanthen-20 zł
sudocrem-15 zł
pampersy-50 zł
proszek lovela-25 zł
sól fizjologiczna-20 zł
szczoteczka do włosów-5 zł
puder- 6 zł
krem z filtrem UV-ok 10 zł

Razem:347 zł

Pieluszki
pieluszki tetrowe 30 szt-70 zł
pieluszki flanelowe 5 szt-20 zł
otulacz-5x=100 zł
majteczki ceratkowe-10 zł

razem:200zł

karmienie:
buteleczki lovi 2 x atykolkowe-ok 50 zł(jedna na mleko, druga na wode/herbatka)
smoczek lovi-0-3 msc-10 zł
laktator lovi-ok 100 zł
mleko początkowe bebilon 1-30 zł

razem 190 zł

wózek +fotelik-około 1300 zł

Podsumowanie kosztów:
2690

tak więc prosze o rady, kto może
Stary 2013-02-08, 17:32   #1079
Linka1984
Zakorzenienie

witam....
powiem Wam tak...nigdy wiecej w zyciu!!!!!
Linka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-08, 17:46   #1080
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Trzymam. Życz mu powodzenia. Napewno sie uda.

Dziewczyny mam problemy ze snem tzn. zasypiam, ale około1-2 w nocy, rano TŻ wychodzi do pracy, a ja wstaję półprzytomna. A to wszystko, że właśnie minął rok odkąd tu jestem. Wracają do mnie złe wspomnienia, wracają sceny z tamtych urodzin, kiedy ten drań mnie bije, patrzę na swoją rękę i wspomnienia są jeszcze większe, bo widzę te obrzydliwe blizny. Nie wiem co robić, żeby to nie wracało, cały czas staram się jakoś zając czas. Cięzko mi z tym, bo chodzę rozdrażniona.
nie wiedziałam, że ktoś cie bił

Cytat:
Napisane przez Linka1984 Pokaż wiadomość
witam....
powiem Wam tak...nigdy wiecej w zyciu!!!!!
hej kochana... co aż tak źle?? bolało, zła opieka czy co??

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości