|
|||||||
| Notka |
|
| Auto Marianna Lubisz auta i motocykle? Fascynuje cię motoryzacja? Dołącz do forum Auto Marianna, podziel się swoją pasją i wiedzą. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3001 |
|
...
|
Dot.: Egzamin na prawo jazdy-pytania, relacje, trzymanie kciuków. Cz.X.
Tylko nie wszystkie samochody mają światła dzienne...
|
|
#3002 |
|
Raczkowanie
|
zdałam!
bardzo łatwa trasa i przemiły egzaminator ![]() dawał mi znaki ręką, bo zapominałam o kierunkowskazach
|
#3003 | |
|
Raczkowanie
|
Teraz światła mijania są obowiązkowe podczas jazdy na łuku. Informacja ta pochodzi od egzaminatora z PORDu, także no. Włączajcie
![]() ---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3004 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
08.06.2016 r. Kierowca ![]() 24.06.2016 r. Nauczyciel kontraktowy ![]() 03.09.2016 r. 04.01.2019 r. 13.06.2020 r. Pisząc z telefonu nie mam opcji cytowania. Jeżeli przekręcę jakiś nick to przepraszam. |
|
|
|
|
#3005 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3006 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mówiła, że wyszła tego dnia z bukietem żółtych kwiatów właśnie po to, bym ją wreszcie odnalazł. Gdyby tak się nie stało otrułaby się, bo jej życie było pozbawione sensu... M&M ![]() Instagram http://instagram.com/paulinamigotka |
||
|
|
|
#3007 |
|
Idealna Źona; )
|
to superowow!!!!
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3008 |
|
Raczkowanie
|
jutro śmigam do Wydziału Komunikacji, żeby zapłacić za prawko i pozostaje mi tylko czekać na odbiór
|
#3009 |
|
Idealna Źona; )
|
a ile teraz kosztuje?
|
|
|
|
#3010 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiekiem sie tu nie wymiguj! ![]() na poczatku to chyba wiadomo,ze nie jest sie zorientowanym,to w koncu kurs nauki jazdy, bedzie dobrze! odwagi i wiary! ![]() [QUOTE=hipotermia;39088693]gratulacje wielkie! Cytat:
a ja dzis bylam zalozyc swoj PKK ![]() w sobote zaczynam teorie,koncze 28 lutego i potem jazdy! aj aj
|
|
|
#3011 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co, moja szkoła nie robiła teorii, poprostu jej nie było, choć przed zapisywaniem się pytałam. Instruktor przyklejony do telefonu, nic nie tłumaczył , poproszony o nauke jakiegoś manewru darł się tylko główkuj , myśl. Szkoda kasy i czasu, teraz się męczę ale nie zamierzam tego tak puścić płazem, nie rozumiem dlaczego ludzie wykupuja u niego dodatkowe h? po co? zdają dopiero po 7- 12 razie. Wkurzyłam się i pewnie mogłabym ręka machnąć ale ja chcę jednak sprawiedliwości jakiejś.
Powiedzcie mi jeśli wiecie, gdzie takie praktyki szkoły jazdy zgłaszać? Tylko wolałabym żeby "przyłapać " ich osobiście , tzn żeby ktoś z urzędu zapisał się na kurs i zobaczył co się wyprawia, sporządził odpowiedznie notatki i zamknął tą szkołą na zawsze....a przy okazji dowalił odpowiednią karę
|
#3012 |
|
Zakorzenienie
|
Wydaje mi się, że teraz jak trzeba zaczynać od Starostwa zapisywanie się na kurs to oni już tak nie będą kombinować, godziny teorii i jazd będę dokładnie sprawdzane. U mnie teorii było, jest sporo, od listopada w każdy wtorek pan prowadzi zajęcia teoretyczne. Ja po zdanej teorii odpuściłam jeżdżenie na wykłady.
