|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4142 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXI) - część VI
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4143 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A z koncentratu pomidorowego? Wyobrażasz sobie lekki wózek na piankowych kołach w Snd? Ja się zastanawiam jak Graco bym tam przejechała ![]() Cytat:
Czasami nie widziałam małego....Teraz niby ta buda jest długa w Graco, ale zobaczę czy nie będę z parasolki musiała korzystać Co do jogurtów. Ja podam po 1rż, nie chcę ryzykować u Fabiego, bo ja sama dalej nie mogę jeść nabiału ![]() Chociaż niedawno skusiłam się na 1 danonka Niby nic się nie działo, ale chucham na zimne
|
||
|
|
|
#4144 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Fajne krzesełka. Ja mam takie właśnie z którego się robi później stolik i krzesełko. W przeciwieństwie do Mamci mnie brak kółek kompletnie nie przeszkadza. Ale nasze stoi w jednym miejscu w kuchni i nigdzie więcej z nim się nie przemieszczam. Nie z powodu braku kółek tylko z tego powodu, że nie potrzebuję Natomiast podoba mi się możliwość późniejszego wykorzystania tego krzesełka przez starsze dziecko
|
||
|
|
|
#4145 | ||
|
Zakorzenienie
|
Córcia wczoraj skończyła 7 miesięcy i co prawda nie robiłam z tego powodu imprezki, ale za to zrobiłam podsumowanie osiągnięć tego miesiąca. Nauczyła się wstawać i trzymając czegoś stać stabilnie, dreptać i robić przysiady przy szczebelkach, siadać z prawie każdej pozycji i siedzieć bez podparcia, klęczeć, a w tym klęku siadać pupą na piętach i bez podparcia trochę się podnosic. No i raczkować.
Jak słyszy muzykę, to się cieszy i wywija pupą. Innych umiejętności opisywać nie będę, ale po sposobie zabawy widać, że więcej rozumie. Ząbki są dobrze widoczne... pod dziąsłami. ---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ---------- Cytat:
Na podstawie zdjęć za bardziej stabilne uznałam takie na trójkątnym stelażu, więc na temat zestawów ze stoliczkiem niech się wypowie ktoś, kto oglądał je w sklepie. Przez prawie 3 miesiące użytkowania oparcie odchyliłam do tyłu kilka razy, podnóżek podnoszę częściej, a kółka akurat u mnie bardzo się przydają, ale to wynika z miejsca, w którym stoi to krzesełko. Korzystam też z możliwości regulacji blatu. Cytat:
* Moja pediatra mówiła, że skoro mogłam podawać zwykłe mm, czyli mleko na bazie krowiego, a nie Nutramigen, to nabiał też nie powinien zaszkodzić. Jakiś czas temu odważyłam się podać szpinak z ziemniakami Hipp, czyli z mlekiem i śmietanką w składzie - nic się nie działo. |
||
|
|
|
#4146 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za miesiące i jeszcze większe za nowe umiejętności---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- Cytat:
http://allegro.pl/sun-baby-krzeselko...010141769.html Tapicerka ściągana ale nie wiem czy się dobrze plamy spierają bo moje dziecię nie brudzi aż tak Oparcie krzesełka jest odchylane do tyłu (razem z siedziskiem). Odległość tacki też jest regulowana i można ją przybliżyć lub oddalić od dziecka.
|
||
|
|
|
#4147 |
|
Zakorzenienie
|
bylismy na spacerze w spacerowce i juz jej wiatr nie przeszkadza. Chyba dorosła
![]() a jak fajnie siedziała w niej taka papucha
|
#4148 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gratulacje ![]() U nas chyba ząbki w natarciu... Ciekawe kiedy się pojawią - oby szybko
|
|
|
|
|
#4149 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej
spiesz wam powiedziec, że mały dzis jak gdyby nigdy nic wypiła 130ml herbatki z buttli tt ![]() dziewczyny dające butle tt z jakiego smoczka tera piją Wasze dzieci? ---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
daję je coraz częściej |
||
|
|
|
#4150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Napisałam ten post, bo uświadomiłam sobie, że tego wszystkiego nauczyła się w ciągu jednego miesiąca. I to nawet nie ma znaczenia, który to był miesiąc, bo u innego dziecka może być kolejny, albo kolejność nieco inna, tylko jakie dzieci mają tempo rozwoju, jak już coś im się uda. Od pierwszego podniesienia brzuszka na rączkach i kolankach do wstawania przy szczebelkach minęły niecałe 2 miesiące, a do raczkowania ok. 2 tygodni więcej. Ona szczyty w łóżeczku ma pełne, więc żeby zobaczyć coś za tym od strony pokoju, to na nim podciąga się jeszcze wyżej i w tym czasie stoi na paluszkach. Cieszę się, że nie musiałam wracać do pracy tuż po macierzyńskim, bo widzę, że sporo by mnie ominęło. |
|
|
|
|
#4151 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i fakt, te nowe umiejętności teraz pojawiają się z dnia na dzień, ja też się cieszę, że jestem z małą w domu i mogę obserwować jej postępy, to jest coś niesamowitego Ale wstawanie w łóżeczku mnie wykańcza. Nie da się jej teraz położyć normalnie na drzemkę, bo ona choćby nie wiem jak była śpiąca zaraz wstaje na czworaka, podchodzi do szczebelków i się na nie wspina. Dzisiaj przeszła samą siebie. Przysnęła, coś ją wybudziło, ledwo otworzyła oczy i już uczepiona szczebelków. Położyłam ją i w momencie zasnęła. Ja już nie wiem, co z tym zrobić. Chyba spróbuję ją na drzemki w dzień wkładać w śpiworek, bo jak idzie spać na noc to się nie wspina, chyba śpiworek ją ogranicza
|
|
#4152 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Choć ostatnią są dwie pobudki tylko - od momentu, w którym pójdziemy spać Z okazji 7 miesięcy zrobiłam dla Was poczęstunek: |
|
|
|
|
#4153 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
potrafi siedzieć kilka minut nie chwiejąc się i bawiąc się. No i mam problem bo nie chcę żeby siedział a ta małpa nie chce leżeć tylko próbuje siadać. No ale postęp jest w ciągu 5 dni i to bardzo zauważalny w tym siedzeniu.Cytat:
Zazdroszczę Wam dziewczyny tego, że jesteście w domu z dziećmi. Choć z drugiej strony ja już się nie mogę doczekać wyjścia do ludzi Brakuje mi pracy.
