|
Notka |
|
Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#511 |
Raczkowanie
|
Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.9
Przedpo nic sie nie denerwuj dostalam od doktorka katrki na ktorych pisze wlasnie o tym zmiennym nastroju ze mozna popasc w depreche ale jak sie wszystko zagoi to nie bedziesz juz miala hustawek nastroju
![]() margo jestesmy z toba pamietaj badz dzielna, chodz sama pewnie bede miec kilo w gaciach przed operacja heh ![]() ![]() aha i odpowiedz na mojego emaila od doktorka(pytalam dlaczego te silimed ze jakos malo znana firma i nie jestem do konca przekonana ze chyba wole allergan albo mentor i ze te 425 ml to chyba dla mnie za duzo.....) : "ciecie pod piersią, implant pod mięśniem chce Pani duże piersi wieć extra wysoki profil będzie OK jeśłi nie chce Pani implantów SILIMED możemy użyć Allergan Inspira 400 TRX- TRX maję stosunkowo miękki żel. Silimed wybraliśmy dlatego, że otoczka z poliuretanu lepiej zrasta się z tkankami przez co ryzyko przeunięcia implantu i kapsulacji jest mniejsze" prosze pomozcie dziewczynki mi wybrac mam watpliowsci ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() szkoda ze tak malo dziewczyn ma te silimed bo bym je z checia wziela z tego wzgl ze bardzo duzo cwicze a przy tych jest male prawdopodobienstwo przesuniecia implantu.....ale dylemat juz mam taki metlik w glowie dramat ![]() ![]() ![]() ![]()
#512 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.9
Cytat:
![]() Mentorki model 311? tak ?335cc -szer 13,5 x 12 x 4,6 A tabela z Allerganami nam się zgubiła ![]() ![]() ![]() Teraz nasze doświadczenie. Troszkę je zmodyfikuję żeby było bardziej czytelnie. A więc porównamy okrąglaski o szer/wys 12 cm i anatomki o tej samej wysokości. Jak lekarz osadzi implanty zależy po pierwsze od rozstawu brodawek oraz od wysokości na jakiej są piersi. Tak dobierze najpierw ich szerokość a potem wysokość. My będziemy sprawdzać wysokość na jakiej będą piersi z implantem okrągłym i anatomicznym- więc rozstaw brodawek nie ma dla nas znaczenia. Mamy więc brodawkę na jakiejś wysokości. To jest niezmienne- i to jest wymiar do jakiego trzeba dobrać wysokość implantu. Nie możemy ustawić brodawki do implantu- a więc podnieść sobie całej piersi pod brodę bo tak będzie fajnie. Implant dobieramy do wysokości brodawki -> i wymiar implantu wyznaczy nam dolną i górną granice piersi. Mamy dwie karteczki. Ta kwadratowa 12x12 to implant okrągły. Rysujemy na jej środku brodawkę - tak będzie usytuowana brodawka na implancie. Podłużna karteczka to anatomek-12 cm to jego wysokość, 11,5 to jego szerokość. Pierś z takim anatomkiem wygląda troszkę inaczej niż z okrągłym implantem -brodawka nie jest na środku jej wysokości a troszkę poniżej. Mierzymy od dołu 4,5 cm i rysujemy kropeczkę- to nasza brodawka. Teraz kładziemy dwie karteczki obok siebie tak by brodawki były na jednej wysokości - bo wysokość brodawek jest niezmienna i jest naszym wyznacznikiem jak osadzić implanty. Dół kartek- to dolna, nowa krawędź piersi. Góra kartek- to nowa, górna krawędź piersi. Pisak kładziemy z 10 cm pod karteczkami- to będzie linia naszej tali. Jak będą usytuowane implanty , które piersi będą wyżej w dekolcie i wyżej od tali? Którymi bardziej podniesiemy biust do góry? Jutro napiszcie co Wam wyszło ![]() ---------- Dopisano o 03:02 ---------- Poprzedni post napisano o 02:17 ---------- Cytat:
Te implanty nie są zbyt znane u nas. Do tego mają zawiłą przeszłość jak na wiedzę pacjenta- do pewnego czasu były propagowane jako niemieckie (być może z racji przedstawiciela POLITECH , ale jakoś mi umknęło że było brazylijskie, nie było wtedy o tym mowy) , teraz są brazylijskie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nie piszę, że jest coś nie tak- piszę, że nie wiem jak jest. Ruch w necie jaki teraz widzimy pt "brazylijskie piersi "jest wynikiem marketingu produktu jaki ta firma chce wprowadzić na rynek- to jest zrozumiałe. No tylko tych konkretów trochę mało ![]() ![]() Ja na szczęście nie mam tego dylematu. Ale będę się przyglądać jak sytuacja się rozwija.
