|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane głosujemy na kolejny tytuł zapraszam
|
|||
| Testować nerwy swojej mamy lubię, psocę, niszczę, krzyczę, rozrabiam i gubię. |
|
5 | 10,64% |
| Tu tupnę nóżką, tam krzyknę "nie", niech siwych włosów przybędzie mamie. |
|
1 | 2,13% |
| Daj mi, nie ciem i łaa łaa - krzyczy wciąż gromadka ta. |
|
1 | 2,13% |
| Niewinne oczka jak aniołek mam, ale prawdziwy hardcore wnet pokażę wam |
|
7 | 14,89% |
| Zdania układamy, co raz wiecej z rodzicami rozmawiamy. |
|
0 | 0% |
| My tu gadu-gadu, a dzieciaki dają w zabawach czadu. |
|
0 | 0% |
| Bunt dwulatka przyszedl wiosna i mamy minę "radosna" |
|
0 | 0% |
| Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy |
|
26 | 55,32% |
| Dzieci nasze już w domach znudzone, gdzie ta wiosna? , pytaja one |
|
1 | 2,13% |
| Rożki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
6 | 12,77% |
| Głosujący: 47. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2731 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
Ja parę lat temu namiętnie wyszywałam. Ale na kanwach, nigdy nic "na żywioł". To bardzo, bardzo proste, ale najlepiej, jak ktoś pokaze za pierwszym razem. A potem wciąga jak narkotyk. I super uspokaja
![]() Cytat:
Cytat:
To ok. 60 km od nas.Wypatrzyłam wreszcie robot kuchenny, który mi się podoba. I ma maszynkę do mielenia http://www.ceneo.pl/10547546?se=TWsg...FUpZ3god7XEAdA Aaa, no i obiecane (Oliweczce) zdjęcia mojego Kudłatka ![]() To pudełko z różnymi duperelkami to ostatnio ulubiona zabawka
|
|
#2732 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
Brumku słodki Tymuś
![]() robota mam prawie takiego samego tylko starszy model ![]() ogólnie jest ok tylko tak: -części są dość drogie - za samo głupie sprzęgło właśnie od maszynki do mielenia dałam ze 3 lata temu 60zł (w porównaniu np. do Zelmera to dużo) -bez ręcznego miksera czasami ciężko jak np. masz utrzeć 1 jajko na masę - to tak jakby za mało na misę tego Boscha -no i mój nie ma malaksera a czasami by się przydał .....
|
#2733 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry Wczoraj znowu musiałam jechać na uczelnię, a TŻ do pracy, zanim Adaś wstał, był płacz ogromny, że mama i tata pojechali, a jego zostawili ![]() Pakuję się zaraz z małym, jedziemy po TŻa do pracy i prosto do koleżanki do Kielc ![]() Dziś chodzi za mną od rana, tylko słysze "brum brum", pilnuje żebym z oka mu nie zniknęła i nie pojechała sama.... A w ogole w nocy przebudził się z krzykiem, to nie był płacz, tylko dosłownie krzyk, taki okropny, dłuższą chwilę nie dał się uspokoić, jeszcze pokazywał na sufit krzycząc "tam!" po czym w kilka minut histeria minęła i zasnął.... Przeczytałam że to ponoć częste w tym etapie rozwoju...mam nadzieję, bo zaczęłam się martwić.... Cytat:
![]() Cytat:
przystojniak! ![]() Dla mnie Kopernik i super lekarze to zupełne przeciwności Tzn może świetni fachowcy, ale podejście do pacjenta.... obym już nie musiała z nimi mieć do czynienia. Fajnie że ci się udało trafić na jakiegoś ludzkiego Cytat:
Mam nadzieję! * A szwagier jak się czuje? My sobie nie kupujemy nic, TŻ niedawno miał urodziny, za dużo okazji na raz żeby pomysłów wystarczyło Umówiliśmy się że zapraszam go do kina, a on mnie za to na kolację ![]() Cytat:
Kupiłam kiedyś te puzzle, małemu przypadły do gustu bardzo wiadomo że po kolei nie umie ułożyć jeszcze, ale jak mu podaję to ładnie łączy, i wskazuje dużo zwierzątek
|
|
|
#2734 |
|
Zakorzenienie
|
aania jak bedziesz w Kielcach odwiedz i mnie
![]() Witam sie brumku jakos nie w temacie jestem - Tymus zle sypia ostatnio? A my pobudka o 7 - Mery przystosowana do wstawania do zlobka, wiec wstajemy. Zjadlysmy juz sniadanko, ja czekam az TZ pospi i jade na zakupy. Swisne mu auto, bo ma swoje w garazu, a moje trzeba skrzybac kolo poludnia pojdziemy na sanki - niech dziec ma troszki rozrywki
|
#2735 | ||
|
Zakorzenienie
|
http://www.lilou.pl/pl/stworz_swoja_bizuterie tutaj samemu dobiera się swoją biżuterię.
