|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1111 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :)
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- Cytat:
Bo mi się wydawało że 1 i 2 są w takich żółtych paczkach a od 3 w górę w zielonych A w ogóle to gdzie one są za duże? Za szerokie przy nóżkach (chyba mało prawdopodobne przy sporym dziecku)? Czy za wysoko przychodzą na brzuszku i Cię denerwuje że zakrywają pępek? Bo jak to drugie to rzecz normalna, trzeba podwijać górną krawędź albo wycinać dziurę na pępek. Albo kupić Bella Happy 1 z wycięciem ale one są niezbyt fajne |
||
|
|
|
#1112 |
|
Zakorzenienie
|
czesc kobietki, przeleciałam was na bardzo szybko, wlasciwie to szukałam czerwonych niusów
![]() pada, Bartulo mnie wykancza w ciagu ostatnich kilku dni, tylko cyc i rece, nie spi całymi dniami, bo dwie 5minujtowe dzremki to raczej nie spanie..... przy cycu sie wygina, beczy, jakby mleka nie bylo a jest... juz sama nie wiem co mam robic... na rekach usnie, odkladam- bek po minucie, w lezaczku usnie, przekladam do łóżeczka- to samo../. ledwo mam czas zeby zjesc i z toaltey skorzystc... teraz spi po kąpieli to zajrzała przy kolacji... no nic, uciekam sie wykąpac bo w koncu brud bedzie sam ze mnei odpadał,,,, |
|
|
|
#1113 |
|
Zadomowienie
|
A w ogóle to co widzą moje oczęta, o 20:25 na jedynce leci "Kogel-mogel". I znowu będzie "Oj córciu córciu, już ty panienką długo nie będziesz, już ty w domu rodzinnym nie zostaniesz". Bo przecież "mus jest płakać nad panieństwem"
I jeszcze "on ma i horyzont, i holswagen i motor emzetę" ale to chyba z drugiej części było ![]() O, znalazłam spis najlepszych cytatów http://pl.wikiquote.org/wiki/Kogel-mogel_%28film%29 No chyba pójdę oglądać po raz tysięczny
Edytowane przez Kija80 Czas edycji: 2013-02-08 o 20:08 |
|
|
|
#1114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nigdy nie ogladalam, wstyd mi ;p
|
|
|
#1115 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny ta rana ani nie jest czerwona ani nic , tzn w jednym miejscu jest lekko zaczerwnieniona ale od początku taka była. A piecze mnie tak jakby to było rana otwarta właśnie posmarowana spirytem.
Szwy miałam takie normalne i to właśnie po ich zdjęciu zaczęło mnie tak mocniej boleć. Debrah paracetamol w takiej dawce dostawalam w szpitalu i nie pomagał , dlatego dawali mi ketonal w domu teraz tez go mam ale nie chce brać bo boje sie uzależnienia. Mała mi wisi na cycu praktycznie od 16 spi po 20 min , teraz ją usypiam suszarką i powiem Wam , że chyba działa ![]() Kija przeczytaj mój opis porodu to zobaczysz jak niektórzy reagują na znieczulenie do cc |
|
|
|
#1116 | |
|
Zadomowienie
|
No nie żartuj
Miałam zadać pytanie czy jest jakaś dziewczyna która tego nigdy nie widziała ale się powstrzymałam bo przecież to niemożliwe żeby tak było Jakby powiedział pan Solski, taka możliwość jest niemożliwa ![]() ---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- Cytat:
Edytowane przez Kija80 Czas edycji: 2013-02-08 o 20:17 |
|
|
|
|
#1117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zaraz bede kapac Amelcie i ogladac filmosa tralalal
|
|
|
#1118 | |||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Dziewczyny, bo widzę, że tu sporo was ma problem z noszeniem dziecka - naprawdę chusta może pomóc. ja nie jestem maniaczką chustowania, po prostu uważam, że jest to przydatna rzecz i tyle. Bez dorabiania filozofii ekożyciowej :d Cytat:
![]() Cytat:
![]() A coś ty kilka kropli na patyczek do uszu i merdałam w pępku.Cytat:
![]() Cytat:
ale Agatka była tak potornie wysypana w ciągu 3 dni, łącznie z wysiękami ropnymi, chlustaniem mlekiem, po 2h po jedzeniu płacz... Olałam, wybrałam bebilon pepti.Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#1119 |
|
Rozeznanie
|
Słuchajcie, czy któraś z Was wie, co się dzieje u Basi i Djerby?
|
|
|
|
#1120 |
|
Konto usunięte
|
Djerba pisała na gg dzisiaj do mnie, ale mnie nie było przed kompem, spałam
jak odpowiedziałam na jej "cześć" to jej nie było, tośmy się nie zgrały kompletnie.
|
|
|
|
#1121 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
pytanie nie do mnie ale ja rozcienczalam tak jak mi polozna mowila czyli 3 lyzeczki spirytusu i 1 lyzeczka wody, pod przykryciem moze lezec 3 dni Cytat:
i wlasnie tez mam juz dosc kanapek z szynka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