08.06.2016 r. Kierowca ![]() 24.06.2016 r. Nauczyciel kontraktowy ![]() 03.09.2016 r. 04.01.2019 r. 13.06.2020 r. Pisząc z telefonu nie mam opcji cytowania. Jeżeli przekręcę jakiś nick to przepraszam. |
|
|
|
#3013 |
|
Zakorzenienie
|
Czyli to walka z wiatrakami. Cóż za głupotę sie płaci.
no i dowiedziałam się jakich mam wspaniałych "przyjaciół " to też cenne doświadczenie . Dobra dziewczyny czas powstać.....Szukam teraz instruktora i do roboty. Jak zdam to tu wpadam i chlamy ![]() ![]()
|
#3014 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie na szczęście znajomi i nieznajomi dobrze poradzili z tą szkołą jazdy. Rodzinna, ciepła atmosfera. Nawet precle im przywiozłam i jutro dam
Ciekawe jak będzie z egzaminem.
|
|
|
#3015 |
|
Raczkowanie
|
płaciłam dzisiaj 100,5 zł. jak dobrze pójdzie to w przyszły piątek już będę mieć
|
#3016 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
okazało się, że skoro tylko ostatni egzamin miałam na nowych zasadach, mogłabym zapłacić przy odbiorze prawka, tak jak kiedyś. No ale skoro już się pofatygowałam, to zapłaciłam od razu
|
|
|
|
|
#3017 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiec jutro zaczynam
|
|
|
#3018 | |
|
Idealna Źona; )
|
Cytat:
![]() Ale super ze za tydzi.bedziesz je miec |
|
|
|
|
#3019 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny, jestem tu nowa i 7.02 miałam pierwszy egzamin, który trwał... 6 minut
Na łuku, jadąc do tyłu otarłam lusterkiem słupek, a jak się zorientowałam, że za szybko zaczęłam kręcić kierownicą było już za późno, żeby odbić i jakoś z tego wyjść. Chociaż na jazdach baaaaaardzo dawno nie zdarzyło mi się zrobić czegoś źle na łuku, już bardziej obawiałam się górki przez drgającą nogę. Stres spowodował też to, że noga niesamowicie mi na sprzęgle latała i zapomniałam, że przecież mogłam się zatrzymać, wtedy miałabym jeszcze jedną próbę. Pogoda była idealna, warunki na drodze również, bo wsiadłam do auta o 9:58 więc drogi praktycznie puste, egzaminator młody i miły (a modliłam się, żeby nie trafić na starego chama..) i jak widać sama spieprzyłam sprawę. ![]() Kolejne podejście mam 6 marca, na 8:30, szkoda, że takie długie kolejki, bo przed egzaminem dokupiłam 6h i tak głupio mi będzie znowu rodziców o pieniądze prosić, beznadzieja. A tak sobie myślę, że gdybym tego placu nie spieprzyła to może na mieście bym zdała? A tak kolejny miesiąc czekania, kolejne pieniądze i stres...
|
|
#3020 |
|
Raczkowanie
|
oliwja
Niestety w stresie na egzaminie jest ryzyko, że popełni się błędy, których na jazdach się nie robiło. Będę trzymać kciuki 6 marca za zdanie egzaminu.
Edytowane przez justysialek Czas edycji: 2013-02-09 o 13:16 |
|
|
|
#3021 |
|
Raczkowanie
|
nie martw się, ja też nie zdałam za pierwszym, oblałam na górce. też czekałam na egzamin miesiąc. teraz będą takie długie kolejki, bo jest mnóstwo osób, które przed 19.01 zdały samą teorię i teraz dopiero się umawiają na praktykę.
|
#3022 |
|
Zakorzenienie
|
oliwja, nie martw się
![]() Się rozpisałam, a generalnie chodzi mi o to, żeby się nie przejmować zbyt dużo - w końcu na pewno się uda, zobaczysz! |
|
|
|
#3023 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wprawdzie nigdy nie oblałam na łuku ani na górce, ale np. to, że zapomniałam wyłączyć przeciwmgłowych po ich sprawdzeniu, było moim zdaniem zupełnie żałosne, o wiele gorsze niż oblanie na łuku.A na "syndrom lewej nogi" mi pomaga podsunięcie fotela troszkę bardziej do przodu. Wtedy noga jest minimalnie inaczej ułożona i mięśnie tak nie drżą I najważniejsze, żebyś nie myślała ciągle o niezdanym egzaminie, nie rozpamiętywała go, nie zastanawiała się, co by było gdybyś cośtam zrobiła inaczej. To tylko dołuje. Pomyśl sobie "nie zdałam - trudno, są gorsi ode mnie, w końcu mi się uda". Sama byłam świadkiem rozmowy dwóch dziewczyn, z których jedna mówiła, że jej szwagierka zdała za 21 razem, a ona dziś to dopiero 8 raz oblała (co najzabawniejsze, przy kolejnym egzaminie znowu ją spotkałam - i też oblała). Także się nie martw
Edytowane przez lowekrowe Czas edycji: 2013-02-09 o 14:44 |
|
|
|
|
#3024 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja na piątym egzaminie uderzyłam lusterkiem w pachołek, a nigdy wcześniej mi to się nie zdarzyło, ani na poprzednich egzaminach, ani nawet na jazdach i też miałam do siebie żal, że nie zatrzymałam się i nie poprosiłam o drugą próbę, ale cóż, czasu nie cofnę Nawet miałam wtedy tego samego egzaminatora, co za pierwszym razem, wówczas plac zrobiłam bezbłędnie i nawet przejechałam spory kawałek po mieście, a teraz się tak uwsteczniłam ![]() Będziemy mocno trzymać za Ciebie kciuki w marcu, żebyś zrobiła sobie piękny prezent na Dzień Kobiet |
|
|
|
|
#3025 | |
|
Idealna Źona; )
|
Cytat:
tak to bywa
|
|
|
|
|
#3026 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze 5 dni do egzaminu a już mnie stres zjada.
