Przy takim towarzystwie i dobrym winie,nasz czas do ślubu szybciej płynie!PM2014cz.8 - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-09, 20:33   #211
alloffkowa
Zakorzenienie

Dot.: Przy takim towarzystwie i dobrym winie,nasz czas do ślubu szybciej płynie!PM201

u mnie 574
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-09, 20:33   #212
moooniaaaa
Zakorzenienie

Dot.: Przy takim towarzystwie i dobrym winie,nasz czas do ślubu szybciej płynie!PM201

Ja chyba rusze na salony latem, nie sądze że dłużej wytrzymam
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-09, 20:37   #213
kasia_kuku
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _ema_ Pokaż wiadomość
Ja sobie obiecałam, że zacznę mierzyć dopiero na jesieni, bo wtedy podobno ceny idą w dół, ale jak znam siebie to nie wytrzymam tak długo
Wcale nieprawda. Zagraniczne trzymają cenę cały czas, spada ewentualnie gdy cena $ spada drastycznie Modele salonowe można kupić taniej.

Polskie to nie wiem, bo byłam tylko w 1 salonie gdzie panie szyły (takim nieznanym) no i od razu cena była inna, dodatki wchodziły w cenę.

---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Ja chyba rusze na salony latem, nie sądze że dłużej wytrzymam
Lepiej, mniej rozbierania Tylko też nie w upał. Polecam zabrać buty, jeśli nie będziecie mieć ślubnych to inne swoje które będą mieć wys. obcasa jaki zamierzacie mieć na ślubie

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

kasia_kuku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-09, 20:41   #214
_ema_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_kuku Pokaż wiadomość
Wcale nieprawda. Zagraniczne trzymają cenę cały czas, spada ewentualnie gdy cena $ spada drastycznie Modele salonowe można kupić taniej.

Polskie to nie wiem, bo byłam tylko w 1 salonie gdzie panie szyły (takim nieznanym) no i od razu cena była inna, dodatki wchodziły w cenę.

---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

Lepiej, mniej rozbierania Tylko też nie w upał. Polecam zabrać buty, jeśli nie będziecie mieć ślubnych to inne swoje które będą mieć wys. obcasa jaki zamierzacie mieć na ślubie
Dzięki za radę, będę mogła z czystym sumieniem pobuszować po salonach w wakacje
Ja to buty chyba będę miała płaskie, najlepiej balerinki, bo TŻ równiutki ze mną, to nie chcę obcasów wcale, więc nie będzie problemu
_ema_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-09, 20:43   #215
kasia_kuku
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki za radę, będę mogła z czystym sumieniem pobuszować po salonach w wakacje
Ja to buty chyba będę miała płaskie, najlepiej balerinki, bo TŻ równiutki ze mną, to nie chcę obcasów wcale, więc nie będzie problemu
U mnie buty kluczowa sprawa, bo mam suknie długości 7/8 (JA 8465)

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

Stary 2013-02-09, 20:46   #216
_ema_
Zakorzenienie

Cytat:
O Bożena, jakie cacko
Ale długość faktycznie chyba problematyczna, ja bym się nie odważyła, nia bardzo bym wiedziała jak i z czym ją założyć. Dużo dałaś?
Stary 2013-02-09, 20:48   #217
moooniaaaa
Zakorzenienie

A ja bym chciała jakies 11cm. bo tż wysoki i obcasy miłością moją, ale co z tego skoro niektórych gości będę przewyższała bo mam jakies 176cm.
Poza tym chcę być prowadzona do ołtarza przez tatę, który do najwyższych nie należy (razem z mamą-dwa krasnale się dobrały) i też głupio, żebym jak żyrafa obok szła Dlatego postawie na jakieś 7cm
Stary 2013-02-09, 20:50   #218
kasia_kuku
Zakorzenienie