like for like !!! ![]() Allergan 510FX dualgel 310cc-Sankowski/Lembas 19.12.2008-totalna porażka ![]() ..a jeśli płakać to tylko ze szczęścia ![]() ![]() 15,12.09 mentorCPG333-485cc ![]() ![]() Edytowane przez MyaDiva Czas edycji: 2013-02-09 o 16:41 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#513 |
Raczkowanie
|
Witam się z rana,
Kulaaga, Aniczko, Illonko, Krystel, Bolesno, Mya, Chiquitkaa, bardzo Wam dziękuję!!!!!!!!!!!!! Jesteście kochane. Macie rację i mam nadzieję, że to tylko to, że moja głowa szwankuje, ale nie długo się ogarnie i nic mi nie będzie. Jestem tuż po przebudzeniu i jest lepiej, może nie git, ale lepiej. Wczoraj już tak, źle się czułam, strasznie bolała mnie głowa, jak na gorączkę, ale jej nie miałam, że jedynym rozsądnym rozwiązaniem było położenie się spać i tak też zrobiłam. Pracę mam biurową na szczęście, niezbyt ciężką, tyle, że stresującą i wczoraj musiałam torbę z komputerem po urlopie zatachać, ale już nic więcej w najbliższym czasie dźwigać nie będę. Anne, dobrze, że jesteś kochana. Jeszcze tylko czekamy aż Klaudeczka hebanowa wróci. Ktoś pisał o lipolizie, mnie ten wątek interesuje, bo chciałabym się wybrać na całą serię tego typu zabiegów, tylko na nogi, więc jestem żądna informacji. Są całe programy (odchudzanie, pobudzanie przepływy tego syfu z org,, ujędrnianie) na poszczególne partie dlatego, że jeden czy dwa zabiegi na pewno nic nie dadzą. Do tego musi być dietka i ruch. Ja napisałam wiadomość do jednej "kliniki" w której mój kolega odchudzał z sukcesem brzuch i dostałam propozycję programu na nogi. Jest to podobno skuteczne, ale trzeba na to wydać trochę pieniędzy jednak. Przeanalizuję ten program i wyślę do doktora z zapytaniem co on na to, czy mi wolno i kiedy ew. Buziam Was wszystkie i idę korzystać z sobotniego poranka, bo to mój ulubiony moment całego tygodnia ![]()
#514 | |||
Raczkowanie
|
Olivka
a no były sobie były wielkie cycory a wyskoczyły naglę i niestety tak samo naglę zniknęły w oczach kiedy odstawiałam bobasa od karmienia ![]() Cytat:
![]() Co do bólu jesteśmy podobnie po operacji ,u mnie 17sty styczeń co prawda dużo sprzątam i noszę 9 kilowego roczniaka ![]() Myślę że każda ma takie wzloty i upadki raz czujemy się lepiej a raz gorzej dopóki w pełni się nie wygoi. Sprawdzam biust kilka razy dziennie a kiedy przebudzę się w nocy myślę o tym że przecież się wyśpię i z rana znowu zajrzę ![]() tak o dla spokojności czy wszystko ok ,na swoim miejscu nic się nie rozchodzi ...> wiem irracjonalne ale tak mam i już widzę że powoli coraz rzadziej mam napady oglądania ![]() Także nic się nie martw, ja już zaliczyłam nawet mega doła z fochem na wszystkich bo ciężko mi było przy dziecku (ząbkowanie z gorączką i katarem :/) a mąż sobie wybył,popłakałam,pobluzga łam i zapomniałam aż do tej pory dopóki nie przeczytałam twojego posta ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() 17/01/13 r 360 Nagor okrągłe Dr. A.D Szczecin ![]() 160 cm , 46, kg --> w trakcie utuczenia się ![]() Edytowane przez scheherezade Czas edycji: 2013-02-09 o 09:00 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#515 |
Zadomowienie
|
Cześc Dziewczyny,
