|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamo, tato - ja urodzę się w to lato! Mamusie VII-VIII 2013 r!!!
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39123619]Tylko ja chciałam głównie do mięsa deskę, wydaje mi się, że plastikową się najłatwiej czyści. No w każdym razie przerzucam się definitywnie na allegro :P[/QUOTE] Plastikową z mięska się bardzo dobrze czyści, tylko jedyne co to wkurza mnie, że się szybko rysują od ostrza noża. Dlatego wolałabym kupić tańszą, żeby nie żałować jej później wyrzucić
|
|
|
|
|
#3332 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziewczyny polecam do poczytania: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=420526 Wątek o oczekiwaniach i rzeczywistości przed i po porodzie,bardzo ciekawy
|
|
#3333 |
|
Zakorzenienie
|
Czerwony_balonik - już zabieram się za lekturę wątku
|
|
|
|
#3334 |
|
Zakorzenienie
|
To fotki sprzed tygodnia -18tc
![]() Na fotce w czarnej tunice troche się wypięłam :P A aktualnie jestesmy w 19tc (19,2wgOm).Wiek Laurki ładnie sie wyrównuje-wg Om a Usg jest 2 dni róznicy a nie 7
|
#3335 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3336 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3338 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3339 |
|
Zakorzenienie
|
ja brałam Prenatal Complex...ale ich nie lubiałam bo były duże i miałam problem z połykaniem...
|
|
|
|
#3340 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i pewnie kolo 00 bedzie sms zebym przyjechala he.. moze faktycznie na zalukaj zobacze chodziaz nie moge sie tam odnalesc bo zaraz mi inne okienka wyskakuja i nic z tego nie ma.. ![]() Bylam u Tego endo.. TSH mam dobre chodziaz troche wyzsze niz ostatnio,ale ono podobno tak skacze ale miesci sie w normie..dala mi 50tke z 25 na przemian raz ta raz ta mam lykac.. a tak to wizyta za 4tygodnie Robilam tez magnez i wyszlo chyba 0,66 mowila ze to dolna granica i zebym powiedziala gin o tym bo powinien mi troche zwiekszyc przyjmowanie co jest dziwne bo lykam dwa razy dziennie magne b6.. ![]() no i kazala zazywac jod ,kiedys czytalam ze to nie dobrze w ciazy nawet tu mi sie kiedys miglo o tym jodzie i pytalam jej czy mozna w ciazy ona mowi ze tak ze mozna ze to nic sie nie dzieje.. no i dala mi recepte na 150mg ale mowila ze ( z reszta sama jej powiedzialam tez) o tym ze gin pewnie mi zmieni wszystko co teraz zazywam na jedne witaminy co maja wszystko wlacznie z jodem..Wiec czekam narazie.. no i Neni .. pytalam jej ona mowi ze to jest duzo ale zebys sie jakos strasznie nie martwila bo wedlug starych norm nie jest jakos strasznie zle.. bo teraz wszyscy sie posluguja nowymi normami gdzie dla kobiet w ciazy powinno byc 2,5 mowi zebys sie nei denerwowala bo to szkodzi dzidziusiowi ale zebys sobie zrobila ft3 i ft4 i w przyszlym tyg jak najszybciej do Endokrynologa sie udala zeby dobral Ci euthyrox i zebyscie to zaczeli zbijac.. bo jak powiedziala " mozecie urosnac" ale tego nie zrozumialam:P pewnie chodzilo jej o to ze moze Ci jeszcze tsh podskoczyc. No i ze dzidziusiowi nic nie jest ale zebys tego nie bagatelizowala. sorka ze sie tak rozpisalam
|
|
|
|
|
#3341 |
|
Zakorzenienie
|
I mi szkoda kasy na wózek. Widziałam u nas na portalu miejskim naprawdę fajne wozki za ok 500 zł lub mniej
Wiadomo trzeba obejrzeć najpierw na żywo, ale myślę, że warto . W ten sposób kupiliśmy tv, który jest warty ok 3000 zł za 600 zł
|
|
|
|
#3342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj wieczorem skonczyła mi sie woda i cierpiałam.W ciąży pokochałam wodę bez gazu
|
|
#3343 |
|
Zakorzenienie
|
Ja szukam wśród nowych i używanych. Jeśli trafi się używany fajny to kupię. Na razie nic mi nie pasuje, hehe.
|
|
|
|
#3344 |
|
Zakorzenienie
|
Rockyy fajny brzuszek
![]() Dotkaa dzięęęęęki A z tym, że możemy urosnąć to ja rozumiem. Skarżyłam się przecież, że szybko tyję - to może być przez tarczycę! Dziękuję Ci naprawdę bardzo, jeszcze bardziej się uspokoiłam
|
|
|
|
#3345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale planujemy tez następne bez zbyt dużego odstępu czasu więc posłuzy rodzeństwu
|
|
#3346 |
|
Zadomowienie
|
Rockyyy Ale już pięknie u ciebie widać ciążę
Spory brzuszek już
|
#3347 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3348 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tż mówi że pierwsze co teraz widzi to brzuch a potem mnie ![]() Ostatnio urósł,nawet nie wiem kiedy ![]() ---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ---------- Jak dobrze poszukasz to na pewno cos wyczaisz
|
|
#3349 |
|
Zakorzenienie
|
A wogole to mojego Wujka zona ktora ma 28 lat jak jej mowilismy o ciazy to sie strasznie ucieszyla mowila ze zazdrosci ale ze gratuluje ze oni sie staraja i nic z tego narazie nie wychodzi a ja mowie ze napewno sie zarazi odemnie w niedlugim czasie.. no i dzis wojek( brat ojca a ma 30 lat swietny jest
przyszly chrzesny mojego dziecka) mowi ze Madzia na moich urodzinach nie bedzie pic bo sie boi a moja mama mowi " a co zaciazyla" a on mowi ze sie spoznia okres ze robila test ale za wczesnie jeszcze i wyszedl negatywny .. ( zreszta co tu duzo gadac mi wyszedl pozytywny po chyba 20dniach spoznania sie okresu.. a jak robilam chyba w 15 czy 14 dniu to wychodzil negatywny ) byla u gin i mowil ze cos tam widac ale dal luteine i ze ma za tydzien przyjsc oby to bylo to bardzo bym sie cieszyla!!! pozat ym juz powiedzialam ze bede im zbierac rzeczy jak sama ich nie mam jeszcze ale niewazne ![]()
|
|
|
|
#3350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio niestety coraz więcej par ma problemy
|
|
#3351 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo w ciazy to tak u endo co 4 tyg wiec lepiej chodzic na NFZ niz prywatnie
|
|
|
|
|
#3352 |
|
Konto usunięte
|
Mam 37,1 temperatury. Myślicie, że trzeba to zbijać? Mnie się wydaje, że nie, ale nie wiem...
|
|
|
|
#3353 |
|
Zakorzenienie
|
Fajny jest ten wątek o oczekiwaniach i rzeczywistości.
Ja co do rozwoju sytuacji po narodzinach nie mam specjalnie oczekiwań. Wiem, że dzieci płaczą, robią kupki, marudzą, mają kolki, szybko przyzwyczajają się np. do noszenia czy kołysania. Myślisz, że będzie pokarm a go nie ma i odwrotnie. Jakoś tu pomimo tego, że nie mam swoich dzieci to wiem jak to wygląda. Na spacerku w wózeczku, mijane na ulicy są słodkie i cudowne, ale wiem, że rodzicielstwo potrafi dać w kość. Jedynie co mnie zaskoczyło to dolegliwości ciążowe. Wyobrażałam to sobie inaczej. Wiem jednak, że są kobiety, które znoszą ciążę łagodniej, a dla mnie jest ciężko. Mój gin nawet się śmieje, ze jestem jedna z tych pacjentek co po porodzie powiedzą ,,rodzić to ja mogę aby w ciąży nie chodzić". |
|
|
|
#3354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3355 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39124223]Mam 37,1 temperatury. Myślicie, że trzeba to zbijać? Mnie się wydaje, że nie, ale nie wiem...[/QUOTE]
Ja brałam sobie profilaktycznie 1 Paracetamol.
|
#3356 |
|
Zakorzenienie
|
Ja z racji tego ze tata sie moj wychylil i powiedzial ze kupi nam lozeczko i wozek to kupie taki jak bede chciec czyli mniej wiecej 2000. Jakbysmy sami mieli dac na to to pewnie bym pomyslala o czym o wiele tanszym .. badz uzywanym co wyglada jak nowy jak to Neni napisala chyba:P bo TZ mowi ze nie da za wozek tyle kasy.. tyle ze ja juz chce kupic z fotelikiem maxi-cosi wiec dobrym nie musialabym dokupywac itp. a moj tata najlepszy ostatnio mowi do mnie ze lozeczko dla dziecka kosztuje ok 1000 wsumie to byl swiecie przekonany ze tyle kosztuje hehe.. sa takie wiadomo ale ja nie chce takiego drogiego ( zreszta mamy plan wziasc od taty kupic troche taniej a wiecej rzeczy hahaha )
|
|
|
|
#3357 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39124223]Mam 37,1 temperatury. Myślicie, że trzeba to zbijać? Mnie się wydaje, że nie, ale nie wiem...[/QUOTE]
Myślę, że nie. |
|
|
|
#3358 |
|
Zakorzenienie
|
Nie jestem na 100% pewna, ale zbijać się powinno od 38 dopiero. |
|
|
|
#3359 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciliśmy
Więc tak: słyszeliśmy serduszko, oddolnie ok, odstawiamy luteinę, bóle kręgosłupa niestety dalej będą (dały mi się dziś we znaki), morfologia ok i nie muszę robić na następną wizytę. Ciśnienie mi walnęło u gina do 160/98 ale to z nerwów, bo później zaczęło spadać. Mam mierzyć codziennie. I to co czuję od 15 tyg. te "kopniaczki", smyranie, pękanie bąbelków to Bąbelek lekarz potwierdził, jak mu opowiedziałam co i jak.No i mogę ewentualnie do końca ciąży przytyć jeszcze tylko 7 kg, bo teraz trochę przez te 4 tyg za dużo (3 kg). No i mam brać magne-b6 zamiast musującego magnezu. No i za miesiąć połókowe usg. uffffff..... a tak wogóle to ładnie prosiłam o nieprodukowanie tylu stron i co??? Jutro będę nadrabiać pół dnia ide się położyć ![]() Dziękuję za trzymanie kciuków spokojnej nocki Wam życzę ![]() P.S. a spać można na lewym i prawym... a właściwie na tym boku, na którym dziecko nas ułoży, bo w czasie snu sam będzie nami kierował kopniakami, jak to określił lekarz. Nie można spać na plecach
Edytowane przez czarownica1 Czas edycji: 2013-02-08 o 19:53 |
|
|
|
#3360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:29.

Wiadomo trzeba obejrzeć najpierw na żywo, ale myślę, że warto . W ten sposób kupiliśmy tv, który jest warty ok 3000 zł za 600 zł