Cytat:
O Bożena, jakie cacko
Ale długość faktycznie chyba problematyczna, ja bym się nie odważyła, nia bardzo bym wiedziała jak i z czym ją założyć. Dużo dałaś?
Hm, jakoś oglądając ją milion razy w necie żadna pmka źle nie wyglądała W salonie mogę skrócić, ale mój rozmiar idealnie wpasował się w długość. ( Zagraniczne suknie mają rozmiarówkę; Nie są szyte na wymiar konkretnej pmki. Mierzą dane wymiary, każda suknia ma tabelę co trzeba zmierzyć i się zamawia 6,8,10. Przed samym ślubem ją dopasowują Takie info dla Was, widziałam że kilka czai się na JA ) kuczową sprawą jest dla mnie brak halki i kół, swobodne poruszanie się, do tego jestem butoholiczką. I na ślubie będę mieć różowe
Dałam trochę 4600

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

Edytowane przez kasia_kuku
Czas edycji: 2013-02-09 o 20:52
Stary 2013-02-09, 20:54   #219
moooniaaaa
Zakorzenienie

Uuuu ładna cena :P daje po kieszeni :P
Pokażesz buty? ja chcę różowe delikatny jasny róż
Stary 2013-02-09, 20:57   #220
kasia_kuku
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Uuuu ładna cena :P daje po kieszeni :P
Pokażesz buty? ja chcę różowe delikatny jasny róż
Klasyczne szpilki z sieciówki Zastanawiam się nad klipsami.
Buty są ciemniejsze niż na zdjęciu, fuksjowe.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg stradivarius-rozowe-szpilki-38-poszukuje.jpg (25,7 KB, 21 załadowań)

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

Stary 2013-02-09, 21:08   #221
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89

Ile wy piszecie
Ja właśnie zmuszam TŻ-ta do oglądania ze mną sal

http://hotel-atlantis.pl/galeria.html
Ta mi się też podoba, idealnie w moim kolorze przewodnim
Ale coś mała mi się wydaje, niby na 80 osób, ale po podliczeniu krzeseł na zdjeciach wychodzi mniej miejsc

Razem od 27.06.2008r
Zaręczeni: 25.05.2012r
Wedding
kroooliczek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-09, 21:13   #222
kamilka:*
Raczkowanie

Cytat:
Klasyczne szpilki z sieciówki Zastanawiam się nad klipsami.
Buty są ciemniejsze niż na zdjęciu, fuksjowe.
A masz może zdjęcie sukienki?
kamilka:* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-09, 21:17   #223
Angel_21_
Rozeznanie

hej dziewczyny ja się tylko chciałam przywitać dzisiaj zaliczyłam na +5 babka powiedziała, że się napracowałam i musi mnie wyróżnić a tam po za tym nic nic nowego oprócz tego że uświadomiłam sobie że mój TŻ jest dupkiem na razie przynajmniej mam takie zdanie o nim ... =/
Stary 2013-02-09, 21:18   #224
kasia_kuku
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamilka:* Pokaż wiadomość
A masz może zdjęcie sukienki?
Mam tyle zdjęć, że zaśmieciłabym Wam wątek Moja jest w kolorze ivory, czyli śmietankowej bieli.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2950316577.jpg (75,7 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2994863087_5.jpg (31,1 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 545545_10150888488590143_1790311521_n.jpg (88,7 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 538652_10151212382160143_138943722_n.jpg (71,6 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 733462c5000944d74b5e0ef9.jpg (18,8 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg dressside.jpg (46,4 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg jones_200.jpg (33,8 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg portraits-57$!x600 (1).jpg (35,8 KB, 27 załadowań)

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

Stary 2013-02-09, 21:22   #225
poznanianka1990
Zakorzenienie

Hej

Ale naprodukowałyście

Co do opalania to ja mam jasną karnację, ale nie lubię solarium. Kiedyś byłam może 2 razy i efekt był średni. Co do opalania natryskowego to boje się, że będzie nierówno i zostaną mi jakieś plamy i że pobrudzę suknię. Więc mam zamiar iść kilka razy przed ślubem na zwykłe solarium, ale na pewno przez cały lipiec będę wystawiać ciało na słońce

Poprawin nie robimy. Tzn. takich na sali nie, może jakiegoś grilla na dworze, albo w domu jakieś małe poprawiny dla najbliższych zrobimy. Jeszcze zobaczymy

Co do poprawek to ja uważam, że studia bez poprawek to nie są studia Miałam poprawki nie raz i pewnie teraz też będę mieć na magisterce, ale trudno się mówi. Po to są poprawki, żeby z nich korzystać jak się nie uda