|
|
|
#3027 |
|
Raczkowanie
|
DZIEWCZYNY ZDALAM!!!!!!!
Dawno juz tu nie zagladalam, zeby sie nie stresowac czytajac, ze znowu ktoras zdala a teraz wreszcie moja kolej ![]() W dodatku moj narzeczony ma dzs 30-ste urodziny ![]() Wiec tak, mialam egzamin o 12:00, weszlam o 12:58. Do pokazania mialam tylne przeciwmglowe i stan oleju. Potem luk-wyszedl masakrycznie tragicznie i powtarzalam. Za drugim razem tez bylo kiepsko ale egzaminator powiedzial:"no niech pani bedzie" potem gorka i w miasto. Mialam zawracanie na duzym rondzie z tramwajami, duzo przejezdzalam przez drogi z lamanym pierwszenstwem, kilka razy zawracanie z uzyciem infrastruktory i biegu wstecznego, sporo lewoskretow i skretow w prawo na zielonej strzalce. \mialam parkowanie rownolegle ale jakos sobie poradzilam. Egzaminator bardzo ale to bardzo w porzadku, nie czepial sie o blachostki, cos tam dopomogl slowem no i jakos poszlo. jezdzilam prawie godzine i on mowi na koncu:" i co ja mam teraz z pania zrobic?' na to ja, ze ja juz swoj limit nieszczesc wykorzystalam i teraz przydalaby sie odrobina szczescia wlasnie no i patrze ze pisze POZYTYWNY!! Poplakalam sie ze szczescia i go ucalowalam fantastyczne uczucie. Polecialam do narzeczonego bo byl ze mna i on tez sie wzruszyl, ze wreszcie sie udalo
Edytowane przez Chocolate_Rain Czas edycji: 2013-02-09 o 19:18 |
|
|
|
#3028 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gdzie zdawałaś?
|
|
#3029 |
|
Raczkowanie
|
zdawalam w Warszawie na Radarowej-6raz
i zdecydowanie polecam zdawanie w sobote bo ruch jest mniejszy
|
|
|
|
#3030 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Auto Marianna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:02.

bardzo łatwa trasa i przemiły egzaminator 

instruktor na mnie krzyczy - choć ma rację non stop robię głupie błędy ze sprzęgłem, za szybko je puszczam jednocześnie nie dodając gazu choć wiem przecież jak to trzeba zrobić 

no i dowiedziałam się jakich mam wspaniałych "przyjaciół "
Na łuku, jadąc do tyłu otarłam lusterkiem słupek, a jak się zorientowałam, że za szybko zaczęłam kręcić kierownicą było już za późno, żeby odbić i jakoś z tego wyjść. Chociaż na jazdach baaaaaardzo dawno nie zdarzyło mi się zrobić czegoś źle na łuku, już bardziej obawiałam się górki przez drgającą nogę. Stres spowodował też to, że noga niesamowicie mi na sprzęgle latała i zapomniałam, że przecież mogłam się zatrzymać, wtedy miałabym jeszcze jedną próbę. 
Niestety w stresie na egzaminie jest ryzyko, że popełni się błędy, których na jazdach się nie robiło. Będę trzymać kciuki 6 marca za zdanie egzaminu.
no i patrze ze pisze POZYTYWNY!!