witam się weekendowo ![]() Tak czytałam o tym co Mya napisała i nie wiedziałam,ze nic nie wiadomo względem sauny...całe szczęście ze to nie mój problem,bo też mam przeciwwskazania do korzystania z niej,natomiast sprawy związane z lezeniem na słoncu coraz bardziej mnie zaintrygowały...to musi byc dośc ciekawe odczucie po wyjściu z plaży,ze coś tam w środku jeszcze mnie parzy ![]() ![]() ![]() A z tym masazem,to jeszcze mi się tak przypomniało,ze można jakoś sobie pozwijać i podłożyć ręczniki no i też da radę tak poleżeć-ktoś chyba bawet to tu poruszał... Scherezade, ja to bym jeszcze odradzała Ci noszenie synka-ja też mam podobne wagowo dzieic i też to przeżywałam,ale lekarze są zgodni i min.3 miesiące to bez podnoszenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#516 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() a tak z innej beczki znalezione na internecie,właściwie na facebooku taki profil o piersiach ,wrzucam kilka fot bo są genialne ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() tu co prawda nie biuściki ale fota piękna ![]() ![]()
![]() ![]() 17/01/13 r 360 Nagor okrągłe Dr. A.D Szczecin ![]() 160 cm , 46, kg --> w trakcie utuczenia się ![]() Edytowane przez scheherezade Czas edycji: 2013-02-09 o 09:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#517 |
Zakorzenienie
|
witajcie gadułki
![]() nie miałam jakoś po drodze do was, wciąż coś ![]() chciałam wam w 2 słowach opisać że wszystko ok z moimi piersikami.Są zdrowe ![]() dr.bardzo nie miły i ogromny służbista..brrrr na samą myśl wróciło mi to uczucie z wizyty.Mało tego moja mama i sis odniosły takie samo wrażenie.Nie lubię jak ktoś robi ze mnie idiotkę i nie pozwala się wypowiedzieć. Oczekiwał odpowiedzi "tak"lub "nie" jak tylko zaczynałam odpowiedz,bo nie była jednoznaczna,to jak z karabinu zmów powtarzał pytanie z naciskiem na odp "tak" lub "nie" ![]() Do tego usłyszałyśmy że nasze wizyty są bezcelowe,niepotrzebne i że wywiad nic nie wnosi do badania...Prywatna wizyta a on jak taki osioł... Mamie dodał że jak na mammografie chodzi to już w ogóle usg to zbytek. Na szczęście 2ga część wizyty u onkologa była miła,dr wszystkie jego mądrości obaliła,a mamie powiedziała co widać na usg a co na mammo. i że to bardzo rozsądne-profilaktyka. Pani onkolog pow.mi że jeżeli zdecyduję się na op.to mammo odpada.A tyle co wyczytałam to tu, więc mnie nie zaskoczyła. Pytałam ją o te markery,ona mówi że nie widzi związku bo to żadne przeciwwskazanie, a z implantami kontrola i tak częstsza. Mya,wiesz może do czego jest potrzebne takie badanie doktorowi przed op?nigdzie nie chcą a tam akurat tak.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#518 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry dziewczyny
![]() scheherezade zdjęcie 2 wymiata ![]() Amorcio napisz proszę czym włosy olejujesz i jaki efekt. |
![]() ![]() |
![]() |
#519 |
Raczkowanie
|
Majka ja jeszcze muszę tyłek utuczyc bo jest jak dwa orzeszki a ty akurat wstawisz piersiaki i będziemy kontenta
![]()
#520 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Maju olejuje tym http://www.helfy.pl/olejek-stymuluja...muje-wypadanie Efekty po 3uzyciach z czego 2x5h a 1x noc, mniej wypadajacych wloso, wlosy blyszczace, gladkie bez prostownicy ale nie jak po po prostownicy, wygladaja jak by bylo ich wiecej, sa takie ciezsze ale nie tluste i nie przetluszczaja mi sie szybciej, zwracaja na siebie uwage ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#521 | |