tzn raz przez 10 min ubralam go cieplej i otworzylam balkon i tak po pokoju chodzilismy, a jutro mam zamiar zrobic mu werandowanie typu:do auta i z auta do tesciow ![]() Cytat:
|
|
#1122 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja malutka kończy dziś 3 tygodnie ![]() Yellow dzidziak cudny Kija też uwielbiam Kogel - mogel Film rewelacyjny i chyba nie do znudzenia.---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- Cytat:
Tiaaa kanapki z wędlinką Bez komentarza to zostawię
|
||
|
|
|
#1123 |
|
Konto usunięte
|
Co do kanapek,to ja jem:
- z szynką -serem żółtym -dżemem (akurat brzoskwiniowy, ale w zapasie czeka jeżyowy) -jabłkami od teściowej -bieluchem -pasztetem -samym masłem, bo tak lubię ![]() -sałatą zwykłą |
|
|
|
#1124 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lenova: ja ten rodzaj bólu miałam też w jednym miejscu rany, wygoiła się i minął. Przypomnij ile dni minęło od cc? Cytat:
Jak nosicie dzieci to mówią wam, że się przyzwyczai, rozpieszczacie??? szaja: jakie wiązania chustowe są bezpieczne dla noworodka? nie trzymającego głowy itp?? kojarzysz może filmiki z yt??? co do cc - igła w kręgosłup nie boli - i mówię to ja - która miałam wtedy skurcze porodowe co minutę i anestezjolog musiał się wstrzelić w przerwę z ukłuciem
|
||
|
|
|
#1125 |
|
Raczkowanie
|
Hej Mamusie
My nadal w szpitalu, siostra pożyczyła mi laptopa żeby czas szybciej upłynął mi przez weekend, bo w najlepszym przypadku będziemy tu do poniedziałku. Mała ma się lepiej, bilirubina spadła do 9, ale nadal się wychładza i kiepsko przybiera na wadze. Już nie musi być naświetlana, ale wygrzewa się w inkubatorku. Serce mi pęka jak ją kłują ![]() W posiewie moczu wyszły jej bakterie, dziś miała pobierany drugi raz. Jeśli wynik się powtórzy to czeka nas 7 dni brania antybiotyku przez Weroniczkę i tym samym jeszcze dłuższe leżenie w szpitalu. Wyniki będą jutro. Nie jestem w stanie nadgonić Waszych wpisów, ale widzę że pojawiły się nowe maluszki - serdeczne gratulacje dla kolejnych dzielnych Mamuś
|
|
|
|
#1126 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39125631]Co do kanapek,to ja jem:
- z szynką -serem żółtym -dżemem (akurat brzoskwiniowy, ale w zapasie czeka jeżyowy) -jabłkami od teściowej -bieluchem -pasztetem -samym masłem, bo tak lubię ![]() -sałatą zwykłą[/QUOTE] ja z serem zoltym wlasnie nie jem bo polozna mowila ze nie bardzo mozna natomiast z dzemem jem , z bieluchem tez, serek wiejski tez jem no i bialy ser, albo kanapka z serem bialym i dzemem ![]() z samym maslem tez lubie no wlasnie a co do pasztetu to taki wiejski robiony czy jaki jesz? i czy na pewno mozna ? ---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- Cytat:
|
|
#1127 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymamy kciuki za małą. Na pewno szybko wyzdrowieje Cytat:
|
||
|
|
|
#1128 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39125631]Co do kanapek,to ja jem:
- z szynką -serem żółtym -dżemem (akurat brzoskwiniowy, ale w zapasie czeka jeżyowy) -jabłkami od teściowej -bieluchem -pasztetem -samym masłem, bo tak lubię ![]() -sałatą zwykłą[/QUOTE] To ja kanapki tylko z tym pogrubionym ![]() Pasztetu całe wieki nie jadłam. A dżemy to można wszystkie smaki ![]() Dziewczyny po sn, jak to jest z tym seksem Edytowane przez Aga8484 Czas edycji: 2013-02-08 o 21:05 |
|
|
|
#1129 |
|
Zakorzenienie
|
O, pasztet można?
A co do dżemu to z każdych owoców czy tylko ten brzoskwiniowy?? Ale to moje dziecię długo dzisiaj śpi, aż boję się nocki. Ale wczoraj też spała a noc była ładna...hm. |
|
|
|
#1130 |
|
Zakorzenienie
|
haha to jak tak dziadkom mówię jak noszą , a ja sama dużo nie nosze, bardziej jak chcę ją poprzytulać to wtedy tak na ręce, albo ja odwracam na boczek na ręce..ale ciężka już jest, albo ja nie mam siły w rękach
|
|
|
|
#1131 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a lament "oj córciu, córciu" to u nas w domu na etacie jest w róznych wariantach do wyboru ![]() Cytat:
![]() ja jeszcze kanapki z serkiem topinoym pożeram |
||
|
|
|
#1132 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
http://www.chustomania.pl/online/chu...nka_instrukcja na pewno kieszonka Podwójny X: http://www.chustomania.pl/online/chu...dwojny_x_koala kangurek: http://www.chustomania.pl/online/chu...rek_instrukcja kołyska: http://www.chustomania.pl/online/chu...a___jak_wiazac Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1133 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() teraz mam w planach dotrzymac do wizyty u ginekologa ale kto wie co to bedzie
|
|
#1134 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciągle jestem głódna,a wode pije szklankami, mały ssak wysysa wszystko- do przeciązowych spodni wkladam pasek bo by mi z tyłka zleciały....Cytat:
moze by ją esemesem potraktowac?gdzies ty sie kobieto uchowała???? ten film cwiercwiecze bedzie miał chyba
|
||
|
|
|
#1135 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39125945]http://www.natibaby.pl/webpage/instr...-przyklad.html
http://www.chustomania.pl/online/chu...nka_instrukcja na pewno kieszonka Podwójny X: http://www.chustomania.pl/online/chu...dwojny_x_koala kangurek: http://www.chustomania.pl/online/chu...rek_instrukcja kołyska: http://www.chustomania.pl/online/chu...a___jak_wiazac O kurczaki, zdrówka malutkiej życzę! Pasztet kupny jadłam, nie wiem czy można, spróbowałam, nic się nie działo. Pewnie jak ze wszystkim - jedno dziecko toleruje, inne nie.[/QUOTE] Dziękuje, zaraz oblookam. Ale boję się tego bo ta chusta ma tyle materiału, że się zaplątam i już nie wylezę ![]() Szaja : z ciekaości : ty jesteś pedagogiem tak? jaki masz pogląd na te wszystkie "rozpieścisz, przyzwyczaisz" w kontekście niemowlaka?? Suzi: trzymam kciuki za jak najszybszy powrót do domu! |
|
|
|
#1136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i nie wiem, bo już bym chciała ale nie wiem czy tam na dole już wszystko ok i się boję ......
|
|
|
|
|
#1137 |
|
Konto usunięte
|
Debra... rozpieścisz - w ogóle nie uznaję tego słowa w kontekście malucha
przyzwyczaisz - tak, ale niekoniecznie w negatywnym kontekście. No zwyczajnie - jak śpi ciągle z rodzicami, to jest to dla niego norma, pewne przyzwyczajenie właśnie, prawda? Jak codziennie po kąpieli dostaje jedzenie - to też jest do tego przyzwyczajony. Jeśli rodzic nosi duuuużo, to logiczne, że do tego dziecko jest przyzwyczajone. Ale to słowo tylko, jak piszę - nie ma dla mnie negatywnego wydźwięku. Nie na zasadzie: ale ty głupia jestes, nosiłaś, przyzwyczaiłaś to teraz masz i się męcz ![]() Natomiast jestem przeciwna noszeniu niejako wbrew temu, czego dziecko się domaga. Czyli - inna sytuacja, gdy dziecko CHCE ciągle mamę czy tatę czuć, to jest mu potrzebne, a inna - gdy spokojnie sobie leży, obserwuje, a rodzic i tak nosi. Znam taką sytuację, dziecko poznawało świat tylko będąc w łóżeczku albo na rękach, w efekcie... to hamowało jego rozwój, bo dziecko mając 9mcy nie siadało samo, nie raczkowało - bo kiedy i jak miało się nauczyć? No, ale to inna sytuacja. |
|
|
|
#1138 |
|
Zakorzenienie
|
propo seksu, to chyba wiekszy mam stresior niz przed pierwszym razem
i troche obawiam sie , ze zwyczajnie bede padnieta po całym dniu opieki nad Bartulem
|
|
|
|
#1139 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale nie placze przy tym ani nic z tych rzeczyCytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
mi waga stanęła a nawet 1kg do przodu, ale to przez to ze nie karmię cycusiem![]() ---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ---------- Cytat:
|
|
|
#1140 | |
|
Zakorzenienie
|
Wyjątkowo nie chce mi się spać
a od 3 tygodni zasypiam ok. 20 ![]() ale zmykam już, bo nocka pewnie budzenie co 3 godziny Dobranoc Mamuśki ---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- Cytat:
ja też ![]() a dziś troszkę się przytulaliśmy , maż skorzystał najbardziej, ale tak dziwnie, Mała w łóżeczku spała i co tam stękała to mi się śmiać chciało..... ---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- hehe to szybka jesteś
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:37.

No właśnie nie wiem jakim cudem za duże, ale Ewcia ma te nózie takie chudziutkie, może to też moje wrażenie przez ten pępuszek?
Kurde, no nie wiem.

nie mam na tyle sił żeby non stop nosić go na rękach i dać na tyle poczucie bezpieczeństwa na ile potrzebuje.

i wlasnie tez mam juz dosc kanapek z szynka 
tzn raz przez 10 min ubralam go cieplej i otworzylam balkon i tak po pokoju chodzilismy, a jutro mam zamiar zrobic mu werandowanie typu:do auta i z auta do tesciow 

Bez komentarza to zostawię 

Trzymamy kciuki za małą. Na pewno szybko wyzdrowieje 

6 5 4 3 2 1