|
Notka |
|
Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2521 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.4.
Cytat:
Szakal165 Myślę, że zbyt emocjonalnie podchodzisz do tego, co tu piszemy. Spójrz obiektywnie na siebie i może wyciągniesz z tego jakieś wnioski. To, że masz skomplikowaną sytuację rodzinną, nie jest na pewno miłe i nie pomaga Tobie, ale inni ludzie też mają trudne sytuacje w zyciu. Ja np. jestem DDA, moja mama ma komornika na pensji, nie starcza jej na opłaty i jedzenie, więc z mężem i siostrą pomagamy jej, bo innego wyjścia nie ma. I kogo to interesuje, że zarabiamy praktycznie po najniższej krajowej, jak rachunki muszą być opłacone... Dlatego nie rób z siebie ofiary, bo ja też bym mogła a tego nie robie. To nic nie zmieni, tylko samemu się człowiek dobija. Coco jumbo i do przodu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2522 |
Zadomowienie
|
Szczerze to wolałabym sprzątać niż pracować w sklepie, bo w sklepie jest baaardzo ciężko i do tego często ma się kontakt z niemiłymi klientami. Niestety miałam "przyjemność" tak pracować i wg mnie sprzątanie jest dużo fajniejsze.
![]() martu_la, dokładnie jest tak jak piszesz. Też mam milion problemów na głowie m.in. brak pracy, niepełnosprawne dziecko, teraz wpadam w panikę, bo nie wiem czy się dostanie do przedszkola, ciągle coś wyskakuje niemiłego i mam na myśli naprawdę nieciekawe sytuacje. Tak więc Szakal wiedz, że każdy ma coś ale to raczej powinna być motywacja do działania a nie do załamywania się. ![]()
"Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi." ~Albert Einstein If you are good at something never do it for free. Edytowane przez Erite Czas edycji: 2013-02-08 o 16:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#2523 | |
Zakorzenienie
|
ja już nie skomentuję, bo po co mam się na darmo denerwować. Wystaczy mi nerwów w codziennym zyciu.
---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2524 |
BAN stały
|
Ja zamierzam z mamą ojca zmusić do pójścia do roboty na stróżowanie, aby sam swoje kredyty spłacał. Jak to zrobię , jeszcze nie wiem. Na stróżowaniu, też się poznaje wielu ludzi. Ochraniając obiekt, poznaje się ludzi, którzy tam pracują, dyrektora obiektu, co mogło by sie przyczynić do zwiększania szans na znalezienie pracy przeze mnie. Jutro mama jedzie do ciotki, do swojej siostry pogadać z nią, może ona przegada mu do rozumu. A jak nie to go wygonimy z domu i pójdzie mieszkać do piwnicy.
![]() Edytowane przez tajkuna Czas edycji: 2013-02-08 o 16:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#2525 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale jakoś wytrzymałam w takiej pracy, i właśnie w tym sklepie pracując dostałam propozycję zmiany pracy (od jednego z kontrahentów firmy) na lepszą.
![]() |
#2526 |
Rozeznanie
|
Auksencja no super , że jesteś taka ogarnięta , że SAMA na wszystko zapracowałaś na studiach dziennych, ale pokój to chyba rodzice opłacali co
![]() ![]() tajkuna - nie widze powodu żebyś ze swojego życia miała się "tłumaczyć"...komuś obcemu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2527 |
Zakorzenienie
|
Może i jestem emocjonalna, ale kiedyś dusiłam w sobie i depresję też miałam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2528 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Już pisałam, że z każdej sytuacji jest wyjście, ale zawsze znajdzie się jakaś Agrh - obrończyni uciśnionych i zacznie po chamsku pyskować. A tekst o zniżaniu się do poziomu innych i opłacaniu pokoju przez rodziców (p.s. rodzice nic mi nie opłacali) ... Agrh takie teksty możesz prezentować wśród swoich znajomych. Edytowane przez Auksencja Czas edycji: 2013-02-08 o 16:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2529 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Kurde miałam kijowy humor, a poćwiczyłam ostro i mi przeszło ![]()
![]() |
#2530 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2531 |
Rozeznanie
|
Auksencja tym postem właśnie pokazałaś całą siebie brawo
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2532 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() Poprawiłaś mi humor nazywając uczelnię w naszym mieście UJ. ![]() Edytowane przez tajkuna Czas edycji: 2013-02-08 o 17:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2533 | ||
Zakręcony Chochlik
|
Cytat:
![]() Też twierdzę, że powinnaś dorosnąć. Twoje CV wyglądało tak jakby je dziecko z podstawówki pisało, a jest ogrom wzorów w necie. Nad CV trzeba spędziś pare godzin by wyglądało dobrze, a nie wpisać w kreator... Poza tym co Ty masz za wiedzę i doświadczenie? Żadne prócz języka na niewiadomym poziomie. Gdybyś choć książki z neta czytała i się uczyła to miałabyś się czym pochwalić. Cytat:
![]()
![]() |
#2534 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2535 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Trinette fajnie, że są na tym wątku osoby, takie jak Ty, które uważają, iż pewność siebie, to nie grzech. Edytowane przez Auksencja Czas edycji: 2013-02-08 o 17:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2536 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I nie musisz komentować tego cv, że dziecko pisało. Może szablon nieszczególny, ale za to spójne informacje, nie twierdzę wcale, że było ładne wizualnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2537 |
BAN stały
|
Auksencja Tylko ciekawe czemu ani jednej osoby oprócz ciebie na tym wątku (no może jedna osoba się znajdzie tutaj ) nie stać na zagraniczne wyjazdy , własne mieszkania, luksusy itd. Tusia pisała jedyna, że ma mieszkanie. Ale inne dziewczyny nie pisały, że jeżdżą na wczasy za granicę, że mają własne M itd. Wczoraj była dyskusja o dzieciach. Była mowa , że nie wszystkich stać mieć dzieci, bo w każdej chwili kobietę mogą zwolnić, a z jednej wypłaty ciężko wyżyć.
Pytanie co ty robisz tutaj na wątku, skoro tak świetnie ci sie wiedzie w życiu? ![]() Edytowane przez tajkuna Czas edycji: 2013-02-08 o 17:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#2538 | |
Zakręcony Chochlik
|
Cytat:
Spójne informacje... ciekawe... ![]()
![]() |
#2539 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2540 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
nikt się nie chwali, tylko uświadamia jak można osiągać cele. ---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2541 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2542 |
BAN stały
|
Tylko kogo dzisiaj stać na wczasy za granicą. Znam osoby pracujące, które nie stać na wczasy za granicą i na inne luksusy.
![]() Mój wujek pracował przez firmę zewnętrzną ale z dyrektorem obiektu z widzenia się znał. Był nawet się pytać u niego, czy nie zna kogoś z gminy jak była giełda do gminy. Wytłumacz piszesz jeżdżę na wczasy za granicę. Jak nie pracowałaś to skąd na te wczasy miałaś ? Obecnie piszesz, że zarabiasz najniższą i z najniższej stać cię będzie na wczasy za granicą czy mieszkanie. Kończę pisanie na dzisiaj tutaj by to się nie denerwować. Idę włosy umyć. Edytowane przez tajkuna Czas edycji: 2013-02-08 o 17:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#2543 |
Zakręcony Chochlik
|
Wolę taką wersję i robienie czegokolwiek niż ciągłe narzekanie o tym: jak mi źle, że studiów nie mam i Ci wszyscy źli pracodawcy nie chcą mnie do pracy przyjąć.
![]()
#2544 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
może coś zrozumiesz. Choć wątpię... ---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ---------- Cytat:
przybij piątkę ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2545 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja swojego faceta poznałam na imprezce w akademiku (w sumie to bardziej studenckie mieszkanie bo prywatny akademik) mieszkałam z jego znajomymi ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2546 |
Zakorzenienie
|
Nie przeczę, że mogę być odebrana jako dołująca. Ale czasem brakuje mi tej siły, gdy po raz milion pięćset nie wychodzi.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2547 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Mam Cię przeprosić za to, że stać mnie na wyjazd za granicę? Tusiamar Ty również musisz przeprosić Tajkunę za to, że masz własne M. Może nie wolno Nam być na tym wątku, bo stać Nas na taki luksus? ![]() Madzia9999 !!!! Ty też jeździsz za granicę i masz mieszkanie??? Jak śmiesz heheh Jak możesz o dziecku myśleć? Tez jesteś złą kobietą heheh Tusiamar jak będę w W-wie, to chyba umówię się z Tobą na kawę, bo baaardzo fajna z Ciebie osoba. Edytowane przez Auksencja Czas edycji: 2013-02-08 o 17:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2548 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2549 |
Zakorzenienie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;39122963]Trudno,
może coś zrozumiesz. Choć wątpię... ---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ---------- uwierz, że stać. ---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ---------- też chata na kredyt? przybij piątkę ![]() Płacą za mieszkanie prawie 1400zł (wynajem, czynsz i rachunki) i nabiając komuś kieszeń, można spłacać swoje M3 ![]()
#2550 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ---------- Cytat:
oczywiście w ramach rozsądku ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:14.