Raczkowanie
|
Dzien dbry dziewczynki
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() scheherezade no wlasnie doktorek mowi zeby te silimed 425 ale mam watpliwosci co do firmy i wielkosci ![]() ![]()
![]() |
#522 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#523 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A PIPy to co dziewczyny na allegro kupowaly ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#524 |
Raczkowanie
|
masz racje ....biore te allergan , wlasnie jestem na ich stronie i studiuje hehe ;-)
#525 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#526 |
Raczkowanie
|
Kurcze ja sie nie znam na tych PIP-ach i tak dalej ale to straszne ze lekarz może pacjentce zle doradzać :/ i nie dziwota ze potem człowiek ma wątpliwości
Unsafe_girl Ja miałam ![]()
![]() ![]() 17/01/13 r 360 Nagor okrągłe Dr. A.D Szczecin ![]() 160 cm , 46, kg --> w trakcie utuczenia się ![]() Edytowane przez scheherezade Czas edycji: 2013-02-09 o 12:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#527 |
Wtajemniczenie
|
Cene mialy konkurencyjna wiec powinno to wzbudzac podejrzenie ale i certyfikaty mialy tak tylko chyba nie te dopuszczajace na rynek amerykanski a tam sa najsurowsze normy..wiec kobiety braly,chcialy miec cycki i cieszyly sie, ze mniej zaplaca ale lekarz nie ponosi odpowiedzialnosci za sam implant, firma dala gwarancje...jakas tylko chyba zbankrutowala czy jakos tak
|
![]() ![]() |
![]() |
#528 |
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi
![]() ![]() 1. Jak długo nie podnosiłyście rąk do góry, nie dźwigałyście, jednym słowem mogłyście wykonywać wszystkie ruchy bez ograniczeń? 2. Po jakim czasie mogę zacząć znowu ćwiczyć? Chciałabym wrócić do biegania, skakanki, przysiadów, ćwiczeń na brzuch itp. 3. Po jakim czasie zeszła opuchlizna? 4. Po jakim czasie można iść na solarium? 5. Czy po kilku miesiącach będę mogła wrócić do treningów muay thai? Boks jednak bardzo angażuje mięśnie klatki piersiowej, boję się, że może to źle wpłynąć na moje nowe cycuszki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#529 |
Raczkowanie
|
aaaaaAAAAAAAAAaaaaaaaaaaa aaaaaa!!!
nie bylo mnie poltora dnia i mam do nadrobienia ze 7 stron!! do tego to trzeba kawy i zasiadniecia na kanapie ![]() wiec buziakam WSZYSTKIE i ide czytac, a jak sie doczytam to sie odezwe ![]() ![]()
#530 |
Raczkowanie
|
Wiem wiem nie ładnie tak długo nie zaglądać i się nie odzywać ale tak sobie myślę, ze mam kłopot z sobą samą. Witam pięknie w tej części wszystkie Cycolinki po i przed i postaram się poprawić. Przeczytałam z uwagą co piszecie ale jest tego ho ho ho. Tyle na dzisiaj i
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#531 | |
Raczkowanie
|
Witam Was kochane!!
![]() Ale jestem dziewczyny podekscytowana!!!!!! ![]() ![]() Właśnie się naoglądałam, nadotykałam, natarmosiłam przepiekne cycunie naszej forumowiczki!!!!!! JAKIE TO CUDOWNE UCZUCIE!!! Jestem pod wieeeeelkim wrazeniem jakie "TO" naturalne i mięciutkie!!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() SABA-WIELKIE DZIĘKI za Twoja wizytę!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- Cytat:
SUPER fotki!!!
