|
|||||||
| Notka |
|
| Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4891 | |
|
Zakorzeniona Zmorah
|
Dot.: Nasze zbiory kosmetyczne - pielęgnacja naturalna, ekologiczna - CZĘŚĆ VII
Cytat:
![]() A Titanium Dioxide przecież nie wnika wgłąb skóry, tylko tworzy warstwę na jej powierzchni, nie wydaje mi się, aby był szkodliwy, choć może się mylę
|
|
|
|
|
#4892 |
|
Zakorzenienie
|
Kasik zabawa z minerałami jest świetna, ale trzeba cierpliwości
![]() Mi sie trochę zeszło, ale mam swoje ukochane i nie zamienię na zadne inne! Chociaz pare razy rzucałam w kąt ten majdan, bo miałam dość ![]() Jaki masz kolor cery? Ja jestem żółta jakby co
|
#4893 | |
|
Zakorzeniona Zmorah
|
Cytat:
![]() Spirytus świetnie dezynfekuje, nic więcej. Przy ranach otwartych twarzy nie polecam, wzmaga powstawanie blizn, poza tym sami czasem używamy, jest w naszej domowej apteczce.
Edytowane przez Lorri Czas edycji: 2013-07-04 o 16:11 Powód: usunięcie cytatu - marketing |
|
|
|
|
#4894 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Ja tez tak mam jak przez dłuższy czas nie stosuje |
|
|
|
|
#4895 |
|
Zadomowienie
|
Ile wyniosła Cię przesyłka?
|
#4896 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki
![]() Woda różana 100% z ręcznie zbieranych płatków róży, żadnych dodatków. Dokopałam się do kolejnego artykułu z titanium dioxide i jeszcze w 2010 roku, wszystko było ok, bo technologia nie pozwalała cząsteczkom kwantowym wnikać wgłąb skóry, w naszych czasach jednak kiedy nanotechnologia wkroczyła do kosmetyków, których używamy należy byc bardzo ostrożnym. Szczególnie Wszystkie Panie, które robią zakupy w USA są narażone na nanocząsteczki np. w pudrach i podkładach a te plus titanium dioxide mogą spowodować szybsze starzenie a nawet być rakotwórcze., ponieważ penetrują głębiej naszą skórę. Na obecność nanocząstek wskazuje często określenie"micronized" pojawiające się przy nazwie tlenku (choć jest ono oczywiście mylące, bo każdy składnik kosmetyków mineralnych jest "mikronizowany"). Dla pewności można zasięgnąć informacji u producenta. Niektóre firmy oznaczają swoje produkty jako nano-free. |
|
|
|
#4897 |
|
Zakorzenienie
|
owszem - moon jasniejszy, ale w zupełnie innej tonacji niż sun
![]() niestety nie można patrzec tylko na poziom koloru, trzeba jeszcze w tonację trafić. Ja z madary mam sun i używam głównie latem, na zimę za ciemna a jasniejszy moon niestety nie dla mnie pod wzgęldem kolorystyki Sex Pistols - za zakupy!
|
#4898 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
choć fryzjerki widza u mnie cere naczynkową - po pracy to ja tylko oczy przekrwione mam i wciskają mi ciepłe tony a ja wole zimne ![]() ---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o ile sie nie mylę to nasza Małgosia też oliwka
|
|
#4900 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
bo teraz SUN za bardzo odróżnia sie od szyi i dekoldu (a ja nie toreluja granicy - roznicy) |
|
|
|
|
#4901 |
|
Wtajemniczenie
|
Co do amazona i serum Nu Fountain to ja zamawiałam razem z Anulą i oląolą i przy zakupie 3 sztuk doliczyli koszt przesyłki $13.99. Sera jeszcze nie dotarły - na razie minął tydzień od wysłania, więc jeszcze troszkę trzeba poczekać
|
|
|
|
#4902 |
|
Raczkowanie
|
nie, nie oliwkowa
moja mama była oliwkowa i brunetka a ze tata blady rudy blondyn to im wyszłam zółta z niebieskimi oczami orzechowymi włosami (chyba) i ciemna oprawą oczu ![]() a piegów nie mam i opalam sie bez zaczerwienienia na taki zielono-żółty kolor (no dziwny taki - taka oliwka ze straganu w grecji Edytowane przez kasik71 Czas edycji: 2013-02-09 o 20:37 |
|
|
|
#4903 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zapisałam do wish listy jednak najpierw muszę zużyć to co mam, bo serum zdaje się jest robione na miejscu i ma tylko 2 czy 3 miesiące ważności. Mój mąż ma tam konto i pewno mi zrobi zakupy.
|
|
#4904 |
|
Raczkowanie
|
a czy warto używac serum z wit. C na dzien - nie pojdzie ona w diabły tj. nie utleni sie ?