Cytat:
Cytat:
Dzieci strasznie przeżywają wszystko podobno w nocy, układają sobie po kolei w główce co się działo w dzień, stad czesto histerie. Moja Jula ma tak co noc ![]() Szwagier fizycznie dobrze- tylko lekko ręka rozcięta, ale psychicznie bardzo po przeżył. Fajne będziecie mieli walentynki ![]() Hej. Jula obudziła się o 23:30 i miałam czuwać, żeby nie usnąć i tak obudziłam się o 6 jak Mateuszek zaczął się kręcić, potem i Julka się obudziła, porobiłam mleka i dopiero o 8 Ją odniosłam do siebie.....co zrobić, żeby nie usnąć?? ---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ---------- my też się dzisiaj sankujemy
|
||
|
|
|
#2736 |
|
Zakorzenienie
|
Brumek zadziwiasz mnie
Czego Ty swoim życiu nie robiłaś? ![]() Mi nawet nie przyszło do głowy, że można wyszywać na czymś innym poza kanwą Pudełko na pierdółki z Ikei? Radek nie chce w tej czapce chodzić, chyba mu przeszkadza to futro i płacze ![]() Tymek cudny jest Oliweczko dzięki za linka
|
|
|
|
#2737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też nie mam dobrych wspomnień z porodówki i pobytu. Przed porodem leżałam 4 dni na patologii, potem po porodzie jeszcze 8 dni bo sara miała infekcję wewnątrzmaciczną i wysokie crp, miała antybiotyk. Lekarze oszczędni w wyjaśnieniach, pielęgniarki nawet nie chciały nic mówić o wynikach, bo jak twierdziły to rola lekarza. Tez dużo wypłakałam łez. Do dziś nie wiem czym była spowodowana ta infekcja. Brumek Noc złaaaa aaaaaaaaaa Tż jednak nigdzie nie pojechał bo hamulce nawaliły w aucie.
|
|
#2738 |
|
Wtajemniczenie
|
A wiecie, że ja dobrze wspominam czas spędzony pod koniec ciąży na patologii Leżałam równiutko tydzień przed porodem - położyłam się w poniedziałek i tydzień później w poniedziałek urodziłam. Z Szymciem wszystko było ok więc to był taki fajny, beztroski, spokojny czas w moim życiu I te wieczory z mężem na szpitalnym balkonie ![]() Brumku Tymek jak zawsze uroczy Podziwiam mamy dwójki małych dzieci, jedno to jednak wakacje Wczoraj się o tym przekonałam.
|
#2739 |
|
Zakorzenienie
|
Brumku haft krzyżakowy jest śliczny, szwagierka teraz też robi oczekując maleństwa, jeszcze mówi że zacznie haft richelieu. Sama bym sobie obrus zrobiła tym sposobem, gdybym miała wiecej czasu.
Co do robota, to ja mam z zelmera, ale te z bosha maja dużo lepsze opinie, a ja na swój nie narzekam ani troszkę. Więc pewnie rewelacja, no i przede wszystkim jakosciowo będzie extra. Sliczne zdjęcia aania świetne te puzzle, Karol na razie na klocki drewniane ma fazę. Wy tu o sniegu a u nas nie ma też bym małego na sanki wzięła.wysiadło nam wspomaganie w sceniku w puncie też ale juz jakis czas temu ![]() jakaś klątwa czy co? W puncie koszt naprawy 500 zł, a w sceniku pewnie cięzki temat... znowu pójdzie za 2000 na naprawę, o ile nie wiecej. Tż pojechał do mechanika dokładnie sprawdzić, bo moze to tylko brak płynu. Oby. |
|
|
|
#2740 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry, syn jeszcze spi wiec szybko skrobie.
Brumku Tymus jest coraz ladniejszy. Juz te oczka, no utopic sie mozna. Ania Szymon tez mial tak, ze pewnej nocy obudzil sie z takim krzykiem i wskazywal na okno. Strasznie sie wtedy przestraszylam, nie moglam go uspokoic. My powoli wychodzimy z choroby, tzn. teraz mnie zlapalo :P A juz bym chciala na dwor wyjsc.
|
|
#2741 |
|
Zakorzenienie
|
Witam z bielutkiej Wisły
![]() Zaraz idziemy na obiadek i na saneczkowe szaleństwo Wieczorem nadrobię Edytowane przez Natka_ Czas edycji: 2013-02-09 o 21:20 |
|
|
|
#2742 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miłego wypoczynku.
|
|
|
|
|
#2743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My naszego spzedaliśmy we wrześniu ufff ![]() Ładny, wygodny, naprawdę komfortowo się jeździło, ale usterki masakra |
|
|
|
|
#2744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też powiedział dzisiaj że sprzedajemy. Chce sprzedać odrazu oba auta, bo nie mamy z czego dolozyc a jak juz zmieniac to na coś lepszego/chociaz ze 2 lata nowszego. W sumie są nam oba nie potrzebne, bo póki co tż pracuje w własnym warsztacie przy domu. I i tak jezdzimy tym które akurat jest zatankowe, rzadko sa oba na raz. Gorzej jakby musiał dojeżdzac, bo ja też potrzebuje auto zeby młodego do przedszkola zawieżć, czy w razie lekarza itp W przyszłym tygodniu scenik idzie na komputer, zobaczymy od czego to sie stało, na pewno juz wiadomo ze to grubsza sprawa, naprawimy o ile nie bedzie kolosalnie drogie i heya! Szkoda mi go trochę bo faktycznie baardzo wygodne auto, pakowne, no i ładne. Szybko znalizliście klienta? Edytowane przez Gomra Czas edycji: 2013-02-09 o 17:56 |
|
|
|
|
#2745 |
|
Zakorzenienie
|
Aania Hania pamiętam miała takie lęki nocne, ale zazwyczaj było to po dniu pełnym wrażeń albo jak była przemęczona
budziła się z ogromnym krzykiem, ale nawet dotknąć jej nie było można bo było jeszcze gorzej. siedziałam koło niej i szeptem mówiłam i pilnowałam żeby sobie coś nie zrobiła. taki atak to trwał kilka minut, ale nam wtedy wydawało się to wiecznością :/ podobno nie należy wtedy dziecka wybudzać - bo jeżeli to są te lęki to dziecko niby ma oczy otwarte, ale nic z zewnątrz do niego nie dociera bo tak naprawdę to śpi. na szczęście minęło, u Ali póki co czegoś takiego nie ma.... co do Kopernika to słyszałam nie raz, że dobrze mieć tam znajomości, ale jak w praktyce to nie sprawdzałam ![]() fajne te puzzle ! Oliweczko piękne te bransoletki. niestety nie mam luźnych pieniążków więc sobie tylko pooglądałam, ale dobre i to ![]() Madziulko ja nie dość, że miałam problemy z Alą to jednak jak leżysz w szpitalu a drugie dziecko czeka w domu to każdy dzień tam dla mnie był katorgą :/ zupełnie inaczej jest przy drugim dziecku - zwłaszcza, że dziewczyny bardzo rzadko zostają z kimś na dłużej. strasznie rozdarta tam byłam na oddziale :/ Gomra oby te usterki to jednak nic poważnego nie było! Natka miłego wypoczynku! mój mąż miał kiedyś Brava - nówka z salonu jak się zaczął psuć to maskara :/ teraz on ma Octavię combi - lux jak dla nas jak gdzieś jedziemy a ja jeżdżę Renault Modus - kocham to autko małe, zwrotne - ciut bagażnik mógłby być większy bo jak włożę wózek-parasolkę to zakupy muszę w środku upychać, ale tłumaczę sobie, że jeszcze z rok i w ogóle wózka się pozbędę więc wtedy miejsca będzie pod dostatkiem ![]() na szczęście póki co jak jakieś awarie to raczej pierdółka (tfu tfu tfu)
|
#2746 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ale miałam dzisiaj ciśnienie!
Pod Biedronką baba nie dość, że się nam na miejsce parkingowe wrąbała to jeszcze mi fakola pokazała Myślałam, że ją rozszarpię! Dorwałyśmy ja pod kasą i zrąbałyśmy. Nawet się słowem nie odezwała. |
|
|
|
#2747 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie się dowiedziałam, ze córka mojej wychowawczyni z gimnazjum, która zreszta znam z widzenia, bo mieszkamy w sasiednich miejscowosciach, zmarła dzisiaj przy porodzie. Podczas porodu dostala zator, czy udar, coś w tym stylu.
Masakra. Nic dokładnie nie wiem jeszcze, czy maleństwo przeżylo, bo to sprawa sprzed kilku godzin. Ciocia mieszka 200 metrów od rodziców tej dziewczyny, to mówi ze lament niesamowity słychać. Nie chce nawet próbowac wczuć sie w ich skóre. Boże W poniedziałek pewnie dopiero się dowiem dokładnie co i jak, jak mlodego do przedszkola zawioze. Edytowane przez Gomra Czas edycji: 2013-02-09 o 18:54 |
|
|
|
#2748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
|
#2749 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ---------- Cytat:
![]() Brumku Cudnego masz synka!!!