|
|||
|
|
|
#4154 | |
|
Zakorzenienie
|
Widzę, że odpowiedź się już pojawiła
Właśnie taki twarożek wcinamy z ziemniakami, do tego także masełko![]() Ja mam dwa, a wolałabym cztery kółka. Cytat:
![]() Martynia jadła już maliny - uwielbia Hipp Owoce&Zboża z malinami i jabłkami
|
|
|
|
|
#4155 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jednak ja podziękuję za nie Ale jestem pod wrażeniem i jeszcze raz |
|
|
|
|
#4156 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Brawo R.!!! Cytat:
aaaaaa nie mów że sama zrobiłaś ![]() ---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ---------- phdwao nie podpowiem o smoczku bo moje butelkowe dziecko odrzuciło wszelkie butelki
|
||
|
|
|
#4157 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
wszystkiego najlepszego dla Małeja ja zapomniałam , że dziś imieniny Apolonii, za to obie babcie pamietały
|
||
|
|
|
#4158 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A zrobiłam Wychodziły już ładniejsze, ale nie jest źle.---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ---------- Cytat:
To był nasz obiad - akurat Młoda kimnęła. Te w kształcie serca szybko się odkształcały - następnym razem spróbuję zrobić innym sposobem ![]() |
||
|
|
|
#4159 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4160 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
... chyba dla pani!Od około połowy czwartego miesiąca korzystamy z "2" i już innych smoczków nie kupię. Herbatkę pije trochę z niekapka TT, a trochę z butli TT, a mleko z butli TT, ale od wczoraj wprowadzam też zakładany na butlę TT ustnik - niekapek Nuby. Uczciwie informuję, że nie jest nim zachwycona. Trochę mleka wypija, a później zaczyna gryźć i płakać, bo jest głodna, a nic nie leci, więc zmieniam na smoczek. ---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ---------- Cytat:
* ![]() Cytat:
R. na początku w krzesłku do karmienia siedziała zadowolona, jakby to miejsce oznaczało jakąś nobilitację, a do spacerówki na razie przymierzyłam ją w domu (czyli bez stelaża) i najbardziej interesowały ją osłonki na pasy. Poczęstunek robi wrażenie, ale rybkę wolę smażoną lub wędzoną na ciepło. Tylko łososia jadam również wędzonego na zimno. Także zostawiam dla innych. Cytat:
Około szóstego miesiąca może już siedzieć.Mała kilka dni wcześniej też się kiwała, bo pamiętam, że ją posadziłam żeby sprawdzić, czy się utrzyma i żeby zainteresować czymś innym niż wstawanie. |
||||
|
|
|
#4161 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ---------- Cytat:
Te dzisiejsze zawierają łososia wędzonego na zimno
|
||
|
|
|
#4162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4163 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a masz może jakąś stronkę z przepisem jeszcze? |
|
|
|
|
#4164 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4166 |
|
Zakorzenienie
|
Wyślę Ci priv
![]() Nie mówię tego kokieteryjnie. Może po prostu ostatnio z niczego nie jestem do końca zadowolona ![]() Dzięki |
|
|
|
#4167 |
|
Raczkowanie
|
Nadeszła nasza kolej! Mamy zęba
![]() Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#4168 |
|
Zakorzenienie
|
suuper!!
|
|
|
|
#4169 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4170 | |
|
Wtajemniczenie
|
O tej porze (ta pora jest od ok 17) już nie jadam więc dziękuję
![]() Cytat:
![]() wiem, że może już trochę siedzieć ale on by tak całe dnie spędzał już żadna inna pozycja nie jest taka fajna tylko jak może to się podciąga. Na szczęście jeszcze mu to koślawo wychodzi ale będzie coraz lepiej...![]() Mały zjadł ok. 200ml kaszki i śpi. Po ok. 4 tygodniach podawania kaszki manny w okolicach południa przeszłam na podawanie wieczorem, na noc. Wczoraj pierwsza noc i spał super. Dziś też podałam wieczorem - mm + kaszka manna + kaszka jaglana (mam nadzieję, że) => dobra noc
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:50.

, co myślicie o nim? nie mają kółek ,ale to chyba nie jest najważniejsze.
trzeba byc z wielkopolski zeby wiedziec 
za miesiące i jeszcze większe
Oparcie krzesełka jest odchylane do tyłu (razem z siedziskiem). Odległość tacki też jest regulowana i można ją przybliżyć lub oddalić od dziecka.