|
|
#4411 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnio obejrzane filmy cz. IV
Cytat:
|
|
#4412 |
|
Zakorzenienie
|
otóż to, dla mnie kompletnie bez wyrazu.
|
#4413 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4414 | |
|
Pani Mizantrop
|
Cytat:
|
|
#4415 |
|
Raczkowanie
|
Oglądałam ostatnio Nietykalnych - świetny film, naprawdę polecam
|
|
|
|
#4416 |
|
Zakorzenienie
|
czy może ktoś oglądał film Dzienniki Motocyklowe?
http://www.filmweb.pl/Dzienniki.Motocyklowe Warto się za to brać? |
|
|
|
#4417 | |
|
Pani Mizantrop
|
Cytat:
|
|
#4418 |
|
Rozeznanie
|
Drogówkę widziałam wczoraj = świetny. Spodziewałam się tendencyjnego filmu a wyszłam zbieraJąc szczenkę w podłogi.
Dzienniki motocyklowe- dla mnie ok. Widzialam jeszcze " perverts guide to cinema". Jest to bardziej omówienie filmów niż film sam w sobie, ale skłania do refleksji. Jeśli lubicie takie klasyki jak "Ptaki" "Blue velvet" itp koniecznie obejrzyjcie.
|
#4419 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4420 |
|
Zakorzenienie
|
"Wróg Numer Jeden" - nie jestem zachwycona tym filmem, chociaż i tak jestem zdziwiona, że obejrzałam cały, bo po pierwszych minutach myślałam, że nie dam rady, tak mnie koszmarnie nudził
Film jest zrobiony w bardzo specyficzny sposób, ale w końcu wciąga. Z całą pewnością nic bym jednak nie straciła, gdybym go nie obejrzała - a nie, dowiedziałam się, że w Gdańsku było tajne więzienie CIA Aktorsko porządnie, wiem już, że w oscarowym pojedynku Lawrence - Chastain będę trzymać kciuki za Jessicę
|
#4421 |
|
Zakorzenienie
|
Patologia - niektóre sceny są obrzydliwe, ale ogólnie film całkiem niezły. 7/10
|
#4422 |
|
Zakorzenienie
|
DJango - 10/10
Jestem zachwycona!!! Genialny film, nieprzewidywalny, dostarczający wiele śmiechu, nieprzewidywalności, i chęci poznania ,,cooo będzie dalej!" bardzo mi się podobał, ten czas w kinie zleciał w chwilę! świetnie mi się ogladało. No i myślałam 3 razy że to już koniec filmu a okazywało się że jeszcze nie genialny, po prostu genialny! ![]() Ostatnio jakiś film mi się tak podobał bodajże 2 lata temu jak obejrzałam film PRAWO ZEMSTY (swoją drogą z głównym bohaterem DJango :P) A ten kawałek kocham !!! http://www.youtube.com/watch?v=AZVqyM1rJew
|
#4423 |
|
Zakorzenienie
|
O matko! Aż tak?
A Prawo Zemsty dobre ja dzisiaj zasiadam (a przynajmniej mam w planie) do The Way.
|
#4424 |
|
Pani Mizantrop
|
A mnie się Prawo zemsty nie podobało
Takie pseudomoralizatorskie kino pod tytułem "masz być grzeczny, bo inaczej dostaniesz klapsa" do mnie nie trafia.
|
#4425 |
|
Rozeznanie
|
Ostatnio obejrzałam
![]() Jackie Brown- chyba jedyny film Tarantino, który mi się nie spodobał, strasznie mi się dłużył Lot- z nominowanym do Oskara Denzelem Washingtonem Idiokracja- niby tragicznie durny a jednak jest w nim coś przerażającego Gdzie jestem Amando- Debiut reżyserski B.Afflecka, również dobry film jedynie aktor grający główną rolę moim zdaniem całkiem nie trafiony Myszy i Ludzie- zdecydowanie jeden z najlepszych filmów jakie ostatnio widziałam, z Garym Sinise i Johnem Malkovichem (nie mam pojęcia jak to się odmienia ) nie jestem osobą, która łatwo się wzrusza ale ten film wycisnął mi łzę z oka. Prosta i piękna historia, polecam każdemu
|
|
|
|
#4426 |
|
Zakorzenienie
|
"Z dystansu"- 8,5/10. Bardzo pesymistny film choć nie brakuje elementów przywracających wiarę w ludzi. Film wyciska łzy z oczy, pokazuje rzeczywistość taką, jaką jest. Czasem nie rozumiałam głównego bohatera i jego działań.