Nauki i poradnia na pewno są bezterminowe. My już mamy obie te rzeczy za sobą

Co do chrzestnej to ja z moją nie utrzymuję kontaktu od czasu komunii. Nie mogła na niej być. Zadzwoniła, że wysłała kartkę i zegarek. Kartka dotarła, zegarek nie. Nie żeby mi na tym zależało wielce czy coś, no ale od tego czasu w ogóle się nie kontaktowała ze mną, ani ja z nią.
Mój C. też nie utrzymuje kontaktu ze swoją chrzestną, ale nie wiem z jakiego powodu.
Natomiast z moim chrzestnym kontakt mam stały i na wesele będzie zaproszony. Chrzestny mojego C. również.

maltuka155, zmieniłaś datę? Wydawało mi się, że będziesz ślubować w kwietniu albo maju?

My na razie o ślubie jakoś nie mamy czasu myśleć. Cały czas myślimy o mieszkaniu. C. chce kupić, ale nie wiemy czy dostaniemy kredyt. Chcemy się umówić na wizytę do Expandera i porozmawiać. Natomiast mój tata wpadł na inny pomysł. Można za tzw. odstępne kupić mieszkanie TBS, które należy do miasta. Tata ma porozmawiać z babką ze swojej spółdzielni (on mieszka w mieszkaniu TBS) i zapyta, jak to wygląda i czy są jakieś mieszkania wolne. Np. wpłaca się 30 tys. na mieszkanie 2 pokojowe. On ze swoją partnerką płacą niecałe 600zł czynszu za 45m2 i do tego tylko prąd (nie ma tam gazu, kuchenka jest na prąd). A za prąd płaci raz na 2 miesiące ok. 100zł, więc w sumie nie dużo Podoba mi się ta opcja, C. nie za bardzo, bo on woli jednak własnościowe. No, ale zobaczymy co z tego wyjdzie

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-09, 21:27   #226
kamilka:*
Raczkowanie

Cytat:
Mam tyle zdjęć, że zaśmieciłabym Wam wątek Moja jest w kolorze ivory, czyli śmietankowej bieli.
Śliczna!!! I te szpilki też będą do niej ślicznie wyglądały Widziałam zdjęcia PM w podobnej sukience z czerwonymi szpilkami, bukietem czerwonych róż i pomalowanymi na czerwono paznokciami
kamilka:* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-09, 21:32   #227
niulka_1985
Zadomowienie

Cytat:
A w jakim dokładnie mieście bierzecie ślub? Ja jestem z kuj-pom to może coś doradzę
To nie miasto, tylko wieś a wesele mamy w Kruszwicy
niulka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-09, 21:46   #228
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Śliczna!!! I te szpilki też będą do niej ślicznie wyglądały Widziałam zdjęcia PM w podobnej sukience z czerwonymi szpilkami, bukietem czerwonych róż i pomalowanymi na czerwono paznokciami
ja tak planuje tylko że długą suknie
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-09, 21:47   #229
_ema_
Zakorzenienie

Cytat:
Hm, jakoś oglądając ją milion razy w necie żadna pmka źle nie wyglądała W salonie mogę skrócić, ale mój rozmiar idealnie wpasował się w długość. ( Zagraniczne suknie mają rozmiarówkę; Nie są szyte na wymiar konkretnej pmki. Mierzą dane wymiary, każda suknia ma tabelę co trzeba zmierzyć i się zamawia 6,8,10. Przed samym ślubem ją dopasowują Takie info dla Was, widziałam że kilka czai się na JA ) kuczową sprawą jest dla mnie brak halki i kół, swobodne poruszanie się, do tego jestem butoholiczką. I na ślubie będę mieć różowe
Dałam trochę 4600
ulala, to okrągła sumka ale chyba warta zachodu chyba, bo piekna, zwłaszcza ta koronka na środku

