|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#61 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 18.
Cytat:
i jeździł właściwie w czasie szkoły średniej ![]() Cytat:
ale założyłam sobie, że nie wcześniej jak będę obroniona na studiach a jeszcze mnie wciągnie i co - pracy nie napiszę czuję się zaszczycona
|
||
|
|
|
#62 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 18.
Cytat:
U nas tak samo - tylko mąż jakiś film ogląda ![]() Cytat:
![]() Wciągnęło wciągnęło... ale co z tego, skoro pewnie najbliższych kilka lat nie będziemy mogli sobie na to pozwolić ![]() Też chciałabym mieć jakąś pasją - tylko tańszą Cytat:
Super, że tak możesz na TŻie polegać - to na pewno cudowne! I super, że mała przestawiła się na Twój pokarm Wklej nam czasem jakieś foty
|
|
#63 | ||
|
Zakorzenienie
|
polac mi!!!!
Cytat:
Cytat:
Ana zakladaj zakladaj my Cie pogonimy jak bedzie trzeba
|
||
|
|
|
#64 |
|
Zakorzenienie
|
Wrzuciłam Wam do k. link do fot
|
#65 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
|
|
|
#66 |
|
Zakorzenienie
|
Witaj
![]() Cudny opis Świetnie, że wszystko dobrze się układa ![]() Wiesz co, niektórym osobom wydaje się, że można powiedzieć wszystko. Że wszystko uchodzi...z resztą, może nie można za wiele od ludzi wymagać. [1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;39126674]Nie nastawiaj się tak negatywnie ![]() Co do koleżanki... ja już parę razy przykre rzeczy usłyszałam. Niektóre powiedziane niby żartem, inne zupełnie bezmyślnie. A wystarczyłoby pomyśleć, że skoro ludzie się starają i nadal nic, to pewnie mają problem - i jednak ugryźć się w język zanim się coś palnie [/QUOTE]Mrowinko, to nawet nie kwestia nastawiania się negatywnego. Raczej realistycznego podejścia do sprawy. Termin @ się zbliża, mnie brzuch pobolewa, pryszcze wyskoczyły. Ewidentne zwiastuny @. Nie ma potrzeby nastawiać się inaczej ![]() Uważam, że nie powinno się ogólnie ludzi pytać o tak intymne rzeczy, szczególnie np. osoby, których nie widziało się x czasu nagle wyskakują z jakimś pytaniem 'kiedy dziecko' czy coś? I co odpowiedzieć w takiej sytuacji ja mam jeden tekst 'pewnie kiedyś będzie' ...ale już mi się odechciewa robić dobrą minę do tego, że te pytania doprowadzają mnie do szału.W k. jeszcze coś napisałam... Bika, świetne ubranka Brawa dla TŻ, że takie cuda wyszukał. Ja też lubię sh Bardzo
Edytowane przez ButterBear Czas edycji: 2013-02-08 o 22:42 |
|
|
|
#67 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Mnie nie tyle pytania dobijają, co głupie komentarze: no przecież tak łatwo dziecko zrobić, co w tym trudnego; a może wy nie wiecie, jak to się robi? |
|
|
|
|
#68 |
|
Zakorzenienie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;39128105]Skoro są zwiastuny @, to pewnie przylezie... szkoda.
Mnie nie tyle pytania dobijają, co głupie komentarze: no przecież tak łatwo dziecko zrobić, co w tym trudnego; a może wy nie wiecie, jak to się robi? albo jeszcze głopie komentarze ze strony faceta do faceta, może Ci pomóc? bo widać ze sobie nie radzisz
|
#69 |
|
Konto usunięte
|
Stokrotko, tego akurat nie słyszeliśmy. Jeszcze
|
|
|
|
#70 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;39128105]Skoro są zwiastuny @, to pewnie przylezie... szkoda.
Mnie nie tyle pytania dobijają, co głupie komentarze: no przecież tak łatwo dziecko zrobić, co w tym trudnego; a może wy nie wiecie, jak to się robi? Ja naprawdę nie rozumiem, jak można ludzi raczyć takimi tekstami. To dla mnie coś niepojętego! Co to ma niby zmienić? Jak to ma pomóc? Może to dziwne, ale ja uważam, że w takich sytuacjach ludzi trzeba ośmieszać My zaczęliśmy tak robić, jak mnóstwo ludzi, jakichś dalekich znajomych, zaczęli mojemu mężowi prosto w mordę walić 'ale Ty utyłeś, ale jesteś gruby'... mąż na początku nie gadał nic, a potem zmieniliśmy taktykę i odpowiadamy 'no wiesz, poważna choroba, takie skutki uboczne leków'. Nagle ludzie zaczynają na szybko zmieniać temat, wypytywać o innych znajomych wspólnych. ![]() ---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#71 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#72 |