|
|
|
|
#4905 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4906 | |
|
Zakorzeniona Zmorah
|
Cytat:
Jeśli o twarz chodzi, to nie będę pisać, bo wyszedłby elaborat, po prostu zerknij na recenzje w KWC |
|
|
|
|
#4907 |
|
Raczkowanie
|
Ale Dziewczyny byłam w Organique i donosze:
masło z kozim mlekiem i lyche tylko w opakowaniach 200g po 62 zeta (wiec kupowac na ALL) cos tak babeczka mowila że jak sie kupi powyzej 2 szt. to 25% jest taniej peelingi garden cos tam 200 ml po 62.90 (nawet tłuste i dziwne psychodeliczne kolory i zapachy tez) peelingi fruits cos tam chyba 200 ml po 52.90 (konsystncja taka zelowata i dziwne psychodeliczne kolory i zapachy tez) mi sie jeśli już to podobal peeling czekoladowy lub kawowy 200 ml za 65 zeta (tzn. zapach i konsystencja podobała - taka maziasta tłustawa sie - ale cen juz sie nie podobała) Anula, jako peeling to savon noir plus kessa do ciała jest the best po co Ci takie ufo srufo? Edytowane przez kasik71 Czas edycji: 2013-02-09 o 20:54 |
|
|
|
#4908 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() niestety w moim przypadku najmniejsza nawet domieszka różu jest zakazana
|
|
#4909 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4910 |
|
Zakorzeniona Zmorah
|
|
|
|
|
#4911 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a wiesz...... ja savon noir do twarzy używam mam kessę, ale jakoś tak... no nie wiem wisi sobie i czeka na lepsze czasy ![]() a poza tym moja Młoda lubi peelingi cukrowe Przespię się jeszcze z tematem - może znowu na kalinie kupię peeling?
|
|
#4912 |
|
Kici kici miau miau
|
dotarlo moje NoaLab w koncu
ukrecilam juz i bede wyczekiwac efektow
|
|
|
|
#4913 |
|
Raczkowanie
|
A czy któraś z Was używała tej formy witaminy C rozpuszczalnej w tłuszczach?
Na przykład tej formuły z mazideł OLEJEK DO TWARZY 10% WITAMINY C - TETRAIZOPALMITYNIAN ASKORBYLU? I może się podzielić wrażeniami? Ja jestem po wielu zużytych butlach Flavo C z BU ale bardziej świadoma składu jestem zmuszona pożegnać się z nim na zawsze, poszukuję jakiegoś fajnego zamiennika. NuFountain wygląda fajnie ale cena na amazonie to prawie 20$ za buteleczkę. A czasami i więcej plus przesyłka. Moja skóra nie jest bardzo wymagająca wolałabym coś bardziej dostępnego, tańszego ale tez prostego w składzie.Może ktoś coś opowiedzieć o tej formie witaminy C? Jak się sprawuje. Albo rzucić inny pomysł na witaminę C w fajnej formie. |
|
|
|
#4914 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a dlaczego przy olejkach cytrusowych (nawet takich w kominku) przestrzegaja przed słońcem??? |
|
|
|
|
#4915 |
|
Zakorzenienie
|
Co do serum z wit.C NuFountain.
Sicilia je dokryła i to dzięki niej właśnie my tu na wątku się o nim dowiedziałyśmy Dzięki jej pochwałom kilka dziewczyn z wątku je zakupiło i wszystkie zachwalają! W skrócie - jak Sicilia coś chwali to trzeba brać
|
#4916 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a kessą to szuru buru orient express mam dwie to idzie na dwie rece (ale po każdym razie je potem szoruje szczoteczka i gotuje z recznikami) jesli juz z Organique to upoluj dla Młodej na ALL czekoladowy lub kawowy Edytowane przez kasik71 Czas edycji: 2013-02-09 o 21:13 |
|
|
|
|
#4917 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przyjemna, aczkolwiek efekty nie są tak błyskotliwe i szybkie jak po serum 20%. Ale mamy też prosty i tani patent na serum z wit.C wg pomysłu Kotwilki: możesz kupic kwas askorbinowy na zsk (Kotwilka ma witC z iherba, ale testowałam z zsk i nie widziałam różnicy) i mieszać z wodą do injekcji z apteki - tania a bardzo skuteczna metoda ![]() Ja mieszam 5 ml (jedną porcje wody do injekcji) z 1 - 1,2 ml witC i dodaje jeszcze pare kropelek HA. Takie serum trzeba zużyc w ciągu tygodnia przechowując w lodówce ![]() Możesz sobie sama odbrać stężenie
Edytowane przez anula_ga Czas edycji: 2013-02-09 o 21:20 |
|
|
|
|
#4918 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kurcze, rzeczywiście jest w składzie (wyczytałam na stronie) i to na całkiem wysokiej pozycji. Dzieki kochana To zamówienie popełniłam korzystając z Allegro, bo Pani miała wszystkie rzeczy których potrzebowałam i nie musiałam kupować w kilku sklepach ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Dobrze, że mówisz.. Lubię te ich żele. Nawet te nie do końca naturalne. A co sądzicie o ich nowych szamponach? Napisane jest, że są bez parabenów i takich tam. Ja używam ich szamponu od dłuższego czasu bo mi się zapach podoba i pewnie skuszę się na jakąś nowość...Cytat:
Trzymam kciuki. Ja już wiem, że bym się nie podjęła po przygodzie z Phenome...Cytat:
To się nazywa siła przebicia! Ja też w pracy wznoszę peany nad naturalnymi i jedna koleżanka już zakupiła sobie podstawow niezbędnik. W ilości siła! ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Sex Pistols ![]()
|
||||||
|
|
|
#4919 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
miałam z papają organic shop a teraz czaję sie na ichniejsze mango mam też ochote na rabarbar organique
|
|
#4920 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A ten 1 ml sproszkowanej witaminy to po prostu pełna 1 ml miarka (mam taka 1 ml łyżeczkę)? To jest proszek dlatego nie jestem dokładnie pewna tego przelicznika. Edytowane przez SexPistols Czas edycji: 2013-02-09 o 21:40 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biochemia kosmetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:44.

plus przesyłka. Moja skóra nie jest bardzo wymagająca wolałabym coś bardziej dostępnego, tańszego ale tez prostego w składzie.