Cytat:
Napisane przez Angel_21_ Pokaż wiadomość
hej dziewczyny ja się tylko chciałam przywitać dzisiaj zaliczyłam na +5 babka powiedziała, że się napracowałam i musi mnie wyróżnić a tam po za tym nic nic nowego oprócz tego że uświadomiłam sobie że mój TŻ jest dupkiem na razie przynajmniej mam takie zdanie o nim ... =/
Gratuluję zaliczenia!
A o TŻcie nie mów brzydko, bo jutro będziesz miała wyrzuty sumienia ;p (przynajmniej ja zawsze potem mam jak już do mnie dojdzie że nie miałam racji )
Stary 2013-02-09, 22:02   #230
kasia_kuku
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
ulala, to okrągła sumka ale chyba warta zachodu chyba, bo piekna, zwłaszcza ta koronka na środku
Jest warta Ja akurat mogłam sobie na nią finansowo pozwolić, ale na początku chciałam używaną, bo nie chcę jej sprzedawać po, jak widać, nie wyszło, staram się nie myśleć o tym.

Po za tym złota rada. Jeśli macie budżet, którego nie możecie i nie dacie rady przekroczyć, nie mierzcie sukni które są poza Waszą możliwością finansową. Niestety tak jest, że jak się zakocha w sukni na którą nas nie stać to lipa,bo później każda jest gorsza

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

Stary 2013-02-09, 22:25   #231
Angel_21_
Rozeznanie

_ema_ niestety tu nie chodzi o żadna racje tylko jest leniem i olewa wszystko takiego nieroba co się zajmuje tylko ćwiczeniami i świata poza tym nie widzi i nic innego nie robi to nie znam w dodatku nie możemy się widywać więcej niż raz w tygodniu bo mu zaburzam treningi =/ ... dziewczyny co ja w nim widziałam ;( tylko w kółko podaj to zrób tamto do mnie nawet wodę mu muszę podawać do łóżka która leży obok niego ... ;(
Stary 2013-02-09, 22:46   #232
monikkad
Wtajemniczenie

Kurcze Angel, niedobrze... Jest na tyle zle ze myslisz o rozstaniu? Czy to raczej sprawa do naprawienia? Man nadzieje ze zrozumie ze zle postepuje
Stary 2013-02-09, 22:51   #233
Loczek_brown
Zakorzenienie

Cytat:
zakochałam się w niej jak tylko ją zobaczyłam i jest tutaj jeszcze jedna crazy PMka która za nią szaleje tyle, że ja bym wolała ją w wersji długiej zresztą i tak jest poza moim zasięgiem co nie zmienia faktu, że jest boska

Cytat:
Napisane przez magdalenka_w_86 Pokaż wiadomość
Jak mi się nie chce uczyć, podczytuję Was, zamiast czytać psychologię rozwojową ;/ Jak ja czasem żałuję swoich pomysłów. Zachciało mi się drugiej podyplomówki... Jakbym mało miała pracy z gimbazami od pon-pt.

Na chwilę obecną mamy:
- datę ślubu
- godzinę w kościele
- sala z umową
- foto z umową
- wideo z umową
- zespół z umową
zazdroszczę, masz wszystko co na tą chwilę trzeba mieć załatwione a najbardziej dobija mnie fakt (bez urazy ), że zaczęłaś szukać później niż my chyba im poźniej tym lepiej, bo szybciej idzie my się chyba za bardzo ociągamy ze wszystkim.

17.02 16.09
[*][*][*]
Loczek_brown jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-09, 22:57   #234
wenedka
Zakorzenienie

Hej hej, to znów ja

angel, a nie możesz z Tż poważnie porozmawiać?
Ja bym sajgon zrobiła, bo lenistwa nie znoszę... I jak to mu treningi zaburzasz?

Dziewczyny, powiedziałam Tż-owi o sytuacji z jego bratem i jakie plany ma co do naszego ślubu i też mu było przykro, że w ten sposób myśli... Doszliśmy do wniosku, że to pewnie jego żonka mu nagadała.
Mnie nie obchodzi kto przyjedzie, a kto nie... Okaże się na komu powinno nam zależeć.
- Może pan także wziąć ze sobą skrzypce.
- Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie
piją!

PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
wenedka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-09, 22:59   #235
Angel_21_
Rozeznanie

monikkad ostatnio myślę o tym ale ... chyba zacisnę zęby i po prostu będzie jak będzie grunt że TŻ jest szczęśliwy ... mi tylko zależy żeby był dobrym ojcem dla naszych dzieci a ja tam najwyżej wygadam się od czasu do czasu i mi od razu lepiej i wracam do swojego życia dziękuje za wysłuchanie już mi lepiej nie będę smęcić
Stary 2013-02-09, 23:02   #236
kasia_kuku
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Loczek_brown Pokaż wiadomość
zakochałam się w niej jak tylko ją zobaczyłam i jest tutaj jeszcze jedna crazy PMka która za nią szaleje tyle, że ja bym wolała ją w wersji długiej zresztą i tak jest poza moim zasięgiem co nie zmienia faktu, że jest boska
Mierzyłam długą, jest inaczej szyta i już nie układa się tak pięknie jednak
Która pmka za nią szaleje? Jak przymierzy, to nie zechce zdjąć

---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ----------

Cytat:
Na chwilę obecną mamy:
- datę ślubu
- godzinę w kościele
- sala z umową
- foto z umową
- wideo z umową
- zespół z umową
Oprócz tego, że nie mam wideo to nie mam wiele więcej sukienkę buty, dodatki do włosów, biżu i tiulowebolerko. Mam make up i fryzjera, który kazał przyjść w czerwcu
Mamy wybrane obrączki i całą papeterię, ale jeszcze nie zamówione

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

Edytowane przez kasia_kuku
Czas edycji: 2013-02-09 o 23:06
Stary 2013-02-09, 23:03   #237
Angel_21_
Rozeznanie

wenedka rozmawiałam nie raz ale zawsze mówi żebym przestała bo mu psuje tym humor i że nie chce mu się tego słuchać ... więc wiem że to nic nie daje może z czasem się trochę poprawi okaże się w praniu

co do sytuacji z bratem TŻa nie jestem dokońca w temacie ale nie bżmi za fajnie ... najgorsze jak ktoś robi zamieszanie i przykrość innym
Stary 2013-02-09, 23:07   #238
wenedka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Angel_21_ Pokaż wiadomość
wenedka rozmawiałam nie raz ale zawsze mówi żebym przestała bo mu psuje tym humor i że nie chce mu się tego słuchać ... więc wiem że to nic nie daje może z czasem się trochę poprawi okaże się w praniu

co do sytuacji z bratem TŻa nie jestem dokońca w temacie ale nie bżmi za fajnie ... najgorsze jak ktoś robi zamieszanie i przykrość innym
Oj, jak ja nie lubię, gdy mój mnie próbuje uciszać... Dzisiaj też o to sie poprztykaliśmy. Ja lubię sobie ponarzekać, postawić kawę na ławę, czasem mi coś przeszkadza, a on nie może mnie słuchać

Co do brata Tż, to kilka stron wcześniej (tempo wątku jest zawrotne!) pisałam, że brat Tż powiedział dzisiaj, że to czy przyjedzie na nasz ślub zależy jaki będzie koszt wyjazdu. My mieszkamy w UK, wesele jest w Polsce. Musiałby płacić jedynie za przelot...

Co sądzicie o tej?
http://twojasuknia.pl/suknia-slubna,...item,4812.html

Makijaż jest straszny
- Może pan także wziąć ze sobą skrzypce.
- Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie
piją!

PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ

Edytowane przez wenedka
Czas edycji: 2013-02-09 o 23:08
wenedka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-09, 23:08   #239
Angel_21_
Rozeznanie

kasia_kuku ojj to sporo macie co do sukni ta również mi się bardzo podobała ale moja mama powiedziała od razu nie bo nie jest do ziemi a ten model do ziemi to już nie to ... dlatego wybrałam inny model JA i jak zmierzyłam to też nie chciałam jej ściągnąć
Stary 2013-02-09, 23:10   #240
ane3kaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
w sumie póki co późno zaczynamy ślubować, przydała by się jakas PM ze stycznia

z tego co pamiętam to ostatnio przybyła nam jedna z 25 stycznia 2014 ;pp

---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ----------

Cytat:
Napisane przez malutka155 Pokaż wiadomość
Ale za to wy macie wiecej czasu na wszystko uciekam spac. Dobranoc
dodałam Cię do kalendarza ;pp
ane3kaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości