|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 10 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.10 |
|
9 | 22,50% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.X |
|
1 | 2,50% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.10 |
|
5 | 12,50% |
| Śnieg pada, wiosna nie przychodzi; kiedy to dziecko się urodzi? Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Za oknem śnieżna zawierucha, a ja chcę już tulić mego malucha. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
3 | 7,50% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Maj-Czerwiec 2013 c.X |
|
7 | 17,50% |
| Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
11 | 27,50% |
| Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#181 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201
Cytat:
![]() za załatwienie formalności w bankuuwielbiam michałki kokosowe ![]() ale nie mam pod ręką muszę się zadowolić moją czekoladą z okienkiem ![]() Cytat:
![]() a co do filmu to może sobie obejrzymy, bo właśnie patrzymy co dziś puszczają ciekawego w tv ![]() Cytat:
![]() dla Was Cytat:
![]() ![]() przybij pionę, ja też nie mam ![]() znaczy tutaj nie mam.. wszystkie zostały na drugim końcu Polski i kontakt się urywa coraz bardziej
|
||||
|
|
|
#182 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201
|
|
|
|
#183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi też kontakt się urwał i smutno..dokładnie..tak ma być i tak będzie.. |
|
|
|
|
#184 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ajjjj... zapomniałam Wam wrzucić zdjęcie pluszowego pajacyka RENIFERKA ![]() ale pewnie komuś go sprezentuję, bo do świąt Wiktoś już dawno wyrośnie z tego pajacyka Cytat:
za dobre wyniki
|
||
|
|
|
#185 |
|
Zakorzenienie
|
Zaczęłam czytać ten poradnik (nie pamiętam kto wrzucil linka
) http://zdrowie.opolskie.pl/pliki/fil...zlej_matki.pdfmiałyście badanie gruczołów sutkowych?? |
|
|
|
#186 | ||
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
Odpoczęłam i zaraz wrzucam fotki ![]() Cytat:
![]() ![]() Wrzucam fotki ciuszków ![]() 1.body z pepco 5,99 rozm. 6/9 2. koszulka w paski ze strychu rodziców czyli sama pewnie kiedyś ją nosiłam spodenki prezent od mamy ![]() 3. body ze stokrotki ok.7 zł 4. skarpetki rossmann ok. 12 zł 5. rampers sh, 3,5zł 6. body sh, 3,5zł 7. spodenki sh, 3,5zł 8. szorty sh, 3,5 zł 9. spodenki sh, 3,5 zł 10. spodenki w grochy... sh, 2,5zł
|
|
#187 |
|
siedzę i myślę
|
I jeszcze jedna bluzeczka ze słodkim napisem
![]()
|
#188 |
|
Zakorzenienie
|
Jedna rzecz ostatnio do mnie dotarła i zaczęła mnie trochę przerażać.. Zdałam sobie sprawę, że nikt z moich najbliższych znajomych nie ma dzieci... W ogóle rzadko kto jest po ślubie, a mam 25 lat..
Jakoś nie widzę spotykania sie na wieczornych imprezach z dzieckiem, z drugiej strony nie wydze by oni zmienili diametralnie styl życia i zaczeli nas odwiedzać w poludnie.. trochę się tego boje.. że będziemy jak te odludki uwięzieni w pieluchach.. |
|
|
|
#189 |
|
Zadomowienie
|
Dzwoniła dziś do mnie koleżanka, która rodzi w lipcu, jeszcze płci niezna, ale porównując jak jej ciąża przebiega to śmiejemy się, że przechodzimy tak samo
ja niejadam ryb w cale, ona też, ja w słodkim bym tylko siedziała-ona też, ja na śniadanie preferuje zazwyczaj ser białay lub żółty i dżem- ona też, tak samo jak ja niewymiotowała, wizyty mamy tego samego dnia- ale ginekologów mamy innych bo w innych maistach mieszkamy niestety, i nawet dziś obie miałyśmy robioną morfologię obiecałyśmy sobie że bliżej wiosny spotykamy się i robimy wspólne zdjecie z brzuchami na wierzchu- tak na pamiątke by było
|
|
|
|
#190 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
mądra mama Zuzinka ![]() Cytat:
Cytat:
Pokaż kieckę ![]() Wizualnie mi się podoba Cytat:
![]() A mnie się zachciało spaceru, trochę nas wywiało a później (dziwnym trafem ) trafiliśmy do sklepu i tadam- oto moje super-hiper-wygodne spodnie ciążowe Może szałowo nie wyglądają ale są niesamowicie wygodne co jest dla mnie w tym momencie najważniejsze |
|||||
|
|
|
#191 |
|
Zakorzenienie
|
no to wrzucam, ale tylko na chwilkę
Zaczynamy 26 tydzień
Edytowane przez lonely_lady Czas edycji: 2013-02-09 o 10:21 |
|
|
|
#192 |
|
siedzę i myślę
|