|
Zakorzenienie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;39128461]To nie ma pomóc. Osoba, która wygaduje takie głupoty, po prostu chce poczuć się lepiej: bo ja mam, a wy nie. Naprawdę, nieraz już słyszałam taką wyższość w głosie osób, które mówiły, jak to się nawet nie musieli starać, bo przecież od razu się udało
[/QUOTE]Oj tak |
|
|
|
#73 |
|
Konto usunięte
|
Tak, uwielbiam tę złotą radę, którą słyszałam dziesiątki razy: wyluzuj, nie myśl o tym i na pewno się uda. Ludzie chyba nie przyjmują do wiadomości, że ktoś może mieć poważne problemy i to nie jest kwestia tylko "braku luzu".
|
|
|
|
#74 |
|
Zakorzenienie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;39128586]Tak, uwielbiam tę złotą radę, którą słyszałam dziesiątki razy: wyluzuj, nie myśl o tym i na pewno się uda. Ludzie chyba nie przyjmują do wiadomości, że ktoś może mieć poważne problemy i to nie jest kwestia tylko "braku luzu".[/QUOTE]
Wiesz, ja dopuszczam, że czasem ten brak luzu jest przeszkodą w zajściu w ciążę, ale ludzie bardzo rzadko dopuszczają do siebie, że każdy jest inny. Jeden się wyluzuje, inny się nie zepnie w ogóle. Jeszcze inny się nie nakręca kompletnie, a kolejny nie potrafi się wyluzować. Poza tym, to łatwo powiedzieć, trudniej zrobić. Jak Ci zależy, jak się starasz, myślisz o tym, chcesz tego. Bardzo łatwo ludziom radzić, ale jakoś ciężej się wykazać empatią i spróbować się postawić w czyjejś sytuacji...i zastanowić się, że takie głupie gadanie może komuś sprawić dużą przykrość. |
|
|
|
#75 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
![]() ja już na nogach, mąż jeszcze śpi Aaby ja nigdy nie jeździłam na nartach, a teraz myślę że jestem za stara by się uczyć bo na tej szkółce pierwszej jazdy pewnie średnia wieku 8lat i co ja wyskoczę?
|
|
#76 |
|
Wtajemniczenie
|
hejka
ja dzis mykam na wieś miłego dzionka Wam życze.....
|
|
#77 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;39128313]Stokrotko, tego akurat nie słyszeliśmy. Jeszcze [/QUOTE]my usłyszeliśmy raz Butter zamieniliśmy to w żart i ja powiedziałam, że nie potrzebujemy pomocy bo my chcemy dziewczynkę a ten kto nam zaproponował ma 2 chłopców, ale w środku gotowałam się cała dzisiaj zakupy i sprzątanie może wieczorem na jakąś pizze wyskoczymy bo mam ostatnio smaka
|
#78 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sliczny krol ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Super,ze tacy zadowoleni ![]() Bika fajne ubranka ![]() Madzia Maja szaleje Seba tez uwielbiał schody![]() Dzien dobry i dobranoc
|
|
#79 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się w nowej części. Jestem chora. Niemiłosiernie boli mnie lewy migdał, lewe ucho i cała głowa. Masakra... a tyle sprzątania dziś. W tym zmienianie firanek... ugh...
|
#80 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Strong, wracaj szybciutko do zdrowia. |
||
|
|
|
#81 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() mnie od wczoraj gardło boli... dzisiaj ledwo spałam... no nie ma to jak 2 tyg bez choroby i z powrotem na ale co się dziwić jak dzieci takie ugilane chodzą ;/a z dobrych wieści, to kwestionariusze to badań sprawdzone i mogę robić badania |
|
|
|
#82 | ||
|
Zakorzenienie
|
czesc
gochaa_p widzialam tego wspanialego krola, super wygladal ![]() Bika ladne ubranka, Cytat:
Butter niezla kolezanka, Debrah super, ze tak dobrze sobie radzisz, strong zdrowka zycze, Cytat:
![]() kotek normalnie zmobilizowalas mnie do porzadkow ![]() wysprzatalam dzis chalupe bardzo dokladnie i sprzatnelismy z tz piwnice
|
|
#83 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Debrah jak miło się czyta, super. Blonde u nas w mieszkaniu nie ma schodów bo mieszkamy w bloku al u rodziców są. hehe. Generalnie Maja się nie zapuszcza w te rejony, wczoraj poszła tam pierwszy raz. Jakie było jej zdziwienie jak moja mama weszła na górę... za chwilę ona też chciała, tylko nie wiedziałą jak. Ale po chwili kapnęła się, ze trzeba nózkę wyżej podnieść ![]() Ana super To miłych badań życzę.Strong zdrówka. |
|
|
|
#84 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Ja tylko na chwilkę wpadłam Wam opowiedzieć o weekendowych wyprawach
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Miłego dnia Czujesz już jakies pierwsze ruchy? Cytat:
Debrah podbudowujące są Twoje wpisy na temat początków macierzyństwa Miło się czyta![]() No my dziś byliśmy w dwoch pierwszych sklepach dziecięcych I jednym sklepem jestem zachwycona: duży wybór,niesamowita obsługa i ceny wydaje mi się rozsądne. Trochę zapoznaliśmy się z tematem wózków. I w sumie na razie podobaja nam się najbardziej Mutsy Evo. Taki praktyczny i zgrabny wózek. pospisywaliśmy ceny niektórych produktów, żeby porównać z cenami na all. Ale powiedziała, że u nich można jeszcze ceny negocjować także pewnie tak większośc kupimy.
|
|
#85 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;39133906]Niby jest coś takiego, jak blokada psychiczna, która utrudnia zajście w ciążę - ale jakoś nie wydaje mi się, by u większości niepłodnych par właśnie to było problemem. A zresztą... mnie np. po 25 niepowodzeniach to raczej trudno wyluzować.
Nie dziwię się. Ale teraz to już za Wami [/QUOTE] wiem, ze za nami, ale z racji tego, że sama to przeżyłam to jestem uczulona na takie zachowania, bo rozumiem co takie pary czują Cytat:
Tomalinko fajnie, ze macie taki sklep w którym duży wybór jest, pójdziecie za jednym zamachem i wszystko kupicie już posprzątane, zrobiłam muffinki (ale gotowe ze sklepu) i odpoczywam
|
|
#86 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No wczoraj byliśmy na disco ale w sumie średnio sie bawiłam, bo czułam się jak wyrodna matka Cały czas tylko myslalam jak to dziecko słyszy te muzykę No ale rozsmieszyło mnie to, bo się mnie na wejściu o dowód spytaliSprzątanie dopiero przede mną... eh
♥Hania♥ Edytowane przez tomalinka Czas edycji: 2013-02-09 o 15:51 |
|
|
|
|
#87 |
|
Zakorzenienie
|
jestem i ja
od wczoraj, zastanawiałam się czemu nikt tam nie pisze myślałam że weekendujecie
|
|
#88 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do kupowania to też chcę szybciej, nie na ostatnią chwilę, po trochu żeby przyjemność sobie dawkować dzisiaj jak byliśmy na zakupach były skarpetki dla niemowlaków to wzięłam 3 pary
|
|
#89 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Dzięki, oby je szybko zrobić i do analizy przystępuje choć 2 tyg przestoju na bank mam, przez ferie - potem pójdę do szkoły i ciekawe co powiedzą, czy ja mam iść od razu i przeprowadzać, czy np. zgłosić się za 2 tyg, bo wypełnione ankiety... bo różnie robią.
|
|
|
|
#90 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
14.06.2014 godzina 13 ![]() Co do rzeczy kościelnych to ja się obawiam jak to będzie z moim tż. O ile wysłucha wszystkiego itd, o tyle nie wiem co będzie jak trzeba będzie dyskutować. Obawiam się też płacenia- tż ma na to swoje poglądy o koniec ![]() Co do koleżanki - nie skomentuję Wyżej ![]() ![]() Cytat:
![]() Może olej sprzątanie i wykuruj się ? Cytat:
![]() Co do dowodu- komplement Ci strzelili ![]() Cześć dziewczyny, Nudna sobota się ciągnie... Od rana leniwe śniadanie, sprzątanie, zakupy. Teraz ja ciut popiszę, tż gra, a potem wspólny wieczór
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:34.

(mówię o takich z dolnej półki cenowej)
), dwa - nie wiedzieliśmy nawet, czy nas to wciągnie. Wciągnęło
i jeździł
właściwie w czasie szkoły średniej
a jeszcze mnie wciągnie i co - pracy nie napiszę

i mam nadzieję wygramy wojnę.

[/QUOTE]
ja mam jeden tekst 'pewnie kiedyś będzie' ...ale już mi się odechciewa robić dobrą minę do tego, że te pytania doprowadzają mnie do szału.

bo na tej szkółce pierwszej jazdy pewnie średnia wieku 8lat i co ja wyskoczę? 
ja dzis mykam na wieś 

16.07.2012 - Kamil, nasze serce.
na ale co się dziwić jak dzieci takie ugilane chodzą ;/