![]() |
#532 |
Raczkowanie
|
Mnie nie było 2 dni i co? 12 stron?
![]() ![]() ![]() ![]() Michalina Ja podnosze normalnie ręce, nosze torebkę i jakies tam rzeczy do 2kg się staram, ale jesli chodzi o podnoszenie rak to chyba po 4 dniach tak już zupełnie wszystkie ruchy wykonywałam. O muay thai ja bym co najmniej na pol roku zapomniala, dostaniesz kopniaka w cycolka i bedzie po nim :/ Jesli chodzi o solarium to chyba okolo 3 miesiace, jak wygoją się blizny to można wtedy, u niektórych to dłużej trwa. Jestem 9 dni po i ide jutro na taki rowerek siedzący, bo już umieram i się załamuję! Po co mi cycki jak będę gruba zaraz? 2kg mi przybyły w te dni, nie licząc 600g na cycki ![]() ![]() ![]() Dziewczyny, wrzucam fotki z wczoraj. Cały czas mam różnicę w wielkości i są posiniaczone jeszcze, ale widzę poprawę z dnia na dzień. Cycki rzeczywiście uczą cierpliwości...
#533 |
Raczkowanie
|
przedpo: Ty sie w ogole nie smutaj, ja nie mialam co prawda dosc piersi, ale mialam dosc stanu w jakim jestem, ze tu mnie ciagnie, tam mnie ciagnie, pobolewa, nie moglam kolo siebie za duzo zrobic, a mam spora potrzebe samowystarczalnosci
![]() ![]() sluchajcie, poszlam ja po tych 3 mcach wczoraj na jakis aerobik w koncu - ze tylko od pasa w dol cwiczenia niby wzmacniajace, a dzisiaj na zumbe pierwszy raz w zyciu. i cycki takie sie zrobily troche wrazliwsze, ale zyje ![]() ![]()
listopad 2012 Nagor xm3 260 anatomki, 11 x 10,5 x 5,2, dr A.B. Edytowane przez Amanina Czas edycji: 2013-02-09 o 13:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#534 |
Rozeznanie
|
Scheherezade jak Ci się goiła rana po cięciu? Jest faktycznie mało widoczna na otoczce?
|
![]() ![]() |
![]() |
#535 |
Raczkowanie
|
Prawa pierś pięknie i szybko sie zagoila tak jak byc powinno,blizna juz jest prawie nie widoczna gl. dzięki temu ze otoczka brodawki jest nieregularna
![]() Lewa pierś była mocniej opuchnieta i nadal jeszcze jest duże napięcie skory w tym cycku dlatego raz otworzyła sie tzn. kawaleczek po szwach blizna po prostu puściła przez napięcie w piersi potem niestety ponowne (czyt. 2gie) szycie rownież puścilo. W tej chwili mam 2 szwy które w pon bede ściągać i sama nie wiem jak to bedzie wyglądało po wygojoniu ale wiem ze jeżeli nie spełni oczekiwań ten lewy to zrobię korektę pod znieczuleniem na sama blizne - oby nie było trzeba ![]()
#536 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#537 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
![]()
![]() |
#538 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#539 |
Rozeznanie
|
No właśnie zaczęłam się zastanawiać czy to nie reklama.
#540 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny wrzucam do albumu zdjęcie widoku centralnego piersiaków bardzo proszę wchodzić i szczerze się wypowiedzieć,najbardziej chodzi mi o różnice wysokości na której są sutki co mnie martwi --> podobno to się unormuję i jest wynikiem mocniej opuchniętej jednej piersi ale koniec końców ma być i tak różnica ponieważ była przed zabiegem i trochę się tym martwię do tego wyczytałam tutaj o "autostradzie" i chciałabym wiedzieć czy moja przerwa nie jest za duża ? i czy jeszcze się przybliżą ?
![]() ![]() 17/01/13 r 360 Nagor okrągłe Dr. A.D Szczecin ![]() 160 cm , 46, kg --> w trakcie utuczenia się ![]() Edytowane przez scheherezade Czas edycji: 2013-02-09 o 16:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:09.