Przepiękny brzuszek
![]()
|
#193 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
my też bedziemy takimi odludkami ![]() ---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ---------- śliczny brzuszek
|
|
|
|
|
#194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mnie też to spotka..nawet już spotkało.. jestem mało atrakcyjnym towarem,a jeszcze z dzieckiem,jak trzeba być cicho i spotkać się w dzień.. eh.. zobaczymy ![]() ło jaaaka zmiaaaaanaaaa
|
|
|
|
|
#195 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a co sutków to na pierwszej wizycie ginka powiedziała mi że po połowie ciązy bedzie mi badała piersi dokładnie, ale ja też pół roku przed ciążą miałam usg piersi i sutków robione i wszystko ok było wiec powiedziała że dlatego nietrzeba robic odrazu badania piersi |
|
|
|
|
#196 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#197 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#198 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale Wy szzuplutkiee piekny i maly nie jest ![]() ja zaplacilam juz za wzystkie aukcje i zakupialm lezaczek Fisher Price Cuda Oceanu :PP
|
|
#199 |
|
Zakorzenienie
|
A co do spotkań ze znajomymi jak już dziecko się urodzi to ja nie widzę problemu jakoś
Ogólnie jakoś bardzo rozrywkowi nie jesteśmy, raczej w domu siedzimy, więc jak już się ogarniemy to spokojnie możemy ze znajomymi siedzieć u nas w domu i miałam pisać - dziewczyny ciuszki pierwsza klasa
Edytowane przez XxXJuSstiii Czas edycji: 2013-02-08 o 20:36 |
|
|
|
#200 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() szczególnie skarpetusie z biedronkami i body kocham mamę, kocham tatę a gatki w groszki super ciekawe co Antoś na to jak będzie pokazywał zdjęcia w nich swojej dziewczynie Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#201 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
|
|
#202 |
|
Zakorzenienie
|
ale laska
![]() ---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- ja spadam dziewczyny... nie mam weny dziś... źle sie czuje... w sumie najgorzej w ciągu tego tyg... dobrej nocy
|
#203 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
Powie, że jego matka to wariatka Mężowi te spodenki od razu skojarzyły się clownem Ale nie może też tak bardzo Antoś narzekać na starą matkę - upolowałam mu kilka markowych ubranek, więc może czuć się jak panicz
bla bla bla Edytowane przez karolina2121 Czas edycji: 2013-02-08 o 20:45 |
|
|
|
|
#204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzieki. wybor maja spory, wiec warto przetestowac kilka firm na zywo.---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- myslalam, ze pisalas o wojewodzkim
|
|
|
|
|
#205 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziękujemy ślicznie za wszystkie miłe słowa
![]() Nuna przykro mi, że znowu gorzej się czujesz wypoczywaj Cytat:
|
|
|
|
|
#206 |
|
Zakorzenienie
|
Ale jestem padnięta
Jednak 5 godzin biegania po mieście w 6. miesiącu ciąży to średnio dobry pomysł idę pod prysznic i do wyrka bo jutro szkoła ![]() dobranoc |
|
|
|
#207 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
!ja jutro jednak pojadę do szpitala sprawdzić co z Małą, rozumiem,że większa,że mniej miejsca ale cholera.. 28tc i fiknie RAZ na pare godzin ![]() nie martwie sie mocno bo lozysko z przodu itd..ale niech sprawdza.. |
|
|
|
|
#209 |
|
Zakorzenienie
|
Śliczny!
![]() --- Jutro albo w poniedziałek rano (zależy jak agentka dogada się z właścicielem) idziemy jeszcze raz oglądać wczorajsze mieszkanie
|
|
|
|
#210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też dobra cena, a patrzyłam na tamtym sklepie bo od nich mebelki bierzemy więc będzie jedna wysyłka
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:40.

za załatwienie formalności w banku
muszę się zadowolić moją czekoladą z okienkiem 
więc była jakaś inna na zastępstwo, ale średnio mi podeszła. miła i w ogóle profesjonalna, tu nie mam nic do zarzucenia, ale jak się zapytała czy jestem na l4, ja się dziwnie popatrzyłam na nią że nie, a czy są jakieś wskazania, to ta popatrzyła na mnie jak na jakąś kosmitkę że to dziwne że pracuje 

) trafiliśmy do sklepu i tadam- oto moje super-hiper-wygodne spodnie ciążowe

przykro mi, że znowu gorzej się czujesz
!