Mocna scena z samobójstwem Meredith, z dziadkiem, młodą prostytutką. |
|
|
|
#4427 |
|
Konto usunięte
|
w końcu udało mi się obejrzeć Big Love
2/10. plus za tyłek Pawlickiego i główną bohaterkę, która nie grała dość dobrze, ale była bardzo ładna. Oceniłam nisko, ale sama reżyserka powiedziała o nim "film w filmie o filmie na temat filmu", więc ja go może po prostu nie zrozumiałam
|
|
|
|
#4428 | |
|
Pani Mizantrop
|
Cytat:
|
|
#4429 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() W czwartek bylam na przedpremierowym pokazie 'This Is 40', ktory w pewnym sensie jest kontunuacja 'Knocked Up'. Lubie styl Apatowa i konwencje w jakiej robi swoje filmy, dlatego ode mnie 6/10 (jak juz bedzie na dvd zamierzam nabyc i ogladac w ponure dni |
|
|
|
|
#4430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi sie podobał film, główny bohater troche lipnie grał ale nie najgorzej, a w ostatnich minutach prawie nie oddychałam
|
|
|
#4431 |
|
Zakorzenienie
|
The words - bardzo, ale to bardzo mnie zainteresował ten film. Był trochę jak Incepcja Ciekawie się oglądało i miał w sobie to coś, chociaż od połowy można się było domyślić o co chodzi. Przyznaje, że nie jest to jakoś bardzo górnolotny film ale moją sympatię zyskał
No i Bradley Cooper na wielki plus 8/10
|
|
#4432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kronika opętania 7/10-Całkiem niezłe straszydło,skąd te wszystkie okrutne oceny? Końcówka mocno przegięta ale ogólnie bardzo dobrze sie oglądało. Polski głos ze skrzynki nie był dla mnie ani trochę śmieszny,brzmiał mrocznie i strasznie,może trochę jak z jakiś nagrań z czasów PRL-u ale naprawdę strasznawo
|
|
|
|
|
#4433 |
|
Zakorzenienie
|
Poradnik pozytywnego myślenia - 6/10, film poprawny, ale dla mnie to z mojej osobistej kategorii "obejrzyj, zapomnij", bo za parę dni już nie będę pamiętała o nim. Tak ze 30 minut, którym był poświęcony nudny wątek Giants vs Seahawks bym wycięła. Ta Lawrence nawet mnie nie irytowała, chociaż aktorką to ona dobrą nie jest. De Niro to jest dopiero aktor i nagroda za rolę drugoplanową powinna być. Ale ogólnie, w kategorii najlepszy film? Zdecydowanie nie. I tak nachodzi mnie refleksja, że rzeczywiście "wyroki" Akademii przestały być wyznacznikiem dobrego kina.
---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- rzeczywiście, można powiedzieć, że są do siebie trochę podobni |
|
|
|
#4434 |
|
Zadomowienie
|
W końcu Hobbit. Jestem fanką trylogii Władca Pierścieni i nastawiałam się na podobną rewelację, przez co trochę się zawiodłam. To już niestety nie to samo, tylko po prostu ładna (w sumie nie do końca;p) bajka.
Ale za muzykę i widoki należy się 8/10.
|
|
#4435 |
|
Wtajemniczenie
|
"Drogówka" 10/10- jak dla mnie rewelacja. Dawno nie oglądałam polskiego filmu który w "pierwszej" części jest tak przerysowany że aż prawdziwy, w "drugiej" części jest dobrym kryminałem i sensacją a zakończenie daje do myślenia.
"Nędznicy" 9/10. Fajnie się ogląda i słucha. Minimalnie w niektórych momentach się dłuży ale miło spędziłam czas.
|
|
#4436 |
|
Zakorzenienie
|
The Way - tak tak tak!
Film miał wszystko czego od niego oczekiwałam: była podróż, było zwiedzanie, był wzruszenie, było trochę śmiechu! Wykreowane postacie - dla mnie rewelacja! Wszystkie polubiłam dla mnie 9/10
|
#4437 |
|
Konto usunięte
|
Yip Man (http://www.filmweb.pl/film/Ip+Man-2008-481898) - dla fanek sztuk walki, ale nie tylko. film bardzo ładny pod względem kostiumów, dekoracji, historia mistrza kung fu przeplata się z historią Chin okupowanych przez Japonię. film jest powiedzmy trochę dramatyczny, ale bohaterowie mają humor - można się pośmiać, a także wzruszyć. co do walk, to jest tego bardzo dużo, ale nie jest to takie sztuczne, tylko dość realistyczne (bohaterowie nie wiszą w powietrzu 1 min podczas wykonywania kopniaka, jak to często ma miejsce w takich bardziej bajkowych odsłonach walk). no i film opowiada historię prawdziwego człowieka, choć historia trochę nagięta/przerysowana, ale w tym przypadku akurat nie jest to powodem do narzekań wg mnie. nie jestem fanką typowych nawalanek sensacyjnych i ten film spełnił moje oczekiwania. myślę, że warto obejrzeć z chłopem - pewnie się spodoba
. polecam .
|
|
|
|
#4438 |
|
Zakorzenienie
|
"Lśnienie"- postanowiłam obejrzeć coś z klasyki. Oglądałam film z 1980r z Jackiem Nicolsonem, bo z tego co wiem to są chyba dwie wersje tego filmu.
Nicolsom zagrał znakomicie, natomiast Shelly Duvall niestety znacznie gorzej (sama miałam ochotę jej czasem przyłożyć ) :P. Plusem tego filmu jest na pewno muzyka oraz to, że mimo że jest to horror zjawy nie wyskakują co 5 minut. Książki nie czytałam więc nie mogę się wypowiedzieć czy ekranizacja książki Stephena Kinga jest dobra czy nie. Uważam, że minusem tego filmu jest mimo wszystko jego przewidywalność. Od samego początku można się było domyśleć jak się potoczą losy bohaterów. Jednak film zdecydowanie trzyma w napięciu. Moja ocena końcowa 6/10
|
#4439 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Jak dla mnie byl to dobry film. Wydaje sie zwykły, banalny z pieknymi krajobrazami, a pozniej sie okazuje, ze to zupelnie nie o to w nim chodzi, w jeden chwili zmienia sie caly sens filmu. Tak naprawde została pokazana krwawa walka o przetrwanie, gdyby normalnie to ukazac, to niektore sceny ciezko byloby ogladac, a tym czasem zostało to przedstawione tak, ze kazde dziecko moze zobaczyc ten film, z tym ze bedzie ono widzialo tylko chlopaka z tygrysem, bajke, a nie to o czym film naprawde mowi ![]() Niektore sceny daja do myslenia, taka wyspe z surykatkami mozna interpretowac na wiele sposob i to sprawia, ze trzeba sie nad nim zastanowic, wiec dalabym z 8/10. Ksiazki nie czytalam. ![]() Edytowane przez 7d825fa9fec57cf5623273fe7eca2ef8f2442710_5d59d871e15d0 Czas edycji: 2013-02-10 o 16:34 |
|
|
|
|
#4440 |
|
Zakorzenienie
|
[1=7d825fa9fec57cf5623273f e7eca2ef8f2442710_5d59d87 1e15d0;39151294]Jak dla mnie byl to dobry film.
[/QUOTE] Też tak uważam, dla mnie "Życie Pi" to nie tylko interesujący film, ale i mądry Za to koszmarnie wynudziłam się na "Lincolnie" Film przegadany, za długi o godzinę, nie zachwyca niczym. Nie rozumiem komplementów pod adresem tego filmu
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:16.

mam nadzieję, że się nie zawiedziesz

. polecam
Film przegadany, za długi o godzinę, nie zachwyca niczym. Nie rozumiem komplementów pod adresem tego filmu