22.05.2010 RAZEM 23.10.2010 ręczymy za siebie 30.07.2011 18:25 ukazał się światu dowód naszej miłości chudniem zaczynam dbać o pazurki- 25.03.2013 Edytowane przez jAGOdzianka_90 Czas edycji: 2013-02-09 o 19:59 |
||
|
|
|
#2750 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z drugiej strony, jezeli rodziła w tym szpitalu pod który nalezy, to mozna się spodziewać wszystkiego. |
|
|
|
|
#2751 |
|
Zadomowienie
|
wolalabym obecnie nie czytac takich strasznych wiesci... wiem, ze sie nie da, ale jakos jeszcze bardziej sie obecnie przejmuje niz kiedys.
Obkupilam mlodego dzisiaj w spodnie, ostatnie dni wyprzedazy i para spodni z 11 euro na 3 przeceniona, a ja mialam jeszcze kupon nizkowy, wiec para wyszla za 2,75. Kupilam mu 3 pary :P U nas pogoda w kratkem raz slonce raz snieg.
|
|
#2752 |
|
Zakorzenienie
|
Uważam że bardzo szybko, niecałe 2 tygodnie.
|
|
|
|
#2753 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pod Kalisz należała? Czy raczej do Pleszewa pojechała ( bo wiem,że co nie które dziewczyny z okolic tam rodza)
|
|
#2754 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2755 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2756 |
|
Zakorzenienie
|
Iwa jestem alergikiem, która objawia się właśnie na skórze, bez leków leżę. Właśnie to było powodem odstawienia Domka od piersi
![]() Oliweczko ja tę bransoletkę zgubiłam, a raczej zawieszkę ![]() Brumku udanego białego szleństwa Małe Kudłate cudeńko Gomra matko! Co za tragedia ![]() Carmela to strasznie szybko sprzedaliście samochód. mme_audrey jak Hela? Lili w aucie każdy taki mądry ![]() Mysię byczymy na maxa Chłopcy dzisiaj byli na nartach, a ja niestety z racji brania antybiotyku musiałam odpuścić. Warunki dzisiaj były idealne...Na pocieszenie tż wygnał mnie na masaż a sam zarał Domka do bawialni Domek już śpi, zaraz odpaam nianię i idziemy na przepyszną gorącą czekoladę
Edytowane przez Natka_ Czas edycji: 2013-02-09 o 21:44 |
|
|
|
#2757 |
|
Zakorzenienie
|
I trochę nas
|
|
|
|
#2758 |
|
Rozeznanie
|
Witam!!
BrumekMałe brumiatko jest tak słodkie, ze wcale sie nie dziwie,ze masz go czasami ochote schrupac ![]() I tak sobie myśle, ze skoro Tymuś nie za bardzo spi teraz w domku to na dzialce bedzie spac od 21 do 9 Natka A byczcie sie na całego ![]() U nas wczoraj juz kataru nie było a dzis znow jest Ewka ma nowa obsesje...KOTY!!! Aż 3 przychodza do nas od moich rodziców na jedzonko
|
|
|
|
#2759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() słodziutko-macie podobne czapki ![]() Kupiłam łóżko-będzie wtorek-środa jakoś tak się z niego cieszę, jakbym conajmniej dla siebie kupowała![]() I wrzucam mojego synka i córeczkę
|
|
|
|
|
#2760 |
|
Raczkowanie
|
Natka gratuluję męża!! I cudnego chłopczyka!! Kocham takie oczy
![]() Oliweczka CUDNE DZIECIACZKI!! ![]() pochwalisz się jakie kupiłaś? Czy przegapiłam (tzn się już chwaliłaś)? ![]() Gmra kosmos po prostu kosmos...
22.05.2010 RAZEM 23.10.2010 ręczymy za siebie 30.07.2011 18:25 ukazał się światu dowód naszej miłości chudniem zaczynam dbać o pazurki- 25.03.2013 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:44.

zapraszam

To ok. 60 km od nas.

Dziś chodzi za mną od rana, tylko słysze "brum brum", pilnuje żebym z oka mu nie zniknęła i nie pojechała sama....
Przeczytałam że to ponoć częste w tym etapie rozwoju...mam nadzieję, bo zaczęłam się martwić.... 
Tzn może świetni fachowcy, ale podejście do pacjenta.... obym już nie musiała z nimi mieć do czynienia. Fajnie że ci się udało trafić na jakiegoś ludzkiego
kolo poludnia pojdziemy na sanki - niech dziec ma troszki rozrywki
12.06.2010
Czego Ty swoim życiu nie robiłaś? 

Wczoraj się o tym przekonałam.

zębole